Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Netfone
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kraven54
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Van egy E6750es cpu-m, ami az utóbbi 1 évben szépen muzsikált 3.6ghz-en 1.43v fesz mellett. A minap volt 1 kékhalálom azóta 3,2 fölé az istennek sem akar menni, hiába a fesz. emelés. Prime alatt stabil 3.2ön de néha csinál olyat a gép hogy lefagy BIOS belépés elött vagy el sem indul a gép. Ilyenkor mi van?
Válaszokat előre is köszi. Üdv
-
bivalyolo
őstag
válasz
birozoli7800
üzenetére
igen, a ramokat visszaosztottam rendesen 800mhz-en mennek. a táp: fsp bs2 400as
-
bivalyolo
őstag
hi!
egy olyat szeretnék kérdezni, hogy az mitől lehet, hogy hideg indításnál újraindul a gép 2,5 ghz-en? (utána megy frankón minden). 2,4-ig még simán jó de ha kicsivel feljebb húzom már nem akar rendesen indulni. kék halál vagy egyéb fagyás nincs, csak az első indításnál vágja magát hanyatt. esetleg a feszt kéne emelni? ha igen mennyi az amit még elbír stock hűtővel?
giga p35 ds3r, e2180 (most 2,4ghz-en), 2gb kingmax 800as memó (az időzítéseket 5-5-5-15-re tettem), minden alapfeszen.
válaszotokat előre is köszönöm!
(olvasgattam már a topicot de ilyesmit nem találtam.. ha mégis volt, akkor valószínű véletlenül átsiklottam felette..) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83
üzenetére
Előbb vagy utóbb mindegyik topik erre a sorsa jut.
-
laragirl83
őstag
Topik fenntartó userek 95%-a már i7-el tolja, ez a core2 topik meg kifog purcanni

-
Sziasztok! Q9400-ból az R0-ások mennyire tunnyingos darabok?
-
spartan1
aktív tag
maradok a bios-os megoldásnál,vagy lapot kellene cserélnem de azt most nem igazán akarom
-
commerato
csendes tag
válasz
spartan1
üzenetére
Ezzel en is igy jartam. PCI-E-t nemtudom fixalni.
De amit mondtam mod-ot annak az volt a lenyege, hogy a proci FSB alapbol emelkedik es a PCI-e marad fixen. Es akkor ahhoz kepest lehet elkezdeni huzni amivel jelentos tobletet lehet elerni. Nekem ha fixaltam a PCI_E-t akkor meg alapon is fagyott. Ezen a lapon azzal a fixalassal van valami bibi az biztos. De ahhoz kepest, hogy hivatalbol 1066-os lap ahhoz kepest 1333-on is mukodik. Annyi van pl nalam, hogy visszakellett vennem az fsb-t egy picit, egeszen pontosan 1.26Ghz-re mert az OSX alatt az istenert nem mukodott a SATA ha 1333-on ment. Ez jelent valamit az biztos bar erdekes hogy Linux, Win es minden mas alatt jo volt es hibamentes. Mondjuk olyan minimalis a kulonbseg, hogy jo ez igy. De pl az 1.8-as cerkajat haveromnak 3.0Ghz-re siman tudtam huzni szinte 1333-as fsb-vel ugyanebben a lapban. Szoval szerintem ha erzel hozza kedvet probald ki azt a mod-ot, hidd el nem banod meg ha biztonsaggal megtudod csinalni. Itt egy link a forumbol rola magyarul. link -
commerato
csendes tag
még annyi, hogyha megnézted akkor ez annyit tud ez a mod, hogy a DEFAULT FSB-t emeli meg 800-ról 1066-ra. Így megváltozik az alapfelállás. Jelen esetben azért mertem ajánlani mert ugyanilyen a lapom és 2.2Ghz fölé nem tudtam vinni a cerkát akármit állítottam. Hiába vittem az FSB-t kézzel, nem működött.
-
commerato
csendes tag
-
spartan1
aktív tag
-
commerato
csendes tag
válasz
spartan1
üzenetére
Google-be bedobod, hogy BSEL mod és lámalám ittvanak az infók.. Nagyon sokmindent írnak erről a rém egyszerű moddolásról.
pl.: BSEL
A lényeg, hogy a celeron 420D esetében összekell kötni 2 lábat. Namost ezt megteheted olyan tollal amivel egy fémréteget tudsz képezni a lábak között vagy akárhogy máshogy ami tartós és stabil és megbízaható. Én fogtam egy kis forrasztóezüstöt meg egy hajszál vékony száleres vezetékből egy szálat és széépen odaforrasztottam.
-
commerato
csendes tag
válasz
commerato
üzenetére
mellesleg ez a 420-as celeron D ez egy igen jo ar/teljesitmeny aranyu proc.
6k korul beszerezheto es becsuletzere valjon amit bir.
a cpu-z valid-ban nincs magfeszultseg valamiert de amugy 1.312V-ot mer.
maghomerselet alapon 46C lapka 37C. terhelve 62/48C gyari hutovel.
ramok 6/6/6/15/21-ben
FSB +0,1V -
spartan1
aktív tag
sziasztok!!segitségeteket kérném.próbálkozok az e4300 órajelét feltolni egy kicsit és akadéjba ütköztem..2342mhz-nél nem tudom tovább tolni a procit.a pcie 100mhz-ra fixáltam a ram időzitést mindig visszaosztom ha emelem az fsb-t de akár milyen magasra állitom az fsb-t a visszaosztás leveszem 2.00-ra=533mhz lessz belőle ha feljebb rakom / 2.66/ akkor bőven túllépi a 700mhz-t. a mostani értékek fsb 260,,fsb arány 8:6 ,,ha tudsz segitségeteket előre is köszi.a lapom Gigabyte GA-945GCMX-S2 v6.6 tudom nem egy nagy szám de ez van
-
syC
addikt
Hi!
Olyan lehetséges, hogy egy ASUS P5B-ben egy E6550-es wallos 2.7GHz-nél?

-
zoo8800
veterán
Jobb
Teszteld, hogy stabil-e.Úgy látom, ASUS lapod van, ami tud felfelé droppolni, ahogy több is a fesz, mint amit beállítottál. Asszem LLC a funkció neve, ehhez nem értek, utána kéne nézned a lapod topikjában. Lehet, hogy ki kéne ezt is kapcsolni. De majd ott megmondják

-
SD456
csendes tag
válasz
laragirl83
üzenetére
Igen Auto-n volt

Mennyire vigyem le ? -
SD456
csendes tag
Hi all!
Régebben írtam (#10797), hogy húzni szeretném a E6420-as procim. Akkor azt írtam 60°C a proci. De akkor eléggé poros volt gép. Most a CoreTemp és az Everest is 40-45°C ír. Szóval megint az lenne a kérdésem, hogy így, gyári hűtővel mennyit tudnék húzni rajta ?
-
zoo8800
veterán
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
cirmos reset

-
FoBCRaistlin
őstag
adott egy Giga P35 DS4-es lap.
benne egy E8400. játszogattam a tunningjával, egyszer csak defaulton indult el.
akármire állítom az FSB-t nem hajlandó, csak 9*333-on elindulni.
nyomok egy save&exitet elindul de megint csak 9*333... mi lehet a gond/megoldás?
-
bzs73
őstag
Na vtt még csökkent és 4 ghz is megvan eddig 1.1vtt-vel.Még egy kicsit dolgozok rajta és 1.128v-on is meglessz 1.1vtt-vel.
8x450@1.040v és ez a végleges.
4ghz@1.136v ami még nem végleges. -
bzs73
őstag
Most már csak arra leszek kíváncsi 9x445 nek mennyivel kell több vtt-nek.Hátha elég lesz.
-
bzs73
őstag
8x450@1.040v és egy linx mellé hogy stabil is.
Vtt 1.12v-on ami 450fsb-nél nem rossz.
-
kogyo
csendes tag
Hello
Abban szeretnék segitséget kérni hogy van egy Intel Q6600 processzorom és egy Asus P5Q alalapom és a proceszort szeretném huzni 3 ghz re.A biosba az fsb próbáltam húzni 333 ra lementve belép a windows meg is van a 3 ghz na de most lefuttattam egy 3d mark vantaget és a számok szerinte 2.4 ghz jobban teljesít mint 3ghz ez vajon mért lehet kell még valami álitanom hogy jó legyen? ebben szeretnék segitséget kérni.
És ha valamit ki hagytam mien beállitásokat ajánlotok?
Előre is köszönöm
-
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Aha értem. Ahogy keresgéltem egy kicsit itt a Ph-n a 2900-as kártyákkal vetették össze 1-2 helyen, de sokat nem kutakodtam, meg láttam még 3850/70-el is összevetést, de ott inkább GT volt a főszereplő. Most nincs kedvem olvasgatni többet, de lehet hogy igazad van hogy kb 1 csoport lenne.
-
kriszbon
őstag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Igen, csakhogy nem láthatók az SM pontok, és hogy mennyi volt az Fps. Mert hiába magas az összpont, ha olyan procival volt tesztelve ami jól megdobja az eredményt, a kártya meg sehol sincs

-
zoo8800
veterán
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Kár, hogy a listában a képek fele nem él már. (régebbi eredmények közt nézelődtem)
Az hogy lehet, hogy elvileg a 4770 sokkal jobb a 8800 GTS-emnél, 3DM06-ban pedig épphogy veri? Kíváncsi vagyok, mit hozol ki a Tiedből, nekem 12041 pötty jött össze. (E5200@3850; NV8800GTS@625/950)
-
FoBCRaistlin
őstag
vga már adott, csak hasonló kvalitású proci kell. lesd meg a ezt a listát. ott a 11. helyen találsz egy kakukktojást

eredmény tuti lesz. remélem pénteken, vagy vasárnap egy pofátlan helyezést sikerült elcsípni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
zoo8800: thx! sztem akkor 1,5V lesz a nyerő, remélem a teszt alatt nem lesz 50 fokos kánikula.

-
zoo8800
veterán
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
szvsz tesztre max 1,5V, állandóra pedig 1,3-1,35V.
-
spartan1
aktív tag
hali!lehet nem jó topic-ot választottam ha igen bocsi.abban kérném ki a segitségeteket,hogy lecseréltem a celeron 440-emet egy e4300-asra és ha instalálni akarok egy játékot egyből fagy a gép.szerintetek ezt egy xp csere orvosolná?ha tudtok légyszi segitsetek nekem és előre is köszi
-
Lujgi
tag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Hát igen...5 ghz 3DMark-al meg egy jó VGA-val nagyot tud ütni
Magamból ki indulva
,bár nekem Core Quad 2.8ghz van és egy XFX GTX280.
Gondolom megtudod saccolni,hogy mennyit virít 3DMark 03 és 06 alatt
Sok sikert neked is,reméljük majd beszámolsz valami jó eredménnyel
-
Lujgi
tag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Akkor menni fog

-
Lujgi
tag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Szia!
Elméletileg,ha valóban jól meg van a proci hűtve,akkor szerintem 1.5-1.6V-ot bírnia kell,persze nem hosszú távon.
De ez csak az én véleményem
Lujgi
-
FoBCRaistlin
őstag
Hali Uraim!
kérdésem a következő lenne: egy E0 steppinges E8400 mennyi feszt kaphat víz alatt, amivel még nem lehet gondja. 2 opció érdekelne. az egyik egy teszt erejéig belőtt max fesz. a másik pl egy 24/7-es beállítás.
köszi a válaszokat !
itt is megpróbálom a kérdést, hátha jön rá válasz.

-
Lujgi
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám!
Vásároltam egy új alaplapot,egész pontosan egy Gigabyte GA-N680SLI-DQ6-ost
A procim Q6600 G0 stepping
Az előző alaplapom Asus P5E3,na abban a proci 8X400 Fsb-vel és 1.390V körül ment stabilan,úgy hogy a memók 800mhz-en mentek,tehát 1:1-be úgy ahogy illik
Na de ebbe az új lapba pedig nem akar a proci csak 9X310 Fsb-t menni a ramok meg persze 620mhz,hogy 1:1-ben legyen a rendszer.
Lehet,hogy csak valami beállítási gond van,mert a bios elég összetett,úgy hogy azért is kérnék itt segítséget hátha valaki tudna többet erről a lapról vagy valami hasonló.
A segítséget előre is köszönöm
Lujgi
-
-
zoo8800
veterán
válasz
peti95
üzenetére
CPU Vcore Voltage: tilos auto-n hagyni, fixálni kell. Legyen pl. 1,35-1,4V körül.
PCI Clock Synch...ez mi, légyszi fotózd le az opciókat
CPU freq legyen 333, DRAM frekit igazítsd hozzá, hogy ne legyen sok
Memóriának mehet 1,9-2V
Többit egyelőre ne bántsd, csak tedd normal-ra -
peti95
csendes tag
válasz
zoo8800
üzenetére
Az a topic nem nagyon él. Egyébként úgy hallottam hogy 300-ig birja ez a lap mindenféle extra beállítás nélkül is. Különben itt egy e
6400-t 3ghz-ig húzott. Az fsb 346mhz körül van:.http://www.acooke.org/cute/Overclocki0.html
Mi a normál pcie feszültség? Ramoknak asszem 1.8. -
peti95
csendes tag
Hello!
B2-s steppingű E6300-t egy P5LD2 SE-ben meddig lehet húzni? Ramból 2db 667Mhz-s 1Gb-s Memória van, pontosítva Everest ezt írja ki: Kingston 9905316-005.A04LF . -
kezdő
senior tag
válasz
lizakattila
üzenetére
Köszi a tippeket!
Egyelőre marad így, elégedett vagyok vele, nagyon ritkán játszom csak és akkor is inkább klasszikusokkal. (értsd: régi játékokkal)
Mindenesetre biztató hogy nem feltétlen kell majd nagy beruházásokat csinálnom, ha valami program elkezd majd szaggatni.
-
lizakattila
senior tag
Hali!
Nagyszerű, öröm ha valaki elégedett!
Sajnos a procit nem tudod úgy tovább nyúzni, hogy a ramok frekijét ne emelje.
Érdemes megpróbálni, hogy adsz egy kis plusz feszt a ramoknak (~0,1volt), lassan emeled az fsb-t és megnézed meddig bírják.
Ha nagyon nem, akkor két lehetőség van:
-vagy megelégszel ezzel az órajellel
-szerzel be másik ramot (csak megjegyzem, hogy 2/1Gb 1066-ost vennék akkor már, és akkor mehet a tuning. Ezeknek pedig ma már nincs nagy áruk. Nekem a mezei 1066-os Kingmaxjaim is mentek simán 1100-on).
Szerintem érdemes lenne elgondolkozni a ramcserén. A lapod simán bírja a tuningot (nekem is volt ilyenem), és lehet, hogy még a prociban is van tartalék. Ha jó darabot fogtál ki, simán elérhető 400 fölötti fsb. De mondom, erre nincs garancia, a tuning az mindig lutri sajnos. De ettől függetlenül is megéri. -
kezdő
senior tag
válasz
lizakattila
üzenetére
Hello!
Köszi szépen!
Egyszerűbb volt mint hittem.
Az FSB-t belőttem 333-ra ugye a szorzó fix 6 illetve 7. A memória szorzóját pedig 2-re állítottam. (ez a legkisebb érték)
Na most ugye 7x333MHz-en fut a procim ami 2331MHz.
Ezt állítottam be elsőre, megy feszültség emelés nélkül és a rendszer is stabil. Nekem ennyi bőven elég.
Viszont az lenne a kérdésem ha tovább akarok tuningolni akkor azt hogyan kell majd?
Mert ugye a proci szorzó fix 7 tehát marad az FSB növelés. Igen ám de a memória szorzó min 2 tehát ha 333-nál nagyobbra teszem az FSB-t akkor már a memóriát is húzom.
Van valami megoldás hogy "csak" a procit nyúzzam?
Vagy a 667MHZ DDR2 Kingstonok bírják a kiképzést?Mint írtam most meg vagyok elégedve mindennel, de a válaszok mégiscsak érdekelnének.
Előre is köszi!
-
juniorka
csendes tag
Sziasztok!
Légyszi ne vessetek meg ezért a kijelentésemért de nem nagyon tudom hogy mit hova kell írni. Szóval van egy intel c2d e6850-es procim ami jelenleg gyári hűtővel 3,6 gigahertzre van felhúzva ami szerintem elég baráti. Az én kérdésem az lenne hogy láttam egy tesztképet ahol 4,4 (
) gigahertzig húzták fel és hogy az árban ( hűtő ára) mennyi lenne? vagy esetleg nem 4,4-ig hanem 3,6-nál többre hogy lehetne felhúzni hogy minél kevesebb pénzbe kerüljön a hűtő? Ez az egész csak azért van ( egyáltalán nem értek a gépekhez ) mert vettem egy RADEON 4870-et 512-es memóval és nem tudom hogy mennyire tudja meghajtani. Az alaplapom egy Gigabyte p35 DS3 és van 5 giga 1066 MHz-s ddr2-es memóriám de az xp csak 3-at lát. Ha esetleg válaszolnátok azt nagyon megköszönném. Ha nem ide akkor a varga1992@yahoo.com vagy a junior92@freemail.hu e-mail címre is szívesen várom az észrevételeket. Köszi mindent

-
kezdő
senior tag
Hello!
Most jöttem rá hogy a birtokomban lévő alkatrészek egész tuning barát darabok.
Konkrétan: E6300 és egy Gigabyte 965P-DS3.
Pontos adatok: Everest reportA kérdésem az lenne hogy mit lehet ebből a gépből kihozni feszültség emelés nélkül?
Tehát ki akarom hozni a procimból azt a maxot ami még nem jár plusz költségekkel és az élettartamát se nagyon befolyásolja.
Tuninghoz nem nagyon értek, eddig mindössze egy AMD Barton 2500+ t húztam fel hogy a szorzót lejjebb vettem az FSB-t pedig növeltem 200ra hogy kihajtsa a 400MHz ramokat.Viszont itt teljesen nem vagyok képben. Ha az FSBt növelem akkor a RAM is "túl lesz húzva" nem? Vagy a Kingstonok bírják?
A BIOSba bekukkantva annyit vettem észre hogy a szorzó csak 6 és 7 lehet. Mit kell tennem hogy mondjuk 8-ra esetleg 9re állítsam?
Vagy egyáltalán hogy is kezdjek bele?
Tudom sok és egyben bugyuta kérdést tettem fel, de nagyon érdekel.
Amennyiben valahol ezek le vannnak írva és nem vettem észre akkor bocsi és adjatok már egy hsz számot légyszi.
-
INMOTEP
őstag
Helló Nekem E5200 procim van asus P5 N73AM Alaplappal az lenne a kérdésem hogy medig lehet a processzort biztonságosan felhúzni ? és hogy kezdjek hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 2 X Dell Poweredge T320, 96GB DDR3 ECC RAM, 2.2 GHz CPU, 2 x 495W PSU
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(idle, load)

de amig nincs egy jobb chipsett hűtés a gyári passziv gigabyte helyett addig nem merem húzni

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
780-790 azok már inkább.
Vagy ez nem lett átnevezve? Mert én ezek között már nem igazodok ki, hogy mit mire, hova, minek