- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Aktív témák
-
Xantomas
őstag
Az első csak egy kabala
Floorball labda, ráhúzva egy csuklópánt. Gondoltam betetszem, hátha valaki felismeri.
A kacsákról hihetetlen sok képet csináltam, de ha meglátták abban az irdatlan ködben az AF zöld fényét, egyszerűen elrepültek. Sajnos mindegyik képen van egy kevés bemozdulás. Vagy bemozdult, vagy zajos, mert túl nagy ISOt, és rövid záridőt állítottam be. Jobb pillanatot nem sikerült elkapni. Másrészt nem tudom mi van az S5600-zal, de 10 RAWba fotózás ebben a hidegben leszív egy 2600mAh-s garnitúrát.
A fásnál ezen az egy képen van rajta a kutyasétáltató, azért használtam fel ezt, mert ez valahogy attól élőbb, hogy nem csak a fák vannak rajta.Az autósnál sajna fix helyünk volt, és nemigen mentünk onnan el. Itt inkább csak az "igényes" hátsű lámpa javításon van a hangsúly.
-
Szten Márs
nagyúr
-
_seth_
veterán
A szobrot alkotó nem gondolt a fotósokra
Lehet még egy kis szórakozással jobb képet is lehetett volna csinálni de nem értem rá így maradt a gyors kattintgatás...
Egy teljes kép a szoborról: Szemből sem néz ki jól mert úgy egyáltalán nem látszik a kis őzike vagy micsoda
(még van 6-700 képet csináltam a nyáron, múzeum, szobrok, tájkép, vár stb de nincs időm feltölteni sem őket... majd talán köv nyáron
).
-
D4rkm4n
őstag
-
drkbl
őstag
Az elsőn zavar az irány és a képszélhez közelség (vajon mi lesz vele, ha eléri a képszélet és elgörbül? Lenyesed?
), a második békésen beveszi a kanyart előre, a negyediken tetszik a háromfejű sárkány nézet
A harmadik nagyon békés, valami cikk mellé el tudnám képzelni illusztrációnak, nem vonná el a figyelmet az írásról, szerencsés esetben viszont alátámasztaná azt.
-
Hydra SR
addikt
Mi a tökéletes?
Szerintem nem feltétlenül baj, ha látszik, hogy vakus, csak az erejét kell eltalálni de hát rendszervakuval ez nem lehet nagy gond, de egy buta villanóval is max. 3 kísérlet után megvan. Kb. hasonló fényviszonyok között készült ez is, hasonló növényen, beépített vakuval: Őszi légy (volt már)
Ha nincs hova hátralépni a monitortól, akkor kicsinyítsd a képet, az is sokat számít.
-
Hydra SR
addikt
Utóbbi két képed szerintem ötletes, jó meglátás
A háttérrel még egy kicsit többet foglalkoztam volna, esetleg vakuval kiemelős módszer szóba jöhet, hogy a háttér tényleg háttér legyen.Ez a háttér-dolog mindig kritikus amíg az ember szeme nem állt rá eléggé. Első lépésben arra érdemes rágyúrni, hogy utólag lásd, mit kell másképp legközelebb. A következő az, amikor már a keresőben is látod, exponálás előtt. Na az a kemény dió. Jakab Tibi hívta fel erre a figyelmemet és teljes mértékben egyet kell értenem vele. Kész a kép, kiteszed teljes képernyőre aztán hátrébb lépsz 5-öt és onnan nézed meg, ahonnan már nem tudsz elveszni a részletekben, csak az összhatást látod. Aztán ha ez már jól megy, akkor ugyanezt a helyzetet megpróbálod előre elképzelni miközben a keresőbe nézel.
-
tbs
addikt
Aham... Akkor számodra érdektelenek a képeim..?
#5792, Vertcuj: Te pl. milyen képeket nyomtatnál ki magadnak..? Mi az esetek 99,65%-ban családi fotókat, ilyen-olyan ajándékalbum-válogatásba. Most gyártatunk 1ből kíváncsiságképp egy 50x60-as festővásznas, keretre feszített reprót falra. (Véletlenül családi az is.
)
-
tbs
addikt
Hmmm... Nem tudom eldönteni, hogy ez pozitív, vagy negatív kicsengésű vélemény... Az biztos, hogy nem szkenneltem...
#5790: A 16-45 nagyon rövid neked, úgy látom...
Olyan furcsán van elmosva a háttér. De jó.
#5788, Hydra: Privátoltam az alapdokumentumokat. Itt direkt küzdöttem a képek korrekt leméretezésével, a resample utáni finom élesítéssel, ami nem üt el jelentősen az eredetitől... Nemértem.
-
tbs
addikt
Av priorban a munkarekeszes mérést rögzíteni kell, gyakorlatilag ua. a mozdulatsor, mint Manuálban... Nem szeretni Av prior. Nekem semmit nem gyorsít.
(Tudom, hogy te szereted. Av priorban máshogy működnek az M-es (nem A-s blende állású) pentax bajonettesek, mint az egyéb obik, Manuálban meg tökegyformán... Szerintem jobb, ha a Manuált gyakorolja rutinosra az ember...)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Baromi jó, nagyon szép képe van! Mondjuk elsőre kicsit nehézkes volt vele dolgozni a kézi fókusz miatt, gyors mozgásoknál, sötétben feladták a leckét, plusz a székben ülve fényképeztem, ahol sok lehetőség nem volt helyezkedésre, és bizony itt elkélt volna nagyobb látószög...
De nagyon elégedett vagyok ezzel az obival, a 18-55-öst már nem szívesen teszem vissza, mostanában ez a fix 50-es van a gépen, igyekszem minél többet fényképezni vele.
Az normális, hogy fénymérés nincs az obival, vagy valahol be kellene állítani? (Élességvisszajelzés van.) -
marsu
veterán
Szia Bee!
Mindig is tetszettek a romos váras témák, a romos váras fotók. Ez a képed is nagyon jól sikerült. Akár Skóciában is készülhetett volna ... A fás, erdős képek is tetszenek a színek miatt, de az ősz már csak ilyen.
A szécsényi sorozatban is van pár kép, ami igen jól sikerült!Gratu!
-
ThufirHawat
senior tag
Soha életemben nem láttam még ilyen nyugodt ugrópókot!
Simán kiváta, míg előpakolok mindent, lefekszem mellé, és az sem izgatta, hogy ott manőverezek nem kis kályhacsövemmel. Piszok mázli.
Ráadásul nemcsak a legbátrabb, de a legnagyobb ugrópók is ő volt, amit valaha láttam.Köszi!
-
Fecsy
tag
Aranyos vagy,köszönöm
Az a nagy fehér folt az ujjam vége,azon pihent a kis lepke...
A fény így utólag elég erős,talán kicsit be is van égve...egy Sony Ericsson d750i ledje volt a fényforrás...Megtudhatnám mik a hibák? Hogy tanuljak belőle...de örülök,hogy így is tetszik...
-
_seth_
veterán
Még van a padról pár kép de hirtelen ez tetszett meg
Egyébként igaz, még mindig úgy fotózok, hogy a téma középen van pedig próbálok leszokni róla...
Szerk: a többi képen is középen van, visszagondolva pedig a padot el lehetett volna "tolni" a kép bal szélére (jobbra egy kis ösvény van mellette).
-
Fecsy
tag
-
Hydra SR
addikt
Nem, az még a Pentacon, a 200-as
Ez viszont már a Jupiter:
[L:http://photohost.extra.hu/up/images/1190758247.jpg][/L]
Csak leméretezés van rajta. Egy stúdióvaku diffúzora és én magam tükröződöm a szembenJópofa dolog a stúdióvaku, ma volt alkalmam kipróbálni. Infrára van hangolva és a vázra tett vaku fényére villan. A beépítettel nem műxik mert annak van egy fénymérő elővillanása, ezt ma tudtam meg. Kicsit nem jó helyen van az élesség de azért sztem még így se rossz. Összes közgyűrűm fent volt, így már elég jól lehet vele makrózni.
szerk: hékás, most hogy működik a linkelés?
-
Mercutio_
félisten
A tieiden a kis részletekből egész képtéma, meg a geometria beépítése jött be, csak tegnap már fáradt voltam, és elküldés után jutott eszembe, hogy kihagytalak
Hydra: Hú ez a poloska vagy mifene nagyon jó lett!!! Vágás....hát ja, lusta disznó voltam, pedig bizos van néhány kép, amiből többet lehetne vele kihozni.
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futárcégek
- Milyen autót vegyek?
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- Canon EOS M50 Mark II +18-45mm kit obi, CSAK 5680 expo !!!
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest