- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #12319 üzenetére
Pedig igyekszem nem ferdíteni.
Believe it or not, the front lever and it’s counterpart the planche will not cause significant, if any, hypertrophy. Why? The number of reasons is a little longer than you may think.
Tényleg azt írja, hogy egyáltalán nem leszel izmosabb tőle, pedig ez f@szság. Sok olyan srác van, aki tényleg alig izmosodik a saját súlyos gyakorlatoktól, de legalább ennyi van, aki konditermi edzések hatására se tapasztal számottevő tömegnövekedést. Szóval ezt így elég nehéz kijelenteni.
Azzal nem vitatkozom, hogy technikai gyakorlatokról beszélünk, de nem véletlenül hívják erőgyakorlatoknak ezeket, magas szintű relatív erő szükséges a kivitelezésükhöz. Ha viszont a minél rövidebb idő alatti minél nagyobb tömegnövekedés a cél, akkor egyáltalán nem érdemes foglalkozni ezzel az egésszel, hagyni kell a támaszmérleget, a tolódzkodást, húzódzkodást, minden egyebet. Csak be kell ülni a kondigépekbe és edzeni kell velük. Ebben az esetben "pazarolja el" a legkevesebb időt az ember a technika, motoros képességek, ízületek fejlesztésére. Persze ilyenkor jön képe, amit mondasz, önmagában az izomtömeg semmit se ér, de jól mutat.
In addition, there is a gymnastic cult that consists of brainwashed people who sometimes fail to realize that gymnastic training is not end of it all.
One of my favorites is the believe that planche training will help you bench 2 times your bodyweight. Seriously? A static hold, which is primarily shoulder dependent will make you good at a dynamic barbell exercise which requires strong shoulders, chest and triceps?
I don’t even think it’s possible for everybody with proportional upper and lower body to bench press 200% bodyweight naturally in the first place.
The truth is that the planche and the bench press are different. There will be some carryover from the planche to the bench, but let’s get serious. Do you really believe those online legends that “planchers” push 2 BW the first time they bench?
Na EZ a ferdítés. Christipher Sommertől ered egyébként ez az egész és ő nem ezt mondta/írta. Ő annyit állított, hogy az elit erőszinttel rendelkező tornászai a testtömegükhöz képest igen jól szerepelnek a hagyományos, súlyzós erőgyakorlatokban. Például a sportolói, akik tudnak támaszmérlegben karhajlításokat végezni, megvan nekik a fecske, keresztfüggés, mély egylábas guggolásból távolugrás, meg egy csomó más magas szintű erőgyakorlat, általában a testtömegük 2-szeresét kinyomják fekve, 2,5-3-szorosát felhúzzák és 2-2,5-szeresével guggolnak is. Ez pedig abszolút realisztikus, bár nem számoltam még ki, hogy az egyes gyakorlatoknál mekkora erőhatás éri az egyes izomcsoportokat, ízületeket, de ki lehetne. Szerintem hasonló eredményeket kapnánk mindkét esetben.
Szóval Sommer nem azt állította, hogy a támaszmérlegtől és a mellső függőmérlegtől Hulk leszel, ez a teljes félreértelmezése az írásainak. Elég csak megnézni a Building the Gymnastic Bodyt, abban legalább 20 gyakorlat szerepel, vagy a Foundation sorozatot, ami 7 gyakorlatot épít fel a legalapvetőbb szintről, az átlagemberek szintjéről. Ő pont, hogy az egész testet egységként kezeli és próbál mindent fejleszteni egyszerre.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #12277 üzenetére
Gyártanak egyébként nagy, 2,5 m magas állványt is, ami 160 kilót kibír, vasból van, 30 kiló az egész cucc. A probléma annyi, hogy 130 dollárba kerül és még vagy 280 lenne a szállítás Magyarországra.
De maga az állvány elég baró, magasságában állítható és összecsukható, tényleg össze fogok dobni egy ilyet.
-
userxy
őstag
válasz
Cathfaern #11998 üzenetére
Napi fenntartó energiamennyiség zsírmentes kilogrammonként
6-12% 37,5 kcal
12-15% 35,1 kcal
15-19% 33,1 kcal
19-22% 30,9 kcal
22 felett % 28,7 kcalEzek irány mutató értékek nem kell szentírásként kezelni ellenben jó kiindulási alap, hogy egyáltalán valami elkezdődjön.
Azért nem jó teljes tömegre számolni mert totál tévútra viszi az embert főleg diétába.
A zsírt nem akarjuk fenntartani és nincs is a fenntartáshoz energia igénye.
A napi szintentartót diétába azért vágjuk meg, hogy mindenféleképp meglegyen a kalória deficit.
10 napra számolva ha minden optimális a 300 kcal napi deficit az 3000 kcal ami ~330g zsír vesztés.
ehhez mérten kell kialakítani az étrendet. Sportot választani és felgyorsítani az anyagcserét.
-
Melorin
addikt
válasz
Cathfaern #11991 üzenetére
Így van, nem izlett a hal, félretettem.
Talán 1 evőkanál tészta volt benne, de hús nem.
Csak vizet ittam.
Nem nassoltam, épp elég volt a perecMint írtam, ennél többet, vagy ennyit nem szoktam sűrűn enni, "hála" a főzni nem szerető feleségemnek.
Az össze-vissza rendszertelen evés is lehet probléma?
-
itouchfan
senior tag
válasz
Cathfaern #11527 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek, és így is tapasztaltam már egy párszor de még gyengébb fázisaiban.
Ma edzettem, bár időhiány miatt tanulás közbenegy oldalt elolvas, utána egy sorozat fekvő. Következő oldal elolvas, megint fekvő.
nem mondom hogy ideális de jobb mint a semmi.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #11497 üzenetére
Én mondjuk az átlagnál jóval izmosabb vagyok, de egész egész életemben nagyobb voltam. Cserébe könnyen zsírosodok, evvan.
(#11498) userxy
Csak ugye ha egészséges ember tolja magába és nem a betegség kezelésére alkalmas dózisban, az egész más, mintha egy gyógyíthatatlan betegség tüneteinek enyhítésére, az életminőség javítására használják. Egyébként nem rég derült ki, hogy asztmás vagyok. Gyerekkoromban nem diagnosztizálták, pedig sokat szoptam vele, aztán serdülőkorban elmúlt teljesen. Sajnos télen visszatértek a tünetek, hónapokig szarul voltam, míg végül egy neves tüdőgyógyászhoz kerültem, aki megállapította, hogy mi a baj. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #11416 üzenetére
Továbbra is idegesít a dolog (tudom, túlzottan ráérek
), szóval próbaképp bioteches vitaminokat összeszedtem egy táblázatba:
[link]
Egyrészt csak szerintem totál random, hogy melyikben mi van? Másrészt totál átvágás a női verzió, ugyanannyiért jóval kevesebb dolog van benne -
itouchfan
senior tag
válasz
Cathfaern #11415 üzenetére
huhh köszi, és bocs, elég fáradt vagyok mostanában, úgy látszik már az olvasás se megy...
kár hogy mellpántos, én mellpánt nélkülit szeretnék, mert szvsz szerint elég zavaró lehet, de javítson ki akinek van tapasztalata
ma még egy kis törzsedzést be fogok tenni estére, semmi extra, csak az alsó hátam eléggé leterhelődött most a lábedzésnél, és a hasamnak is akarok adni egy kicsit. aztán hétvégén teljes pihenő, ki kell most pihennem magam, durva 2 hónap elé nézek -
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #11410 üzenetére
A legegyszerűbb otthonra még mindig a húzódzkodó + a talajgyakorlatok. Csak hát az úgy nem az igazi. Jobb a (torna)terem ilyen szempontból, vagy egy kondipark.
(#11411) itouchfan
Sokkal többet tud az M400. 10-ért van Polar óra is, ami csak pulzust mér, az M400 viszont beépített GPS-es és vízálló, illetve tud egész napos aktivitásmérést meg minden vackot. -
emiki6
veterán
válasz
Cathfaern #11260 üzenetére
Jó, én az édesség csokira gondoltam.
Az étcsoki (70, 80, 90, 98-99
%-os ugyebár) egészséges igenis. Prebiotikumnak számít vagyis a belekben lévő jó (emésztő, vitamintermelő, velünk szimbiózisban élő) baktériumokat táplálja. És ami nekik jó, az nekünk is.
Ennek ellenére nem szoktam enni, de lehet veszek egy tábla "töményet". Tudom, nem a legfinomabb, de túlélem.Nyilván más tekintetben is jót tesz a szervezetnek.
-
emiki6
veterán
válasz
Cathfaern #11256 üzenetére
Én is szeretem (ezért is nem értem azt aki tablettában, porbam viszi be a koffeint), de inkább lemondtam a rendszerességről, hogy az alkalmi fogyasztás jobban hasson.
Amúgy a csokit is szeretem, de inkább azt se eszek rendszeresen.
(nem mintha fogyni akarnék vagy a hízás fenyegetne.)
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #11236 üzenetére
Akkor most jól jön, mert épp a büféből jövök, erre kiderül, hogy ma zh-t írunk.
(#11237) westcoastog
Egyébként komoly egy gyakorlat. A vállövet és a mellkast eléggé igénybe veszi, de kijut a bicepsznek és az alkarnak is belőle. A törzsről nem is beszélve. Én tegnap hátsófüggőmérlegbe eresztést, onnan visszahúzást és egylábas mellső mérlegben tartást (is) gyakoroltam a gyűrűn. Belilult tőle a fejem.(#11238) Woodslave
Lolka, Bolka, Danabolka? -
válasz
Cathfaern #11236 üzenetére
én most teljesen leálltam a koffeinnel. Régebben is megvolt a reggeli kotyogós, délután meg vagy egy főzött, vagy egy neskv, meg ugye az edzés előttiben is volt. Most múlt hét szerda óta csak vasárnap délután ittam egyet desszertnek. Érdekes mennyire nem hiányzik (mondjuk asszony szerint idegbeteg vagyok, de szerintem nem ettől
)
-
Melorin
addikt
válasz
Cathfaern #11196 üzenetére
Az inverz edzés a fegyenc előző lépése volt, ott vízszintes húzás a neve [link].
Vagyis a kettővel ezelőtti, mert az előző a bicska húzódzkodás lett volna, de mivel nem volt mivel kivitelezni, átugrottam. [link]userxy #11197: amit csinálok a negatívon ( állig húzott rúdról lassan leeresztem magamat) kívül, az a következő: van egy olyan magasságú húzódzkodó rúd, amit ha megfogok, pont derékszöget zár be az alkarom a felkaromhoz képest. Na azon szoktam magamat még 4-5x felhúzni magamat. Így a húzás felső tartományát erősítem. Kb erről van szó, csak nem lóg a levegőben a lábam kezdéskor: [link]
Woodslave #11201: Január óta csinálom, nagyjából a fegyenc 2. lépésével kezdtem a húzódzkodást, ami a vízszintes húzás (lásd 1. link a hsz-ben). Enyhén túlsúlyos vagyok, főleg hasban
Ha kell kép félve mutathatok egyet ami akkor készült amikor elkezdtem az edzést
-
userxy
őstag
válasz
Cathfaern #11196 üzenetére
Ha már megy 1-2 húzódzkodás én így járnék el..
4x húzóckodás
amennyi megy rendesen majd 10 ismétlésig kiegészítve felugrassz és 3-4 secig engeded lassan le magad.Majd 4x10 inverz evezés szélesen TRXen jó mert ott betudod könnyen állítani magad milyen szögben megy még az éppen 4x10
Egykezes evezés ugyanígy TRX-en 5x5 abban a szögben ami úgy terhel, hogy max ennyi menjen.
Illetve 4x10 inverz tárogatás TRXen nem tudom minek nevezik pontosan de remélem tudjátok mire gondolok
Ezt 2 naponta letolod szűk 30 perc. És menni fog.
Aztán javítsatok ki ha tévedek
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #11130 üzenetére
Mondjuk nem úgy csinálta, ahogy én - meg szerintem a legtöbb ember - elképzeltem, de akkor is megcsinálta basszus. Ő az első, akitől ezt látom. Figyeld meg, eddig lehetetlennek tartották, most rövid időn belül tucatjával jönnek az emberek, akik képesek lesznek rá. Olyan ez, mint a 4 perces mérföld volt az atlétikában 60 éve.
Szerintem nagyon esztétikus a fizikuma. Nekem valami ilyesmi a természetes, férfias fizikum. Szerencsére - szerénytelenség nélkül - kijelenthetem, hogy nem vagyok messze ettől, csak nekem magasabb a testzsírszázalékom. Bár most sikerült megint 111 kilóra visszamenni, lassan kezd egész jól kikockásodni a hasam. Nem mintha ezért edzenék, de az egónak jót tesz.
-
-
-PLevi-
senior tag
válasz
Cathfaern #10925 üzenetére
Jogos. Érzem a hátamat és a lapockáimat is, de nem vészes, így azt nem említettem meg. Plusz amúgy sem tartottam fontosnak kiemelni, hiszen eleve arra irányul a gyakorlat a bicepsz mellett.
Mindössze azért hangsúlyoztam ki az alkart, mert meglepődtem rajta az előzetes várakozásokhoz képest.Egyébként azt hiszem, rájöttem mi okozza ezt nálam: az alsó fogás. Ugyanis úgy szoktam csinálni, hogy első és harmadik sorozatban normál fogással operálok, a másodikban pedig alsóval, amolyan chin up stílusban. Azt vettem észre, hogy alsó fogással valamivel könnyebben megérintem a rudat a mellkasommal. Ez pedig abból adódik, hogy ilyenkor az utolsó pár centin rásegítek alkarból, ezzel együtt plusz terhelést okozva annak.
Kipróbáltam előző alkalommal, hogy mi van, ha a harmadik sorozatot csinálom alsó fogással. Nagyon is észrevehető volt a különbség, sokkal kevésbé éreztem az alkarom. Ezelőtt pedig még bele sem kezdtem a harmadik sorozatba, csak elfoglaltam a kiinduló pozíciót és már égett az alkarom.Most úgy is edzés, többek között vízszintes húzással, szóval ismét alaposan meg fogom figyelni, hogy mi is a helyzet ezzel kapcsolatban.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #10925 üzenetére
Van egy nagyon jó gyakorlat, nekem ma az alkarom ez rendezte le végérvényesen edzés végén (bár már a legelső gyakorlatom, a hátsó függőmérleg is szétszedte). Itt írnak róla, csapóhíd névvel illetik.
Igazából minden köteles gyakorlat erősen igénybe veszi az alkart, nagyobb szorító erőt kell ugyanis kifejteni. Például jó szorítás erősítő, ha átdobsz két törölközőt a rúdon és azt fogva csinálsz húzódzkodást, evezést. Ugye klasszikus a kötélmászás stb.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Cathfaern #10669 üzenetére
Akartam rá válaszolni csak itt a nagy kavalkádban elvesztem, bocsi.
Csak azért kérdeztem mert aránytalannak érzem a váll elülső fejét, a mellizmok felső részét (optikailag felső!), és ott a mell és váll között lévő részt a mell alsó részéhez képest. Nem akartam hülye kérdést feltenni, de úgy látom sikerült, bocsánatot kérek, de köszönöm a válaszokat! -
Because
őstag
válasz
Cathfaern #10624 üzenetére
ugye a 15-ös csuklóhoz jön 26-os alkar és 42-es felkar.... 96-os mellbőség és 93-as derék és nem sörhas, nem ilyen egyszerű a helyzet, mert a derekamon masszív zsírpárnák vannak
szóval a belemen kívül mindenhol csont sovány vagyok, ezért érdeklődtem az ultrahangos zsírbontásról, de már a plasztikai sebészek árait és nézegetem...
-
válasz
Cathfaern #10551 üzenetére
feltételezem nem a földről kell felvennie. Ha meg nincs keret, akkor se igazán látom a guggolást veszélyesnek (nem úgy mint a fekvenyomást) mert mi történik? max lent marad és ledobja hátra.. Én is egyedül guggolok, az hiányozna még hogy valaki átöleljen közben hátulról
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #10510 üzenetére
Nekem 8 hónapos korom óta van ez, csak akkor nem mondták rá egyértelműen, hogy asztma, mert gyakorlatilag csak a felsőlégúti megbetegedések számítanak triggernek nálam. Terhelésre, füstre, porra nem vagyok érzékeny. Most az okozott problémát, hogy a vizsgaidőszak eléggé stresszes volt, ráadásul elhúzódott. Közben meg is fáztam többször, így gyakorlatilag egy hónapja köhögtem meg elég szarul voltam. Aztán elmentem egy szakértőhöz, aki kikérdezte a kórtörténetem gyerekkoromtól kezdve, műszeres vizsgálatokat eszközölt és így meg tudta állapítani ezt. (Ebben tényleg csak annyi a fura, hogy gyerekkoromban nem sikerült diagnosztizálni.) Szóval igazából sok minden nem változott, csak most "nevén nevezték a gyereket".
Easyhaler Bufomix 4,5/160 az inhalátorom most (ez valami új cucc, régen külön volt a hörgőtágító meg a kortikoszteroid), illetve felírt még az orvos Avamys 27,5-es orrsprayt meg Fexgen 120 mg-os tablettát. Nyilván az inhalátor a legfontosabb. Most először ezeket kell szednem április 4-ig, aztán megyek kontrollra és eldönti, hogy hogyan tovább.
-
Dobi 562
addikt
válasz
Cathfaern #10510 üzenetére
A taplalkozas valtozas volt az elso dolog.
Befejeztem a hetvegi sorozest/cigizest. Kiiktattam a feher cukrot es a feher lisztet a taplalkozasombol, illetve a "nasit" (csoki, ropi, csipsz, stb). Minden este majszolgattam ezt a sok szart, meg is lett az eredmenye, szep hasat novesztettem. Aztan ratalaltam a jo kis munkahelyemre, tudtam hogy a kaja miatt eletemben eloszor nem kell aggodnom, erot vettem magamon es edzeni kezdtem mellette.
Csak vizet iszok, probalok minel kevesebb mesterseges dolgot enni. Konnyu dolgom van, mert olyan helyen dolgozok, hogy a legjobb minosegu eteleket ehetem ingyen. Salatak, barna rizs, lazac, friss zoldsegek, tonhal, csirkemell. Itt megtekintheto egyebkent az etlap, a bal oldali menuben.
Aztan ahogy a sulyom csokkent, ugy lettek a gyakorlatok egyre konyebbek, mindig mikor rajottem, hogy meg tudok csinalni egy-egy nehezebb dolgot amit eddig elkepzelhetetlennek tartottam, az mindig adott egy kis ujabb lokest. Ilyen kis merfoldkoveim voltak: az egy-labas guggolas, 12km futas, nehezebb fekvotamasz variaciok (az ijasz, az orosz peldaul), HIIT edzesek, burpee tabata (ezt tuleltem es sikerkent konyveltem el
)
Ilyen voltam tavaly majus kornyeken: kep.
Igy nezek ki most: kep.
Nem tudom miert forgatta el a kepeket, a kepnezegeto a laptopomon normalisan jeleniti meg oket.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Cathfaern #10408 üzenetére
10 % alatt vagyok, 8.9 volt utoljára asszem, azóta sokat zabálok de szerintem még mindig 12 alatt van, hátha a közeljövőben lesz mérés újra, majd kiderül. szerintem is az a baj, hogy nem elég kidolgozott. valamennyire ki tudom tapintani, de a felső 4 ami látszik az jóval barázdáltabb mint alatta. többet kell hasaznom.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #10373 üzenetére
Persze ettől még nagyobbat lesz képes emelni az ember a saját súlyos edzés hatására is, de nem olyan mértékben, mintha súlyzós erőedzést végezne. Nem testépítő jellegű edzést, attól elég korlátozottan növekszik csak az erőszint. Saját példa: Amikor jó néhány év gyúrás után elkezdtem kettlebellezni, 24 kiló volt kaztonai nyomásban az erőmhöz megfelelő súly. Egy év bell után képes voltam a 32-est kinyomni egyszer, ami egész jó fejlődés volt. Aztán jött a gerincsérvem és ráálltam a fegyenc jellegű edzésre. Fél év után újra rápróbáltam a nyomásra és akkor már 2 ismétlés ment gond nélkül a 40 kilóssal. Ez a kézállásban karhajlításnak köszönhető, amihez hozzáerősödtem ezalatt. De ha ezt a másfél évet arra fordítottam volna, hogy ezt meg még pár alap gyakorlatot fejlesszek, akkor valószínűleg sokkal gyorsabban fejlődtem volna. Nem így történt, azóta meg pláne nem, hogy nem igazán érdekelnek ezek, a nyújtott karos, saját súlyos erőgyakorlatokban szeretnék fejlődni.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #10371 üzenetére
A nehéz tárgyak felemelése pont nem jó példa, ahhoz, hogy abban jó legyél, nehéz tárgyakat kell emelned. Nyilvánvaló, hogy abban leszel jó, amit sokat csinálsz, ezt pedig a súlyemelők, erősemberek, erőemelők csinálják a legtöbbet. Ebből következik, hogy a saját súlyos edzéssel saját magad mozgatásában leszel igazán jó. A testtömegre vetített erőt és a mozgékonyságot nagyon durván fejleszti, de nem fogsz tőle tudni igazán nagyot emelni. Már csak azért sem, mert az idegrendszer se a külső ellenállással szembeni erőkifejtéshez fog adaptálódni.
-
troller
senior tag
válasz
Cathfaern #10318 üzenetére
Nehéz kérdés, ha még nem tudsz érdemi mennyiségben húzódzkodni, akkor szerintem TRX. Bár a legjobb a húzódzkodó rúdra akasztani a TRX-et.
Mondjuk nekem alapból vannak 2ségeim az ilyen ajtókeretbe akaszt6ó húzódzkodó rudak megbíz6óságával kapcsolatban, gépészként (meg alapból nehézsúlyúként) jobban szeretem a stabilabb rögzítéseket. De majd a Colos Sanyi remélhetőleg jobban megszakérti, mint én
-
Bannani
tag
válasz
Cathfaern #10225 üzenetére
Persze, hogy sokaknak gondja van vele, főleg 3x30-cal, mivel ez egy elég fárasztó gyakorlat. A baj szerintem csak annyi, hogy görcsösen ragaszkodnak a börtönkódexhez. Ha valakinek nem célja 3x30 evezés, akkor (szerintem...) fölösleges ennyit. Gondolom itt senkit nem az embertelen állóképesség és a nagy számok izgatnak. De ha mégis akkor nyáron csináljunk egy versenyt falhoz húzódzkodásban a fórumozók között.
Kíváncsi lennék, hogy mennyi után lenne bukás.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #10225 üzenetére
Egyáltalán nem biztos. Kétféle lendület létezik, az egyik a "külső lendület" (például crossfites húzódzkodás) és "belső lendület", ez meg az amikor nem szépen lassan történik a mozdulat, hanem egy nagy rántással elindítod a mozdulatot és utána már csak szépen követed. Ez utóbbi simán működhet alsó tartás mellett is.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #10129 üzenetére
Azért egy állóképességi edzést kár összevetni az erőedzéssel, teljesen más terhelés a kettő. Izomláz nem csak a tejsavszint megemelkedésétől lehet, hanem az izmok túlerőltetése miatti mikroszakadásoktól is. Ezt ugyan kiválthatja állóképességi edzés is, de nehezebb vele elérni. Nekem az a gyakorlati tapasztalatom, hogy a nyújtásnak nem sok köze van a mikroszakadásos izomlázhoz, a tejsavszint miatti fájdalmas, gyulladt állapothoz meg tökéletesen elég az, ha az anaerob szakasz után fogod magad és levezetésként 10-15 percet nyomod ugyanazt a mozgást aerob tartományban, szép nyugisan, papper tempóban.
A falas fekvő meg nagyon kezdőknek lett kitalálva egy egészséges felnőtt férfi tuti, hogy nagyobb terhelést is bír. A technikát meg úgy fogja rendesen megtanulni valaki, hogy együtt edz olyannal, akinek van tapasztalata és ki tudja javítani a hibákat. Az otthoni edzéssel ez (is) a baj, nincs edzőtárs. Amikor egyedül próbálkoztam mérlegszerű tartásokkal, semmire nem mentem, aztán elkezdtem edzővel edzeni és pár hónap alatt meglett a hátsó függőmérleg, zászló terpeszben, mellső függőmérleg terpeszben. Most ok, visszafejlődtem a kihagyás miatt, de vissza fog jönni a forma. Szóval a lényeg, jó ha van kivel edzeni.
(#10131) Melorin
Mindegy ki hozta fel, tényleg csak példa.
Ha ilyen ismétlésekkel dolgozol, simán válthatsz nehezebb variációra. -
westcoastog
veterán
-
Bannani
tag
válasz
Cathfaern #9943 üzenetére
Én is magamból indultam ki igazából. Egy ismerősömnek mondtam 2013 júliusa körül, hogy szeretnék valamifélét edzeni, ő ekkor ajánlotta a fegyencet. (Ez tiszta topshop relámos mondat lett
) Októberig követem is, mint valami szent írást, de éreztem, hogy kevés (a legelejétől kezdtem), tudnék gyorsabban is fejlődni, nem egy gyakorlatnál meg logikátlan a sorrend számomra. Például a szűk fekvőt mindmáig nehezebbnek tartom, mint amikor labdán van az egyik kezed. Ezekután magam találtam ii, hoy mit, mennyit, meg is lett párszor az eredménye, de mostanra már szerintem érzem, hogy mikor elég, és így nincs túledzés se. Én azt gondolom,hogy pár hónapig jó ez a fegyenc, de utána az egyén tapasztalja ki, hogy mi az amivel leginkább fejlődhet, a Youtube meg tele van progressziókkal.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #9831 üzenetére
Ezért jó a gyűrű, ott nem gond a magasság állítása.
(#9830) emiki6
Csak ideiglenesen. A heti 3 vizsga letudvan, 2 db ötös, a harmadik talán kettes, de hétfőn lesz eredmény. Kurva nehéz volt.
Jövő héten is ennyi lesz. Finom ez a harmadév...(#9849) westcoastog
Nekem se jön be. Trehányul csinálja a gyakorlatokat, de azért belassítjuk meg effekt meg zene meg kapucni meg minden. Meg tényleg már birkapásztor lett belőle. Ennek ellenére elismerem a sportteljesítményét és le a kalappal előtte, hogy így kijött a sérüléséből. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #9831 üzenetére
Nah kiderült, hogy ennyire azért gyenge nem vagyok, a gondot az okozta, hogy egyszerűen nem volt rendes fogás az asztalon amin próbáltam. Sikerült találnom egy partvisnyelet ami nem törik el a súlyom alatt, plusz megfelelő elhelyezést*, így már haladok a gyakorlattal. Igaz a 10 ismétlést így is csak 2 menetben tudtam összehozni, de legalább már látom a fényt
*Két asztal kb. fogásszélességre van egymástól, rajtuk keresztben a rúd. Mivel az asztal szélén fogom a rudat, nem tud behajolni, meg kicsi a rá eső erőkar is
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #9467 üzenetére
Engem azóta nem visel meg, hogy kint futok a hidegebb időben is. De egyébként meg mindig arcüreggyulladás, hörghurut meg hasonló nyalánkságok alakulnak ki a legenyhébb felső légúti megbetegedésből is. Na mindegy, úgy néz ki, megvan a gyógymód, kint kell futni folyamatosan, az megedzi az embert.
A biciklis kesztyű helyett én a magnézia kockát ajánlom.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #9432 üzenetére
A fegyencedzésben vannak nagyon nagyon jó dolgok. A fokozatosságra való intés, az, hogy nem egy-egy izomcsoportra koncentrál, hanem a test egészére, kinetikus láncként tekint az emberre, nem egy részekből álló valamire. Tök jól kiegészíti a második könyv is ilyen szempontból, hisz az aktív hajlékonysági gyakorlatok, a szorítóerő, a lábszár és az oldalsó lánc edzése mind fontos. DE! A súlyzós edzés fikázása, az indulatszöveg, meg az ízléstelen börtönösdi nagyon nem jön be. Tudom, hogy ez kell ahhoz, hogy eladja magát a könyv, főleg Amerikában, de ettől függetlenül nem tetszik. Egy visszafogott, szerény, "helló, itt a saját súlyos edzéstervem, vegyétek, mert tök fasza" stílussal egész másképp tekintenék rá. Egyébként szakmai szemmel nézve, a progressziók sok helyen nagyon kuszák és vannak egyszerűbb, jobb módok is egy-egy gyakorlatvariáció rávezetésére. De ezt csak az tudja, aki már eljutott egy-két holtpontra a könyv alapján és más módszerrel jutott túl rajta. Nem szabad mereven ragaszkodni egy tervezéshez, mindig legyen másik út, ha nem jönne be.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #9218 üzenetére
Én nem hiszek a low fat irányzatban. Nem látom be, hogy miért lenne magas a koleszterin szintem a zsíros kajáktól, ahogy önmagában a szénhidráttól se hízik el az ember. Sokkal nagyobb problémát okoz a túlevés és a mozgásszegény életmód, minthogy zabkását reggelizel-e vagy ham and eggs-et. Csak a light meg diet feliratú termékeket könnyen el lehet adni, meg a különböző diétás termékeket, mint azt, hogy rendszeresen sportoljon az ember - mindegy, hogy mit, akármi lehet az - meg ne zabáljon össze-vissza "nassolás" címszóval.
-
Dobi 562
addikt
válasz
Cathfaern #9071 üzenetére
Igazad van, nyilván közrejátszik a testsúlycsökkenés. Számomra csodálatos élmény volt mikor elkezdtek menni az egylábas guggolások, nehezebb fekvőtámaszok és 1 óra folyamatos futás.
Plusz az energiaszintem is nőtt. Reggelente nem vagyok többet zombi, kevesebbszer érzem magam fáradtnak, stb, stb.
Meg az is hozzátartozik a történethez, hogy ahol dolgozok, csak "egészséges és friss" ételeket készítünk és gyakorlatilag ingyen eszem a kiváló minőségű táplálékot.
-
westcoastog
veterán
válasz
Cathfaern #9071 üzenetére
Mostansá elég kevés zöldséget viszek be én is, legközelebbi bevásárlás alakalmával majd veszek minél többet, az meg hogy párolva, nyersen meg akárhogy van fogyasztva gondolom lényegtelen.
Mondjuk éns sisem voltam a könnyen betegedős fajta, de több zöldséggel még ez is erősíthető gondolom.Lúgosításra meg volt nekünk otthon valami por, vízbe kellett keverni, nevére nem emlékszem.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #8868 üzenetére
Látod ebbe nem gondoltam bele, de igazad van. Ez akkor jó, ha kívülről könnyűnek látszik, igen. Pedig nem az, brutál erősnek kell lenni már egy keresztfüggéshez is, nem ám a forgásokhoz, lendületből megfogott tartásokhoz.
Szerk.: Bezzeg ha azt látja valaki, hogy konditeremben kétkezes rúddal 60 kilóval bicepszezik valaki, akkor úgy tűnik, hogy milyen durván erős már. Aztán mondjuk egy váltott kezes kötélmászás két kötéllel lehet, hogy nehezebb és több erőt igényel, mint a rudat szabálytalanul rángatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest