Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    válasz Gargouille #30803 üzenetére

    Convoy lámpák ár érték arányba az 1. helyen van ezért is szeretik nagyon sokan a cég termékeit.

    Hogy egy márkás lámpa miben jobb? Maradjunk akkor az Olight-nál

    - a lámpa minősége hibátlannak mondható. Akár az eloxálást nézem, akár a reflektort, akár a lencse tisztaságát (fényáteresztő képességét).
    - nyilván lámpafüggő a dolog hogy milyet veszel de soknál jár pl. csuklópánt, övre fűzhető tok, töltő, akku. Itt megjegyzem hogy aki nincs képbe az akkuk töltők terén, és nem is akar foglalkozni vele az vesz egy ilyet és használja.
    Ha lemerül a lámpa akkor pl. pirosan jelez, illető megfogja áram alá helyezi a töltő, rárakja a lámpát, ha feltöltött akkor zölden jelzi, leveszi róla és kész használhatja máris. Még egy félnótás sem tudja elrontani.
    - márkás gyártók által megadott IP védettségnek nyugodtan lehet hinni
    - megbízhatóság

    - ha valami újdonság van a piacon akkor a minőségi gyártók hozzá be elsőre. Pl. Acebeam elsők között volt akik csináltak XHP-35 leddel rendelkező lámpát
    - márkás lámpák gyártói kezdték először alkalmazni XHP-70 leddel rendelkező lámpát is. Pl. Niwalker - Acebeam - Thrunite. Most már egyre jobban kezd elterjedni, csak nehéz "köré" építeni a dolgokat. Convoy L6 szintén best buy-nak számít. Márkás lámpákat XHP-70 leddel elég húzós áron mérik, még a kicsiket is.

    Lehetne még felsorolni 1-2 dolgot de ugyanott lyukadunk ki..
    Sajnos elég nehéz tartani a lépést 1-1 új technológiát felvonultató lámpával, mert általában jó drágák. Pl Olight X9 25 000 lumen lesz, legnagyobb fényárammal rendelkező a piacon. Megjelenés év közepe fele várható kb.

    Sajnos elég sok szemét van a piacon. Itt most nem csak a lámpára értem, hanem akkura, töltőre is pl.

    Lámpa: Nincs benne normális driver, legmagasabb fokozaton engedi hogy megfőljön a led, mert nem lép vissza, nincs benne hőérzékelő szenzor, vagy olyan szenzor ami idő alapján léptetné vissza a lámpát. Ez akkor jelent gondot ha a kis Kínai túlméretezi a ledek számát ahhoz képest amit a lámpa teste egészségesen el tudna vezetni. Convoy lámpák határon mozognak, de legalább odafigyeltek hogy a led ne főljön meg max fokozaton, bár nagyon fel tud forrósodni egy S2+ 7135x8 driverrel. L2 ebből a szempontból sokkal jobb, ott a thrower kialakítás miatt a nagyobb átmérőjű fej képes szépen elvezetni a hőt amit a led termel.
    Akku: Sajnos a nem márkásak között sok hulladék van. A ráírt kapacitás töredékét tudja csak, nagy a belső ellenállása neki, és egyszerűen nem tud kihajtani egy BLF A6 lámpát, mert nem képes leadni 5-6A környékét. Ezek az akkuk a nagy terhelés hatására szépen fel is tudnak melegedni ami a belső ellenállástól kezdve mindenre rossz hatással van. Még a lámpa testét is terheli plusz hővel, nem elég hogy a led hőjét kell elvezetnie a testnek, még az akku által termeltet is.
    Töltő: Töltőknél, legalábbis a nagyon noname töltőknél az a gond hogy túltölti az akkut. Nem 4.22V-ra, hanem 4.3V-ra is simán feltolja, ami nagyon egészségtelen! Ha vesz az ember egy új töltőt aminek nincs nagy neve, mindenképp érdemes kimérnie hogy meddig tölti fel az akkut. Én még a majd 25k-s Olight S30R Baton III-nak is kimértem az akkuját töltés után hogy meddig tolja fel. Nem azért mert bizalmatlan vagyok, hanem így biztonságos és kész. Pár század + volt miatt nem fog felrobbanni az akku, de 1-2 tized már károsíthatja a cellákat rendesen.

    Na így nagy hirtelen ezt szedtem össze, biztos van olyan aki nem ért egyet 1-2 dologgal de laikusok számára hátha kis segítséget nyújt ez a leírás.

    Összegezve aki teheti és nem sajnálja a pénzt rá nem fogja megbánni ha márkás lámpát vesz.

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák