- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57500 üzenetére
De - szoktak komoly zenélésre belső hangkártyákat használni - kicsit bővítsd a tudástáradat ezzel kapcsolatban..!
Árban pedig mindentől van sokkal és sokkal jobb; még attól is.., csak a buxád bírja..!
Nekem pont jók arra amire vettem őket - sőt..! -
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57498 üzenetére
Miből gondolod mindezt. ? Én nem a divat miatt használok belsőket, hanem mert megeszik reggelire a divatos külsőket..!
Az X3-om nagyon szeretem mert játszani pl.egy nagyon jó külső kártya, de filmezni/zenélni bármelyik cserélhető opamp-os belső kártyám körberöhögné minden gond nélkül - tehát ezt nem tartom jó ajánlásnak Tőled; az erősítőmnek sincs semmi baja - ott vmi egyéb ütközés lesz - előbb/utóbb rájövök..! -
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57494 üzenetére
Már mondtam hogy 3 gép van rákötve - tehát akkor mindhárom bemenet rossz..?
-
Zsömica
aktív tag
válasz
KBL001 #57493 üzenetére
Írtam hogy 3 gép van rákötve.., akkor részletezném:
- 1.gép 2db dedikált hangkártyával - ebből az egyik rákötve
- 2.gép 1db dedikált hangkártya - ez rákötve
- 3.gép integrált hangkártyával (mITX lap) - ez is rákötve; mindhárom minijack/RCA kábellel az erősítőbe, véletlenszerűen szoktak újraindúlgatni, a 3.gép legutóbb 4x is egymás után cc.5-6 percenként..!
A többi forrás ami még rá van kötve rendben működik, minden ok velük..! Na ezért nem értem mi a pics@ van..!
Azt meg nyilván tudom hogy mennyivel jobb egy dedikált az integrálttól - nemhiába van "pár" jobb példányom.., de itx lapba az egy slotot megette a vga - itt maradt az alaplapi, ami amúgy egész jó kis cucc rajta..! -
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57484 üzenetére
MD Play IN
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57482 üzenetére
Az AUX-ra a BlueSound van kötve.., de értelek - nem cseréltem még meg a két forrást; nem gondolom hogy bármi különbség is lenne a bemenetek között..!
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57480 üzenetére
Minden bemenet foglalt az erősítőn mint fentebb is írtam..! Egyedül a PHONO-t nem használom..!
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57477 üzenetére
Azt értem és tudom hogy egy kimenet az az erősített; de egy bemenet miért kellene hogy erősített legyen egy sztereo erősítőn..?
A streamerem is rá van kötve ugyanerre az erősítőre és egy CD lejátszó is RCA kábelekkel - azokkal minden rendben van..! -
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57475 üzenetére
Nagyon egyszerüek a beállításaim.., win alatt kiválasztva alapértelmezett audio kimenetként az alaplapi Realtek hangszórók, mini jack/RCA kábellel be a sztereo erősítőbe és kész..!
Ami érdekes - 3db HTPC-m van rákötve ugyanerre az erősítőre (integrált hangkártyákkal) és visszagondolva a többi is meghülyül ugyanígy időnként - de aztán abbahagyják és minden ok, megjavul..!
Viszont a legújabb gépemmel tegnap 4x indultam el megnézni a SISU-t.., kép gyönyörű volt - de a rebootok/kékhalálok miatt aztán feladtam..!
Hajnalban meló előtt rápróbáltam mégegyszer kihúzott minijack kábellel - minden rendben volt; néztem a néma filmet..! -
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #57474 üzenetére
Hangkártyám van egy vagonnal - de nem szeretnék már beiktatni még egyet pluszban; teljesen jó lenne az alaplapi is gyári SoundBlaster Cinema5 kiegészítéssel - csak mint írtam vmiért nem komálják egymást a Kenwood -dal; pedig az is egy eszméletlen jó hangú kis cucc..! (KA 5090r)
Létezik erősített bemenet..? -
Zsömica
aktív tag
Sziasztok; adott egy HTPC Sapphire Nitro+ Rx580 VGA-val... és egy ASRock B450 Gaming ITX lappal - saját hangkártyájának sztereo kimenetét használnám egy Kenwood sztereo erősítőre kötve mini jack kimenet és RCA bemenetek kábellel; viszont ebben a felállásban a gép kb. 6 percenként újraindul - ha kihúzom hátulról a mini jack csatlakozót viszont minden f@sza feszes - csak éppen ugye hang nincs..!
Kérdés hogy a VGA-ból egy HDMI kábellel az audio streamerem (Bluesound Node) HDMI bemenetére és egy másik HDMI kábellel ugyancsak a VGA-ból a TV-be technikailag megoldható lehet-e hogy kép és hang is legyen.., ill. ehhez kell-e bármit állítanom a VGA driver vagy a W10 hangbeállításaiban..?
Válaszokat -
Zsömica
aktív tag
Sziasztok - 2fő célom lenne, 30% 1440p játék, 70% 4k HDR mozi.., AV1 decode sem lenne hátrány..!
Kérdés, melyik kártyára ugorjak rá a két kiszemeltem közül:
- RTX 4060Ti 8Gb
- RX 7600XT 8GB
Az alap egy elég jó AM4 konfig 8magos procival 16Gb rammal..!
Válaszokat, érveket/ellenérveket előre is -
Zsömica
aktív tag
válasz
viperabácsi #57188 üzenetére
Szia - milyen ramokat raktál bele..?
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #56833 üzenetére
Még nem jött meg a vga..!
-
Zsömica
aktív tag
Sziasztok..!
HTPC - Rx560 vga - oled tv a lánc.., azt kérdezném hogy a vga kijelző beállításnál melyik az ajánlott:
RGB 4:4:4 PC Standard vagy Ycbcr valamelyike (4:4:4 vagy 4:2:2)
Ill. eARC-on a tv képes minden.., a HD hangsávokat is visszaadni az AVR-nek..? -
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #56826 üzenetére
Köszi..!
-
Zsömica
aktív tag
Sziasztok, van egy fm2+ mini itx lapom 8Gb Rammal és egy 7870k APU-s procival, fullhd-ra használtam eddig.
Azon gondolkodtam hogy ha megtolnám a gépet egy MSI Rx560 4Gb itx OC kártyával - akkor elvileg a 4k/HDR is működhet rajta ugye..?
Ha igen sztetek Kodi vagy az összefoglalói felállás használata adhatja a szebb minőségű képet, vagy kb. ugyanaz..? -
Zsömica
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #56740 üzenetére
Pedig bírnia kellene - nekem 2400G volt, simán 4k-ztam vele Kodival..!
-
-
Zsömica
aktív tag
válasz
Zomb€€ #56660 üzenetére
Nekem egyszer volt hasonló kialakításban /berendezésben szekrényem - és a jobb oldalára bal alsó és jobb felső negyedbe építettem be 1-1 db befújó és elszívó irányú ventiket; hangszóró ráccsal letakarva.., rend és nyugi volt a szekrényben kb.2 évig míg más lett a berendezés..! Úgyhogy nem rossz az ötlet..!
-
Zsömica
aktív tag
Sziasztok; 4k-s filmezésre gondoltam összedobnék egy htpc-t itthoni alkatrészekből:
Asrock B450 itx lap és 16Gb 3200Mhz Ram van a fiókban +táp/ház/egyebek..!
Szval csak proci és vga hiányzik.., mit ajánlanátok mindenre kihegyezetten AMD fronton; pl. a nemsokára jövő RX6400 vga mit tudhat media fogyasztás ill. hosszabb távra tervezés szempontjából htpc-ben..?
Mindenevő házimozi rendszerem már van, tudom hogy Dolby Vision egyelőre nem lesz win alatt - de hátha egyszer az is megérkezik..! Mostani APU-kat nem igazán szeretnék; talán majd az érkező RDNA2-es valamelyik példányát - de minden ötletet szívesen meghallgatok..!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged