-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Oszilaci #35534 üzenetére
Ez a virtual szerveres XPEnology hogy működik? Külön winchester kell neki amit majd NAS-ként kezel, vagy a win 8.1-el közösen is tudják használni az adattárolásra szánt HDD-t?
Ja és a legfontosabb: ajánlhatnátok valami hardvercsomagot kompletten. Multimediara kihegyezve (FullHD filmek, néha 3D), illetve nagy háttértárra. ja persze mivel NAS is lesz egyben 0/24 menne így a fogyasztás is fontos
-
-
Istju
senior tag
válasz
Oszilaci #35520 üzenetére
És egy méret demonstráció:
[A tetején egy TP-Link WR842ND router] -
Patice
Topikgazda
válasz
Oszilaci #35424 üzenetére
Táp zsír új volt a házhoz. Kb. közepes terhelésen megy. 60W-ot bír a külső kocka, lejátszás közben 30W körül ugrál a fogyasztása a gépemnek.
Hőmérsékletek most (pár órája már megy...):
Nézek még hőmérsékleteket, de már csak egy HDD van benne.
Szerk.: 42 fokos a HDD... Szerintem még ez sem gáz.
Lehet a táp mégis...
-
-
törölt tag
válasz
Oszilaci #35349 üzenetére
MPC-HC (madvr) "O"-ra kiírja pontosan, ahogy kiszámolja az eldobott frame-eket is. Ivy ha jól rémlik 23.972, tehát 5 percenként dobál (ezáltal akad meg kissé a kép).
Nagyon színes ez a topic, ugyanabból a hardverből épült HTPC-t sokan sokféle felhasználással gyűrjük. Egyik sem előrébb való szvsz, inkább más megvilágítást ad bizonyos hozzászólásoknak, véleményeknek. Lehet, hogy neked ez semmit nem jelent (nem is látod), másokat a világból kerget ki. Kérdeztél, válaszoltam. Ahogy sokan monitoron vagy apró tévén filmeznek, mások 2-3m széles vászonnal, nyilván mások a prioritások is, másképp látszik ugyanaz a jelenség.
-
Tomacko
őstag
válasz
Oszilaci #35337 üzenetére
Ez így van, meg ahogy modják még, hogy ez már-már divat is
Érdekes módon én a windows rendszerekkel vagyok kibékülve jobban, és ezeket jobban tudom javítani is, helyreállítani, védeni stb.stb. személyreszabni is mint az egyebeket. Néha azért vannak szárnypróbálgatásaim más rendszerekkel is, de nekem meg azokat körülményes testreszabni behangolni maganak és egyszerüen könnyen kezelhetővé tenn ia család számára is. Nagyon ritka az, hogy rendszert ujratelepítsek. talán 2-3 évente esik ez meg. Ez nyilván mivel már van bőséggel idő mögöttem program használatból eredően is, így csak növekedhet a letisztultság miatt, mert nem fogok mindenféle programokat telepítgetni kedvtelésből, kiváncsiságból, 40 felett nem olyan égető már ezeknek a szüksége
-
Rick4
félisten
válasz
Oszilaci #35305 üzenetére
Mondjuk a Q1900B lapocskámon nincs ilyen belső infra tüskesor, viszont van belső usb csati, azzal simán menni fog másoknak egy usb-s infra vevő passzintása is. A HP mediacenter usb vevőket dícsérik, így valószínű az marad, nkem amúgyis kell egy 1m-es kábeles darab. Mivel el van dugva a szerverem, és nem is kívánom elővenni, csak az erősítő mellé teszem az infra vevőt, és már működik is.
Most nézem a lap manualját, ez mia fene:
3W Audio AMP Output Wafer Header3W-os erősített kimenet a speakernek?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Oszilaci #35237 üzenetére
eddig a kiadás előttiről nehézkes olt a váltás a véglegesre.
meg bevallom, nem hajt a dolog. Mi van, ha gyengébb, mint a server, vagy a 8.1?
Vagy még bugosabb a catalist?várok majd pár hónapot, mire mindenki felteszi, végigszivja a problémákat, aztán, mire azokat megoldják, majd akkor...
1-2 hete beleolvastam a win10es topicba, másról sincs szó,mint ahogy eznemmegyaznemmegy...
-
Magga
aktív tag
válasz
Oszilaci #35198 üzenetére
Ugyanígy voltam ezzel én is. Megvettem a programot, mert közel ilyen jót sem találtam. Nem bántam meg. Volt, hogy én is írtam nekik egy-egy apróbb észrevétel miatt, szinte rögtön válaszoltak és bíztattak, hogy szóljak máskor is, ha valami problémám akad. Most már plex -et használok, így a Mezzmo csak "porosodik"....
-
wopi
aktív tag
válasz
Oszilaci #34945 üzenetére
Update:
BIOS frissítés: UEFI-ből nem engedte magát továbbra sem frissíteni. Megtalálja a fájlt a pendrive-on, kicsit tölt, majd újraindul, frissülés nélkül. Persze itt is a soron következőt próbáltam. Következő ötlet viszont bevált: Pendrive-ra freedost tettem, és a DOS-os verziót töltöttem le. Ez így szépen lement, egymás után felpakolva rendben megcsinálta. Szóval ez a probléma letudva!
Nincs kép hiba: Ezzel annyiban jutottam előre, hogy kiderült, valószínűleg valamilyen Linuxos hibáról/beállításról lehet szó. Abban az esetben, ha a TV be van kapcsolva, amikor indítom a gépet, és megvárom, hogy betöltsön a Kodi, minden oké, akárhányszor ki-bekapcsolhatom a TV-t, lesz kép. Ha egyáltalán nincs bekapcsolva a TV, amikor indítom a gépet, és mondjuk amikor már elindult a Kodi, akkor kapcsolom be, akkor nincs kép. Viszont ilyenkor, ha ssh-n keresztül egy rebootot kérek, akkor megjelenik az Ubuntu töltést jelző képernyője, és szépen kikapcsol, újraindul... Ha a gép bekapcsolásakor be van kapcsolva a TV, megvárom, hogy a BIOS infók megjelenjenek, és akkor kapcsolom ki, majd később vissza, akkor szintén nincs kép. Ebből gondolom, hogy valamilyen Linux/Kodi beállítás lehet a háttérben. Próbáltam a Kodiban fixre beállítani, hogy az elsődleges megjelenítő a HDMI-0 legyen, ne auto, de nem változott semmi... Szóval itt megint megrekedtem.
Biztosan kicsit nehéz követni a dolgot, bocsi, remélem érhető a mondókám.
-
tom_tol
addikt
-
-
Patice
Topikgazda
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Oszilaci #34840 üzenetére
Modul neve Kingston 9905403-442.A00LF
Sorozatszám B523E240h (1088562101)
Gyártás ideje 38. hét / 2012
Modul mérete 4 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR3 SDRAM
Memória sebessége DDR3-1333 (667 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége 1.5 V
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Normál (7.8 us)Modul neve Nanya NT4GC64B8HG0NF-DI
Sorozatszám 35476C18h (409749301)
Gyártás ideje 43. hét / 2012
Modul mérete 4 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR3 SDRAM
Memória sebessége DDR3-1600 (800 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége 1.5 VTípus Dual Channel (128 bit)
Aktív üzemmód Dual Channel (128 bit)Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa Dual DDR3 SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAMSB arány 24:3
Valódi órajel 800 MHz (DDR)
Effektív órajel 1600 MHz
Sávszélesség 25600 MB/mp -
fausto
addikt
válasz
Oszilaci #34344 üzenetére
Akkor inkább egy 100w körüli, de jobb minőségibb tápot nézzek hozzá?
#34343 woodworm Miért lenne érdemes J1900-as lapot is nézni? Amiket láttam, azokon nem volt optikai kimenet. Esetleg linkkel tudsz segíteni?Ram-ra mit mondtok, elég a 2Gb?
-
fausto
addikt
válasz
Oszilaci #34337 üzenetére
Köszi, a wifi tényleg nem szempont, mert ott lesz mellette a router, úgyhogy az asrock jó lesz szerintem!
Egy ilyen házat néztem ki hozzá, 300W-os táppa: Codegen MX-31. Ha dvd nem kerül bele, csak egy hdd, akkor egy ekkora táp elég lesz hozzá?
Illetve azt kérdezném még, hogy memóriából elég lesz neki 2Gb vagy inkább 4 kéne?Ja, és még valami eszembe jutott! Jó volna, hogyha valahogy tudnék bele varázsolni egy optikai audio kimenetet (sajnos a házimozim, amire rá lesz kötve, nem tudja hdmi-n keresztül az 5.1-et). Egy USB-s külső hangkártya erre jó megoldás lehet?
-
priusz
aktív tag
válasz
Oszilaci #34128 üzenetére
Egy Denon AVC A1SR az erősítő, nagyon szeretem a hangját így ettől nem válok meg ha lehet.
Akkor inkább marad a sima DTS. A kérdés arra irányult volna, hogy jobb hangot kapok-e ha a HTPC dekkódólja a hangot (esetlegesen DTS-HD-t is).
Ha nem nem baj mert így is elégedett vagyok.gF (#34127) Köszi neked is! Akkor marad a jelenlegi felállás.
-
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci #34117 üzenetére
A GPU erősebb.
Továbbá a J1900-nak az alaplapok specifikációja szerint maximális HDMI felbontása 1920*1200@60Hz, míg az AMD 4096x2160@30Hz. Én ezt úgy értelmezem, hogy a J1900 nem tud 4K-t, de nem néztem alaposabban utána.
Tudtommal érdemi kadencia helyesség probléma ezeknél már nincs. -
drdr
senior tag
válasz
Oszilaci #34017 üzenetére
Akadozás akkor szokott lenni, ha a hangbeállítások nem jók. Pl. nem passthrough-ra van állítva a hangeszköz.
Ha nincs hangja valaminek, akkor a lejátszó ablakban a helyi menüben a hangbeállításnál váltani kell hangsávot,vagy ott kivenni a pöttyöt a közvetlen hangtovábbítástól, majd vissza. Rendszerint megjavul.... Sajnos ez elég régen hiba már... -
devil-k
nagyúr
válasz
Oszilaci #34017 üzenetére
Nem lehetséges, hogy az anyaggal van valami? Nekem eddig nem volt problémám soha ISO-val és más anyaggal sem.
Ha mondjuk 100 filmből 2-3 akad, akkor nem biztos, hogy a Kodi a ludas. Sőt.
Nálam Win 8.1. >>> Kodi a felállás.
Azt azért tegyük hozzá, hogy a Kodi sem tökéletes, van mit rajta csiszolni.
-
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci #33908 üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy nem az Openelec hagyta le a kép szélét, hanem a TV vágta le. Cseréld meg a két HTPC-t és látni fogod.
A TV-ben kell legyen lehetőség az 1:1 pixelhelyes megjelenítésre. Mondjuk az 5-5 centi gyanúsan sok, hacsak nem kétméteres a TVMi a típusa?
-
tom_tol
addikt
válasz
Oszilaci #33774 üzenetére
"keress egy"
hát ezt szerettem volna megúszni
Valójában az érdekelt volna, hogy mi az a minimum hw. ami megfelel a feladatra.
Sokszor elhangzott már itt pl. a J1900, de ha véletlenül kevés lenne dobhatom ki a lappal együtt.Borisz76
elsőre "Vadállat Borisz" ugrott besorry
Mindazt amit leírtál egy gépben szeretném és nem kell kompakt, fix hw. -
justice84
aktív tag
válasz
Oszilaci #33751 üzenetére
play áruházra gondoltam
"The application is removed for 'REASON FOR REMOVAL:Violation of the intellectual property and impersonation or deceptive behavior provisions of the Content Policy. Please refer to the IP infringement and impersonation policy help article for more information."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Formula-1 humoros
- Videó stream letöltése
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest