-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
ratkaics #55861 üzenetére
Szia,
egy ilyen eszköz is lehet a megoldás, ha már van valamilyen lejátszód és a kimeneti paraméterek megfelelnek az igényeidnek: [ZY-HA001]
-
mikrofon
veterán
válasz
windlord #55800 üzenetére
Én Ugoos am6 plus-t és nvidia shield tv pro 2019 box-okat próbáltam, használok. Most mindkettő van. Mind a kettö tudja képben 4k hdr Dolby Vision-ig bezárólag hangban Pedig a Dolby Atmos DTS-Xig bezárólag.
Ugoos előnye hogy rendes android fut rajta gyártói módosítással, így a felülete jól használható akár távirányítóval is, valamit meg rajta az AFR (automatikus frekvenciaváltás) illetve olyan apro gyári módosítások, hogy egykattintásos root, beépített hálózati adattár megosztás vagy éppen felcsatolás a hálózat máik adattárának. Minőségi fém házban van két WiFi külső antennával, és abszolút nem melegszik. 45 fok fölé nem megy a CPU hőmérséklet.... Két gyári tervezési hibája van,:
- a légegér stick- jét nem szabad egyből az USB portba dugni, hanem kell egy USB hosszabbító kábel, amiből már egy rövid is elég. Elvileg valami hardver elem az alaplapon túl közel van az USB port-hoz és zavarja a stick vételi jelét. A gyártó tud róla. Az új verzióban am7 elvileg javítja.
- Ha lecsavarod a két külső antennát a Bluetooth se fog üzemelni....Nvidia hátránya az Android TV rendszer. Valóban nagy hátrány. Pl a kodi rácsatlakoztatott HDD-re csak az /[HDD]/Android/data/org.xbmc.kodi/file mappába tud írni...
Előnye a játék. Nvidia játékok és hogy max 4 gamepad-ot kezel. Én pont a játékok miatt vettem, mert most a három gyerek kicsit videójátékozhat. Meg nagyon kíváncsi voltam a média képességére is mert mindenhol azt olvasni, hogy a tvbox csúcsát. Hát őszintén erre az Ugosz sokkal jobb mondjuk leginkább a szoftvere miatt és a gyártói integrált szolgáltatások miatt, ha nem kéne a videójáték akkor néhány napos próba után visszaküldtem volna az nvidia-t......Mindkét boxon androidot használom, androidhoz pedig a kodi, vlc, WiMu player-t, és Nova player-t..... jobb képi és hangi tartalmak már kényesek a lejátszóra. Az új kodi és VLC egyelőre mindent visz.....
-
mikrofon
veterán
válasz
Hattori1986 #55775 üzenetére
A házimozi belépő szinten topikban írtam pár dolgot arról, hogy mire használtam és hogy mire jutottam.
-
mikrofon
veterán
válasz
Hattori1986 #55773 üzenetére
Én egy hónapja akartam venni. Akkor se külföldön se idehaza nem volt kapható. Szerintem ha most külföldről meg tudod rendelni, akkor szerintem tedd meg...
Helyette imm6-ot vettem. Nem ugyan az a szint az biztos, de jól használható a rew-vel hobbi szinten. Nekem bejött.Dayton Audio iMM-6 iDevice Calibrated Measurement Microphone [link]
3.5mm TRRS headset jack csatlakozója van így laptopba egy ilyen hosszabbító kábellel egyből használható. PC esetén átalakító kell hogy a trrs jack-ből legyen két jack (mikrofon + line-out)...
-
mikrofon
veterán
válasz
joydrv #55764 üzenetére
Szia,
köszi, de igazából pont ezt akarom elkerülni.
Mozizáshoz van egy médiaboxom Kodival. Ez rendesen be van állítva és így tök kényelmes és igazi szórakozás.
Azonban néha előfordul hogy mégis a laptopról nyitok megy valamilyen videó tartalmat. Eddig ehhez én a VLC-t használtam. Aztán mivel most olvastam, hogy nem ajánlott gondoltam rákérdezek mi az ajánlott.... -
mikrofon
veterán
válasz
joydrv #55746 üzenetére
"A VLC is teljesen rossz választás házimozihoz. Nem ajánlott kategória."
Ha már ez így szóba jött, akkor megkérdezném, hogy milyen lejátszó javasolt?
Ugyan én nagyon ritkán nézek laptoprol (i7 8th Gen) filmet, mert van médiabox-om de néha előfordulna aztán mindig feladom. Lehet pont emiatt van a bajom. Akkor melyikre lenne szükségem? -
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
joydrv #55645 üzenetére
Ha német raktárból rendeled se van se áfa hiszen EU-s....
Lehet hogy agyon veri mindenben is.... Bár ugye a legfontosabb ezen a téren a rajta levő OP rendszer és annak optimálisa. Ebben pedig az ugoos androidja verhetetlen...
Az enyémen viszont gond nélkül megy a Dolby Vision a 4k60Hz HDR képileg a hang pedig szintén dolby Atmos-szal DTS-X hd-true minőséggel bezárva nem okoz problémát. Pont ezzel egyszintű Windows 10-es htpc-t kerestem párt HSz-szel korábban. De egyenlőre nem találtam. Úgy tűnik nem is létezik. Ha te tudsz olyat ami a korábbi hsz-emben lévő igényeimnek megfelel szívesen olvasom! Jah és nem muszáj 55e alatt lenni azért 100e is lehet csak szolgálja ki az igényeimet... -
mikrofon
veterán
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy mit vegyek?
Van egy Ugoos am6 plus androidos tv boxom. Ezt szeretném kiváltani egy hasonló tudású HTPC-vel. Az ok ami miatt váltani szeretnék a hangrendszer kalibrációja mikrofonnal. Ezen kívül nagyon szeretem és nagyon elégedett vagyok a box-ommal.
A tvbox mind harverben mind szoftverben igen jónak számít. Így ez az elvárásom a htpc-től is.
Tehát amit szeretnék:
- tényleg halk működés,
- gördülékeny, pörgös, megbízható üzemelés
- hang terén 7.1 AVR kiszolgálása Dolby Atmos és DTS-X trueHD hangzás
- a box tudja a Dolby Vision-t is de ez most még nem elvárás. Az AVR is támogatja.
- az AVR-re lenne kötve HDMI bemenetre hang és videó egy elvileg hdmi2.1 kábellel.
- van légegerem, azzal használnám
- extra vagyis jó lenne ha: álló haza lehetne és egy 17cm széles és 33cm magas és 35cm mély helyre elférne. Ez nem zárt tér így a szellőzés nem probléma elvileg.Mire használnám:
- Online video streaming real debrid szolgáltatással Kodi alól
- van egy hdd-m a gyerekeknek mesékkel, így ezeket onnan néznék Kodi-val
- a hdd-n van egyéb adat ami samba-val van megosztva illetve erre megy a letöltés is amit jelenleg a Box végez, tehát ez is a htpc feladata lenne.
- usb-n kapcsolódna rá egy nyomtató ami a hálózaton meg van osztva
- képernyő tükrözése telefonról
- Spotify zenehallgatás
- tvbox-on jelenleg a smart YouTube next-et használom hogy a gyerekek miatt ne legyen reklám.Használt szoba jöhet, sőt. Árat nem írok, mert fogalmam sincs mennyi az annyi. Szeretnék jó ár-érték arányt és hogy a fenti elvárásaimat megbízhatóan tudja, de nem szeretnék a szükségesnél többet rákölteni. Néztem a hardveraprót de fogalmam sincs melyiket érdemes megvenni.
Jah és játékra nem használnánk!
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Ford topik
- Medence topik
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged