- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szinimini
senior tag
válasz
mpierre #50433 üzenetére
Ó
nem is néztem ...
Másikra gondoltom,de közben meg nézegettem jobban a lapot aztán nincs is rajta digital audio kimenet.
Nekem pedig eléggé kéne,h össze tudjam kötni az erősítővel Uh most másikat kell keresnem,de közben már más is probléma lettMost abba ütköztem,hogy ha rakok bele gpu-t és ezekbe a pici házakba csak nanopsu lehet rakni,amik 150W körül mennek,ami kevés a rendszerhez,m pl egy 1030 kártyához már kell majd egy 300W-os táp,300-400W táp ,de akkor sajna meg nagyobb lesz a mérete is. Ha találok olyan házat,ami megfelel , még jó is lehet akkor.
Ha szeretném a kisméretet tartani akkor viszont olyan lap kellene,ami megbírkízik a 4k-val.
Hú,de sok mindent kell összenézni,de rég volt ez a gép építés
-
szinimini
senior tag
Hali
H81I-Plus lappal mennyire lenne jó vétel 4k-UHD filmezésre?
Ebbe a házba tervezném bele.Vagy inkább legyen egy olcsóbb mini-itx lap egy jobb videokártyával? pl 1030-al?
Annyi még,h nem csak filmnézés lenne hanem pl néha solidworks,archicad egyéb programok is,de
legfőképp film és torrent menne csak. -
szinimini
senior tag
Hali,
Összeszeretnék rakni egy HTPC a mai kor "követelményeinek"... Elsőként a videokártyával kezdeném.
Használja vki 1030 kártyát?
Ezt szeretném majd beépíteni a későbbiekben.
4k UHD 10bit 3D lenne a lényeg, ezeket viszi szépen? Vagy netán van jobb vétel is?
Ezt a TV-t szeretném maximumon kihasználniVagy elég lenne egy jobb alaplap? Pici házat szeretnék,ami szép,m ugyebár a nappaliban lenne.
Köszi
-
szinimini
senior tag
válasz
bnorci71 #50182 üzenetére
Nem is szeretnék egy zsák pénzt elkölteni erre, egyenlőre marad az X10 és meglátjuk,h mit tudok belőle kihozni.
Azért is érdekel ez a téma egy kicsit jobban,m most jött meg a 4k tv aztán már akkor hadd szóljonA külső winyo részt a későbbiekben NAS-al fogom majd megoldani.
-
szinimini
senior tag
válasz
SunMount3r #50179 üzenetére
Hát igen , eddig ez a legjobb/legolcsóbb megoldás,ami most van :/
-
szinimini
senior tag
válasz
SunMount3r #50176 üzenetére
+1
-
szinimini
senior tag
válasz
bnorci71 #50172 üzenetére
Szerinem most már azért egyre több film van 4k/uhd minőségben és ha már a tv tudja akkor abban szedném most már le a cuccokat.
A tv-n van optikai kimenet is pl.
Akkor mondjuk egy 3,5 hdd ház a tv-re kötve azt kész is, mondjuk az nem zavar ,h nem kodiban látom,de olyankor mit csináljak ha a feliratot pl nem viszi nem tölti be. Vagy ennek milyen hátrányai vannak?Szerintem egy mediaplayer erre jobb. pl egy zidoo x10
-
szinimini
senior tag
válasz
SunMount3r #50168 üzenetére
És csak a játékokra jó hdmi 2.0 sajnos :/
De,amit írsz tök jogos sajnos.
Bird Pont most nézegettem lp gpu hdmi 2.0-val, ennyiért nem kell
pl gtx 1050 vagy mi is volt olyan 70-80 körül vannak. Ennyiért azért nem kell.
Úgy nézz ki,hogy akkor még maradok akkor a zidoo-nál, aztán ha eljött az idő váltok majd.
Kár ezért -
szinimini
senior tag
válasz
SunMount3r #50165 üzenetére
Most egyenlőre a kezelhetősége nem tetszik,d szerintem az a baj,h eddig csak windows-hoz voltam hozzá szokva.
Ill,h tegnap torrenttel szerettem volna letölteni és nem engedte a hdd-re,aztán vh össze hoztam,d közel se tudtam a netes letöltést kihasználni rá pedgi csak 10mbit-es van.
Így elsőre eléggé csalódott vagyok ,d lehet,h ez csak user errorBird Ja, így értem akkor a problámádat már
Azt gondotlam ,h nem olyan nagy szám most már hdmi 2.0 főleg,h már egy ideje bejött a 4k tartalom. Akkor egy ilyen lap tényleg elég ritka :/
Milyen configot ajánlanál,ha gpu-ról menne a 4k? És én se szeretnék egy nagy dögöt a nappalib -
szinimini
senior tag
-
szinimini
senior tag
Egy cikkben ezt olvastam róla:
"Az olyan varázsszavakat, mint a 4K, az Ultra High Detail vagy az élsimítás felejtsük el - az RX 550-nel ezekre esélyünk sem lesz."
Ha erről a kártyáról van szó.Csak van most már vmi ,ami képes a 4k-ra.
Nem vagyok járatos ezekben a dolgokban csak elég furcsa ez számomra...Akkor ha ez ennyire nem megy HTPC-ben a 4K akkor marad az a zidoo-nal aztán megszokom.
-
szinimini
senior tag
Sziasztok,
jelenleg van egy Zidoo X10 médiaboxom,de sajnos nem elég felhasználó barát vagy user error van és ezért gondoltam,h egy htpc-re cserélném,amin nyugodtan tudnék letölteni, gyorsabban másolgatni stb stb
Meg vh nem az igazi számomra eddig az android rendszer vagy csak meg kellene szoknom.A jelenleg ilyen tv-m van és ebből szeretném kihozni a maxot.
Ehhez szeretnék építeni egyet vagy venni egyet,ami windows alapú és tudja a 4K/UHD tartalmat.
Elsőre ez tetszett meg,de ha jól olvastam akkor ez sajnos nem tudja a HDMI 2.0.Ti mit tennétek a helyemben? Tarsam meg az X10-et ,m ha htpc lenne akkor 3x áron tudnám megcsinálni csak?
Most nagyon nem tudom,h mit tegyekHa már van ez a tv akkor kiszeretném használni maximálisan.
Most van pc.de nem tudja a 4K-t és később úgyis laptop lenne helyette ha ez fontos infó -
szinimini
senior tag
Sziasztok,
XBMC alatt a filmen kétszer volt látható a felirat két oldalt.
Ezt hogy tudom normális módra állítani?
Frekvencia helyes lejátszást mi alapján állítsam és hol érem ezt el?
Egyéb beállítást végre hajtsak rajta,hogy 2D és 3D filmek is megfelelő minőségben játsszam le?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged