- A HMD majdnem minden komponense érzi a Vibe-ot
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Képernyőmentes aktivitáskövetőt mutatott be a Google, ez a Fitbit Air
-
10500 - 10401
11492 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
atenza
senior tag
-
darál0w
Jómunkásember
Bekapcsoltam, több lehetőség van a CIA-nál, felraktam full trust-ra, így 9×335ön be se akarta tölteni a win-t, aztán lejebb vettem az fsb kb 2ghz-re, 9×220 így betöltötte a win-t, de ugyanúgy visszaszedi 6os szorzóra...
Nem értem mi baja lehet.... Már az is fúrcsa h. haTM2 on 6×200=1200Mhz gyorsabb, mint ( 3dmark 700pont )
TM2 off 9×200=1800Mhz ( 3dmark 1000 pont )
win betöltésnél is lassabb

Ja és a legjobb, ha minden defaulton van, azaz ha betöltöm a defaultot, akkor is leszedi 6os szorzóra, és nem is megy fel 9es szorzóra, azaz a gyárilag 1.8as proci 1,2őn megy....
szvsz lapoddal van vmi gond... ha garis , akkor vidd vissza.
linkek csak nekem nem mennek?
-
tome.jr
addikt
Gyerekek ez nem az nforce chip, hanem EVGA

Volt 790-esből már mindegyik (XFX, Striker II) de EVGA-nak nyomába sem ér egyik sem.
Feszek titkosak

Vízzel van hűtve, szóval amikor 4700 Mhz-en prime-olok akkor is max 50 fok van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ramok mennek a lapban 2000-en CL8-ban max 500 fsb mellett. Fölötte már hibáznak.
-
zoo8800
veterán
-
rejewski
tag
Az teljesen normális, ha állítás után lekapcsol a gép, aztán újra be, majd ki és be.
Nálam is ezt csinálja. Gondolom, ilyenkor írja át a CMOS-t, aztán, ha nem megfelelő, akkor vagy nem kapcsol be a monitor - rossz tuning-adatok, túl sok fsb, rossz szorzó, kevés fesz... -, vagy megy egy darabig a boot és ott nyivákol.Igen azt tudom hogy ujra szokta inditani, de nekem folyamatosan ezt csinálta minden inditáskor húzás után. Most feljebb húztam a procit, 3,4-re 3,6-ra és tökéletes minden azért vannak itt rejtélyes dolgok.
Amúgy átállítottam a ramokat 5-5-5-15-re és azóta működik minden flottul. Lehet hogy a 5-5-5-18 miatt volt a gond.
Egy e6750-től 3,6ghz 1,38V-n jó eredmény? természetesen stabilan fut minden.
rejew
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Hello!
Nem tudjátok véletlenül, hogy az miért történhet, hogyha tolok egy tuningot e6750 3,2 ghz-ra akkor fogja magát és induláskor: bekapcs 1mp kikapcs 3mp bekapcs és megy. tehát hogy elinditom, leállitja magát és ujraindul. ezt minden alkalommal eljátsza. ezután vagy nem történik semmi, vagy elindul az oprendszer.[megj.: ha elindul az op. akkor minden stabilan fut még soha nem esett szét.] - ha az segit le tudom irni pontosan mit állítgattam a biosban!
Tehát van olyan hogy bekapcsolom a gépet mennek a ventik, de semmi nem történik ez miért lehet?
A másik lényeg hogy mi ez a bekapcs kikapcs bekapcs?rejew
Az teljesen normális, ha állítás után lekapcsol a gép, aztán újra be, majd ki és be.
Nálam is ezt csinálja. Gondolom, ilyenkor írja át a CMOS-t, aztán, ha nem megfelelő, akkor vagy nem kapcsol be a monitor - rossz tuning-adatok, túl sok fsb, rossz szorzó, kevés fesz... -, vagy megy egy darabig a boot és ott nyivákol. -
puttputt
őstag
-
rejewski
tag
Hello!
Nem tudjátok véletlenül, hogy az miért történhet, hogyha tolok egy tuningot e6750 3,2 ghz-ra akkor fogja magát és induláskor: bekapcs 1mp kikapcs 3mp bekapcs és megy. tehát hogy elinditom, leállitja magát és ujraindul. ezt minden alkalommal eljátsza. ezután vagy nem történik semmi, vagy elindul az oprendszer.[megj.: ha elindul az op. akkor minden stabilan fut még soha nem esett szét.] - ha az segit le tudom irni pontosan mit állítgattam a biosban!
Tehát van olyan hogy bekapcsolom a gépet mennek a ventik, de semmi nem történik ez miért lehet?
A másik lényeg hogy mi ez a bekapcs kikapcs bekapcs?rejew
-
atenza
senior tag
Bekapcsoltam, több lehetőség van a CIA-nál, felraktam full trust-ra, így 9×335ön be se akarta tölteni a win-t, aztán lejebb vettem az fsb kb 2ghz-re, 9×220 így betöltötte a win-t, de ugyanúgy visszaszedi 6os szorzóra...
Nem értem mi baja lehet.... Már az is fúrcsa h. haTM2 on 6×200=1200Mhz gyorsabb, mint ( 3dmark 700pont )
TM2 off 9×200=1800Mhz ( 3dmark 1000 pont )
win betöltésnél is lassabb

Ja és a legjobb, ha minden defaulton van, azaz ha betöltöm a defaultot, akkor is leszedi 6os szorzóra, és nem is megy fel 9es szorzóra, azaz a gyárilag 1.8as proci 1,2őn megy....
-
lizakattila
senior tag
Ha valakinek esetleg fölösleges hőt termel a procija, itt a megoldás: LINK

-
atenza
senior tag
Igen, átállítom 9-re, mentem, majd újraindítom, majd belépek megint a biosba és már 6oson van.... De 3ghz-t ír ki bootolásnál, csak cpu-z-ben meg everestben nem... ott 6os szorzóval 2ghz-t. C.I.A valami gyári tuning rész, mindjárt kipróbálom...
-
puttputt
őstag
-
atenza
senior tag
-
puttputt
őstag
El tudod küldeni (a már általad publikált bios-kép mintájára) szöveges formában a bios-od jelenlegi beállításait?
-
zoo8800
veterán
Szerintem az lesz az
Sajna passz. Nem tudom, mi a gáz. -
atenza
senior tag
Olyan beállítást találtam ahol 60-90fokig lehet állítani a cpu hőmérséklet alertet, de nem hiszem h ennek köze lenne a TM2-höz....
Mindenesetre disabled-en volt, felraktam 80fokra, de továbbra is folyamatosan 6os szorzón van...semmi változás. -
puttputt
őstag
Ebből igen! LinX - Linpack
Ha egy ilyen 6000-es problem size-ból lefut egy 50 run, akkor ott prime95 sem fog elhasalni órák múlva sem

Ez amúgy, együtt nézi a memet és a procit, vagy csak memet?
-
zoo8800
veterán
-
laragirl83
őstag
Ebből igen! LinX - Linpack
Ha egy ilyen 6000-es problem size-ból lefut egy 50 run, akkor ott prime95 sem fog elhasalni órák múlva sem

-
puttputt
őstag
Milyen bench-et használsz? Ebből elég 5 perc is? Áttérek erre

-
atenza
senior tag
-
zoo8800
veterán
-
darál0w
Jómunkásember
igen. nekem is 75
a normal nemtom mit takar.
azt tom, h volt egy 5000+os prockom, és 100foknál!!igen nem elírás
kikapcsolt a szerkezet. nem értettem mivan 
nemkattoltam rá a hűtőt
és nem jött ki belőle semmi
az megy most tesom gépébe![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zoo8800
veterán
vagy alacsonyra van állítva a "leszabályzási" határ, vagy mittudoménhogymondják
Nekem 90(!!!!!
) fokon volt, onnan tettem 75-re.
Mert ugye 90 fok környékén már kezd szökni a füst
-
darál0w
Jómunkásember
igen. ezért nem is értem nála miért működik ugy mint az eist

lehet nagy a hő? vagy a szenzor kuka?
-
zoo8800
veterán
tévedtem...
Mikor aktivizálódik, akkor a processzor szorzóját a legkisebbre teszi (6x) és a magfeszültséget is lecsökkenti 0.0125V-os lépésekben.
nekem nem csinál semmit és soem csinált...de lehet, h tuningnál nem megy csak. alapon sosem hajtottam semmit
lapod topikjában nézz szét, hátha láttak már ilyet
Ezeket a C1E, és az EIST teszi
A TM2 egy kritikus procihő felett a proci védelme érdekében veszi vissza a kakaót. Legalábbis ezt írja a BIOS. Nálam még nem aktiválódott soha
-
darál0w
Jómunkásember
tévedtem...
Mikor aktivizálódik, akkor a processzor szorzóját a legkisebbre teszi (6x) és a magfeszültséget is lecsökkenti 0.0125V-os lépésekben.
nekem nem csinál semmit és soem csinált...de lehet, h tuningnál nem megy csak. alapon sosem hajtottam semmit
lapod topikjában nézz szét, hátha láttak már ilyet
-
darál0w
Jómunkásember
BIOS-t már frissitettem, nem változott semmi... Miért teszteljem prime-al? stabil a gép azzal nincs baj, most bekapcsoltam a tm2-őt, és felhúztam 335-re az fsb-t, tm2 miatt visszaveszi 6os szorzóra, így 2Ghz-t ír CPU-z ben és biosban is, de 3dmarkban meg bootolásnál 3Ghz-t.... 3dmark-al tesztelve így 17×× pötty....
de tm2 nem vesz vissza semmit. nekem is be van kapcsolva mégsem vesz vissza semmit...
-
atenza
senior tag
BIOS-t már frissitettem, nem változott semmi... Miért teszteljem prime-al? stabil a gép azzal nincs baj, most bekapcsoltam a tm2-őt, és felhúztam 335-re az fsb-t, tm2 miatt visszaveszi 6os szorzóra, így 2Ghz-t ír CPU-z ben és biosban is, de 3dmarkban meg bootolásnál 3Ghz-t.... 3dmark-al tesztelve így 17×× pötty....
-
darál0w
Jómunkásember
Egyre jobb lesz: lefuttattam 3dmark06 cpu tesztet.
Első teszt: BIOS-ba default belőve, ( minden alapon, C1E,EIST,TM2 bekapcsolva ) , CPU-Z 1,2Ghz-t ír ( 6×200 ), nem ugrik fel 9×es szorzóra terhelés alatt sem, ----->10×× pont
Második teszt: BIOS-ba C1E, EIST, TM2 kikapcsolva, CPU-Z 1,8Ghz-t ír ( 9×200 ), folyamatosan 1,8Ghz- van, ------> 7×× pont
Érti ezt valaki??
3dmarkkal ne foglalkozz. én még sosem csináltam egyik proccal sem. az mennyen amit csinálsz...
prime teszt rá legalább fél orára. vagy IBT 10-20 kör. ramra meg memtest. ennyi.milyen BIOSod van? egy frissítés nem ártana annak szvsz. @BIOSsal 2 perc..
-
puttputt
őstag
-
zoo8800
veterán
-
puttputt
őstag
Hát...,annyival több valóban nem. Nekem az X2 ilyesmiket produkált, meg az agyonfeszelten hozzámkerült E7300 is. Nem akarok vészmadárkodni, nem tuti, hogy a tieddel is ez van.
PH-User - Újság? Nemtok még mindig biost telepíteni (lásd. alább, néhány hsz.-szel, forrongok
Senki sem segített egyik topikban sem... #10440 -
Hulk24
senior tag
-
PH-User
addikt
Hali fiúk, mi újság erre?
-
puttputt
őstag
-
Hulk24
senior tag
-
atenza
senior tag
Egyre jobb lesz: lefuttattam 3dmark06 cpu tesztet.
Első teszt: BIOS-ba default belőve, ( minden alapon, C1E,EIST,TM2 bekapcsolva ) , CPU-Z 1,2Ghz-t ír ( 6×200 ), nem ugrik fel 9×es szorzóra terhelés alatt sem, ----->10×× pont
Második teszt: BIOS-ba C1E, EIST, TM2 kikapcsolva, CPU-Z 1,8Ghz-t ír ( 9×200 ), folyamatosan 1,8Ghz- van, ------> 7×× pont
Érti ezt valaki??
-
darál0w
Jómunkásember
-
atenza
senior tag
-
atenza
senior tag
Pont fordítva, ha tm2 be van kapcsolva, akkor lehet húzni, de mindig 6os szorzót ír ki, ha ki van kapcsolva akkor nem lehet húzni de 9es szorzót ír ki... Neked ha be van kapcsolva a tm2, akkor leveszi a szorzót??
-
darál0w
Jómunkásember
hát kapcsoldki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nekem be van kapcsolva és hasonlo a lapunk. nincs ilyen gondom
tehát ha a tm2 be van kapcsolva nem tudsz huzni... egyértelmű mi a teendő. kikapcs, proccnak 1.5V és nézd mit megy. -
atenza
senior tag
Már próbáltam, ha az "energiatakarékos bizbasz" alatt a c1e-t, az esit-et és a tm2-őt érted

Ha tm2 be van kapcsolva, akkor nem engedi a manual host clock controlt, nem értem hogy miért... -
darál0w
Jómunkásember
Gigabyte p31-DS3L és E2160 m0 steppinges.
Próbáltam azt is h EIST és C1E-t bekapcsoltam, TM2 disabled-en van, és most 9×200=1800Mhz-en fut. Nagyon bekavar ez a TM2, ez elvileg ha túlmelegszik egy értéken a proci akkor visszaveszi a szorzót, de most is pl 30fok mind2 mag... Most működik normálisan, váltogatja 1200 és 1800 között. De így nem enged tuningolni, amint a TM2-t enabled-re teszem, egyből leszedi 6os szorzóra, úgy viszont enged tuningolni...kapcsolj ki minden energiatakarékos bizbazt, proccnak 1.5V valos fesz(ennyit bír minden további gond nélkül) és nézd meg ott megy e.
-
darál0w
Jómunkásember
-
vergilx
őstag
ha alapértéken hagyom a ramokat úgy sem megy.
-
puttputt
őstag
-
Hulk24
senior tag
-
atenza
senior tag
Tovább próbálgattam, és úgy tűnik ha TM2 és a CPU Host Clock control-nak van vmi baja egymással... Ugyanis amint a ezt a host clock control-t enabled-re teszem, h állítani tudjam az fsb-t, első újraindításkor a biosképernyő után leállítja a gépet újraindítja és közben visszaállítja disabled-re ezt a host clock controlt. Viszont ha a TM2 enabled-en van, akkor meg engedi ennek a host clock control-nak az állítgatását, igaz ilyenkor leveszi 6ra a szorzót...
-
atenza
senior tag
Tudom a ramoknak, pci-e-nek, fsb-nek, ( G ) MCH-nak és a procinak állítani a feszültségét.
-
atenza
senior tag
feszre éhes a kicsike vagy itt a vége.
ramokat ugy állítsd be, h ne nagyon tudjanak belekontárkodni. inkább kevesebbet menjenek és nézd meg milyen fesz kell neki 4ghz vagy afelett. 1 teszt erejéig ha kicsit többet adsz neki nem lesz gond
putt NBnem + fesz meg hasonlok? ugy emlékszem nálad működik

atenza milyen lap, milyen procc? adatlapod kitölthetnéd...
minek tudsz még feszt adni a lapon?Gigabyte p31-DS3L és E2160 m0 steppinges.
Próbáltam azt is h EIST és C1E-t bekapcsoltam, TM2 disabled-en van, és most 9×200=1800Mhz-en fut. Nagyon bekavar ez a TM2, ez elvileg ha túlmelegszik egy értéken a proci akkor visszaveszi a szorzót, de most is pl 30fok mind2 mag... Most működik normálisan, váltogatja 1200 és 1800 között. De így nem enged tuningolni, amint a TM2-t enabled-re teszem, egyből leszedi 6os szorzóra, úgy viszont enged tuningolni... -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Megpróbálom... a többi lapon valami hülye kulcsot kell átírni szerintük a registry-ben, bár nem tudom, hogy csinálják, ha egyszer nekem nem engedi a hozzáférést a módosításhoz...
Igen, én meg üzenem a vista-nak, hogy: %#&@đäđĐ
-
Hulk24
senior tag
Akkor te a ramokra gyanakszól??? De az enyémeknek simán vinni kéne az 1000Mhz-et!!
-
puttputt
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
feszre éhes a kicsike vagy itt a vége.
ramokat ugy állítsd be, h ne nagyon tudjanak belekontárkodni. inkább kevesebbet menjenek és nézd meg milyen fesz kell neki 4ghz vagy afelett. 1 teszt erejéig ha kicsit többet adsz neki nem lesz gond
putt NBnem + fesz meg hasonlok? ugy emlékszem nálad működik

atenza milyen lap, milyen procc? adatlapod kitölthetnéd...
minek tudsz még feszt adni a lapon? -
atenza
senior tag
Nah, látom közben megoldottad.
Esetleg próbáltad, hogy egy kis plusz feszt adsz a procinak, hátha már ennyi emeléshez is igényli?
Esetleg ramokat viszább venni, htha nem is a procc a ludas.
Sorry a bugyuta kérdésekért, de nekem is volt, hogy sokszor a legalapvetőbb dolog oldotta meg a problémát.

Ramokat visszaosztottam így 7××en mentek alapon 800-asok, a proci meg alapon 1.325-öt kap, próbáltam 1.4-el is de ugyanaz... De ha a TM2 be van kapcsolva akkor engedi
Ez megbolondult 
-
lizakattila
senior tag
De ha disabled-en van, akkor engedi a 9es szorzót, viszont amint átállítom a CPU host controllt enabled-re hogy tudjam emelni az fsb-t és emelem akármennyivel, a következő bootolásnál, a biosképernyő után újbólindítja a gépet és visszaállítja a CPU host controllt disabled-re... Ha enabled-en hagyom és nem emelek fsb-t, akkor megy tökéletesen. Az lehetséges h minimális fsb emelést sem bír? De ha a TM2 enabled-en van, akkor engedi az fsb-emelést, 335ig jutottam, de így meg boot-olásnál 3Ghz-t ír, miközben Biosban visszállítja 6os szorzóra amivel meg 2ghz-en ketyeg, és cpu-z is 2ghz-t ír. Ennyire rossz példányt fogtam volna ki? Frissítettem BIOS-t ugyanezt csinálja...
Nah, látom közben megoldottad.
Esetleg próbáltad, hogy egy kis plusz feszt adsz a procinak, hátha már ennyi emeléshez is igényli?
Esetleg ramokat viszább venni, htha nem is a procc a ludas.
Sorry a bugyuta kérdésekért, de nekem is volt, hogy sokszor a legalapvetőbb dolog oldotta meg a problémát.

-
atenza
senior tag
De ha disabled-en van, akkor engedi a 9es szorzót, viszont amint átállítom a CPU host controllt enabled-re hogy tudjam emelni az fsb-t és emelem akármennyivel, a következő bootolásnál, a biosképernyő után újbólindítja a gépet és visszaállítja a CPU host controllt disabled-re... Ha enabled-en hagyom és nem emelek fsb-t, akkor megy tökéletesen. Az lehetséges h minimális fsb emelést sem bír? De ha a TM2 enabled-en van, akkor engedi az fsb-emelést, 335ig jutottam, de így meg boot-olásnál 3Ghz-t ír, miközben Biosban visszállítja 6os szorzóra amivel meg 2ghz-en ketyeg, és cpu-z is 2ghz-t ír. Ennyire rossz példányt fogtam volna ki? Frissítettem BIOS-t ugyanezt csinálja...
-
puttputt
őstag
Igen, a TM2-nem disable-n kell lenni. Nálam is úgy van, ezzel a részével nincs is gondom.
Persze, mert ez a funkció fsb-csökkentő-korlátozó, vagy ilyesmi... -
atenza
senior tag
Nekem ugyanilyen gondjaim vannak, de a feszemelés nem oldja meg a problémát - nálam -, mert olybá tűnik, hogy a ramokkal "veszekszik" leginkább 500 körül.
Atenza: Tényleg kapcsold ki az energia-cuccost, aztán nézd, hogy akkor mit működik.
Elvileg, azokkal is kéne látni a váltásokat... fura, nálam ilyen gondok nincsenek.
Nem lehet, hogy visszaállt auto-ra a szoró esetleg a biosban? Bios-csere megoldhatja.
Pl. én sem tudok az újabb bios-okkal bootolni, ha EIST-C1E ki van kapcsolva, megnézem, hogy a régiekkel megy-e azok nélkül is.Megpróbálom F9-es bios-al hátha, ha a TM2 disabled-en van akkor nem veszi vissza a szorzót, ha enabled-en akkor visszaveszi...
-
puttputt
őstag
Nekem ugyanilyen gondjaim vannak, de a feszemelés nem oldja meg a problémát - nálam -, mert olybá tűnik, hogy a ramokkal "veszekszik" leginkább 500 körül.
Atenza: Tényleg kapcsold ki az energia-cuccost, aztán nézd, hogy akkor mit működik.
Elvileg, azokkal is kéne látni a váltásokat... fura, nálam ilyen gondok nincsenek.
Nem lehet, hogy visszaállt auto-ra a szoró esetleg a biosban? Bios-csere megoldhatja.
Pl. én sem tudok az újabb bios-okkal bootolni, ha EIST-C1E ki van kapcsolva, megnézem, hogy a régiekkel megy-e azok nélkül is. -
puttputt
őstag
Pontosan. Ez lenne a cél, hogy sok fsb-vel lehessen kihozni a 4Ghz-t.
A gond az, hogy hibázik a cucc bootolásnál... 500 felett; 505-nél még szépen bootol, de ott közben ereszti el magát.
Nem tudom, megéri-e pl. 480-on futtatni, mert akkor esetleg jó lesz... fogalmam sincs. -
lizakattila
senior tag
Nem még a régi van fenn, megnéztem a TM2 kikapcsolásával megy 9×200on, azaz 1,8Ghz-en, de ha feljebb emelem az FSB-t akár eggyel is már a biosképernyő után újraindítja a gépet és visszaállítja a CPU host controll-t disabled-re, azaz alapra... Ha viszont a TM2 be van kapcsolva, akkor emelhetem az FSB-t nem indítja újból a gépet a következőő bootnál lévő biosképernyő után, de a biosba leveszi 6-osra a szorzót.... Ez a gigabyte-nak vmi védelmi funkciója h visszateszi alapra??
Nem értem mert elvileg a C1E és az EIST kikapcsolásával már maradnia kéne 9es szorzón...de nem.Akkor esetleg megpróbálhatod a legújabb (nem bétát) feltenni. (Én ezzel kezdeném, max visszarakod a régit, ha az mégis valamiért jobb lenne.)
Hát lehet valami védelmi opció is.
Nálam (Gigabyte 965P-DS3) ez úgy működik, hogy ha nagyon extrém dolgot állítok be, akkor visszateszi alapra, de "normális" körülmények között bármilyen beállítások mellett elindul.
Lásd: LINK
(Én úgy csinálom, hogy amit beállítok biosban, mindig lementem valami idióta néven, aztán még egyszer betöltöm, és úgy mentem le és lépek ki a biosból.)
Nálam is ki van kapcsolva tm2, eist, c1e. De ha engedélyezem, akkor terhelés alatt visszateszi a beállított értékre. -
atenza
senior tag
Esetleg egy BIOS frissítés nem lehetne megoldás?
Egy nemrég linkelt képen úgy láttam, ha jól emlékszem, hogy F6-os bios van fenn. Talán már F9-es a legújabb. Esetleg ez is megoldhatja a problémát.
Ha már újabb van fenn, akkor sorry, csak 1 ötlet volt.
Nem még a régi van fenn, megnéztem a TM2 kikapcsolásával megy 9×200on, azaz 1,8Ghz-en, de ha feljebb emelem az FSB-t akár eggyel is már a biosképernyő után újraindítja a gépet és visszaállítja a CPU host controll-t disabled-re, azaz alapra... Ha viszont a TM2 be van kapcsolva, akkor emelhetem az FSB-t nem indítja újból a gépet a következőő bootnál lévő biosképernyő után, de a biosba leveszi 6-osra a szorzót.... Ez a gigabyte-nak vmi védelmi funkciója h visszateszi alapra??
Nem értem mert elvileg a C1E és az EIST kikapcsolásával már maradnia kéne 9es szorzón...de nem. -
lizakattila
senior tag
Kipróbáltam azt hogy betöltöttem a default-ot, azaz minden alapon van...
Ilyenkor be is állítja magának a 9×200-at így 1,8Ghz. Oké újraindítom, majd rögtön belépek megint a biosba és mit látok már vissza is van állítva 6os szorzóra... Ekkor kikapcsoltam a C1E-t meg EIST-et, felraktam a szorzót 9-re, elmentettem, következő bootolásnál megint 6os szorzót ír.... Megnéztem így win alatt a cpu-z-vel, everesttel, real temp-el, mindenhol 6×200at ír, így hogy ki van kapcsolva a C1E és EIST is. Van még egy hasonló funkció, amit az előbb írtam, TM2 a neve, ez is enabled-en volt alapból, kikapcsoltam és láss csodát, most már nem veszi vissza a szorzót, marad 9en! Viszont erre már régebben rájöttem, de 9×335=3Ghz-en valamiért lassabb ( TM2 off ) volt mint 6×335=2Ghz (TM2 on). Valakinek van valami ötlete?Esetleg egy BIOS frissítés nem lehetne megoldás?
Egy nemrég linkelt képen úgy láttam, ha jól emlékszem, hogy F6-os bios van fenn. Talán már F9-es a legújabb. Esetleg ez is megoldhatja a problémát.
Ha már újabb van fenn, akkor sorry, csak 1 ötlet volt.
-
atenza
senior tag
Kipróbáltam azt hogy betöltöttem a default-ot, azaz minden alapon van...
Ilyenkor be is állítja magának a 9×200-at így 1,8Ghz. Oké újraindítom, majd rögtön belépek megint a biosba és mit látok már vissza is van állítva 6os szorzóra... Ekkor kikapcsoltam a C1E-t meg EIST-et, felraktam a szorzót 9-re, elmentettem, következő bootolásnál megint 6os szorzót ír.... Megnéztem így win alatt a cpu-z-vel, everesttel, real temp-el, mindenhol 6×200at ír, így hogy ki van kapcsolva a C1E és EIST is. Van még egy hasonló funkció, amit az előbb írtam, TM2 a neve, ez is enabled-en volt alapból, kikapcsoltam és láss csodát, most már nem veszi vissza a szorzót, marad 9en! Viszont erre már régebben rájöttem, de 9×335=3Ghz-en valamiért lassabb ( TM2 off ) volt mint 6×335=2Ghz (TM2 on). Valakinek van valami ötlete? -
atenza
senior tag
minek neked a C1E meg EIST, ha tuningolsz?
tuning alatt a feszt nem tudja visszavenni csak a szorzot. az meg nem igen takarít meg neked semmit
vagy ha igen az nagyon minimális. kapcsold ki szvsz 
rejewski ott is kevés lesz a fesz...
1.5Vig nyugodtan elmehetsz 0 degradácio eséllyel
toljad neki, nem lesz baj. alaphűtő?Épp ez a gond, hiába szedtem ki a C1E-t és az EIST-et is, és állítottam át 6osról 9es szorzóra, továbbra is visszaállította 6osra az első boot után... Van még egy TM2 ( thermal monitor ) funkció, ami ha minden igaz visszaveszi a szorzót ha túl magas lenne a proc hőmérséklete, és ha ezt kikapcsolom akkor bent hagyja a 9es szorzót, így elvileg 3ghz-en fut, de a teljesítménye gyengébb mint pl 3dmarkban is mint a 2ghz-en 6os szorzóval :S
Ezzel a TM2-vel van sztem vmi gond, így 2Ghz-en 55fok fölé nem megy a proci hőmérséklete. -
Hulk24
senior tag
Kevés fesz, így látatlanban

a procinak? gondolom...
fesz-hez nem nyúltam, annyit hagytam, mint amennyi 9x445-nek kellett!!! nagyobb FSBnél emelni kell a feszt is?? nem nagyon vagyok járatos a tuningban, még csak most kezdtem!!! -
laragirl83
őstag
-
Hulk24
senior tag
sziasztok!
valami gáz van nálam!

8x500ban lefagy a gép. nem mozdul az egérmutató! csak Resettel tudok kijönni!
9x445nél nincs ilyen probléma!!!mi ennek a fagyásnak az oka???
-
vergilx
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
rejewski
tag
tuning alatt a feszt nem tudja visszavenni csak a szorzot. az meg nem igen takarít meg neked semmit
toljad neki, nem lesz baj. alaphűtő?Mem maradjon alapfeszen?1,8?
-
darál0w
Jómunkásember
toljad neki, nem lesz baj. alaphűtő? -
darál0w
Jómunkásember
nemtom, h a boot és a bios között van e vmi összefüggés

nade most min is ügyködünk?

4ghz megvolt, csak több fsb kellene vagy mifene?vergilx fesz mennyit kap?
-
rejewski
tag
ha cl6os a ram, akkor cl6on mennyen, ameddig nem lőtted be a procit. utána mehet majd a ramtesztelgetés.
mi a cél amit el akarsz érni? és mi volt az amit eddig ment a procc?
proci VIDje és ramok alapfeszültsége is kellene.putt nemtom mer nem ismerem a sztárbiost

lehet nálad azért megy így mert nem csípi a feles szorzot. 7essel meg gondolom nem lesz meg a 4ghz. mennyi is a max fsbd? 530?a ramok alapfesz 800mhz, a proc vid-je meg 1,35V
Ment már 3,4ghz alapfeszen. Ennyit akarok most is elérni. P5Q-n, P5B-n és Msi P43 neo -n is ennyit ment. Csak most szivok.
időközben kékhalált dobott 400 fsb vel is
-
atenza
senior tag
Olyan gyorsan váltogat mhz-et h ki sem írja ha megemeli 3Ghz-re? 3dmark06-ban a menüben ahol kiírja a gép paramétereit, ott 3Ghz-t ír... De soha nem ugrik fel a szorzó 6ról 9re és a Mhz is csak 2010körül ugrál 1-2 tized eltéréssel.
-
atenza
senior tag
Próbáld fixálni a biosban a szorzót, más ötletem nem nagyon van... ilyet már én is hallottam, hogy visszaállt. Terhelj rá, akkor látod, akár CPUz-ben is, hogy változik-e, felugrik-e a mhz, vagy sem, s ha igen, meddig.
Pl. Real Temp progiban menj a "Sensor Test"-re, az felrántja kb. 5 másodpercre a procit, ha lehet, nézd közben a CPUz-t, vagy mást.Megnéztem, abban a progiban is 2Ghz-t ír és kipróbáltam a sensor tesztet is, akkor sem ugrott fel 3Ghz-re...:S
-
rejewski
tag
Hail!
Na most az van nálam, hogy CL6 ramok mennek 6-6-6-18 800mhz-n[1,8V]. A proc 3,2-n 8x400fsb.
Próbálok húzni az fsb-n 425-re[ez lenne a cél] 850rammal. Erre újraindulásnál a windows nem talán fájlokat, és kéri hogy javitsam az oprendszert. Hogy próbáljam húzni. 3,2-n tökéletesen megy a proc 1,35V fesszel. Nem tudom mi a rák van. -
atenza
senior tag
Próbáld fixálni a biosban a szorzót, más ötletem nem nagyon van... ilyet már én is hallottam, hogy visszaállt. Terhelj rá, akkor látod, akár CPUz-ben is, hogy változik-e, felugrik-e a mhz, vagy sem, s ha igen, meddig.
Pl. Real Temp progiban menj a "Sensor Test"-re, az felrántja kb. 5 másodpercre a procit, ha lehet, nézd közben a CPUz-t, vagy mást.Bootolásnál 3Ghz-et ír, de CPU-Z-ben és everestben sem ugrik fel a proci szorzója még renderelés alatt sem mikor mind2 mag 100on van terhelve :S
-
puttputt
őstag
Pl. Real Temp progiban menj a "Sensor Test"-re, az felrántja kb. 5 másodpercre a procit, ha lehet, nézd közben a CPUz-t, vagy mást. -
atenza
senior tag
Terhelés alatt is 6os szorzót ír a CPU-z is... :S Ha meg biosban 9esre állítom, akkor visszaállítja 6osra, azaz a következő belépésnél már 6os szorzót ír, gondoltam csak visszaveszi ha nincs terhelve a gép (Eist meg C1E)... De most akkor mi van? Tényleg csak 2Ghz-en megy?
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
atenza
senior tag
Csak mert akkor valami nem jól működik, mert 3dmark06ban 8××× pötty körül kapott, a 9600GT meg elvileg simán tud 10000-et :S
A proci 2××× pontot kapott a 3dmarkban, nincs valami program amivel a procit meg tudom vizsgálni h valóban olyan gyors mint egy 3ghz-es procinak kéne lennie? -
vergilx
őstag
-
atenza
senior tag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
atenza
senior tag
-
rejewski
tag
ha cl6os a ram, akkor cl6on mennyen, ameddig nem lőtted be a procit. utána mehet majd a ramtesztelgetés.
proci VIDje és ramok alapfeszültsége is kellene.putt nemtom mer nem ismerem a sztárbiost

lehet nálad azért megy így mert nem csípi a feles szorzot. 7essel meg gondolom nem lesz meg a 4ghz. mennyi is a max fsbd? 530?Megfogadtam a tanácsot most cl6 járnak a ramok stabilan. Elkezdem húzni a proct meglátjuk mi lesz. Majd irom a fejleményeket!
-
vergilx
őstag
-
puttputt
őstag

lehet nálad azért megy így mert nem csípi a feles szorzot. 7essel meg gondolom nem lesz meg a 4ghz. mennyi is a max fsbd? 530?Igazából nemtom... 526 körül még úgy ahogy bejött a boot, felette már az sem. Lehet, lehetne feljebb is, csak játszadozni kell vele.
Nem is kell ismerni
Csak azért kérdem, hogy esetleg jobb bootra lehet-e számítani egy jobb bios-szal, vagy nincs öfüggés?
Új hozzászólás Aktív témák
-
10500 - 10401
11492 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- általános iskolai rendszergazda
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A HMD majdnem minden komponense érzi a Vibe-ot
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Értem én, hogy lehet adni 1,4 körül neki, de azért fölötte...?)

) fokon volt, onnan tettem 75-re.