- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
btomi9
aktív tag
válasz
bajnokpityu #42196 üzenetére
Kicsit meg vagyok hasonulva a témában, mert sokan szidják a win10-et. A laptopmon, amihez win7 volt gyárilag, felupgrade -eltem win 10-re, és semmi bajom vele. Most a HTPC 8.1 -en van, ha érdemes, megupgrade -elem ezt is.
Kodit még nem telepítettem fel. Processz felezés, vagy amit említettél, ahhoz tudnál tanácsot adni, vagy valami linket ahol le van írva lépésről lépésre? Lehet angolul is (és még önállóan nem google- ztam a témában
-
btomi9
aktív tag
válasz
bajnokpityu #42182 üzenetére
Visszatérve a képminőség témára. Skylake külön videokártyára win 8.1 vagy win 10 jobb? Kodit szeretnék használni. Van valami tuti beállítgatni való, vagy csak plug and play?
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #42070 üzenetére
Értem miről beszélsz, de egyrészt a specifikációk is mást mutatnak, mert elvileg közös fogyasztási kerete van a cpu-nak és igp-nek. Másrészt a tesztek is más mutatnak. Pl. 45W-ra visszavett APU tesztekben látszik a teljesítmény grafikonokon és a fogyasztásin is, hogy visszavesz. És ez igaz a cpu és gpu terhelési tesztekre is.
Szóval nem látszik az amit írsz.
Egyedüli kérdés, hogy a T, mint tipical mit jelent a képletben, mert tudjuk, hogy az Intel pl. úgy adja meg, hogy spec szerint is túlmehet a TDP limiten a cpu. Van short és long tartomány, amivel túllépheti. AMD cpu-nál eddig ez nem volt divat, de a gpu-nál (dvga-nál) máshogy kezelik, az látszik a dvga furmark tesztjeikből. Ott simán átlépi a TDP keretet. Csak az APU tesztekből ez eddig nem látszott és nem is kéne így lennie. Persze a mérő nem hazudik, ha ezt láttad. Vagy a gyári spec hazugság vagy vmi bug miatt ez kilóg a tesztesetekben látott leszabályozás alól.
@Mastermark.
Oké, hogy a TDP hőt jelent, de abban azért kiegyezhetünk ugye, hogy se cpu se gpu nem hőmennyiség-mérővel van felszerelve a korlátozáshoz. (Nomeg a hő=fogyasztás esetünkben.) Így ezen felesleges rugózni. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #42083 üzenetére
Hú, legjobb mikor GTX9 van Kodi alatt 0,1% terheléssel.
Fentiekhez kapcsolódva a Skylake már tud jobb algókat futtatni a gyári Intel hardveres gyorsított képminőséghez képest. Egyébként a G4500T talán méltatlanul kevésszer szóba hozott proci. Feltételezem Win alatt nincs csonkítva audio kimenet terén, mint a Braswell. Tud 3D-t és lehet benne madvr-hoz is erő.
Nyilván látatlanban nehéz, de elvben sokkal jobb választás lehet az N-es comóknál, ha költséghatékonyan akarunk kicsit jobb minőséget. Szintén elméletben, ha nem marad el GPU-ban az i3-tól, akkor főleg.
-
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #42081 üzenetére
AMD-vel lehet, Intelnél nem tapasztaltam olyat, hogy filmlejátszás közben túlszaladt volna a TDP értéken, persze ezt csak alap Kodival.
MadVR-rel terhelve nem tudom mi a helyzet.
Szintetikus tesztet lehet majd lefuttatok, ami csak az IGP-t terheli.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #42072 üzenetére
Az az opció szerintem inkább alaplap függő.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #42070 üzenetére
A TDP az a hő, amit el kell vezetni. Nagyon nem a fogyasztás. Maximum irányadó lehet csak.
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #42060 üzenetére
Nem tudom milyen tápod van, de nem biztos, hogy 90% 120W-nál is.
A lap többet eszik, 5-10W legalább megvan, de lehet több is. Ram 2-3W-ból megvan ahogy az SSD is.De amúgy nyilván csak akkor van értelme ennek a számolgatásnak, ha 95W-ra volt belőve. Ha 45/65 akkor baromi messze volt tőle akárhogy számoljuk. Ez mondjuk fura, mert a tesztekben szépen visszaesik a teljesítmény a TDP lecsavarásával és a fogyasztás is csökkent, tehát működni látszik az egész.
@Plasticbomb
Nem írtam, hogy gpu-t izmosítanának és elvileg nem is fognak. Pont ellenkezőleg: a ramot írtam én is. Nyilván a ram sávszélességhez megfelelő busz is kell, nem hiszem, hogy ezzel gond lesz.Akinek a fogyasztás is számít az sajnos ezek miatt jobban jár a dvga-val, mindig ezt írtam és még ma is áll. AMD oldalon a cpu-nak nagyon gyenge a teljesítmény/fogyasztás mutatója és a gpu is gyengébb a ram-limit miatt mint egy GDDR5-ös dvga. Szóval ha ez kell akkor Intel+dvga a megoldás.
Mondjuk HTPC célokra általában a töredéke is elég ennek a kraftnak, lásd az Atomos kollégákat...
én meg valahol a kettő között vagyok. 5-10W TDP-ért nem küzdök, de 65W sok. 25-35W, esetleg 45W között hoznám ki a legtöbbet a konfigból. Így jóval erősebb, mint az Atom (de minek?) viszont kényelmesen hűthető és lazán befér a paneltáp- limitembe (plusz nincs nagy villanyszámla, de ez már másodlagos).
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #42057 üzenetére
Valóban kicsit máshogy kell számolni AMD-nél a TDP-t. nekem is többnek tűnt, de egyszer itt vitatkoztunk is rajta Oliverdával és Abuval, hogy az annyi, mer' visszaszámolod a táp hatásfokát, mondjuk lesz a 130W-ból 110-115W. 95W a proci, a maradék 15-20W a többi cucc. Szóval viszonylag reális így is.
Intelnél más a tapasztalatom, ott a ráírt TDP közelébe sem megy a proci legtöbbször. Mondjuk általában csak cpu-t néztem, nem cpu+gpu-t, de gyanítom az sem dob rajta annyit. Pl. egy 55W-os Pentium általában 30-40W -ból elvan.
De ez is szériafüggő, a Haswell Penya pl. +20+30W-ot benyalt az Ivy-hoz képest. ami arányaiban már kb. ráduplázás. És még a TDP keret is ugyanaz volt.
visszatérve az APU-kra. Azért nem rossz ez. A gyárilag 65W-os APU-k eddig is megálltak komplett konfiggal 90-100W körül a fenti számítással. Szóval ha meglesz a gpu +20-30%, cpu-ban is jobb lesz és nem 130W, csak 90W a komplett rendszer akkor azzal is előrébb leszünk sokkal. Már akinek elég ez a teljesítményszint.
És erre még hátha megmarad a jó alulfeszelési lehetőség is, ami eddig megvolt akkor lemehetünk a 45W TDP, 70W konfig körüli értékekre is. -
Balerik
aktív tag
válasz
bajnokpityu #41989 üzenetére
trade qualitynél nem marad vmi bekapcsolva? minden ki van kapcsolva
R7 240-250környéke 3 hónapja még R7240 volt, azon csak a super-xbr ment, most R7 260 van, ezen könnyedén megy a NNEDI 32 neuron -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #41989 üzenetére
Vagy nem is aktív a duplázás.
Új funkció, be is kell kapcsolni, hogy mindig aktív legyen. Ha esetleg régebben be volt állítva 1080p>1080p Luma/croma doubling (feleslegesen használatban volt), rá kell nézni újra a setupra.
TQ-t persze kikapcsolni mindenhol.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #41981 üzenetére
Végeredményben olyan, azonban sokkal pontosabb. Már duplázás nélkül a szimpla Crispen is olyan, de megjelenítőtől függően 0,1-0,4 között elmehet. A többiről nem beszélve, de ezt mindenki maga próbálja.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #41923 üzenetére
Köszi Pisti!
Ez most jól jött,valami ilyesmit kerestem.
-
envagyok
veterán
válasz
bajnokpityu #41923 üzenetére
Köszi.
5.1-et is tud mérni? -
Froclee
őstag
válasz
bajnokpityu #41881 üzenetére
kodi alapú mp-kről is rossz a véleményed? wetek core (openelec), vero 2 (osmc)
persze azokon nincs madvr. -
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #41881 üzenetére
Én is az a réteg vagyok, akinek elég az oppo minősége.
Viszont több évnyi HTPC-zés után nekem nagyon hiányzik a kodi/xbmc testreszabhatósága,
a jukebox felület... és a j.riveregyszerűen nem tudom megszokni az oppo-t. Kicsit olyannak érzem, mint az apple termékeket.
hajtja az embert a birtoklási vágy, még ha nem is megfelelő neki... -
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #41877 üzenetére
A braswellel mértem össze anno openelecet, majd ubuntu server+kodit egl-lel. akkor az oppo maradt.
win 10 nem jöhetett szóba, mert braswell nem tudja a audio passtrought. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #41875 üzenetére
Angolul nagyon sok mindent meg lehet találni, de magyarul reménytelen. Ráadásul, ez tényleg egy olyan téma, amit nem tudsz megkérdezni a műszaki boltban, és a PC-s haver sem ért hozzá eléggé.
A visszakeresés sem elég hatékony, szavanként, a google jobb találatokat ad, és ha szerencséd van, van közte PH-s.
Ehh, nem egyszerű a kezdők élete! -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #41870 üzenetére
Kemény vagy, ha kiszeded a filmből azt, amit mesterségesen utólag ráraknak....
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #41875 üzenetére
pont ezt írtam. Én is próbálgatom pár napja, mert jövő héten érkezik egy htpc tesztre.
(először Robim, majd Gyurczy gépe volt)össze akarom mérni az oppoval, viszont szeretném a legoptimálisabb/legjobb képet kihozni belőle.
úgy gondoltam, openelec, ubuntu server+kodi (ezekkel nem is lesz gondom)majd win10+kodi +madvr kombo is sorra kerül.
viszont a beállításokat ollózni kell, inkább azt mondom jelen pillanatban szerencse kell ahhoz, hogy tökéletesen működjön... mivel pár nap után a megfelelő tudásbázisom hiányzik. a mit miért...
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #41867 üzenetére
Akkor elég sz@r a szemed...ott van az a nappalikon is alacsony ISO-n.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #41854 üzenetére
Én sem szeretem igazából, de a papírfigurákat nem érzékelem ennyire rősen. Avatar nálam is top, plusz Gravity ki is kimerül, de a Gravity 3D-t sem nézem már, annyival jobb a 2D Deluxe edition TrueHD hangja a 3D változat MA hangjához képest, hogy agyam eldobom. Egyik kedvencem.
Az animációs 3D filmeket megnézem épp, ha a hangjuk miatt marad valamelyik gyűjteményben (legtöbbjüknek durva sávot kevernek), azt már csakis 2D-ben. Gyerekeknek jó a 3D, no meg sokan vetítővel a nagyobb képméret miatt szeretik. Aszem XT is ott kedvelte meg, ilyen felhasználás mellett van igazán értelme.
Végeredményben abszolút egyetértek, jól fényképezett 2D, egy atom BD transzfer mindennél többet ér.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41854 üzenetére
Nem vagy magad, nálam sem hozott nagy áttörést.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #41847 üzenetére
pfff ... köszi
Én meg itt birkózom 3 hete
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #41609 üzenetére
Egy, de algók tekintetében mások is besegítenek, ill 1-1 feature innen onnan, ha minden igaz.
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #41505 üzenetére
Szerintem sem fogja elérni, de valahol ez a céljuk. Sz*rabbal kijönni már rég bukta. az most is van nekik.
De most a legjobb esetet feltételeztem elméletben. Azt akartam kihozni, hogy ha még valami csoda folytán el is érné akkor sem éri meg rá várni, hiszen i5/i7 ma is kapható. Gpu meg nem lesz az idei (ha nem késik) Zen-ben. -
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41229 üzenetére
Zöld. Ezért javasoltam a tabletet, a Yatse csilli-villi borítós felületén könnyedén ki tudnák választani amit akarnak. Csak ugye az nem kapcsolja be és teszi a megfelelő bemenetre a TV-t...de szerintem ezt is pikk-pakk megtanulnák.
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #41224 üzenetére
A vicc az, hogy az 525-öt 1-2 évesen, használtan vettem, használtam aktívan vagy 5-6 évet és semmi ilyen frissítési vagy más gondja nem volt. Sajnálom, hogy kikoptak a régi szériák.
Én is néztem ilyen wifi2ir cuccokat, nomeg egy rakás újabb eszközt már direktben wifi-n is lehet kezelni. Plussz van egy ár telefonban ir adó is. Ezért sem értem, hogy droidra miért nem hoznak össze vmi jó kis kombinált sw-t. Ir+wifi-vel. És nyilván programozhatóságban is nagyságrendekkel jobb egy ilyen eszköz mint egy évtizedes hw. Vagy nem tudom mi lapul egy Harmony-ban, de gyanítom nem a legfrissebb cucc. Megjelenítésben, felületben nyilván megint rengeteg a lehetőség egy sima távhoz képest.
Bónusz, hogy integrálni lehet a telefon egyéb app-jaival is. Nem rossz pl, hogy Yatse-nél megjelenik a hangouts üzenet a Kodiban.
De amit eddig kipróbáltam droidos progit mind félig működött/instabil volt. Szóval itt sem az adó részén vérezne el a dolog sajnos.
A Harmony kiforrottsága kéne. És az sem rossz megoldás amit a HUB-bal csinálnak, hogy tudod wifin, okostelóról irányítani, de van mellé egy fizikai gombos, dedikált táv is.
szerk: Nem néztem szét kickstarteren, de biztos, hogy a wifi-ir blasterek mellett, amik léteznek, tennék még egy érintős+fizikai gombos hw-t - ez 5Ft - és mellé egy jó sw-t - ez nehezebb, de nyilván csak programozás és kódbázis kérdése.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41222 üzenetére
Sajnálom hogy így jártál vele. (Nekem is 600-asom van, 2-3 éve vettem és ez bírja a bevetést.)
A lányoknak vegyél valami olcsó androidos tabletet amiért adott esetben nem kár, én is biztosra veszem hogy egy-két szóból megtanulják kezelni. -
Tybee000
aktív tag
válasz
bajnokpityu #41224 üzenetére
Ne hidd, hogy nem tanulják meg egy nap alatt.
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #41222 üzenetére
Én épp a régi 525-ömbe próbálok életet lehelni, 1-2 gombról lekopott a vezetőréteg.
Persze már viseltes, plussz a szétszedést sem lehet normálisan megoldani de nekem sem akaródzik újat venni. 600-ast vettem szülőknek, még bírja, 2 éves, de nekem is bóvlinak tűnik.Ráadásul már csak 650 kapható 25-30k között ami egy vagyon. A kisebb kijelző nélküli (és úgy is több mint, persze részben a HUF-nak köszönhetően mint a 600-as).
Más gyártótól viszont nem sok értelmes megoldást láttam. És ami dühítő, hogy pl. droidra sem láttam még normálisat pedig ott kb gyerekjáték kéne, hogy legyen. (Persze amúgy is dedikált, fizikai gombos cucc kéne, de lehetne nyugodtan "droid" alapú, 5Ft-os cucc.)
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41217 üzenetére
Vegyél Harmonyt arra tudsz csinálni ilyen "feliratú" gombot, nekem is így van megoldva.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41213 üzenetére
Egyébként egy Popcorn távirányítót nem lehet rávenni valahogy, hogy működjön HTPC-vel?
-
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #39429 üzenetére
És gondolom csak az R9 dolgozik, az IGP már nem tud besegíteni.
Milyen amúgy a képe?
-
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #39427 üzenetére
És mennyire van terhelve az R9?
-
válasz
bajnokpityu #38857 üzenetére
hmmm, akkor lehet, hogy ennyire vájtfülű nem vagyok viszont... viszont egy darabig win 8.1 marad.
-
válasz
bajnokpityu #38855 üzenetére
érdekes. én spec még a win 7 esetében sem tapasztaltam latency problémát, igaz most 8.1 van fent.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38634 üzenetére
Szerzek majd egy jobb fogyimérőt, enyémmel madvr 80-105W, gyakorlatilag dupla TDP-vel alig több mint A8-cal, de a madvr újítások miatt eltérő algoritmusokkal, ami biztos számít. CPU 20-30%, GPU mérhetetlen, rt 30ms környékén. CPU+GPU fullon 125W tesztprogrammal. Talán Paul Pangnek van is 120as tápja és egy semmire nem jó pico tuningja, legfeljebb kinyírom a tápot és Pault is.
Majd körülnézek, Plex+Plex 100W felejtő és minőségi kifogásim is vannak, a 300W verzió overkill. Egy biztos, TDP variálásnak valóban nem sok köze van a GPU terhelt fogyasztásra.
-
_Smooth
senior tag
válasz
bajnokpityu #38634 üzenetére
Aztarohadt! Ez komoly? O.O Tényleg képesek ennyit bezabálni?
Igaz, nem madVR-rel hajtottam, de volt egy 65W TDP-s apu alapokon nyugvó rendszerem még a J1900 előtt. Komoly terhelés alatt se ment 70W fölé. (persze, ettől még lehet, hogy madVR és egyéb program, ami tényleg 100%-ra felpörgeti, már ezt is meghúzta volna 100 környékére, csak ez piszkosul meglep)(#38640) tom_tol
Köszönöm, aztán gondoltam én is, hogy arra jó lehet. A legális cuccok előnyeit nem kell ecsetelgetni. Igyekszem azért én is fehéren tartani a rendszerem. De ez egyszerűen nem ért nekem eddig ennyit, és sajna nem találtam más alternatívát. Tudom, akinek nem futja Bentleyre, az attól még ne menjen lopni egyet. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38628 üzenetére
Ahány teszt, annyi mérés.
Olvastam olyan tesztről, ahol GPU load 75-80W környéke volt A8 és A10 is. CPU+GPU 90 és 120.
A8-ra vetítve viszont GPU load esetén semmi jelentősége nem volt, hogy 45 vagy 65W TDP van beállítva, ahogy a mi méréseink szerint sem. 70 és 70W full GPU, ellenben 80 és100W CPU-t terhelve!
A10 alig lemaradva, GPU 80W, CPU+GPU 120W. Ezért gondolom, hogy madvr terhelve valahol kettő között az igazság, plusz-mínusz az egyéni konfigok, algók stb.
Az A8-at simán rábízom egy 120W linre, az A10-et azért nem merem, pedig elméletben elbírná, de mindenképp kellene egy pontosabb mérőeszköz.
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #38607 üzenetére
Igen, itt pont az látható amit írtam.
Vagy nem egy nyelvet beszélünk... -
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #38603 üzenetére
Nem nagyon értem miről beszélsz.
Az erőviszonyok:
Az R7 250 is 40%-kal erősebb mint a csúcs 7850K, egy 7750 pedig még +10%. Szóval kb. 50-60%-kal erősebb.Ha kell a kraft akkor hova tekered le a frekiket? Vagy ha csak idle-ről beszélsz azzal se mész semmire, mert ha visszanyomod a frekit akkor ugyanúgy nem lesz elég a táp.
A vga maxra tekerését sem tudom értelmezni. Én is végig terhelt fogyasztásról beszéltem. Full terhelés és max freki fölé hova menne már?
Volt/van 7750-em, mértem is, tudom mennyit eszik. Annyit amennyi rá van írva TDP-ben: 55-60W körül. Prime95 alatt a proci (Pentium/i3 full gépre mérve) kb. 60W kb. Egy 3DMark alatt kb 90-100W a full gép, de ott a cpu nem teker maxon. Prime95+100% gpu terhelésen meg 120W. Sima matek, kiadja.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #38603 üzenetére
A render idő miért fontos?
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #38588 üzenetére
Nem csontra járatott gépre gondoltam, de egy full gpu terhelés + átlagos cpu terhelés mellett ki lehet hozni a 7750-et 100W körülre mondjuk egy i3 mellett. És így bőven erősebb mint egy r7-250. (APU oldalon azért egy erős 4 magos cpu nagyon sokat kér abból a TDP keretből)
@regger:
Ha nem lennél előrébb egy 7750 körüli dvga-val akkor viszont lehet, hogy a 100-120W fogyin tudnál fogni vele ami a táphoz jól jöhetne.
Persze ez sok macera, egy APU önmagában egyszerűbb. De aki maximalista annak meg kell szenvednie... -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38382 üzenetére
Audio PC-re optimalizálva lehetne még sokkal lejjebb menni, de HTPC-nek kompromisszumosan bajos lenne. Hálózatot is lehet kurtítani jobban, de az ugye legtöbbeknek alap, legfontosabb.
Azon csodálkozom még sehol a fizetős Audiophile Optimizer HE Audio-tól. Olyan nagy vehemenciával lett szétszórva hírként, hogy márpedig porrá van verve a Server.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38276 üzenetére
Persze, még A8 is elég, viszont az A10K IGP-je tuningolható. Pici tartalék kellett, nem több. Csak néhány ms eltérés mutatkozik. Az A10-7800 jobb fogyasztásban, újabb, azt is ugyanúgy tudnám használni.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38265 üzenetére
+ XT.
Pontosan! Többek nem tudják, mi már kitárgyaltuk, hogy kissé eltérő utat járunk, de mindkettőnk megoldása egyforma jó végeredménnyel szolgál, szimplán ízléshez, és a házimozi lánchoz igazított. Nekem mindkettőből megfelelne egyik, ha nem lenne a másik.
Mindig fizetünk azért valamilyen árat, ha a finomságot erővel letoljuk, vagy az erőn nyert plusz oltárán fizetünk a finomság javaiért. Soha nem én leszek, aki kiáll valamiért és bottal nem piszkálja a másikat.
(#38270)
Pontosítva
Popcorn/Dune > HTPC, Felskálázáshoz még egy napon sem lehet említeni a két felállást, ég és föld lehet a HTPC javára. Full HD szorosabb a verseny, de részletekbe nem mennék mert lelkeket taposnék...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38151 üzenetére
Reclock is például csak 32 bites környezetben fut. Mások kedvéért megemlítem, nem audio-video képkocka-hang korrekció, hanem bit pontos audio kimenetre (is) lehet használni.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38146 üzenetére
Végül is a DS ugyanazt az az audio engine-t használja, mintha MPC LAV és Reclock lenne bitstream+Wasapi. Nyilván lehet az MPC plusz belső audio rendereert használni, vagy külső filtert. Működési szempontból, egyszerűségéből fakadóan a normál Kodi+Wasapi a legjobb szvsz, még külön LPCM-mel sem kell foglalkozni.
Azt tudom, hogy a Giga GA-F2A88XN-WIFI Kaveri lap tud szimultán HDMI kimenetet, de nektek VGA kell. Nem próbáltam még 3D-t 2 kimeneten, de előfordulhat, hogy a PDVD is beleszól, máshogy működik, mint egyéb lejátszó.
-
robim
tag
válasz
Tudom, de azt akkor beszéltük is, hogy dsplayer-el nekem sem sikerült összehozni...
és az lett a konklúzió, hogy valószínű a 32 és 64 bites telepített verziók miatt nem ment nálam.
MPC-HCval megy(#38149) bajnokpityu: odáig nem jutottam el, aztán jegelve lett a projekt.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Ott a pont....
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #38135 üzenetére
Ha normális áron adnák, akkor még meg is venném. Mert a PowerDVD ára egy kicsit sok szerintem. (Ráadásul rakás felesleges ficsőr is van benne.)
-
Thom!
veterán
válasz
bajnokpityu #38127 üzenetére
A legnagyobb bajom vele nincs HD audio support HDMi keresztül jelenleg.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38132 üzenetére
Biztos licenc is közrejátszik, de mintha a fő gond onnan eredne, hogy a W-ra fejlesztők között senkit nem érdekel a 3D téma, talán szabad kapacitásuk sincs rá.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38130 üzenetére
Igen, de úgy tudom tervben sincs Windowsra.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38127 üzenetére
én is remélem,
szerencsére frissítik folyamatosan.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38124 üzenetére
Aha, N3150 és tsi, plusz a sok mini pc alapja, elég népszerű. Elméletben jó HTPC alap, de sokaknak csalódás az újabb win alatti limitáció és egyéb bugok.
-
róland
veterán
válasz
bajnokpityu #38124 üzenetére
Igen, azok.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
bajnokpityu #37807 üzenetére
na ez nekem már tényleg sok
-
sugarforce
addikt
válasz
bajnokpityu #37789 üzenetére
Nem azt vitatom, hogy van különbség egy olcsó és egy drága router/switch között, mert van, de nem akarok vitát kirobbantani, hogy mit hall vagy akar hallani az ember két eszköz között.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
bajnokpityu #37797 üzenetére
az egyik rendszerben nagyobbak az 1-esek és a 0-ák mint a másikon
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #37795 üzenetére
Hálózat tökéletes.
És itt írtál érdekeset! A streem/szerver beleszól a hangba!!
Minim szerverrel próbáltam.
Számomra érthetetlen miért hagyják ki a dedikált lejátszókból az nfs/samba lehetőséget? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #37793 üzenetére
"jobb volt a stream"
Érdekes, nálam pont fordítva. Az már kiderült nem egyformán érzékeljük a dolgokat.
Vagy a cucc másképp reagál. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #37791 üzenetére
Na ezt a streamet lenne érdemes, hálózati fájlrendszerrel összehasonlítani. Nfs, samba.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #37789 üzenetére
Jól értem az egyik wifi a másik kábel?
Ki kellene próbálnod h., nem streaming jelleget használsz, hanem közvetlen fájlrendszert csatolsz fel a cuccra.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37783 üzenetére
Saját bőrömön nem is fogom tapasztalni többségét, hiszen kifejezetten audio pc-re szabott cuccok. Audio pc-re meg nem költenék egy kanyit se,
azon a vonalon kívül amit látok a Patice-Mézga/kis kocka ötletelésből. Mozigépre a scriptjét, néhány kábelét ( pl a tápkábelét nem tudnám használni, de szívesen kipróbálnám) és a táp+tartozékai vonalat tudom felhasználni. A sata kábele nekem sem kéne.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37779 üzenetére
Álljunk meg egy szóra. A termékei nagy százalékának fizikailag magyarázhatóan többet kell hoznia, mint a minap tárgyalt kismegszakítónak.
Ha eltekintek a sata kábeltől és 1-2 tényleg varázslatnak gondolt cuccról, az usb kábelek, lin táp és rakat tartozéka, usb kártyák vagy a clock upgrade mind mind tényező. Laikusnak elkezdeném magyarázni, hogy mire figyelünk csak az alap házimozi lánc kiépítésekor kábelek elválasztásától csillapításig, felsorolni lehetetlen. Neked nem is fogom, de cél audio PC-nél hatványozódik a dolog ... ezért nem tartom a teljes palettát hókuszpókusznak.
De nem is ez a lényeg, amíg senki nem gyárt hasonlót, addig annyiért árulja amennyiért akarja. Egyedül tápok esetében kicsit nagyobb a mozgásterünk, választási lehetőségünk DIY irányban is.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #37779 üzenetére
"Pedig állítják akik millió körül költöttek pc re, hogy hallani. "
Pont ezért.
Legyen már valami "látszata", nehogy hülyének nézze őket a világ.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #37737 üzenetére
Persze, van köze egymásnak a kettőhöz, de a TDP hőleadásra vonatkozik. Persze a felvett teljesítmény függvénye (is) a TDP, de akkor is két külön fogalom. Mindenki hazudik, Dr. Ház is megmondta.
-
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #37748 üzenetére
Nem, nem. Ezzel azt akartam mondani, hogy a driver már nem számolja át feleslegesen a képet, amikor a kimenetre küldi.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #37733 üzenetére
A tdp és a fogyasztás nem két külön dolog?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37731 üzenetére
Meg illetve környékén, viszont passzívan 55 fok mikor számol, mint a veszett.
HDPlex+150W Dell. Brutál jó HTPC alap a 7850 APU is, ha arra van igény, amit képes kiszolgálni.
-
válasz
bajnokpityu #37666 üzenetére
meg az, aki eleve ide kattint, annak azért halvány lila dunsztja csak kell, hogy legyen róla, mi is az... nem?
-
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #37533 üzenetére
Win10-et még nem volt időm próbálni behatóbban, mert Braswell-hez vártam, hogy jelenjen meg újabb Intel driver Win-hez is. (Pont akkor játszottam ezzel, amikor megjelent a Win10.) Azóta Linuxoztam.
Win10 belezésre készülök a regger által linkelt leírások alapján, mert érdekel ez a vonal is.
Lehet nem is a Braswell-es gépemmel fogom ezt csinálni, hanem a "régi" Haswell-essel. Csak még oda is fel kell pakolnom Hackintosh mellé a Win-t meg Linuxot, másik SSD-re.
(#37536) tariattila:
"természetesen vinyóról lejátszás a cél...
"
Akkor ODD-t ki külső házba és tessék elkezdeni berippelni a lemezeket Exact Audio Copy-val minimum. Beállításokat fogsz találni neten hozzá.
-
PuMbA
titán
válasz
+1, Win10 nálam is nagy javulás a magas hangoknál / tisztaságnál
Nem nyúlkálnék bele
-
törölt tag
válasz
AVX-en néha beleolvasok mit művelnek PC-vel, ott is beleszerettek a 10-be, én megyek szembe mindenkivel.
Szvsz nem ér fel a minimal/core vagy szimplán scriptezett Serverhez. Nálam a 8.1 porrá csontozva is sokkal jobb, mint a nyers 10. Minimal Serverhez viszonyítva hétalvós érzésem van,
mintha egy fátylat rántanának le az egész kócerájról, a térbeli pontosság mániám is erősebb Serverrel és a saját 8.1 verziómmal.
Szvsz fasza lesz a 10 is, de ugyanúgy belezni kell, valószínűleg jóval túllépheti a 8.1-et.
devil úrfi,
már mutattam mivel próbálkozhattok:
Black Viper’s Windows 10 Service Configurations
Computer Audiophile első hozzászólástól.
Lehet ezekből saját scriptet is gyártani, meghagyva pl hálózati funkciót. Vagy kompletten 4. és 9. hozzászólás.
Fidelizer is élő project gondolom.
Én akkor állok majd neki, mikor úgy érzem befejezték a nagyívű fejlesztéseiket, nyugodtan letilthatom az agybajos frissítéseket. Egyelőre félkésznek vélem, és tudvalevőleg hamarosan jön az első nagy update csomag.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Peddig mintha regger kolléka írt volna régebben másikról is. Na, majd megerősít vagy megcáfol ha itt lesz.
-
Ribi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #37505 üzenetére
Mármint milyen dióda égett el?
-
btomi9
aktív tag
válasz
bajnokpityu #37493 üzenetére
(#37493) bajnokpityu: tegyük fel, a 100W -os HD-Plex lineáris táp + a 250W HD-Plex DC ATX paneltáp kombó mellett megy a madVR + ffdshow, és igényelné a 110W -ot. Mi történik ilyenkor, lekapcsol a gép, vagy tönkre is megy valami?
(#37494) regger: és ha megvárom a 35W Skylake -et, az rosszabb képminőséget ad madVR -el, mint a Kaveri A10 -es? Nem tudom, ilyenkor egy gyengébb iGPU mit csinál, nyilván nem tudja olyan gyorsan megcsinálni azokat a képjavító számításokat, és kockás lesz a kép, vagy szaggat?
Lassan kezd az az irány visszajönni a fejembe, hogy hangra külön egy raspberry pi2 egy Soekris dam1021 DAC I2S -en, azt tudom táplálni a lineáris tápról, sőt még bőven sok is neki. Csak ebben az esetben a filmnézéskor bukom a DAC -on keresztüli szép hangot. Mozizásra meg akkor jó lesz egy kapcsolóüzemű csendes, ventilátorok nélküli táp, és nem kell USB kártyára meg paneltápra költeni. Csak rohadt bosszantó, hogy a tervezés utolsó pillanatában (bár még inkább most, mint a nagy pofáraeséskor
) derül ki, hogy nem jó az irány, amit elképzeltem. Ezért amúgy hálás vagyok a közösségnek a tippekért! :-R
(#37495) gyurczy: Óó, köszönöm szépen! :-R Egyelőre még nincs sem DAC -om, sem HTPC -m, de amint odaérek a fejlesztésben, megköszönve elfogadom.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37488 üzenetére
Ja, teszteken nagyobbiknál is ilyen 65-ös értékeket olvasni.
-
Ribi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #37476 üzenetére
Nem söntös tápról beszélek, sima lineárisról. Csak a 12V-nek kell vagy 6-7V többlet, hogy stabilan meg tudd oldani.
Ha kiprésel magából 30A-t a táp, akkor oda ahhoz, hogy csak 1V inadozás legyen a kondikon, 300kuF kell. Ha 2V, akkor 150kuF. Cserébe egyre több fesz kell, ami egyre több elfűtenivaló.
Tudomásom szerint ezt nem igazán tudod megoldani, csak úgy ha elfűtöd ami nem kell, vagy már nem lineáris a táp. Ettől ez még nem shunt táp, ez a sima regulált táp.
Csak hirtelen számoltam, hogy 2x600W táp, az kb 35k+vagy 15k-nyi borda, kondik vagy 10k. Mondjuk még csak 12V táppal számoltam. Oké még jön rá, de 100k alatt meg kellene legyen.Patice: Pang bá is csak az alap fesz csinálja lineárisra, és az 5 és 3.3V-t a picora hagyja.
Én is ilyet rakok össze. Csak nekem nem kell külön másik 12V a tápnak, mert nincs a lapon.
Bár nem tudom miért nem úgy csinálja mint én, hogy a 12V-t direktbe megkapja a gép. Így az alaplapi 12V is dc-dc konverteren keresztül megy. -
Ribi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #37465 üzenetére
Gyakorlatilag nem megoldhatatlan, csak 400W esetén keletkezne vagy 200W hő.
Szóval inkább 1kW trafó kellene.
Anyagárban kb. 60k lenne legalább.(#37473) Patice: Ha ez ennyire eccerű lenne.
Már régóta hallható freki felett üzemelnek ezek, de a gerjedő erősítő is hallható freki felett gerjed, mégis okoz gondokat. D class rohamosan fejlődik, és valszeg valamikor kihozzák tutira, de még nincs ott. És ez nem csak a frekitől függ. -
Patice
Topikgazda
válasz
Köszi a pontosítást!
(#37466) sb:
Akkor neked lehet olyan felállás lenne jó, amikor az egyik HTPC betölti a szerver szerepét is és úgy állítod be, hogy a másik kliens (RPi) felkeltheti, ha éppen csak azon akarsz filmezni.
Vagy egy erős router + külső, USB-s HDD és ez lesz a médiatár.
(#37467) btomi9:
Broadwell az proci generáció, integráltat ne is keress belőle.
Passzív ház + kis méret csak alacsony fogyasztású procihoz ajánlanám, nagyobb procik passzív hűtéséhez nagy bordák kellenek.
(#37468) btomi9:
A PC-s zajra jó megoldás egy akksis táplálású Human Audio Tabla USB --> S/PDIF átalakító.
Vagy olyan USB-s DAC, ami nem a PC-ről kapja a tápot. Bár ilyen esetben is hallottam már olyat, hogy a PC jobb tápja hallható változást hozott a kapott hangban.(#37469) regger:
Azt hiszem értem.
(#37470) Ribi:
Egy kapcsoló üzemű táp is lehet jó, csak nem mindegy, hogy a kapcsolgatás milyen frekvenciával megy. Ha ezt úgy felgyorsítjuk, hogy a keletkező zajok messze a hallható tartományon felülre kerülnek (értsd több százezer Hz), akkor nyert ügyünk van.
Sok high-end digitális erősítő már ilyet használ. Friss technológia, így még bazidrága.
Ezen a találkozón a Bodor Audio képviselői tartottak erről egy jó kis előadást.
-
törölt tag
válasz
Először megdobbant a szívem, de az új plex is max a legkisebb vga-kat szolgálja ki. sajna.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #36792 üzenetére
Az lehet, kifiléztem.
Decemberben fogom kb lecserélni, akkor lesz időm rendesen foglalkozni vele, addig marad a jelenlegi. Még a szoftverek is csiszolódnak a 10-hez, rájuk fér.
-
Polllen
nagyúr
válasz
bajnokpityu #36786 üzenetére
A 5s present csúcsértékei, ha DX9 módban nézek valamit lényegesen alacsonyabbak (~12ms és 0,6 ms), de a drop ugyanúgy megvan.
Lan alatt a hálózatot érted? Azzal elméletileg minden rendben, de amúgy a film egy usb 3-s hdd-ról megy.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #36672 üzenetére
Ja, csak én panaszkodom erre, itt lehet bibi.
-
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #36640 üzenetére
Gurabli megválaszolta már helyettem.
(#36642) bajnokpityu:
Mivel a kérdező írta, hogy csak XP-t bírja a gép, Win7-et nem, ezért mertem javasolni, hogy próbáljon ki Linuxot is. Aztán csak el tudja dönteni, hogy tetszik neki, vagy sem.
Amúgy lehet egyből ki kéne hagyni a Win7-et. Régi laptopon csak szívtam vele. Win8.1 meg simán ment rajta, ráadásul gyorsabb is volt és max. a videókártyához kellett külön drivert felraknom, hogy a kijelzőt a natív felbontásán használja. Win7-nél csomó mindent külön kellett felpakolni és sokszor el sem fogadta a gyártó által Win7-esként felrakott drivert.
Linux vs. Win - örök vita témája, ízlés kérdése szvsz. Mindenkinek más szempontjai vannak, más céllal építi, szoftverezi a gépét. Ez meg kb. meg is határozza, hogy melyik OP rendszert kell/lehet használni.
(#36645) devil-k:
Kodi launcher? Ja, nem, mostantól már Launcher4Kodi néven fut.
-
gurabli
őstag
válasz
bajnokpityu #36642 üzenetére
De miért lett eleged a linuxból? Én még soha nem találtam szembe magam olyan gonddal, amit vagy ne tudtam volna megoldani, vagy ne segítettek volna azonnal vagy öten.
De szerencsére lehet választani, szóval mindenki azt használ, amit jónak lát és kedvel.Mindkét rendszeren nagyon sokat ügyködtem, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Ha htpc-ről, nas és szerverről van szó, akkor fényévekkel veri a Linux a Wint, apróbb kivételek persze vannak.
Emígy e konkrét esetben a 2GB alig vagy éppen sehogy sem elegendő arra, hogy eldöcögjön a Win, OE alatt pedig pont tökéletes. Az nvidiának emígy is kiváló Linux támogatottsága van, szinte biztos vagyok benne, ha kipróbálja az OE-t és egy kicsit ráérez, nem fog visszamenni winre. És így az AMD cpu sem gond, mert ott van mellette az Nvidia kártya, ami nagyon jól muzsikál.
(#36643) Vikthor
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben, érdekel...
-
gurabli
őstag
válasz
bajnokpityu #36640 üzenetére
Feleslegesen futtat minden optimizálatlan, szükségtelen és lassú nyavalyát csak azért, hogy elinduljon a Kodi. OE mindent tartalmaz kb. 150MB-ben, win alatt ennél az nvidia meghajtó is nagyobb és több helyet foglal
-
Patrol
tag
válasz
bajnokpityu #36621 üzenetére
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #36621 üzenetére
Nem rossz, de a szép nem ilyen.
Legalábbis számomra.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #36617 üzenetére
Mármint lin tápom van, de az nagyon drága, és külső.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #36615 üzenetére
Milyen színben?S gondolom a silver? Szóval ezüst? -
gurabli
őstag
válasz
bajnokpityu #36612 üzenetére
Konkretan melyiket? Táp?
-
gery2123
őstag
válasz
bajnokpityu #36480 üzenetére
Az a baj a mint - el, hogy nagyon sok a felseges dolog rajta. Sok a desktop app aminek semmi értelme, hiszen csak a Kodi indul plusz háttérben a daemon ami kell. SSH, torrent, smb,.....
Nálam is ubuntu 14.04 szerver + Kodi a felállás, de tenni fogok egy próbát a kodibuntuval is, ott viszonylag kevés a "szemét" -
gurabli
őstag
válasz
bajnokpityu #36480 üzenetére
Igen, természetesen Mint is lehet, de mivel most folyamatban van a fejlesztés, ezért szerintem jobb választás az Ubuntu, a fejlesztők is ezen dolgoznak. Kell a 4.x kernel update, Intel driver, mesa, stb, nem tudom, hogy mint alatt mennyiben különbözik, nem próbáltam, de elvileg mindennek mennie kell.
A 16-os Kodi masterbnen elvileg benne lesz minden mostani munka, szóval akkor már könnyebb lesz más disztoval próbálkozni, jelen esetben én maradnék az Ubuntu Server mellett (abból is Vivid).
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #36476 üzenetére
Teljesen igazad van de, a speckó alapján feltételezni lehet h., gyengébb valami a mechanikai kialakításában.
wdred MTBF (hours) 1,000,000
(Product MTBF and AFR specifications are based upon a 40°C base casting and system workloads of up to 550 TB/year (workload is defined as the amount of user data transferred to or from the hard drive)
A purple specben nem adják meg.
Szerintem a purple egy valamilyen szinten "hibás" egyéb lemez (a green is), ami befért a speckójába.Vigyázz a lemezekre és remélhetőleg nem lesz bajuk.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #36469 üzenetére
Ha megnézed akkor a purpple fele annyi parkolást tud mint a red. 300 000 vs 600 000.
A redből van még a red pro ami szerverekbe szánnak dupla áron a sima red-hez képest.
Még mindig a redet ajánlom sima nasba. -
Oszilaci
senior tag
válasz
bajnokpityu #36469 üzenetére
Nos a NAS-ban nem folyamatosan pörög a lemez mégha nincs is adat írás olvasás vagy rosszul tudom?Vagy csak folyamatos készenlétben van és ettől 7/24.
l
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest