- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bannani
tag
válasz
batai15 #9406 üzenetére
Jártál már valamilyen küzdősport edzésre egyáltalán? Kevert harcművészetekre eleve olyanok járnak akik előtte már több évet foglalkoztak valamilyen küzdősportra.
Ha tényleg elkezdesz járni valahova akkor győződj meg róla először is, hogy nem vadállatokkal edzel, akik lesz@rják, hogy kezdő vagy. Én ezért hagytam abba máskor a kick-boxot.Akkor voltam 14 éves és a 20 éves embereknek nem jutott el a tudatáig, hogy nem kellene akkorát rúgni, mint egy ló.
És ezt kizárólag csak jó szándékból írom. -
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #9263 üzenetére
Ne forgasd ki teljesen. A ppp lényege nem a hátrafelé néző környék, hanem az előrefelé dőlés, hogy a váll a tenyér elé kerüljön. Ezzel gyakorlatilag azonnal megnő a váll terhelése. Óvatosan bánj vele és tegyél a fejed alá párnát az elején, mert előfordul, hogy arccal tompít az ember.
-
RBJ
addikt
válasz
batai15 #9128 üzenetére
Azért ha egy nagy tál borsó főzeléket fél kg kenyérrel és hússal toltad volna le akkor oké.
Na tegnap előtt négy szál 20 cm sült kolbász, friss kenyérrel, uborkával. Nesze.
Tegnap rántott máj, sajt. sültkrumpli kenyér körte befőtt. nesze.
Nem értem ezt a számolgatást és túlreagálást kajával.
Ja reggel ma szalonnás, virslis rántotta. hajnal 5 kor. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
batai15 #9124 üzenetére
Ha nagyon parázol, kezdj el kalóriákat számolni (myfitnesspal.com vagy kaloriabazis.hu). Lehet azt gondolod sokat eszel, de pl. az adott kajákban kevés a kalória. Illetve írod, hogy "nem értél rá", ha ehhez fizikai aktivitás is kötődött, akkor az is rásegíthetett a fogyásra.
Továbbá nem tudom pontosan mit edzettél, de az erőedzés nagyon kevés kalóriaégetést jelent. Szóval ha nem kardioedzést hagytál el, akkor az a kalóriafogyasztásodban nem sok változást hozott. -
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #8879 üzenetére
Kihagytál pár lépést.
Addig ne csinálj bolgár evezést, amíg a sima nem megy vízszintesen. Vagy ha az megy, csak ez nem, akkor ebben csinálj negatívokat. Ja, és keress valami jobb felfüggesztést, mert gondolom ez szétszorítja a tenyered. Egy pár gyűrű kb 5-6 ezerből megvan állítható kötéllel, annál jobb eszköz nem kell.
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #8727 üzenetére
Technika, a többit már elmondták.
(#8728) westcoastog
Csak egyszer kell elkezdeni. Télen is lehet futni, pl a futás.net-en vannak erre vonatkozó írások. Már amennyiben érdekel.(#8737) kk831228
Nem kicsit.(#8739) itouchfan
De te focista vagy, nem heti 1-2-szer futsz 2-4 km-t. Hosszú távon a 4-4:30 az nagyon jó tempó. A 3 akármennyi meg lehet, hogy egy VO2 max futásnál megvan, de hosszú távon jó az 5 perces kiliknek is. -
itouchfan
senior tag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
batai15 #8732 üzenetére
Bicikli annyiból csalóka, hogy a biciklizés az egyik legenergiahatékonyabb mozgásforma. Azonos tempó mellett gyalogláshoz 4x annyi energia kell, mint biciklizéshez. Szóval ha mondjuk szép nyugis tempóban biciklizel napi 20km-t (szóval ilyen 15 km/h körül), az sajnos nem sokat fog hozzátenni a futó teljesítményedhez.
Másrészt nagyon más mozgás, teljesen más izmok vannak használva, hiába lábból megy mindkettő.
Ettől függetlenül általában alapnak jó, szóval jó eséllyel az előző pontokban leírt valamelyike lehet a gond. Igazából ha haveroddal jól megy, magadban nem jól, akkor jó eséllyel az a gondod, hogy túl nagy tempót diktálsz. Erre a legjobb, ha veszel egy pulzusmérős órát, és akkor egyértelműen látszik mennyire terheled magad. Kezdőként az ember ezt nehezen érzi (még ha azt is gondolja, hogy érzi).
De ha nem akarsz erre költeni, akkor olyan terepen menj, ahol tudsz távolságot mérni (akár pályán, akár egyszer google maps-al kinézed, hogy adott szakasz hány méter). És akkor szépen be lehet lőni a tempót egyszerűen azzal, hogy méred, hogy mennyi idő alatt futod le. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
batai15 #8730 üzenetére
Ha elején kifárasztod magad, akkor utána már jó eséllyel nem lesz az igazi, csak pihenő után. De ha tényleg nem tudsz annyira lassan futni, hogy ne fulladj ki, akkor váltogatva kell nekiállni: pl. gyalogolsz 1 percet, futsz 1 percet, gyalogolsz 1 percet, stb. Értelemszerűen ha még így is sok, akkor 2 perc gyalog, 1 perc futva, stb. Ha sehogy se akar összejönni, akkor meg először kizárólag gyaloglással kell kezdeni, de értelemszerűen itt a gyaloglás alatt nem a vasárnapi főtéren sétálgatást értem, hanem amikor rohansz a buszra, de azért még futni épp nem akarsz
Másik dolog ami probléma szokott lenni, hogy ha rosszul veszed a levegőt. Általában ez inkább oldal szúrásként jelentkezik. A lényeg, hogy egyenletesen vedd a levegőt. Érdemes számolni lépésenként, pl. 3 lépésig beszív, 3 lépésig kifúj. Van akinek a nem szimmetrikus jobban bejön, pl. 3 lépés beszív, 2 lépés kifúj. A lényeg, hogy 2/2 alá ne menj, mert az csak kifulladáshoz vezet. Ha nem tudsz fölötte maradni, akkor lásd az előző pont
Nem tudom zenét szoktál-e hallgatni közben, ha igen, akkor amíg bele nem jössz, én azt javaslom, hogy ne hallgass. Ritmusba és így levegővételbe nagyon bele tud zavarni, főleg ha tempóban eltérőek a számok. -
emiki6
veterán
válasz
batai15 #8483 üzenetére
Húzódzkodás progressziói, valamint hogyan kell helyesen húzódzkodni. Mindkettőt nézd meg!
-
itouchfan
senior tag
-
brownus
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #8459 üzenetére
Evezések, negatív húzódzkodások, felül izometrikus tartás.
(#8463) Bannani
Kalóriadeficit (10-15%), ezt nyomon tudod követni a Kalóriabázison, Myfitnesspalon stb. Aerobból a legjobb ha olyat csinálsz, ahol nem túl nagy az intenzitás, tudsz mellette beszélni (max pulzus 60-70%-a között) és ezt a terhelést fenntartod 40-45 percen keresztül (30 után ürül ki a szénhidrát és kezd el zsírt égetni a szervezet). Tehát háromnegyed óra tempós séta. A másik opció az intenzív interval, ez ugyan anaerob, de a felfokozott anyagcsere miatt remek zsírégető hatása van. Ezt lehet bármivel, tabata protokoll sprinteléssel mondjuk (ezzel a láb edzés is letudva), vagy ugrókötelezés, négyütemű fekvő, akármi.emiki6
Jobbulást! -
itouchfan
senior tag
válasz
batai15 #8355 üzenetére
Hát régóta a foci miatt
nyár végére teljesen leépült a teljesítményem, de aug 20.a óta heti 5x futok hol többet hol kevesebbet edzésen és meccsen. Szerintem lassan elérem azt a max-ot amit a korom és a képességeim engednek. Jövő héten a cél a 11km lesz, kevesebb mint egy óra alatt
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #8219 üzenetére
Mondok gyakorlatokat: fekvő, tolódzkodás negatívok, pike pushup (vállat megcélzó fekvő variáció, YouTubeon találsz róla videót) húzódzkodás negatívok, saját súlyos evezés a föld síkjából (vízszines húzás), lábemelés talajon.
A következő szint mondjuk lehet: feltett lábas fekvő (térdmagasságig minimum), tolódzkodás, feltett lábas pike pushup, húzódzkodás (akár felső holtpontos tartásokkal), feltett lábas evezés, lábemelés függeszkedve.
Ennél nehezebb: ppp (pseudo planche pushup), abcúg, kötélmászás, kézállásban karhajlítás, dragon flag stb. De nyilván ennél is van tovább, a végtelenségig lehet nehezíteni, illetve az egyes gyakorlatokat könnyíteni, az alapokról felépíteni is lehet. Sőt, másképp nem is tudod megtanulni. A lényege az egésznek az, hogy mindig szintet lépj, csinálj baromi nehéz gyakorlatokat, ne olyat, amiből 15-20 ismétlés különösebb megerőltetés nélkül is megy.
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #8216 üzenetére
A lábemelés az nem has gyakorlat, hanem elsődlegesen csípő, de a törzs elülső fele komplexen dolgozik. A felülés meg határozottan nem erőgyakorlat, de van egy olyan tulajdonsága, ami miatt megkerülhetetlen bizonyos sportágaknál. Viszonylag rövid idő alatt nagy mennyiségben lehet végezni, emiatt ott, ahol a törzs gyors megfeszítése majd elernyesztése szempont (tipikusan a küzdősportok), nagyon hasznos tud lenni.
Egyébként nem attól lesz valami erőedzés, hogy a térdelős fekvő helyett rendeset nyomsz, vagy épp fekvenyomást csinálsz. Attól lesz erőedzés, hogy a lehető legnehezebb variációval dolgozol, ami még technikailag jól kivitelezve megy. Minél nehezebb gyakorlat tehát, de kevés ismétléssel, 5 vagy kevesebb egy sorozatban és ezt annyiszor ismételve, ahányszor még formaromlás nélkül megy. Ha már lendületet viszel bele, szabálytalan lesz, akkor vége. A hátazást eddig is csináltad, az evezés (vízszintes húzás vagy hogy fordították) az hát gyakorlat (is).
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #8194 üzenetére
Ha megvizsgálod a gyakorlatot - húzódzkodás -, akkor azt láthatod, hogy 4 eleme van. 2 izometrikus szakasz (alsó és felső holtpont, még ha egy rövid ideig is csak), egy koncentrikus (amikor a gravitációval szemben legyőző típusú erőkifejtést alkalmazol) és egy excentrikus (amikor fékező erőkifejtés van). Na most ez utóbbi a legkönnyebb, ezért kiválóan alkalmas arra, hogy hozzáerősödj egy gyakorlathoz, ha az még nem megy. A koncentrikus szakaszt hanyagold, és fektess minél nagyobb hangsúlyt az excentrikusra. Ha az már jól megy, próbáld meg megtartani a felső holtpontot izometrikusan és onnan gyakorolni a negatívokat. Rövid idő alatt hozzászokik az idegrendszer a terheléshez és képes leszel a gyakorlat kivitelezésére.
Érthetőbben: csináld azt, amit az előbb írtam. Ha már egy jó 5-8 ismétlés stabilan megy majd ebből a feltett lábas húzódzkodásból, akkor lépj tovább, nem érdemes 30 ismétlésekig várni. Ez a módszer nekem tökéletesen bevált a gyakorlatban, így tanultam meg a kézállásban karhajlítást (falnál), hátsó függőmérleget, így csinálom a zászlót, mellső függőmérleget stb. Van, amikor nem alkalmazható eredményesen , de többnyire működik. Hozzáteszem, szerintem jobban, mint a fegyenc-féle részismétléses megoldás. (Fél húzódzkodás, fél egylábas guggolás stb.)
-
-
westcoastog
veterán
válasz
batai15 #8120 üzenetére
Tegnap betoltam 1 liter mézes zöld teát (ezért nem bírtam aludni)
Sajnos csak citromlével, nem volt itthon citrom, kamilláztam, meg tegnap 2000mg c vitamin, meg ma is, torokfájásnak annyi, de a taknyom még ömlik, ma kétszer is vérzésig fújtam az orrom megint.Edzés viszont jól esett, igaz 2 gyakorlatot kihagytam, de már későn tudtam nekikezdeni, meg volt most még egy kis dolgom, letudtam egy 35-40 perc alatt.
(#8123) kolosanyi
Köszi.
sanyi + emiki6Éppenséggel átlehetne szerkeszteni, úgysem streetworkout és fegyenc only a topik.
Inkább valami testkultúra műhelynek kéne lennünk, hiszen van szó itt súlyemelésről, saját testsúlyról, akkor a fegyencről sw-ről, táplálkozásról.Bár félő valóban hogy nem sokan olvassák, csak ha véletlen betéved valaki akkor ne csak azt lássa hogy itt kemény freestyle sw-sek vannak.
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #7962 üzenetére
Ha minél gyorsabban akarsz minél nagyobb lenni és minél nagyobb súlyt emelni akkor igen. De az alkalmasságin nem ezt mérik, szóval a te esetedben sok értelme nem lenne. Diétázz, meg csinálj saját súlyos erőedzést, ha meg fél éven belül lesz a felvételi, akkor csak azokat csináld, amit felmérnek, így felkészült leszel.
-
Bannani
tag
válasz
batai15 #7758 üzenetére
Húzódzkodás, nem húzózkodás.
Nem tudom most melyik gyakorlatra gondoltál, de ha nem akarsz féloldalas lenni csináld szimmetrikusan (nem igazán értem, hogy lehet aszimmetrikusan pl. egy húzódzkodást csinálni) Törekedj arra, hogy ugyanakkora erőt fejts ki, ha pedig az egyik oldalad gyengébb mint a másik erősíts rá aszimmetrikus pl. felemás gyakorlatokkal- fegyencben is találsz ilyeneket. Létrán húzódzkodni??? Vegyél vasat, szólsz havernak aki meghegeszti és lebetonozzátok.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
batai15 #7733 üzenetére
"ÉRtem, tehát az lenne a legjobb ha stagnálna a súlyom"
Attól függ, van-e súlyfelesleged. Ha van, akkor jobb ha fogysz, csak ne túl gyorsan. Minél jobban szeretnél izmosodni a fogyás mellett, annál kevésbé fogyj. De súlyfelesleget mindenképp jó ledolgozni, összeségében egészségesebb leszel, ízületeidet kevésbé terheled, stb...
Ha fogyás mellett nőtt a karod mérete, akkor csak izmosodhattálAz a 3kg / 3 hónap teljesen jó, szerintem jól csinálsz mindent. Ha azt érzed, hogy nem tudsz fejlődni a gyakorlatok során, akkor kell elgondolkozni, hogy mi nem ok.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
batai15 #7710 üzenetére
brownus által linkelt írás jól kifejti a témát.
De nagyon leegyszerűsítve arról van szó, hogy ha több kalóriát használsz el egy nap, mint amennyit megeszel, akkor fogyni fogsz. És lehet csűrni - csavarni, de ha ez nem teljesül, akkor nem fogsz fogyni.
Innentől az a kérdés, hogyan tudod rávenni magad arra, hogy kevesebbet egyél, mint amennyit elégetsz. Ugye az ember ösztönei azt diktálják, hogy annyit egyen amennyit elhasznál, sőt lehetőleg többet, hogy ha másnap nem sikerül a vadászat, akkor is legyen tartalékod. Ugye az ember genetikája nem igazán változott az ősemberek óta. Szóval valahogy át kell verned magad. Van akinek az jön be, hogy ragaszkodik valamilyen szabályhoz (pl. személyreszabott, de fixen meghatározott étrend), van akinek az, hogy bizonyos élelmiszerekből keveset fogyaszt (pl. liszt alapú dolgokat elhagyja), van akinek az, hogy ugyanazt eszi mint korábban, csak annyival többet mozog, hogy az fedezi a plusz fogyasztást.
Másik oldala, hogy ész nélkül nem szabad fogyni. Lehet heti 1kg súlyt vagy többet is leadni, viszont olyankor rövid távon is legyengül a szervezet, beleértve immunrendszert is, aminek csúnya következményei lehetnek. Továbbá heti ~0,5kg-nál több izmot nem lehet építeni. Már pedig az izom több energiát fogyaszt, mint az egyéb sejtek (4x annyit, mint a zsír), ezért ha nincs rá szükség, a szervezet azt fogja leépíteni először. Szóval ha nem edzel a fogyókúra mellé vagy többet fogysz, mint 0,5 kg hetente, akkor izomzatod le fog épülni. És ez alatt nem csak arra kell gondolni, hogy a bicepsz kisebb lesz, hanem a belső izomzat is leépül, ami melegágya mindenfajta mozgásszervi meg gerinc betegségeknek. Ugyancsak problémát jelenthet a túlzottan egysíkú étrend, mivel a szervezetnek ugyanúgy szüksége van fehérjére, mint szénhidrátra és mint zsírra. Szóval ezért nem szerencsés hosszú távon valamit teljesen elhagyó diétát tartani. Főleg, hogy jó eséllyel akkor a másik kettőből túl sokat fogsz bevinni, ami meg ugyancsak betegségek melegágya (fehérje - vese, zsír - epe, emésztés, szénhidrát - hasnyálmirigy, cukorbetegség).
Szóval lehet cizellálni... de ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elhasználsz, akkor nőni fog a tömeged. És amíg van rajtad zsírfelesleg, addig az izom fog először leépülni, szóval nem igazán működik az, hogy többet eszel, de többet súlyzózól, és akkor majd a "zsír átalakul izommá" (ami legnagyobb baromság amit hajtogatni szoktak, két teljesen külön sejt, amik ráadásul teljesen máshogy is alakulnak ki és "tapadnak" a testhez). Ilyen téren a legtöbb amit elérhetsz, hogy a súlyod ugyanannyi marad, viszont a testzsírszázalékod csökken. De ehhez is az kell, hogy nagyjából egyenlő legyen a bevitt kalória és az elfogyasztott. Csak mellé irdatlan sokat kell edzeniDe ha tömegre fogyni akarsz, akkor mindenképp kevesebb kalóriát kell bevinni, mint amennyit elhasználsz.
-
brownus
veterán
válasz
batai15 #7709 üzenetére
ugyan, toljad neki! persze ha fáj minden apró mozdulat akkor ne, de ha "csak" érzel valamit akkor hajrá!
ez egész jó írás, mitől fogyunk (most küldték)
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #7679 üzenetére
Ami a te erőszintednek megfelel, ezt én nem tudom innen megállapítani. Elmész a Thera-Band kiállítótermébe pl, ha pesti vagy és ki tudod próbálni. Mondanán, hogy rendelj eBayről - én azt tettem -, de nem tudom, hogy milyen erős szalag kell neked.
Hogyhogy mire kell? Ott van a videóban.
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #7677 üzenetére
Igen. Kezdd el a hidat, illetve vegyél gumiszalagot és csinálj széthúzásokat, vagy kézisúlyzóval döntött törzsű oldalemeléseket, vagy TRX-en (egyéb felfüggesztéses eszközön, pl gyűrűn) széthúzást. De csinálhatsz könyöknyomást is, ugyanazokat az izmokat edzed vele.
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #7503 üzenetére
A bicska guggolásnak amúgy sincs értelme, kivéve ha műtét utáni rehabon vagy, vagy 70 felett. Guggolj rendesen saját súllyal, meg csinálj kitöréseket. A kéziket meg fejleszd tovább ha érdemben is használni akarod, mert ez nagyon könnyű, így nem sok mindenre tudod használni, max előre emelést meg döntött törzsű oldalemelést csinálni kezdőként.
-
emiki6
veterán
válasz
batai15 #7200 üzenetére
Gondolom.
Nekünk tesi órán kell néha fekvőzni, szóval nekem adott volt.Az viszont szégyen szerintem, hogy egy húzódzkodás nincs benne a "tanterben", valamint a teljes felülésből 100 elvárás a fittségi felmérőn a max ponthoz az kész őrület...
Helyette lenne mondjuk a 2 perc plank vagy más. Ráadásul a teljes felülés még a gerincsérv kialakulásában is besegít...Visszatérve a faltolásra. Ahogy én nézem az "alvó" izmok arra elegendőek, hogy az alap mozgások menjenek (járás, gugolás, ilyenek) ahhoz viszont hogy nagyobb erő kifejtésére legyenek képesek fel kell őket évreszteni rendszeres terheléssel, innen a kezdeti gyors fejlődés. Majd további terheléssel ébren kell őket tartani, valamint rávenni őket a további fejlődésre.
A felébresztéshez nálad elég volt a faltolás.
Én így írnám le ezt leegyszerűsítve. -
westcoastog
veterán
-
westcoastog
veterán
válasz
batai15 #7195 üzenetére
Egy darabig kell követni a könyvet, míg az alapokat lefekteted.
Ha valamiből 3x50-et csinálsz az már rég állóképességre megy.
Csinál nehezebb változatot kevés ismétléssel abból amiből sok megy. Egy idő után mindig át kell variálni az edzést, ha mindig ugyan azt csinálja az ember huzamosabb időn át, akkor a test hozzászokik ahhoz az egyfajta mozgásformához, az jól fog menni de ott megállsz a fejlődésben. -
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #7085 üzenetére
Persze, nyomjad csak, ha kitartóan csinálod, lesz eredmény. Előfordulhat stagnálás, olyankor változtatni kell az edzésen, aztán nyomni a következő holtpontot holtpontig, de ez nem 3 hét után lesz.
(#7087) Speeedfire
Fizikai felmérő: összeraksz pár alapgyakorlatot, megnézed, hogy mennyit tudsz belőle megcsinálni, aztán a kapott eredményeket megjegyzed, felírod valahova. Lehetőleg olyat válassz ki, amire amúgy is aktívan edzel, például fekvőtámasz, húzódzkodás, lábemelés, guggolás, meg mondjuk futás az állóképességre, azt hadd szóljon. Nem egy nagy dolog, de mutatja, hogy fejődtél-e. -
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #7082 üzenetére
Ne a kilókat nézd, semmi értelme. Nekem akár 2 kilót is ingadozik a súlyom attól függően, hogy mennyit ettem/ittam, szóval önmagában a testtömeg csak egy szám, nem mutat meg semmit. Ahogy a testtömeg index is egy marhaság. Ha nézel a tömeg mellé magasságot, testzsírszázalékot, izomtömeget, csonttömeget, csinálsz fizikai felmérőket (testtömegre vetített erő, illetve állóképesség), akkor kapsz pontos képet az állapotodról. De ha nem is ennyire precízen, akkor is a testzsírszázalék és a fizikai felmérő alap, erre is minimum egy nap rámegy. Nem olyan egyszerű ez, hogy ráállsz a mérlegre és kész.
-
Speeedfire
félisten
válasz
batai15 #7082 üzenetére
Én is néha így érzem magam, de folyamatosan vezetni fogom, hogy mikor mennyi a súlyom, méretek (has, láb, mell), meg fotó. Ha nem látszik semmi, akkor pedig változtatás.
Nekem ami a legfurább, hogy diéta mellett erősödök. Az új diéta 3 hetében vagyok és pl már megint az érzem, hogy a láb, mell, bicepsz gyakorlatokon változtatni kell, mert a 3x10 már könnyen lemegy. De pl a tolódzkodást is a diéta elején kezdtem, ment a 2*3, olykor a 3*3. Most pedig a 3*5 simán kimegy. De ennél kevesebbet, meg már nem akarok enni. -
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #6908 üzenetére
Aminek látom értelmét a tápkiegek közül: vitaminok értelmes mennyiségben télen, koffein (kávé, tea formájában), fehérje. Most saját magamra értve mondom ezt, egy 70 kilós átlagembernek a fehérje is kihúzható a listáról. Ha normálisan kajál, az a 110-140 g fehérje bőven fedezhető szilárd kajából is, a több az meg nem jobb ebben az esetben sem.
-
Tenken
őstag
válasz
batai15 #6897 üzenetére
Én ezt úgy számolnám, hogy fogom és félre teszem. Majd a szépen otthon kisütött csirkemellem előkapom salátával meg barna rizzsel és vígan befalom.
Viccet félre téve ilyen kész koszt szinte lehetetlen kiszámítani. Én magamra főzök régóta és csináltam olyat, hogy felírtam minden hozzávalónak a tartalmát és a végén az alapján elvileg vissza lehet osztani, de még így is kérdéses a végeredmény. Legtisztább, ha valami jó kis husi szeletet elkészítek, annak van kb ismert tápanyag tartalma, meg rizzsel tésztával vagy salátával tálalom. Azok is elég tisztán figyelembe vehetők.Ha nem akarsz főzni - amit egyébként nehezen értenék meg, mert anyagilag klasszisokkal olcsóbban jössz ki, mint akármilyen menzával, a számontarthatóságot és minőségibb tápanyagfelhasználást nem is említve - akkor kb felesleges bármit is számolgatnod. Arra figyelj, hogy edzés előtt 2-3 órával kajáld az utolsó szilárdat. Ha ez nem jön össze, akkor igyál egy séket edzés előtt fél órával 15-20g fehérjével -vízben- meg kb ugyanennyi szénhidráttal. Gyümölcs ilyenkor pont jó. Utána meg kb 2x ennyi fehérjét tejben, meg egy szilárd kaját 1-2 órán belül.
Fehérje mennyisége sem 100% a porban, hanem kb 80%. Vagyis 10g por tartalmaz 8g fehérjét. 15g por az nem 15g fehérje. Bár annyira nem nagy különbség, de akkor is. Az igazsághoz hozzá tartozik.
MP-s Impact Whey minőségében meg egész nyugodtan megbízhatsz. Semmivel sem kapsz jobbat itthon több pénzért...
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #6892 üzenetére
A 150 g 3 nap alatt, az napi 50. De ez nem a porból 150, ez az összesen bevitt fehérje mennyisége. Ergo a húst, a tojást, a tejtermékeket mind számold bele (én a növényeket is szoktam).
(#6893) westcoastog
Ez nem extrém, ez inkább esztelen. Intő példa, hogy ne úgy eddzen sz ember, mint egy ökör, jobb a lassú, de biztonságos, folyamatosan fenntartható fejlődés. -
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #6876 üzenetére
Megmondom:
(#6877) westcoastog
Senki sem az. Ő olyanokat csinált az elmúlt időszakban, hogy 21 napot átedzett pihenés nélkül, pár nap után meg folytatta. Ha kizsigereled magad, ez lesz a vége. Én mindig akkor sérültem meg, amikor hónapokig edzettem pihenő nélkül, heti 8-10-szer. Egy idő után nem bírja az ember tovább és fellép valami ilyesmi probléma, legalábbis nálam ez volt. -
Tenken
őstag
válasz
batai15 #6889 üzenetére
2x a felső határ, kezdőként a fokozatosság miatt is inkább érdemes az alsóval indítani. vagyis 1,5x98 az kb 150g. De ezt nem úgy kell felfogni, hogy ha egyik nap csak 100-at eszel meg akkor minden addigi fejlődésed kárba vész, vagy ha egyszer éhesebb vagy, akkor ételmérgezést kapsz másnapra, hanem egy hosszú távú átlagként tekints rá. Mellesleg valószínűleg úgy sem jön össze a pontos kalkuláció, még később profi számontartással is k*rva nagy kérdőjelek lesznek, hogy ez most beleszámolom - pl pékáruk növényi proteinje - vagy nem stb. Szóval ez csak hozzávetőleges érték amit lazán kell kezelni.
Ha tej meg tojás adott az jó. Ha elvagy vele, akkor igyad nyugodtan. Persze mértékkel, mert elég sok ch meg zsír van benne. A tojás is nagyon jó. 1 db-ban kb 5g fehérje meg 5 g zsír van. Meg lehet meg érdemes is enni az egészet, de ha oda kell figyelned a zsírbevitelre, akkor nagy mennyiségű tojás fogyasztás esetén érdemes inkább csak a fehérjét felhasználni és 1-2 sárgájával kiegészíteni. Ez nem csak az íz miatt fontos, hanem azért, mert a sárgában lévő fehérjékkel válik teljessé a tojás profilja. Ha csak a fehérjét eszed, akkor nem olyan jó minőségűnek számít.
Mutatott protein elmegy ha nincs más, de itt aprón is van hirdetve MP-s Impact Whey, esetleg érdemes bepróbálkozni, ha nem akarod a nagyobb mennyiséget, hogy mer-e ki belőle neked kisebb kiszerelést is.
Ha normálisan kérdezed nem tartom kizártnak. -
Tenken
őstag
válasz
batai15 #6886 üzenetére
Multit szedsz az elég. Ha csak 1 szem csúszik le abból amit mutattam már az is valami. Árértékben meg úgy sem találsz jobbat. Van még pénz, akkor vehetsz fehérjét, de abból is felesleges csicsázni. Ízesítetlen MP a leggazdaságosabb - kb 3k/kg -, ennél csak drágábbak lesznek. Meg ha kiszámolod a csirke, tojás, túró, bármi szintén drágább lesz fehérje g/ft-ra. Szóval ha magadra kosztolsz ezzel fajlagosan spórolni is lehet. Napi szükségletnek meg 1,5-2g/testsúlykg-nál több felesleges.
-
-
Tenken
őstag
válasz
batai15 #6876 üzenetére
Én ilyet eszek reggel 2x, meg délben 1x, meg este mellé egy ilyet (ha több dolgot is csinálsz naponta, akkor rengeteget számít, hogy rendesen ki tudd pihenni magad éjjel, de amúgy is sokat segít és jól kiegészíti a multit). C-ből meg eddig ilyet, de pl ez is ugyanaz és sokkal jobb ára van. Elvileg DM-ben is lehet port kapni. Nézd meg milyen ára van aztán döntsd el. Adagolástól nem kell f*sni, egy normál mokkáskanál mehet 1 adagnak. Ha úgy érzed bujkál benned valami, akkor duplázol. Ha meg már elkapott a betegség, akkor néhány napra a duplát is lehet duplázni. Engem ez rendesen meg is szokott izzasztani, de olyan bajom még nem volt amit ne mulasztott volna el 1-2 nap alatt.
-
emiki6
veterán
válasz
batai15 #6840 üzenetére
Úgy érted a faltolást? Ha már megy az adott gyakorlatból szabályosan, nem kapkodva 15 akkor bőven mehetsz tovább, de simán csinálhatod a sima fekvőt. Nagy terhelés alatt az elején ugrásszerű a fejlődés.
Ha csak fél óra az edzés az se baj. Állíts össze egy tervet és azt teljesítsd, az idő nem fontos. Ha van izomláz az jó jel, mert arra utal, hogy volt értelme az edzésnek, persze ez is egyénfüggő, mert van akinek egy kemény edzés után sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Fotó állvány eladó
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest