Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• wopi

aktív tag

válasz Oszilaci #34945 üzenetére

Update:

BIOS frissítés: UEFI-ből nem engedte magát továbbra sem frissíteni. Megtalálja a fájlt a pendrive-on, kicsit tölt, majd újraindul, frissülés nélkül. Persze itt is a soron következőt próbáltam. Következő ötlet viszont bevált: Pendrive-ra freedost tettem, és a DOS-os verziót töltöttem le. Ez így szépen lement, egymás után felpakolva rendben megcsinálta. Szóval ez a probléma letudva! :)

Nincs kép hiba: Ezzel annyiban jutottam előre, hogy kiderült, valószínűleg valamilyen Linuxos hibáról/beállításról lehet szó. Abban az esetben, ha a TV be van kapcsolva, amikor indítom a gépet, és megvárom, hogy betöltsön a Kodi, minden oké, akárhányszor ki-bekapcsolhatom a TV-t, lesz kép. Ha egyáltalán nincs bekapcsolva a TV, amikor indítom a gépet, és mondjuk amikor már elindult a Kodi, akkor kapcsolom be, akkor nincs kép. Viszont ilyenkor, ha ssh-n keresztül egy rebootot kérek, akkor megjelenik az Ubuntu töltést jelző képernyője, és szépen kikapcsol, újraindul... Ha a gép bekapcsolásakor be van kapcsolva a TV, megvárom, hogy a BIOS infók megjelenjenek, és akkor kapcsolom ki, majd később vissza, akkor szintén nincs kép. Ebből gondolom, hogy valamilyen Linux/Kodi beállítás lehet a háttérben. Próbáltam a Kodiban fixre beállítani, hogy az elsődleges megjelenítő a HDMI-0 legyen, ne auto, de nem változott semmi... Szóval itt megint megrekedtem. :(

Biztosan kicsit nehéz követni a dolgot, bocsi, remélem érhető a mondókám. :)

Új hozzászólás Aktív témák