- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
föccer #54492 üzenetére
Szia,
FFerinek igaza van.
Különbség van tartomány (angolul range, ami egy vagy több cellára hivatkozik) és a tömb (array illetve dynamic array, ami egy vagy több adatot tartalmazó "változó").
Mindkettő eredményét látjuk a munkalapon, de ehhez biztos eltérő technikát kell használni és a régi függvények erre nincsenek felkészítve. Esetedben a DARABHA a gond, ott a dinamikus tömb nem műkődik (próbáltam INDEX, ELTOLÁS, névkezelőben tartományosítani, de nem szereti sehogy).2.5 megoldás:
1. A DARABHA helyett DARABHATÖBB-el megcsinálhatod a legbelső SZŰRŐ-ben található A és I oszlopra berakott ellenőrzéseket is. A képlet:=DARAB2(EGYEDI(SZŰRŐ(mintavétel!E:.E;DARABHATÖBB(mintavétel!A:.A;Munka1!N27;mintavétel!J:.J;"I";mintavétel!E:.E;mintavétel!E:.E)>2)))
2. MS365-ben van GROUPBY, magyarul CSOPORTOSÍTÁS.ALAP.SZERINT. Ezzel már eleve egyedi értékeket kapunk meg és mellette DARAB2 esetén az előfordulások számát. Lehet megadni szűrést is közben.
Itt egy példa.
Nos ezt a formát kell pofozni, amit egy LET-el lehet megtenni:=LET(csoportok;HAHIBA(CSOPORTOSÍTÁS.ALAP.SZERINT(mintavétel!E:.E;mintavétel!E:.E;DARAB2;0;0;;(mintavétel!A:.A=Munka1!N27)*(mintavétel!J:.J="I"));"nincs találat");
ismetlodesek;OSZLOPVÁLASZTÁS(csoportok;2)>2;
eredmeny;SZŰRŐ(OSZLOPVÁLASZTÁS(csoportok;1);ismetlodesek;"nincs találat");
DARAB2(eredmeny))
Ebben a képletben a pont (dot) oszlophívatkozást használtam (vagyis E: E helyett E: pont E, hogy gyorsabb legyen a számítás.
3. Az előzőben mutatott GROUPBY-t máshogy is fel lehet dolgozni. Megadhatjuk, hogy a második oszlop szerint csökkenő/növekvő sorrendben legyen az eredmény.
Ha -2-t használunk akkor második oszlop csökkenő sorrendben lesz. Ezek után már csak meg kell keresnünk ebben az oszlopban hol van a legelső találat ami 3-nál kisebb, mert azok a sorok már nem érdekelnek minket.=LET(csoportok;CSOPORTOSÍTÁS.ALAP.SZERINT(mintavétel!E:.E;mintavétel!E:.E;DARAB2;0;0;-2;(mintavétel!A:.A=Munka1!N27)*(mintavétel!J:.J="I"));
ismetlodesek;INDEX(csoportok;;2);
holvan;HAHIBA(XHOL.VAN(3;ismetlodesek;;-1);0);
holvan)
üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #54492 üzenetére
Szia ismét!
Folytatás.... talán nem is a SZŰRŐ függvény a ludas, hanem a DARABHA függvény, mivel az első paraméternek tartományt vár, a SZŰRŐ függvény eredménye pedig - ha "továbbfeldolgozzuk" - egy tömb lesz. Sőt a DARAB2 függvény is ilyen.
Az EGYEDI függvénynél ez nem gond, mert tömböt is elfogad.
Az N28# -at tartalmazó képlet eredménye konkrét tartomány, ezért tud vele dolgozni a DARABHA és a DARAB2 is.
Talán jár erre Mutt is és meg tudja mondani, hogy a LAMBDA függvénnyel megoldható-e segédtartományok nélkül a feladat.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #54492 üzenetére
Szia!
Tapasztalatom szerint a SZŰRŐ függvények nem szeretik az egymásba ágyazást. Valami miatt nem érzékeli a "külső" SZŰRŐ függvény a beágyazott SZŰRŐ függvény eredményét. Azt nem tudom, miért ezt a hibát adja vissza, hiszen elvileg a szintaktika helyes. Talán nem képletként, hanem szövegként értékeli ki.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #54361 üzenetére
Szia!
Esetleg kipróbálhatod az Application.Speak lehetőséget. Nem elegáns és csak beszél, jó csúnya angolul.
Van nekem valahol egy makróm, ami lejátszót használ, majd ránézek estefelé, hátha gyorsan megtalálom. Azzal effektet is lehet játszatni.
Feltételezem, ha nincs speaker a laptopon, akkor a géphez kapcsolt hangszóró van beálítva alap hangkimenetnek.
Üdv. -
macilaci78
nagyúr
válasz
föccer #54280 üzenetére
Office 2016-om van, illetve vettem egy Office 2024-et is, de sikerült áttelepíteni a régi Win10-es gépről az új Win11-es gépre az Office 2016-ot, a 2024-es licenszet nem kellett felhasználnom.
Majd ha lesz időm ezzel foglalkozni, átküldöm.Viszont az újabb office-ban megcsinált dolgot lekezeli a régebbi? Esetleg google sheets?
-
Pá
addikt
válasz
föccer #54237 üzenetére
Mostanában sokat dolgozom vele, tényleg sokat segít, de érteni is kell hozzá valamennyire.
Standard dolgokat szinte hibátlanul megoldja, de gyakran túlbonyolítva és nem optimalizálva. Pl ha bármit akarok keresni vagy elemeket megszámolni, akkor majdnem mindig végigiterál az egész range-n, ahelyett, hogy find vagy match-et használna, vagy countA vagy ilyesmit. Feleslegesen telepakol változóval mindent és ír 3 sort egymás alá, ahol egyik változóból kifejezi a másodikat, abból a harmadikat. Ezeket simán össze lehet vonni egy sorba meg ilyenek. Szóval végül is működik a kód, csak nem túl elegáns meg kicsit erőforrás pazarló.
De ezzel együtt lehet élni.Ha viszont valami kacifántosabb vagy nagyon nem standard dolgot kérsz tőle, akkor hajlamos nagyon belezavarodni, elkezd haluzni és szar megoldásokkal traktálni, amik nem működnek és ilyenkor nagyon könnyen bele lehet csavarodni és a végén elmegy 2 óra azzal, hogy vitatkozom vele és a szar megoldásait próbálom működésbe hozni.
Ez olyankor idegesítő, amikor amúgy a kódot megírhattam volna magamnak fél-1 óra alatt, csak gondoltam előtte gyorsan megkérdem, hátha összejön 10 perc alatt és a végén ott vitatkozom vele két órával később is. -
Mutt
senior tag
válasz
föccer #54237 üzenetére
Szia,
Nem kell két dictionary, hogy tudd melyik receptből mennyi van. A kulcs (key), mellett van az item tulajdonság is. A receptDict teljesen felesleges.
' Receptszámok összegyűjtése és számlálása
Set receptCount = CreateObject("Scripting.Dictionary")
osszesMinta = 0
For i = 2 To lastRow
If alapadatok.Cells(i, 1).Value = valasztottUzem Then
receptSzam = alapadatok.Cells(i, 2).Value
osszesMinta = osszesMinta + 1
If Not receptCount.Exists(receptSzam) Then
receptCount.Add receptSzam, 1
Else
receptCount(receptSzam) = receptCount(receptSzam) + 1
End If
End If
Next i
üdv -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #54196 üzenetére
Szia!
Nem tudom, milyen biztonsági verzió van nálatok, de ezeket találtam:
Microsoft Purview információvédelem | Microsoft Biztonság
Minimum versions for sensitivity labels in Microsoft 365 Apps | Microsoft Learn
Továbbra is azt gondolom, kell legyen userre vagy más egységre szabott beállítási lehetőség, ezért az IT rendszergazdákat érdemes megszorongatni miatta. Addig marad a PrintPreview - plusz 2 enterrel
Tudom, neked sem feladatod a rendszerbeálítási lehetőségek felderítése és én sem vagyok abban a helyzetben, hogy "segíthessek" a "szakembereknek", hiszen ők azért vannak alkalmazva. (Csak információként raktam be a linkeket.)
Remélem, mielőbb megtalálják a normális megoldást.
További jó munkát!
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #54194 üzenetére
Szia!
Én megpróbálkoznék a nyomtatás utáni sorban egy stop-pal a makróban, ha így megkapod ezt a képernyőt, akkor el tudod küldeni a nyomtatóra.
Esetleg PrintPreview és utána a nyomtatás gombra kattintani.
Persze így nem fut le automatikusan, de legalább működhet.
Az automatizmushoz megpróbálhatnád a Sendkeys Entert is a Print v. Export után.
(Én sem szeretem, de ha nincs más mód...)
Egyébként úgy látom, hogy ez egy MS eszköz, amiben szerintem lehet (kellene, hogy legyen) felhasználó szintű beállítási lehetőség is.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #54191 üzenetére
Szia!
Ha "direktben" nyomtatsz PDF-et, akkor látod a felugró ablakot gondolom. Ezt le tudod képernyőfotózni tanulmányozás céljából. Makróban szerintem be kellene tenni egy várakozó ciklust a nyomtatás utánra, majd - bármennyire is utálom én is... - egy Sendkey utasítással megpróbálkozhatnál, figyelembe véve az elózőekben írtakat és tapasztaltakat.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #54159 üzenetére
Szia!
A PDF exportnál van olyan lehetőség, amikor csak a kijelölt területet nyomtatja:Azt nem tudom, nem néztem, hogy makróból állítható-e. A területet biztosan ki tudod jelölni makróból.
Ilyen lett a felvett makró, amivel csak a kijelölt területet teszi ki PDF-be.Selection.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
"xxxx.pdf", Quality:= _
xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, _
OpenAfterPublish:=False
Üdv. -
Pá
addikt
válasz
föccer #54124 üzenetére
Jah, igen, ilyen nagyon eröltetett izéket nem akartam, hogy macroval mindig visszaírom, amit módosítanak, ennyi azért nincs benne.
Viszont a validation nagyon jó ötlet, elegánsan működik, pont ilyesmiért jöttem ide.
Egyelőre az emberiség még veri az AI-t.Szóval így a worksheetet tudom lockolni, hogy ne engedje a formázást. A néhány cellát pedig, ahol szeretném engedni a formázást, azokat kiveszem a lockolás alól és validatiönnel megvédem az értékeket, szuper!
-
meke11
aktív tag
válasz
föccer #54117 üzenetére
Köszönöm, de én ennyire nem akarok belemerülni a dolgokba.
Öntözés tervezésnél, a K-tényező számoláshoz szükség van az U-ra, amit a D60/D10 hányadosa ad meg. Az U-ból kiszámolom a hézadtérfogatot. Az U, a hézagtérfogat és D17-ből számolom a K-t. Eddig manuálisan olvastam le a szemeloszlási görbéről a D10, D17 és D60 értéket. Én valami olyat szeretnék, ami leolvassa valahogy a görbéről ezt a 3 értéket.A lappy által linkelt videó egész ígéretesnek tűnik, ha hazaértem megpróbálkozom vele
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
föccer #54059 üzenetére
Köszönöm!
Az lehetséges, hogy ez csak a MS 365-ben van benne? A MS honlapja szerint legalábbis... (Mátrix függvények: Egy lista vagy tartomány egyedi értékeinek listáját adja vissza. )
Én meg hiába keresem , se egyedi, se unique név alatt nincs. Most váltottam Office 2003-ról 2007-re, de még a softmaker office 2021-ben sincs benn ilyen függvény sajna.
ÜdW
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #54024 üzenetére
Szia!
Ha nincs O365, akkor a képlet:=DÁTUM("20" & BAL(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("_";A1)+1;HOSSZ(A1));2);KÖZÉP(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("_";A1)+1;HOSSZ(A1));3;2);JOBB(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("_";A1)+1;HOSSZ(A1));2))
mivel a LET függvény csak 0365-től működik.
Vagy:=DÁTUM(("20" & BAL(JOBB(A1;6);2));BAL(JOBB(A1;4);2);JOBB(A1;2))
Ha biztosan tudjuk, hogy az utolsó 6 karakter mindig a dátum.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
-
Win-T
őstag
válasz
föccer #53963 üzenetére
Excel 2021... ez pedig még benne volt a fejemben, hogy le kell írni, aztán mégis elmaradt, bocsánat.
Ez a verzió nem írja, hogy nem ismeri, de 1-et hoz eredménynek, holott 39-et kellene.
Ez lenne a helyes formula, jól értelmezem?=DARAB2(EGYEDI(függ.halmozas((Táblázat3[[Oszlop1]:[Oszlop2]]))))
-
andreas49
senior tag
válasz
föccer #53937 üzenetére
Szia, Sokszor használok én is sok-sok oszlopból álló munkalapot. Lehetne ezen úgy egyszerűsíteni, hogy nem Munka1 és Munka2, hanem aktuális munkalap, valamint input ablakba megadni a oszlop méretéhez hozzáadandó értéket?
Így nem kell létrehozni Munka1 és Munka2 nevű munkalapot, hanem maradhat az egyéni munkalap név. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #53934 üzenetére
Szia!
A SZUMHA függvénynél is lehet külön kritérium tartomány, tehát nem csak az összeg tartományra adhatsz meg feltételt az összegezésre, de csak egy feltétel tartományt használhatsz.
A SZUMHATÖBB valóban tudja az egy feltétel szerinti összegzést is, sőt többet (az ÉS logikai összefüggés szerint).
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #53445 üzenetére
Szia!
"A mentett adattáblából vissza kellene keresnem, azokat az adatokat, amik megvoltak az előző táblázatban."
Ezek az adatok maradnak az új táblában ezek szerint? És képlettel nem ugyanúgy képződnének meg?
A megfelelő címzéssel kialakított képlet (ami húzható jobbra és lefelé) egyetlen utasítással beírható a tartományba!
Pl. Range("A1:XX2000").Formula (vagy Formula2) =Képlet
Üdv. -
törölt tag
válasz
föccer #53411 üzenetére
Köszi a részletes leírást ! Sikerült megcsinálnom.
Tehát ha jól értem, akkor a 100 lépés utáni végeredményt kapom meg.
Az A oszlopot veszem lépcsőfoknak akkor Pl. : 3. lépcsőfokon a fibonacci szám az 1, vagy 6. lépcsőfokon a fibonacci szám 5. Bár volt, hogy 1 és nullára jött ki, amit szerettem volna elkerülni, de mindegy.
Már ebből is tanultam. -
föccer
nagyúr
válasz
föccer #53402 üzenetére
dehülye vagyok, a vissza lépés nincs benne
Sub Gomb1_Click()
Dim Fib_sorszam As Integer
Dim Lepes_szam As Integer
Dim i As Integer
Fib_sorszam = 1
Lepes_szam = Sheets("Munka1").Range("F2").Value
For i = 1 To Lepes_szam
If Application.RandBetween(0, 1) = 0 Then
Fib_sorszam = Fib_sorszam + 1
Else
Fib_sorszam = Fib_sorszam - 2
If Fib_sorszam < 1 Then
Fib_sorszam = 1
End If
End If
Next
Sheets("Munka1").Range("F3").Value = Sheets("Munka1").Cells(Fib_sorszam, 2).Value
Sheets("Munka1").Range("F4").Value = Fib_sorszam
End Sub
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #53324 üzenetére
Szia!
Ha a VBA kódok védelmére gondolsz, akkor nézd meg ezt:
Tools - VBA Project Properties - Protection fül
Itt jelszóval védheted a projektet. Papírforma szerint csak a jelszó ismeretében lehet láthatóvá tenni. Ha ezt a jelszó megjegyzed, akkor nem szükséges a makrók között "elrejteni", tehát nem olvasható ki szerintem.
Azt nem tudom - mert nem érdekelt és így nem is néztem utána, hogy az Excel hol tárolja ezeket a jelszavakat és milyen nehéz megtalálni, ha "kicsomagoljuk" a fájlt.
Javaslom még, hogy bináris formában mentsd a fájlt, így kevesebb helyet foglal.
Persze aki megszállottan meg szeretné nézni, mit és hogyan alkottál, azt nem hiszem, hogy bármilyen eszközzel távol tudod tartani.Ez ellen csak nehezítéseket lehet használni. - (Kivéve, ha "védett" környezetben dolgozol és onnan nem kerülhet ki semmilyen információ... )
A beléptetés persze nagyon fontos több felhasználós, több felhasználói szintű rendszer esetén.
Üdv. -
detroitrw
addikt
válasz
föccer #53245 üzenetére
Köszönöm a segítséged, de Mutt képlete megfelelően működik.
A táblázat jelenleg 775 sorból és 120 oszlopból áll.
(elég sok személyes adatot tartalmaz így nem tudom megosztani az egészet)A "B1"-be sima dátum van (pl. 2024.09.18)
Amit láttál a képen pl. 036/2024 az nem a heteket jelöli hanem a munkaszámokatAz lenne a legjobb ha minden értékhez megadná a hozzá tartozó 1-es sorba lévő értéket (pl. 036/2024; 037/2024), de ha csak a nagyobb értékhez tartozó jeleníti meg az is teljesen jó.
Jelenleg a mostani táblázat alapján 1-16 ig terjedő értékek szerepelnek, és 1 sorba akár 6 érték is lehet. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #53182 üzenetére
Szia!
Ha policy, akkor azt a rendszergazda meg kellene mondja, hogy mennyi inaktívitás után dobja a hálózat a kapcsolatot.
Csak 1 ötlet. Mi lenne, ha időnként egy pár karakteres fájlt írna ki a hálózati meghajtóra.
[link] itt van a közvetlen fájlkezelésre vonatkozó help.
Ezzel legalább tesztelni lehetne azt is, hogy mennyi az időtolerancia, ha másként nem derülne ki.
Pl:Sub kiir()
Dim MyStr As String
MyStr = "A" & Time$
Open "TESTFILE" For Output As #1
Print #1, MyStr
Close #1
End Sub
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #53180 üzenetére
Szia!
Jól értelmezem? Helyi gépen van egy fájl, ami hózati meghajtón levő fájlt nyit meg és makrót futtat rajta.
Vagy a futtató fájl is a hálózati meghajtón van?
A hálózati meghajtó betűjelesként fel van installálva vagy "hosszú névvel" éred el, illetve hogyan csatlakozol fel?
Tisztázni kellene, hogy a hálózati kapcsolat miért szakad meg. Pl a rendszergazda mentéseke futtat, stb.
Ha érzékeli a hibát, akkor lehet várni addig, amíg a kapcsolat helyre nem áll. Nem egészen értem, miért kell újracsatlakoztatni.
Üdv. -
-
válasz
föccer #53068 üzenetére
És akkor a reg+aktiválás után lett a 2021 Pro -ból egy fizetős 365?
(néztem már régebben is ilyen videókat, ahol ezt eljátsszák, csak azt hittem, hogy ők vettek 365 kulcsot, amit az MS fiókhoz hozzáadtak és ezért lehetett simán upgradelni 365-re. Pont ezért még nem mertem bevállalni, hogy kipróbáljam, nehogy utána meg küldjék az értesítőket, hogy na akkor mostantól lehet perkálni...) -
Mutt
senior tag
válasz
föccer #53055 üzenetére
MrExcel bemutatta ezt az új lehetőséget ebben a videóban: https://www.youtube.com/watch?v=kunbe45v7-E
-
Fferi50
Topikgazda
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #52859 üzenetére
Szia!
Csak ötletek:
- Adatok beolvasása tartományból (Power Query szerkesztővel) én valószínűleg ezzel kezdeném, rendesen masszírozhatók az adatok szépen láthatóak a lépések és "makró" is írható hozzá M nyelven.
- Alapadatok táblázattá alakítása - utána szeletelők hozzáadása
- Esetleg kimutatás - szeletelőkkel.
- Adatok - Irányított szűrés - ez megy helyben és más munkalapra is - bár sok adat esetén ez is lehet lassú.
Makró esetén lehetséges egészen más logikával is haladni, részhalmazokat létrehozni. Ekkora nagyságrend még "bekapható" a memóriába, ahol nagyon gyors a műveletek végrehajtása.
Egy 500-1000 soros mintát - természetesen publikussá tehető adatokkal - feltehetnél fájlban azzal, hogy mi a kiindulás és mit szeretnél eredményként kapni. Ezzel nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is foglalkozhatnánk a problémával.
Üdv.
Ps. most 1 hétig nem leszek, de lesznek, vannak itt más tudósok. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #52838 üzenetére
Szia!
Teljesen jól érted. Először meg kell hívni paraméteresen, utána paraméter nélkül. Ha nem talál fájlt, akkor üres stringet ad vissza - a paraméteres meghívásnál is.
Amikor ismét paraméteresen hívod meg, akkor ismét az első találattól indul, tehát ha a következő meghívás ugyanazzal a paraméterrel történik, akkor ismét az első találatot adja vissza.
Üdv. -
válasz
föccer #52826 üzenetére
Köszi a gyors választ
Ezt meg tudnám úgy csinálni, hogy ne keljen munkafüzet neveket megadnom, hanem tegyük fel, hogy az F:\123\ mappából az összes fájlt (talán .*xlsx ) nyissa meg és hajtsa végre a módosítást ugyanazokon a cellákon? Munkalap nevek ugyanazok mindenhol, csak a munkafüzet, vagyis fájlnevek változnak.
A másodikra nincs tipped? -
Guitar14
senior tag
válasz
föccer #52797 üzenetére
+Emod:
Sajnos (vagy nem sajnos) Office 2016-om van. Cseréltem volna újra de egy két módosítástól megőrültem az újjabb Office-ban, így maradtam.Egyébként ennek az egésznek megoldását annyira egyszerűnek hittem, mondom én vagyok ilyen gyökér, hogy egy full egyszerű feladatot nem tudok megírni képlettel pedig nehezebbeket is megoldottam már.
Igazából batch programot írok ami könyvtárszerkezetet hoz létre és azokba fájlokat másol. Minden oszlop egy programművelet
"cd Mucsaröcsöge | mkdir Mappa | move xy Mappa | .....stb" A szám ami meg mellette van balra az a sorrendje, régen mindig összemásoltam őket egymás alá és a számok alapján sorrendbe raktam őket majd futtatható is volt. Gondoltam már erre a képletre régebben is csak nem vettem rá magam, most viszont akkora a tábla, hogy nem akarom gyalog összerakni futtatható sorrendbe + későbbiekben is erre a célra jó lenne. -
Guitar14
senior tag
válasz
föccer #52793 üzenetére
Köszi, majdnem jó lett.
Be is írtam a nagy táblámba, belepörgettem és láttam, hogy csak az első sor értékeit veszi mindig.
Már értem miért írtad az "annyira szimpatikus, hogy minden oszlopban ugyan azok a gyümölcsök szerepelnek" szöveget, a valós nagy táblámba változóak soronként a szövegek csak azért írtam így oszloponként ugyanazt a példatáblába mert nem jutott ennyi gyümölcs az eszembe
Kicsit átírtam és a pirossal jelölteknél látszik a hiba.
Valami ötlet? -
Win-T
őstag
válasz
föccer #52779 üzenetére
Na én itt már teljesen elvesztettem a fonalat.
Szóval lehetne-e olyant, hogy: Egy munkalapon egy oszlopban ott van minden név (egyedül ez változik minden hónapban ha egy ellátott meghal vagy új érkezik). Ezt manuálisan kezeljük, tiszta sor.
Lemásolja minden névhez a munkalapot amiken az X2-be és X28-ba bemásolja a nevet.
Az elkészült munkalapokat kijelöli és megnyitja a a nyomtatási párbeszédablakot nyomtatáshoz (Ezt azért kéne mert több nyomtató is van, ki kell választani melyikre küldje, illetve mivel két oldalas, be kell állítani a duplex nyomtatást. Ezeket nem tudom lehet-e makróból.)Vagy: Megcsinálom a neveket tartalmazó oszlopot és a szükséges számú munkalapot kis ráhagyással (van, hogy kell a 80, van hogy kevesebben vagyunk). A szükséges két cellába egyszerű képlettel átmásolom a neveket. Egy makró megnézi minden munkalapon, hogy X2 tartalmaz-e adatot és csak azokat a munkalapokat nyomtatja amiken igen.
Melyik verzió életképesebb? Vagy kivitelezhető egyáltalán?
-
föccer
nagyúr
válasz
föccer #52778 üzenetére
Ezt 1x kell lefuttatni, ez megcsinálja annyiszor a másolást, ahány a For i = WsC to WsC+10 sor végén a szám (jelenleg a 10)
A munkalapon neve az N betűből és egy sorszámból fog állni.
sub Szetmasolas()
Dim i As Integer
Dim WsC As Integer
WsC = ActiveWorkbook.Sheets.Count
For i = WsC To WsC + 10
Sheets("16-32").Copy After:=Sheets(i)
Sheets("16-32 (2)").Name = "N" & i - WsC + 1
Next
End SubEz pedig kijelöli és nyomtatóra küldi az összes (jelenleg 10) munkalapot.
Sub kijelolnyomtat()
Sheets(Array("N0", "N1", "N2", "N3", "N4", "N5", "N6", "N7", "N8", "N9", "N10")).Select
Sheets("N0").Activate
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True, _
IgnorePrintAreas:=False
End Sub -
Win-T
őstag
válasz
föccer #52774 üzenetére
Teljesen frankó, köszönöm... csak két bajom van.
Ezt nem írtam meg pontosan, de mivel két oldalas a kész nyomtatvány (egyik oldalon elsejétől tizenötödikéig, hátoldalán tizenhatodikától harminc/harmincegyedikéig a napok) két helyen kellene a nevet beszúrni X2-őn kívül X28 cellába is.
Ha beszúrok még egy sort az X2 alá azt érteni fogja?Sheets("Tevékenység").Range("X28").Calculate
A másik, hogy ez minden névhez külön fájt hoz létre amiket aztán még mindig egyessével kell kinyomtatnom, de én pont ezt nem szeretném. Az lenne a jó, ha egy fájlba rakna mindent amit aztán csak el kell küldeni a nyomtatónak és kalap kabát, mint a Word körlevelesdi. Ez esetleg megoldható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest