- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szakmaster
tag
válasz
hommeros #54187 üzenetére
A HTPC-d bőven elég kéne legyen az akadásmentes 4k HDR lejátszáshoz, nekem egy Radeon rx550 4 GB kártya van és problémamentes a lejátszás.
A k-lite codec pack felesleges, sőt én azt gyanítom a probléma forrásának. MPC-HC+ madVR használatával mennie kell rendesen a 4k anyagoknak is. (madVR a HDR miatt kell elsősorban de ha erős a videokártya további beállításokkal jobb képminőség is elérhető.) -
szakmaster
tag
válasz
szakmaster #44095 üzenetére
Belőttem a Kodi + MadVR kombót, és majdnem minden oké is, tetszik a dolog. Egyetlen probléma van még ami a madVR-hez köthető. Több videóval is teszteltem a madVR beállításaimat és az 1080 50i, 1080 50p házi videó felvételeimmel gondok vannak. madVR statisztika a movie frame és vsync intervalra is 20 ms-t jelez, viszont az average render time 22-26ms körüli és így rengeteg frame drop van. madVR nélkül persze tökéletes minden. Érdekes mód filmeknél illetve koncertfelvételeknél is a movie frame interval ~41ms körül van és a madVR beállításaimmal nincs frame drop és semmi anomália csak gyönyörű kép. Örültem volna, ha végre teljesen összeáll már a HTPCs környezetem.
Kíváncsi lennék arra, miért ír csak 20 ms movie fram interval-t a házi videóim esetében. Az avg. render time kb ugyanaz akármilyen videóanyagot játszok le.
-
szakmaster
tag
Sziasztok!
Házimozizásra is használom a PC-m Kodival és eddig egyetlen videóval sem tapasztaltam problémát, ám tegnap egy koncertfelvételt szerettem volna nézni ami 1080p 50Hz MediaInfo progival kiolvasva. A TV át is váltott 50Hz-es üzemmódba, mégis a lejátszás rettenetesen szaggatott a felvétel nagy részén, de érdekes mód nem mindenhol. MPC-HD+madVR-rel tökéletesen lejátssza ugyanezt a felvételt a gépem. i3+nVidia GTX660 VGA-val mozizom, úgyhogy erőforráshiányban nem szenvedek. Kodiban DXVA gyorsítás van belőve, nem piszkáltam az alapbeállításokat.
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest