Hirdetés
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Celtis
üzenetére
Hát ja, nem lehet túl drága, szerintem csak olyan kevés esetben lenne ilyen formában szükség rá, hogy fölöslegesnek tartják. Nem hiszem, hogy a CEC adapter lobbi miatt ne tennék CEC képessé a videókártyákat.
Itt is TV+RPi lesz majd, csak az átmeneti időszakra gondoltam volna. -
Ekkosh
tag
válasz
Celtis
üzenetére
Nem tudtam meg RCA-val kiprobalni, nem irtam azt. Majd kerek kolcson es megnezem hogy mit reagal ha nincs benn a DAC. Amit probaltam hogy a tapot igenylo DAC-et (Musical fidelity) es az erositot kikotottem, majd egy USB tapellatasu Fiio mini DAC-et kotottem a HTPC-re es fulessel meghallgattam. Ott nem sercegett.
A hangerot ha letekerem nullara az Arcam A22-n akkor is serceg, kb felhangeroig ugyanaz a serceges merteke, de utana hangosodik kicsit. Az erositonek digit hangero szabalyozoja van. A HTPC/notebook kockatapja foldeltnek tunik.
Azenkivul azt is probaltam hogy a HTPC, DAC a szurt elosztoba kotom, es az erositot pedig egy masik fali aljzatbol hozott hosszabbitoba dugom. Halkabb a serceges de nem szunik meg. -
Ekkosh
tag
válasz
Celtis
üzenetére
Nincs keznel jack rca-m, de kerek kolcson es kiprobalom. Ha a notebook akkurol megy akkor csend van, nincs zaj. Amint menet kozben bedugom a halozatba jon a serceges. A serceges eleg hangos, a hangerovel talan nem valtozik, de beinditas utan a sweetpoint-bol is siman hallhato. Furcsa modon oszefuggesben van azzal hogy mit csinal a gep. Beinditas utan a leghangosabb, es kb 5 perc alatt elhalkul. Minha a processeket hallanam es miutan elmennek sleep-be csend lenne. Ha megnyomom a kikapcs gombot megint reakezd hangosan, amig nem le nem all.
(#37140) Pepszi
Pont nekem is van egy Fiio E10, most en is kiprobaltam. Csak fules dugtam ra, de abban nem hallottam semmit, mondjuk az erosito es a DAC sem volt a rendszerben igy.
-
-
Blabcsi
őstag
válasz
Celtis
üzenetére

Amúgy tényleg nagyon szuper ki rendszer, komolyan megtetszett!
Sokáig csak Windows-al foglalkoztam, nemrég átálltam Linux Mintre ( a "nagy gép"-en, ) a kicsin viszont alaplap csere után voltam kénytelen visszapakolni a win7-et, de sokáig tölt, sok szir-sz@r kell neki, stb. A Mint xfce meg tojt a fejemre nem akart fölmászni rá, ezért vetődtem erre, de hála a sok segítségnek nem bántam meg.
Még egyszer nagy köszönet!
-
gurabli
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Ha oe, akkor igy van, ahogy irod. Ra kell néznem, hogy oe alatt mire kepes a trans., vagy rutorrent add-on. A Kodi library egesz pattogós tud lenni ssd-n, azert irtam, h akar 60gb, de 32gb is eleg lehet, jobban bírja, mint a pen. De nyiztam egy 5400as 2.5"-el, teljesen jo volt. De ma mar nem tétel egy kisebb ssd.
Akkor lesz érdekes, ha belekostol abba, mit is lehet meg tenni, pl flexget, sonarr, plex, emby, ilyenkor korlát az OE. A Harmony nagyon jo, mert sajna nincs cec, meg itt van erőlködő is, ami nem hdmi. Mondjuk zenére tel vagy tablet a nyerő, tv be sem kapcs. -
aquariusaqua
újonc
válasz
Celtis
üzenetére
Ok, köszi a válaszokat!
Open subtitles: magyar felirat ritka, mint a fehér holló, tehát külön kell letölteni. /Angol felirat OK lenne, de azért jobb magyarul./Persze, nem várom el, hogy a Kodi kitalálja a gondolatomat, de a VLC mégis kitalálta!

De mindentől függetlenül, köszi a segítséget!!!
Üdv.
aquarius -
válasz
Celtis
üzenetére
Kodibuntuban több opció áll rendelkezésre a deinterlacing-re Intel IGP-k esetében, míg Openelec-ben ezt én nem fedeztem fel. Bár lehet csak az ARM-os Openelec miatt.

AMD Brazos-on nem tudom milyen lehetőségek lesznek, lehet, hogy semmilyen és tényleg erőforrás kímélőbb egy OpenELEC.
-
Reaper
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Köszi szépen, ez az E350 jól hangzik, ahogy látom van belőlük pár aprón, és elég olcsók, 450-et nem találtam.
Win7et céloztam meg eredetileg, mert ubuntut ugyan használtam már, de annak már kb 8 éve
A HDD úgy van meg, hogy az asztali gépemben az van, de mivel a filmek foglalják a helyet leginkább, ezért nincs szükségem még egyre, az asztaliba elég valami maradék, a htpc meg megkapja a WD Redet.
-
sb
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Én wines Kodit használnék erre. Ott nem csak PVR frontend fut Kodin belül és vmi backend kell mögé, így utóbbi érdekes, hogy mit támogat?
Nagyon nem néztem még utána
, nem is aktuális még mondom... csak előre tapogatózok, hogy egyáltalán érdemes-e belekezdeni mert több hét szívásra nem lesz időm később se. 
-
sb
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Köszi.
Nekem elsősorban DVB-C-re kellene majd, bár nem lenne rossz egy 2xC+2xS2 felállás sem.
Azt nem tudtam, hogy tunerekben ekkora szórás van. T-s vevőket fillérekért látok már, szinte mind USB-s, azt hittem ezzel a kompatibilitási problémák is minimalizálódtak.Mondjuk azt nem tudom képminőségre van-e különbség pl. Mivel sima mpeg stream jön nem kellene, hogy legyen de láttam 1-2 annyira sz*r képű T-s vevőt, hogy nem igazán tudom ezzel most mi a helyzet. Logikusan csak render oldalról lehetett valami gond.

-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
Celtis
üzenetére
Megcélozták, létezik olyan Q1900-as lap, amin nincs soros port.
Egy másik topic meg azt bizonyítja, hogy az oda látogatók meg egészen más célból veszik a lapokat. De ugye te se gondolod komolyan hogy egy 10M-s országban 100 ember egy topicba járkálása bármire is bizonyíték? 
-
-
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis
üzenetére
Köszönöm, már meg is rendeltem. Bár a TV USB aljzata (gondolom) nem fog kiadni akkor se 0,4-0,5A-nél többet, csak legalább azt is garantáltan megkapja... nem?
Ami a leállítás/indítás dolgot illeti:
Azt, hogy a málna leállt, csak onnan vettem, hogy minden fény kialudt rajta. (azonnal, ahogy a TV-t kikapcsoltam)
Majd pár perccel később elkezdett veszettül villogni a gép és rögtön ezt követően bekapcsolt a TV is.Alapvetően ez a funkció tetszene, hogy a TV leállításával lekapcsol a málna is, de az már kevésbé, hogy önhatalmúlag visszaéled

Ha jól sejtem, amit ajánlottál (CEC kikapcsolása), megszűntetné minden irányban a dolgot.
De köszi az infót, ha nem marad más lehetőség, ezt fogom megpróbálni. -
Skillet
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Köszönöm. Felraktam a backup kiegészítőt (Rick4/Canniball). De sose baj, ha több helyről vannak lementve a dolgok

Viszont, ami az újratelepítés óta még mindig bajos, az a transdroid (transdrone) program androidon. Egyszerűen nem tudom elérni, hogy lássa a gépen, qbittorrent alatt futott torrenteket.
A win pedig még mindig fura. Driverek már fent vannak, frissítések is... de valami nem kerek.
Win+tab-bal nem valami csiricsáré alkalmazás váltás kellene működjön? Az ablakok kinézete is olyan semmilyen. Szerintem jobban kidolgozott volt. -
interstate76
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Még egy kérdésem adódott: kártyaolvasó-választásnál mire kell figyelnem, ha Mindig TV-s Conax kártyát szeretnék beletenni és - nagy valószínűséggel - linuxos gépben használnám? A DVB-T tuner típusára is tekintettel kell lenni a választásnál, vagy az indifferens?
Vagy az a legolcsóbb, használható verzió, amit linkeltél, és ne is keresgéljek?
-
Huku
csendes tag
válasz
Celtis
üzenetére
Köszi a válaszokat!
A qc5000-nél nem erőssebb ez?
Az fm2-es lapot még plusz videókártyával kéne használni nem? És ott milyen proci lenne szerintetek 4k-ra alkalmas?
+ torrentes filmezős netezős használatra a windows 8.1 megfelelő lesz vagy linux rendszer amit jobban ajánlanátok?
-
interstate76
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Áh, köszönöm a tippet - bőven van még mit olvasgatnom a témában!
(#34684) drdr Pont egy ilyen belső dual tunerre gondoltam, amilyen szerepel az általad linkelt oldalon!
(#34685) hati Egyelőre teljesen képlékeny a dolog. Legszívesebben OpenELEC-kel oldanám meg (nemrég próbáltam ki egy kis olcsó kínai mini PC-n és nagyon tetszik maga a felület is, ill. a rendszer elképesztő rugalmassága még inkább), de az sem baj, ha win vagy linux fut majd a gépen és amellé kell Kodit-t telepíteni. Jelenleg egy dual tuneres, BD-E8500-as Samu BD Playert és a már említett mini PC-t használom a nappaliban, de szükségem lenne még egy non-stop üzemelő NAS-ra is, és az az elvetemült ötletem támadt, hogy e 3 eszköz helyett összehozok egy HTPC-t.
Köszönöm a segítséget mindhármótoknak!

Ha esetleg másnak is lenne mondanivalója a témában egy lelkes, ámde amatőr kezdő számára, akkor ne tartsa magában!

-
interstate76
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Köszönöm a választ!

Ill. az alábbiakat másoktól is kérdezném: DVB-T tunerből (azon kívül, amit linkeltem) létezik másik típus? Olyanra gondolok, amibe normál méretű conax kártyát lehet tenni, ill. az sem lenne baj, ha nem külső, hanem belső tuner lenne.
Kösz még egyszer!
-
canniball
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Celtis
üzenetére
"Ha tudja, akkor bármilyen USB-s egér, billentyűzet, Irda vagy akármi bekapcsolja."
A FLIRC mellett a kiemelt rész az amiről semmi konkrétumot nem találtam a topicban. Konkrétum alatt egy leírást értek hogy igen, itt van mellettem, működik, ilyen alaplapom van, ezt és ezt kell rajta beállítani.
A kisebb-nagyobb információmorzsák engem csak arról győztek meg hogy ez a dolog nálam működhet, arról nem, hogy működni is fog.
(#34278) havri1: System > System > Audio output > Enable passthrough
-
oba
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
be volt kapcsolva bios -ban, de így sem működött
aztán googleözés után leltem rá a megoldásra: [link]
nem teljesen ugyanaz az alaplap mint az enyém de alig különbözik valamiben
szóval van két jumper az alaplapon, JUSB_PW1 és JUSB_PW2, ezek default állapotban 'off' pozícióban vannak... átraktam őket on -ra és már fel is tudom kelteni a gépet a k400 -al
erre nem gondoltam volna amúgy, szóval ha valakinek hasonló gondja van MSI lappal akkor ez a megoldás -
törölt tag
válasz
Celtis
üzenetére
Te vagy az első aki azt írja hogy bármilyen infráról működik. Mindenhol azt olvastam hogy nem, ez nem lehetséges (így kategorikusan), kivéve az Asrock lapok CIR csatlakozójára köthető gyári infrát.
Nem az iMon az egyetlen, ehhez hasonló megoldást használ a FLIRC-SE és az IRS5-01 is.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Celtis
üzenetére
Igen, én "rakattam fel", én vagyok az elkövető

Innen kezdődött az egész:
"Sziasztok!
Eddig a samu tévém beépített lejátszóját használtam filmnézésre, de a legtöbb hozzászóló szerint sokkal jobb minőséget lehet kihozni a filmekből ha külső media player-t, vagy pc-t használok"Ha a legjobb képminőség a cél, akkor nem kérdés, hogy ezt az MPC-HC + madVR-t adja, ha meg szerinte nem éri meg a beépített lejátszóhoz képest, akkor úgyse fogja se ezt se a Kodit használni, ezért tartottam feleslegesnek feltenni a nagyobb tudású Kodit elsőnek, mert az kevesebb minőségi különbséget fog neki mutatni

Pepszi: Hát igen, külön VGA-val már identitás zavarban lesz a géped (most akkor HTPC, de játékra is kell), mert nem fog keveset fogyasztani.
-
dethroner
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Köszi a linket.
Külső lejátszót nem tervezek venni, eddig a tévé beépített playert használtam, és lehet mondani hogy azért mert nem próbáltam ki más lejátszási módot, de azzal is teljesen meg voltam/vagyok elégedve. Csupán a FH 3D miatt próbálnám ki a pc-ről lejátszást és mert olyan sokan írják hogy micsoda különbség van a beépítetthez képest, szóval kipróbálnám, hiszen pár ezresből (kábel vásárlás) megúsznám. -
kovy79
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Alternatíva mindig van.

Egy olyan Xsight Lite-ot (URC 8610) lehet beszerzek tartaléknak. Szimpatikusnak tűnik, egész olcsó és kíváncsi vagyok.(#33341) supreme7, nem hallottam lag-ról az 525 kapcsán, de ha neked már van, beszámolhatnál róla!

Én is gondolkoztam rajta anno, de inkább az újabbakat vettem meg (hozzáteszem, hogy nem csalódtam bennük /200, 300, 600, 650/). -
Skillet
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
nagyon szépek ezek a fényes felületek
már-már nem is nagyon tudok rá mit mondani. érthetetlen, hogy miért kell bármit is fényes műanyagból csinálni (tv, erősítő, monitor, laptop káva). Az meg, hogy egy olyan felületet, amit állandóan tapicskol az ember, miért csinálnak ilyen ótvaros anyagból... nem értem.
ahogy nézem, még emberi lényeknek is gyártanak normális, matt felületű távokat... nem csak ufonautoknak tükröset
-
kovy79
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Neked az a legfontosabb, hogy számodra megérte és bevált. Ez normális.
Nekem az, hogy ha már ígyis-úgyis kell 1db távir, az tudjon mindent. Hátránya nincs a gyárihoz képest.Te magad írtad, hogy ami olcsóbb, az kevés lappal megy + tudtommal a drágábbik sem kompatibilis mindennel, mint pl egy mezei pendrive (vagy Harmony, amit mindenre megtaníthatsz
). -
nikilauda
senior tag
válasz
Celtis
üzenetére
Egy raspberry pi 2-vel le tudok játszani FHD videót normálisan nasról? Elegendő a teljesítménye?
Mert így barátságos lenne az ára. Igazából már hónapok óta tönkrement a Dune 101-em és azóta a TV belső lejátszójával nézek filmet(A synologynak van egy TV-re telepíthető progija:Video Station), de nem az igazi. -
Skillet
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Nálam is működik a wake on lan, pedig nem vásároltam meg. A gépet nem tudom, elindítja-e így, de a kodit elindítja, ha a windows már fut.
Bal felül a kodi logóra bökök, feljön a wake on lan funkció, rányomok és indul...
A gép indítás engem annyira nem izgat, folyamatosan megy. Nem szoktam kikapcsolni.
A felsorolt előnyök közül egy sem mozgatott meg. De túl jó ez a program. Már csak a támogatás miatt is megérné.
Bocsánat, mégis... az MPC-HC kezelése talán jól jönne! -
zoltan6
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
nem jó,hiába állítgatok akármit nyújtottak az emberek a filmeken.
lefényképeztem a tv-t,ilyen:
vlc-n tökéletes,ott van alul felül a fekete csík:

egyedül úgy ahogy elmegy,ha a képpontbeállításokat 1,25-re állítom,nincs nekem semmiféle overscan beállítási lehetőségem a videókártya driverénél (intel hd graphic)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- NAD C700 all in one erősítő és streamer
- VIABLUE NF-S6 AIR T8 analóg IC High End Dual Mono pár - 2X1m
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- Eladó egy Questyle CMA 12 Master referencia fejhallgató-erősítő és high-end DAC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Itt is TV+RPi lesz majd, csak az átmeneti időszakra gondoltam volna.

, nem is aktuális még mondom... csak előre tapogatózok, hogy egyáltalán érdemes-e belekezdeni mert több hét szívásra nem lesz időm később se. 

Egy másik topic meg azt bizonyítja, hogy az oda látogatók meg egészen más célból veszik a lapokat. De ugye te se gondolod komolyan hogy egy 10M-s országban 100 ember egy topicba járkálása bármire is bizonyíték?
. Bár tovább okoskodva, Androidos mini PC-én vajon működne?