Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 - alap
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
WesTM
őstag
válasz
ifjtothlac
üzenetére
Proci alacsonyabb szorzóra, magasabb fsb, akkor a memória órajel is magasabb lesz.

-
Joe215
aktív tag
válasz
szkrisz
üzenetére
Sajna nem bírja.
Elméletileg bírnia kellene 400Mhz -en az 5-5-5-18 -as időzítéseket is, de a gyakorlatban nem megy.
DIMM1: Kingmax KLEE88F-B8KU6 2 GB DDR2-1100 DDR2 SDRAM (6-7-7-25 @ 555 MHz) (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-15 @ 333 MHz)
DIMM3: Kingmax KLEE88F-B8KU6 2 GB DDR2-1100 DDR2 SDRAM (6-7-7-25 @ 555 MHz) (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-15 @ 333 MHz) -
fasirTTT
őstag
hy all
remélem nem veszitek pofátlanságnak hogyha ide belinkelem ezt, mert elvégre ez meg c2 tuning topik
csak azért mégsem akartam ctrl+c és ide ctrl+v ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
H.Ezredes
őstag
Sziasztok !
Szeretnék 1 kis segítséget kérni tőletek.
A gépem
Asus P5NE SLI
Asus 7600 GT
C2D E6420
Geil 2 X 1 GbA problémám,hogy nem voltam itthon több napig és miután hazaértem és bekapcsoltam a gépem elkezdett rendszertelen időközönként kikapcsolni ez ment 2 napig tegnap lekapcsolt visszakapcsolom elkezd bootolni az XP megy a csík és 1x bejöna kék halál 1 pillanatra majd resi.... mondom fasza... beraktam a 80 gigás vinyóm akkor nem csinált semmit lehúztam a 250-est és akkor betöltött az XP a 80asról ment közbe visszavettem alapra a gép húzását ugye alap 2,14 @ 3,2 ram 800 @ 900 7600 GT 540 / 1400 @ 650/1600 ezek voltak a tuning beállítások szóval biosba visszanyomtam a procit meg a ramot ugye mentem Yes ok minden újrandul a gép és kb 1 3-5 mp-en belül leáll.... eljátszott ezt vagy 5x majd nagy nehezen elindult vissza vettem megint biosba a beállításokat majd boot 80 gigás majd kiír valamit ,h hiányzik és onnan el se jutok a XP töltéséig.... nem tudom,hogy mi lehet most a szar. Annyit még,hogy régebb óta csinált olyat a tápom,hogy a ventije indításkor nagyon alacsony fordulatszámon megy mindig kellett neki 1 idő mire magához tér nem tudom,hogy köze lehet hozzá csak leírtam Ha valaki tud segítséggel szolgálni az írjon nyugodtan. Köszönöm .
-
Joe215
aktív tag
Időközben siker koronázta próbálkozásom, ill. SziAtee kolegával sikerült egyeztetnem.
Így most FSB 400Mhz -en döcög.
-
Joe215
aktív tag
Sziasztok!
A konfigom az alábbi:
Core 2 Duo E6400
Abit AB9
2 X 2Gb Kingmax DDR2-1066
Sapphire HD4870 512Mb
NEC 3550 DVD RW DL
LG DVD-CD-RW
Maxtor 200 Gb SATA-II, WDC WD2500 AAKS 250Gb
Chieftec GPS-450AA-101A
jó esetben 300 -ra tudtam felhúzzni az FSB -t, de akkor sem stabil még fesz emeléssel sem.
Egy-két ötlet nem ártana.
Olvastam egy régebbi fórum témában ilyen lapban ez a proci 375Mhz -en működött. -
ifjtothlac
csendes tag
Sziasztok. Van egy q6600 proci ddr3as memóriákkal 1333sok a memóriák de a gép 1066nak veszi. alaplap p5kc asus. Tudtok valami megoldást hogy tuningoljam? köszi a helpet.hátha van itt nektek ilyen konfig.üdv.
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a q6600-as prociknak általában mennyi a max FSB, amit el lehet velük érni? Az én procim 6-os szorzóval sem lehet 420 MHz FSB fölé vinni stabilan. Maximum 430 MHz-el bootol be, úgy hogy a MCH-nak és az FSB-nek adtam +0,3V-ot, de már állandóan kifagyott úgy is. Lehet, hogy a lapom nem bírja? Előre is köszi. -
darkbalu
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek! Karácson közeledtével megleptem magam egy új rammal (TWIN2X4096-8500C5 PC2-8500 4GB Kit 5-5-5-15). Volt vele egy kis szenvedés mire nem kaptam kékhalált állandóan. Húzni szeretném a procima Core 2 E6550 (ezért egy ASUS Silen Knight 2 is befigyel). A config egy Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 lapba van. A problémám a következő. Az említett ram 1066Mhz helyett 667-en döcög, akármit csinálok vele. Megpróbáltam a biosban beállítgatni a dolgokat de nem jártam sok sikerrel. Hiába állítottam át az FSB-t az maradt 333Mhz-n (7x es CPU szorzó). A bios advenced-ben Disablade re állítottam TM2 / C1E és EIST is. A feszültségen is húztam CPU mag.: 1.45 a DIMM 2.14 FSB is kapott +0.1 et. Valakinek van valami ötlete, hogy mit rontok el, v mit kellene csinálnom? A végcél az lenne h a memória 1066 on menjen DRAM : FSB arány pedig 1:1 maradjon. Ha esetleg hiányos a leírás és mondjátok milyen infó kellene még, akkor azt leírom. A válaszokat nagyon szépen KÖSZÖNÖM.
Üdv,
Balu
-
MATEO6600
őstag
Hali!
Az miért van, hogy a tuningolt E4300-am Idleben is a tuningolt órajelen van? CPU-z azt írja, hogy 3 ghzen pörög, és 55-7 fokos proci.
-
Zoli1222
addikt
válasz
CheaterBandi
üzenetére
Ha giga lapod lenne, akkor szívesen segítenék, de ezeket a lapokat és biosukat sajna nem ismerem.

Itt találsz egy kis segítséget: [link] -
Zoli1222
addikt
válasz
CheaterBandi
üzenetére
Az alaplapon kár volt spórolni, ha már ilyen cuccaid vannak.
Az a 4 fázis nem tudom, h mennyit enged majd. Az E8500 sem egy tuning barát (E8400-zal jobban jártál volna) ha jól tudom, de majd kijavítanak, ha tévedek. Természetesen ezt nem osztás képpen mondtam. Ne vedd sértésnek. -
CheaterBandi
tag
Hello!Húzni szeretném a procim segítene ebbe valaki hogy kezdjek el neki és mégis meddig lenne egészséges neki : D
Intel Core 2 E8500 3.16ghz
Corsair tx-650w
Asus v-60 procihütő
Asus P5ql pro
Asus hd5850
Kingstone 2x2gb ddr2 1066mhz -
ULTRAS12
tag
Nekem az E4600 2,4@3,5-ön megy. 3,2 alapfesszel meg 3,5 1.36al 3,2 re simán felhúzhatod meg se kottyan neki.
-
Mika1227
őstag
Sziasztok!
Van egy E6750-es procim, gondoltam kicsit húznám, érdemes szuerintetek 3,2-re gondoltam Asus P5K-s lapom van! Milyen beállításokat ajánlatok!Valaki???

-
Jakab66[hun]
senior tag
Üdv.
Ilyenkor mit kell neki állítani?

-
rigo88
aktív tag
válasz
Zoli1222
üzenetére
köszi!
ilyesmi oldalt kerestem, bár sajnos nem deluxe a lap. azon több a beállítási lehetőség.
épp csak gondoltam, az a 0.1 volt nem sok annyira, és hogy az a + (2x) 50mhz viszonylag sokat számít a
.
bár valóban nem szeretném megsütni a memóriát. és a még2x1g mellé biztos be fogok ruházni egy evo cyclone-ra is, csak menjen fel a
.. 
-
Zoli1222
addikt
-
rigo88
aktív tag
válasz
Zoli1222
üzenetére
hi
ram alapfesz gyári beállítás: 2.1V
tesztbe írták, hogy 2.2-n viszi 450mhz-t. azért raktam annyira.
holnap megpróbálom. de jól látom egyébként, hogy nem kéne lehalnia ilyen minimális tuningnál?A cpu-nak adj egy kis feszt. ezt értem. Próbáld ki így elsőként 8x400. Memónál meg rakd 2xes szorzóra. ezt meg nem. 8xos szorzót és 400 fsb-t? az 3.2ghz-t jelentene igaz?
-
rigo88
aktív tag
üdv
minimális oc sem megy. mi lehet a hiba?
beállítások és config:
p5b, q6600, 2x1g geil ultra 800mhzcas latency - 4
RAS to CAS delay - 4
RAS precharge - 4
RAS activate - 12
write recovery time - 6
TRFC - 42
TRRD - 10
Rank write to read delay - 10
read to precharge delay - 10
write to precharge delay - 10
Static RC - Auto
2.25V-ot adtam a memónak, ami így 450mhz-n megy. (tehát 900on)
FSB 300
minden más kb auto.
az eredmény pedig ITTlátható
tehát instabil. láttam viszon már 4ghz feletti stabil q6600at is így nem értem mi lehet a probléma. -
Qwen
tag
Hali!
Valaki nem tudja,hogy az mért van ha tuningolom a procit akkor játékok belassulnak?
Ha adok neki feszt akkor is.Mondjuk semmi mást nem állítottam csak a cpu feszt.
Kellene valami másnak adni feszt?Semmi hibát nem csinál csak belassul.
P5B,C2D E6550,2x1Gb 800 ram. -
ULTRAS12
tag
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni 1 beállításhoz fsb-ram szeretném 1:1 be hozni.
Alaplap: Gigabyte EP 43 S3L max fsb 1600. ram 1200+
Ram : Kingmax 2x2g 1066 mhz
Proc : E4600 M0 2,4@3,2
Most 12x266 3,2 megy
Segítségeteket előre is köszönöm.

-
CyberJedi
tag
Tanács kellene profiktól, adathibák keletkeznek a HDD-imen:
E8500 alapfeszen ment nálam DS4-ben (rev 3.3), 400FSB-vel, 800as-rammal, 3.8GHz-en (9.5*400).
Letiltottam a szórzóváltást meg a mélyalvást a procin.
Minden prockóteszt hibátlanul fut, nem fagy semmi, nem crash-el semmi.DE! A winyóim partícióin rejtélyes módon rendszeresen Checkdisk-et kell futtatni és hibák vannak, fájlokat töröl a rendszer.
Mi okozhatja ezt? S3 standby-t és hibernálást használok. működnek.
Rendszer XP és Win 7.
Kellene MCH-nak, PCI-E-nek vagy vminek plusz feszültséget adnom?
Driverek legfrissebbek, stb., ezekhez értek. Antivirus van, nem fertőzött a gép, főleg nem minden partíció.
???
Egyelőre visszaállítottam mindent alapra. És eszembe jutott, hogy 1 évvel ezelőtt ugyanezen okokból hagytam abba a tuningot, mivel rendszeresen fájlrendszerhibák keletkeztek.
-
VIBO
őstag
sziasztok
egy gyors kérdés
adott egy p5q lap, e8200, 2x2 1066 reaper
mennyi a max fesz amit manuálisan beállithatok neki biosban?
nb, fsb, stb?
azt akarom beéállitan és onnan lefele vinni
elvileg ez a procc 1.25el viszi a 4 ghzet és azt akarom stabilizálni

-
Ranger^41
aktív tag
hali!
Kis tuning probléma... biosban nem engedi állítani a vcoret, csak 1.5 és 1.75 között (asus p5ld2, e6400), és így akár 30mhz fsb emelés következménye, hogy be sem bootol... ez mialofasz?

-
Mika1227
őstag
Sziasztok!
Van egy E6750-es procim, gondoltam kicsit húznám, érdemes szuerintetek 3,2-re gondoltam Asus P5K-s lapom van! Milyen beállításokat ajánlatok? -
LeGo89
csendes tag
Hali all!Szeretném húzni a procimat kicsit,de akárhányszor elkezdem húzni első nincs gondja,hanem mikor ujrainditom akkor pofázik valamit hogy vegyem vissza.
Alaplap:Asus p5ql p43
processzor
ore 2 Duo e7300/2,67GHz/3-3,2 re kellene kb..a hűtés rajta AC Freezer 7Pro,
nemtom sajna hol rontom el..kösznöm a válaszokatelőre... -
ko9
addikt
Hali!
Hozzájutottam egy notebookhoz(Fujitsu Amilo Pi3560), amiben egy Core2Duo T6600 dobog. Ezt szeretném kipróbálni, hogy mennyit bír.
Aza problémám, hogy a BIOSban az ídőn, a bootsorrenden, és pár integrált cuccon kívűl SEMMIT nem tudok beállítani
A SetFSB meg nem hiszem, hogy kajálná a laptopokat...
Intel PM45 chipset van benne...Köszönöm a segítséget!
Üdv: Ex
-
rapiddani
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Ez igaz, de ezek elég komoly ramok (legalábbis szerintem), én úgy olvastam h ezek bírják.
Végülis a corsair az egyik legjobb márka, meg hát azok a nagy hűtőbordák sem véletlen lehetnek rajtuk. (Meg azért az örök garancia miatt is merem adni nekik)Amúgy ha a proci 2.5ghz-en van, a ramok ugyanígy 1000mhz en 5-5-5-18 es időzítéssel, stabilan működik a gép.
-
용 Bob
senior tag
Hali!
Milyen programot ajánlotok processzor venti szabályzásához?
-
-
rapiddani
tag
Kérnék egy kis segítséget ismét (bárkitől).
Lejjebb írt konfiggal felraktam 300x10 ra, azaz 3.0 Ghz-re, a biosban a Cpu Vcore 1.325V,
és így idleben a bios szerint 35 fokon van, ami semmi, de nem indul el a windows.
Windows indítása felirat bejön (win7) és ott megáll.Mi lehet a baj?
Thx és szép estét
-
rapiddani
tag
Hali!
Én tuningolgattam idáig a gépemet, itteni és más oldalakról gyűjtött sok információ alapján, most a következő a helyzet:lap: Gb GAP35-DS3
proc: core 2 duo e4400 2.0ghz @ 2.5ghz (250x10) (gyári fesz.)
mem: 2x1gb corsair dhx-es (dupla hűtőbordás) 800mhz-es ram @1000mhz, gyári időzítésekkel (5-5-5-18). (kis fesz emelés volt.)
a tápom (asus a-55ga) 550w-ot tud, a vga sztem ide nem fontos.
proc hűtő: zalmann cnps 7700 al-cu
Így a dram fsb arány 2:1 (próbáltam 1:1 et is, gyári 800mhz-en, de a memória késleltetés így gyorsabb, és a többi funkció is)
A proci alap állapotban 30-32 fokos így.
Kérdésem, hogy sok helyen olvastam, hogy az e4400 bőven többre is képes, hogy ha a procinak is emelnéma fesz.-t kicsit, vajon STABILAN elbírná-e a 3.0 ghz-et evvel a konfiggal?
Érdekel a vélemény, hátha vkinek volt már evvel tapasztalata innen.
Procit nem szeretnék venni, azt sem szeretném ha tönkremenne, ezért nem próbálkoztam ennél tovább, de most vérszemet kaptam...
Előre is köszönöm
-
PapG.
tag
válasz
zoo8800
üzenetére
Köszi a választ, erre jutottam én is, pontosabban E4500 - 4600 - vagy 4700. Itt is 200 az fsb és rem bírni fogják a 300ast is és akkor a ramjaim is szépen mennek majd 800on.
Amit te ajánlottál azokat még annyira sem ismerem, de nem c2d hanem dual core -ok. Azt a tanácsot kaptam hogy lehetőleg c2d legyen mert ujabb meg jobb meg nem tudom miért.. -
zoo8800
veterán
Ha jól sejtem, Gigabyte G31-es lapod van
Ebbe a lapba 200-as FSB-jű procit vegyél, pl. E3200, E5200, mert a magasabb FSB-vel rendelkezőket alig, vagy egyáltalán nem lehet húzni.
A 800, 1066, 1333, 1600: ezeket oszd el 4-gyel, az a proci FSB-je.Tipp: 300-as FSB
proci szorzó: 11 = 3,3GHz
RAM szorzó: 2,66 = 800 MHz RAM órajel -
PapG.
tag
Sziasztok! Help plz!
Ajánlanátok nekem plz egy C2D procit, mert most vagyok áttérőben egy ilyen konfigra és nem vágom annyira még őket
Amit szeretnék az az, hogy magonként valahol 3-3.5Ghz körül fusson majd, és persze a lehető legtöbbet kihozni az alatta lévő vasból is amennyire lehet. Melyik az a legkissebb órajelű C2D amit ennyire fel lehet húzni, mert olyat keresnék.. ? (!!) Akkor ami még fontos lehet az alatta lévő vas: 2*2GB dualchannel ddr2 800mhz geil ram kit. Nem nagyon próbáltam, de szerintem 5-10%al többel nem húzható. Egy gigabyte lap, ahol a támogatott fsb-k: 800, 1066, 1333 és 1600 OC.
Nálam csak nemrég esett le hogy ezek a procik szorzó lokkosak és a külső orajel állítható csak. A biosomban ez megahercenként állítható, viszont a memória szorzó az nem, ott jelenleg ezt látni : auto, 2.66, 3.33, 4. (ez vajon proci függő? -mert most egy prescott van még benne)Hát előre is köszönöm a hozzászólásokat!
UI: Lehet láma kérdés, de az 1333as fsb-t vagy 1600-t ezekkel a ramokkal lehet használni? Mert akárhogy számolom nem jön ki. Pedig jó lenne ha már a lap elvileg bírná, és ugye akkor a proci ezen az fsb frekin dolgozna a G31-es chipszettel, ez a G31 ugyan ezen a frekin a 16*pci-e sinemmel hurrá ezt értem és jo is, de ugyan ez a G31 ezen a frekin mit kezd a max 800mhz ddr2 ramokkal? Ezt nem értem, illetve bárhogy is számolom a fentebb leírt memória szorzókkal nem jön ki

-
bzs73
őstag
-
WesTM
őstag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Mennyi a proci vid-je? Abból talán tudnánk segíteni.
Első lépésben próbálj meg neki 1.3V-ot adni. Azon elméletileg vinnie kell a 2.8-at.
Memóriák milyenek? 560as az 533-as akar lenni, mert akkor valószínűleg azok nem bírják az iramot, vissza kéne őket osztani biosban.

-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
A minap húztam fel az e2180-as procimat 2.0 ghz-ről 2.8 ghz-re,de kifagy játékoknál újraindul.
Hány volt feszültséget adjak rá?
Gépem:GA P31 DS3l alaplap
DDR2 2 gb 560 mhz
8800gt
Intel Core 2 Duo E2180 2.0Még az lenne a kérdésem,meddig lehetne húzni?Gyári hűtő van rajta,alapon kb 35 fokon üzemel,játék közben nem volt még 47-48-nál több.
-
WesTM
őstag
Sziasztok!
Megkérdezem itt is, mint tapasztalt core 2 tuningosoktól!
Problémám az lenne, hogy adott egy asus p5b, legfrissebb bios, Cpu: Core E4500.
299*11-en 1.31V-on tökéletesen, betonstabilan üzemel a proci. Eddig semmi gond. De mihelyst 300*11-re emelek, se boot se semmi. 1+fsb így kiakaszthatja a cuccot?
Mi lehet a gond?

Válaszotokat előre is köszönöm!!!

-
KisBla
tag
hello
nekem már egy jo ideje 3.22-ön megy a procim, nekem is e6300-asom van.
nekem a 3.0ghz-et alapfeszen viszi viszont a felett már kell a fesz emelés neki.
nekem egy gyári q6600-os hűtő van rajta és orthos alatt sem megy 55fok fölé, de azért nem árt egy jo kis hűtő neki. én most probálom továb huzni csak nem nagyon merem mert kingmax ramok vannak a gépben és nem akarom hogy eldurranjanak
-
Baluka71
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tuning és terhelés alatt meddig jók a hőfokok?
Magok és proci?
Én most toltam fel E6750-et 3.4-re fesz. emelés nélkül.
És terhelés alatt a magok kb. 55-60 fokosak, a proci max. 50 fok.
Ez még ok?
Lásd kép!Köszi!
-
xmacx
csendes tag
Hali!
Lassan 3 éves a procim és ideje a tuningnak a csere (~1 év) előtt.
Látom rengeteg hozzászólás van, sajnos nincs időm végignézni.Az volna a kérdésem, hogy a témaindító üzenetben találhatókon kívül van-e változás a progikban?
Egyszerűbben: pontosan mire van szükségem, hogy elérjem a 2.8-30 GHz-et?
a procim: E6300
(a hűtőcsere ajánlott ugye?)nagyon köszi, előre is:
xmacx -
wolf7191
csendes tag
Nem ez a baj, rájöttem!
A memória mégis csak! Hibátlan, de nem a legmegfelelőbb a lapomhoz! Nem kompatibilis!
Csak 1280Mhz en fut még stabilan, viszont visszavettem az időzítéseket! 7-7-7-24 ről 6-6-6-18-ra. Így elég jó, majdnem olyan mint gyári CL7-be 1600MHZ-en!
MAJDNEM SAJNOS!
-
LLKobe
veterán
válasz
Gabrosz15
üzenetére
Nemtudom ezt tudod-e, ha nem akkor ezért nem megy.
Nekem is ugyanilyen lapom van, ha tudod mit hogy kell, lehet azért tuningolni. -
wolf7191
csendes tag
Beállításaim:
SB Strap to North Bridge AUTO
FSB Frequency 400
PCIE Frequency 100
DRAM Frequency DDR-1600
DRAM Command Rate 2N (Ez mit jelent pontosan, mire jó??)
DRAM CLK Skew on Channel A Auto
DRAM CLK Skew on Channel B Auto
DRAM Timing Control Manual
CAS# Latency 7 DRAM Clocks
RAS# to CAS# Delay 7 DRAM Clocks
RAS# PRE Time 7 DRAM Clocks
RAS# ACT Time 24 DRAM Clocks
RAS# to RAS# Delay Auto
REF Cycle Time Auto
WRITE Recovery Time Auto
READ to PRE Time Auto
READ to WRITE Delay(S/D) Auto
WRITE to READ Delay(S) Auto
READ to READ Delay(S) Auto
READ to READ Delay(D) Auto
WRITE to WRITE Delay(S) Auto
WRITE to WRITE Delay(D) Auto
DRAM Static Read Control Disabled
DRAM Dynamic Write Control DisabledAi Clock Twister Auto
Ai Transaction Booster AutoCPU Voltage 1.3000
CPU PLL Voltage 1.54
FSB Termination Voltage 1.41 (Mivel most melóhelyen vagyok,nem emlékszem erre már pontosan) asszem ennyire volt belőve
DRAM Voltage 1.9 (Elvileg a ramok ekkora feszen tudják az 1600MHZ.-et)
NB Voltage 1.35 (Erre sem emlékszem már pontosan)
SB Voltage Auto
Clock Over-Charging Voltage Auto
Load-Line Calibration Disabled
CPU GTL Voltage Reference Auto
NB GTL Voltage Reference Auto
CPU Spread Spectrum Disabled
PCIE Spread Spectrum DisabledASUS P5e3 pro alaplap 0503 bios frissítéssel, mert 0308 volt rajta
Core2 duo 8400 proci!
OCZ DDR3 1600MHZ platinum CL7Milyen beállításokat javasoltok?? NB SB PLL VTT, feszek stb.
A CÉLOM, hogy az 1600MHZ ramok ki legyenek használva, tehát 400FSB 3600MHZ CPU
De már a 380-at sem tudom elérni, befagy az ORTHOS! Pedig ez nem egy nagy tuning!!!! -
wolf7191
csendes tag
Frissítettem 0503-as biosra! Így is semmi!
Egyébként 50C nem megy feljebb terhelve sem! Az nem sok! Nem hiszem, hogy ez lenne a probléma!
Viszont megnéztem az alaplapom által támogatott Ramokat, az asus honlapján QVL
És a 2x1GB OCZ 1600 MHZ Platinum nincs köztük! csak a 2x2GB változat!
Lehet, hogy a Ramom nem Asus kompatibilis???? És ez csinálja a bajokat! -
fatal`
titán
válasz
jfehervari
üzenetére
Mert nem stabil, szerintem elmelegszik. De ez a feszkó rengeteg ilyen órajelhez, vegyél belőle lejjebb, kb 1,2V-ig.
-
wolf7191
csendes tag
Sziasztok!
Látom vannak köztetek tapasztaltabbak!Van egy problémám!
Konfigom:
Asus p5e3 pro alaplap
E8400 CPU
CM tx3 Cooler
2x1GB OCZ 1600 MHZ PLATINUM RAM CL7
550 CHIEFTECH TÁP
200GB SAMSUNG SATA
XFX GTX275 VGA
WINDOWS 7Nem tudom sehogysem húzni a procit!! Egyszerűen minden beállításnál elbukik ORTHOSBA, PRIME95 be! kb. 20 -30 perc alatt egyszerűen megfagy a gép!!!! MEGÁLL! BOSSZANTÓ! (CPu+Ram teszteket futtatam, de külön CPU is megbukott!) Van amikor be sem tölt a Windows, vagy megáll a töltés folyamán, vagy ujraindul!!!!!!!!
Szeretném kihasználni az 1600MHZ-es ramokat, meg egy kis tuning is jól jönne! Nem vagyok nagyravágyó megelégednék egy stabil 3600Mhz cpu sebességgel 400FSB mellett!
Nem talám a megfelelő beállításokat (VTT, PLL, NB SB stb), de mondjuk ezt sem értem, ezt a 20% tuningot simán el kellene érni, minimális feszültség emelések mellett is, vagy a nélkül is! Olyan mintha semmit sem engedne! Még a 370FSB-n is befagy a gép!Ehhez kérném a segítséget! PLEASE Ha valaki érti mi folyik itt segítsen!
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
Prowolf -
jfehervari
tag
válasz
laragirl83
üzenetére
Ha elinditom a Prime 95-3perc után leálitja az egyik magot miért? Köszi a választ.
-
jfehervari
tag
válasz
laragirl83
üzenetére
Üdv!
Ok köszi.
-
laragirl83
őstag
válasz
jfehervari
üzenetére
Akkor 9*400 vagy 8*450, ha szerencséd van akkor mind2 felállást alapfeszen vinni fogja!
BIOSban feszeket tedd manuálra, és minden legyen NORMAL-on! Kivétel a RAM, mert ott kell a +0.2-3V. Ennyi.
Még arra figyelj, hogy a RAM szorzót is te kézzel lődd be, 2x-re, így 800 illetve 900on mennek max a ramok, vagyis kizárható hogy ott vérezz el.
Ha így elindul gép lehet tesztelni, LinX-el és ki fog derülni kell-e +fesz CPU-nak. De a 3600at mondom, esélyes, hogy alapeszen viszi, de ha nem akkor 1.3Von belül biztos. Ezt még gyári coolerrel is megtudod nézni.Illetve még annyi, hogy minek 6GB ram, a memkezelő lehet nem fogja bírni...
Első körben szépen legyen bent csak 2GB vagy max. 4GB. Ha bírja akkor mehet bele mind és lehet reménykedni. -
jfehervari
tag
Üdv!
Bocs a zavarásért de ezt a konfigot szeretném tuningolni azaz a procit.Gigabyte GAP35DS3L E8400 Kingmax 6gb 800mhz ram 1,2v 9x szorzo van a proci a ram 371mhz és 3300mhz től feljebb nemengedi.Tudsz segitteni 3600-ra szeretném húzni. -
Gabrosz15
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Nos nekem volna egy olyan kérdésem,hogy van egy GA-EP31-DS3L lapom,és egyszerűen se a volt Q6600-amat,se a mostani E8400-at nem tudom rendesen meghúzni...
Akár hogy is szeretném,nem engedi a lap,a Q6600-at valamilyen színten engedte 3 GHz-re húzni,de akkor is több mint 1.4 v-on ment és nagyon melegedett
Ha esetleg van valakinek ötlete hogy miért nem megy a tuning,írjon,fontos lenne. üdv.
-
Nos én nem vagyok kezdő tuningos sőt... DE! Amiért írok... Azt szeretném kérni tőletek írjon ide olyan user akinek a kezdetben szikla stabil tuningolt CPU ja vagy VGA ja még fél év múlva is az volt, és nem kellett visszavenni 1MHz-t sem! Mert nekem az a tapasztalatom, hogy nekiugrunk a tuningnak és fülig ér a szánk, hogy minden ok, még 24 óra orthos után is. De aztán hogyan-hogya nem hónapok elteltével el kell kezdeni visszább visszább venni a cuccot mert hibaüzenetek jönnek. Szóval engem a "tartós tuning" tapasztalat érdelekne, nem a pár hetes. Ha van ilyen közöttetek kérlek írjatok.
Nagyon kiváncsi vagyok! -
Szecska26
csendes tag
Hy All!
Olyan problémával fordulnék hozzátok,hogy az eddig stabilan 3 Ghz-en járatott E4500-ös procim mostanában mindig visszaáll az eredeti órajelre minden újraindításkor vagy újra bekapcsoláskor.Eddig kb 1 éve teljesen stabilan ment.
A teljes konfig:Gigabyte GA-P35-S3G, 2*2 GB Kingmax ram 800-asok, Ati hd 3850, 550 W-os táp, Zalman cnps 8700 hűtő.
Az fsb 273*11,alap feszültségen.Próbáltam emelni a feszt is 1,4-re de ugyan az történt
Van ötletetek mi lehet a gond?
Köszönöm a segítségetek előre is
-
$p@rr0w
őstag
Instabil a gépem írom a beállításokat, min változtassak h stabillá tegyem?
JumperFree Configuration Settings
AI Overclocking: Manual
CPU Ratio Control: Manual
- Ratio CMOS Setting: 7
FSB Frequency: 430
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: 1075
DRAM Command Rate: Auto vagy 2T-n is próbáltam nem tom melyik legyen
DRAM Timing Control: Manual/ Auton is hagytam
CAS# Latency: 5
RAS# to CAS# Delay: 5
RAS# Precharge: 5
RAS# Activate to Precharge: 18
TWR: AUTO
TRFC: AUTO
TWTR: AUTO
TRRD: AUTO
TRTP: AUTO
DRAM Static Read Control: Disabled
Transaction Booster: Disabled
Boost Level: 0
Clock Over-Charging Mode: AUTO
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Voltage: 1.3375V
CPU Voltage Reference: Auto
CPU Voltage Damper: Enabled
CPU PLL Voltage: AUTO
DRAM Voltage: 2.1/Volt auto is, de ezekhez azt olvastam ezt ajánlott (adatlap).
FSB Termination Voltage: AUTO
North Bridge Voltage: AUTO
North Bridge Voltage Reference: AUTONem gondolom h ez olyan extrém tuning lenne, de még több feszt adjak a procinak? North Bridge feszt kéne emelni? Ha igen menyire? Vagy más feszt állítsak? 0603-as a BIOS.
EIST/C1E offon van. Ha valamit nem írtam szóljatok. Amúgy hosszú távon ha stabillá teszem 3Ghz-n károsodhat a proci, mármint csökken annyival az élttertama h mielőtt teljesen elavul tönkremenne?Mod: Látom ez a topic is döglődik, mind1, azért csak olvassa majd valaki...
-
válasz
kraven54
üzenetére
Nekem ugyanez volt anno az E6600-ammal. 3.6-on ment másfél évig 1.45V-vel BIOS-ból, aztán 3.4-en, aztán 3.2-n, aztán már csak alapórajelen. Az egyes visszaeséseket még lehetett kompenzálni némi plusz VCore-ral, de aztán egyre rosszabb lett, és végül csak alapórajelen volt hajlandó üzemelni, de ott is soxor hibázott. Egyébként új korában ment 4GHz környékén is 1.65V-vel.
Szal az enyémet a fesz fektette meg természetesen. -
kraven54
aktív tag
válasz
lizakattila
üzenetére
BIOS reset volt az első. A memória 900on ment 1.8v-al a kezdetektöl. Nyomtam memtestet nem volt gond. Ha 3.2ön megy a proci akkor semmi baja, de fölötte már nem indul. Csak kicsit fura, hogy ha valami elromlott volna akkor 3.2ön miért nem jön elő?
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
csak azért mégsem akartam ctrl+c és ide ctrl+v
ha jobb lenne a márka a cl4 is mehetne de inkább a stabil cl5 legyen 

Hirtelen ezekre tudok gondolni.

ore 2 Duo e7300/2,67GHz/3-3,2 re kellene kb..a hűtés rajta AC Freezer 7Pro,
A SetFSB meg nem hiszem, hogy kajálná a laptopokat...