- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
devil-k #39116 üzenetére
Ne nagyzolj, nem is nézed szinkronnal. Nem kell ez a felsőbbrendűség. Volt itt valaha nagyszerű igényes szinkron, amit szétb@sztak. Most komoly színész nem nagyon akar elmenni szinkronizálni.
Kapásból egy klasszikus, Dzsungel könyve rajzfilm.
A M V-ből nagyon hiányzott Rékasi szinkronhangja.UI: Egy bonyolultabb pergős dialógot egyébként is nehéz feliraton lekövetni, és szoktak a szövegben egyszerűsítéseket is alkalmazni.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
devil-k #39107 üzenetére
Ezt nem tudom elfogadni.
Magyar filmek, csak kettő hirtelen, Megdönteni HT-t, Üvegtigris3, mind kettő veszteségmentes dts-hd.
Ez nem az igénytelenségre utal.
És a mérnöknek tök mindegy, ha elkészült a szinkron akkor a nemzetközi hangsávval keverve milyen formátumban kódolja le.UI a tigris 24/96 dts-hd ma
-
_Smooth
senior tag
válasz
devil-k #39094 üzenetére
Néha olyan sznob megjegyzésekbe futni bele filmekkel kapcsolatban... mintha csak az agyatlan parasztok olcsó szórakoztatására találták volna ki a szinkront és a 3D-t.
Rengeteg film rendelkezik kiváló szinkronnal, nagyon jó munkát tudnak itthon végezni néha. Persze előfordulnak csapnivaló darabok is, de sok film/sorozat van, ahol nekem pl. a szinkronos verzió még jobban is tetszik az eredetinél. Színesebb, élettelibb, élménydúsabb, kifejezőbb.
Ahogy a 3D is igen látványos, szórakoztató eszköze tud lenni, ha tudatosan, figyelmesen használják. Pl. The Great Gatsby. (eredeti nyelven, 3D-ben nagy kedvenc... remekül passzolnak a képivilágához, hangulatához a térben eltolt kézírások).
Többnyire eredeti nyelven nézünk filmeket, meg sok sorozatot is, de jellemzően csak jobb minőségű audio miatt. Nem minden esetben volt jobb/élvezetesebb.Nolan denevéres trilógiája pl kizárólag eredetiben adja. Korábban véletlenül futottam bele 1-1 szinkronos jelenetbe, és nem értettem, miért van úgy oda mindenki Heath Ledger joker karakteréért. Aztán, mikor elkészült a "mozink", megnéztük elejétől végéig mind a 3at. Hát libabőr volt. Brutális (talán csak Balet leszámítva).
De pl. Inception kimondottan jó szinkront kapott.
IT crowd, True Detective csak eredetiben, South Park szinkronban sokkal jobb, de Game of Thrones is inkább szinkronosan jött be. -
LógaGéza
veterán
-
Játékos
addikt
válasz
devil-k #38883 üzenetére
Megoldódott. Csak .zip-ből lehetett telepíteni, repo-ben nem volt.
Köszönöm még egyszer!Legutolsó kérdés, amivel tökéletessé válna a KODI számomra:
DSPlayer-es lejátszóról van szó, madvr a renderer és ez alapból az xysubfiltert használja, amivel viszont nem tudom le-fel mozgatni a feliratokat. Erre nem tud valaki megoldást véletlenül?
Köszönöm! -
Játékos
addikt
-
törölt tag
válasz
devil-k #38747 üzenetére
Majdnem ua, mint a Comp audiophile, linkeltem a bemásolós processeket, nyilván kicsit nyomozni kell, ha valami nem működik, de a próba ingyen van. Össze lehet dolgozni a Black viper és vagy Fidelizerrel, végül némi munkával ingyen van ua jó rendszered. Mondjuk ha a saját 8.1 és 10 belefektetett munkámat nézem, nem drága 120 euróért, főleg ha lesz megint esély mennyiségben vásárolni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
devil-k #38747 üzenetére
119ért kapsz még egy jókora lökést is, mintegy megnyugatás képpen, hogy mekkora király a progid.
anno még leveleztem Phillel, mondja, h simán megveri majd a pc a lumin futóműjét.
Megvettem a proggit még anno olcsóbban, aztán összehallgattuk Luminnal. Hát ez sajnos nálam nem bizonyult igaznak. De máshol se..jó a cucc egyébként, hoz a hangon, kb árral arányosan, de nem lesz belőle mindenverő.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
devil-k #38600 üzenetére
Szintén yatse. Nincs is annál szebb, mint úgy indítani a mozit, hogy azt mondod a yatse-nak:
play xy movie, vagy pl amit mostanában nézünk: play the next episod of star trek voyager. És már indul is a film.
Ha kicsit megtámogatod a tasker/autovoice párossal, akkor a yatse-t sem kell külön elindítani. -
Janaboy
veterán
válasz
devil-k #38535 üzenetére
Nincs itt azért 0-24-ben teljes sávszélű letöltés..meg a feltöltés is korlátozva lesz mondjuk 1-2 megabyte/s körülre..értem mire gondolsz és passzolom én is..max a házba bevágok egy halk ventit és olyan helyre teszem ahol jobban szellőzik
Szerk: az az igazság, hogy igyekeznék spórolni és dolgozni meglévő dolgokkal, pl lenne kéznél egy ilyen ITX ház: [link] Ebben egy vinyó bőven elfér a lap mellett, viszont nem magas és így nagy hűtés már necces (az tudom, hogy a ventis intel d945gclf2 simán belefér). A másik, hogy jó lenne ha a fogyasztása se lenne túl durva..
-
Tomacko
őstag
-
devil-k
nagyúr
válasz
devil-k #38423 üzenetére
Akit érdekel:
A Tetovált lány trilógia (Millenium) helyes fájlnevei. Ugyanis ez bővített verzió, vagyis 1 rész 3 órás.
The Girl with the Dragon Tattoo part 1 (2009).mkv
The Girl with the Dragon Tattoo part 2 (2009).mkvThe Girl Who Kicked The Hornet's Nest part 1 (2009).mkv
The Girl Who Kicked The Hornet's Nest part 2 (2009).mkvThe Girl Who Played with Fire part 1 (2009).mkv
The Girl Who Played with Fire part 2 (2009).mkv -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
devil-k #38498 üzenetére
szerk: látom már OK.
BD könyvtárad külön-külön mappákkal >>>
Mappa: A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001), benne:
Mappa1: A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001).disc1
Mappa2: A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001).disc2Nekem így szerepel médiatárban, akár lejátssza egyben, ahogy katalógusban is, nfo, poster és egyebek mappák szerint.
Gondolom működne 1 mappában a két fájlal is. Lehet, hogy így is van nekem, majd megnézem. Most már kív vagyok.
-
Melorin
addikt
válasz
devil-k #38485 üzenetére
Nekem úgy néz ki, hogy:
-Sarkanyok.haboruja.2000.DVDRip.XviD mappa
-CD1, CD2 mappák
-A CD1 mappán belül: sarkanyok_haboruja_cd1.avi
-A CD2 mappán belül: sarkanyok_haboruja_cd2.aviMég a "Vágott video elemek kombinálását" sem kell bekapcsolni, ugyanis az csak annyit csinál, hogy a Videok/Fileok-on belül te nem 2 file-t fogsz látni (CD1/CD2) hanem így: sarkanyok_haboruja.avi
-
róland
veterán
válasz
devil-k #38476 üzenetére
Tippre egyik filmes oldalon se lesz külön info a bővített változatra (pl.: az IMDb-n az 1. részről csak a technikai információk között esik szó kibővített változatról).
-
Froclee
őstag
válasz
devil-k #38478 üzenetére
Ha jól értem, ez a cikk szól erről. Durr, ott egy gyűrűk urás példa
Plusz, ahogy Melorin mondja, egyben is le tudja játszani.
"By using the following naming extensions and enabling Settings -> Videos -> File lists -> Combined split video items, you can enable "file stacking" for split video files. File stacking allows multiple video files to appear and play as if it were one movie file. " -
Janaboy
veterán
válasz
devil-k #38103 üzenetére
Háát még csak tanulgatom, meg próbálom beállítani a számízem szerint, de nem akar összejönni
Ez amúgy egy új fajta android box-on van, de igazából már csak a felirat betűtípusa és pozíciója lenne hátra, majd kipróbálom ezt a ctrl fel dolgot, nem tudom, hogy androidon is megy-e -
Borisz76
nagyúr
válasz
devil-k #38001 üzenetére
A nas-on tárolt filmeket én szerkesztem, bővítem , hozzáadom a médiatárhoz.
Édesanyám gépén a KODI-nak annyi dolga lenne, hogy csak a mappákból beolvassa a filminfókat.
Pont azért szeretném mert nem tud angolul..Video/File nézetben meg a mappák nevei angolul vannak.A médiatárban megjelennek a képek és némi magyar leírás is...ez alapján el tudja dönteni, hogy megnézi e vagy sem.
Tehát , hogyan kell beállítanom - édesanyám gépén - a KODI-t, hogy a meglévő mappákból olvassa ki az adatokat és ne a netről szedje?
-
törölt tag
válasz
devil-k #38003 üzenetére
Videó nézetben folyamatosan látszódnak az új fájlok, médiatár frissítés/tisztítás elég lenne hetente 1x. De ez nem jó abban az esetben, ha valaki állandóan médiatár nézetből videózik. Médiatárat én pl kizárólag demózáskor indítom el, magam szórakoztatására kizárólag a video/csatlakoztatott eszköz nézetet kedvelem.
-
Patice
Topikgazda
-
Borisz76
nagyúr
válasz
devil-k #37950 üzenetére
Nagyon jó a progi - Tényleg szuper !!! - csak az első beüzemelést követően azért van vele munka bőven.
Az említett mappában 1100 film van.
Az adatbázisból 970-et talált meg...és így is van olyan ami nem stimmel.
Ezeket mire kijavítgatom...És ezek után az "Avi" mappában még található 4600 film....
Lassan idővel meglesz.
Kérdés :
Ha sikerül befejeznem ez a folyamatot akkor le lehet menteni az adatbázis adatait a filmek mappáiba.
Ezt tudom.
Ha édesanyám gépére is felteszem a KODI-t akkor nála már a mappákban található adatokból dolgozik ?
Valami ilyesmi jött át nekem a "Médiatár exportálása, NFO-k szerkesztése" c. rész alapján. -
Borisz76
nagyúr
válasz
devil-k #37948 üzenetére
Köszi.
Nem a fájloknak keresek ikonokat ,hanem a csatolt mappának szeretnék beállítani "minikép"-et.Csatoltam a "HD Filmek" mappát és ezt a miniképet társítottam hozzá :
Gondoltam , hogy majd az "Avi Filmek"-nek is ...meg a többinek is csatolok valami jó képet.
Csak szeretném - ha lehet - , hogy egységes legyen. -
törölt tag
válasz
devil-k #37903 üzenetére
Jó drága,
de 180 napig ingyenes használható.
Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért, téma összefoglalójában hardverek, szoftverek és kedves barátaink szakszerű segítsége.
-
törölt tag
válasz
devil-k #37901 üzenetére
Vagy cél Linux alapú rendszer/hardver, ahol néhány folyamat fut, az is eleve audiora optimalizáltan. Ebből a kettőből választanék, illetve meghallgatnám a Server 16-ot. Win 10 jó audio kompromisszumos öszvérnek, kompromisszum nélkül mozira. Server pedig öszvérnek is jó, kevesebbet engedve audioból, többet moziból, driveres és szoftveres korlátok miatt.
-
törölt tag
válasz
devil-k #37899 üzenetére
Pedig sokkal inkább, mint a 10, ha már Windózzal akarunk zenélni. Az a baj vele, hogy többen képtelenek megfelelően konfigolni, nem tudják vagy akarják minimal/core módban futtatni, vagy egyszerűen kényelmetlennek érzik. 10-en megy minden install-next-next után, mindjárt jobbnak is hallják.
A 10-zel scripttel éred el a Server alapállapotát, utóbbit ezen felül gui nélkül futtathatod és tovább csontozhatod.
Nyilván majd lesz PP bejegyzés - akár magyarul is -, lesz fizetős 10 script, és az is meg leszene állapítva mennyire hűdeüberkirálysosemhallott fasza hangja van.
Természetesen szvsz.
-
sb
veterán
válasz
devil-k #37837 üzenetére
Miért, nem fut rajta? Nem elérhető róla a megosztott tartalom smb-n, ftp-n, egyebeken?
Szeretem mikor emberek ragaszkodnak a hülyeségükhöz.Még fizikailag sincs sokszor különbség, sokszor a vas is ugyanazt. Mondjuk van NAS/MS és router arm alapokon, NAS/MS és HTPC x86 (Atom) alapokon... de mégsem alkalmas csak arra ami rá lett írva. Az nem számít esetleg, hogy milyen színnel írták rá?
Félreértés ne essék. Tudom, hogy mit tud egy router torrent+USB HDD kezelés terén, ill. mit tud NAS funckionalitásban. Nekem kevés, ezért nem használok ilyet. De ettől még belátom, hogy vannak akiknek ez is elég és mégis vmi korlátozott NAS/szerver funkciókra használják. Akkor másnak nem nagyon hívnám... mondjuk kézikonzolnak vagy gamerpc-nek.
De a többiek is jöhetnének azzal, hogy itt sokan nem HTPC-t használnak, hanem egy bóvlisz*r diavetítőt. Mert a HTPC onnan indul, hogy 200W képminőség-javítókra + lineáris táp. A többi passzinászra jó.
De akinek ez nem esett le (vagy köti az ebet elszántságból) annak már nem is fog úgyhogy részemről lezárva.
-
sb
veterán
válasz
devil-k #37680 üzenetére
Tök egyszerű ez amit írtam: feladat és igényszint függő. Ha adott feladatra, igényre megvan az sw és az azt futtatni képes hw akkor kész. Tök mindegy hogyan hívjuk.
Akinek NAS/mikroszerverre van szüksége annak sincs az esetek nagy többségében valódi szerverre szüksége (rendelkezésre állás, hibatűrés, stb...). Vagyis elég lenne neki egy PC-szerű valami. Ami akár HT...PC is lehet ha van rajta video kimenet és tud mozgóképet lejátszani.
A még egzotikusabb eszközökről már ne is beszéljünk: minek neveznél pl. egy routert rákötött HDD-vel? Esetleg transmissionnel rajta...
Szóval én maradnék annál a felosztásnál amit a józan ész diktál: ha fizikailag el kell/akarom különíteni akkor kell 2db hw nyilván: szerver-kliens. Vagy ha nagyon kell a 7/24 akkor kellhet spec hw. Minden másra a hw tetszőleges mivel elfut már lassan egy karórán is minden. Frontend, NAS sw-k, akár virtuális gépként is.
-
hati
addikt
válasz
devil-k #37690 üzenetére
Mit jelent az, hogy mikroszerver? Azon kívül, hogy a HP-nak van ilyen nevű eszköze.
A NAS egy fogalom. Eredetileg arra jött létre, hogy egy smb/cifs fájlszervert szolgáltasson. Az első NAS-ok nem is nagyon tudtak többet. Az elődjük a routerekre csatlakoztatott USB-s lemezek voltak. Később a gyártók is elkezdtek újabb funkciókat rájuk rakni, mert már elbírta a hardver.
-
Ribi
nagyúr
-
sb
veterán
válasz
devil-k #37678 üzenetére
A feladat?
Nem tök mindegy, hogy mi van "alatta" vagy hogy nevezik, ha jó egy feladatra?Hati környezetére még rövidebb válasz:
Szükséged van X kliensre és 1db szerverre. Ha van X vasad ami el tudja futtatni a szervert is akkor minek egy X+1. vas? És a fentire is igaz: Attól, hogy microservernek nevezik, beleteszel pár HDD-t, fut rajta NAS funkcionalitású sw... akkor mi lesz belőle, ha nem NAS? Ha elfut rajta a Kodi akkor meg nem HTPC?
Vagy betolod az íróasztal alá és telepítesz egy Office-t, akkor irodai gép. Vagy mi? -
Patice
Topikgazda
válasz
devil-k #37619 üzenetére
OK. De pont, hogy nem akar az összerakással foglalkozni.
A véleményedet mire alapozod? Esetleg van már tapasztalatod vele?
Te mit ajánlanál nem összerakós gépnek?
(#37618) Sholom:
Rizikós, nem tudom hány évig lesz még támogatott a procija. Amit linkeltem az frissebb vas.
Amúgy én is inkább az építést ajánlanám. Olcsóbban kijöhet.
-
PuMbA
titán
válasz
devil-k #37579 üzenetére
Kösssz
Ebből a beállásból van, a film alapmű USA-ban, de itthon kevesebben ismerik, én se rég óta, Neked lehet, hogy beugrik
-
Patice
Topikgazda
válasz
devil-k #37455 üzenetére
Eddig Kodibuntu-val van tapasztalatom. Az szépen működik dedikált gépen. Telepítés után Kodi indul egyből és utána csak a Kodi-t kell belőni.
A jelenlegi fejlesztés (Kodi 16 Jarvis előtt) alpha fázisban van, ez Ubuntu Server 15.04-en megy jelenleg, vagy OpenELEC 6.XX a Kodi fejlesztőjétől. Ubuntu Server + Kodi 16 alpha jelenleg még nem a legjobb, folyamatosan változik, mert ugye most fejlesztik. + Intel részéről is olyan új dolgok jönnek majd a driverbe (HEVC mellé hybrid dekódolás + 3D wrapper...), hogy jelenleg nem tudom megmondani mi lesz a vége. Egy biztos: Haswell procik sajnos nem fognak megkapni minden újítást, pl. Haswell IGP-k nem tudják még egyszerre használni a CPU-t és az IGP-t pl. a hibrid dekódoláshoz, ez csak Braswell és Skylake sajátosság lesz.
Különböző Linux disztrókra szerintem simán felrakható a Kodi, csak akkor neked kell megoldanod, hogy az automatikusan induljon, mert ugye egy desktop OS-re raksz fel egy programot, ugyan úgy mint Win esetén.
Ha a meglévő Haswell-es gépedet akarod jól kihasználni, akkor szerintem Kodibuntu. És majd jön a 16-os pár újítással és frissebb Intel driverrel.
Csak várd ki.
(#37457) btomi9:
AMD-s lapból most nem rémlik DC bemenetes, de lehet csak én nem vagyok elég tájékozott. Vagy nem DC-s elég kell egy paneltáp, mondjuk a HDplex féle HiFi változat.
(#37458) sb:
1. Szerintem nem.
2. Tudom, hogy létezik ilyen, de nincs vele tapasztalatom.
3. A másik lejátszót jó ötletnek tartom. Adatoknak NAS-on a helye, ha több kliens van egy otthoni rendszerben. RPi-n szerintem OK a 24p --> OpenELEC-t használd erre.
Inkább az Atomos stickről rémlik nekem az, hogy a 24p nem megy neki, azaz a 23,976 nem, igazi 24,00 Hz meg de. Pont ez a baja, hogy a 23,976-ot is 24,00-án játsszák le.
-
törölt tag
válasz
devil-k #37437 üzenetére
MPC fent van még? Beveheted összevetésbe, bár ha ajánlok i3 Haswell specifikus beállítást kifejezetten proji>1080p>1080p-re, hosszútávon passzívan nem menne. Sőt rövidtávon sem, szvsz alaplapot, IGP-t forralná. Szóval csak a játék kedvéért, és mert szófoshatnékom van.
Lekapnám legújabb MadVR-t és ezeket bütykölném (hangsúlyozom forráshoz és Sonyhoz mérten, egyéb felh. módhoz és lánchoz teljesen máshogy finomhangolnám):
- Processing/artifact removal/reduce BA: medium/high
- Processing/image enhancements:FineSharp 1-től próbálnám 1.5-ig, és a Sonyn kilövöm az RC-t.
LumaSharpen fentitől eltérő process, így ha előbbi aktív akkor is nagyon finoman (vagy sehogy), mert darásítja a képet.
AdaptiveSharpen i3-on már nem megy szerintem, ha igen akkor 0.1 és nem több.- Scaling algo: Chroma up Lanczos4 + anti ringing vagy sokkal inkább Jinc + AR, de sharpen szűrővel együtt lehet már sok lesz (hardveres gyorsítást vedd ki lav video setupban).
1080p esetében ezek így sorban felelnek a képminőségért, és vásznon hozhatnak a többitől eltérő látható eredményt, sharpen tekintetében pedig ízlés szerintit. Nálunk pl nem áll fent, de gyárilag ha érzés szerint fakóbb mozi módod lenne vetítővel ( vagy azt hinnéd fakó
) és nem mernél hozzányúlni a beállításokhoz, lehet tolni 1-4 egységet az MPC telítettség szűrőjén.
Teszt erejéig ezen kívül már csak D3D9 és D3D11, majd fullscreen exclusive on/off módokat kell összehasonlítani, majd amelyiknél a legkisebb render időt kapod, használatba venni. Hosszútávon itt is más tényezőket (is) kell figyelembe venni, de téged nem érint.
Haswell i3-ból ennél többet FullHD-vel nem lehet kinyerni, Kaveri APU illetve VGA még egy-egy lépcső. Picivel pontosabb kép azért lehet, jó forrást pedig bizonyos keretek között RC-vel szemben is lehet fokozni büntetlenül.
Tehát ha MPC fent van még, fentieket 10 perc alatt beállítod, ha már nincs, ne kezdj bele, hiszen passzívan úgy sem tudod így járatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest