- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
válasz
Shingen #15351 üzenetére
Nincs mit mondanom :D
A vállam rendbe jött, használt a fizikoterápiás kezelés, meg tolom néha napján gyulladás és fájdalom csökkentőt, (Flector rapid az új barátom, lassan rá függök)
A napokban elkezdtem huzodzkodni is. Jött is a fájdalom de jó érzés :) mármint izomláz, nem a vállnal az ac izuletnel.. -
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Shingen #15169 üzenetére
readonly
Multkor kicsit elhagytam magam, vagy 2hétig össze vissza ettem meg semmi edzés kb nagyon undorodtam magamtól... nem is szoktam kihagyásokat csinálni...
Visszatértem most minden nap nyújtok, törzs edzést szétszedtem minden nap nyomok egy 10percest (halál) meg néha többet akkor függeszkedve is. Meg megy a szokásos többi edzés is.
-
mbalint987
aktív tag
válasz
Shingen #15073 üzenetére
Félek, hogy kiröhögnek vagy ilyesmi amikor esetleg valamit - tapasztalatok híján - nem úgy csinálok, ahogy kéne. Aztán meg ugye lenne mivel cukkolni engem... Egy külön helyen (pl. kondipark) azért csak más, mert az ott lévő emberek nem nagyon foglalkoznak a másikkal, és ugye nincs ott a beképzelt gyúrós osztag (félreértés ne essék nem minden gyúrós beképzelt), akik esetleg a koliban meg igen. Röviden ennyi.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Shingen #15063 üzenetére
Nekem is szokott a sok üléstől a derekam. Este kiroppantom az ágyon, attól enyhülni szokott. Azt mondják a húzódzkodás a legjobb rá, meg persze ahogy a többiek is írták, erősíteni kell a core izmokat, mert azok védik a gerincet, meg érdemes naponta átmozgatni, hogy ne meszesedjen el. Én még idén felszerelek a célra egy húzódzkodó rudat.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Shingen #14967 üzenetére
Ja igen nem úgy értendő, minden nap Béééla nap van
Csak a felsőtest napokat a parkban tartom, kifulladásig muscle up meg HSPU, aztán utána sima huzi variációk ilyenek.
Most hogy jóidő van teli a park d.u.-ként. tök vicces mindíg pár gyerek mondja, "figyeld anya a bácsi kézenjáár"
Meg "ezt hogy csinálja"
Majdnem ment pár mp 1kézen állás is minap.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Shingen #14910 üzenetére
Körmenden, elküldtek a rendőrök közé intézkedéstaktikát, kényszerítő eszköz használatot, meg önvédelmi közelharcot tanulni. Mondjuk 1 hét pont semmire nem elég, de mindegy.
Amúgy lassan annyit utazok, hogy megint visszaállhatok az otthoni, saját súlyos edzésre, mert nincs értelme bérletet vennem.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Shingen #14782 üzenetére
Hidegben senki sem szeret mászókázni, majd tavasszal újraindul
szerk.:
Na jó, hogy írjak valami ON-t is.
Muscle up-nak jó lenne megtanulni a technikáját (majd, ha jó idő lesz, bár igaz, lehet azt teremben is).
Erőm gondolom meglenne hozzá, +20kg-al tudok húzódzkodni és tolódzkodással sincs baj.
De a technika nincs meg, legalábbis ~másfél éve, amikor megpróbáltam egyszer, akkor nem jött össze.Tudom-tudom van millió oktató videó róla.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Shingen #14756 üzenetére
Saját súllyal nem tudsz úgy programozni, mint súlyzóval, ott ugye 2,5 kilónként tudsz emelni. Saját súllyal az a legegyszerűbb, hogy fogsz egy olyan gyakorlatot, amiből 7-8 ismétlés megy maximum és azzal kezdesz el 5*5-öket csinálni heti 2-3-szor. Pár hónap után elvileg menni kell a 10-es szériáknak, utána célszerű
súlyt emelninehezebb variációra váltani és megint 5*5-öket csinálni. Ja és nyilván próbálod emelni az ismétlésszámot edzésről edzésre. -
kolosanyi
veterán
válasz
Shingen #14606 üzenetére
Itt nem én vagyok a lényeg, hanem az, hogy ne használj babasúlyt meg ne kismama tornára menj, hanem eddzél orrvérzésig és eléred a kívánt fizikumot. Persze, hogy többet ér a húzódzkodás, mint a 2-3 kilós pilates súlyzókkal való bohóckodás. De még többet ér a húzódzkodás plusz súllyal. Az egykezest azért nem mondom, mert ha nem 60 kilós ektomorf vagy - no offense -, akkor soha a büdös életben nem fogod tudni megcsinálni. Tudom, Adam Raw meg minden. Ő tele van kémiával, mások a játékszabályok.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Shingen #14545 üzenetére
Tisztelem az elért eredményeit a srácnak, jól tolja, de ezt a hypeot nem értem. Mondjuk a Velvet amúgy is egy szennylap, én biztos nem mennék el egy fotózásukra égetni magam.
(#14548) troller
Pénztárcával lehet a legjobban csajozni, nem tudtad?(#14549) Melorin
A fejlődés kulcsa az egyre nagyobb volumen. A mechanikai terhelés folyamatos növelésével tudod adaptációra kényszeríteni a tested és egy bizonyos pont után csak úgy fogsz reagálni, ha egyszerűen többet edzel. Izmosodáshoz 15-30 sorozat, 100-250 ismétlés /izom/hét elvégzett munka az ideális, erőnöveléshez 10-20 sorozat, 40-100 ismétlés /izom/hét. Ha azt szeretnéd, hogy a lehető leggyorsabban fejlődj, akkor nem elég heti egyszer foglalkozni egy gyakorlattal. Egész egyszerűen nem történik meg a szuperkompenzáció, ha csak egyszer edzel valamire és tényleg stagnálni fogsz.Azt az időintervallumot kell megtalálni, ami a szuperkompenzáció szakaszába esik, akkor kell újra edzeni. A legtöbb embernél ez 24-48 órával az edzés után áll be. Természetesen ehhez az kell, hogy egy edzésen ne gyilkold szarrá magad és ne legyen olyan izomlázad, hogy napokig mozdulni se bírsz. Bukás előtt 1-2 ismétléssel állj le, inkább végezz több szériát és gondolj a következő edzésedre is. Jó ötlet magasabb edzésfrekvenciánál gyakorlat variációkat bedobni, hogy elkerüld az egyoldalú terhelést.
Van tehát 6 gyakorlatod, amiben fejlődni akarsz. Példa egy lehetséges felosztásra:
Hétfő: fekvő-húzódzkodás-guggolás
Kedd: kézállásban fekvő-lábemelés-híd
Szerda: laza kocogás/gyorsgyaloglás, nyújtás, SMR hengerezés
Csütörtök: fekvő-húzódzkodás-guggolás
Péntek: kézállásban fekvő-lábemelés-híd
Szombat: laza kocogás, gyorsgyaloglás, nyújtás, SMR hengerezés
Vasárnap: teljes pihenésA csütörtöki és a pénteki napon egy progresszióval könnyebbet csinálj, mint a hétfő-keddin, azonban a legnehezebb ponton állítsd meg 1-3 másodpercre. Statikus tartásoknál meg egyszerűen tartsd ki tovább.
-
-
Bannani
tag
válasz
Shingen #14535 üzenetére
A jedik tömörülnek a facebookos Frank Medrano csoportokba.
Tegnap kirakott egyik ismerősöm is egy fegyencvideót: egy fél, levegőben lépkedős "húzódzkodás", 4 "húzódzkodás" (könyökei full befordulnak miközben húzza magát), meg néhány fekvőtámasz a hintákon. Persze félmeztelenül, kesztyűben.
Lehet nekem is kellene már egy ilyen alcatraz videót csinálnom?
-
itouchfan
senior tag
válasz
Shingen #14533 üzenetére
Újra váltottam a konditermi súlyzós edzésre. A csipomnek semmi baja szerencsére, a saját testsúllyal való edzést kicsit meguntam, elment a motivációm, most majd meglatjuk ez meddig megy így.
Nyáron főleg a foci meg a TF miatt szeretnék több időt fektetni a törzs és a láb edzésre, ugroero, robbanekonysag, ilyesmi. Majd meglatjuk mi sül ki belőle.
Amúgy, topik zárható.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Shingen #14477 üzenetére
Korábban én is olvasgattam a topikot, de igazából az aktív tagok elenyésző része az, akitől hiteles tanácsot lehet kapni. Értem itt ezalatt azt, hogy bedobok egy kérdést mondjuk az egykezes fekvőről, és 90%-ban olyanok válaszolnak, aki még csak a fegyenc-könyv 2. fejezetét olvassa, neadjisten le tud nyomni 15 db szabályos fekvőt. Aki tényleg komolyan gondolja, az odamegy az edzőteremben/kondiparkban lévő arcokhoz, akiken tényleg látszik, hogy nem a monitort bámulják egész nap, és tőlük kér tanácsot. Sőt, emlékszem, amikor terembe jártam, több alkalommal is volt, hogy totál ismeretlen formák kérdés nélkül odajöttek hozzám, hogy megmutassák, hogyan kell helye(ebbe)n végezni a gyakorlatot. Ilyen tudást fórumon nem lehet átadni.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Shingen #14475 üzenetére
Én edzek ugyanúgy, saját testsúllyal továbbra is, de elméleti tudásom van olyan szinten hogy ne kelljen kerdezgetnem azzal kapcsolatban ahogy épp tartok, újak nem nagyon írnak ide, vagy ritkán akkor is kikopnak, szóval nehéz... Aki régebben itt volt, az már nem ír ide vagy abbahagyta az edzést is, szóval sakk matt úgy néz ki...
-
brownus
veterán
válasz
Shingen #14103 üzenetére
ja, átment, de minek??
ezért?
vótam, atta
vótam, nagyon atta
jajjjj, megettem egy csokis kekszet, elhíok a gecibe
jajjj, egy napra vidékre megyek, leeseik az izom mer nem tom számolni a makrókat
most 15,666% tzs lement 15,444% tzs-re E
guggoltam x-vel
fáj a térdem
már nem annyira fáj a térdem
most a derekam fáj
izomláz jó
izomláz lenni barát
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Shingen #14058 üzenetére
Ez július óta összegyűlt fotókból van csemegézve
Akkor vettem először fehérjét is, mikor indult a magyar MP oldal.
(#14059) Shingen
Jelenleg:
Tabik:
Omega3, L-karnitin, CLA, Multivitamin (daily, alpha men), Glükozamin, Thermopure, alváshoz 5-HTP, D3 most télen.Por:
fehérje, glutamin, bcaa(#14060) ZedMester Ilyenekre gondoltam...
[link] [link]
(#14061) dekrer Glükozamin szulfát akcióban 360db-osat berendeltem, majdnem egy évig eléglesz. Napi 1 de elején mehet 2 is. Anno vállamal meg csuklómmal csodát tett, muszáj is lennie az alap csomagjában mindenkinek, amilyen terhelésnek ki van téve az ember.
Érdemes váltani UK oldalra a termék lapján és olvasgatni ott több a vélemény, 1-2 hét alatt sok embernek segített.MP kuponkódok, ajánlom az oldalt van hogy olyan kódok is vannak amit MP "nem hirdet ki".
Hogy valami rosszat is irjak, a My tésztacsaládot senkinek se ajánlom, mypenne, myspagetti stb, berendeltem sokat, de szósszal majd elvásik, olyan mintha tintahal lenne különböző formában
ilyen gumis még főzés/sütés után is.
-
-
itouchfan
senior tag
válasz
Shingen #13734 üzenetére
Nem engedtem. Először egyik oldal, aztán majd a másik. De már kitalaláltunk pár kaját ami elmegy. 2-3 napot kibírok. Annál több ne legyen.
Edzés megvolt, nem toltam túl sokat de atta.
amúgy tényleg jó volt de óvatos. Egyrészt a lábam miatt, másrészt mert most majd 2 hét kimaradt sajnos.
Shingen a húzás után (nekem az ínyem is szét kell vágni) mennyi idővel lehet újra nyomni az edzést?
-
kolosanyi
veterán
válasz
Shingen #13607 üzenetére
Ott nem is 30-assal nyomok.
Egyébként 15-ös ismétlésekkel, fáradtan, edzés végén elég volt ez a súly is. A 45 kilósat fej fölé kinyomom 2-szer, gondolom fekve is menne legalább annyi, de most nem maxot nyomtam, nem az volt a cél. Persze tudom, van aki 60 kilósan csinálja meg ugyanezt, de én magamhoz viszonyítok és látom a fejlődést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- LEGO 10219 Maersk Dízel-elektromos tehervonat (Bontatlan) train
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest