Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ruckus
tag
válasz
mitkov77
üzenetére
CPU-Z szerint 1.272 feszen megy jelenleg 3600-on ugyanúgy,mint ddr2-vel.
A stepping: A
Revision:E0Dram freky:480
fsb:dram 5:6
időzítés: 6.6.6.18Biosban minden auton van, csak a szorzó és fsb van beállítva és a pcie 100-ra. Valamint ki van kapcsolva a procin az energiatakarékos mód, nem vált vissza órajelet.
abban kéne segítség, mit hogyan lehetne a legoptimálisabbra állítani, hogy a proci és a ram is a legjobbat hozza ki magából.
-
Ruckus
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mit tudnék kihozni maximumot a procimból. A jelenlegi konfogom:
ASUS p5k-c lap, E8400 proci, eddig 3,6-on használtam sima fsb növeléssel 400-ra és pci-e fixálással 100-ra ddr2 800-as ramokkal(4GB Kingmax). Na..., ma cseréltem el a ramjaimat 2*2GB OCZ Gold 1333 MHz-es DDR3 ramokra,amik 1,65 volton mennek, asszem 9-9-9-20 időzítéssel.
ASUS-ban otthonosan mozgó ember segítségét várom, aki tudna ebben segíteni. A korábbi tuningnak a ddr2szabta meg a határt, nem vitte a magasabb frekit, ezekkel a ramokkal talán lehetne feljebb tornászni a sebességet. Nem gyári hűtő van a procin, egy CM Hyper TX2 van rajta.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
gh05t_hun
csendes tag
Hali!
Én egy msi p7n sli platinumot hajtok e6600(65nm) kombóval
4x1geil-el (4-4-4-12) mellett.
Az eredményeimmel elégedett vagyok, de van egy álmom:
FSB:500 (2000)
jelenleg 433 (rekord 450)
Az eddígi beállításokkal betonstabil, tökéletesen elégedett vagyok vele-
érdekelne hogy bírja e a deszka illetve a procc a hajtást, meg az is hogy miért kajál
egyre többet a procim? (eddíg 1,5von ment a 450es fsb most meg az istenért nem akarja,
fentebb meg nem raknám)
A táppal nem lehet gond (gs700), illetve a hűtéssel sem.
válaszokat előre is köszi! -
Bababobi
csendes tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Szia.
Írtátok hogy ne használjam húzva auton, mert terhelésnél felmehet a fesz.Na sikerült fixre 1.45-re beállítanom és megy. Ugye egy 65nm-es kentnél ez nem cink.
viszont beállítottam még két dolgot.
1.Load-Line Calibration-Enabled-re állítottam
2.NB-Voltage 1.40-re állítottamEzek pontosan micsodák? Tutorialt néztem és ott belőtték.
köszönöm. -
Spin
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítség kéne tuninggal kapcsolatban.Elég régóta próbálom beállítani a megfelelő értékeket a gépen de vhogy nem sikerül.Változó időközönként bedobja a kékhalált,(van hogy 2 hétig semmit,aztán meg 20 percenként,és általában mindig másra hivatkozik,általában terhelés alatt jön elő.)A konfigom az adatlapomon látható.
Van valakinek esetleg vmi tipp?A memók 1066 mhz-esek de csak 1000-en mennek(5-5-5-15 időzítéssel) mivel szinkronban van az fsb-vel.Lehetséges,h szimplán "nagy" ez a sebesség a procinka?Vagy kevés a fesz(jelenleg 1.328V)?
Bármilyen ötletet szívesen fogadok!
Köszi!
-
válasz
mitkov77
üzenetére
Igen, az AUTO fesz mindenképpen kerülendő az általad leírtak miatt. Ki tudja mennyit ad a deszka a procinak.
Javasolt a kollégának megnézni, hogy mi lehet a probléma, mivel azért nem jellemző a Kentekre, hogy 1.5V fölött viszik a 3.2GHz-et. Persze lehet, egy antituning példányt fogott ki. Jó lenne látni egy idle és stress load alatti CPU-Z ablakot azzal az AUTO fesszel, meg egy screenshotot Aida-ról a VCore miatt. -
mitkov77
aktív tag
válasz
Bababobi
üzenetére
A 60-70°C nem vészes, de az 1,4V feletti feszültség már nem egészséges. Amennyiben nem megy manuálisan 1,4V felett, akkor vedd vissza az FSB-t. Ne használd autón, mert véleményem szerint nem 1,43V-ot nyom neki, hanem magasabb értéket, csak az energiatakarékosság miatt azt látod everestben. Ha nem akarod, h a magok sorban leálljanak kisebb v. gyári beállításokat alkalmazz...
-
Bababobi
csendes tag
-
Bababobi
csendes tag
Sziasztok.
Napokban felhúztam egy q6600 jószágot. 3.2-re sikerült, nekem bőven elég ez
8X szorzóval 400fsb
pci freq:100
DRAM freq 400
FSB
RAM:1:1
800 MHZ-n mennek a ramok 5-5-5-15-52
ram feszek autoban vannak 1.80remélem jól csináltam kb

Viszont amit nem sikerült állítanom az a Core Voltage/fesz. Próbáltam 1,25 1,3 1,35..stb de nem. Folyamatosan újraindítja magát a rendszer. Csak automatán hajlandó elindulni, így viszont 1.43-on megy.
Futtattam Orthost..minden fasza. Játszottam is...semmi gond.Kérdésem hogy mennyire gyilkolja a procit ez a magas fesz?

-
HabyRolika
tag
Sziasztok!
szeretném megkérdezni hogy ezt a gépet hogyan lehetne fentebb húzni?
Gigabyte GA EP35 DS3 alaplap
Intel Core2 Duo E7600 3.06Ghz alap
2x2GB Kingston HyperX 1066Mhz DDR2
2x1GB Kingston HyperX 1066Mhz DDR2
WD Caviar Green 1TB 64Mb vinyó
Gigabyte RADEON HD5770 Silent Cell 1GB DDR5 128bit
LC Power 420H12 420W tápja és egy olyan gondom van hogy a 2x2GB Kingston az első páros portban van és azt csak 800Mhz-n futtatja míg a másikat rendesen 1066Mhz-n
Segítségetek előre is köszönöm
-
SilveRado
tag
Sziasztok.
3000-es Cerka procinak mekkora feszültséget adhatok max.
Ki akarom húzni a lelkét is
Hűtés van bőven
Előre is köszönöm a segítséget. 
-
Undoroid
őstag
válasz
GeryFlash
üzenetére
Van pár dolog, ami még lemaradt...
A legfontosabb: Tápegység?
A ramok milyenek? Gyártó? Pontos típus? ( jó tudni, mert ez is szerves részét képzi a tuningnak! )
Szerintem Te is menj át az előző postomban linkelt helyre! Szintén olvasd át figyelmesen az első hozzászólást is!
* * *
Kép: Egyszerű szövegszerkesztés...
Kép címének másolása és ezután beillesztése a megfelelő helyre!
-
GeryFlash
veterán
e4500 procot szeretném 2,8Ghz-re flhúzni, milyen beállítások kellenk hozzá a biosban?
-
resqcsabi
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy intel core 2 duo E6750-es procim és arra lennék kíváncsi, hogy mit bír, még sose húztam procit szal még hülye vok hozzá, hogy mit hogy kell.
A prociról kb ennyit tudok.
-
Alister71
nagyúr
válasz
domdavid
üzenetére
Hasonló G41-es lapom van, Asus. Szintén 200-as fsb-s E4500-ös proci volt benne, és ugyan itt volt a vége. 255-ös fsb, felette már nem volt stabil. Ment 266-on, de ott már kékhalálok jöttek. Most E6600 van benne, az 266-ról, 300-at megy. A G41-es lapok nem tuningra lettek kihegyezve, hanem irodai használatra. Ha minden áron tuningolni akarsz, cseréld le P35-re.
-
domdavid
csendes tag
válasz
Undoroid
üzenetére
Sokan mondják, hogy ha tuningolom a procimat, jobb teljesítményt nyújt majd a játékokban.
És én elég gyakran (csak arra) használom ezt a gépet, és jobb lenne minél többet kihozni belőle, mint ahogy azt mindenki szeretné.
Nagyjából kiismertem a gépet, nem fogom tönkretenni
Az összetevőkről annyit, hogy nemrég lettek vásárolva, meg lett nézve, és másnál nagyobb OC-re is alkalmasak. Persze nem pont ezzel a konfiggal.Nah ezeket a visszaosztásokat nem értem

Annyi fórumot visszaolvastam, de soha nem értem meg teljesen, pedig nemvagyok hülyegyerek...Még több kép:
[link]
[link]
[link]""Valószínűleg a ram nem bírja a kiképzést. Szóval vagy osszad vissza, vagy adj neki több feszültséget. Inkább az előbbit. Esetleg dobhatnál mellé még 2gb-ot, ami egyébként se árt, meg dual channeled is lenne, ami további gyorsulást hoz.
A VTT voltage leeht a proci feszültsége, azt szerintem ne hagyd auto-n, hanem lődd be fix értékre. ""ezt egy másik fórumon írták. a visszaosztásra tudnál adni vmi érthető linket vagy ilyesmi?

kösszi -
Undoroid
őstag
válasz
domdavid
üzenetére
Szia domdavid!
Biztos, hogy szükséged van ekkora túlhajtásra? Vagy csak kipróbálod, hogy mit tud? Ne feledd, ilyenkor könnyű tönkretenni a gépedet! Csak saját felelősségre!
Nem lehet, hogy a géped összetevőinek itt a "vége" ? ( Ennél többre nem képesek )
Bővebb infókat is közzétehetnél a géped belsejéről... Everest, CPU-z adatok jól jönnének! A ramok pontos típusa is sokat segítene!
Próbálkozz a CPU : Ram arányokhoz hozzányúlni! Előbb próbáld meg magasabb FSB-vel és alacsonyabb szorzóval a procid túlhajtását! A feszültségek növelésével csak óvatosan!!! Magasabb fesz = hevesebb hőfejlődés!
-
domdavid
csendes tag
Üdv!
Lenne egy Pentium Dual-Core gépem, ami most 3,3 Ghz-en szolgál.
Ezen a teljesítményen épphogy stabil, ha egy kicsit feljebb húzom, akk kékhalál ill. ujraindul bootnál.Erre kérnék valamiféle segitséget. Mit kellene állítani? A feszültségeket mennyire állítsam?
Itt van a gépem:
Asrock G41C-VS
9800Gt
E5400 3,3Ghz, AC Alpine 11 hűtő
2Gb 800Mhz Kingmax
Chieftec 400WKÉPEK: --> http://kepgep.hu/2011/08/14/main/DSC00085.html
http://kepgep.hu/2011/08/14/main/DSC00087.html[link]
http://kepgep.hu/2011/08/14/main/DSC00086.html[link] -
Szajo
őstag
válasz
Undoroid
üzenetére
Tuning nélkül nem lép ki/hőfokok rendben, úgy 36fokosak idle és 40-50 ha játszom erősen full grafikán. A játék eredeti! (Battlefield Bad Company 2)
Most adtam neki plusz feszültséget picit, mivel lehet kevés volt neki, egyelőre nem csinálja azóta!
De azért köszi a segítséget, jönnek elő ilyen gondok tuningnál másnak is más procival is, csak rá kell érezni, erre jöttem rá közben
-
Szajo
őstag
Sziasztok, húztam a processzorom (Q6600 G0) 2.4 ről 3.2GHz re elvileg ennyit bőven bírnia kéne!
FSB 8x400 CPU feszültség: 1.38V Ramoknak 2.2 (G-Skill ramok eredetileg 2.1 is ideális neki) Szóval minden happy meg jó G-Skill ramok 1000MHz esek de 1066on járatom őket. De 10-15perc játék után csak úgy fogja magát és minden üzenet nélkül kilép a játékból! (Nem fagy le...) Mit kell ilyenkor tenni? Több feszt adjak neki vagy mi? Vagy vegyem lentebb az FSB-t?Egyébként a konfigom a profilomban!
-
reaper05
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek pls.
Van egy C2D E6320 procim. Eddig XP alatt 2,8 GHz-en futott. Most feltettem a Win7-et, Bios-ban 7-es szotzó, 400-as fsb van beállítva. A RAM-oknál is be van állítva a 2-es szorzó. CPU-Z viszont azt írja, h az FSB 266-on van a szorzó 7-es és így csak 1,8-GHz-en fut. A RAM-oknál szintúgy nem azt írja ki amit ki kellene. Ez miért van, mit csináljak?
-
gyurielf2
csendes tag
Sziasztok! Nos van egy E8400 am ezt szeretném kicsit húzni. A következőkkel rendelkezem:
E8400 Alapból 3 GHZ (2x) 6 MB Cache
Gigabyte GA-G41M alaplap
2 x 2 GB DDR3 1333MHZ ram(kingmax)
azthiszem ez a lényeg =)
CM cpu hűtőMég sosem huztam tehát baja nem lehet, prime al 24 óráig ment max hőfok 57 celsius volt 0 error 0 warning minden rendben volt
Tehát szeretnék kicsit húzni rajta =)
Segítségeteket kérném előre is köszönöm =)
-
ToBeY
nagyúr
Ha alapfeszen felhúzom a procim 2.33Ghz-ről 3Ghz-re elég durván megnő a hőfok.
Míg alapon aida64 terhelés teszten olyan 53fokig melegszik,addig 3Ghz 61-62fokig is felmegy!Ez így rendben van? -
subFOCUSkoma
csendes tag
válasz
Undoroid
üzenetére
Köszi a gyors választ!
Tényleg a tápot el is felejtettem
Chieftec 500W. Beírtam a gépem adatait. Csak nem tom jó helyre írtam e.
Orthos programmal néztem a melegedést 3,24 GHZ-en, és 73-75 fok volt a max nyitott háznál. Ez a 60 fok feletti lekapcsolás érdekes, mert több mint 4 éve vettem a gépem, és mindig a nyári hőségben zárt házban 70-74 fok körül mozgott. A 3,6 GHZ-ig húzást csak akkor szeretném persze mikor már felszereltem a klíma ventit (olcsón kapom) a házam oldalára. És feltéve, hogy sikerül lejjeb tornászni vele a hőmérsékletet.Nos az az igazság, hogy nem igazán értek a proci tuninghoz. Mondjuk sokat olvasgattam, de még teljesen nem állt össze a kép. Kerestem a kommentek között konkrét beállításokat amik persze az én procimhoz írtak, és azokat állítottam be, meg utána próbáltam magamtól is növelgetni majd visszábbvenni az értékeket, de egyszerűen nem indult a gépem. Hol kell visszavenni a Dram/FSB arányt? Az időzítéseknél a Ramok időzítéseikre gondoltál? Mert azokat sem tudom milyenre kéne állítani.
Advanced/Chipset/North Bridge Configuration/Configure DRAM Timing by SPD menüpontot átállítom Disabledre akkor megjelennek az időzítések (remélem jól gondolom, hogy ezeket kéne babrálni) 5, 6, 6, 15, 6, 42, 10
Tudnál esetleg írni nekem konkrét értékeket mindenre, hogy mit állítsak be, hogy egyáltalán induljon a gépem? Természetesen csak saját felelősségre csinálnám.
A proci persze amikor nincs terhelés akkor visszaveszi a szorzót, ezt folyamatosan figyelemmel követtem Aida progival. Most már hála neked ezt is ki tudom kapcsolni.

-
Undoroid
őstag
válasz
subFOCUSkoma
üzenetére
Szia subFOCUSkoma!
Kitölthetnéd az adatlapodat, hogy minden -segítő szándékú- tag láthassa a géped összetevőid! Különös figyelmet érdemel a tápegységed!
A LEGFONTOSABB lépést kihagytad a tuning előtt! Ha azt szeretnéd, hogy a videókártyád továbbra is hibátlanul tegye a dolgát, akkor a PCIe frekvenciát fixáld le 100Mhz-re!
Az eddig elért tuning során mennyire kezdett el melegedni a procid? A gyári hűtő csak minimális túlhajtáshoz lehet elég! A procid gyári adatlapja szerint 60.1 fok felett lekapcsol!
Próbálkozz még a Dram/FSB arány visszaosztásával! Ez határozza meg, hogy a ramok milyen tempóban mennek a procihoz képest! Mivel 2 külön ram készletet használsz, ezért első lépésként vedd ki az egyik párost! Így könnyebb lesz a durva beállítás! Lehet, hogy az üzemi feszültségükhöz is hozzá kell nyúlnod! Vigyázz ezzel, mert hamar túl lehet feszelni őket! Az időzítésüket szintén lazábbra kell venni!
A beállításoknál nem jó, ha auto-n hagyod a dolgokat, mert az összetevők lehetséges, hogy alul lesznek feszelve!
A procinál érdemes lesz kikapcsolni a C1E funkciót, mert ez -ha nincs terhelés- visszaveszi a szorzót! Nem lehet, hogy ez csapott be a legelején?

A legfontosabbat még külön kiemelném:
A tuningot csak saját felelősségre csináld! Az ilyen jellegű beavatkozások -rossz beállítások esetén- az összetevők károsodását/meghibásodását okozhatja! Figyelj oda az alkatrészek hűtésére, mert a magasabb feszültségek hevesebb hőfejlődést generálnak! Ez pedig nem csak a procin fog jelentkezni! Az Északi-híd, az alaplap tápellátó áramköre (FET-ek), tápegység és a ramok is felmelegedhetnek! Gondoskodj ezen összetevők megfelelő hűtéséről! A géped tápegysége pedig legyen egy megbízható darab! Azon SOHA ne spórolj!
-
subFOCUSkoma
csendes tag
Sziasztok!
Már egy hete olvasgatom a fórumot, és megpróbálok rájönni, hogy tudnám felhúzni a procimat 3,6 GHZ ig. Mivel gyári a hűtőm ezért úgy gondolom ezt még el tudná viselni, meg a napokban fog érkezni egy maszek venti.
Már szinte mindent végigpróbálgattam ami az Advanced\Jumpfree configuration almenübe van. Egyéb dolgokhoz nem nyúltam. Jelenleg 9X360 GHZ-en (~3240) pörög a vas, mivel ez egy stabil állapot. Ettől tovább egyszerűen képtelen vagyok húzni, mert nem kapcsol be a gép sosem. FSB 360-366 között még éppen elindítja magát nyöszörögve, de sajna eléggé instabil, és fagyogat.Szeretnék kérni segítséget, hogy milyen beállításokkal tudnám felhúzni a CPU-mat.
A gépem: Asus P5B, 4X1 GB Kingmax DDR2 800 MHZ, Intel Core 2 Duo E6600 @ 2,4 GHZ, Asus Nvidia Geforce 8800 GTS 320 MB
RAM-om (3 év kölünbség van a 4 és 8 bankos vásárlása között) (mondjuk ezt biztos kitaláljátok) :$
1. foglalat: Kingmax KLDD48F-B8KW6 DDR2-800 MHZ (8 banks)
2. foglalat: Kingmax KLDD48F-A8KB5 DDR2-800 MHZ (4 banks)
3. foglalat: Kingmax KLDD48F-B8KW6 DDR2-800 MHZ (8 banks)
4. foglalat: Kingmax KLDD48F-A8KB5 DDR2-800 MHZ (4 banks)Ezt a Ram-os dolgot azért írtam le, mert hátha ez is számít a húzásnál.

Érdekes módon a jelenlegi állapotot mindössze az FSB = 360 MHZ és a CPU feszültség = 1,4625V módosítással értem el (a többi auto).
Remélem tudtok nekem ez ügyben segíteni. A válaszotokat előre is köszönöm!

-
rukh
senior tag
Kösz a megnyugtató válaszokat!
Üdv,
Rukh -
rukh
senior tag
Hi, Kedves Szakértők!
A topik témájához közvetetten kapcsolódó kérdésem van:
Egy Lenovo 3000 C200 notebookban cseréltem az eredeti mobil Celeront egy Core 2 Duo T7200 (2 GHz) procira. BIOS frissítve, minden működik rendesen (XP Prof SP3 frissítve). Nyugodt is voltam, amíg az AIDA-val bele nem néztem a rendszerbe: a procival kapcsolatban azt mutatta, hogy az egyik mag 6x szorzóval kb. 1 GHz-en megy, a másik az elvárt 12x szozóval 2 GHz-en. Mondanom sem kell, nem nyugodtam meg - több tesztelő progit (Right Mark CPU Clock Utility, CPU-z, Speccy,...) is kipróbáltam, volt amiben az előző eredményt kaptam, volt amiben a várt (magonként 12x szozó, 2 GHz freki). Teljesen tanácstalan vagyok, hogy a procival van-e valami gond, a tesztelő programok hibáztak-e, vagy valami más...
Kérem, ha valaki tud segíteni, ne fogja vissza magát ...Kösz és üdv,
Rukh -
akviktor
csendes tag
válasz
Whysperer
üzenetére
Az egyetlen hiba a képen, hogy a Prime95 hibát észlelt és leállt az első teszt alatt, szóval egyáltalán nem jó az úgy ahogy van. Egyébként e miatt van, hogy a maximális hőmérséklet olyan alacsony, mivel nem is terhelted kb. semeddig. Csodálkozom, hogy ha ilyen hamar hibázott a proci, hogy töltött be egyáltalán a Windows... na mind1.
-
Whysperer
addikt
de 3.8 meg 4 giga nem megy alacsony fesszel. 4 gigán se nagyon forró ám a proci ,de alatt nem müködik! Így marad a 3.6,de azon stabil eddig teljesen és nem is meleg
-
Undoroid
őstag
válasz
Whysperer
üzenetére
Szia Whysperer!
Jelentősen túllépted a maximális Vcore értéket!
Ennek a procinak ITT találhatod meg a hivatalos határértékeit!Core voltage: 1.536V
Az ajánlott tartomány: 0.8500V-1.3625VIlyen feszültséggel ne is csodálkozz, ha a 'lekapcsolási hőmérséklete' ( 74.1°C ) közelében vagy! Az ilyen mértékű túlfeszelés a processzorod igen gyors károsodásához vezet majd...
Alacsonyabb feszültségen is bírnia kell a 4Ghz-es órajelet! Próbálkozz a határértéken belüli feszt beállítani, mert így a fent leírt meghibásodás várható! Ezen kívül feleslegesen fogyaszt többet és fűti a szobádat...

-
Whysperer
addikt
Sziasztok.
lenne egy olyan kérdésem ,hogy E7300-as procimat sikerült 2.6-ról 4 gigára húzni úgy ,hogy a tx3-am 1900-et pörög maxon és a CPU 51-57 fok között van a magok meg 62-70 között. Kérdésem ez jó adat-e és ha igen akkor.
itt a kép ,hogy a fogyasztásban mennyivel lett több szerintetek ez jó adat?
-
xtremez
aktív tag
válasz
xtremez
üzenetére
Na egy hatalmas katyvaszt írtam le.
Újra:Az alaplap ASUS p5pl2-e és egy c2d e6600-ot(alap 2,4 ghz) szeretnék 3 giga fölé húzni ha lehet. Ramjaim 2x 1 gb és 800 mhz-esek,de az alaplap csak 533-at tud használni belőle alapból,talán ez jól jöhet tuningnál.
Most az fsb freq 345 és azon kívűl a ramok frekjét állítottam auto-ról 691-re állítottam minden más auton van.
Följebb nem tudtam még húzni mert akkor le is kapcsolt a gép. Mellékelem a biosról a képet hátha segít.
-
xtremez
aktív tag
Üdv! Tuningolni szeretném a c2d e6600-at.2,4 az alap órajel és olyan 3-3,4 közöttre szeretném húzni.Tanácsot szeretnék kérni illetve van egy problémám is.Lehet a gond a deszka miatt van mert nem valami tuning bajnok szerintem :ASUS p5pl2-e. Még nem próbálgattam végig, de olyan hibajelenséget produkál amikor felhúzom olyan 3 gigára (windows működik, prime alatt is jó) és újraindítom akkor leáll egy pillanatra a gép és úgy kapcsol be, nem egyből reseteli magát. Előtte volt egy pentium 4 igaz alapból 3,2-es procim és azt még 4 ghz-en is lazán működtettem.
Biosban minden auton hagytam és csak a freq-en emeltem.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
horv.dani88
üzenetére
Igazából semmi különbség nincs, mert a Core 2 dou processzorok alacsony sávszélessége miatt nem tudja kihasználni a memóriát. Az, h 800 MHz, vagy 1333 MHz sem sokat számít, csak programokkal mérhető a különbség.
-
horv.dani88
csendes tag
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
Nem DDR3-mas van benne.
-
Süni 1985 F
senior tag
válasz
horv.dani88
üzenetére
Ha ddr2 elvileg 800nak érzi alapból és a bisoban kell állítani,h rendben mennyen.
-
horv.dani88
csendes tag
Üdv!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de egyik ismerősöm nem tudja rá a választ és én sem, gondoltam megkérdezem hátha ti tudjátok

Intel Core 2 E5800-as processzora van, ami 800MHz-es FSB működik, viszont ő egy 1333-mas ramot tedd bele, ez valamiben befolyásolhatja a gépet? vagy a ram is 800MHz-en fog működni?
köszi előre is.
-
Fateros
csendes tag
udv! van egy gigabyte ep31-ds3l lapom amibe van egy C2D E7300as 2,66ghz-en, a biosban inteligent tweaker menuben az FSB-t felhuztam 266rol 290re es igy most 2,9ghz. kerdesem az hogy a PCI-E frekvenciat ez valamilyen szinten befolyasolja? Csak hogy nehogy kart tegyek a vga-ban

Valaszokat elore is koszonom!

PS: ja igen es 4x1gb 800as DDR2 ram van.
-
SilveRado
tag
Szia. Msn en tudunk beszélni segítek.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy asus p5n-e sli alaplapon van egy core 2 duo e 6600-as procim.Corsair a 70 el hűtöm.
Szeretném húzni olyan 3 ghz-ig. Szeretnék hozzá segítséget kérni, hogy mit és hogyan állítsak be. Az alaplapról egy kis info:
http://prohardver.hu/teszt/nforce_600i_chipsetes_asus_alaplapok/asus_p5n-e_sli.htmlelőre is nagyon szépen köszönöm
-
SilveRado
tag
És megvan a 44% túlhajtás is

-
SilveRado
tag
Na kicsit tuningoltam a procit én is meg nem néztem mi a vége a cpu-nak de 1000-et huzni az szerintem már jó
tessék:
Várom véleményeket is.

-
mitkov77
aktív tag
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
Póbálr növelni a mem késleltetését. a feszt pedig 1,286V-ra, úgy is el kell induljon.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
-
Süni 1985 F
senior tag
CPU stepping E0 ez?
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3800 MHz (9 x 422)
CPU mag feszre azt írja 1.360V -
mitkov77
aktív tag
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
cpu-z, v everest. stepping címszó alatt.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
pám!!! 1,4V? 1,286 az én E0 példányom VID-je. 1,2V-on visz nekem 3,6 GHz-et. Milyen hűtőd van? Nem hiszem, h nagyobb szufla kellene neki, mert kiszáll belőle a füst és akkor már nem műxik tovább

A proci max fesze 1,365V. Nekem 4124-et 1,32V-on visz stabilan. Mi a kódja a procidnak?
Az E0-t lehet jól tuningolni, a többit nem naon.
-
Süni 1985 F
senior tag
E8400 proci 3.8on megy most a gépemben néha kifagy a gép Volt1.400
Mennyi Volt lenne neki ideális szerintetek? -
molnar88
csendes tag
Sziasztok!
Van egy C2D E7300-as procim, amit szeretnék egy kicsit felhúzni.
Egy egyszerű Asrock alaplapom van, Arctic Cooling Freezer 7 Pro hűtővelCsináltam képeket a BIOS-ban, remélem, hogy ittvan minden, ami kell:
01
02
03
04
05
06
07
Kell még valami?Sajnos nem találtam róla leírást, és nem is értek hozzá...
Mit-hogyan csináljak?
Köszi a segítséget!
-
Pecc
őstag
válasz
pempellini
üzenetére
Nem semmi

-
WillChi
őstag
Kérném a hozzáértők segítségét!
Adott egy ASUS P5GC-MX, egy E4600-as processzorral.
A kérdés az lenne, hogy tuning esetén 'megkergülhet-e' az alaplapi IDE port? Egyszer olvas a rajta levő optika, egyszer nem, egyszer bootol, egyszer nem... Az optika másik számítógépekben tökéletesen megy...
Mod.: Csak elvben érdekelne, mert én személy szerint nem tudok 'bindzsiszkedni' az adott géppel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Azonnali informatikai kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OpenWRT topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Edge Titanium Jetblack 12/256 GB Használt, karcmentes 6 hónap garancia
- HP ProDesk 600 G4 i5-8100 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem értem miért csak auton engedi.

kell még esetleg vmi?

Ennek a procinak
) nem alszik.