- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
bigdady #22842 üzenetére
Én nem nézegettem ilyen szempontból a lap BIOS-át de az eddigiekből nekem az jött le hogy ott nem állítható hogy kikapcsolt állapotban a LAN továbbra is ébren maradjon, így az alábbi lehetőségeid vannak:
1. készenlétet használsz még ha ez a HDD-nek nem is tetszik
2. semmilyen formában nem állítod le a gépet
3. veszel egy belső HDD-t és ha cipekedni akarsz akkor másolsz
4. maradsz a kikapcsolás mellett és hagyod az egészet a francba
5. lecseréled a lapot.
Azért drukkolok, hogy legyen egy hatodik, számodra tökéletes megoldás. -
sb
veterán
válasz
bigdady #22821 üzenetére
Router probléma.
Amennyire tudom az IP -MAC bindiget elfelejti a router (kiürül a cache-ből egy idő után) és aztán nem találja.Talán erre megoldás lehet a broadcast üzenet, de azt kívülről elég kevés router engedi be. Belülről pedig csak úgy indítható, ha a routerről tudsz wol parancsot indítani.
szerk: Egyébként Windowson belül driver beállítás is van amit engedélyezni kell a wol-hoz, nem elég csak a bios. De ha már felébredt egyszer akkor azzal nem lehet gond.
-
Celtis
veterán
válasz
bigdady #22824 üzenetére
Nekem egy Gigabyte alaplapom van, annak a BIOS/Power Management menüjében van egy ilyen:
ErP
Determines whether to let the system consume least power in S5 (shutdown) state. (Default: Disabled)
Note: When this itemis set to Enabled, the following functions will become unavailable: PME event wake
up, power on by mouse, power on by keyboard, and wake on LAN. -
Mercutio_
félisten
válasz
bigdady #22800 üzenetére
Brazos Klubban kérdezd szerintem.
-
törölt tag
válasz
bigdady #19396 üzenetére
Mivel full fordulaton sincs hangja, nem állítgattam level 1-9 közé, egyhuzamban 1100-on megy. Lehet, hogy még jobb választás lett volna a 921-es, plusz 5 dB/A, de nagyobb teljesítmény.
Fordulatszám(RPM +/-10%) 1500
Légszállítás (mł/h) 55.8
Zajszint (dB/A) 16.2A 920-as pedig:
Gyári 4 centissel Aida szerint full és mozis terhelés alatt egyaránt: alaplap 50 fok, CPU 55 fok, GPU 74 fok.
A Coolink full terhelés alatt levitte 35/43/70 körülire , mozi alatt 35/40/55 körülire. Függ szobahőmérséklettől, és, hogy mi megy még a környezetében, amitől melegebb van. Mivel a magok hajlamosak 70 fok közelében működni, gondoltam az újrapasztázással még lehet nyerni mínusz fokokat.
Az A10 hangtalan mozi alatt, szerintem 45 fok fölé nem megy
-
törölt tag
válasz
bigdady #19391 üzenetére
A gyári 4 centis egyik csavarjával fogattam fel egy SWiF2 Fan 920-at. Ezt a típust:
Fordulatszám (RPM +/-10%) 1100
Légszállítás (mł/h) 39.2
Zajszint (dB/A) 11.5Tart annyit az 1 csavar, amennyire szükség van. Mielőtt befogom NAS-nak szeretném újrapasztázni, de ehhez elhatározás is kell, mert ultra béna vagyok ilyen szerelésekhez
Már látom, hogy 3x3 milliméteres darabokra töröm a lapkát, cpu-t vagy mit, ami a borda alatt van
-
rigo88
aktív tag
válasz
bigdady #19305 üzenetére
üdv
nem ismerem a 350es biosát, a m45m1-m pro lapon az efi biosban van manual beállítási lehetőség ahol én a minimumnak 20%ot adtam meg 30fokra ami kb 400rpm gyakorlatilag hangtalan, és 70fokra 60%ot. ami persze szintén hangtalan.
azt hiszem... de ennél mindegy, mert az egész alu házam kb érintésre langyos. tehát mehetne 100%on is sem lenne hűvösebb... szerintem a wd green miatt ami kazán forróságú.először próbáld meg a "silent" beállítást, és győződj meg róla, hogy biztosan a cpu beállítást mahinálod, valamint hogy a venti a cpu dugóra van dugva.
illetve tekintsd a fordulatszámot egy-egy beállítás után, hogy változik-e egyáltalán. -
canniball
nagyúr
válasz
bigdady #18449 üzenetére
De, azt jelenti. Tehát ha beállítod pl. a target cpu temperature-t 50°C-ra és a target fan speed-et level1-re akkor az annyit tesz magyarul hogy az a cél hogy a proci ne legyen a megjelölt hőfoknál melegebb és hogy a venti ne legyen az 1-es szintnél gyorsabb. Avagy amíg a cpu hőmérséklete nem éri el az 50°C-ot addig a venti nem fog level1-nél gyorsabban pörögni. Ha viszont melegszik a helyzet akkor nem tartható a cél-fordulatszám, így magasabb fokozatra kapcsol.
-
canniball
nagyúr
válasz
bigdady #18435 üzenetére
1. Nincs olyan hogy "level max", target cpu temperature és target fan speed van.
2. Én level1-re állítottam, ha kevés úgyis felpörög. Ahogy azt már jól tudod...
3. Ez tipikusan nem ide való kérdés hanem a Brazos topikba. Csodálkozom is hogy csak itt tetted fel... És ha már itt tartunk szeretnélek megkérni hogy ugyanazzal kérdéssel ugyanakkor ne keress fel egyszerre két(-három) topikot, válassz ki egyet ahová leginkább illik és tedd fel ott (aztán legfeljebb ha 1-2 nap elteltével nincs válasz be lehet kérdezni máhol is). Köszönöm! -
bigdady
nagyúr
válasz
bigdady #18152 üzenetére
Na megjött az új ram.
1.7-es bios van az e350m1-en és hdmin-n keresztül bejön vmi kép a plazma tv-én illetve vmi uefi bios ami egér nélkül el sem indul és ilyen a kép a tv-n.
Ki sem rajzolódik rendesen ha pedig kattintok az egérrel (wireless) akkor lefagy.
Mi a rák ez? Hülyét kapok... cmos reset sem segitett (tegnap tökéletesen indult másik rammal és vga monitorral a gép). Összeakadna a hdmi vagy a tv? -
jeni
félisten
válasz
bigdady #18092 üzenetére
korábban használtál PC gépet? ha igen abból is ki tudod venni mert ha úja fajta akkor az is ATX tápos elfekvőben csak van valahol?
szomszéd,barát,stb...másik a PCGearl milyen bolt (a reklamálás miatt kérdezném-hétfőn bemegyek oda),ugyanis a héten vettem meg a Silverstone házhoz az előlapi USB 3.0 csatlakozóz,és itthon derült ki,hogy ahhoz mellékelt adaptert egyszerű zacskóban kaptam nem volt benne,így nem is lehet rögzíteni belül (ha tudtam volna nem veszem át)
mivel a képen sincsen rajta a műanyag rögzítő keret,így nem is gondoltam rá.
-
Pista0001
addikt
válasz
bigdady #18097 üzenetére
Ilyenkor azt szoktam csinálni hogy teljesen szétszedem a gépet és házon kívül összerakom a minimumot. Esetedben ez az alaplap és 1 db ram modul az alaplap közepe felé eső slotban. Ne szereld be házba, csak asztalon, győződj meg róla hogy az alaplap alján semmi nem okozhat zárlatot. Legjobb lenne VGA kábellel sima monitorra kötni hozzá. Ha nem produkál így sem semmit akkor még egy sima ATX táppal tennék egy próbát ami biztosan működő gépből van.
-
zsola32
őstag
válasz
bigdady #18089 üzenetére
a ramok is be vannak rakva?
ha igen, akkor a biosban kell egy picit alakítgatni
az ahci módot be kell állítani, mert egyébként nem fog elindulni az ssd-d
a smart funkciókat is engedni kell.ezeket is állítsad be, utána talán látni fogja a bios a samut.
(párom gépében nekünk is ilyen ssd-nk van)
az ssd-t általában az első sata csatira kell rákötni, mindjárt ezt is nézd meg
és ha jól emlékszem van a Bios-ban sata3 sebesség beállítás, ezt is meg kellene nézni -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
bigdady #18053 üzenetére
a bekarikázott részen levő csatikat összekötni.
ha nem elegendő a sata vagy molex tápcsati akkor vegyél elosztó, bővítő csatit.
-
canniball
nagyúr
válasz
bigdady #18060 üzenetére
Akkor rendben. Ősszel raktam össze egy ilyen konfigot csak én d-sub monitorra kötöttem az pont ezt játszotta velem: veszettül világított de "se kép se hang". Aztán a sokadik kihúz-bedug/áramtalanítás után egyszer csak működött és azóta sincs vele probléma. De hogy konkrétan mi volt a baja és mitől gondolta meg a dolgot azt azóta sem tudom.
-
Pista0001
addikt
válasz
bigdady #18051 üzenetére
Szerintem kösd rá valamire sime VGA kábellel, HDMI-n lehetséges hogy csak oprendszer alól ad képet.
A csipogó érdekes dolog, szép lassan kiveszett. A 2-3 év körüli DFI lapomon van neki csatlakozó de soha nem hallottam csipogni, az új Giga lapon meg már csatlakozó sincs neki.
-
törölt tag
válasz
bigdady #17990 üzenetére
vinyok eseteben egyszerre irni es olvasni nem annyira jo, usb2/3-tol fuggetlenul (nagyon kell szaladgalnia a fejnek). pont arra lenne jo mondjuk az ssd h oda ments es amikor megvan a teljes file, akkor atmasolni a tarolonak hasznalt kulso vinyora. ez azert is elonyos lehet, mert igy kevesbe van esely arra h nagyon toredezett lesz a tarolo hdd-d. az meg nagy bitrataju filmeknel lehet hasznos.
-
Celtis
veterán
válasz
bigdady #17967 üzenetére
Szerintem egy FM2-es alaplap és A4-5300-as CPU. Ez mind CPU-ban mind videoban erősebb, mint az E350. Viszont sokkal nagyobb a fogyasztása, így más ház után kell nézned a hűtő méret és a táp gyengesége miatt Később processzor cserével (A10-5xxx) növelhető a teljesítménye a fogyasztás változása nélkül.
Én is pont ezen görcsölök. -
TCr
veterán
válasz
bigdady #17965 üzenetére
Azt nem tudom, hogy mihez képest mennyivel jobb / rosszabb, de
- HD filmekre (nekem eddig 1080p mkv volt a max, amivel etettem, de azt mondják a BD50-et is simán viszi)
- zenehallgatásra (nagy felbontású, akár többcsatornás FLAC is)
- webböngészésre (FB-os Angry Birds már megakasztja)
- torrentezésre (jelenleg is fut 40-50 torrent, amit HD filmek alatt sem kell kikapcsolni)tökéletesen megfelel.
-
sb
veterán
válasz
bigdady #17700 üzenetére
Nincs tapasztalatom, inkább tippnek vedd csak amit írtam.
Szerintem el kell bírnia, de a hivatalos (Abu) féle álláspont szerint nem elég.
Ha biztosra akarsz menni meg kell nézni vmi külföldi fórumon ahol használják, hogy az elérhető release-ekkel mi a valódi felhasználói tapasztalat. Eszerint mondom azt, hogy elég lehet kisebb proci/gpu is. -
Gabesz26
senior tag
válasz
bigdady #17693 üzenetére
Az Asrock FM2-es mini-ITX-es lapjával voltak gondok (az itteni fórumozók közül is elfüstölt pár embernél), ezen kívül csak egyetlen alternatíva van FM2 mini-ITX méretben az pedig az MSI FM2-A75IA-E53. Ami kicsit drágább ugyan az Asrocknál, de van rajta Bluetooth és Wi-Fi is.
A másik, h memóriából mindenképp 2 modulosban gondolkodj. Egy modul visszafogja fogni az IGP teljesítményét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest