- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MostaPista
tag
Meg sehogy, de mondjuk egy ilyen lehet:
A pont az Eszak-EszakKelet 18fok
B pont DelNyugat 221 fok
C pont Nyugat 279 fok(bar az egyszeruseg kedveert el lehet hagyni az Eszak, stb. megnevezeseket, azokat lehet kodolni, pl. Del az kb. 170-190 fok korzete, stb. de kicsit trukkos, mert 360 fok van es 8 egtajkod.)
Az iranytu igy nez ki, a pontos leolvasashoz a zold jelet N 0 fokra kell forgatni, es akkor lehet leolvasni a tobbit:
-
-
kisg
tag
A lényeg az lenne, hogy csak a motort kelljen kiválasztani a legördítős listából és a norma értéket dobja ki hozzá a táblázat. Ezután ezzel az értékkel lesz egy sima szorzás a megtett KM adat alapján...
Ha VAGY függvényt használok akkor IGAZ vagy HAMIS lesz az eredmény, nem pedig egy szám...
Itt akadtam el -
Lokids
addikt
Nemegészen. Itt különveszi a product1-et és product 2-t.
Nekem az kell, hogy ez ismétlődjön még1x.
3 sorom van.előkészítés
tervezés
üzemeltetés4 oszlop: elfogadva, visszautasítva, elfogadva, visszautasítva.
Ez 2 félév.Szeretném, ha 1 diagramon belül jelenítené meg az X-en a 3 sort az első elfogadva,visszautasítva oszloppal, majd utána mellé ugyanabban a diagramban, de külön oszlopokként még egyszer a 3 sort, de a másik elfogadva, visszautasítva oszlopokkal.
-
-
spe88
senior tag
Épp ez az, hogy B ember tartozik A-nak meg D-nek is, viszont A-nak tartozik D is. Így D-nek nem kell utalnia, hiszen jelenleg utalnia kéne A-nak 5000-et, viszont kap is 5000-et B-től.
Ha A kap 15000 Ft-ot hiszen kölcsön adott 10000-et B-nek és 5000-et D-nek, akkor A pénzénél van.
Ha B ember csak A-nak utal 15000-et, hiszen kölcsönkért A-tól 10000-et és D-től meg 5000-et, akkor ő sem utalt többet.
D ember pedig kölcsönkért A-tól 5000-et, viszont adott kölcsön B-nek 5000-et, tehát ő is 0-n van, tehát nem is kell utalni.Mindenki örül.
Ha esetleg a táblázatból ez nem jön le, így már tuti érthető.
Azt nem tudom Solver erre miért nem dob ki eredményt, amikor ránézésre látszik az megoldás. (Nyilván ez egy nagyon egyszerű példa, hogy lássam hogy működik a rendszer, de jelenleg sehogy, azt írja ki, hogy van eredmény, de ugyanaz az eredmény, mint ami jelenleg is benne van: 3 utalás.)
Mit rontok el?
Tx
-
Geryson
addikt
Nekifeküdtem és csináltam egy Excel videós gyorstalpalót, sokadszorra meg is értettem a felépítést. Ez volt a gyakorlati példám, amit írtam és működik:
=HAHIBA(INDEX($B$2:$B$14;KICSI(HA($D2=$A$2:$A$14;SOR($A$2:$A$14)-1;"");1));"")
Amiben kérném a segítségeteket az az, hogy hogyan tudom megvariálni, hogy az INDEX tartománya nem mindig ekkora. Néha 200, néha 300 soros. Nyilván nem akarom mindig átírni egyesével. A belső képletek tartománya kevésbé változik, azt még át-át tudom írni bővülés esetén.
-
Geryson
addikt
Valószínűleg nem értem még a működését:
=VÁLASZT(1;FKERES($D204;'Rendelések adatbázis'!$A:$M;11;HAMIS))
Ez így működik, hozza az első találatot (ahogy maga az FKERES is hozná)=VÁLASZT(2;FKERES($D204;'Rendelések adatbázis'!$A:$M;11;HAMIS))
Ez így viszont nem hozza a második találatot (pedig lenne ilyen a listában)
-
EroSennin79
újonc
-
MostaPista
tag
Kosszepen, de ezekhez nekem tenyleg magyarazat kell, tul sok a furcsasag bennuk.
pl. az uefa_euro_2021-ben rogton van egy hivatkozas egy masik tabla BB50-es cellajara, csak eppen a masik tablaban a V oszlop utan EV oszlop jon - tul sok a rejtett dolog, es nincs valodi magyarazat, hogy mit es hogyan.
-
spe88
senior tag
Szerintem félreérthető volt az írásom:
Tehát mondjuk adott az A1:G100 tartomány. Az 50. sorig tartalmaz értékeket minden cella, amit egy fv. határoz meg, az 50. sortól a cellák üresek 100-ig, de ezeket szintén fv. határozza meg. 100-tól nincsenek fv.-ek sem írva a cellákba.
Ha az A1 cellában nyomok egy ctrl+shift-jobbra, akkor A1-től kijelöli G1-ig, ha ezután nyomok egy ctrl+shift+le kombót, akkor kijelöli a 100. sorig, tehát az A1:G100 lesz kijelölve. Nekem pedig az A1:G50-re volna szükségem mint kijelölt tartományra, hiszen az után nincs már érték a cellákban csak fv.
Létezik ilyen?
Köszi
-
-
-
spe88
senior tag
Azt akartam, hogy ne manuálisan kelljen szűrögetni, mert ebből dolgozik tovább a tábla. És az én képletem működik normál Excel-környezetben, csak éppen Google Spreadheetben nem.
@Mutt: Na ez tökéletesen működik és full egyszerű. Ha én ezt tudom, hogy van ilyen függvény.
Sajnos sima – nem 365 – Excelben tudtommal nincsen, aztán mindig abban mókolok és úgy ültetem át online környezetbe. Ezt nagyon sűrűn fogom használni. Király. Köszi
-
MostaPista
tag
-
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ha jól látom, kell egy névvel ellátott lista az adat érvényesítéshez.
A kérdéses cellának ezt a nevesített listát kell megadni érvényesítésként.
A harmadik oszlopban van a vizsgálni kívánt cellád?
Ha nem, akkor a Target.Column=3 sorban a 3-at át kell írnod a megfelelő oszlopra.
Nálam műxik, 2016-os Excel. (Tudom, ez nem vígasz.... még csak nem is Las Vegas ..)
Üdv.
-
Delila_1
veterán
Szia!
Jó lenne, ha tabulátorokat használnál. Így ömlesztve nehéz megtalálni, hogy ki kivel van (If, End If).
A fő hiba, hogy először megadod, hogy ha a Target.Column nagyobb 1-nél, akkor lépjen ki. Ezután lép(ne) oda, hogy ha az oszlop=3, akkor csinálja ezt, vagy azt.
Több helyen a feltételnek csak Else ága van. Ilyenkor érdemes a feltétel megfordítása.If oldVal = "" Then
Else
If newVal = "" Then
Else
On Error Resume Next
Ar = Split(oldVal, ", ")
strVal = ""
helyett
If oldVal <> "" Then
On Error ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest