Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Nincs megállás akkuméretben
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Törik-e a Pixel Pro, mint a tavalyi Fold?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
válasz
SunMount3r #56746 üzenetére
Szebb kép relatív, de...
egy dolgot felejtessz ki a képletből.
"natív" SDR = REC709 színtér
HDR-SDR DTM megtartja a 4K HDR-rel "járó" bt2020-at, amit aztán, ha van 3dlut kalibrációd DCI-P3-ra például, akkor gyönyörű szépen elvégzi az átalakítást a madvr.Innentől kezdve a színterek is "versenyeznek" egymással és ha van elegendő fényerőd a széles színtérhez, akkor simán sokkal tetszetősebb "szebb" lesz a képed, mint a natív sdr (rec709) esetén.
Nem hiába van létjogosultsága a madvr envy-nek például. Projektorok esetén szükség van a tonmappingre. Hogy ezt elvégzi a gép, vagy külső eszköz csinálja már más kérdés. Sokan még JVC NZ9 mellett is használják az envy-t, pedig a JVC elég előre jár a DTM tekintetében a többi márkához képest...
TV-ről nem tudok nyilatkozni. Ott gondolom van elég fényerő és támogatottság az igazi HDR élményhez.
"Ha mást nem, ki kell próbálni és összehasonlítani egy jó minőségű FHD SDR verziót egy átkonvertált 4K HDR verzióval. De mint írtam szerintem ez innentől már ízlés kérdése, de objektíve semmiképp sem lehet egyértelműen HDR->SDR konverziót "jobbnak" ítélni."
Én egyébként csináltam ilyen összehasonlításokat a mozimban. Nekem egyértelműen a 4K HDR forrásból vetített kép lett a nyerő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest