-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KBL001
tag
válasz Zsömica #57492 üzenetére
Ezt nagyon egyszerűen ki tudod nyomozni.
Ha van egy rakat hangkártyád,akkor rakj a gépekbe és próbáld úgy.
Ha a hiba fenn áll továbbra is,akkor erősítő gebasz (erre látok kisebb esélyt),ha megszűnik,akkor alaplapi hangkártya (driver vagy szoftver vagy simán a chip maga) hiba. Erre van a nagyobb esély szvsz.Amúgy is jobb egy dedikált kártya,pláne akkor,ha van is otthon,mint az alaplapi. Össze se lehet hasonlítani a kettőt.
-
KBL001
tag
Ne haragudj,de én se értem,hogy mi a baj akkor.
Pc-ről a kodi,netflix,hbo,disney,plex mind van.Légegérrel simán működhet.
De amúgy meg tényleg beleférne egy ilyen rendszer mellé egy dedikált lejátszó + vmi android stick,ami hivatalos.
Max lenne két távirányító. A gyerekek pillanatok alatt megtanulnák használni az biztos,de szerintem ti is. -
-
KBL001
tag
válasz bnorci71 #57425 üzenetére
Akkor te azon szerencsés vagy,akit nem zavar a stutter.
Bár az igaz,hogy azon az Oleden az interpoláció + 120hz-es panel jó munkát végez ilyen téren.
Meg az Android tv-s tv. Alapból van rá Refresh Rate app,de sztem már az új androiddal bele került az auto swizct opció is. -
KBL001
tag
válasz SunMount3r #57417 üzenetére
Hmmm....
Ezt csak bepattintom egy szabad usb portba és simán kezeli a kodit gombokkal,meg minden?
Jól értem? -
KBL001
tag
válasz djnice #57402 üzenetére
A száraz adatok alapján simán elhiszem neked,de ilyenkor mindig az a lényeg,hogy a kép minősége,amit a tv-n látsz,milyen lesz.
Ott elbukott a Sigma procis A500 ellen egy androidos box sdr-ben,mint a huzat. 4k hdr-t nem tudott a popi,így azt nem próbáltam.
A realtek-et meg,mint mondtam,nem fogom tesztelgetni.
Hozzá teszem,hogy valami jó tv-n,nem ilyen alsó kategoriás cuccon.De nem offolom szét a topikot.
További szép napot mindenkinek!
-
KBL001
tag
Hat,azért az anyag összetétel is számit ezekben és azérz az 100%,hogy a Dune,Zidoo és egyéb társaikban kicsit minőségibb alkatrészek vannak.
De ettől függetlenül,lehet igazatok van,nem tudom teljesen megerősíteni. (Ezért nem fogok venni egy Realtek-es gépet,hogy összehasonlítgassam,megteszik mások a neten)
Az biztos,hogy a Sigma procis Popcorn A500 képe messze jobb volt,mint az amlogicok.
Ezt viszont tapasztalatból mondom.
Amúgy ezért gondolom,hogy simán jobbak a realtek-ek is. -
KBL001
tag
válasz SunMount3r #57386 üzenetére
Tudásban lehet,de képminőségben azért ezek alul maradnak a Realtek procisokkal szemben.
-
KBL001
tag
válasz SunMount3r #57382 üzenetére
Windowson nem megy,az simán lehet,mert nincs licensz hozzá.
De 90%os eséllyel mondom,hogy core vagy libre alatt kodival,mennie kéne. -
KBL001
tag
Itt kb-ra ki tudod klkulálni a fogyasztást :
https://www.bequiet.com/en/psucalculatorMindenképp több lesz,mint egy mediaplayer.
Illetve azt is számold bele,hogy nem minden proci és alaplap birkozik meg a 4k hdr-rel. 2.0a kimenet mindenképp kell (akár vga kártya,akáf alaplapi) és a procinak is tudnia kell kezelni hdmin keresztül a 4k 60at,ez biztos..
Az én 6. genes lapom és procim nem tudja pl,ezért marad az,mint pc és kell egy cél eszköz.
Mert a htpc nem állna meg 100 alatt,kivéve pl az emlitett ECS-t. -
KBL001
tag
Hacsak filmezésre kell,akkor sztem nem kell ilyen "erős" gépet összerakni.
Ha ennyit áldoznál az egészre,abból már kijön a Dune 4k Real Vision Plus is + talán egy bd lejátszó is mellé.Vagy az olcsóbb verzió,amit nekem ajánlottak :
CoreElec vagy LibreElec és androidos médiabox.De a BD-hez mindenképp rendes lejátszót javaslok.
-
KBL001
tag
válasz SunMount3r #57374 üzenetére
Tudnia kéne a HDR10-et és a DV-t. A 10+ -ot nem valószínű,de másik kettőt igen.
-
KBL001
tag
válasz SunMount3r #57344 üzenetére
Az 1.4 tuti nem. Az max 4k 30at tud,hdr nélkül. Kipróbálva rendes lejátszón és minőségi kábellel.
2.0 kell hozzá. -
KBL001
tag
És erről hol van infó neten?
Mert én nem találok semmi hivatalosat erről,hogy milyen formátumokat támogat. -
KBL001
tag
válasz djnice #57329 üzenetére
Nem,nem tudja a dts-hd és x-et az se.
Mert lekeveri vagy sima dts-re (a core dts-t tudja és úgy,) vagy sztereóra. A bitráta a harmadára vagy negyedéres esik vissza dts-nel (sztereónál még lejjebb),X-nél meg elveszik a magassági adat.
Amlogic proci.Ezért kérdeztem a htpc-t. Nyílván,ha ez nem megoldható,akkor marad egy realtek procis asztali lejátszó.
-
KBL001
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy mini pc-ből lehet simán csinálni Libre vagy Open alapú htpc-t?
Ha igen,akkor egy bt-s távval össze lehet párosítani?
Csak arra kellene,hogy benyomom és egyből indul a kodi.Az android boxokkal az a gondom,hogy a DTS-HD és DTS:X-et kb egyik se tudja,még csak simán átengedni se az erősítőre. A Realtek alapú mediaplayerek meg eléggé húzós áron mennek,már amelyiknek lenne értelme megcenni.
Win-en működik,tudom,de céleszközt gyártanék inkább hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Ukrajnai háború
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Tőzsde és gazdaság
- SSD kibeszélő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest