Hirdetés
- Android szakmai topik
- Tasker
- Áprilisban várható az iOS 18.4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Papichulo
tag
Eladó a 70-300am: [link] , 50-500 vásárlás céljából.
-
inzsellér
tag
-
inzsellér
tag
válasz
Szten Márs #23688 üzenetére
Egy kis finom szűrés volt, Pentax DA50-300-al. Én -öreg korom ellenére- csak háromnegyedéve fotózom egy kicsit komolyabban (Pentax K20D), és teljesen bizonytalan vagyok még, hogy ezek csak nekem tetszenek, vagy tényleg türhetőek
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
inzsellér #23686 üzenetére
Ne hülyéskedj, baromi jók
Szóval ne tedd offba, ha ilyen képeid vannak
Az elsőnél finoman szemcsésen zajos a kép, de nem kellemetlen, hanem teljesen viselhető - legalábbis nekem. Ha tippelnem kellene azt mondanám, hogy PS+camera raw-ban, vagy lightroomban RAW konvertáláskor szűrtél színzajt, azért lett ilyen - jól gondolom? 210mm - milyen obival lőtted? Szintén tipp: Tamron 70-300. -
máyköl
veterán
#23672, forceborg: Tetszik...
#23675, Fejo: Én személy szerint a háttérre tettem volna az élességet...
#23678, Fejo: Az első és a második tetszik. A makró most nem jön át...
#23686, inzsellér: Nekem tetszenek, grat.
-
-
rebugra
aktív tag
Macskám..vélemények?
-
-
eastsider
nagyúr
válasz
máyköl #23667 üzenetére
nincs az levágva, csak a fórum vágja le, mert 500px-nél szélesebb a kép
itt van egyben: [link]nekem nagyon tetszik! csodás a bokeh, csak az alsó ág zavar be pöttyet, de nem vészes
remek munkaRopi, Chapel: megint gyönyörűeket alkottatok makro téren
nagyon megy ez nektek, igazán grat
Fejó jó ez a kép is
a Cod2 Toujan(vagy hogy hívják) pályája jut eszembe (tunézia asszem)
mindenki másnak is grat a szép képekhez
-
kiskornel
addikt
válasz
*Ropi* #23649 üzenetére
Neem. Nem zajosságra gondoltam. Mi a téma? A virág? Akkor miért takarod el. Ha meg az előttel levő fókuszon kívűl lengedező szálak a téma, akkor miért nem az van fókuszban.
Feltehetnénk a kérdést, hogy mit akartál vele mondani (mint elvont dolog), de egy virág, meg pár fehér valami jelnetése...
Egy bizti. Számomra nem lett hangsúlyozva a vriág szépsége. -
BLOODSHOT
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Carpio
tag
Hello
Van itt olyan emberke, aki vállal portréfotózást? Egyszeri alkalomról lenne szó!
Üzenetek priviben.
-
Chapel
addikt
Ismét csak köszönöm a dicséreteket, holnap-holnapután lesznek újjak
-
Chapel
addikt
És le maradt Ropi célszerszáma...70-200 2.8 L IS makróközgyűrűkkel
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
D4rkm4n #23636 üzenetére
Húha, ez tényleg ennyire rossz képminőségű, mint amennyire látszik? Nagyon furcsa, hogy ilyen beállítások mellett hogy lett ilyen
De lehet csak a kicsinyítéstől/tömörítéstől van. Mindenesetre a színek nem az igaziak, nem sikerült a wb-t jól eltalálni, de kis utómunkával ezt legalábbis jóval korrektebbre lehet dolgozni
-
D4rkm4n
őstag
[ Szerkesztve ]
-
-
j.bravo
addikt
válasz
forceberg #23624 üzenetére
Elsőnek szerintem jöhetnek a sztenderdek:
- Vár - Lánchíd - Parlament (pl Margit hídról )A vároldalból több helyről tök jól néz ki a Lánchíd "mögött" a (hajdani Gresham-palota, ma) Four Seasons hotel.
Aztán még pl.
- Bazilika
- Hősök tere
- Gellérthegy (pesti rakpartról), rajta Citadella, Szabadság-szobor
- Szabadság-híd a kőkemény díszkivilágításával
Legközelebb pedig jöhetnek a kevésbé sztenderdek, mint pl túra a város kevésbé jó hírű részein -
Sziasztok!
Munkatársaimmal tervezünk egy sötétedés utáni Budapest túrát!
Mik azok a célállomások, amiket mindenképp nézzünk meg?
Köszi a tippeket! -
Xantomas
őstag
válasz
Sir Riccio #23596 üzenetére
Az első, és a harmadik nagyon jó lett, de utóbbinak a hangulata, az ami nagyon el lett találva
Már egy perce, nézegetem, nagyon jó
#23591) Tomate
Deviantarton egy angol hapsi 2 éve ugyan ilyen sémával gyártotta a gépeit (nem csinálta, mert napi 10-15 kép már gyártásnak minősül) Ettől függetlenül, nekem tetszik, de ha a palack nem lenne rajta úgy sokkal jobb lenne. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Xantomas #23619 üzenetére
Az esső nem rossz, de egyébként nagyon kiégetted sok helyen az utómunkával a képet, ez pedig, különösen a lilán, néhol igen zavaró. A színek sem tudom mennyivel kifejezőbbek így, bár ez ízlés kérdése, nekem mindenesetre az eredeti egyértelműen jobban tetszik. Ha az eső nem lenne odaphotoshoppolva, akkor azt hinném, hogy felcserélted az ilyen volt - ilyen lett sorrendet, és az alsó képből hoztál ki egy jobb minőségű felsőt.
-
eastsider
nagyúr
válasz
runner 125 #23612 üzenetére
köszi
igyekszem figyelni már rá, és tényleg sokkal jobb képek sikerülnek így -
Joeey
csendes tag
válasz
runner 125 #23613 üzenetére
Tényleg jót tett neki a vágás és az élesítés. Nem tduom, hogy mást csináltál-e?
-
runner 125
nagyúr
..bocsi, én is belenyúltam.
Üdv.M -
-
eastsider
nagyúr
mai termés:
variációk egy témára: (nemtudom melyik a legjobb, annyira mások, de mégis hasonlók
)
multkori újragondolása, pont a másik irányból
ne kíméljetek! de azért remélem tetszenek
Tomate: már MSN-en mondtam véleményt
de grat a képhez!
Riccio:hatalmas grat a képehkhez! jó is egy tele
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz
Sir Riccio #23601 üzenetére
jaja. Egy zajszűrő plugin. De kereshetsz másikat is, csak ISO800 környékén már illik szűrni. Legalábbis ha ilyen nagyban raksz fel valamit.
Mindenki akkorába rakja fel a képeit, ahogy láttatni akarja. Úgy vettem észre, hogy iratlan szabály szerint az 1024x768 az 1:1 arány itt.
Te ezek szerint a részleteket szeretted volna hangsúlyozni, azért raktad fel ekkorába. Így viszont nem rejti el a kicsinyítés a hibákat.
Én is raktam fel nagyobb képet, de mindig olyat, amit láttatni akartam. Legközelebb használj pl. zoomify playert, és akkor senki nem retten el a dolgoktól. -
runner 125
nagyúr
válasz
Sir Riccio #23596 üzenetére
Jó fotók, csak kár h ilyen kicsibe raktad fel őket.
Üdv.M
-
runner 125
nagyúr
válasz
gamerkiller #23590 üzenetére
...tudod az a magyar domb".
Tomate
Absztraktnál szvsz első sorban nem a PS-be kell nyúlni, nem attól lesz ütős, hanem alapból olyan témát kell keresni, amitől "absztrakt" lesz a kép. (Ez lehet bármi -épületrészlet, tárgyrészlet, stb..) , amit első pillantásra nem tud bekategorizálni az ember / amit nem ismer fel. - Sok mindenre asszociálhat.
Szvsz ettől absztrakt az absztrakt.
..mellesleg egyik legnehezebb fotós téma.Ha már csavartad a fotót, a kis asztalt és az ásványvizes flakont én biztosan nem raktam volna bele.
Üdv.M
Aktív témák
- Nikon 5200 + AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR kit + rengeteg tartozék
- Canon EOS 2000D + EFS 18-55mm objektív
- Sony DSC RX10 M4 - tartozékokkal, garanciális 2029.10-ig (2848 expo)
- GoPro HERO 13 - 12 - 11 - 10 - 9 akciókamerákhoz való ND 4/8/16/32 szűrő készlet (Neewer)
- Sony 35mm f/1.8 OSS (SEL35F18) eladó.