Hirdetés
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Aha értem. Ahogy keresgéltem egy kicsit itt a Ph-n a 2900-as kártyákkal vetették össze 1-2 helyen, de sokat nem kutakodtam, meg láttam még 3850/70-el is összevetést, de ott inkább GT volt a főszereplő. Most nincs kedvem olvasgatni többet, de lehet hogy igazad van hogy kb 1 csoport lenne.
-
kriszbon
őstag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Igen, csakhogy nem láthatók az SM pontok, és hogy mennyi volt az Fps. Mert hiába magas az összpont, ha olyan procival volt tesztelve ami jól megdobja az eredményt, a kártya meg sehol sincs

-
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
válasz
cellpeti
üzenetére
zoo8800 leírta, hogy variálni kell a szorzóval, és az fsb-vel úgy hogy meglegyen a 3Ghz, és 1066-on menjen a ram. Emeled az fsb-t amennyire te akarod(közben látod hogy változik a ram sebesség) ha az fsb-vel nem érted el a 3Ghz-et akkor állítasz a szorzón. mikor ez megvan látod hogy mennyin menne így a ram, ha nincs meg az 1066 akkor átállítod 2.66-ra, ha úgy meg sok, akkor visszább veszed az fsb-t, hogy 1066 legyen a ram, így a procid megínt nem 3-on megy ezért jön a szorzó állítás ismét! Ha valamiben tévednék akkor bocs, de ezt neked kell összevariálnod, mert te látod hogy mi mennyit változik, ha állítod

-
kriszbon
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Nem beleszólni akarok a nagyok dolgába, csak leírom hogy nálam mit tapasztaltam! Mivel én nem tudok szorzót állítani(má nem sokáig
), így maradt az fsb növelés, tehát addíg amíg a ramok bírják, ez kb 243-44Mhz(3.65Ghz) tesztben hoz bizonyos pontot. Ha tovább akarom növelni az fsb-t(3.82Ghz), akkor vissza kell osztanom a ramot, és tesztben kb ugyan annyit kapok, hiába magasabb az fsb a procinak, ha ramé meg alacsonyabb ráadásul még az időzítése is szorosabb! Egyedül a memtesztben hoz több pontot! És bocs hogy ezt ide leírtam 
puttputt: Már megint beelőztelek, mármint nem a tuningba, mert azt nehéz lenne űberelni -
kriszbon
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Tudom hogy úgy írtad
Na pont most akartam kérdezni hogy az NB-nek ha adnák +0.1v-ot nem lenne e stabilabb magas Fsb esetén, mert azt vettem észre hogy kb. ugyan ott hasal el mindíg az egész! Akár hova állítom a ramot, már próbáltam 266-ról is indítani, és 700 akármennyinél kifeküdt az egész 3.9Ghz felett! Gondolom az FSB Overvoltage alatt kell neki adni nem? Mert a másik az DeOvervoltage 
-
kriszbon
őstag
Na tegnap ígértem hogy felrakom azt a pár képet amit csináltam ne vesszen kárba, ha egyáltalán érdekel valakit hogy sok pontom is legyen ezt azért hogy legyen min csámcsogni De minek így járatnom amikor kb. ennyit tud így is itt a másik Mivel az első kettőnél vissza kell venni a ramot hogy menjen, így alacsonyabb az fsb, és hiába szorosabb az időzítés! Menne ez szerintem 4-et is csak a ram időzítést vissza kellene venni 6-ra így amit nyerek a réven vesztem a vámon! Itt egy ram teszt! Írni nem szeret mint a gazdája, de azért nem túl rossz! A tesztek már eldobták magukat!

Ja bocs hogy nem tudtam tegnap este felrakni, de sokszor volt áramszünet és hagytam az egészet(még most is volt közbe mikor írtam ezt) -
kriszbon
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Lemásztam a biosba egy képért [link] Hát nálam ez van sajnos, úgyhogy kéréseteket el kell hogy utasítsam! Egyenlőre ez van, de már alakulnak a dolgok, gyűlik a pénz, na meg az ára is megy lefelé, és ahol találkozik a kettő akkor megszűnik ez a bibi! Ja próbáltam amúgy a ram időzítést 6-ra tenni, és úgy feljebb az fsb-t, de olyan ratyi eredményt hozott hogy még képet se érdemelt! A többit majd este felteszem, ha már megcsináltam ne vesszen kárba!

puttputt: Nekem stabilan megy 3.82-őt! -
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Csak egyetlen kérdés hozzátok, és ha megmondjátok rá a választ akkor megpróbálom bootoltatni a gépem a kért fsb-vel! Konkrétan hogy hogyan a bánatba érjem el hogy egyáltalalán elinduljon 340 feletti fsb-vel 15-ös fix szorzóval, mert az testvérek között is 5 felett van, annyit meg tuti nem megy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kriszbon
őstag
Titeket külön fizetnek a hsz. gyártásért
Na megnéztem hogy hol a véga a procinak ha megkapja az alap Vid feszt. Hát 3.82 fölé nem jutottam még 1.41 v-al sem(ez valós, a bios az 1.45-re volt állítva), de ezt már tudta 1.36-on is! Szóval azt hittem itt a vége, aztán észrevettem hogy lehet a Trémárkok azért dobják el magukat a fele tesztnél mert a ram így 5-5-5-13-on volt, és lehet hogy az nem bírta
Majd megnézem hogy 5-5-5-15-el megy e feljebb(ha lesz kedvem hozzá) és nem nem fogok semmiféle Prime meg akármit futtatni, mert ha nem oké valami a mark meg játék úgy is eldobja magát
zoo8800: A NordTelekomot nem próbáltad még? Még telefon se kell, csak a madzag az oszlopig! -
kriszbon
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Majd ki is próbálom ha otthol leszek, mert most is a húgoméknál bogarásztam csak a PH-n egy istentelen PIII 850Mhz-es géppel, kevés memóval meg minden!
zoo8800: Hát kénytelen leszek fixálni a dolgokat ha fel akarom legalább az alap Vid értékre tolni, és úgy megpróbálni! Nem tudom meddíg jutok el, mert azon felül már a hűtés kétséges lesz! Bár ment már ez a proci egy jó kis FSC lapba(amúgy asus gyártotta nekik) ami kapásból 1.5 v.-ot adott neki, és még csak állítani sem lehetett és akkor se melegedett túl!
lipi67: Csak nem követ el olyan merényletet ellenem a jó kis FSP tápom
Azért szerintem ez a procc nem nyiffanna ki 1mp alatt 1.6 v-tól nem olyan Prescottból faragták ezt
Na majd ha lesz valami akkor úgy is megírom a dolgot 
-
kriszbon
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Na erről jutott eszembe(még jó hogy előkerült ez a téma) egész kiment a fejemből hogy rákérdezzek egy két dologra én is! Az én procimnak az alap Vid az 1.38xx valamennyi, na most én is szeretem autón hagyni, és az van hogy így ad neki 1.34xx-et, ami betöltés után is ennyi, és húzva is! Terhelésnél még húzott állapotba is a Vdrop 0.01-2 átlagnak az everest 0.01-et ír, és a többi progi is ezeket adja ki. Tehát az enyém sem ad + feszt húzáskor(a régi Asus sem adott+ feszt, viszont az megadta az alap Vid értéket, de ledroppolt 1.25-27-re) Ezek szerint akkor elég jó kis lap ez, na meg a proci is hogy ennyivel is így megy! Ha jó az okoskodásom akkor nagyon valószínü hogy menne ez sokkal többet is mármint alap Vid esetén

-
kriszbon
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Aha értem szóval neked sincs szenzor! Én is úgy néztem most és simán csak meleg de nem nagyon! Igaz nekem netezés közben nem megy mint a marha, nem úgy mint egyeseknél, aki azt tartja hogy szereti ha gyorsan megy akkor is
PH-User: Vegyél olyat mint az enyém az megy szépen
Na mindjárt jön valaki és megmondja jól hogy hova menjek a ramjaimmal
zoo8800: Annyiért már majdnem 4*2-őt veszek! -
kriszbon
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Jaja elég szarok hogy csak ennyit mennek 1.92 v.-tal, egyébként valaki felhomályosított róla itt a Ph-n hogy nem éppen gagyi ram a Transcend(sőt) Lehet hogy csak rossz szériát fogtatok ki! Nem tudom ezeket milyen tesztnek vetik alá, de ha olyan mint a telefoné akkor pár másodperc és már mehet is(de lehet hogy csak szúrópróba teszt van)! Meg sokszor más beszállítótol kapnak chipet meg hasonlók! Olyat is találtak Pl. Samuba, hogy alatta Hinyx chip volt, csak át volt festve! Mindenképpen érdekes a dolog, és én inkább azt mondanám hogy ezek 800-asok már csak abból hogy kb. úgy mennek

-
-
kriszbon
őstag
Jojo értem én dehát tudod az emberben ott van a kíváncsiság meg minden, meg már ki lettem úgyis okosítva hogy mit vegyek, de ha nem kíváncsiskodik az ember akkor nem is tud meg semmit és szerintem erre jó a összehasonlítgatás
Hát igen nagyon sok tesztben jócskán alulmaradnak az egymagos procik, főleg ott ahol a teszt sokkal jobban támaszkodik a procira mint a vga-ra(Mark 05-06) tudomtudom hogy a rendszert teszteli együtt inkább, a 03 meg jobban hajtja inkább a vga-t(nem is értem miért nem listázzák rendesen), de ez persze csak az én okoskodásom és egyáltalán nem kell figyelembe venni, meg nem is ide tartozik 
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon
üzenetére
Na meg is néztem hogy melyik milyen, a tesztekbe! Kár hogy a 3DMark03 nem volt benne, mert én arra lettem volna a legjobban kíváncsi! Láttam egy tesztet az E 2160-ról, és azokban nem igazán domborított alapon ketyegve, de a 03-ban még 3.15-re húzva se(a márkok úgy tudom kihasználják mind a két magot) nem tud sokkal többet a 2x1.8, mint az 1x3.6 Multkor gondolkodtam hogy veszek egyet a mostani helyett, de még szerencse hogy előtte benéztem az 5000-es topikba! Csak azzal meg most várnom kell, mert drága, és elegem van a szárazkenyérből és vízből

Ja a 03-ba átléptem a bűvös határt, de nem órajel emeléssel, hanem csökkentéssel VGA ram! -
kriszbon
őstag
Lenne egy hülye kérdésem, mégpedig hogy az E2160 ugyebár 2x1.8Ghz ha jól tudom! Ez akkor alapon annyit megy mint egy P4 3.6Ghz-re felhúzva? Vagy nem adódik össze a 2x1.8
Mert nagyon kíváncsi lennék rá! Tudom most jön majd a hajam leüvöltése, meg minden 
-
kriszbon
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Nálad a Multiplier (SPD) alatt nincs olyan hogy 3.33? A Turbo beállítást se értem hogy minek van beállítva, esetleg az nem kutyulhat be? Igaz az én lapom nem olyan, de néztem a biost, és nálam meg ez az SPD 3.00 nincs csak Auto-2.66-3.33-4.0+ van! Ha állítom a 200 fsb-t Auton akkor az 1066 memre csak 266 Cpu Fsb jön ki, ha 3.33-on van és úgy nézem meg 320 Cpu fsb-vel akkor jön ki az 1066 mem

Persze ki nem tudtam próbálni, mert elég érdekes lett volna
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Maduro szerint venezuelai gyerekek gyártják majd az NVIDIA chipjeit
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Blu-ray lejátszók
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Filmvilág
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Napelem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vagy ez nem lett átnevezve? Mert én ezek között már nem igazodok ki, hogy mit mire, hova, minek