Hirdetés
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
Ez amúgy jó alkalom pl légzésgyakorlásra, pl Buteyko. [link] Én is legutóbbi betegségem óta elkezdtem ezzel foglalkozni, azóta gyakorlom rendszeresen.
Illetve méregessetek CP-t (főleg ébredés után, nekem van egy stopper az ágyam mellett erre a célra). [link] Egy éve kb 30mp volt a CP-m, de azóta nem nagyon foglalkoztam légzéssel. Most betegség után 15-öt mértem napközben, azóta az ébredés utánit felhoztam 26-ra. 40 lenne a minimum, 60 a jó. Minden 10mp kb 1 órával csökkenti az alvásigényt, szóval megéri beletenni az időt.
Lakatos Péternek pl 60-as CP mellett, keto-n 5 óra elég volt asszem, bár őt ez pont zavarta, mert emiatt korábban kellett kelnie, mint a családjának.Egészség és teljesítményfokozás szemszögéből a Légzés ereje könyvet (angolul oxygen advantage) érdemes elolvasni (magaslati edzést szimuláló gyakorlatok is vannak benne), egészségjavítás céljából pedig a Gyógyító légzés könyvet.
Angol nyelven ez egy jó videó, magyarul Simkó Gábor csinált videót a Légzés erejéről.
-
brownus
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
Ma voltam nagyon szarul, lenyomtma 10 guggolást, 10 fekvőtámaszt és majdnem elájultam !? Hőemelkedés is volt, meg furcsa izom zsibbadásos érzés, mintha az inak és az erek zizegtek volna odabent? Most kezdek visszatérni.. azt tolom napi egyet.
+ a szokásos C, D, K vitaminok. (Mg+kc) -
emiki6
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
Az egylábast kvázi képtelenség egyenes háttal csinálni. Esetleg, ha teszel valamit a sarok alá és emelvényen csinálod, hogy a másik láb "lelóghasson", hogy a hajlékonyság hiánya ne zavarjon be.
A rosstraining.com oldalon a "never gymless" ebook most 1$, elég jó infók vannak benne, tudom itt mindenkinek ajánlani! Simán tekinthető saját testsúlyos edzés bibliának.
Illetve tervezek mégegy könyvet ajánlani, de arról többet kell írjak.
-
emiki6
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
Ha csak hozzá kell edződni, akkor heteken belül elmúlik, ha viszont hiba, akkor hetek alatt aligha romlik sokat. Szóval teszteld le, ha gondolod. Nézd meg mi történik, ha csinálod 4-8 hétig.
De ha elbizonytalanodtál, akkor csinálhatod kisebb tartományban is. Vagy! -> split squat. Vagy hindu squat.
-
batagy
őstag
válasz
-Solt-
üzenetére
Ja, tényleg igazad van.
Ezt is néztem.Középre áthurkolom fent a szalagot, akkor kb 140 cm magasan van a szalag alja.
Nem rakok magam alá széket, mert csak akadályoz.Amikor lehúzom kézzel, baromira kell összepontosítani, hogy egyidőben lefelé húzzam, és ugyanakkor bele is lépjek. Baromi magasra kell lépni, nem könnyű a 45 kg-os szalaggal. De ha egyszer sikerült, onnantól jól megy. Kilépéskor felpattan a gumi, vigyázni kell.
Amúgy 80 kg vagyok, így a szalaggal 35 kg-ot kell emelnem.
-
brownus
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
Egy edző, jiu jitsus barátom ezt írta:
"én ilyenről nem hallottam, nekem olyat mondott gyógytornász h a nagy rücsköset ne használjam sérült részen, mert azzal be lehet nyomulni az izomrostok közé.
Sztem az smr jellegéből adódóan (meg egyszer ezt is mondták tanfolyamon) ha jól esik akkor csináld, ha meg kellemetlen érzést okoz az adott területen, akkor ne csináld." -
emiki6
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
Rossz hozzáállás sejtek, ezért "kötekedek".
"Mi a probléma? Mit szeretnél elérni? Hogyan tervezed elérni?"
Merev cobhajlító és feszítő. Hogy érted, hogy merev? Nem tudod annyira megnyújtani az izmaid, mint szeretnéd? Miért szeretnéd jobban megnyújtani? Biztos, hogy a henger lesz segítségedre ebben?Van egy tévképzet, miszerint az izmok azért gátolnak a mozgásban, mert túl rövidek.
Az van, hogy az idegrendszered véd téged, van egy komfortzónája (mozgástartomány). Ott enged mozogni, ahol mozogni szoktál. Ahol nem szoktál, oda nem enged, mert veszélyes, mert ott gyenge vagy, ezért előtte megfeszíti az izmot, hogy ne kerülhess ki a komfortzónából.
A hengerezés leszabályozhatja az izmot, legyengíti, így az kevesebb erőt fejt ki, mikor "túlnyújtod", ezáltal megnő a mozgástartomány... egy időre, mert x perc múlva az izom visszakapja az erejét és megint nem fogja engedni, hogy "túlnyújtsd". A hosszú ideig kitartott, passzív nyújtás hasonló hatást tud elérni.
Mi a megoldás? Meg kell erősödni, magabiztossá válni a kiindulási mozgástartományon kívül, azaz el kell hitetni az idegrendszerrel, hogy nyugodtan engedheti megnyúlni az izmot, nem lesz semmi baj. Persze ez nem könnyű.Egy volt shaolin szerzetes mondta, hogy ha meg akarod tanulni a spárgát, akkor nyújts rá minden nap, naponta négyszer és meglesz egy hónap alatt. Sajnos ettől még nem lesz erős az ember a spárgában, csak bele tud lazulni, de az egyik kulcs valóban az, hogy minden nap csinálni kell. Nem árasztanálak most el módazerekkel, kezdésképp ajánlom a 30/30 squat challenge-et, ami az egyik legjobb dolog, amit eddig próbáltam. Egy hónapon keresztül tölts el guggoló helyzetben 30 percet minden nap. Fejleszt és tanít. Keress rá.
-
-
brownus
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
Igen, nekem jó, de nem vagyok izmos, csak sportos. Én többnyire a hátamat szoktam vele masszírozni, néha a combokat is.
(Fenék fölötti részt, háton)
Nagyobb izomtömegnél lehet jobb a másik, pláne ha küzdősportolsz is!?
Kölcsön adjam, megnézed ha nem tudod hol kipróbálni a hengereket? -
brownus
veterán
-
bandus
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
semmi kozom a sporthoz csak veletlenul neztem be a topikba
de ahogy irod is, igy mar nagyreszt bicepsz gyakorlat. amikor mar nem birod csinalj a negyedik utan meg 2-3 olyan ismetlest, hogy felugrassz felso allasig es szep lassan, kontrollaltan engeded vissza magad. Ez segiteni fog. -
brownus
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
én már csak akkor hirdetem az igét, ha kérdeznek, amúgy leszarom azaz nem, csak egy idő után fárasztó ugyanazokat a köröket lefutni...
de az első amit tanácsolok, hogy ne
csakmozgással, sőt, ne mozgással kezdje hanem a kaja rendbetételével!
életmód váltással; elhagyni a cukros, zsíros ételeket. lehetőség szerint otthon készült ételeket egyen, 3-4 óránkénti étkezés, nicht nasi, meg csoki esténként, stb...aztán ha már ez rendben van ( pár hónap) akkor el lehet kezdeni mozogni. mert sokszor az van, hogy nagy elánnal ugranak bele a testedzésbe, de un. olyan szarul kajálnak. és még fél év után sincs eredmény, legalábbis látható eredménye nincs. pedig az fontosabb az elején, az az igazi motiváció.
hogy jól nézzük ki meztelenül
-
Pickit3
aktív tag
válasz
-Solt-
üzenetére
Én szeretek mozogni csak hozzákezdeni az edzéshez nehéz. Volt pár alkalom amikor a fegyenccel is felhagytam jó pár hétre többször is, mert egyszerűen annyira kimerültem a munkában, hogy már rágondolni is alig volt erőm. Most szerencsére 1 munkahely van és hála az égnek bírom is csinálni az edzést emellett szóval akinek nincs motivációja az előbb hessegesse el a kifogásokat.
-
emiki6
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
A lustaság épp elég. Valójában a lustaság a kifogások nagy hányadának megindítója. Aki nem akar csinálni valamit, az fog találni kifogást, ha meg nem tud, akkor nem magyarázza meg. Ennyi. Majd megérted, pár ciklus kihagyás után.

Sokáig a "lépj ki a komfortzónádból" dumát se értettem igazán, mert az átlagembernek nem kell kilépnie. Nagyon sok mindent el lehet érni viszonylag kényelmesen, még akár jó fizikumot is. Aztán megértettem. De most nem fejtem ki, célba ért a villamosom.

-
válasz
-Solt-
üzenetére
Köszi. Igyekszem majd ezt is észben tartani. Csak nekem van egy olyan elvem, hogy aki nem bír megcsinálni 20 fekvőt álmából felkelve, az ne mondja magát sport embernek. Éppen ezért én nem hanyagolom el az állóképességet sem. De az is igaz, hogy lehet keményebb gyakorlatokat kellene csinálni. Amúgy szerintem így is fejlődök, max türelmetlen vagyok.

-
válasz
-Solt-
üzenetére
Nekem +/- 0,5 liter megvan ez a napi adag. Én úgy tudom, hogy egy bizonyos szintig egészséges a sok víz, viszont utána az is csak terheli a vesét.
No mindegy. A sportkórházban majd megmondják. Mondjuk elvben ugyan az van benne mint a Béresben csak kicsit nagyobb dózisban, úgyhogy emiatt nem kellene ennyire elszíneződnie.
-
Thunderbolt
tag
válasz
-Solt-
üzenetére
Lehet, hogy igazad van. Gondolkozok rajta, hogy átállok majd a 3 napos edzésre, ha már bejön a híd és a kézenállásos fekvő is. Bár igazság szerint nem azért csinálok heti 4 napos edzést, mert siettetni szeretném a dolgokat, én is fontosnak tartom a fokozatosságot. Hét közben nem emelek ismétlésszámot, ugyanazt ismétlem meg csütörtökön és pénteken, mint amit hétfőn és kedden csináltam. Az első lépéseket is becsületesen végigcsináltam, ahogy a könyv is ajánlja.
-
Thunderbolt
tag
válasz
-Solt-
üzenetére
Köszi a választ! A hidat és a kézenállásos fekvőt még nem most akarom elkezdeni, az még odébb van. A heti 2 napos edzésről 1 hónap után váltottam a 4 naposra, mert kevésnek találtam. Eddig úgy érzem elég jól mennek a gyakorlatok, egyedül a húzódzkodást találom nehéznek. Az 1-es szintről (függőleges húzás) elég éles váltás volt a 2-es (vízszintes húzás), így még azzal küzdök. Kénytelen voltam keresni egy csípőnél magasabb mászókát a játszótéren, így most azzal próbálom elérni a 3x30-at, hogy aztán jöhessen a csípő magasságú.

-
kolosanyi
veterán
-
-
válasz
-Solt-
üzenetére
185cm vagyok.
Csak nagyon szálkás...itouchfan: 4 évig csináltam élsportot -tenisz- napi minimum 3 óra edzéssel. (amúgy 13 éve űzöm, és ebből 7 volt versenyzés) Tudom mit jelent edzeni
. Testépítgetni most kezdek mert az alapok megvannak csak kicsit csinosítani szeretnék. Amúgy a tenisz mellett megy az AIKIDO is bár egy ideje abbahagytam egy sérülés miatt. -
itouchfan
őstag
válasz
-Solt-
üzenetére
Hát hogy őszinte legyek, nem tudom. Azért kérdeztem utána. De én így érzem a legjobbnak, szerintem ez is eléggé egyén függő. Én hosszabban nyújtok, minden izomcsoportot, van amit megismétlek 2x, és van hogy egy izomra több nyújtást végzek.
Majd kíváncsi leszek mit mond Wood, és kolosanyi .

-
itouchfan
őstag
válasz
-Solt-
üzenetére
Teljes test edzést csinálok, legalábbis teljes felsőtest. Simán kijön, mivel van két bicepszed, tricepszed, vállad, mellet is két oldalról nyújtjuk külön-külön, stb. Illetve van amit néha megismétlek többször, de ez ritka. Plusz ebben benne van az ernyesztés is, lazítás, lerázás,stb.

-
itouchfan
őstag
válasz
-Solt-
üzenetére
köszi, nagyjából erre gondoltam én is. mai adag is megvolt, atta.

shingen: előtte egy hetet ki kellett hagynom a térdem miatt, edzettem összesen kétszer, megint egy hét pihi a bölcsességfog miatt, úgyhogy ki voltam/vagyok éhezve. amúgy meg a kettő nem zárja ki egymást, néha kell egy kis pihenőt tartani az evésben, na akkor lehet edzeni.

-
westcoastog
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
Nem hiszem hogy fogok még edzeni, eléggé köhögök, jön föl a slájm a torkomból, orrom meg fújom még mindig.
Valószínű elég lenne ha max nyújtok csak, míg ki nem gyógyulok.
Szerintem múltkor ott cseszett be, mikor szórólapot hordtam a faluban, jól fel voltam öltözve, harisnya, sál minden, és megizzadtam kicsit, 2 óráig voltam kint a faluban.
Félreteszem valahogy, az eddig felépített izomzat nem tűnik el olyan gyorsan hogy kétségbe legyek esve kis kihagyás miatt.
-
kolosanyi
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
A Fegyencedzésben ezt a tempót javasolják a gyakorlatok végrehajtásához. Szemléltetés fekvővel: 2 másodpercig engeded magad le, a padlónál 1 másodpercig tartod magad, 2 másodpercig jössz fel, majd megint 1 másodpercig tartod magad. Ez számít egy ismétlésnek. Ebből a végrehajtási módból következik, hogy 20 ismétlés fölé nem érdemes menni.
Több forrás is van a neten a különböző típusú izomrostok aktivizálásáról az izomfeszülési idő függvényében. 3 Izomrost típust különböztetünk meg, I-es típust (lassú), IIa típust (gyors, oxigén jelenlétében működő), IIb típust (gyors, maximális erőkifetéshez köthető, pongyola megfogalmazás, de remélem érted). Egy általános becslés, hogy 10 másodperc alatti, nagyon nagy erőkifejtésnél (100 m-es sprint, mellhez vétel és lökés max súllyal versenyen, egy fecske megtartása a gyűrűn) a IIb aktiválódik, 10 és 120 másodperc közötti intenzív erőkifejtésnél a IIa (400 m-es futás, gátfutás, klasszikus erő-állóképességi számok, például erre megy rá a crossfit, de jellemzően a tipikus gyúrós edzéstervek is ezt a tartományt célozzák meg) és fölötte már az I-es típus dolgozik, ez a tisztán állóképességi tartomány hosszabb futások, úszások, illetve a 30*6 másodperces ismétléssel végrehajtott fekvő is).
Na ebből is látszik, hogy a 30 ismétlés már valójában felesleges, nem kell 2 percnél tovább tartania egy sorozatnak, mert az már egyáltalán nem az erőedzésben való fejlődésed szolgálja. Ettől még vannak előnyei, de az máshol mutatkozik meg.
Hogyan növeld úgy a volument - tehát az egy edzésen összesen végrehajtott ismétlések számát - úgy, hogy ne csapjon át állóképességi edzésbe a programod? Egyszerű. Növeld a sorozatok számát, csináld gyakrabban, ha most hetente 1-szer fekvőzöl, innentől fekvőzz 2-szer, vagy 3-szor. Magától értetődő, hogy abban leszel jó, amit nagyon gyakran csinálsz. Ha az a célod, hogy jobban menjen a fekvő, akkor "gyakorold", csináld minél többször. Nyilván ésszerű keretek között, ha minden nap több száz ismétlést végrehajtasz, akkor az visszafelé sül el, túledzed magad.
-
kolosanyi
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
Béta-alanin, itt egy másik cikk róla. Ez egyébként abszolút állóképességi tartomány már, az erőnövekedéshez nem igazán járul hozzá. Javaslom a továbblépést maximum 20 ismétlés után (2-1-2-1-es tempó esetén). Egyébként ha nagyon rá akarsz menni az állóképességre, akkor növeled meg minél jobban a volument. Minél többet csinálod, annál többre leszel képes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S4 FSP 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(erős szalagokkal ez meglepően nehéz művelet tud lenni.
)
forintot.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

már meg is rendeltem 
. Testépítgetni most kezdek mert az alapok megvannak csak kicsit csinosítani szeretnék. Amúgy a tenisz mellett megy az AIKIDO is bár egy ideje abbahagytam egy sérülés miatt.
De én is kíváncsi lennék rá