-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Nem próbáltam még, csak este láttam hogy mintha megoldható lehetne.
Szóval, webshopba szeretnék termékeket feltölteni, az excel megvan az adatokkal.
Gondoltam a webshopba felviszek egy két terméket, exportálok egy listát hogy legyen egy sablon, abba bemásolom a a saját listám és mehet az import.
Viszont csv exportál a webshop, ha az megnyitom akkor egy cellába lesznek az adatok.
Mintha láttam volna Excelben (talán 2020-as) valamelyik fülön hogy csv import, elképzelhető hogy akkor nem egy cellába teszi a sorokat hanem szét bonja rendesen? -
Met
nagyúr
válasz
Fferi50 #51577 üzenetére
Akkor nem egyszerűsödik a helyzet ha berakok minden cikkszám elé valami karaktert?
Akkor is keverni fogja a megjelenítést?
Tulajdonképpen nem kell a cikkszámnak és a kép nevének egyeznie (azt hiszem) a táblázatból szedi össze hogy az abcd123 cikkszámhoz a kiskutya.jpg-t jelenítse meg. -
Met
nagyúr
válasz
Fferi50 #51574 üzenetére
TC-ből másolom ki a filenév listát, van amiben csak számok vannak, van amiben van betű is.
Utána ezt a listát illesztem be excelbe a megfelelő sorokba.
TC-ben két kattintás '-t tenni a filenév elejére.
Egyszerűbb pluszba betenni az '-t a filenév elejére mint végigpörgetni a listát azt keresve hogy hol cseszte el a megjelenítést. Főleg hogy a szerkesztőlécben sem látszik az eredeti tartalom és keresgélhetem a txt-ben hogy hanyadik sorba mi van írva.Jól gondolom?
-
Met
nagyúr
Sziasztok,
Mit kell állítani hogy ha bemásolok egy cellába 02100073a-t akkor a 0 is legyen megjelenítve illetve ne alakítsa át pl. a 701E0002-t 7,01E+04-re.
Gondolom valami formátum hogy mi van a cellába (szám, szöveg stb.) csak ehhez a két értékhez nem jó az azonos formátum.
Ezek file-ok nevei, webshop adatbázis feltöltéshez kell, gáz ha nem találja meg a képet. -
Met
nagyúr
Sziasztok,
Van egy csv file amiben vannak sorok amiben így vannak az adatok
Fin Pos,"Car ID","Car","Car Class ID","Car Class","Team ID","Cust ID","Name","Start Pos","Car #","Out ID","Out","Interval","Laps Led","Qualify Time","Average Lap Time","Fastest Lap Time","Fast Lap#","Laps Comp","Inc","League Points","Max Fuel Fill%","Weight Penalty (KG)","League Agg Points","AI"Hogy tudom a , közti részeket külön cellába szedni?
Vagy mit csináljak a csv-vel hogy külön cellába kerüljenek az adatok? -
Met
nagyúr
Az megoldható hogy ha beírok egy cellába egy számot, akkor a mellette lévő cellába automatikusan beírja az aznapi dátumot?
MS drive-os excel vagy gmail-es táblázat.
Telefonon nehézkes a dátum irkálás, azt mindig pc-n szoktam utólag beírni. -
Met
nagyúr
válasz
Delila_1 #47653 üzenetére
Köszi.
Ez jó lenne csak az a baj hogy arra vagyok kíváncsi, adott nap hányszor löktem egyet vagy négyet egymás után.
Mert ez ilyen fejlődési mérce, egy golyót könnyű elrakni de az gáz ha nincs utána folytatás.
Egy játék alatt lökhetek mondjuk ötször egyet és kétszer három golyós sorozatot.
Vagy csak balfasz vagyok a táblázathoz -
Met
nagyúr
Sziasztok!
Nem nagyon használom az excel-t, a diagram részét meg főleg nem.
Melyik diagrammal tudnám szemléltetni az alábbit.
Adott egy dátum, ehhez tartozik 6 adat (lökés számok, 1 lökés, 2 lökés stb.).
És van ebből a dátumból sok.
Azt szeretném valahogy látni egyben hogy adott napon mennyit löktem az első fajtából és az előző alkalommal mennyit löktem.
Szerintem vonal diagram kell nekem csak nem tudom hogy melyik és hogy nézzen ki a táblázat
Tudnátok segíteni? -
-
Met
nagyúr
Készítettem egy táblázatot.
A sorok:A1 adat A2 adat A3 kép (ctrl+v-vel beillesztve)
Ebből van 200 sor de változó sormagassággal mert a képek nem egyforma magasak.
Átrendeztem ABC rendbe, vitte a képeket is azzal nincs gond viszont a sormagasságokat nem.
Ahol magasabb a kép az átlóg az alatta lévő sorra, vagy éppen egy nagyobb magasságú sorba egy kis kép került.
Ezt lehet valahogy normalizálni? 200 sort nem állítgatnék kézzel ha nem muszáj. -
Met
nagyúr
Ezt a két cellát kellene egyesítenem
12:16:46
(ez dátum formátum),117,81,64
(ez szám).
=ÖSSZEFŰZ függvénnyel 0,511643518518519,117,81,64-et kapok.
Gondolom a formátum különbség miatt.
Hogy lehet ezeket egyesíteni úgy hogy megmarad a formátum (az időben a :-ok) -
Met
nagyúr
válasz
Delila_1 #46356 üzenetére
Azt hiszem valamit nem jól csinálok mert nem jó
Fire/SOUL/CD Köszi de ezzel végképp nem tudok mit kezdeni
A villany óra állásokat irkálom.
A1 (előző havi állás) B1 (jelen havi állás)
A2 (előző havi állás) B2 (jelen havi állás)Azt szeretném hogy amit a B1-be írok átkerüljön az A2-be (aztán a B2 A3-ba stb.).
Az Excel okos szerintem tud ilyet csak én vagyok a buta hogy nem tudom használni -
Met
nagyúr
Azt hogy lehet megoldani (a Ctrl-C Ctrl-V-n kívül) hogy ha beírok valamit az egyik cellába akkor az megjelenjen egy másik cellában is?
Google táblázat, ha számít. -
Met
nagyúr
Sziasztok!
Van ez a képlet
=SUM(N3:N4)
ehhez hogy tudom hozzáadni hogy pl. az N8-tól 11-ig cellák értéke is hozzá adódjon? -
Met
nagyúr
Sziasztok!
Kivágok egy részletet egy pdf-ből (snashot tool, tehát bitkép), bemásolom egy cellába, majd jobbklikk kép szerkesztése, erre megnyújtja a képet, ezt el lehetne kerülni? Általában kilóg a képernyőről a kép és körülményes így a méretezés.
2016-os magyar nyelvű Excel
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Minden második cellát hogy lehet kijelölni? Háttérszínt szeretnék neki adni. Ilyen táblázat, szóval Ctrl+clikket szeretném kihagyni ha lehet.
-
Met
nagyúr
Excel help kellene!
Árajánlat készítéshez szeretném használni, sok termékkel és mindhez képpel.
Az elképzelésem az, hogy van x cella, név, ár stb. oda be írkálom ami kell és a progi ezeket az adatokat behelyettesíti egy előre formázott táblázatba.
Ehhez kellene segítség vagy valaki aki összerakja a sablon file-t, (nem ingyen csak legyen számlaképes!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged