Hirdetés
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
puttputt
őstag
Tévedés... 8000-es topikba. Sorry.
-
-
Zebu
addikt
Asus V60 lesz...
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Így is van. Kb. 15-20 percnél van a határ, ha odáig nem dob el (Blend), akkor már nincs gond a progikkal, plusz utána tök mindegy, hogy 30 v. 130 percen át futtatod. (Nálam ugyanaz stabil maradt 2 óráig folyamatában, ami 30-ig az volt...)No, meg ez a hivatalos mérce és "bekerülési" szempont a különböző OC-táblázatokba is... nemde?
(Amúgy, én még a 30 p. Prime-ot is túlzásnak érzem, már csak azért is, mert pl. GTA 4 55%-át ette a fizikai ramnak, proci meg csak 48-55-ig melegedett, szóval messze nem kellett "Prime stabilnak" lennie.)Amúgy, ha hűtőben nézünk ár-teljesítményt, tényleg ez viszi a prímet mostanság..., sokkal jobb, mint az AC-k és nem kell sokat rádobni, csak jó időben kell szétnézni a "piacon".
(Mellesleg lipi, én még nem láttam olyan hűtőt eladósorban, mint a tied... asszem, csak Asus EVO-t, meg még egy másik típusú Asust...) -
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Hú Te lány!
Én sokat olvastalak régebben, ramokról, asszem a riva tunerről is írtál stb..-Jó, hogy vagy , ez tény.
Ezekben viszont nem értek 1et Veled. ha komolyan veszed a tesztet, tök mind1, hogy 30perc vagy 5 óra, kevéske mind2.Linpack. igen, nem ma találták ki, amióta IBT néven újraéli fénykorát, azóta újra felkapták nagyon. Nem 1x volt, hogy simán lement ,de a prime hibát dobott..-sztem nem jobb semmivel..
Én spec megszokásból csinálok félórákat. Annyi a limit a tuningtáblázatokban, ezért. Borzalmasan unom, s ha már csinálok valamit 30-60perc, hátha 1x jó lesz valamire. (mert fix stabilitást kijelenteni nem, de melyik igen?)
Örülök, hogy reagáltál! Már azt hittem, hogy valami betegség.(Pl. izületes ujjak, s fáj amikor éppen nekem írsz..
)
Nem vszoltál! Tuningolsz egy kicsit [ITT] ?
főznöm kell, piszkosul unom..(erre is kéne vmi gyors szintetikus recept)Szép napot!
-
Zebu
addikt
Egy ilyet esetleg:Arctic Cooling Freezer 7 Pro
-
zoo8800
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Ezt vitatom
ha csak 20 percig Prime stabil a gép, akkor már nem dobálnak ki a programok, ergo stabil a gép. Nekem legjobban az IBT vált be, max terhelésen 5 kör már elég a nyugihoz
-
laragirl83
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Gondolom azzal azért tisztában vagytok, hogy ezek a fél órás, órás p95 futtatások semmire nem jók...
Ha annyira nincs kedvetek sok órán át menni hagyni small fft-t, akkor javaslom EZT! használni!
Gondolom linpack-ot nem kell bemutatni, ez izzasztja meg legjobban intel cpu-kat, minden más ezután jön. Én pl. adtam neki egy 6000-es problem size-al 75 runt. Nah ha azt kibírja vagy akár csak 50-et is, jó eséllyel stabil a gép
-
lipi67
nagyúr
Na, nekem ebből elég is volt [ennyi]. Unalmas ez a prime 95

-
Zebu
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
Kérdezhetek egy lámát?
A ramnál az 1-1-et hogy hozod össze?Nekem legjobb esetben is 2:3....
-
laragirl83
őstag
-
zoo8800
veterán
-
puttputt
őstag
Egy kis komplett-szett
(Különösen az 1. az ajánlott, az a legfrissebb.)
[link]
Várom a véleményeket!
Sajnos, elkeserítő, de a ramok nem voltak igazán gyorsabbak, tény és való a szorosabb vég-időzítéseken, max. instabilabbak. Most, -15-ön közel ugyanaz, persze, a Pref.-et meghagytam 10-en.
Netezés közben nálam 38-41 a proci...
Még egy érdekesség. Próbálgattam, ezen az 1006-on a ramok 1,94 feletti fesz mellett egyszerűen hibáznak bootnál, alatta jók (minél kisebb fesz, annál jobb).
1120-on 2,1-2,2 alatt pont fordítva. -
Zebu
addikt
Sziasztok!
Alapfeszen 8x480=3840.
Viszont Prime Small FFT közben simán felmegy 68 fokig a gyári hűtővel. Ez egy fos...
Azonban az jó hír, hogy most nem akad ki!
Szerintem ennyin hagyom....
Memória +0,2V-t kapott, de megpróbálom levinni.
Így 1440-en megy 7-7-6-19-en.Szerintem komolyabb eszköz cserék nélkül ez lesz a maximum....
RAM-ból ennyi sikerült...
Próbálgattam 500x7.5-en és 530x7.5-ön, viszont irr már egy kis plusz kellett volna, mert a Prime95 már elfáradt kicsit!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
laragirl83
üzenetére
én a 800asokbol ki tudtam sajtolni egy 1027et
1,9V mellett. utána bár mennyit emelek nem megy feljebb. de ez is meglepően yo ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Kellemes hát! főleg, hogy 7,5
Segíts már légyszi!!!!!![ITT].
Kben.. bejöhetnél oda egy kis tuningra
(léci..) -
darál0w
Jómunkásember
válasz
laragirl83
üzenetére
most nézem mushkinjaid vannak neked is. mennyit mennek, vagy csak alapon használod?

-
laragirl83
őstag
Hmm, eddig feles szorzót nem próbáltam, nem tudom miért, kimaradt, de EZ így elég kellemesnek tűnik, nem?!

-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
965 vs p45 ?
Szerintem kben az Abit IP 35-öm simán veri a csigabigámat procituningban. Másban jobb ez, ez ok. A p45 nem olyan jó sztem mint a p 35, nagyon nem. Sokkal többet vártam.Miért? Ezen sokat vitatkoztam eddig is. (kben 1x adtam el magszemnek procit, (2180-ast,igaz azt 19,5k-ért,s tudta aki vette ,hogy Bios 1,8v-ot is kapott,de..9x420-on simán ment 24/7-ben.s a 4060MHz-et se 1 tesznél 2mp-ig produkálta-meg is bántam, h eladtam, a 6750 közel se volt olyan..
. Ma is beszélünk napi szinten, nála egy "L"-es gigában(nem egy bajnok...)3,8-on szaladgál..
Visszatérve:
Nem kisérletezgetek (ill. azért többnyire tom, h mit csinálok,s ellenőrzöm folyamatosan!)Egy 1,7v-os tuning után, 1-2 órát rögtön megy prájm alá alapon, s nézem: kell-e esetleg több fesz neki, vagy esetleg jobban melegedik e -az nem lenne ok..-
de , nem. S tudod, azt az 1 db 2180-as procit is hogy akartam hírdetni? "szarráfeszelt 2180-as drágán eladó".2xxx topiklakók tudják. Csak megelőztek,s priviben kérték, h adjam oda, odaadtam..
Ellenben jön a süket duma: x-y proci eladó, sose volt húzva stb..Hm. S jobb az ,ha gazsi beleteszi a gépébe, minden auto-n,s folyamatosan túlfeszeli a lap. Hőt sose néz, van rajta egy gyári venti, ház nem szellőzik, s isten tudja hány °-on kinlódott hónapok óta. Esetleg tuningolja. Emel ezt-azt stb..Kicsigeri pont most szólt, h nézzem már meg, hogy mennyi a lapom meg a proci , így netezésnél mert nála 46°. Nálam lap 38°, kupak 26°, magok 35°. prájmolásnál: alaplap 39°, kupak 33°,magok 38°. -alapon 3,166MHz-en
. -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Hát..., nem tudom. Nekem ez jobban bejön, mint az Abit AB9 Quad GT I965, de sajnos, nem vagyok ennyire "bevállalós", hogy elinduljak 1,5V-n, pedig akkor biztos lennének csodák...
, legalább egy 5.0-es CPUvalid, vagy ilyesmi..., bár, ahogy a lapot elnézem, itt 530fsb fölé menni már csúcs volna tisztességes fesszel és hővel, persze, lehet, hogy "kevés" volt az az 1,4 fesz...Lehet, nem szeretnék tőled procit venni
(Vagy azt mondod, 1-2 teszt erejéig be lehet lőni ezt az 1,5-1,6-ot gond nélkül? Akkor, biztos összejönne ezzel a jó kis prockóval egy szép kis "highest-OC CPUval. v. Prime+highest üzem" Prime is akár.)A hűtőről meg annyit, hogy 38 fokos indulásnál, pár perc után akár órákig is elvan 42-n, ha csak netezek, szövegszerkesztek, filmet nézek, file-okat tologatok..., viszont, ha hosszabb ideig futtatok valami komolyat (videókonvert, játék...), akkor 50 körülre megy, s ha pl. 2 óráig menne egy játék, akkor ott is ragadna, míg ki nem kapcsolom kb. fél órára. (Mondjuk, az az 50-extrém esetben 55 nem olyan vészes még
) -
Zebu
addikt
Kösz a tippeket. Hazaérek és próbálkozom egyet

-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Na. most néztem, a 8400 (1,225VID), 50° volt 1,36v-on.
és..[4635MHz-en] tudtam prájmolni vele 1,53v -on. S ezt 20k-s Abitommal( imádtam,100x jobb mint a csigabiga sztem, csak meghóttak),és az asus s sq pro -val. (persze, nem nyáron) Most megnézem majd uezt! -
puttputt
őstag
Az utsó egy időre
:lipi! Tudod mikor lesz nekem ilyenem: [link]?
Mikor legalább lapot, hűtőt cserélek, akkor!
Azért elértem a limitemet, ma megküldöm.Zebunak csak azért nem ajánlanám a magas feszeket, mert neki sincs olyan hűtése, mint neked, anélkül meg...
Próbáltam Prime-olni 1,360-on a 4,6-ot, s amellett, hogy befuccsolt, a hő felment 76 körülre, pedig nem rossz a hűtés...+ még kellett volna kb. 1,38 a stabilhoz, sztem., legalább.Okés! Ezt jegyeztem, remélem, ez meg "elsikkad".
Bár sokszor kifutok, mint előbb is, az időből... talán annyi lesz benne a szerencsém, hogy nem a "mákostésztáról" tartok előadást több tételben
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Igen! Az enyém felül alig teljesít (részint a lap miatt...) - max. 4,6ghz - biosból 4,8 is megy, de nincs boot
-, de az csak olyan "látványkonyha". Alul meg tényleg csodákat művel, több fsb-n!Ajánlhatom az én hűtőmet? (Nem, még mindig nem akarom eladni, csak a típusát - sőt, a másik is marad, hadd hűtse a SB-t
- bár az az érzésem, néha fűti... )
Asus Silent Square Pro II
Használtan, itt a PH-n már össze lehet vele futni 5-6k-ért is, ha szerencsés az illető.Nálunk bótban "szép fehéret" lehet kapni (vagy nyomós, vagy zacsis) 200-400Ft-ért, egy lekenésre bőven sok. (Bár típusát nem tudom..., 38-55 fokon elvan, még terhelés alatt is... Prime meg 65 max.)
Igaz-igaz, de most van szünetem, s azért írok csak ennyi "ablakba", mert különbözőek a témák és nem tudok mindent fejbentartani, egyszerre olvasni... így talán okés, lalábbis jó a magyarázat
Éljen a szeretet!
-
lipi67
nagyúr
Mivel alacsony a VID-ed jobban melegedik mert"neki" 1,35v is nagy feszelés. A gyári hűtő ilyenkor..szart se ér.(már ha 1es esetekben lehet hűtőnek nevezni, vettem már olyat, azt hittem vicc az a valami..) Paszta: Én spec. nem szeretem az ezüstöset. Tudom lerágott csont, de szerintem az MX-2 nél nincs jobb. Én is szkeptikusan nézegettem régebben a teszteket, de..Valóvan hozott 5-6°.
Úgy 1400Ft körül kapsz, s elég több pasztázásra is. Lehet tévedek, de 1 paszával lekentem az Abit IP 35-E hídhűtőit (sokat hozott tuningban-566-os FSB),2x a procit, meg én hülye az akkori 86GT-t is.(lényegtelen, hogy mi van alatta, olyan kicsi a hőátadó felülete a gpu-nak.puttputt: Hali! Tudod "szeretlek", ezért szólok.Engem (se) nem zavar, ha 2percenként irsz hsz-t, de előbb utóbb jön egy modi.

(#10251) puttputt : Jaja! Te! Én hülyültem, nem rossz az a lap

Az Asus valóban jó hűtő! Nekem a rögzítése volt "laza",de megfogta a 8400-et 1,5v -os prájmoláson is.
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Nem is tudom... nálam a 8x-os szorzó hozott igazi áttörést busz-sebesség és ramok tekintetében, az az 1.25-26V meg nem lehet még olyan sok melegedés szempontjából - talán pont a max., ha "csak" gyári a hűtő.
Pl., 1,186-on, korábban nekem is hibázott, pont 14. lépésnél 4,150-en, 1,20-on már nem (pedig csak 1 sornyit emeltem a biosban a feszt)...ez nagyon türelemjáték, sokat kell vele "szórikázni". -
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Csak Neked, nagyon rá vagy kattanva..

Éjszaka nem volt kedvem már feljebb nézegetni, szívtam az F8-as biossal. Tuti, hogy valami nem ok vele. Visszatettem az F6-ost, megy..
[link]Zebu : Várható volt. laragirl83 -nek igaza van, az a fesz nulla. Az is igaz, h 70° meg sok. Ok, hogy a kis vid (írtam is Neked) nagyon ok, de nagy melegedést is hozhat, de ennyire? Ez túlzás.
Én valós 1,53V -on prájmolok, s kb akkor vagyok ott. A VID-em 1,25. Nálad 1,4v körül kéne ezt tennie..Hűtő-paszta , ház szellőzése ok?laragirl83: Ismét 1etértünk, ez már szerelem!!!
-
Zebu
addikt
Hazamegyek ma és megtalálom az ideális állapotot!

Feszkót nem akarok emelni, végül ez lett a döntés, inkább az időzítésekkel próbálok meg trükközni!

Amúgy a teljesítményen mi javít a legtöbbet?
A legmagasabb FSB?
Vagy a legalacsonyabb memória időzítés?Mit számít a legmagasabb órajel?
-
Zebu
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
gyári hűtővel?
A Prime95 már ígyis helyenként a 70 fokot karcolta....
Kérdés megéri-e ez 500-as FSB a plusz feszültség értékeket....
Vagy lehet sikerül 460/480-ra belőnöm fesz emelés nélkül....Vajh melyik érné meg jobban?
-
Zebu
addikt
válasz
zoo8800
üzenetére
DDR2-t már nem akartam venni!

8x500-on a prime hibázott 1,24V-on a 14. lépésnél

Bár nemtom ez mennyire lehet gond vagy nemtom....
Amúgy 460x9-en fesz emelés nélkül stabil volt, szóval lehet, hogy abba az irányba indulok inkább el

zoo880: Ha időm engedi játszom, mint atom!

-
zoo8800
veterán
jó eredményt DDR3-ból Core i7 procival lehet kihozni
C2D-nek jó a DDR2, szvsz 2*2 felállásban. 1066@CL5, akinek kell a bika RAM sebesség, és 1066@CL6, vagy 800@CL5 az átlagos júzernek.
mennyin nem megy 1,24V-n? -
Zebu
addikt
válasz
zoo8800
üzenetére
Hááát nemtom, a 800-zas Kingmaxomnál jobb...
Igazából nem tudom, hogy egy DDR3-nál mennyivel lehetne jobb értéket kihozni....
Amúgy a gyakorlatban mennyivel jelentene többet, ha jobban menne?

Az inkább aggaszt egy kicsit, hogy 1,24385, vagy mennyit a PRIME small FFT 14-es testnél work 1-nél hibázott...
Most ráadtam az 1,25-öt és meglátjuk mennyire lesz stabil, vagy melegedő.
-
PH-User
addikt
Újraraktam az OS-t, most kíváncsi leszek. Az XP simán felment a tuninggal.
Ez jelent valamit?
-
Zebu
addikt
válasz
zoo8800
üzenetére
Nah mértem a RAM-ra.
+0,3V
1500Mhz bár a CPU Z 750-et ír
7-7-7-19 az időzítésEverest 5.0.1650
Read: 9703
Write: 10617
Copy: 7979
Latency:55,4Többet mértem, de kb ennyi volt....
Prime-ot hamarosan lövök egyet, pár percet már ment a cucc....
Először megnézem 3dmark Vantage mit mutatProci feszkót 1,2500-ről egyef feljebb vettem, már nem emlékszem mennyi.
lipi67: köszi!

-
Zebu
addikt
válasz
zoo8800
üzenetére
nah, most 1,28750
így 8x500 és most futtatom a Prime Blend vagy milyen tesztjét

Ha jól látom a magok úgy 69 fokig mennek fel max. Vajh ez még belefér, vagy sok már?
A ramok most 1500-on mennek 8-8-8-20-on....
Prime-ból melyik tesztet futtassam és meddig?
Valós? Hol látom, hogy tényleg mennyi? -
Zebu
addikt
Nah belőttem egy ilyet. Eredeti gyári hűtő van rajta. Feljebb nem tudom tornásszam-e. Nem tudom mennyire lehet optimális a beállítás.
A VGA miért megy ilyen alacsonyan? Azért mert éppen nem futott semmi?
Mit gondoltok?
A feszkókat kicsit megmeletem
Proci 1,2125-ről 1,2750-re
MCH +0,2V
RAM +0,2VMit gondoltok? Mit javasoltok?
-
puttputt
őstag
Itt a már ígért kép:
Még folytatom holnap a tesztelést... 1 prime+1 memteszt, ahogy már írtam - feltételekkel -
Addig is minden jót!
-
puttputt
őstag
Megtörtént
Ez csak egy kis plusz, tekintve, hogy itt történt a "kibeszélés".
Legalább az ő jóhire helyre lesz állítva.
-
puttputt
őstag
Egy kis egyéb...:
"Elnézést kérek mindenkitől különösen a CPU-Tuning-HQ egyik üzemeltetőjétől krammerkától, akit közvetlenül megbántottam korábbi hozzászólásommal, miszerint bármiféle megkülönböztetés... miatt, esetlegesen nem kerülek fel, vagy csupán nagy nehézségek árán az eredmények, többszöri megismétlésre...
Valóban ez volt a látszat egy ideig a számomra, de a probléma mostanra rendeződött, az adatok immár fent vannak a lapon." -
puttputt
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
/

majd szólj már Ős mit mondott a rev.3-as reaperekre!!!
Ezekben viszont nem értek 1et Veled. ha komolyan veszed a tesztet, tök mind1, hogy 30perc vagy 5 óra, kevéske mind2.Linpack. igen, nem ma találták ki, amióta IBT néven újraéli fénykorát, azóta újra felkapták nagyon. Nem 1x volt, hogy simán lement ,de a prime hibát dobott..-sztem nem jobb semmivel..
)

ig az FSB-t, és máris szinkronban van a proc a RAMmal ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)