- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
válasz
SunMount3r #57549 üzenetére
Én túlvagyok 1 pi4 es sikertelen htpc projekten, egyszerűen nem alkalmas erre. (Eladva)
Hiába a 4GB egyszerűen egy sima weboldal (akár ez is) nézegetés, scollozás is elviselhetelenül lassú. jutúb katasztrófa ,filmlejátszás akadozik, bosszantó hibák az oprendszerben amit nem tudnak javítani. Csak 1 példa, ha megy a filmnézés és van képernyő kímélő , akkor a beállított idő után beleszakít a filmbe, de alatta megy a lejátszás....De kiváncsian várom a kisérletezgető kedvű fórumtársak beszámolóját...
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #57549 üzenetére
Az egyéb okok között szerintem ott van a Streaming és az Amlogic-os eszközök olcsósága.
Ezekkel nem tud lépést tartani a Pi szerintem. Meg ugye eleve nem is multimédia felhasználásra van kihegyezve, hanem mini/kártyaPC-nek, desktop-nak. -
ron8
senior tag
válasz
SunMount3r #57544 üzenetére
Nehezen válnék meg attól a feljavított képminőségtől
De akkor van e olyan lejátszó ami mindkettőt tudja? Normális hdr és lehető legjobb képminőség? Oled tv-ről lenne szó egyébként, szimplán zavar hogy így nem hasznàlom ki a tv képességeit -
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r #57542 üzenetére
Abból rendesen kimegy már a HDR? A MadVR csak SDR konverziót csinál, ahogy az SVP is, erre az a workaround, hogy a megjelenítőt max fényerőre teszed, és arra küldöd rá a magas max fényerőre állított SDR konverziót.
-
ron8
senior tag
válasz
SunMount3r #57542 üzenetére
Azért használom a madvr.t mert szépen feljavítja a képminőséget. Amit linkeltél azok már be vannak állítva. 3060ti vga és egy i7 4790 cpu fekszik a gépben, gondolom ezeknek elégnek kellene lenniük hozzá...
-
Neszójábe
senior tag
válasz
SunMount3r #57532 üzenetére
Sajnos nem a kábel.
Sima fhd.
Teljesítmény 1x%. -
Neszójábe
senior tag
válasz
SunMount3r #57530 üzenetére
Mpc-hc
Vagy power dvd, de az azonnal tiltja a bitstream-et, ahogy elindul a tartalom.
Be van állítva.
Igen, korábban működött így, bitstream videokártya HDMI tv, majd bitstream tv optikai erősítő.
De egyébként már a tv sem kapja meg a bitstreamet hdmi-n keresztül, néha sistereg és akadozik a kép. -
Neszójábe
senior tag
válasz
SunMount3r #57525 üzenetére
Most hdmi-n szeretném.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57500 üzenetére
De - szoktak komoly zenélésre belső hangkártyákat használni - kicsit bővítsd a tudástáradat ezzel kapcsolatban..!
Árban pedig mindentől van sokkal és sokkal jobb; még attól is.., csak a buxád bírja..!
Nekem pont jók arra amire vettem őket - sőt..! -
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57498 üzenetére
Miből gondolod mindezt. ? Én nem a divat miatt használok belsőket, hanem mert megeszik reggelire a divatos külsőket..!
Az X3-om nagyon szeretem mert játszani pl.egy nagyon jó külső kártya, de filmezni/zenélni bármelyik cserélhető opamp-os belső kártyám körberöhögné minden gond nélkül - tehát ezt nem tartom jó ajánlásnak Tőled; az erősítőmnek sincs semmi baja - ott vmi egyéb ütközés lesz - előbb/utóbb rájövök..! -
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57494 üzenetére
Már mondtam hogy 3 gép van rákötve - tehát akkor mindhárom bemenet rossz..?
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57484 üzenetére
MD Play IN
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57482 üzenetére
Az AUX-ra a BlueSound van kötve.., de értelek - nem cseréltem még meg a két forrást; nem gondolom hogy bármi különbség is lenne a bemenetek között..!
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57480 üzenetére
Minden bemenet foglalt az erősítőn mint fentebb is írtam..! Egyedül a PHONO-t nem használom..!
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57477 üzenetére
Azt értem és tudom hogy egy kimenet az az erősített; de egy bemenet miért kellene hogy erősített legyen egy sztereo erősítőn..?
A streamerem is rá van kötve ugyanerre az erősítőre és egy CD lejátszó is RCA kábelekkel - azokkal minden rendben van..! -
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57475 üzenetére
Nagyon egyszerüek a beállításaim.., win alatt kiválasztva alapértelmezett audio kimenetként az alaplapi Realtek hangszórók, mini jack/RCA kábellel be a sztereo erősítőbe és kész..!
Ami érdekes - 3db HTPC-m van rákötve ugyanerre az erősítőre (integrált hangkártyákkal) és visszagondolva a többi is meghülyül ugyanígy időnként - de aztán abbahagyják és minden ok, megjavul..!
Viszont a legújabb gépemmel tegnap 4x indultam el megnézni a SISU-t.., kép gyönyörű volt - de a rebootok/kékhalálok miatt aztán feladtam..!
Hajnalban meló előtt rápróbáltam mégegyszer kihúzott minijack kábellel - minden rendben volt; néztem a néma filmet..! -
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57474 üzenetére
Hangkártyám van egy vagonnal - de nem szeretnék már beiktatni még egyet pluszban; teljesen jó lenne az alaplapi is gyári SoundBlaster Cinema5 kiegészítéssel - csak mint írtam vmiért nem komálják egymást a Kenwood -dal; pedig az is egy eszméletlen jó hangú kis cucc..! (KA 5090r)
Létezik erősített bemenet..? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #57474 üzenetére
Ill. persze, hogy kell az erősítés, hiszen ha aktív hangfalakra kötnéd közvetlenül, azokban is van erősítő, de nem tudom egy házimozi rendszer esetén ez hogyan működik
, vagy hogy milyen bemenetek/beállítások vannak ehhez a te esetedben. Ha csak "egyszerűen" gondolja el az ember, minden estre egy nagyon furcsa probléma az újra indulgatás, csak ezért... Ilyenkor arra gondolna az ember, hogy az erősítővel nem stimmel valami (ami korán sem biztos).
-
Panthera
őstag
válasz
SunMount3r #57461 üzenetére
Elnézést, Libreelec-et akartam írni.
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57441 üzenetére
Komolyan azt érzem, hogy
A: Nem akarod megérteni,
B: Nem tudod megérteni,
a feladatot. -
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57436 üzenetére
Mert kérdezted, hogy miért nem jók a parancsikonok.
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57432 üzenetére
8 éve Plexet használok. A feleségem is. Lassan a gyerekek is. Ezt tudja a család, ezt szeretik. Szeretnék a lehető legjobb minőségben filmet nézni, ha valami úgy adódik. Közben lett Netflix is. Meg Disney+ is. Meg Hbo is. Mindenes gép kell, és mindenre a maximum minőségben, képre, és hangra is. 2023-ban elvárható felhasználói felülettel.
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57420 üzenetére
Egy hót egyszerű program, amibe behívom a netflix parancsikonját, a Disney+ ikonját, a Kodiét, a plexét. És amikor a távirányítón megnyomom a home gombot, erre a lapra térek vissza, és egy mozdulattal átmegyek egy másik progiba. Ezzel már ki lehetne elégíteni engem.
-
KBL001
tag
válasz
SunMount3r #57417 üzenetére
Hmmm....
Ezt csak bepattintom egy szabad usb portba és simán kezeli a kodit gombokkal,meg minden?
Jól értem? -
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57417 üzenetére
Nem tudom, nem rossz találat. adhatnának valami guit is hozzá.
Nekem ilyenem van:
https://www.pulse-eight.com/p/104/usb-hdmi-cec-adapter -
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57414 üzenetére
Nem hiszem el, hogy mindenki aki htpc-t használ, az egy vezeték nélküli billentyűzettel az ölében ül, kiegerészi az MPC-HC-t, betallóza mappából a filmet, és úgy nézi. Vagy ha nem ezt akarja, akkor a Netflix appot nyitja meg. Ez annyira ószövettségi....
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57411 üzenetére
Számomra erről szólna az Android, hogy az megoldja. Egy Androidos Kodinak nem kellene a hw-el foglalkoznia. de ez már teoretikus kérdés. Szóval, nincs rendes HTPC OS ?
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57407 üzenetére
ok, köszi!
-
KBL001
tag
válasz
SunMount3r #57386 üzenetére
Tudásban lehet,de képminőségben azért ezek alul maradnak a Realtek procisokkal szemben.
-
válasz
SunMount3r #57382 üzenetére
Szerintem ez valami filléres távol-keleti szemét. Itt nem a pénz a kérdés, hanem az, hogy a pénzemért mit kapok vissza?
-
KBL001
tag
válasz
SunMount3r #57382 üzenetére
Windowson nem megy,az simán lehet,mert nincs licensz hozzá.
De 90%os eséllyel mondom,hogy core vagy libre alatt kodival,mennie kéne. -
KBL001
tag
válasz
SunMount3r #57374 üzenetére
Tudnia kéne a HDR10-et és a DV-t. A 10+ -ot nem valószínű,de másik kettőt igen.
-
Smiley
addikt
válasz
SunMount3r #57367 üzenetére
A 8th gen-es mar igen, de a 6-7 szerintem nem. Amugy inkabb egy olcso barmilyen VGA es akkor lehet regebbi a gep.
-
válasz
SunMount3r #57367 üzenetére
-
válasz
SunMount3r #57365 üzenetére
Egy Ryzen 5 2400G-ben gondolkozom és egy olyan Mini-ITX lapon, ami tudja a HDMI 2.0-t.
Szerk.: TV-re lesz kötve -
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #57344 üzenetére
High speed kábel nem lesz elég.
Minimum 18 Gbps sebességre képes drót kell hozzá. -
KBL001
tag
válasz
SunMount3r #57344 üzenetére
Az 1.4 tuti nem. Az max 4k 30at tud,hdr nélkül. Kipróbálva rendes lejátszón és minőségi kábellel.
2.0 kell hozzá. -
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #57342 üzenetére
Jó rá a 4.9-es is, azzal gyorsabb a GUI.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #57339 üzenetére
Igen, annyi hogy a 4.9 kerneles NG egyelőre még jobb mint az 5.4-es NE.
-
Skillet
addikt
válasz
SunMount3r #57321 üzenetére
Működik a keymap editor. Köszi.
Még az lenne a kérdésem, arra van valami progi, hogy szintén távirányítóval el tudjam indítani a Kodi-t?
-
Skillet
addikt
válasz
SunMount3r #57321 üzenetére
Azért nem, mert ez a távirányító itthon az egyetlen. Mindent ez vezérel, nagyon elégedettek vagyunk vele.
Nincs szükség még egy távirányítóra. Amúgy légegérből anno csak nevenincs, nem éppen minőségi cuccokat találtam, nem tudom ez azóta mennyire változott.
Megnézem majd... -
zsolt_64
senior tag
válasz
SunMount3r #57314 üzenetére
Hát a kétféle frissítést még nem próbáltam ki, de lehetséges, viszont amin nézed teljes képernyő üzemmódban, azon a megjelnítőn akkor ide-oda fog váltogatni. de nem tudom letesztelni
-
zsolt_64
senior tag
válasz
SunMount3r #57312 üzenetére
Hát windows alatt tudom csak, ott két képernyőn, akár 2 filmet is lejátszthatsz, vagy 1 film, és másdik a desktop, de a kétféle frissítés is lehetséges elveben, de minek, a 24Hz képet is simán lejátzsa bármi 60Hz-ben
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #56908 üzenetére
Köszi az infót
Akkor nem reménytelen.
Pl most is van az Amazon firestick, ami csak "aludni" megy és kell távirányítót (vagy appot) nyomni, hogy felébredjen. -
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #56900 üzenetére
Annak idején amikor én adtam hangot ennek a dolognak itt a topikban, hogy nevezzük nevén a gyereket, miszerint a HTPC ne más, mint egy direkt, mozira szánt, külön PC, akkor egyesek nagyon fel voltak háborodva. Sokan úgy gondolják, hogy attól, hogy becipelik a mindenes PC-t a nappaliba és minden más tevékenység mellett még egy-egy film is becsúszik, az már HTPC. Pedig marhára nem az.
Az én olvastomban a HTPC csak és kizárólag a mozizásra használt célhardver, nem gamer, nem irodai, nem mindenes gép. Sőt, az én fejemben, ha a HTPC-re gondolok, akkor csak és kizárólag fekvő házas gépek jutnak eszembe, nem pedig ezek a hatalmas nagy böhöm tornyok. Ez az utóbbi az én "zsánerem" leginkább. Bár itt a NAS és a HTPC között látok némi átfedést abban az értelemben, hogy az otthoni szerver, mint média- letöltőállomásként is fut egyszerre. De ide sem az otthoni biztonsági mentések, levelezőszervernek van keresnivalója ezen a HTPC-n.
python1
Ez nagyon rosszul hangzik szerintem és kellőképpen túlbonyolított.
Inkább akkor összerakom a pénzt egy nagyon bika madvr vasnak. -
Melorin
addikt
válasz
SunMount3r #56897 üzenetére
Ennyi erővel a legtöbb kérdés amit ebben a topikban feltesznek, mehetne az UHD lejátszós topikba.
Egy kicsit felfújtad a dolgot, nem gondolod? -
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56897 üzenetére
Szerintem belefér. Házimozi usecase az is ha játszol a rendszeredet használva.
Írtam neki megoldást már, köszi hogy mondod.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56895 üzenetére
Aköze van hozzá, hogy az egy HTPC. Az nem elég?
Akarom, és megválaszoltam már neki, köszi.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56893 üzenetére
Igen. Nekem is a HTPC az a PC ami a tévére van kötve. Meglepő.
Ha HTPC-n akarja ezt megcsinálni, akkor szerintem nyugodtan elfér ez itt, hiszen ez HTPC topik.
-
Melorin
addikt
válasz
SunMount3r #56889 üzenetére
Ha nem érted, nem értem miért szólsz hozzá.
-
Melorin
addikt
válasz
SunMount3r #56887 üzenetére
Én meg azt nem értem mit nem értesz
A TV alatti HTPC-vel szeretnék a TV képernyőjén játszani úgy, hogy a munkát (számítást) a Desktop PC végzi, ugyanazon a LAN hálózaton. -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #56872 üzenetére
Köszi, jól jött ez is!
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r #56870 üzenetére
Köszi!
Átnézem, lehet némi hasznos infót is össze tudok gyűjteni, mondjuk 1-2 beállítást javasolnak, ha netán belefutnék ilyenbe. -
nihil41
tag
válasz
SunMount3r #56863 üzenetére
Mittudomén, itt is elhangzott, hogy probléma van bizonyos esetekben.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #56833 üzenetére
Még nem jött meg a vga..!
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #56826 üzenetére
Köszi..!
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r #56816 üzenetére
Akkor ha valakinek kell a HDR vesz bele egy erősebb kártyát, ezek a deszkák megfelelő processzorral rtx 3080-ig elvannak, vagyis kihajtják.
Nekem egyelőre elég a konverzió a vetítéshez, így is élvezem a "butított HDR" adta lehetőségeket, tehát mindent összevetve, ajánlott megfontolni ezt a lehetőséget is.
devil-k
Mindenhez is, jelenleg virágboltból vásárolt 4K HDR tartalmakat veszek, és azokkal etetem a rendszert MPC-HC---madvr kombóval, de természetesen fullHD is szemetkápráztató vele, youtube is megtáltosodott tőle. Még a médiaszerver összeállítás hiányzik, de az is hamarosan elkészül.
Még tegnap este levadásztam a padlásról ezt is,ezek a procik csak 40w- ott fogyasztanak, bár ezek csak 8 maggal rendelkeznek.
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r #56810 üzenetére
Mindvégig MPC-HC--madvr, tehát itt teljesen megfigyelhető volt az evolúció, de a youtube videók is sokkal élvezhetőbbek.
Én a szervergép számlájára írom ezt, vagyis a jó többszálas kihasználás optimálisabb, azért ezeket a gépeket vagyis HV-ket teljesem másképp építik mint a "konzumer" HV-ket.
Akartam készíteni képet este a vetített képről HDR--SDR konverzióról. -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #56803 üzenetére
Ja igen HDR- SDR konverzióra használtam csak.
De maga a jelenség ami nekem furcsa volt, tulajdonképpen a kedenciahelyes lejátszás is jobb lett, de a színek a gyors mozgások ill mikor a sávosodásról beszélek, arra gondolok, hogy a szürke vagy sötét jeleneteknél az átmenetek is jóval simábbak.
Vagy aki használ HTPC-t ilyen célra, annál minden tökéletes alapból?
De még tesztelem a jelenséget ma is. -
niof
veterán
válasz
SunMount3r #56795 üzenetére
Köszi. Át fogom nézni a beállításokat. Bár őszintén szólva, nekem most elég természetesnek tűnnek a színei, egy hajszálnyi extra szaturációval talán.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56781 üzenetére
persze, ezerszer leírtad már, de egyszer illene megnézni gyakorlatban is....
amúgy láttam már én is rossz konverziót (vmelyik kínai androidos box maszatolt), de pl a madvr meglepően szép eredményt ad. Nekem amúgy az mpc-vr is teljesen korrektnek tűnik hdr->sdr átalakításban.
niof:
hdr-t lejátszani képes tévék és az azt megjeleníteni képes tévék közt óriási különbség van.
nyílván ha így tetszik a kép (és nem csak youtube demókkal hanem filmekkel is), akkor vágj bele, bár LG-n annó nekem is a Plex app+NAS volt a legkényelmesebb, leszámítva a DTS hiányát (ezért járna egy p*csánrúgás a gyártónak). -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #56783 üzenetére
A nit értékek azok nit értékek, és bizony eléggé komoly algoritmusok végzik ezeket a számításokat, tehát a hasraütés itt nem játszik sokat, esetleg a felhasználók saját ízlése, de ezek a HDR-nél is megmaradtak.
Egyébként mint már írtam, lenyűgöző így a látvány. -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #56781 üzenetére
Miért ne kaphatná, tuják azt a szinteret az SDR megjelenítők is.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56778 üzenetére
igen, 300nit alatti fényerő, kevés kontraszt és szinlefedettség. (nekem is volt ez a típus csak az elődje a nano796). kb szerintem ugyanaz a látvány mint egy mpc-vr-el tonemappelt 4K SDR. Szóval csak ezért felesleges upgradelni, az utóbbit a HD4600 is valszeg tudja 30hz-ig. (60fps-es 4K film meg van kb 2 (de ez szigorúan magánvélemény)...
-
niof
veterán
válasz
SunMount3r #56770 üzenetére
Látom, azért kell molyolni mindegyik lejátszóval, hogy a HDR jelet megfelelően a TV felé küldje. Találtam a VLC-re is leírást. Ez utóbbit 10+ éve használom, jobban szeretnék ennél maradni, ha lehet. De ha csak MPC-vel megoldható, ám legyen.
A linken szereplő 5K player-t ismeri valaki amúgy?
Vagy valami más, bevált lejátszót, amivel nem kell bütykölni? Nem esik le a gyűrű az ujjamról, na de azért mégis csak 2022-t írunk, ne már, hogy ha a PC instant felismeri a TV-t, pontos típusra, akkor nem aszerint megy a lejátszás a videókimeneten!... -
niof
veterán
válasz
SunMount3r #56770 üzenetére
Köszönöm, át fogom nézni.
-
mandju
senior tag
válasz
SunMount3r #56749 üzenetére
Én madvr-t használok és a pc egyben videoprocesszor is.
Nekem egy rx6800xt van a gépben és még ez sem bír el minden algoval. A 165-ös beta óta még nagyobb az erőforrás igény a roll off miatt.úgyhogy teljesítmény az kell, de annyi baj legyen. Nekem megéri. :-)
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r #56749 üzenetére
Szerintem nagyon alapbeállításokkal menne, legalábbis a 4K-1080p-re leskálázás, HDR-SDR konverzióval igen.
Egyébként igen, eléggé sok erőforrást is tud igényelni, de ez attól függ, hogy mennyire merülünk bele a madvr beállításokba. -
mandju
senior tag
válasz
SunMount3r #56746 üzenetére
Szebb kép relatív, de...
egy dolgot felejtessz ki a képletből.
"natív" SDR = REC709 színtér
HDR-SDR DTM megtartja a 4K HDR-rel "járó" bt2020-at, amit aztán, ha van 3dlut kalibrációd DCI-P3-ra például, akkor gyönyörű szépen elvégzi az átalakítást a madvr.Innentől kezdve a színterek is "versenyeznek" egymással és ha van elegendő fényerőd a széles színtérhez, akkor simán sokkal tetszetősebb "szebb" lesz a képed, mint a natív sdr (rec709) esetén.
Nem hiába van létjogosultsága a madvr envy-nek például. Projektorok esetén szükség van a tonmappingre. Hogy ezt elvégzi a gép, vagy külső eszköz csinálja már más kérdés. Sokan még JVC NZ9 mellett is használják az envy-t, pedig a JVC elég előre jár a DTM tekintetében a többi márkához képest...
TV-ről nem tudok nyilatkozni. Ott gondolom van elég fényerő és támogatottság az igazi HDR élményhez.
"Ha mást nem, ki kell próbálni és összehasonlítani egy jó minőségű FHD SDR verziót egy átkonvertált 4K HDR verzióval. De mint írtam szerintem ez innentől már ízlés kérdése, de objektíve semmiképp sem lehet egyértelműen HDR->SDR konverziót "jobbnak" ítélni."
Én egyébként csináltam ilyen összehasonlításokat a mozimban. Nekem egyértelműen a 4K HDR forrásból vetített kép lett a nyerő. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
SunMount3r #56743 üzenetére
Csak kóstolgatom a témát.
Vettem egy jobb vetítőt azt szeretném kiszolgálni.Kodinak tetszik a kezelő felülete, ezért eddig csak azt próbáltam.
De majd ránézek az mpc-re akkor.Ezt a 4k hdr vs 1080p sdr-t tisztába tehetnéd számomra.
Ha most a felbontást vissza skálázom akkor elvileg szebb lesz a kép, de miért is pontosan?
És a hdr-t sdr-re amit nem ajánlassz?
A kettő működik egymás nélkül?Hogy érthető is legyek.
Ha egy 4k hdr filmet akarok megnézni full hd vetítőn, miként kapom a "legszebb" képet? -
Nirvanus
aktív tag
válasz
SunMount3r #56738 üzenetére
Értem, köszi. Akkor marad a GT1030. Már csak a 9400F-et kell elboltolnom egy T-s verzióra, hogy az Antec ISK300 150W-os tápja ne legyen nagyon megterhelve.
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #56734 üzenetére
Még szerencse, hogy nekem csak sima BD-im vannak, amiket majd leszeretnék játszani.
Nah meg nem terveztem új procit venni, gondolom akkor a korábbik azok még viszik, meg a WIN10 is, ha jól értelmezem a Goggole fordítóval.Vagy semmilyen módon nem lehet majd lejátszani lemezt?
Gondolok itt pl KODI (vagy más BD lejátszó progi) alól is BD ISO-kat? Ez arra is kiterjed?
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #56729 üzenetére
Meg azt hiszem van lehetőség bizonyos BIOS-oknál, hogy USB aktivitásra full kikapcsolt állapotból is bekapcsoljon.
Ez lesz a gond. Ha be van dugva a vezeték nélküli táv vevője akkor egy pillanatra leáll a ventilátor de vissza is kapcsolja magát alvó módból. Ha nincs bedugva vevő és vezetékes billentyűzettel vezérlem akkor leáll a ventilátor is ahogy kell.
Sajna nem találtam a BIOS-ban sem erre vonatkozó beállítást, másik Zotac típusnál látom Youtube-on, hogy USB Wake S3/S4, gondolom ez lenne az. Ezen meg már a legújabb BIOS van, azt is ellenőriztem közben.
USB-s Infrás vevőt használ valaki ilyen gépekhez?
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #56729 üzenetére
Nem néztem még másik rendszerrel. Igazából beállítottam már magát a rendszert is (SD kártyára telepítettem az LE-t) meg a végleges helyére költöztettem, nem volt még kedvem újra megbontani.
BIOS-ban nincs sok beállítási lehetőség, van a smart fan itt a min 20% max meg 80% fordulat és elvileg be lehet állítani, hogy mikor kapcsoljon be talán mert 50C-re állítottam, bár szerintem ignorálja mert nem áll le hanem forog folyamatosan csak a fordulatszámmal játszik, még BIOS-ban is. Meg van a manual ami szerintem fix fordulatszámot jelent, olyat nem akarok mondjuk.
Majd még megnézem gyorsan live Linux-al, hogy ott mit csinál alvóba, ahhoz nem kell megbontani semmit.
Igen, a végső megoldás amúgy a Wake-On-LAN lesz mert tudja, csak telefonon ébreszteni Yatse-n keresztül kicsit fárasztó lesz minden nap, míg a távval csak 1 gombnyomás.
Egyébként nem hangos akkor sem mikor alvóban megy a ventilátor, szerintem pár 100 rpm lehet a fordulat, csak ne menjen már feleslegesen ha nem muszáj. Azért már bő 10 éves gép, nem lenne jó ha megpurcanna a ventilátor, szerintem nem is kapnék hozzá.
Amúgy az LE ilyen szempontból elég fapados, CE alatt nagyon sokmindent lehet állítani rendszer szinten. Azért klasz lett volna ha beépítenek valami kapcsolót ventilátor szabályozásra, mi az a hőmérséklet amin induljon, stb... mert én pl. 50-60C-ig nem is járatnám.
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #56726 üzenetére
Nem tudom van-e köze az Amzonnak hozzá, de jó lenne ha egységesítenék, hamár ugye az Amazon Prime tudja már rég.
Akkor látható inkább, amikor svenkel a kamera.
Jó példa az Elysium eleje, amikor mutatja a kamera a "bolygón" a zöld füves parkokat. Ott látható a "szaggatás".De pl erre sem érzékeny mindenki, pl az asszonyt nem zavarja
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #56724 üzenetére
Ezt én sem értem, miért nem csinálja meg a többi szolgáltató is.
Pl a Netflixen is pár hónapja van csak, előtte ott sem volt ilyen opció.
Hát igen a Disney+ azért elég nagy szolgáltató, azért adhatna a minőségre... -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #56710 üzenetére
Persze egyèni ízlès alapján konfiguráljuk a madvr-t, de biztosan mondhatom, hogy így 4k- ról fullhd- ra jobb a kèp. Annó mèg 720p-s vetítömnèl is használtam 1080p- röl 720p konverziót madvr-rel, ott is előjött ez a különbsèg , aztán lehet, hogy neked èppen nem tetszene, vagy más beállításikkal
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #56702 üzenetére
Én úgy tudom szoftveres korlát van etéren, nem a hardver nem tudja a DV-t.
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r #56704 üzenetére
Ja, én a sima HDR-re gondoltam, de mint mondtam erre a célra ott a madvr, mivel a + az az SDR tartalmak feljavítására van, ha jól tudom.
Egyébként én már csak 4K HDR filmeket lekonvertálva 1080p-re használok vetítéskor, magáért beszél így a minőség. -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #56702 üzenetére
Már tudják az intelek 7. gen-től.
De ha pl filmeknél kell, akkor ott a madvr, én is azt használom erre a célra. -
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56698 üzenetére
látom pont csak a lényeget nem sikerült megérteni.
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #56692 üzenetére
A jó mozis hang a lényeg
Van HDMI az erősítőn, de ha átállok esetleg végfokra oda kell majd a hangkártya.Ha jól láttam egyik gépen sincs HDMI kimenet, átalakítóval meg nem tudom milyen lenne.
Most az AVXen is megnéztem mik vannak és találtam kész configot is.
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r #56692 üzenetére
Basszus igazad van, csak a konfigot néztem a képeket nem is nézegettem, mondjuk nálam is átakaítóval megy az egyik gép az még + 2500 pénz.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #56675 üzenetére
Kiváncsi vagyok, a 2022-es kiadás meg tudja ezt oldani?!
-
tendetiti
tag
válasz
SunMount3r #56635 üzenetére
Köszönöm, megnézem.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56617 üzenetére
Annó a Samu c750-emen csináltunk haverral tesztet, áthozott egy imax 3d blurayt majd összevetettük egy halftab mkv-val. 1,5 méterről kb semmi különbséget nem vettünk észre. Viszont pl nekem ezen a tv-n az sbs kódolás mindig sokkal "puhább" volt, láthatóan életlenebb mint a másik ezért nem is volt preferált. Voltak olyan infók annó, hogy a Samu 3D tévék egy része eleve nem tudott fullhd-t 3D alatt, hanem vmivel trükköztek, lehet hogy ezt láttuk mi is(?).
Amúgy a 3D hatás inkább függ a megjelenítőtől/szemüvegtől/szemtől mint kódolástól. Ha egy SBS mkv zavarja a szemet az nem szabályosan lett rippelve és valami félrecsúszott. Crosstalk ugyanez, azonos forrásnál aktív tévéken mindig rohadt zavaró volt, passzívon és 3D vision monitoron alig látható, projektoron pedig zéró. -
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56615 üzenetére
volt éles teszt amúgy, hogy mekkora minőségromlást látsz, vagy csak elméletben zavar?
Nálam QHD 3Dvision monitoron futnak ilyen fájlok, sőt 720p projektorral 3D-zek 3méter átmérővel, mindegyiken abszolút top az élmény. -
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56613 üzenetére
jól írják bizony, az az utolsó működő driver. meg kell nézned, hogy 1660-ra egyáltalánfelmegy-e. A 30-as széria ezért nem szerencsés pl 3D szempontjából.
Milyen megjelenítőnél fontos neked a 3D MVC amúgy? Menekülésnek ott van a 3D sbs/tab verza, azt minden lejátsza.
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #56610 üzenetére
Club3D kábel volt, amin átment a 4k kép gond nélkül, de én csak arra szerettem volna használni, hogy erősítőre azon menjen a hang, a kép meg egy hdmi kábellel közvetlen a megjelenítőbe ment külön.
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #56607 üzenetére
Filmezéshez nem jobb egy passzív hdmi-dp adapter? Anno én szívtam az aktív kábelekkel, nem mentek a hd hangok csak a hagyományos dts/dd. Miután kicseréltem az aktív dp-hdmi kábelt egy mezei hdmi-re és egy dp adapterre minden megoldódott. A technikai miértjének nem néztem utána, azóta meg olyan vga-ra váltottam, amin van 2 hdmi kimenet.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
SunMount3r #56607 üzenetére
Ha az átalakítás miatt romlik a kép és hang minősége akkor azt szemmel , füllel nem lehet észrevenni.... maximum műszeres mérés mutatná ki.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
SunMount3r #56584 üzenetére
a riitek cuccok jók nekem ilyesmi volt [link] világítós-tölthető meglepően sokáig 5+ évig bírta, pedig nem kíméltem... (kismilliószor repült-leesett-ráléptem, kapott: sör-pálinka-pörköltszaft-stb
)
Most ennek van egy gagyi noname utánzata, se akku,se világítás, és a tapipadja is lényegesen gyengébb -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
SunMount3r #56582 üzenetére
Olyan touchpad-ot tudsz ajánlani amin van kapcsolható billentyű világítás, k400 kiváltására?
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56575 üzenetére
nekem ez van PC-re aggatva, értem én hogy neked ez hihetetlen, de ettől a probléma még nagyon is valós.
De nézzünk egy Netflix 4K HDR elinditást.
PC:
- windows menübe kavirnyászás HDR be
- windows menübe kavirnyászás frissítés átállítás 24 vagy 25hz választott filmtől függően, csak hogy kadenciahelyes legyen
- launcher hiján katt az ikonra egérrel
- netflix appban a film kiválasztás csak egérmódban működik, kurzorbillentyűvel sem lehet 4 irányba lépkedni.
- feliratot / hangot állítani is csak egér módban lehet.android tv:
- katt a netflix ikonra
- film indít
Automatikusan vált dolby visionre/hdre tévétől függően.
- távval mindent elérsz.Valóban ugyanaz a felhasználói élmény, ja.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56568 üzenetére
azt, hogy az egér pointerével kell görgetned, klikkelned, nem csak lépkedsz 4 irányban gombokkal plusz nyomogatod a vissza/enter gombot mint egy tv távon.
-
nihil41
tag
válasz
SunMount3r #56559 üzenetére
A shield kezeli az usb dac-ot? Nekem sztereó erősítőm van.
-
chris-v
senior tag
válasz
SunMount3r #56556 üzenetére
Rendben, figyelek a DTS 5.1 lehetőségre
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56543 üzenetére
Valóban 5.1 írta is. Korán van sorry mindenki.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56541 üzenetére
A kis zenecucca 7.1. -
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #56539 üzenetére
Creative DDTS-100 az egyetlen ilyen amit ismerek. Illetve a Midiland ADS 2000 de az csak Dolby-t tud.
De mindkettő csak 5.1 és nem 7.1.
szerk.: Mondjuk optikain amúgy is csak 5.1 tud átmenni. És most jut eszembe hogy a PC bemenete alig ha fogja fogadni a Dolby-t vagy DTS-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest