- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
EroSennin79
újonc
-
EroSennin79
újonc
Sziasztok.
Egy kis segitségre volna szükségem.
A táblázatban amit létre hoztam rengeteg az adat. Ezt filterrel szűkitem a kért irányba. Egy másik oldalon pedig statisztikát szeretnék késziteni. Nem kell sok minden csak hogy az adott megrendelőnél mennyi a selejt. Ezt ezzel a formulával szerettem volna lekérni:
=COUNTIF(Datas!A:A,"*AEM01*") ez meg is adja az eredményt de sajnos az összes adatot veszi alapul és a filtert figyelmen kivül hagyja. Hogyan tudnám megoldani azt hogy a felterezett listát vegye alapul. Köszönöm mindenkinek a segitséget -
EroSennin79
újonc
válasz
Fferi50 #47032 üzenetére
Hihetetlen vagy, nagyon szépen köszönöm. Hatalmas segitség volt. El sem hiszem már készen is vagyok
Póbálom magamat képezni de egyedül kissé nehézkes.
Még egy kérdésem lenne. Ha a formula eredménye 0 akkor az excel mindig #DIV/0 hibát ir. Ezt IF funkcióval szoktam nullázni. Van valami más egyszerübb módja hogy ne legyen a nullától rosszul ? Például ennél a formulánál?
=Statistic!W41/Statistic!Z41 -
EroSennin79
újonc
Sziasztok.
Segitséget szeretnék kérni.
Van egy összefoglaló statiszikai táblázat amit készitettem a munkahelyemen.
Éves összefoglást készit megrendelőkre lebontva, elég sok megrendelőről van szó ezért sok az adat. A kérdésem az lenne hogy hogyan tudnám az alábbi formulában gyorsan kicserélni a tól-ig dátumot. Eddig megoldottam manuálisan de most kissé sürget az idő.
A formula a Januári cellában ez és ezt minden hónapban meg kell tenni (cellák egymás alatt vannak):
=COUNTIFS(Datas!I:I,"ONT01", Datas!K:K,"On time delivery",Datas!G:G,">31/12/2019",Datas!G:G,"<01/02/2020")Az aktuális érték 31/12/2020 és 01/02/2021 lenne, viszont ez minden hónap cellájában módositani kell megrendelőnként 3x a megfelelő dátumra emelkedő sorrendben. Manuálisan sajnos nagyon sok idő.
Próbáltam már a google-ban keresni megoldást de nem nagyon találtam jót.
Csatoltam egy képet a táblázat egy részletéről.
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest