-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
(#50194) bnorci71 : , (#50195) tupacamaru: , (#50198) drdr:
Nektek egyben írok igen ilyen furcsaságot már rég láttam, gondok/bajok vannak ezzel a lappal sajnos, de majd Ipon megmondja mi legyen.Táppal szerintem nincs gond, én nagyon gyanakodom valami nem jó ennél a lapnál, mert megint baszadkodik(elnézést a kifeezésért)
Ha leállítom a gépet nem tudom visszakapcsolni, csak ha tápot lenyomom ,kiveszem az elemet 1 percre, visszateszem és elindul.Jövöhéten rendelek hozzá másik ramot, Micron-t szerintem kipróbálom azzal. Ipont hétfőn felhívom mi legyen mert ez így nem jó 30k-t fizettel a lapért.. ez nem kóser.
Újraindítással megy természetesen a rendszer, de ha egyszer kikapcsolom akkor bukó.Pár apróságot néztem, mert Windows fenn van, de megsztás ilyesmivel nem foglalkoztam.
Alap 32bites kodit feltettem és kipróbáltam sokmident.
Nekem a TV-m 3D-s Sony Fullhd-s (42W815B) tehát 4k-s anyagot visszabutítja.amit kipróbáltam:
- 4K-s anyagokat a jellyfish részréől egészek 4k hevc, 400mbitig simán mentek (70-80%-os CPU használattal)
- MVC-s iso fájlt 2-t elindítottam, pöccre ment midnen nem kellett vele szórakoznom (3D-s részt valamiért nem hozta elő a Kodi de ez csak beállíts gond)
moderálva
A többi tesztet vagy holnap vagy a gép konfigolása után. Én elsőre azt mondom megérte váltani, igaz idegesítő a lap hogy ezt műveli velem, de majd ipon megmondja mit is csináljak.[ Módosította: #45553408 ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
drdr
senior tag
válasz stigma #50192 üzenetére
Erre azért ne vegyél mérget. Mondjuk nem tudom milyen tápról van szó, de régebben voltak olyan tápok ami kicsi terhelés esetén el sem indultak. Jártam már úgy, hogy "fáradó" tápszűrésből adóan nem indult egyik alaplap, a másik igen... Csak ötlet, de nem zárnám ki ezt sem, amíg nem próbálom ki.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz tupacamaru #50195 üzenetére
Persze, hogy ki lehet. 4K videó ugyan úgy lejátszható vele, csak akkor 1080p-re (vagy amilyen felbontású a megjelenítőd) lesz konvertálva "menet közben".
Ez amúgy megint egy érdekes téma, mert a legtöbb 4K-s anyag HDR-es, vagy HDR-ből van SDR-re konvertálva (kivéve a direkt SDR-es 4K tesztvideók). Tehát jó kérdés, hogy mennyire torzulnak így a színek az 1080p-s verzióhoz képest, ami "gyárilag" SDR.
A legjobb teszt method összehasonlítás:
Ugyan annak az filmnek a 4K HDR, 4K SDR, majd az 1080p-s verziójába belenézni egymás után.
Mivel nincs HDR "tudás" a lapon, így HDR->SDR konverzió sem lesz. Így valószínű, hogy a 4K HDR verziónál fakóbb lesz a kép és a színek. A 4K SDR és 1080p-s videó közötti különbség pedig egyrészt függ az előzetes HDR->SDR konvertálás módjától is.
Mindez mondjuk FHD TV estén, illetve 4K, de HDR nélküli tudású TV esetén érvényes. 4K+HDR-es TV-n nem kérdés melyik néz ki "jobban".
Legalábbis, ha jól kalkulálom...
[ Szerkesztve ]
-
Renato1993
tag
Üdv!
40k-ig mit ajánlatok csak lap integrált procival, vagy lap+külön proci kombóban? (ház, RAM, ssd, hdd, táp, ODD stb van már, csak az ASRock E350M1gyengécske már kicsit)
Kritériumok:
DDR3 asztali ram-os legyen lehetőleg, de ha van valami bestbuy notebookos ram-mal, akkor az belefér.4k felbontást bírja.
Jackből legyen rajta legalább 4 kimenet hátlapon a 7.1-hez.
Felhasználás:
Windows 7 futna rajta, értelemszerűen filmlejátszásra lenne használva, plusz böngészés, torrent, youtube.Köszi előre is!
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,AMD Phenom II X4 965BE,Sapphire HD5850, 240GB SSD, 2x4GB DDR3 RAM,Corsair VX450 táp,Tt VB6000BWSD ház,TOSHIBA DT01ACA200 2TB HDD
-
tupacamaru
veterán
válasz stigma #50193 üzenetére
Örülök hogy sikerült beindítani. Már én is másolom a dolgokat rá. 4k-s kijelző nélkül ki lehet próbálni hogy mit tud, vagy mindenképp kell hozzá?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
bnorci71
addikt
válasz stigma #50193 üzenetére
ezek az Xakta esetek, az én N3150-em se indult visszaküldtem srác visszavitte ahol garis kipróbálták indul, azt mondták nem mindegy a RAM neki hogy 1,5 vagy 3V-os a specifikáció szerint mindegy neki. Visszajött a lap kipróbáltam itthon minden Rammal indult. Pedig visszaküldés előtt is próbáltam mindennel mindenhogy resetelni stb csak abból derült ki hogy elijndult és ment a lap hogy az USB-s HDD felpörgött és ment is
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
stigma
addikt
válasz stigma #50192 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget, elindult a nyavalyás.
bajom annyi most 5 percig volt elem nélkül, darabokra szétszedtem majd 1 rammal próbáltam, asztalon, pöccre ment.
Most összeépítettem, elindítottam, lássék csodát megy elsőre.
Amit nem értek hogy ugyanezt megtettem tegnap és mai nap, igaz csak 1 percre szedtem ki a BIOS elemet és akkor mozdulni sem mozdult meg.
-
stigma
addikt
válasz MasterMark #50191 üzenetére
(#50190) drdr : táp jó, mert a régi lapot visszaszereltem tökéletesen megy
(#50191) MasterMark : Ramok nélkül nem próbáltam, megnézem.
-
-
stigma
addikt
válasz SunMount3r #50187 üzenetére
(#50187) SunMount3r: Persze működik. Ugye itt csak lap + ramot cseréltem semmi mást.
Régi konfigot összedugtam pöccre ment.(#50188) MasterMark : Hát zárlatot kizárom szerintem mert a régi konfigot összedugtam pöccre ment.
Ramokat a laptopszalonban próbáltam itt győrben, bevittema gépet, majd 3 fajta (Noname, Kingmax 4GB, Kingstone 8GB) 1-1 modult kipróbáltam midnen slotban de nem indul el a gép.
Billenytűzetet rádugtam ott is itthon is, de lövésem sincs mi baja lehet.
Ma délután majd még egyszer kiteszem az asztalra és ha nem megy akkor megy vissza iponba gariztatni.
Itt még az lehet tápot rádugom meg aminek rajta kell lenni és a PLED-nél a +és- érintkezőt csavarhúzóval összeérintem hátha.. ezt még nem próbáltam ki.
Mint nézem csak alzában van ilyen lap, mást nem tudok onnan megrendelem, iponból meg visszakérem a pénzem.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz hash99 #50185 üzenetére
Hát közel 15 éve foglalkozom gépek összerakásával, de még ilyen bajom nem igazán volt.
Ha asztali gép lenen külön lap + proci akkor igen, láttam mr ilyesmit de az proci gond volt, vagy épp a lap Bios-a nem volt megfelelő.
Ramok esetén ha nem lenne jó csipogna is szerintem....
Kurvaidegesítő mert másik lapomat hétfőn postázom és most nincs semmim, amivel tudnám tesztelni, hogy jó vagy sem. Garanciás ügyintézés miatt most megint rendeljek/vegyek egy lapot.
Istenem eddig 2018 nem az én évem.
-
stigma
addikt
Sajnos a tesztek egyenlőre elmaradnak a J4105-ös lappal kapcsolattalan mert nem indul a gép..tiszta idegbeteg vagyok..
Próbáltam:
- 1 db 4GB-os rammal, 2db-al , slotokban külön külön
- Csatlakozókat, jumpereket jóll dugtam rá.
- HDMI-vel erősítőre dugva, vagy simán DVI kábelle is.Minden lehetséges kábelt,jumpert 100% átnéztem kipróblátam, de sajnos nem indula gépem.
Győri számtechboltban is kipróbáltam 3 fajta rammal (Noname 4GB-os, Kingmax 4 és 8GB-os de uyaganz a tapasztalat )Előlapi 23-es ledes ventillátor 1 pillanatra felkapcsol mikor tápot adok neki, majd ennyi.
Meg sem moccan. Cmos clear, elem-ki , megvolt minden.Ha visszaépítem a régi lapot azzal pöccre első körben megy szóval vagy lap, vagy ram gond.
Vagy nagyon nagyon finnyás a ramokra nem tudom, de én Hynix rammal próbáltam de már eléggé ideges vagyok mert most akkor megint napokig nem lesz gépem.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
szinimini
senior tag
válasz bnorci71 #50182 üzenetére
Nem is szeretnék egy zsák pénzt elkölteni erre, egyenlőre marad az X10 és meglátjuk,h mit tudok belőle kihozni.
Azért is érdekel ez a téma egy kicsit jobban,m most jött meg a 4k tv aztán már akkor hadd szóljonA külső winyo részt a későbbiekben NAS-al fogom majd megoldani.
-
bnorci71
addikt
válasz szinimini #50175 üzenetére
+ SunMount3r
ha van hálózat a tv-n akkor onnan is tud lejátszani, a 8éves Samum tudja, igaz sose használtam, mobil HDD-ről ment a filmnézés, igen a feliratokkal akadtak gondok, illetve az .iso ami nem megy a tv-nek más minden formátummal megbirkózott
egyébként nem is arra gondoltam, hogy mindenhez csak ugye látom megy a kínlódás a HDR lejátszással meg zsák pénz kel a komponensekre ezért gondoltam átmeneti megoldásnak
engem jelenleg nem érdekel elég a HD majd ha bedöglik a tv akkor lehet 4K lesz
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #50179 üzenetére
Árban sem egy kategória és a Zidoo-val vannak bajok mostanában (frame drop, banding).
-
szinimini
senior tag
válasz SunMount3r #50179 üzenetére
Hát igen , eddig ez a legjobb/legolcsóbb megoldás,ami most van :/
-
szinimini
senior tag
válasz SunMount3r #50176 üzenetére
+1
-
SunMount3r
nagyúr
válasz bnorci71 #50172 üzenetére
Az a TV-től is függ.
Speciel nálam érezhetően jobb a képminőség egy dedikált lejátszóval, mint a TV-m sajátjával. A kezelőfelülete is nagyon fapados és a formátumtámogatása is hiányos (elég csak az iso-kra gondolni).
A kadencia helyességet szokták még felhozni, hogy az sem megy általában a TV-s lejátszóknak, de mondjuk nálam a 23.976fps-el nem voltak (érzékelhető) problémák, ha nem is tudja némely TV lejátszója, gondolom ilyenkor valamit betrükköz magának, hogy úgy is elfogadható legyen.Meg aztán (ha jól tudom) hálózatról sem képes lejátszani a TV-m, az állandó winyó ki-be dugdosást meg nem kívánom vissza.
Az, hogy a TV-n mivel fest jobban éppen az adott videó az sok mindentől függ, pl. a PC-s lejátszók beállításaitól, megfelelő bement választástól és a TV beállításaitól. Nem éppen egy "out of the box" történet.
Persze az lenne a "tökéletes" ha mindezt tényleg pöpecül megoldanák a TV-k lejátszójának szintjén, de szerintem attól még messze vagyunk.
-
szinimini
senior tag
válasz bnorci71 #50172 üzenetére
Szerinem most már azért egyre több film van 4k/uhd minőségben és ha már a tv tudja akkor abban szedném most már le a cuccokat.
A tv-n van optikai kimenet is pl.
Akkor mondjuk egy 3,5 hdd ház a tv-re kötve azt kész is, mondjuk az nem zavar ,h nem kodiban látom,de olyankor mit csináljak ha a feliratot pl nem viszi nem tölti be. Vagy ennek milyen hátrányai vannak?Szerintem egy mediaplayer erre jobb. pl egy zidoo x10
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
Halkan érdeklődéssel kérdezem.
Miért fontos a HDR egy IGP/VGA-tól?
Gondolom nem ezek a tartalmak hemzsegnek majd a HTPC-n, a TV ami HDR képes az gondolom saját lejátszóval is rendelkezik így le tudja játszani a HDR tartalmat saját magának. A hang egy optikai kábelen kinyerhető az erősítő számára.Saját 8 éves HD tv-mel én azt tapasztaltam, amit a saját lejátszójával játszottam le sokkal jobb képminőség volt mint ami a HTPC-ből kerül át HDMI-n. Azt tudni kel esetlegesen SD tartalmak (800x600 de lehet volt 640x480 is) felkonvertálását csinálta meg a tv magának szinte észrevehetetlenül
-
Gorneck
legenda
Mindenre kompatibilis cuccot igen nehezen fogsz találni, hacsak nem fogsz kompromisszumot kötni esetleges médialejátszóval...de 1-1 szabvány szoftveres/hardveres összehangolása sose volt egyszerű és ez se mostanában fog megváltozni szerintem.
Lsd hiába tudja a HTPC-m a 4k-t vihogva most már, az erősítőmre nem tudok átküldeni minden elérhető "hang tartalmat", ami lássuk be kurva gáz... Buzi szabványok, ígéret ami kiderül, hogy hááát mégse fénylik annyira...
Egyébként maximálisan elégedett vagyok az fent belinkelt HTPC-vel, Windows-val tökéletesen teszi a dolgát, minap ismerősöm hozta a gyerkőcét és steamen keresztül simán csapatta vele...
Mondjuk az is megérne egy misét, hogy mennyi és milyen 4K + HDR tartalom lesz elérhető majd számunkra is. A jelenlegiek esetén nem mindenhol vagyok benne biztos, hogy az valóba az e...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Bird
addikt
válasz szinimini #50167 üzenetére
Az a baj, hogy külön GPU-s megoldással a fentiek alapján az 1030 Gt felejtős ha 4k hdr a cél.... Maradna az rx550 de az LP méretben/ nem arany áron jelenleg beszerezhetetlen...
Ha nem cél a hdr:
ASROCK H110M-ITX
Pentium G4560
4Gb DDR4
MSI 1030 Gt LPEz viszont szerintem sajnos MÁR nem éri meg, szerintem várni kellene még, hátha az AMD csinál vmi integrált ION féle (régi szép idők) megoldást..
Szerintem is kár érte...........
SunMount3r:Gondolom nem véletlen, egyelőre nem volt meg az igény rá. Tényleg vicc.......
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
szinimini
senior tag
válasz SunMount3r #50168 üzenetére
És csak a játékokra jó hdmi 2.0 sajnos :/
De,amit írsz tök jogos sajnos.
Bird Pont most nézegettem lp gpu hdmi 2.0-val, ennyiért nem kell pl gtx 1050 vagy mi is volt olyan 70-80 körül vannak. Ennyiért azért nem kell.
Úgy nézz ki,hogy akkor még maradok akkor a zidoo-nál, aztán ha eljött az idő váltok majd.
Kár ezért[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Az a vicc, hogy a PS4 (az első "alap" verzió) még jóval a 4K és HDR mizéria kitörése előtt jelent meg. Erre pár év múlva fogta magát a SONY és egy sima firmware frissítéssel HDR képessé tette. Mivel nem spórolták le róla a jobb fajta HDMI vezérlőt, így azt 1.4-esből gyak. 2.0-ásssá lehetett varázsolni.
PC fronton meg még mindig nagyítóval kell keresni a 2.0-ás alaplapokat...
-
szinimini
senior tag
válasz SunMount3r #50165 üzenetére
Most egyenlőre a kezelhetősége nem tetszik,d szerintem az a baj,h eddig csak windows-hoz voltam hozzá szokva.
Ill,h tegnap torrenttel szerettem volna letölteni és nem engedte a hdd-re,aztán vh össze hoztam,d közel se tudtam a netes letöltést kihasználni rá pedgi csak 10mbit-es van.
Így elsőre eléggé csalódott vagyok ,d lehet,h ez csak user errorBird Ja, így értem akkor a problámádat már Azt gondotlam ,h nem olyan nagy szám most már hdmi 2.0 főleg,h már egy ideje bejött a 4k tartalom. Akkor egy ilyen lap tényleg elég ritka :/
Milyen configot ajánlanál,ha gpu-ról menne a 4k? És én se szeretnék egy nagy dögöt a nappalib[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
válasz szinimini #50164 üzenetére
HDR miatt kell a HDMI 2.0. Sajnos ilyen alaplap, mint a fehér holló. Várnék még értelmes integrált APUs ryzen rendszerre, de én semmi konkrétumot nem olvastam róla. A ryzen 3-hoz GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI-ben gondolkodnék jobb híján ér/érték arányt tekintve.
Elméletileg a Vega 8 4k+HDR ready. Viszont ehhez kellene a HDMI 2.0.
Úgy látom még várni kell, kérdés mennyit. A kis brazos csere érett jó ideje.
UPDATE:
Sajnos a fent említett lap is bibis:
SunMount3r: Intel i3-ban eddig nem gondolkodtam.... Nekem a g-s ryzen szimpatikusabb.....
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
szinimini
senior tag
Jogos , szebben is néz ki egy kis gép
Milyen házad van?AMD Ryzen 3 2200G proci integrált Vega 8 Milyen alaplapot tervezel ehhez?
Találok vhol erről leírást,h támogatja a 4k-s tartalmakat?nVidia vonalon nem is gondolkodtál? És akkor itt egy lp video karit belerakni nem?
[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
Arról nem tudunk valamit, hogy az AMD-nek lesz-e vmi integrált procis megoldása a közeljövőben?
Ahogy nézem AM4 vonalon a HDMI 2.0 felejtős. Sakk- matt szitunak tűnik egyelőre.
szinimini: Igen! Ragaszkodnék a mitx konfighoz. Ahhoz lenne házam táppal... Matx házak ormótlanok a nappaliba.
[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
Egy cikkben ezt olvastam róla:
"Az olyan varázsszavakat, mint a 4K, az Ultra High Detail vagy az élsimítás felejtsük el - az RX 550-nel ezekre esélyünk sem lesz."
Ha erről a kártyáról van szó.Csak van most már vmi ,ami képes a 4k-ra.
Nem vagyok járatos ezekben a dolgokban csak elég furcsa ez számomra...Akkor ha ez ennyire nem megy HTPC-ben a 4K akkor marad az a zidoo-nal aztán megszokom.
[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
válasz szinimini #50153 üzenetére
Asrock J4105B (még nem kapható nálunk, a teljes Pcie miatt kell)
1030 GT LP videokari
4 GB DDR4 ramJelenleg ebben gondolkodok, nálam AMD brazost fog váltani.
PuMbA: Upsz! Ezt nem tudtam.... Akkor elég lehet a sima J4105 vagy G-s Ryzen? Na az egy vagyon lenne mitx kivitelben...
[ Szerkesztve ]
-
-
szinimini
senior tag
Sziasztok,
jelenleg van egy Zidoo X10 médiaboxom,de sajnos nem elég felhasználó barát vagy user error van és ezért gondoltam,h egy htpc-re cserélném,amin nyugodtan tudnék letölteni, gyorsabban másolgatni stb stb
Meg vh nem az igazi számomra eddig az android rendszer vagy csak meg kellene szoknom.A jelenleg ilyen tv-m van és ebből szeretném kihozni a maxot.
Ehhez szeretnék építeni egyet vagy venni egyet,ami windows alapú és tudja a 4K/UHD tartalmat.
Elsőre ez tetszett meg,de ha jól olvastam akkor ez sajnos nem tudja a HDMI 2.0.Ti mit tennétek a helyemben? Tarsam meg az X10-et ,m ha htpc lenne akkor 3x áron tudnám megcsinálni csak?
Most nagyon nem tudom,h mit tegyekHa már van ez a tv akkor kiszeretném használni maximálisan.
Most van pc.de nem tudja a 4K-t és később úgyis laptop lenne helyette ha ez fontos infó -
stigma
addikt
Hát ha 4k/60Hz-vel gond lesz , akkor én már nem tologatok semmit sem, hanem veszek egy mediaboxot, a mostani gépet meg NAS-ra alakítom át.
Ezt már többször megfontoltam, 4K-s tesztet sajnos egyenlőre TV hiányában nem fogok tudni mondani nektek, de cimborám most szerzett be egyet, és már bejelentkeztem hozzá hogy teszteljünk picit
-
stigma
addikt
válasz SunMount3r #50143 üzenetére
Az is király ház régen nekem is az volt, 4-5 HDD-t simán bele tudsz pakolni.
Hardverapro-n be tudod szerezni. Nekem a legelső széirás volt melyben még nem volt elforgatva az ITX-es tálca , ahova a lapot szereled.Lecseréltem kisebbre, mert sok helyet foglalt, vagyis ezt mondta az asszony, hogy cseréljem le kisebbre.
-
stigma
addikt
válasz ratkaics #50138 üzenetére
2 fajta házat ajánlanék, nem 2 forint sajnos de tesztek alapján emgbízhatónak tűnik :
1.Fractal Design Node 202
2. Silverstone FTZ01Ezenkívül biztos van még pár házikó, nekem gyorsan ezek jutottak eszembe.
-
stigma
addikt
válasz BullZeye #50140 üzenetére
Hali, konnektórból nem tudom kimérni sajnos, de úgyis tervezem venni valamit, mert néha jól jönne.
A mostani HTPC-mbe ez van (Pénteken cserélem ki a lapot+Ramot)
Alalap+ proci: Asrock J4105- ITX (Régi lap: Asrock N3150–ITX)
RAM: 2x4GB Hynix 2400 Mhz (Régi RAM: 2x4GB 1600L DDR3 (L=Low Voltage) )
SSD: 120G Kingston Fury SSD
HDD: 6 TB WD Purple
Tápegység: FSP350-60APN tápegység
Ház: Corsair 250DA tápot itt hardverpaor-n vettem kb 5k-ért újonnan, próba garival => FSP350-60APN
Fejből nem tudom kitől, de az tuti, hogy kb hangtalan, mert HTPC-től 2-3 méterre alszom de még nem hallottam sosem a hangját.
-
BullZeye
veterán
válasz stigma #50137 üzenetére
Légyszi nézz majd egy fogyasztás tesztet, ha van rá eszközöd, érdekelne, hogy használat közben hogy alakul, esetleg 4 sata miatt van e jogalaapja, hogy Synology-t "kukázzam" miatta.
Vettél hozzá tápot, vagy guberált régi atx hajtja meg?
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Antec ISK110-es házban használok miniITX-es core-i3-as konfigot HTPC-nek.
Gondolkodom egy dedikált VGA vásárlásán a konfighoz. De ugye ebbe a házba nem fér be ilyesmi. Milyen házat tudnátok javasolni, amibe valami "egyszerűbb" VGA-t be lehet tenni? (akár raiser-es megoldással)
A cél, hogy állítva lehessen használni és minél kisebb legyen.Köszi előre is a segítséget!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
stigma
addikt
válasz radi8tor #50135 üzenetére
Ez igaz, ez csak low budget lap , ezenkívül volt pár minőségi lap a kezem alatt (ASUS maxumus formula, MSI, Gigabyte lapok, és imádott DFI P35/P45 lapszéria....) ahhoz ezzel nem spóroltak.
Sata kábleim vannak bőven, illetve pár szpr forintos tétetel, ezen nem akadok fenn, és remélem méltó utódja lesz az Asrock N3150-nek
-
stigma
addikt
Egy furcsa kérdést teszek fel, mivel eddig Linux-os EGL-es Kodin mozogtam.
Mint látom, van olyan Kodi mely DSPlayerrel integrált
Itt kérdésem az lenne látom MadVR is bele van téve, viszont ez fog menni negem IGP-vel?Lehet leszedni 32 és 63 bites változatot, kérdés az hogy konfiguráljam ?
Ilyen leírást találtam hozzá => https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=259188
Kérésre PowerDVD-vel tesztelem majd a 3D MVC iso fájlokat, 4K-s anyag sajnos nem lesz jó, mert a TV-m csak FullHD-s, max azt tdom megnézni, hogy maga a forrás, mikor lejátszom akad e vagy sem.
Ezenfelül miben másabb a DSPlayeres változat mint a sima Kodi ami Windows-os?
MadVR ha emlékem nem csal egy képjavító algoritmus, de emlékeim szerint nem IGP-re tervezték hanem combosabb VGA-ra.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
válasz tupacamaru #50133 üzenetére
Hát én tutira bevittem volna a postára, mert letörni nem olyan egyszerű egy ilyen lapon azt a fajta hütőbordát.
Amúgy Ramok úton vannak hozzám, pénteken fogom összeépíteni a gépet, szombaton fogom tesztelni.
-
tupacamaru
veterán
válasz stigma #50132 üzenetére
Nekem is ma jött meg, csodálkoztam is hogy csak két SATA portot említesz. Kábelből viszont tényleg csak kettő van. Annyi bajom van hogy a Win 10 nem látja az SSD-t amire telepíteném.
Az enyémet a posta megjáratta rendesen, mert letört róla a procihűtő.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
stigma
addikt
Várva várt lap megérkezett. => Asrock J4105-ITX
Azért 4 db satának örültem volna 30k-ért de mindegy , teljesítsen jól.
Sajnos DDR-4es So_dimm 2400-as ramok még csak úton vannak, szerintem szombat, vasárnap fele fogom összekalapálni a gépet.[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #50125 üzenetére
Persze
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor azt mondjátok, hogy egy RX 550-nel a HDR és a FullHD MVC 3D is tökéletesen megy?
-
-
bnorci71
addikt
válasz canniball #50118 üzenetére
és akkor a TV-t bekapcsolod a TV távval a Kodit vezérled a HTPC távval és a TV távval változtatsz hangot....
csak bele ne keveredjen az ember
persze ha mindezt egy távval teszed az más
most csak belegondoltam mekkora gondok ezek bezzeg kölyökként a csatornaváltás is a tv-n ment fel kellett állni odasétálni
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz canniball #50116 üzenetére
Erősítő és a tv is tud hangot kiadni, de jelenleg is van egy 10 hónapos új fogakkal küzdő kis vasgyúró a szomszéd szobában (éppen aludni készül), és fejhallgatóra vagyok kényszerülve, amit közvetlen a htpc -be dugok, a film indításakor az "Audio profiles" pluginnal ki választom hogy min szólaljon meg a hang. Itt nem árt ha tudom a hangerőt szabályozni. De tényleg köszi a tippeket, marad az Explorer exe, majd shell:startup indítás úgy fest.
-
bnorci71
addikt
válasz canniball #50116 üzenetére
gondolom mert a Kodit is azzal vezérli nem kel 2 távval babrálni
én is sokszor azzal állítom illetve a TV be van állítva egy hangerőre és a TV-t nézek akkor a box-on állítom TV távot gyakorlatilag csak a bementet váltásra használok"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
stigma
addikt
válasz SunMount3r #50108 üzenetére
Hi, tesztet írok be nektek mindenkétt, ipon-ról rendeltem meg a lapot, hétfőn hozzák nekem.
Ramokat most kukázok, összeépíteni + tesztelni szombaton vagy vasárnap fogom.
Tesztkörnyezet Win10 lesz + Kodi lesz. Pendrive-ra próbálok kiírni egy LE-t és ott is tesztelni a dolgokat.
Bármi kérdés, óhaj sóhaj, írjatok privit nyugodtan és próbálom majd tesztelni.
-
stigma
addikt
válasz PistiSan #50106 üzenetére
Hali és úgy próbáltad már hogy:
1.Csinálsz egy parancsikont pl.: az asztalona kodiról
2. Start menü / futtatás (vagy Windows+R gomb) : oda beírod az alábbi parancsot shell:startup
3. a megnyitott mappábe beilleszted a kodi parancsikont.Ezt még 8.1-nél találtam, de windows10-nél is működik.
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #50110 üzenetére
A HDR működik, de csak Core i3, i5, i7 procikban jelenleg
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #50108 üzenetére
Sajnos az írták azon az oldalon, hogy sem LE sem Win10 alatt nem működött nekik a HDR.
Even if the hardware theoretically supports HDR, it is currently not working for us under Windows 10 or LibreELEC. Hopefully Intel wants to release a HDR driver soon.
-
PistiSan
addikt
válasz canniball #50107 üzenetére
Ki próbáltam, ugyan azt tudja ez a program is mint az általam írt beállítás.
Vagy az explorer.exe indul el, és úgy nyitja meg a kodit, de ilyenkor 10mp-ig az asztalt kell néznem mielőtt indulna, vagy pedig rögtön a kodi indul, de ilyenkor ugyan csak nem megy a hang vezérlése a rendszernek.
Majd el válik melyik megoldás marad, azért köszönöm a tippet. -
SunMount3r
nagyúr
Lehet valakinek már nem lesz új, de a natív HDMI 2.0a van az ASRock J4105-ITX lapon. Ami egy jó jel, de a HDR-t most sem tesztelték. Valószínűleg nem véletlenül, mert akkor csak nincs support rá az IGP-ben. Azért én még reménykedek.
-
canniball
nagyúr
válasz PistiSan #50106 üzenetére
"Rendszerindításnál a kodit állítottam be az explorer.exe helyett. ...ha nem fut az explorer.exe akkor a távirányítón a hangerő állítás sem működik..."
Próbáld ki az említett beállítás helyett a Launcher4Kodi-t, hátha az megoldja a problémát!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Kb 1 hete ismerkedem a windows 10 alapú HTPC rendszeremmel, kérnék egy két javaslatot mivel lehetne jobbá tenni még a rendszert.
Amit eddig beállítottam.
Widows Updatet kikapcsoltam, a szolgáltatások fülön, de mindig elindult, aztán Csoportházirendben adtam neki egy kamu frissítő szervert, és megtiltottam a neten való frissítések keresését, így nincs kínos frissítő képernyő egy ki/be kapcsolás alkalmával.
A szolgáltatások között a hibajelentés küldését is letiltottam, mert előbbi beállítás miatt 15 perccel a rendszer indítása után felugrott mindig egy parancssor ablak (majd el is tűnt), biztos akkor küldte a hibajelentést.Rendszerindításnál a kodit állítottam be az explorer.exe helyett.
Felhasználói konfiguráció/Felügyeleti Sablonok/Rendszer/Egyéni felhasználói felület
Itt kell megadni a kodi elérési útját.Itt jött egy kis furcsaság, ha nem fut az explorer.exe akkor a távirányítón a hangerő állítás sem működik, mert az a windows hangerejét szeretné beállítani, telefonos appból tudom állítani a kodi hangerejét, de a távirányítónál nem sikerült sehogy sem beállítani. Próbáltam a Keymap editort, de a hangerő gombokat nem tudja így sem vezérelni.
Biztos van még rengeteg olyan szolgáltatás, beállítás ami feleslegesen fut, nincs esetleg valahol egy lista, hogy mi az amit le lehet tiltani/állítani, hogy feleslegesen ne menjenek olyan szolgáltatások amiket amúgy sem használok?
Tanácsokat, ötleteket szívesen fogadok.
-
-
PuMbA
titán
válasz Villanyász #50100 üzenetére
Igen, de eltolást kell alkalmaznod, mert nem fog egyszerre megérkezni a kép és a hang a két különféle út miatt
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Villanyász #50100 üzenetére
Megvalosithatonak tartom siman.
szerk.: Sot, ha jol allittod be, biztosan menni fog, es erre amugy ez is a jo megoldas.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest