- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
-
gorbep
senior tag
A neten többfelé is találsz több fajta scriptet...
amit én használok most csak 12 sor:SetMemoryMax(5120)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=60, den=1, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : lastEzek kész függvények az avisynthben, csak megfelelően paraméterezve hívni kell őket.... ennyi az egész....
Csak dekódol, és képes átadni a már dekódolt képet RAW-ban az FFDShownak, hogy tudjam rajta futtatni az avisynthet... AZ a tapasztalatom, hogy így kicsit erősebb.... ezen a régi vason egy két nagyobb bit rátájú full HD film határon megy ,... és ez pont elég előny, hogy 100% alatt maradjon.... Munkahelyi i5-ömnek csak 30% proci terhelés.... mondjuk ott 8 szál van, itthon csak 4.....
Amúgy az SVP oldalán fent van hogy lehet a KODI-ban lévő DSplayert FFDShow-al rendereltetni, és akkor ott is lehet 60p-re interpolálni, sokkal elegánsabb, mit külső lejátszóként alá húzni az MPC-HC-t... ha lesz időm megcsinálom...
A LAV is jó lenne, csak az nem tud Avisynt scriptet futtatni..... de ha tudna, én örülnék a legjobban...
csak alá kellene tolni a scriptet és nem kellene az FFDShow... igen láttam hogy a LAV tud CUVID-et.... -
gorbep
senior tag
Nem... az SVP alatt is FFDShow fut, benne egy avisynth scripttel, ami számol, csak nem direktben tették a scriptet az FFDShowba, hanem onnan egy C++ progit hívnak, ami hívja az avisynth-et...
Nehogy valaki felháborodjon már, hogy azért a 10 soros scriptért pénzt kérnek... meg írtak egy alap GUI-t hozzá, ahol állítgatni lehet.... azért előnye, hogy nem kell buzerálni, allományokat másolgatni a windowson belül kézzel stb....
Gondoltam, ki is vettem az összes belső szűrőt.... az FFDShowt meg raw ra.... de nem indul a CoreAVC.... sajna őskövület, de nem tudok mást ami kihasználná a CUDA magokat.... ha már kifizetem őket...
és erre is jók.... lehetne valami dxva -cuda hibrid dekóder..
-
stigma
addikt
Maga a Plex szerver az Intel QuickSync techológiát ha jól néztem támogatja, ileltve tudja használni.
Amit nem értettem hogy miért pont a Kliens program (Plex Theathre-)ben lehet ezt bekapcsolni és a nem épp a szerveren.Amúgy arra sjanos nem jöttem rá, hogy a HTPC-n mikor fut a Plex és akad a film vagy bármilyen akár SD/HD film vagy sorozat a Kliens gépen, mi okozhatja. CPU max 15-20%-on fut, Win-es háttérfoylamatok mást nagyon nem ,,szenek".
-
stigma
addikt
Hi, az alábbi filmmel próbáltam ki a BD3D-t N3150 alatt:
- Poltergeist.2015.TC.3D.Custom.DTS-HD.7.1.Hun-HDBalek ~ 40gb isoAmit tapasztaltam:
- Win10, majd daemonba betöltöttem, powerDVD-nél betallóztam és indítottam, akadt mint állat a kép, de egy idő után 5 mp-ig jó lett. Majom annyi, néztem proci használatot 25-40% szóval azzal nem lehet gond, viszont amivel gond van az nálam a hálózat.
Sajnos pont tegnap szenvedtem azzal hogy elég érdekes az itthoni router-switch viszonyom, és emiatt a NAS tartalmazta az iso fájlt ami max 100mbit-et tud, de szerintm ez egy ekkora bitráta esetén gondot okozhat.
Meggyöztetek , Ubuntu vagy Ubuntu Servert majd fogok telepíteni remélhetőleg hétvégén és kíváncsi leszek ott mi lesz a képminőség és a teljesítmény.
-
_Smooth
senior tag
Közben eszembe jutott, hogy a mac miniben a C2D mellett van valami mobil nV kártya... gondolom, akkor ez lehet a magyarázat, a 2évvel az intru bevezetése előtti procival szerelt gép frame packing 3D képességeire - már csak azért is, mivel abban a prociban még IGP se volt [facepalm]
Akkor csak k*rjon kecskét az intel vacak weboldala miattés várjuk a visszajelzést.
-
_Smooth
senior tag
Szerintem pont letojható az az InTru3D...
Nem hiszem, hogy bármi komolyabb köze lenne a dologhoz. Ahogy néztem, a DreamWorksszel közösen dolgozták ki kimondottan animációs 3D-hez.
2009-ben debütált a szabvány, de 2007-es C2D procival szerelt mac mini viszi a BD3D-t.
Szóval egészen biztos vagyok benne, hogy fogja vinni a rendszer.
Főleg, hogy elvileg nem is 2×1920×1080 képet kell feldolgoznia (mivel pont ez a lényege a FP rendszernek; csak az egyik kép teljes, a másik csak részlet infót tartalmaz - ezért is kell hozzá a spec program, ami viszont csak kraftot fog igényelni).Nem jól gondolom?
Engem inkább az érdekelne majd, hogy Linux alatt várható-e ennek a támogatása valamilyen formában PC-re (ha már a nyavajás kis RPi OE-je támogatja - és ott aztán megnézném, milyen InTru3D meg egyebek vannak). -
gurabli
őstag
Az érted az dünnyögés akart lenni, nem egy odadobott "érted"
Emígy nem is a 3d-re vonatkozott, hanem a h265 10bitre. Meg úgy általánosan mindenre. Szerintem amit a BYT tud, azt a BSW is tudja, akár mit is ír az Intel (fordítva nem így van).Valaki csak kipróbálja már azt a fránya 3D-t linux alatt minden létező formában, aztán kiderül, hogy mi a helyzet. Szerintem OE EGL testbuild-del kellene nekiesni.
-
gurabli
őstag
Azt jelenti, hogy nem működik, de már rég működhetne, csak majd a Broxtonnal állnak elő (remélhetőleg) a teljes h265 10bit támogatással, hogy legyen miért cserélni a Braswellt és így új vasat eladni. Semmiből nem tartott volna már a Bay-Trail-nél a 12ECU és hardveres h265 10bit támogatást belepakolni a GPU-ba, de akkor ki venne Braswellt, stb... Érted.
-
gurabli
őstag
Ez az egyik legnagyobb gond. Ha nem is a Bay-Trail, de a Braswell már mindent "tud", garantáltan le van tiltva (pl H265 10bit, hdmi 2 a lapokon, stb, stb) egy rakat cucc, visszafogva, stb. Még egy i3-at el lehetne valahogy adni, de i5 és i7 esélytelen. Gamereknek még csak-csak, meg akinek komoly munkára kell.
De ahogy mondod, hétköznapi használatra egy mai Atom tökéletesen elegendő.Három helyen is gond van: 1) gyártó (az Intel teljes egyeduralma, illetve egyiknek sem érdeke "túl jóval" előállni 2) alaplap gyártók (az elmúlt pár évben csak az Asrock-nak volt annyi esze vagy bátorsága, hogy valami értelmessel előálljon, Asus, Gigabyte szégyellheti magát). 3) gyártók szoftveres (értsd meghajtók) támogatása (Intel kezdi komolyan venni, AMD szerintem örökre elásta magát Linuxon, nVidia meg OK, csak éppen értelmes vas nincs a kínálatban).
(#39731) ll-kobe
Szerintem nem érdemes Red-et, gyanítom, hogy jó drága. Inkább 2 év garival bármelyik 2.5" hdd, amelyik legjobb árban van, a red +1 év gari feláron két év után szinte egy új hdd fele megvan. Talán érdemes keskeny, 7mm-es 2.5"-est választani, sokszor jól jöhet még az a pár mm is
És érdemes olyan helyen venni, ahol azért várhatóan a gari ideje alatt is üzlet lesz és érvényesíthető is. -
_Smooth
senior tag
Igen, köszi
Én sem az intel oldala alapján választottam anno a J1900-ast, ezért is néztem most meg, mégis mit ír arra.Amúgy itt BD3D támogatást írnak.
Tudom, ez csak amazon, még annyira se feltétlenül mérvadó, mint a gyártó oldala.
De annyira meglepne, ha tényleg nem tudná.
Ráadásul a dobozkában benne van a BD meghajtó is, tehát gond nélkül ki tudná bárki próbálni és joggal küldené vissza nekik bárki, ha nem tudja a leírásnak megfelelően teljesíteni. -
törölt tag
Igen, de a pontosság kedvéért jegyezzük meg, hogy madvr algók szempontjából egyformák. Ahol opció, ott a 260 képes már jobb felskálázásra, a 240 pedig nem elég semmire. Mi is a táp kérdés miatt lovagoltunk ennyit az ügyön, mai könnyen elérhető lin tápok kb max 80-100W környékét tudnak biztonságosan, amibe egy kihajtott A10 APU épp nem fér bele. 100W tápra már az A8+Madvr is necces, bár lapja is válogathatja, algók minősége, alulfeszelés stb. CPU ugye nem teker olyan veszetten, mint a GPU.
-
bajnokpityu
félisten
Nézd, anno 10/7800 mellé kipróbáltam r7/250 et, ddr5 el, mit hoz madvr alatt, és hybrid crossfire esetén is. Gyakorlatilag tök ugyanazt tudták, minimális különbséggel. Nem lehetett jobb renderelést választani, ahhoz kéne vagy 30% plus erő.
Tehát,hogy játékban hogyan optimalizáltak, trüköztek azt madvr esetén nem tudod figyelembe venni, csak a nyers erő számít. És az bizony max 10%.
És mértem fogyit, nem csak olvasgattam.
-
Oszilaci
senior tag
"TDP-ben: 55-60W "
-
bajnokpityu
félisten
a bőven erősebb az 5-10%, ahogy látom a mérések alapján.
szvsz ez nem fér bele 100W tápba. mivel van számításigény, sztem fel fogja tekerni a vga-t maxra, és a közepes fogyi helyett majd örülsz, mert a renderidőd lesz alacsony.
Inkább tekered le a frekiket, leveszed a teljesítményét, és akkor a fogyi is csökkkenhet.
-
törölt tag
Ja, nem jelent előrelépést egy közép kat VGA, a legfelsőkkel is csak chroma upscaling lenne hangyafasznyit jobb, ami viszont már vinné a lin tápot. Nem használok semmit, Madvr totál megkerüli EVR-t, VGA drivert. Bár PDVD Fluid M 3D lejátszáskor nem feltétlenül lehet rossz, de 2D-ben rosszul vagyok tőle. A Sony nagyon finoman jobban tud interpolálni, ha szükségét érezném.
Nemsoká kiadják a végleges SVP 4.0-t, azt majd persze kipróbálom. A 3.1-es is tudott finoman dolgozni, de nagyon sok mellékhatással egyben.
No és persze érkezik új AMD szoftver is, hogy legyen mivel összekutyulni mindent.
(#38576) _Smooth
Nekem már az újdonság, hogy a kis Bay-Trail képes BD3D lejátszásra.
-
törölt tag
Iszonyatos káosz van náluk a listákkal, szavukat nem hiszem.
Intel InTru 3D Technology totál tévesen van néhol megjelenítve. Pl Braswell+Windows tudjuk már, hogy van-é BD3D? HD hang egyelőre tuti nincs.
Ez a G4400 is jónak tűnik egyébként, kérdés mennyire igazak a specifikációk. Szokás szerint az is kérdés valójában i3-hoz képest milyen limitációkat kapott.
-
törölt tag
Zaba: Nem eszik sokkal többet, mint az A8-7600, kb 80-100W-ra jön most néhány százalék. 120W a max, de nagyon nehéz pontosan lemérni, ugrándozik ez is mint a többi. Pont beleférek a HDPlex Hifi-t etető 150W-os tápba, de kap még DIY vagy gyári lineáris fejlesztést.
Igények:
1080p-hez jó chroma skálázás kell, és néhány egyéb algoritmus. Pont annyit nyerek ezzel a fejlesztéssel, amihez épp kevés az A8, vagyis nem marad tartalék. Chroma up Super-xbr 150+AR, Artifact Removal +, Dithering +, Image enhancement Fine és Adaptive sharpen. Ez utóbbi egy érdekes témakör, ami épp fejlődik, jelenleg 1080p>1080p 250-es vászonhoz használom, nagyon finoman jót tesz a képnek. Nem feltétlenül van rá szükség, és nem minden megjelenítőhöz, nem minden anyaghoz és elég erőforrás zabáló. Ezekkel az algoritmusokkal 33ms környékén vagyok, de lehet bővíteni tovább 3D LUT, de a proji alapban deltaE 2 környékén van.
Van még néhány madvr setup. de azok nem annyira fontosak, mint a fentiek, továbbá a maszkoláshoz rengeteg új funkció elérhetó madVR-hoz.
Szóval nálam nincs értelme VGA-nak, az a VGA ami ennél nagyobb algót tud futtatni és 1080p>1080p értelme van, fentebb vázoltam és nem is biztos, hogy látható eredménynél jár, másrészt hoz-visz arány ízlés ill igények kérdése. Jó alaplap kell, jó HDMI kijárattal. Az általam kedvelt setup természetesen eltér attól ha valaki felskáláz, pl gyengébb anyagok, 720p, sorozatok stb, oda a világ VGA-ja nem elég, minident felzabál a madVR.
Intel vs AMD:
Néhányan úgy gondoljuk, hogy AMD-nek jobb a képe, jobb a hangja. Mások meg nem.
AMD egész biztosan nem küzd audio problémával, lehet hangsávot váltani, nincs olyan film/koncert ahol a HD hang egyszer is beakadna, kihagyna vagy hasonló. Ezzel szemben Intel elő-elő fordul. Skylake-et majd tesztelem és kiderül, de sok a panasz, amit tudjunk be az induló drivereknek. Ezért hezitáltam a héten, mert lenne kinek megcsinálni egy i5 mozigépet.
Lényegébe ugyanolyan brutális képminősége van mint az A8-nak, csak kicsit élesebb, kicsit pontosabb és van tartalék ha 320cm széles vászonra váltok.
Továbbra is úgy gondolom, ha valaki átlag tévézik, bőven elég egy Kabini (vagy utódja)+Kodi, Win alatt full multimédia 3D-vel kényelmes beállítással.
(#38196) Tonyo
Katasztrofális. A8 is az volt, ezért Noctua NH-L9A-val hűtöm, full hangtalanul. De szerettem volna jobb csillapítású házat, aminek a PHT megfelel. Nyilván lehetne még jobbat, de ez fér bele. Direkt a nagyobbat néztem, ha később VGA-s rendszert akarok, lehet fejleszteni.... Úgy vélem 10 évet lehúz.
-
btomi9
aktív tag
Nálam az evolúció és a cél a következőképp épült fel. Régen Flight Simulatoroztam, ami ugyan nem tudja a hyperthreadinget, tehát oda elég volt egy i5, viszont processzorban annak bármi kevés volt, olyan szarul volt megírva a kód. Így a fő cél a tuning volt minden mennyiségben. Noctua D14, aztán a vízhűtés, 4.5 GHz -re sikerült felhúzni. Aztán jött a virtualizáció, Oracle RAC konfigurációkat, egyszerre kell több gépet futtatni és hibatűrő rendszereket, adatbiztonsági technikákat szimulálni. Ehhez jött a sok memória, és a minél több szál, így jött az i7. Most már ezek megvannak, és HTPC -re tudom, hogy sok, de így lesz egy általános célra is tök jó gép. Zenére majd ha egyszer a DSD formátum nagyon elterjed, állítólag az tud processzorigényes lenni, hát meglátjuk.
-
Patice
Topikgazda
Akkor kezdjük ott, hogy a Bay Trail az IGP részét még az Ivy Bridge-től örökölte, persze némi módosítással éltek, de Ivy Bridge nem volt még olyan jó a kadencia helyességben. Az persze már más kérdés, hogy ki mennyire látja ezt, és mennyire zavarja, én igen és zavar, ha látom.
A Braswell ebben a tekintetben is nagy lépés IGP ügyileg, azaz még pontosabb a 23,976 és így már alkalmas számomra mozigépnek.
60p (FullHD) Braswell-nek már nem gond, 4K@60p már határeset - kicsit még droppol.
HEVC-t és 4K-t szerintem is meg fogják oldani Bay Trail-re driverrel, de a fenti probléma miatt nekem még mindig felejtős.
3D-re még lehet jön majd válasz, még mindig nem volt időm kipróbálni.
Hawell - 7.5 Gen IGP - Braswell 8 Gen IGP, szóval a Braswell esetében volt némi fejlesztés, még ha ugyan annyi EU is van ezekben.
Fogyasztás oldalról nem sokkal, de nyer a Braswell.
OK alul lehet feszelni a Cerkát/Penyát, meg vissza lehet fogni frekiben a CPU részüket, de akinek nincs otthon ilyen procija és nulláról indul, annak te mit javasolnál? Bay Trailt?
-
törölt tag
Az a baj azzal a 2 VGA-val, hogy semmivel nem jobbak, mint egy A10 APU, sőt az Nvidia még nem is minden esetben tökéletesen kadenciahelyes. Zöldéknél GTX960 lenne az első lépcső, amit érdemes APU helyett. Viszont tökéletesen érthető, hogy meghagyná alapnak az i7 procit és VGA-val bővítene, járható út ez is.
Egyetértek, objektíve nem lehet eldönteni mi lenne jobb a vázolt feltételekkel, én magam azt hiszem kettéválasztanám a mozit és az audiofileskedést.
...Gondolom minőségi zenehallgatásra sem kell nagyobb kraft sokkal....
Épp másik fórumon mosolyogtam imént, mármint mi kell egyesek szerint Audio PC-nek.
(#37864) apszi
Szívesen, jó mozizást!
-
Patice
Topikgazda
Persze hogy drága még most, amikor kvázi még kapni se lehet. Hónap végén már lejjebb lesz. Karácsonykor meg talán még lejjebb, ha addig nem történik valami nagy baromság a gazdaságokban....
DC-s Bay Trail szerintem sosem volt 20-hoz közel, inkább 30 körül mozgott.
"Cserébe többet nem tud igazából csak az IGP (ami végül is nem rossz dolog)."
Ebben pont ez a lényeg.
1150-es konfig is lehetne ilyen áron, csak nem ilyen IGP-vel...
Bay Trail lassan ki fog kopni a boltokból, kifutó termék lett. Jövő nyáron ezek a deszkák lesznek akciózva. (Akkor lehet veszek még egyet szervernek
- Synology DS716+ is N3150-et fog használni.
)
-
btomi9
aktív tag
Hopp, ezt a hsz -t nem vettem észre.
Nekem kettős, sőt, hármas célú lesz a HTPC, egyrészt az audiofil zenelejátszás, na ehhez nem is kellene videokártya. Ne legyen rosszabb képminőség, mint a mostani Popcorn C300 -as médialejátszómmal. És a harmadik: virtualizáció. Ez utóbbit azért vontam be ide, mert így fel tudom használni a meglévő 32GB memóriámat és az i7 -es procit, és nem kell újat, de gyengébbet venni.
A 300W -os lineáris tápot fogom rendelni, mert így nem érdekel, ha nem fér bele az egész gép fogyasztása a 100W -ba. Rohadt drága lesz, de az alaplapomat, videokártyát már sikerült olcsóbbra cserélni, van még egy komplett vízhűtésem eladó, asztali ház, táp, így tudok a saját holmik eladásából ebbe is bőven pénzt lapátolni.
A HD-Plex H5 tud max. 95W TDP procit és ugyanekkora TDP videokártyát passzívan hűteni egyszerre.
-
gurabli
őstag
Egyiknek sincs semmi gondja 24p-vel.
Rpi2: gond nélkül megy, ami volt esetleg gond, az a "hdmi black" frissítés váltáskor, de az is megoldódott (tudtommal már alapból OE-ben).
ION: OE alatt hibátlan egy jó ideje, eleinte voltak gondok, Ubuntu alatt pedig megfelelő driver kell és egy kis beállítás, egyáltalán nem gond a 24p
Braswell: lazán
Itt, és minden Jarvis testbuild esetén, arra érdemes felkészülni, hogy apróbb (néha nagyobb) gondok lehetnek a Kodi-val, de ekkora ugrás, mint a Jarvis lesz hamarosan már régen volt. Ha van is bosszantó hiba, gyorsan javítják. Év végére szerintem meglesz a final, de min RC.
Pi2 alatt persze nem olyan pöcc a GUI, de teljesen ok akár Aeon Nox alatt is.
-
Értelek, bár én is egy érdekes "állatfajtához" tartozom, mert nekem van egy rendes AVR méretű passzív hűtésű HTPC házam, benne 7x HDD-vel 25 TB és nem kell NAS-al is még szórakoznom külön, mert mindenem ott van egy helyen. És természetesen nem zúg, mert minden csillapítva van és csak 5400-es vinyókkal szereltem. Mobilnetről én is tudom ébreszteni a gépet és vezérelni is.
-
törölt tag
Nem overkill, vudu oldalon
szeretjük ha a mozis, sztereós eszközben van tartalék, jobb minőségű alkatrészekkel ellátott az alaplap, annak HDMI kijárata. Konkrétan pedig Braswell alatt nincs HD hang Windowson, nem beszélhetünk kompromisszumtól mentes felépítésről. Jelenlegi tudásunk szerint HD audio és BD3D együtt egyedül Skylake alatt adott az új Intel platformokon.
Nem hiába épült annyi komolyabb házimozi pécé Haswell alapra, ott sem érezzük overkillnek. Szintén Bay-Trail nem volt HD hang Windowson, Haswell OK (már ha rendeltetésszerűen működik
).
Erre lesz-e bármi javítás illetve eleve szándékos "feature", a kicsiknél, nincs infóm. Linuxon van HD audio, nincs kényelmes BD3D. AMD + Windowson elérhető minden, audio problémák ismeretlenek, viszont HEVC valóban katyvasz.
-
törölt tag
Aranyár ja, és még a szokásosnál is durvább induló árakkal. HDMI plusz DP 1.2-vel (4K x 2K 4096x2304 @ 60Hz HDMI 2.0 átalakítóval lehetséges) együttesen ellátott lapok már már pofátlanul. 150 eurótól csillagos égig. Nem feltétlen van szükség Z170-re, de eddig egyetlen H170 ITX alaplap van kettős kimenettel felszerelve.
-
-
Patice
Topikgazda
1. Nincs min.
2. "Megoldás lenne még a 720p anyag beszerzése is, de TV-n meg csak jobban mutat az 1080i". Válaszd az elsőt.Szerverekben az ilyen átkódolási képességek vagy tisztán proci erőből vannak megoldva, vagy pl. ARM procis NAS/szerver esetén gondolom van olyan változat, amiben van hardveres támogatás (~ GPU) az ilyen átkódolásokhoz.
Plexet én azért nem favorizálom, mert sokszor átkódolja az anyagot. Erre nincs szükségem. A lejátszó eszköz csak szépen kapja meg hálózatról az anyagot és csináljon belőle nekem szép képet a TV-re. Köztes átkódolás, minőségrontás nem kell.
Ha a mobil eszköz nem bírja, akkor csak úgy tudod megoldani, hogy kisebb felbontással próbálkozol.
Külön szerver progit nem tudok mondani, nem ismerem ezeket, mert ilyeneket nem használok.
Ha átkódolás kell, akkor szerver gépre XPenology-t tudok javasolni, mobil eszközökre meg a Synology ingyenes appjait.
-
Patice
Topikgazda
Nem lepődnék meg, ha pár funkció letiltásával butították kicsit a Braswell-t.
"Sőt, passmark pontszámra is létezik, hogy gyorsabb a J1900?"
Létezik. Tesztek (pl. német nyelvű, de azért érthető) alapján kicsit gyengébb általános teljesítményben az N3150 a J1900-hoz viszonyítva. Intel inkább a GPU-ra gyúrt, ami most még szoftveresen nincs a toppon, de hamarosan szvsz. ez is meg lesz oldva.
Csak gondoljunk bele: második félévben jön a Skylake, aminek hasonló alapú IGP-i lesznek (Gen8) és jönni fog majd rá driver is, ami jó lesz a Braswell-hez is. + Karácsonyra igérték a 4K blu-rayek forgalomba kerülését, szeptemberi IFA ettől lesz hangos, ami már HEVC kódolást fog használni. Ez a jövő, ez az új szabvány, amire épülni fog az egész ipar.
PC-s oldalról meg tudjuk, hogy leginkább nem dedikált hardveres gyorsítók lesznek, mint eddig, hanem szoftveres megoldások, amin lehet majd még sokat reszelni.
3D hiánya engem nem zavar.
-
Patice
Topikgazda
"Van egy elfekvő 1150 mITX lapom a fiókban 1 éve, azt néztem mit kéne bele tenni."
A legnagyobb, legújabb, legerősebb amit belerakhatsz egy Intel Core i7 5775C.
Iris Pro Graphics 6200-as IGP, 48 EU + 128 MB-os eDRAM a proci mellé integrálva. -
törölt tag
Azért van köztes konverzió, mert egyszerűen a VGA RGB pixelekkel dolgozik. Ezért további felesleges körök nélkül legegyszerűbb azt is kiküldeni belőle, majd a legtöbb tévé ebből YCC 4:2:2-t csinál magának, hangsúlyozva, hogy a konkrét tévé/projector ismerete nélkül ez általánosítás. Pl legtöbb LCD tévén nem igazán lesz látható különbség ha csak az YCC-RGB out különbséget nézzük.
Nyilván jogos felvetés, ha a tévé 4:2:0>4:2:2 chroma skálázója fosabb (vagy megtartja 4:4:4-ben, vagy egyáltalán kezelni tudja, vagy uyge eldobja, hisz "tudja", hogy az konvertálva került oda), mint a PC algoritmusa, miért ne törekednénk a legjobbra. Persze lehet mondani, hogy 42" tévén Full HD anyagon nagyítóval.... de mások meg bazi vásznon... ezért nem jó általánosságban beszélni.
Egyébként újabb Samsung plazma tuti tud PC módban RGB és YCC 4:4:4-et is.
-
PuMbA
titán
Samsungnál akkor van PC mód, ha beállítom, mert csak ekkor tűnik el a képbeállítások nagy része a menüből
A lényegen ez se változtat, sehogy sincs 4:4:4 60Hz-en kívül
RGB és YPbPr bemenet között nincs szemmel látható különbség, a mai TV-k már teljesen jól elvannak mindkettővel
-
törölt tag
PC/VGA-n belül egy ponton mindig lesz RGB 4:4:4 konverzió, tehát YCC>RGB. Ha feltételezzük, hogy a tévé kezeli (kezelni és megjeleníteni nem ugyanaz), miért történjen egy felesleges újabb konverzió: YCC>RGB>YCC formában. De a legfontosabb összehangolni a kimenetet a megjelenítő bemenetével. Pl az emlegetett 2012-es plazma egész biztos belül 4:2:2-vel dolgozik, fingja nincs a full RGB-ről, jobb ha egyből a VGA konvertál YCC-re, szemben egy GT60-nal amire nyugodtan küldhető RGB, jól konvertál magának bármiről bármire.
Lehetne folytatni azzal, ha a tévé megjeleníteni is tudja, pl Pana pure direct, akkor a chroma skálázás teljes egésze megmarad, nincs elhajítva egyből a fele. Kitérni a madvr YCC 4:2:0 >> 4:4:4-re, ahol a tömörített négyzetes recék tűnnek tova, stb stb. Szóval nem egy szóval lesöpörhető, hogy a chroma up (többek között) miként történik, a teljes lánc ismeretére és összehangolására van szükség. Ezután lehet eldönteni mit és hogyan érdemes. Nyilván Full HD anyag és közepes megjelenítő esetén érvényes amiről beszélsz, de a kényelem és egyebek megmaradnak, ha KODI DSPlayert-t használnál. De csak azoknak ajánlom, akik eleve tudják mit mért és hova állítanak, van tapasztalatuk MadVR terén.
Egyébként rengeteg sharpen funkció és skálázási lehetőség került az új madvr verziókba, elveszik benne már gyakorlottabb kéz is, tisztára Darbee lett.
-
PuMbA
titán
"Vannak kijelzők amik nem tudnak 4:4:4 jelet fogadni/megjeleníteni, tehát ott felesleges az erőlködés. Mondjuk akik ide betévednek többnyire azért van már 4:4:4-et támogató TV-jük (és full range bemenetük)."
Az én 2013-as Samsung TV-m - és tudomásom szerint még az újabbak is - csak 60Hz-en és PC módban tudnak 4:4:4-et, 24Hz-en csak 4:2:0-t, szóval tök felesleges vesződni a madVR chroma felskálázással meg hasonlókkal
"Nem tudom milyen anyagok vannak/lesznek. HEVC-ben mintha jönnének már 4:4:4 anyagok is"
Ugyanúgy kiterjesztett profilban lesz a 4:4:4, továbbra is 4:2:0 lesz a normál
-
törölt tag
Ja, főképp a teljes értékű chroma térkép miatt, Full HD BD chroma 4:2:0 = Luma/fényerő: 1920x1080 pixel, Chroma/szín infó: 960x540 pixel >>> YCC 4:4:4 vagy RGB 4:4:4. De ez nem minden, hogy ezt, pl 8-10 bit, 96 bit/channel újramintavételezéssel, ditheringen át doubling... madVR wikit és chroma subsampling wikit kéne átrágnod
Más kérdés, hogy megjelenítője válogatja végeredményben mit kapunk, pl bizonyos tévék kapásból dobják a chroma pixelek felét.
Vagy egész egyszerűen a HTPC kimenetet kell összehangolni a tévével, egyáltalán mit tud és nem megjeleníteni, illetve miből mit. Jó példa erre Patice régebbi Pana plazmája, ami egész biztosan másképp bánik a lehetséges kimenetekkel, ezért az a képminőség amiről minap beszélt(ünk), hasonlította össze Linux és Win tekintetében, jelentősen eltérhet egy másik tévén. Megint más egy olyan megjelenítő, ami akár képes teljes RGB 4:4:4 kezelésre is.
Nyilván alacsonyabb felbontás esetén plusz erőforrás szükségeltetik, de 1080p esetén, ha a vas képes Jinc3+AR-re, már jók vagyunk. Bicu és Lanczos között is elég nagy difik lehetnek, ha a Lanczos3+AR megy, az is nagyon jó, pl Bay Trail és Kabini egész biztos. Nekem most a Super xbr a favorit, de projin még nem teszteltem. Első látásra gyönyörű éles képe van, erőforrásigénye alig több, mint a Jincnek, nagyon jól skálázható, a végeredmény szvsz feleslegessé teszi az izzasztóbb NNEDI-t. De tesztelni kell még, ahogy említettem az újítások száma is elég sok... Majd W10-zel egyetemben, úgyis egészet nulláról kell felépíteni, viszont olyan jól működik minden, hogy semmi kedvem.
Száz szónál is többet mutat: MadVR Chroma Upscaling 1080p Image Quality
Töltsd le a nagyítható képeket teljes felbontásban, majd a színeket, éleket és általános képminőséget hasonlítsd össze. Elég szemléltető, ahogy sokszor elmondjuk, más-más a végeredmény 22" monitortól 50" tévén át 250 széles vászonig.(#36110) Patice
Fapacit olvasom épp, neki tetszik a 10.
-
PuMbA
titán
Az a baj, hogy kevés az információ erről a témáról és a gyakorlati alkalmazást meg a cégek eldugják, illetve bárki tud olyat mondani, hogy kész van működik, ha úgy se tudjuk letesztelni
Hamarosan Win10-en minden kiderül, ott beröffentjük a WMP-be a 10bit-es 4K HEVC-t aztán megnézzük, hogy milyen gépen megy és melyiken nem
-
Patice
Topikgazda
Remélem hamarosan letesztelhetem a legutóbbi Intel driverrel.
Apropó Intel és a driver frissítés: mostanában azért szerintem belehúztak. A hírek alapján:
2014-10-18 - 15.36.3.3960-as verzió - Broadwell már támogatva
2015-01-16 - 15.36.14.4080-as verzió - GPGPU + HEVC támogatást is csiszolták
2015-03-23 - 15.36.18.4156-os verzió
2015-04-23 - 15.36.19.4170-es verzió
2015-06-04 - 15.36.21.4222-es verzió
2015-06-08 - 15.33.36.4226-os verzió - Legacy ~ Ivy Bridge + Bay Trail driver frissítés
-
PuMbA
titán
Sajnos a Strongene használhatatlan, hiszen nemhogy DVGA-kon, de APU-kon se megy itt senkinek
HSA nincs ARM-en még, de egységes memóriakezelés már van, amit kihasználnak. Ahogy Windows 10-en is már van, hiszen a HEVC dekódere erre alapul. A HSA egy következő lépés az egységes memóriakezelésen felül, az tényleg soká lesz még
-
-
PuMbA
titán
Ja értem
Az IOMMU-val rendelkező Broadwell és az utána lévő, valamint Kaveri és utána lévő processzorokra biztos lesz / már van, mert a Win10 ezeket kihasználja
Többi procira, ahogy mondod kérdéses, mert szerintem akkor a Windows 10-ben benne lenne, ha olyan könnyű lenne megcsinálni.
-
PuMbA
titán
"A másik, hogy a direkt támogatás meg pl. 1 év az Intelnél. Tehát 3 év múlva valószínűleg hiába vársz driveres megoldást mai Intel cpu/IGP-hez."
Nem is kell várni a támogatásra, már most megy rajtuk DXVA-val a HEVC minden vállfaja
A HEVC dekódolásról meg olyan előrejelzések születtek az Intelnél, hogy minimum egy dual-channel memória konfiguráció fog kelleni a gyorsításhoz, tehát az AM1-es AMD procik élből kiesnek a single channel miatt. Lényeg a lényeg, nem fog az olyan könnyen menni csak úgy mindenen, kelleni fog a kraft.
-
törölt tag
Mindannyian megvettétek az UHD tévét, ott ültök előtte 1 méterre öletekben a centersugárzóval?
Tudtam, hogy az UHD sokkal gyorsabban terjed majd, mint hittük, de ilyen projim sem ma lesz. A 2015/16-os tévék árában szinte nem is látszik már a különbség, projik szintjén nagyon másként van egyelőre.
-
PuMbA
titán
Igen, H264 4K van, de ezek ki fognak halni. Ezen a honlapon HEVC 4K-k vannak és nagyrészt 10 bitesek. A (#35834) -es hozzászólásban linkeltem egy táblázatot, ahol jól látszik, hogy milyen Intel cucc miket támogat
(#35843) mivamma: Hohó....milyen géped van? Milyen driverrel?
-
törölt tag
Nem, ez más tészta, itt a régi Intelek hardveres fps limitáltságára gondoltam, azaz hogy önmagukban nem képesek pontos sebességre, a Kaverinél pedig a megjelenéskori DXVA gondokra, ami valóban eltért Kodi és MPC/LAV szintjén.
....Ha színtérnél a 16-235 kimenetre gondolsz akkor az intel driver gond volt,
Igen, de ma már ezzel sincs gond. ( majd köv drivernél lesz
)
Más:
Próbáltam VGA-val legfrissebb MadVR Super-XBR algoritmust Image Doubling és Croma up szintjén (NNEDI és Jinc ellenében). Főleg rosszabb anyag, felskálázás esetén, aki használja vagy a vas elbírja ezeket érdemes kipróbálni, szvsz nagyon jól megírták erőforrás szintjén is. Főleg az élek mentén jár látványos pozitívummal. Biztos vannak vagy lehetnek negatívumai, kísérletezni érdemes. Egyelőre mozin nem néztem csak asztali gépen.
-
Celtis
veterán
Kodi PVR backend választék különféle OS-eken.
Én csak a Tvheadendet használtam. Abba sok időt öltem. Még egy csatornaszerkesztőt is kiizzadtam hozzá, mert eredetileg a GUI képtelen volt több ezer csatornát kezelni.
Windowsos backendekkel nincs tapasztalatom. -
Celtis
veterán
Az számít normálisnak, amit az Openelec vonatkozó fórumában megvételre javasolnak. Végeredményben az említett mellényúlásaim is működnek, csak macerásabb. Például vannak speciális Openelec buildek TBS driverekkel. Működik is vele tökéletesen, de ha nekem kéne a dualaudio-s Openelec build is, akkor azt vagy megépítem magamnak (a két módosítás összevonásával) vagy eldöntöm, hogy melyik ujjamba harapok. Az utóbbit választottam.
-
Celtis
veterán
Ennél a helynél olcsóbban nem találtam normális, új tunert.
-
Celtis
veterán
Én két enigmás boxot váltottam ki HTPC-vel. Az Enigma azért igencsak kiforrott (legalábbis dreamboxon). Nagyon stabil. Sajnos ezt a HTPC még nem tudja. Mindennapos az ilyen-olyan bizonytalanság, de azért a család nőtagjai is gond nélkül használják, ami azért jelent egy szintet (a kezelhetőségre vonatkozóan!)
A tuner kiválasztásánál nagyon oda kell figyelni. Én pl. kétszer is belenyúltam. A TBS jónak mondott, de a driverei problémák miatt nincsenek benne az alap Openelecben. A másik meg a Tevii, aminek meg nics rendes támogatása. A DVBSky jónak tűnik viszont.
-
Rick4
félisten
Én végigmentem a listán, a dreambox 500-assal kezdtem, 600-800HD- 800HDSE, vu+ duo- és most solo2, ez a tuti, 1GB RAM, és kétmagos 2X1.3GHz-es proci van benne, ez tényleg olyan, amilyennek lennie kell egy jó beltérinek, 80 napot is elmegy újraindítgatás nélkül, akkor is más miatt lett restartolva.. A tuneres megoldás se rossz, lehet csak finomhangolás kérdése, egy próbát megérhet. Közben meg is kérdeztem, az ismerősnek duplatuneres dvbsky S952-es van az embernek, win és linux is kiválóan kezeli, neki openelec-kel alapból megy, nem kell semmit se trükközni a driverekkel.
-
Rick4
félisten
PVR-re félig használom, de van fogalmam róla, nekem egy linuxos műholdvevőm van, aminek van egy tuner server funkciója, a berakott merevlemezre legyárt a csatornákból m3u fájlokat, azokra kattintva pc-n minden gond nélkül nézhetőek vlc sream formában, most is megy. A kodiban van egy vu+ enigma client PVR kiegészítő, azt gyakorlatilag ugyanezt tudja, nekem lassú a csatornaváltás, hiszen a boxon megvan 1 sec alatt, de működik, leszívja az epg-t, csatornalogókat, mindent. Egy ismerősöm a gépbe rakott tunerrel nyomja, neki ugyanígy működik, teszi szépen a dolgát. De az van, hogy a kész stb-k valahogy jobbak, gördülékenyebbek, a sokkal erősebb hardver ellenére nem feküdtek erre a szolgáltatásra rá, szerintem nincs kellőképpen optimalizálva. Minden működik, de egy boxot 100%-ban kiváltani csak türelmes embereknek ajánlott..
Nem mellesleg egy jó dupla tuner, és egy smargo ott lesz árban, ahol egy különálló beltéri már megvehető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Minecraft
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Micro Four Thirds
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox Classic / Xbox 360
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest