- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
Cyberslider #37644 üzenetére
Megoldható.
Win 10 + Xpenology virtualizálva (Hyper V) + Kodi... stb.
Viszont ha egybe dolgon gondolkozol, akkor legyen erő abban a vasban.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Cyberslider #37625 üzenetére
Arra készülj fel, hogyha saját szervert raksz össze, az időigényes feladat. Gondolok itt a szoftveres részre. S arról se feledkezzünk meg, hogy a Xpenology nem hivatalos, szóval ott nem lesz support (a fórumon kívül). Nyilván egy saját szerver építése szerintem jobb (én is nemrég raktam össze), főleg ár-érték arányban, DE vannak azért fenntartások...
Nyilván a Qnap-nál vagy a Synologynál elsősorban a supportot fizeted ki, a hardver nem annyira vészes... Valamit valamiért.
-
canniball
nagyúr
válasz
"Kérdés: kihozható-e egy ilyen htpc-vel? (Nyilván igen, de én csak a desktop vonalat ismerem ugy-ahogy)"
Egy HTPC nem más, mint egy célzott felhasználásra belőtt desktop PC; azaz olyan erős lesz amilyet építesz."Olvastam itt a Xpenology-ról..."
XPEnology topikDe biztos hogy te HTPC-t (házi-mozi PC-t) akarsz építeni, nem inkább szerverre/házilag összerakott NAS-ra gondoltál...?
sb!
Szerintem a Yatse tudja amit szeretnél. Az igényeid teljes körét ugyan csak a fizetős verzió nyújtja, de a YT-részét ki tudod próbálni (az az ami az ingyenes verzióban is benne van).Ribi!
Abban TFX táp van. -
sb
veterán
válasz
Én nem sok mindent használok HTPC-n, a legutóbb erre kerestem rá, ami kellett volna:
"real time transcoding, stream esetén"Szvsz simán megoldható lenne, de nem nagyon láttam megfelelő sw-t erre a célra. Egy módosított Emby szervert találtam, amibe sikerült Quicksync-es hw-s enkódolást belegyógytani, de elég gyérnek látszik a támogatása. Nem is értem...
Szóval sokat nem ismerek ezekből és általában mindenre a sima PC-t tartom a legjobbnak, de tippre az sw-s résszel lehet jobban jársz ha csomagban veszed a NAS-sal. Már ha azok biztosan támogatják ezt.
Mondjuk most, hogy rtad, lehet, hogy ki kéne próbálnom vmi NAS sw-t virtuális gépen a HTPC-n, hogy mit tud ami jól jöhetne...
-
btomi9
aktív tag
válasz
Cyberslider #37626 üzenetére
Az nagyon jó ár érte. Én Angliából rendeltem Gen8 -at kb. ennyiért cashback akcióval. Tettem rá XPEnology -t és tökéletesen működik. Én nem használom stream-elésre, de https -t tud, sftp -t is, tehát biztosított a titkosított adatátvitel.
-
Cyberslider
őstag
válasz
Kimaradt.. egy ilyen láttam, HP microserver, mint lehetséges alternatíva (?)
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged