- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
BLOODSHOT #24059 üzenetére
Váóóó. Jó pillanatok, grat!
Az utolsón kissé zavar a szoknyának a kékes elszineződése. Tudom, vignetta, de kék...
Egyébként én is most "jövök le" róla...
Mármint a vignettálásról, nemrégiben orrba-szájba PS-eltem a képekre (tudom, neked FF-en alapból van, de ahogy látom, még rásegítesz kicsit
), de mostanában már lightosabban nyomom.
-
sztyui2
őstag
válasz
BLOODSHOT #22927 üzenetére
Kellemes kép. Kicsit zavaró, hogy olyan, mintha dőlne. Gondolom, nem dől, de kicsit úgy tűnik.
Lehet a középső rész tetejét vízszintesre kellett volna tenni.
Amúgy tetszikm ez a kék, amiket az éggel csinálsz. A múltkori Red Bull-os képeiden is ez a nagyon szép színe volt az égnek. Meg ezen is és ezen is. Meg a Before Storm képeden is nagyon tetszik az ég.
Tetszik még a képen, ahogy a képszélen látszik a nagylátó torzítása az égen. Most olyan sokáig néztem a képet, hogy már az ING feliratok is feltűntek
Mindent összevetve tetszik! Grat!Más: Most nyomtattattam ki 12 képemet kiállításra.Mindenkinek ajánlom. Nem minden képet, de a legjobbjainkat érdemes kinyomtatni. Teljesen más lapon nézni, mint monitoron...
Nekem pl régóta a szobám falán figyel A3-ban ez meg ez a képem is -
Allien
veterán
válasz
BLOODSHOT #22774 üzenetére
Természetesen, gondoltam (Natural simplicity), hogy a két "ferdeség" (most az mellékes, hogy a horizont jó, mert nem (igazán) látszik, csak az, hogy a táj balra "lejt") kompenzálására van ott a fa, de ettől még a szememet "birizgálja" kicsit az erre-arra dőlés (keresi a kapaszkodót, és nem tudja eldönteni, hogy most merre dőljek, hol az egyensúlyom).
Before Strom, hát, ha az ég a lényeg, akkor (jelenlegi tudásom szerint) abból kellene többnek látszódnia. Ráadásul a vihart nehezen tudom a fa pallóhoz kötni, ezért tartanám előnyösebbnek, ha kevesebb lenne belőle. Kivéve, ha lenne ott egy tárgy, ami kapcsolható lenne a viharhoz, egy mentő öv, vagy bármi.
A Target sighted-nél meg hajó, nem "szokás" középre rakni mozgó dolgot, meg szintén a horizont középen, és az indok számomra nem "nyerő" (tehát nem érzem létjogosultságát). Természetesen, ez a Te döntésed, és úgy csinálod, ahogy Neked tetszik.Csak, azért "vitatkozok" (bár ez nem annyira vita, inkább eszmecsere), hogy tanulhassak belőle!
A lényeg, hogy tudatosan középre komponált képek ezek, azt, hogy éppen én nem értem, vagy nem értek vele egyet az mellékes! -
Allien
veterán
válasz
BLOODSHOT #22712 üzenetére
Sok szééép helyen jártál!
De, személyes véleményeket hozzá fűznék, szigorúan szvsz (azaz szerény véleményem szerint). Több képeden is nem tetszetős a komponálás. Rendszerint középre komponálást látok sok képeden. "Natural Simplicity" (a hozzászólásodban az első) mondjuk horizont dőlés problémák merülnek fel. A valóság most mellékes, lehet, hogy ilyen, de a szem nehezen fogadja el ilyennek. Az egy dolog, hogy balra lejt az egész, de a fa meg pont jobbra. Valamelyiket kiegyenesítettem volna.
"Before Storm" (szinte) PONT középen van a vízszint. Alulról bőven vágható lenne, még jobban hangsúlyos lenne a kép (kb. harmadolás). "The Nr. 11" szintén, középen van a vízszint, pedig nagyon szép kép. Az aljából a csónakig vágható lenne.
Pedig van több képed is, mint pl "Lord Old Guy", ahol nem középre, és jót is tesz neki, vagy akár a "Peace Of Mind", ahol az "ernyő" nem középre került (szerencsére). Itt ennél meg az ernyő alsó vonala egyezik a vízszinttel. Talán szerencsésebb lett volna, ha letérdelsz, és az ernyő mondjuk a hegyek fölé kerül.
"Target Sighted" is szerintem rossz kompozíció, a hajónak inkább balra kellene lennie, előtte a nagyobb térséggel, és itt is inkább harmadoló vágást alkalmazva.
Amúgy gratt, van jópár tényleg remek kép, akár háttérnek is, vagy "falra", naptárba valók is. -
sztyui2
őstag
válasz
BLOODSHOT #22712 üzenetére
Két hete már kommenteltem őket flickr-en
Sőt, másodikat már 4 heteAkiket esetleg érdekel: Playboy fotópályázat
A nikon D5000 láttán először azt hittem, hogy ez is valami olyan színvonalú pályázat lehet, mint a "légy képben" volt, de aztán jobban szétnézve az oldalon, látszik, hogy ez azért komolyabb annál. A díjak is sokkal nagyobbak, és egy értelmesnek látszó zsűri dönti el, hogy ki nyer, szóval nem lehet ip változtatással elcsalni...
Csak 18 éves fotósok nevezhetnek, 18 éven felüli modellel. Ráadásul ki kell nyomtatni egy hozzájáruló nyilatkozatot, hogy a modell tud a dologról.
Úgy tudom nem sokan vannak itt, akik ebben a témában tevékenykednek, de akinek van ide illő képe, annak sztem egy próbát megér. -
j.bravo
addikt
válasz
BLOODSHOT #14991 üzenetére
Hogyhogy nyikonydéhetven? (Kölcsöngép? Kanyon néccázdéd/negyvendéd volt, jól tévedek?)
Kifejezetten tetszetősek.
A sirályos mondjuk nekem kicsit rajzolt hatású (hádéert sejtek, ami nem baj, csak jelen esetben kicsit olyan mintha egy katedrális égkék mennyezetfreskója elé felfüggesztett műsirályokat látnánk) Meg ne sértődj, csak elmondtam amit gondolok, a kép ettől még lehet "eye candy".
A csigalépcsősbe viszont ha akarnék se tudnék belekötni, ott a fények is passzolnak és ötletes az analógia a puskacső huzagolásával. -
pisti
őstag
válasz
BLOODSHOT #12739 üzenetére
Az első amit egy jpg-ből csináltam ezzel a Dynamic Photo HDR nevezetű progival, ami mellesleg eddig nagyon tetszik.
Jók ezek a naplementés ugróalakos képek, szép az összhatás.
Ebből el tudnék képzelni egy olyat, ahol úgy merevíted meg az ugró alakot, mintha a kezével a Napra támaszkodna, jó közelről persze, hogy jóval nagyobb legyen a képen az alak.
Vagy túl sokat akarok?
-
-
válasz
BLOODSHOT #12684 üzenetére
Na jó, csak nekem kell másra is, nem csak vadat leskelődni.
70-200f4-et a világon mindenhol 9-9.8ra értékelik a 10ből. Akkor olyan nagyon rossz nem lehet . 110be volt most már egy éve, fix 200as meg nem nagyon van 150 alatt.
Kb ennyi. 400 f/5.6nál jobb rajzolatú supertele ennyiért nincs. Ha van amerikánszki ismerősöd, akkor használtan meg lehet csípni 120ezer környékén. Én pedig nagyon nem szeretek semmi extra dolgot beépíteni ilyen dolgokba. Tartsuk annyira egyszerűen, amennyire csak lehetÉrtsd: extender. Ha pedig 200ra felraksz egy extendert, akkor máris f4-nél vagy, a képminőség pedig romlik annyit, hogy a 400as jobb lesz. Meg szerintem könnyebb is.
Ha pedig álvánnyal lövöldözöl, akkor semmi értelme az IS-nek.
Kihagytam valamit? -
pisti
őstag
válasz
BLOODSHOT #12683 üzenetére
Remek képek.
A másodikat mintha már láttam is volna valahol.
A 2 ev átfogású HDR is sokkal látványosabb tud lenni mint a sima kép.
Valami irányt tudnál mutatni, hogy merre keressem azt a technikát, amivel HDR nélkül jól megoldható az ilyen szintű kontrasztosság? Elég lenne a neve és már tudnám keresni google-ben, persze ha van neki.
-
j.bravo
addikt
válasz
BLOODSHOT #12667 üzenetére
Többek között erre gondolva is fogalmaztam úgy, hogy úgy tűnhet...
Nem kell mindig olvasni és szakérteni, mindenkinek az egyéni fejlődését nyomon követve
Ellenben, sokan örülnének a véleményednek, ha hozzászólnál néha, éppen azért, mert sokaknak tetszenek a képeid...(szerk.: mint mindig, igyekeztem most is baráti hangnemben fogalmazni, remélem sikerült)
-
j.bravo
addikt
válasz
BLOODSHOT #12642 üzenetére
Egyrészt egyetértek Fejo-val - az emberek lusták, ha azt akarod hogy megnézzék, akkor legalább te ne legyél lusta és egy szöveges copy-paste helyett csinálj egy linket.
Másrészt pedig, nagyon nehéz lenne, hogy néha hozzá is szólj mások képeihez is, építő jelleggel...?
Ha mindig csak ennyit teszel, mint most, akkor olybá tűnhet (mindenki döntse el hogy így gondolja-e vagy sem), hogy igazából csak azt várod, hogy két szóban dicsérjük a képeidet, mint a rendszeres hozzászólóid a flikkeren...
Mondjuk ez utóbbi kitétel másokra is vonatkozik, a topiknak az építő jellegű, kölcsönös kritika/hozzászólás lenne a lényege. Persze az ügyesebbek/szerencsésebbek/rutinosabbak képeit csodáljuk, de a topiknak nem csak erről kell szólnia.
(nem muszáj mindig minden más által feltöltött képhez hozzászólni, de néha azért illene...)
-
Hydra SR
addikt
válasz
BLOODSHOT #11417 üzenetére
Szép képeslapkép lehetne, de valami nagyon agyoncsapta a minőséget. Zajszűrés, vagy tömörítés. És úgy érzem, itt nem szerencsés a középre szerkesztett horizont. Szerintem meg lehetne próbálni föntről úgy vágni, hogy a horizont kb. a fölső harmadolóra kerüljön, vagy legalábbis közelebb hozzá.
Megmutatom, én hogyan képzeltem. A méretét is lecsökkentettem akkorára, ami szerintem ehhez a képminőséghez ésszerű, és hozzácsaptam egy fehér keretet: -
Zola007
veterán
válasz
BLOODSHOT #10023 üzenetére
Aznap este raktam fel a CS3-t, és elkezdtem nézegetni, mi változott. Tudom, hogy nem a legeredetibb, csak úgy megtetszett. Nekem nagyon tetszenek egyébként az ilyen (ránézésre is) túlszínezett képek, ebből kifolyólag a tieid is.
Mikor idekeveredtél a fórumra, na mondom neked is megcsúszott a kezed az egéren, de nagyon tetszettek (most is tetszenek) a képek, amiket linkeltél és végignéztem a többit is.
Hát ilyen vagyok, mit csináljak, nekem tetszik.
(és azt hiszem ez a legfontosabb a fotózásban) -
philoxenia
MODERÁTOR
-
drkbl
őstag
válasz
BLOODSHOT #9978 üzenetére
Ha mindenképpen így szeretnéd megoldani, akkor a linkbe is alulról a jpeg fájl linkjét tedd, ne az oldalét. Ha mégis az oldalt szeretnéd mutatni, ne legyen a link végén a /sizes/m/.
@Szten Márs: A Flickr szabályzata előírja, hogy ne direkt a képre linkeljen, hanem az oldalra, mert nekik pénzük az így megjelenő reklámokból van - ugyanúgy, mint az egyéb képfeltöltőknek. Hogy ő meg is szeretné mutatni meg nem is, az nem a flickr problémája...
-
Dtomi
őstag
válasz
BLOODSHOT #9976 üzenetére
Nagyon érdekes kb ez a 10. ilyen postod, hogy nem csinál senki eget rengető képeket
Igen minden vágyam, hogy ilyen tehetséges legyek és körberöhögtessem magam az idióta kérdéseimmel mint te napi többször. És persze oltogassam az itt 3*4 régebb óta jelen lévőket
nincs több hozzáfűzni valóm. De persze majd anyuka megdícséri a kicsi fiát, hogy sztárfotós és talán kap töle egy SLR gépet, hogy ne unatkozzon.
LOL
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #9978 üzenetére
Yahoo id-t kér, és sokaknak szerintem nincs, nekem van csak már fogalmam nincs mi a nevem meg jelszavam
. Nyisd meg te a képet, amit linkelni akarsz, akkora méretben, amekkorában úgy gondolod, hogy lássuk, aztán, ha firefoxot használsz akkor jobb klikk/ copy image locationnal, explorer esetén meg jobb klikk/properties/adress mellől a címet kimásolod, és egyből mindkét módszerrel a vágólapodon lesz a kép közvetlen linkje. És ezt a közvetlen, .jpg végződésű címet linkeld a képeid alá, akkor egyszerű, klassz, használható lesz
-
Dtomi
őstag
válasz
BLOODSHOT #9973 üzenetére
Speciel ISO 100 on nincs az a gép amelyik ne lenne zajmentes egyébként a kulcsmondatot le is írtad. "nem az ő hibája. Vagy tul magas ISO-t használt" . A kritika nem fikázás. Főleg, hogy úgy kezdem, hogy jók a képek. Félelmetes nagy pojáca vagy, tudálékos, és mindemellett még nagyon nagyra vagy a nemtudásoddal. Örülnék neki ha többször nem találnál be a marhaságaiddal. Ha a nevemre kattintasz előjön egy adatlap... 01 02
-
-
Szoles
senior tag
válasz
BLOODSHOT #9914 üzenetére
Nem piszkált senki, hidd el! Ha rossz képeket csinálnál, senki sem reklamálná a nagyobb képméretet.
Rakd fel akkor valahová máshová, és linkeld be onnan a mutogatásra szánt képedet, ha a Flickről nem lehet. Nem mintha nem akarnánk a barátod lenni!Egyébként itt sokkal hasznosabb értékeléseket szoktam olvasni, mint a Flickren. Ezekből lehet tanulni, okosodni. A "grét", "bjútifúl", "nálysz kompozísön" jól esik, de abból aztán semmit sem tud meg az ember.
-
biggamer
veterán
válasz
BLOODSHOT #9910 üzenetére
Nem akarlak lecseszni, de véleményem szerint a Többi fotós " kolléga " is szereti, ha véleményezik a képeit.
Ezzel csak arra akartam utalni, ha Te " elvárod " hogy megnézzék a képeidet és véleményezzék, akkor Neked is ugyan így kellene cselekedned.Itt általában úgy megy, hogy egy idő után megjegyzi az ember, hogy ki nem véleményezte sohasem egyik képét sem, aztán az illető várhatja, hogy a
" sértett " ember valaha is írjon valamilyen észrevételt.Én így érzem, ez több emberre is vonatkozik / azért nem Privibe küldtem el /, szóval akinek nem inge, az ne vegye magára, de ...
Remélem érted, hogy mit akartam ezzel a pár sorral kifejezni és nem értetted félre.
biggamer
-
Szoles
senior tag
válasz
BLOODSHOT #9728 üzenetére
A képeid még mindig nagyon tetszenek, már korábban is többször végignéztem őket.
A mediterrán képeid nekem visszaadják az ottani hangulatot. (Le kellene már menni a tengerhez, hiányzik nagyon!
)
A gépedet tudom, hogy egy 5700-as Fuji, viszont nagyon érdekelne, hogy mivel és általában miket módosítasz a fotóidon. Alapvetően nem szeretem a képeken az erős színeket, de te nagyon eltaláltad, ide kellenek.
Azért vigyázz, nehogy túlzásokba ess, és új Ken Rockwell legyél! -
drkbl
őstag
válasz
BLOODSHOT #9555 üzenetére
HTML-t ide nem tudsz beszúrni, a méreteknél válaszd a Thumbnail-t, a 2. pontból másold ki a kép URL-jét, itt a kép gomb, a parancssorba illeszd be az URL-t, így megvan a kis képed. Linkként használd azt az URL-t, amit a böngésződ mutat, amikor a teljes méretet látod (a /sizes/o/ végűt). A kettőt itt is kombinálhatod, hasonlóan a hozzászólásod HTML-jéhez, de abban az tud segíteni, aki képpel linkel, én sajnos nem. A flickr direkt kéri, hogy linkelj vissza a teljes fotóoldalra, így reklámot is tudnak mutatni, pénzt is tudnak keresni, fent is tudnak maradni...
-
-
biggamer
veterán
válasz
BLOODSHOT #9551 üzenetére
Ha Te fotóztad ezeket, csak gratulálni tudok.
Gyönyörű színek és témák, részletgazdag felvételek.
Csak így tovább.Az se baj, ha ide teszel majd fel képeket, mert a honlapod címe el fog sikkadni, egy hét múlva már senki nem fog emlékezni rá.
Annyit még hozzá, ha közlekedő dolgot fotózol, akkor az elötte lévő terület legyen nagyobb, vagyis az elejét ne skatulyázd be, remélem érted, hogy gondolom / pl. tengerjárós kép /.
És lehet hogy 1-2 képen túl sokat hagysz az égből, inkább nyesnék belőle.big
Aktív témák
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest