Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• btomi9

aktív tag

válasz #75912448 #37361 üzenetére

Sziasztok!

Visszaolvastam pár oldalt, lehet, hogy érdemes lenne erre várnom? Leírom a szitut, hogy mire keresek megoldást.

Van egy 55 colos LCD tévém, egy synology klón NAS, egy popcorn c300 médialejátszó, és egy sztereo erősítőm, ami csak RCA bemeneteket hajlandó fogadni, egy hangfalpárt használok zenére, filmre egyaránt. Jelenleg a popcornból HDMI -n megy a tévére a kép/hang, illetve analógon az erősítőbe.

A popcorn -t szeretném kiváltani, a célom elsődlegesen a kitűnő audiofil hangminőség, de 1080p -ben (ritkán 3D -ben) szeretnék jó minőségben filmet is nézni. A popcorn képminőségével nincs bajom, ha lehet, nyilván rosszabbat nem szeretnék.

DAC -om még nincs, de ebben gondolkozom, a HTPC -nél gondolkoztam SoTM USB kártyában, ami a zavarszűrésben jó, illetve vettem egy HD-PLEX lineáris tápot, amiből 4 féle egyenfeszültséget lehet kinyerni, tiszta, zavarmentes forrásként.

Ezek fényében tudtok nekem valami irányvonalat adni, hogy HTPC fronton mi az, ami megfelelő lenne? OP.rendszer szempontból teljesen mindegy, hogy linux, windows vagy bármi, madvr / mpc hc dolgokkal is kísérleteznék, szóval nem riadok vissza a sok google keresés, játszadozástól.

Árat nem írtam, úgy vagyok vele, hogy ha megéri az időtállóság miatt (esetleg később 4K, bár ez most még nem érdekel), akkor inkább gyűjtök kicsivel több pénzt, és amúgy tudom, hogy a végén úgyis sokba' lesz az egész :)

• sb

veterán

válasz #75912448 #37361 üzenetére

Igen. De az nekem már aranyárban lesz HTPC-re.
    Ill. ez nekem már a "magasabb fogyasztás" kategória amibe egy AMD is belefér és jó eséllyel ott is bőven menni fog a gpu-s 4k+HEVC mire megjönnek az anyagok hozzá.

Én is Llano-n vagyok még. Papíron 65W, a gyakorlatban 3x3.5" HDD-vel együtt 40-45W playback alatt komplett konfigra. Csak lassúcska. Még egy Bay Trail is lenyomná szerintem ennyire visszavéve. És ugye az is tud mindent ami nekem kell, BD3D-t is. 5-10W-ból.

Csak hát ha már új gép akkor a 4K/HEVC jó lenne és a Braswell 3-4x annyi EU-ja is csábító. Plussz némi driver támogatás is van még rá. De ott meg a 3D gáz.

Nekem ezek lennének az ideálisak.
    Vagy van egy 1150 ITX lapom 1 éve a fiókban, abba egy 8-10k-s Haswell Celeron/Penya is brutál erős lenne 12 EU-val. De ott is ugrik a 3D. (Ill. a Haswellel nincsenek jó tapasztalataim fogyasztásban, de lehet, hogy egyedi eset volt.)

Azért ahhoz értenek, hogy tökéletes megoldás soha ne legyen 1-2 mesterséges feature visszatartásával.

Új hozzászólás Aktív témák