Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzV6
senior tag
válasz
jozsi252 #30814 üzenetére
Jó hogy így összefoglaltad. Van amit nem tudtam oligthról. Bár technika és ledek terén azt nem szeretem, hogy nagy gyártóknál sokszor nem tudsz led színhőmérsékletében választani. Van egy vagy kettő és oszd be. Convoynak sok lámpájában 4-5-6 féléből is választhatsz. A forrósodást én se szeretem ezért ott tényleg határeset és jó ha nem teljesen laikus veszi meg a legerősebb S2+-t. Minőség, megbízhatóság teljesen jó a Convoynál. Rosszabbat nem nagyon szoktam venni ez a szint amit elvárok. Skilhunt is tudja ezt és a Lumintop is. Meg a Klarus. Akkuval és töltővel maximálisan egyetértek. Minimum Liitokala de inkább xtar, nitecore, samsung, panasonic, lg stb. Köszi hogy okosodhattam Olightból is.
-
dobolan
senior tag
válasz
jozsi252 #30808 üzenetére
Klasszul összefoglaltad. Én úgy vagyok ezzel, hogy a convoy minőség már maximálisan elegendő nekem egy lámpánál, onnantól természetesen méretkategórián belül csak az árat és a fényerőt nézem. A beépített töltő viszont tényleg nagyon jó dolog, főleg az olight féle mágneses.
-
Gargouille
őstag
válasz
jozsi252 #30799 üzenetére
Már többször említettétek ezt a minőségi ugrást de mivel csak convoy lámpám van így nem igazán tudom összehasonlítani pl egy olightal, de nagyon érdekelne, hogy konkrétan ha kézbeveszed akkor mi az a minőségi ugrás? Még hibátlanabb az eloxálás? Vagy jobb a súlyeloszlása? Vagy mitől minőségibb annyival ha kézbeveszed? Most itt nem a garanciára meg a körítésre gondolok, hanem magára a lámpa kézbevételére, az érzetre. És nem kekeckedek csak tényleg kíváncsi vagyok rá.
-
korn
aktív tag
válasz
jozsi252 #30709 üzenetére
A forrasztás 100%-os, ha normálisan van csinálva. 3 másodperc alatt rajta van a bubi, kicsit megmelegszik a cella teteje, abszolút semmi baja nem lesz. Persze aki nem tud forrasztani, az ne csinálja.
A forrasztás fix dolog, a mágnes meg mozog, és ez nem szerencsés, ha 1-2-3mm-re ott van a negatív gyűrű-érintkező. -
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #30708 üzenetére
Ja és nem azért mondom mert ellene vagyok az otthoni megoldásoknak, de ha valaki olvassa a fórumon hogy így lehet belőle button top akkut csinálni, és elkezdi 450 fokon forrasztani "sokáig", akkor az akkucella a nagy hőfoktól károsodhat.
Szóval aki belekezd az nézzen rendesen utána hogy mi merre hogy ezen a téren.Amúgy a forrasztandó felületet mindenképp érdemes lekezelni hogy semmi zsír illetve egyéb dolgok ne maradjanak rajta, ezáltal javítva a kontaktot.
-
hpsafl
tag
válasz
jozsi252 #30622 üzenetére
Én egy KCX-045 USB dokivalmértem ki, hogy az S4-em akkuja 2400mAh helyett már csak kb 1600mAh környékén mozoghat.
De ugyanakkor a Lii 100 töltőt is fel lehet vele okosítani, és ha nem is ad halál pontos eredményt a betöltött kapacitás mérése, de az akku állapotára következtetni lehet belőle. Ha jól emlékszem nekem a VTC4-nél csak pár tíz mAh eltérés volt a gyárilag megadott, és az előzőleg kivett kapacitáshoz képest is, szóval elég pontos is volt.5-ös kezelő: nekem eddig kimaradt az életemből, de tervben van egy ilyen lámpa építése is
-
erik365
senior tag
válasz
jozsi252 #30623 üzenetére
Én használom nagy megelégedéssel, saccra belehet vele lőni a telefon akkujának állapotát, power bankot stb.
Jó kis cucc.
Bár szerintem ez a fajta tartósabb, mert nem fixen van az egyik fele, nekem már újra kellett forrasztanom, mert a sok nyúzás megviselte. -
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #30622 üzenetére
Ja meg úton van egy ilyen cucc is, ez profibb, több soros kijelző, több mindent is jelez ki.
KEWEISI 3V-9V 0-3A USB Charger Power Battery Capacity Tester Voltage Current Meter
-
joe979
aktív tag
válasz
jozsi252 #30596 üzenetére
Nem gond. Köszönöm.
Nem zavar a dolog, mert a fényt nem befolyásolja, inkább az zavar, hogy tudok vigyázni, figyelni a dolgaimra, kütyükre. Inkább csak a tudat , érzelmileg nem izgat .
De akkor nem értem a " 1,5m becsapódásvédelem " dumát. Olyan 50 centiről huppant le . Akkor ezt bemákoltam most .... -
Clever0
senior tag
-
Joshi
titán
válasz
jozsi252 #30449 üzenetére
Értem. Azért az akkunak is meg van az a hátránya, hogy ha nincs közelben töltési lehetőség akkor nincs mit tenni. Cserébe tovább bírja ez igaz. Habár nem tudom mi az a felhasználási terület ahol egy ilyen kis lámpát mint a Lumintop Tool AAA-t hosszú órákig használják, nem véletlenül van AAA a nevében ami szerintem elsősorban az akku nélküli használatra utal(hat).
(#30450) UberMutant ilyet még nem is láttam, mármint micro usb csatis AAA akkut.
Tudom hogy van 1,5V-os tölthető AAA akku, pont ezért írtam zozor76 fórumtársnak hogy figyeljen a feszültségre is mert nagyon nem mindegy. -
WestBam
Topikgazda
-
dewil666
őstag
válasz
jozsi252 #30283 üzenetére
Esetleg innen?
Nem ismerem azt az oldalt amit linkeltél nincs tapasztalatom velük. Viszont amit linkeltem jól ismerem csak ahogy néztem drágább is.
Illetve nem jobb ha nagyobb a mAh? Vagy az 1200mAh-nál magasabb értékek nem valós teljesítmény? -
Joshi
titán
válasz
jozsi252 #30178 üzenetére
Fényáradat ilyen egy 72000 lumenes lámpával.
"Méretbe azért van különbség, kicsit kompaktabb az X9."
Az igaz, de csak harmad annyi a fényereje. -
Joshi
titán
válasz
jozsi252 #29989 üzenetére
Ez oké, de valamikor érdeklődtem valamelyik ledes topikban hogy mégis milyen lámpa ajánlott, akkor a Convoy márkát említették azon belül is S2-t. Persze eltelt néhány hónap és novemberben jutott ismét eszembe amikor rendeltem egyet. Álmomban se gondoltam hogy létezik csak "váz" is, természetesen egy vázat rendeltem.
Na innen indultak a körök és menet közben értettem meg hogy mi miért van. Na mindegy valahogy csak összeáll a zseblámpa, ha más nem akkor gyújtok tüzet az már az őseinket is kiszolgálta.
-
Joshi
titán
válasz
jozsi252 #29987 üzenetére
Köszi az infót. Nem tudom de nekem kicsit bonyolultnak tűnik ez a led-es zseblámpa téma. Nem értem miért van szükség ennyire alkatrészeire bontani pl a led-et a drivertől (vezérlő elektronika?) stb. Az tök jó dolog hogy cserélhetőek a külön alkatrészek, de hogy forrasztani is kell meg minden. Na mindegy most legalább beleláttam a részletekbe hála ennek a topiknak és topiklakóknak.
-
balazs1956
senior tag
válasz
jozsi252 #29583 üzenetére
Köszönöm, a gyári adatokra voltam kíváncsi.
Nyilván ideális/laborkörülményekre vonatkozik,de ez így van mindenhol (autó fogyasztás, hűtő energiazabálása stb.), de így is imponáló a 39 nap moon fokozatban.
Mostanában elmentem a kicsi lámpák irányába. Van Klarus G30 C8,C2+, Jetbeam jet mk1, úton a lumintop tool,nitcore tube.
Igazából éjjeli bagolykodásnál használom őket, nyáron meg a nagyobbakat, a szomszédok vakítására.
Ezért érdekel, a minimumon való fényerő,amikor is a családot nem ugrasztom ki az ágyból a wattok, és lumenek miatt. -
balazs1956
senior tag
válasz
jozsi252 #29535 üzenetére
Aztaaaaaaaa!
Ha én ezt tudom...
Szerintem a Nacza-vonalakat előbb fogom megfejteni.
Azért nem adom föl. -
Speedy7
tag
válasz
jozsi252 #29404 üzenetére
Én csak a szememre tudok hagyatkozni: észrevenni a különbséget, de azért nem olyan óriási. Nekem eddig max. 1000lm körüli lámpáim voltak, azokhoz képest még a 3. fokozat is bőven elegendő. Ami tetszik, hogy nagyon terít, valószínűleg a több ledes kialakítás miatt. (M2X-UT, Fenix TK15UE, EagleTac P25LC2, Nitecore SRT3, stb.-hez képest)
A magasabb fokozatok pár perc után amúgy is visszavesznek. Azért itt már tud fűteni; valahol olvastam, hogy a hővédelem 55 foknál vesz vissza. Télen nem kell kesztyű. -
-
Kernel
nagyúr
válasz
jozsi252 #28724 üzenetére
...majd pont a Panasonic ugyanazt a cellát átcímkézve eladja másnak, úgy hogy az kb. félár alatt adja a sajátjukhoz képest.
Pedig ez mindennapos dolog, Spar, Tesco, amikor ott van a polcon egymás mellett ugyanaz a termék márkás csomagolásban valamint "egyenruhában" is. Előbbi drágább, utóbbi olcsóbb.
Most ne beszéljünk arról, amikor az összetétel között is találni apró különbséget, hanem vannak azok, ami láthatóan 1:1 ugyanaz, összetételre is (egyforma, mint két befőtt, akár szó szerint is).
Egy nagy áruházlánc akkora tömegű árut képes felszívni, hogy gyakorlatilag ő diktálja a feltételeket a gyártónak: írd csak rá a mi nevünket stb. Az meg örül, hogy milyen jó sokat el tud adni, pláne ha nem is szeret a kereskedelemmel bíbelődni, mert szívesebben foglalkozik a gyártással. Végeredményben simán megéri.
A konkrét esetről a hazai és külföldi oldalakon látható információk is teljesen hihetőnek tűnnek, noha számomra inkább csak érdekesség. Tucatnyi egyéb akku régóta kiszolgál, minek vegyek most újat a teszt kedvéért, ha nincs is rá szükségem.
Sokan nem gondolnák, a klasszikus IPC-1 töltő (Intelligent Power Charger) sem a Voltcraft szellemi terméke, egy amerikai gyártó találta ki, információim szerint. Amit ők magasabb áron forgalmaznak, Európába már átcímkézve, olcsóbban jut el.
-
Kozy10
tag
válasz
jozsi252 #28719 üzenetére
Aha értem, igaz nem kerestem vissza az eredeti kérdést, és Li-ionra gondoltam...
Elnézést
A Ni MH akkukkal nincs sok tapasztalatom, de olvastam róla,hogy jót tesz a többször egymás után történő töltés/lemerítés/töltés.Így a memória-effektus okozta kapacitás-veszteség helyrehozható. És ezek szerint feltöltve kell tárolni -
ZozzV6
senior tag
válasz
jozsi252 #28693 üzenetére
Sajnos ez a helyzet. És mivel szeretnék közelebbi kapcsolatba kerülni gearbest-el vagy banggooddal lámpatesztek miatt ahhoz nézettséget kell produkálni, hogy egyáltalán szóba álljanak velem. A magyar fórum és a BLF-en posztolt építéseim is kevesek. Modding annyira nem is érdekli őket mivel az nekik nem reklám mert nem megvehetó náluk készen. Szóval nekik inkább a gyári lámpatesztek számítanak.
És nem megy olyan jól az angol de remélem ennek hatására az is fejlődik. Írásban elvagyok de beszélni folyamatosan teljesen más tészta. -
Kernel
nagyúr
válasz
jozsi252 #28140 üzenetére
A legolcsóbb kategóriában előfordul, hogy a töltés végén nem figyeli az áram csökkenését (egy színváltó LED mutatja, de az csak jelzés), tehát amikor eléri a 4,2 V-ot, az folyamatosan marad az akkun, míg a felhasználó le nem veszi. Tehát az csak egyszerű CC/CV áramkör, "végálláskapcsoló" nélkül (charge termination). Kvázi csepptöltés, ami Li-ion akkunál pont nem ajánlatos.
Korrekt töltésszabályzó viszont az áram 10 %-ra esésekor leállítja a töltést. Tehát önmagában a 4,2V pontossága csak egy dolog.
Az általad linkelt töltőben úgy néz ki, van 2 db külön töltésszabályzó IC, a képen látható apró, hatlábú elvileg tudja az elvárt funkciót, illetve ezek pontosak is szoktak lenni:
http://mysku.ru/blog/china-stores/29917.html
A nagyobbik IC a trafó primeroldali kapcsolóüzemű meghajtója.
-
peter889
őstag
válasz
jozsi252 #27902 üzenetére
Köszi a fotókat. Szerintem azok alapján az 5B lenne nekem ideális. Amire először is gondoltam.
Csak élőben volna legjobb látni, mert a fotók és a monitorom is torzíthat a színeken.
A monitorom alapbeállításon van a színek tekintetében.
Ha meg megrendelnék egy 7A-t, és mégsem tetszene, akkor pech.
(Pl. mobilos képen előfordul, hogy kék szemű ember szemének színe barnaként jelenik meg.)(#27903) Vertigo18 , az már tényleg hideg szín.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest