Hirdetés
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Mobil flották
- Yettel topik
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- Milyen okostelefont vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barni22
tag
Hali mindenki!lenne egy kérdésem!van egy e7500-ös procim.jelenleg 400-as fsb-n megy 8.5ös szorzón.megnéztem coretemp-ben a vid-et az 1.265 v . na ez most pontosan mit is jelent ? annyira kell tennem manuálisan,vagy az a max amit bir,ezt nem értem.most auto-n van.a másik kérdés hogy ezzel az fsb-vel meg a szorzóval nem lesz baja hosszútávon ? köszi!!
-
용 Bob
senior tag
Üdv a topicnak!
E6300-as prockót húztam és Orthos tesztek alapján, 420-as FSB-t tudja alapfeszen egyenlőre.
Még folyatom majd a határ keresését, de addig is az lenne a kérdésem, hogy mi az amit vissza lehet állítani addig a mindennapi használatokra?
1. CPU Ratio setting: 0,7
2. C1E: Disable
3. Max CPUID Value Limit: Disable
4. Vendorpool Technology: Disable
5. CPU TM function: Disable
6. Execute Disable Bit: Disable -
Ruckus
tag
Minden auto tuning opció ki volt kapcsolva eddig is. Csak manual beállítasok voltak használva. Azért majd ránézek. A héten nem tudok ezzel foglalkozni sajnos, délutános vagyok. Majd hétvégén. Thx.
Ha gondolod valami privát vonalon is tudunk kommunikálni, ahol könnyebben tudsz segíteni.
-
Ruckus
tag
Holnap folytathatjuk, most be kell fejeznem a gyerekek miatt, fekvés van. Ha gondolod irj valami instrukciót, pontosan mit tegyek és holnap megpróbálom, ha lesz időm. THX
Most visszaálltam az eredeti beállításokra, hogy menjen a gép. Az utolsó két opcióról fogalmam sincs, utána nézek. -
Ruckus
tag
El sem akar indulni a gép, overclocking failed... F1 RUN SETUP OR F2 LOAD DEFAULT
-
válasz
Ruckus
üzenetére
Sala lököttke még mindig.

CPU szorzó mehet vissza 9-re. Nézd meg CoreTemp-pel, vagy AIDA64-gyel, hogy mennyi a CPU-d VID-je, vagyis alapfesze. Ezt állítsd be VCore-nak manuálisan. A PCI-E frekit remélhetőleg már fixáltad 100MHz-re, RAM-ok maradhatnak, ahol vannak. Reboot, teszt. Teszt alatt figyeld AIDA64-gyel, vagy HWMonitorral a magok hőmérsékletét.
-
válasz
Ruckus
üzenetére
Futtass le egy Prime95 Blend tesztet, hogy stabilan tudja-e a lap ezt a beállítást. Egy bő 10 perc elég lesz első körön. Ha megvan, és stabil, akkor állíts be egy VID-közeli VCore-t, és mehet a CPU szorzó vissza 9-re, majd teszt, hogy stabil-e. Később majd a RAM-ot is hozzálövöd, de az most ráér.
-
válasz
Ruckus
üzenetére
Azt írtad, hogy a 400x9-es, vagyis 3.6GHz-es beállítással nem volt gond. Ahogy írtam, vedd vissza a CPU szorzóját 9-ről 6-ra, a RAM szorzóját a legalacsonyabb értékre, és nézd meg, hogy a 400MHz-es korábbi eredményedet mennyire tudod meghaladni. A procid tudja simán a 4GHz-et, de ehhez a lapodnak is mennie kell minimum 445MHz-es FSB-n, ezért kell kideríteni, hogy képes-e erre, és ha igen, milyen beállításokkal.
-
Ruckus
tag
Specifications
CPU Intel® Socket 775 Core™2 Quad/Core™2 Extreme/Core™2 Duo/Pentium® Extreme/Pentium® D/Pentium® 4 Compatible with Intel® 05B/05A/06 processors
Support Intel® 45nm CPU
*This motherboard supports FSB 1600/1333/1066/800
** Please update the latest BIOS to support Intel 45nm CPU
Chipset Intel® P35 ICH9 Intel Fast Memory Access Technology
Front Side Bus 1600/1333/1066/800 MHzTámogatja az biztos. az 1333-as fsb frekit.
-
válasz
Ruckus
üzenetére
Az nem FSB, hanem QPB, vagy rated FSB, úgy kapod, hogy az FSB-t szorzod 4-gyel. A procid alapból 333MHz-en jár, ezt emelted 400MHz-re, ami 1600MHz-es QPB-t jelent. A 4GHz-hez minimum 445MHz-es FSB kellene 9-es szorzóval, és 500-as 8-as szorzóval. Azt kell kiderítened, hogy a lapod tud-e ennyit FSB-ben. Valszeg tudni fog egyébként 445-öt. Ehhez vedd vissza a CPU szorzóját 6-ra, a RAM-okat pedig tedd szinkronba, ami a BIOS-ban kiválasztható legalacsonyabb frekvencia/szorzó lesz.
-
Ruckus
tag
Az 1333-at viszi a lap is.
-
Ruckus
tag
Stabil beállítás kellene, nem vagyok benchbuzi
. Használatkor érezzem...
És ha már vettem ddr3-at akkor az dolgozzon maxon. A proci is 1333-at tud max.
Azt nem tudom, hogyan lehetne összevarázsolni, hogy minden szinkronban menjen és a lehető legjobb teljesítménnyel.
A proci 3600-on van hajtva, sima fsb emeléssel. ennyit visz simán, komolyabb tuningba nem merültem bele(9*400). -
Ruckus
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen opciókkal tudnám kihozni a maximumot a vasamból?
Lap: Asus p5kc
Proci:E8400
Ram
CZ Gold XTC OCZ3G1333LV2G 2*2 GB DDR3Hogyan tudnám elérni, hogy a ramok is és a proci is a legjobb teljesítményt nyújtsák?
Előre is köszi.
Tuningban alalpokban otthon vagyok.
-
BeerBier
senior tag
válasz
HevonenKulli
üzenetére
Meglehet,nem ismerem az adott alaplapot.
Nekem Abit lapom van,ezen mindenféle vackot lehet állitgatni -
BeerBier
senior tag
válasz
HevonenKulli
üzenetére
800 vagy az alá állitsd..
Nálam pl szintén 800-as kingmaxok vannak,csak 720-on járnak,de a proci 2,4GHz helyett 3,4-en.. -
Viktor77
titán
válasz
HevonenKulli
üzenetére
Én sem látok feszültségállítási lehetőséget a manualban., és ne is számíts arra, hogy jelentősen több opció kerül be biosfrissítéskor (feszállítás nem szokott utólag).
Nem is biztos, hogy a procid nem bír többet (+300MHz-nél többet kéne vinnie még alapfeszen is), lehet, hogy a ramod a ludas. Probáld meg utánaállítani, illetve visszábbvenni hogy közelebb legyenek a névleges sebességükhöz.
-
HevonenKulli
tag
Sziasztok. E4600 am gyári hűtővel (kopp száraz paszta nélkül) 70 foknál leállítottam a proci terhelést. Vettem rá egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro-t, pasztáztam és most 8 perc terhelés után megáll 54 en a hőfok.
2,69 ghz re sikerült huzni, sajnos ha már egyel továbbviszem (224 röl 225 re) nem indul, azt irtja overclocking fail. Gondolom ekkor kéne plusz feszültséget adni neki, de olyan meg nincs a p5gx-mx ben. (vagy csak én nem találom?)
Lehet biost kéne frissitenem? az segithet rajta és kerülnek be plusz opciók? -
esde
tag
Köszönöm ezt a rendeteg hsz-t és segítőkészséget...
Leírom mit csinálnék, kérlek válaszoljatok rá. BIOS képekkel hátha többet mondok:
http://noob.hu/2012/05/15/P1130494.JPG
http://noob.hu/2012/05/15/P1130492.JPG
http://noob.hu/2012/05/15/P1130495.JPG1. lépés: Második képen a Limit CPUID MaxVal-t engedélyezem.
2. lépés: Első képen CPU Clock-ot felteszem 378Mhz-re. (Vagy érdemes fokozatosan? Mennyinként?)
3. lépés: Időközben rájöttem hogy alaplapom nemis kezeli a 800Mhz-es RAM-omat így elvileg kezeli a 533-at de Everest szerint csak 400-as. A frequency 66Mhz-en áll ahogy látni képen.
DRAM frequency-nél elvileg ezt tudom állítani h visszaálljon húzásnál 66Mhz-re vagy közelébe.Remélem jól csinálnám, ha nem kérlek titeket írjátok meg. Köszönöm.
-
esde
tag
Sziasztok.
Kezdő vagyok e téren, ezért segítségre lenne szükségem.
Van egy E6300-as procim és szeretném felhúzni biztonságos pontig.
Alaplapom: ASUS P5VD2-X
Ram: 2 x 1gb DDR2-800 Kingmax KLDD48F-A8KB5
Remélem tudtok segíteni full elejéről indulnék. -
erghef
csendes tag
Sziasztok!
Most szereztem egy e6300as procit az e4400am helyett. Szeretném kicsit húzni.
Tudnátok nekem mondani egy optimális beállítást, amíg érdemes húzni?
Nem vagyok nagyon otthon ebben a témában, most az órajel 300on van, így 2.07ghz-en fut, a fesz. 1.35vA konfigom:
asrock 4core1600twins-p35d
e6300 gyári intel hűtővel
crucial ballistic 2*2gb 1333mhz ddr3
gainward gt240 512mb gddr3
samsung hd502hj
coolink 450wElőre is köszi a válaszokat!
-
slayer007
tag
Sziasztok!
Elég amatőr vagyok tuning terén, ezért kérdezném.
Van a következő párosom: Intel E6600 2,4ghz CPU + Gigabyte 9800GT 1gb GPU
Ezt már majd 4 éve vettem asszem, a videókarit 1 évvel később...
Kissé elavultnak érzem már (habár még mindig minden játék elfut rajta, de HDben akadnak gondok)
Ha 1 kicsit húznék a cpu-n és a gpu-n, ki tudnék belőle préselni még 1 évet esetleg?
Másik kérdés, meddig lehetne húzni a cpu-t és a gpu-t úgy, hogy ne kelljen cserélni a gyári coolert? Valamint megérné lecserélni a coolereket a plusz mhz-ért?
Köszi a választ!
-
Speed®
titán
válasz
Bloody-Mary
üzenetére
Ctrl+F1 segítségével sem lehet osztót/strapet állítani? Fura lenne.
Alapból 333/400 az állás, ha elviszed az FSBt, túlhúzza a RAMot.
Ha régen ment 2800on/400as FSBn, most is mennie kéne 1:1ben.BeerBier
Conroe (2.4GHz)/Wolfdale (3.06GHz)? Előbbi 65nmen készült, akár 1.5 fölé is mehetsz tesztekre..utóbbinál 1.4 szerintem a határ. -
BeerBier
senior tag
Üdv Urak!
Szerintetek mennyi a max feszültség amit egy Core2Duo E6600 probléma nélkül elvisel?
-
Bloody-Mary
csendes tag
-
Speed®
titán
válasz
Bloody-Mary
üzenetére
Táp nem hinném..ugyanúgy kéne megpróbálnod a tuningot..FSB 400ra, RAM 1:1ben 800on, procinak a szükséges +fesz, aztán hajrá..
-
Bloody-Mary
csendes tag
Sziasztok!
Én egy E6300-ás procit szeretnék húzni. Ennek az alapórajele még 1,86Ghz. Korábban simán fel tudtam húzni egy arctic cooling freezer 7 pro hűtővel 2,8-ra, de az utóbbi időben csak alapon ment. Most akartam volna emelni, egy új hűtővel (Coolermaster X Dream i117), de valamiért nem akar menni. 2,1-ig tudom húzni, ezen felül már újraindul 2szer és visszaáll alapra. Akár adok neki plusz feszt akár nem ezt csinálja. Van valami ötletetek, hogy miért nem megy tovább? A cpu hűtőn kívül még a videókártya volt benne újítva nemrég. Lehet a táp nem bírja?
A teljes konfig a következő:
Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3 2.0
CPU: Intel C2D E6300
Ram: 2*1GB DDR2-es Kingmax
GPU: Gainward GT240
Táp: Chieftech 360 -
Speed®
titán
válasz
GeryFlash
üzenetére
Google..első találatok közt ott van minden. HP support pl..dell is.
Nem tudom, melyik BIOSal mit támogatnak, de E8x00 965Gvel én kizárnám. Nem tudom milyen összegben gondolkodsz, de talán jobban járnál, ha összeválogatnád egyénileg apróból a gépet, mintsem szívj a jövőben.. -
Speed®
titán
válasz
GeryFlash
üzenetére
Alaplap híjján tippelni is nehéz..de kiindulhatsz abból, hogy az E6400 1066os FSBjű, ugyanakkor a 965Gnek ez a teteje és 45nm támogatást nem mind kapott BIOSban..Giga lapok jellemzően, de ott is rev. függő.
A két gép közül jelenleg a HP az erősebb, kérdés milyen lap/IGP van benne.
Lutrira ne vegyél semmit, nézz utána milyen slotok vannak rajta és mit fogad. -
GeryFlash
veterán
Bocsi a kiss off-ért de nagyon sürgős:
Sziasztok! Habár viszonylag otthon vagyok pc-k terén, gondban vagyok. Nem tudom hogy 2 gép közül melyiket vegyem
A 2 gép:1.) Dell Vostro 200
E2200 (2.2ghz, 1MB 800 FSB) proci 2gb ddr2RAM, vmi DELL táp, alaplapi VGA2.) HP DC 7700
Intel 965G chipset, e6400 (2,13GHZ, 2Mb 1066) Intel GMA 3000, 2GB DDR2A kérdésem: Melyik upgradelhető jobban? Bármelyiket venném, kicserélném fél éve múlva a procit egy e7300/e8200re... És raknék bele egy 4850vga-t... Ezt mindkettővel meg tudom csinálni? Az a baj, hogy nem tudom hogy pontosan milyen az alaplapjuk és a tápegységük... Mind2 érintetlen komplett gépek, de neten nem találtam pontos leírást róluk... Szóval a kérdésem az, h melyik bővíthető jobban proci és VGA terén (itt ugye a táp a kérdés)... Illetve az E6400 VS E2200 csatában nelyik a jobb? A dell 5ezerrel olcsóbb és szebb és jobb a háza is, de ha 45nmes procikat nem fogadja akk persze ez lényegtelen...
Köszi szépen a segítséget is előre! -
sznorbi2
senior tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Köszönöm válaszod!
Nem igazán akar menni ez az OC!Viszont a memo visszaosztási értéket nem tudom. Azt vettem észre, hogy a magfeszt magától állítja ahogyan növeltem az FSB-t, de a fentebb leírt FSB-nél ismét fagyizni ment a gép!
Ha esetleg más prockót tennék bele(például C2D E8XXX) akkor azzal is csak azt a kis FSB emelést engedélyezné?
-
mitkov77
aktív tag
válasz
sznorbi2
üzenetére
Megnéztem a biost és nem állítható a cpu feszültség, ezért amennyi kijön az alapbeállításnál annyi marad. A memória biztosan nem lehet a gáz, mert az 1333 MHz-et elvileg csak OC-val éri el. Alapból a memória szorzója követi az FSB-t. 333*7 az alap beállítás 2.33 GHZ. Próbáld 350 MHz -el, de a ramot oszd vissza, megy fagyás nélkül, akkor mehetsz 375MHz. De a memet akkor is oszd vissza. Lehet, h a a feszültséget utána követi, ha nem akkor IJ, marad az alap.

-
sznorbi2
senior tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Ha jól emlékszem: 1.20V-ot mutatott.
Viszont már kikapcsoltam minden takarékossági funkciót(Intel Speedstep Tech. és még vagy két funkciót) a Bios-ban is és ennek ellenére sem tudom fentebb tornázni az FSB-t.
A magfeszt nem is engedi manipulálni 1.20 V felé csak csökkenteni tudom 1.10 V-ra.
A memo. feszt engedi az egekig, de ugye ez a lap 1333MHz-n csak az OC-n tudja hajtani a cuccokat(OC nélkül 1066MHz a max.) és nekem a proc és a memo is 1333MHz-s. Nem ez lehet a bibi?
-
sznorbi2
senior tag
Van egy ASRock G41M-VS3 REV2. alaplap és egy C2Q Q8200 proc. 4 Gb Kingmax DDR3(1333MHz) beép videokari, Xigmatek Gaia hűtő.
Ez a konfigot lehetne húzni kb. 2.8 GHz-ig?
Ugyanis eddig csak 344 fsb-ig(2.4 GHz) tudtam emelni az alap 333(2.33GHz)-at. Utána fagyás jött!
Esetleg valaki tudna ebben segíteni?
Köszöntem. -
mitkov77
aktív tag
válasz
Toto2000
üzenetére
Minden meglehet. Processzor, és processzor között rengeteg a különbség. Van kér procim, I5-760, és i7-860. Az i5 minden nehézség nélkül alul feszelve megy 180 MHz blck. Az i7 még csúcs fessszel sem. Itt jöhetne be a HT, de nem mert úgy is próbáltam, sőt jelenleg is HT nélkül üzemel, mert lényegesen jobbak a mutatói, mint 8 szálon. Vannak sajnos anti-tuning procik. Azt tudod még csinálni, hogy típus azonosító alapján keresel procit. Olvass utána melyek azok a pontos típusok, amiket jól tudtak tuningolni, mert a tuningolhatók között is van jobban tuningolható, pl. az E8400 procim E0-volt, alulfeszelve is jól teljesített, illetve alapfesszel 3,6GHz. De 4 GHz főlé sosem akart menni, míg vannak akik 4,5 GHz és alapfesszel üzemeltetik...

-
-
Toto2000
tag
Tegnap sikerült 3.4Ghz-re (378*9) bírni a procit 1.55 vcore mellett, de a Prime95 15 perc után kékhalált okozott, szóval nem volt stabil. A drop terhelés alatt 1.49-1.51 volt, terhelés nélkül 1.52 körül. Ennél magasabbra már nem fogom húzni, úgy néz ki, hogy ennyit bír a rendszer, nem lesz ebből 3.4Ghz se...

-
válasz
Toto2000
üzenetére
Elég nagyot dropol a lapod, de egyébként rendben van a dolog. A veszélye a dolognak az, hogy ez a nagy mértékű drop csak teljes terhelés közelében lesz ennyi, tehát, ha beállítasz 1,56V-t BIOS-ban, mondván, hogy 0,06V a drop, és Prime95 alatt valóban lesik a VCore 1,5V-re, de ha nincs terhelés, és a lap nem veszi vissza a VCore-t, akkor a CPU simán megkap az 1,56-ból 1,52-53-at, mivel idle sokkal kisebb a VCore drop. És ez már problémát okozhat.
-
Toto2000
tag
Köszönöm szépen!
Jelenleg ez a beállítás kibírt 18 órányi Prime94-öt hiba nélkül:
@3.2Ghz (400*8) // vCore: 1.5 // MAX TEMP: 72C // AVG TEMP: 65C // RAM multiplier: 2.66D // 3D Vantage CPU score: 10967
Valszeg már 1.46 körül is ilyen stabil lenne, majd megpróbálom. De 1.44 körül még kék halál volt Prime95 közben...
De a 3.4 vagy a 3.6Ghz még mindig nem jön össze, jönnek a kékhalálok...
Nem áll fel a Windows... Csodálkozom, hogy ilyen nagy feszültség kell már a 3.2 Ghz-hez is... lehet, hogy bele kell törődnöm, ennyit bír ez a proci? 
-
válasz
Toto2000
üzenetére
Nyugodt szívvel nem tudnám javasolni, de egy teszt erejéig megnézheted mondjuk 1.52-1.54 körül. Először is, nézd meg boot után, hogy mennyi marad a BIOS-ban beállított értékből idle és terhelés alatt, és persze csekkold a hőmérsékletét is a CPU-nak. Tartós használatra 1.5-1.52V max.
MCH-val, RAM-okkal nem lehet gond, mert azt már írtad, hogy 400-as FSB-n, alacsonyabb CPU-szorzóval teljesen stabil volt a konfig. -
Toto2000
tag
Sziasztok!
Az alábbiakban kérném a tanácsotokat:
Tegnap jópár órán át nyúztam a gépet, de egyelőre nem sikerül megfelelő eredményeket elérni a q6600-as tuningolásában. Eddig erre jutottam:
@2.4Ghz (266x9) / VCORE: 1.32500 / RAM multiplier: AUTO / TEMP: max 46C / 3DMark Vantage CPU Score: ~8500
---> gyári beállítás, stabilan fut minden
@3.0Ghz (333x9) / VCORE: 1.32500 (minden más fesz is normálon) / RAM multiplier: 3.20B / TEMP: max 51C / 3DMark Vantage CPU Score: ~10400
---> az alap feszen azt hittem már hogy stabil de fél óra Prime95 után reboot következett, de valszeg egy kicsit emelve már meg fog állni a lábán...
@3.2Ghz (400x8) / VCORE: 1.45000 (minden más fesz normálon) / RAM multiplier: 2.66D / TEMP: max 68C / 3DMark Vantage CPU Score: ~10800
----> lépésről-lépésre emeltem a VCORE-t eddig, ezen már majdnem stabil, 10-20 perc Prime95 után reboot... akárhogy is nézem, jóval alacsonyabb feszen kéne ennek stabilizálódni...
@3.4Ghz (378*9) / VCORE: 1.5000 (minden más fesz normálon) / RAM multiplier: 2.00B / TEMP: ??? / 3DMark Vantage CPU Score: ???
----> bootol, de a Windows betöltése alatt kék képernyő és reboot...
A 3.6Ghz egyelőre szóba sem jöhetett...
A RAM timingon nem változtattam (AUTO), sem az egyéb feszültségeken. Az esetleg segíthet?
Több időm egyelőre nem volt, majd ma folytatom. Én azt hittem, hogy a hűtés lesz a szűk keresztmetszet, de most úgy látom, hogy a feszültség maximális határa az (VCORE: 1.5).
A teljesítménynövekedés nemcsak a Vantage-ban mutatható ki, hanem játékoknál is látványosan érezteti hatását, de egyelőre ezek a stabilitási eredmények engem kicsit aggasztanak... Mit szóltok ehhez?
Használt programok:
CPU-Z
CoreTemp
RealTemp
Speedfan
Prime95
3DMark VantageA gépem specifikációja:
CPU: Intel Core 2 Q6600 (G0 stepping, VID v1.32500)
HEATSINK: Cooler Master Hyper TX3 EVO
MB: Gigabyte X48-DS5 (BIOS version F7)
PSU: Corsair wx550
RAM: Kingston DDR3 1066 Mhz
GPU: MSI Radeon HD4890OC 1024Mb
CASE: Cooler Master Elite 331 (120mm rear fan, 120mm front fan)
OPSYS: Windows 7 Ultimate 64-bit (Build 7601)A GPU gyárilag húzott, de jelenleg még feljebb van húzva CCC-vel: GPU@920Mhz Memory@1024Mhz
Elnézést kérek a wall of text-ért és nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
-
gabo9201
senior tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék húzni egy 420-as Celeron-t. Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e mondani valami olyan alaplapot ami viszonylag olcsó (főleg használtra gondolok) és elég nagy tuning van benne, lehet feszt emelni a CPU-nak.

-
Ruckus
tag
Talán jó lesz a 430-as fsb- ezen eddig nem fagyott. Marad így egyelőre és nézem mit bír.
-
Ruckus
tag
435 nél kékhalálozott, most 430 on van próbálom a tesztet. 425 nél nem akadt ki, lehet az lesz a plafon.
-
Ruckus
tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Mást nem kell beállítanom? Próbáltam az előbb 450-el, kék halál volt, 430-al is. Más értékeken nem kell állítani? Vagy tudok jobbat, írd le nekem légyszíves, hogy a biosban mit állítsak át, gondolok a gyári alap állapotból való kiindulásra.
Köszi előre is. Ha gondolod szóban is tudunk kommunikálni, fel is hívlak, ha adsz elérhetőséget, vagy skypeon...
-
Ruckus
tag
5. lépésban fut a prime, most 100% proci terhelés mellett 55 fokos core tempel mérve.
-
Ruckus
tag
Feltoltam a voltot, most fut a prime95, meddig hagyjam menni? És melyik módban fusson? A blend-ben indítottam el, vagy mindegy?
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Ruckus
üzenetére
A feszt azért kell emeld minden változtatás nélkül, hogy a hűtés elégnek bizonyul-e a megnövelt hőteljesítmény elvezetésére. Nekem TX3-mam volt. 1,365V-on még elbírta a hőt vezetni, de csak 450 MHz fsb-t tudtam beállítani pl.
A memória szorzóra pedig annyi, hogy mivel az fsb-hez kötött a memória órajele ne küldjünk rá nagyobb órajelet, mint amit elbír. hiába 1333 MHz, először inkább kevesebb menjen rá. -
Ruckus
tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy mást ne változtassak? PCIe freky az maradjon százon? Bikázzam fel egyből a max feszre a procit és ha instabil, akkor vennem kell majd vissza belőle gondolom. A memória visszaosztásban majd kellene egy kis útmutatás, pontosan nem értem a lényegét. THX. Egyébként a 3600 az most is stabilan megy, de ha jól gondolom a ramnak is jobban kéne teljesítenie.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Ruckus
üzenetére
1,365V-ig lehet elméletileg emelni a proci feszültségét.
Ezt tedd meg, de más változtatást ne csinálj. Nézd a magok hőmérsékletét, és a hűtés megfelelőségét. Ha nem megy 60-65°C fölé akkor emelheted az FSB-t. A memória szorzó kövesse, először inkább kisebb legyen, mint nagyobb...
Ha sikerül stabilan 3600 fölé vinni, persze miért ne sikerülne
450 MHz-ig biztosan, mert addig nekem is atom stabil volt. Ahhoz be tudsz lőni 1100-1200 MHz memória busz sebességet...
Innen már apránként tolhatod feljebb, 10-15 FSB-nként. Továbbra is figyelve a maghőmérsékleteket. Prime 95-el teszteld, h mindkét mag megy-e.
500 Mhz FSB lehet kb. a csúcs....
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Első körön, ahogy írtam, kapcsolj ki minden auto-tuning funkciót, és nézd meg, hogy 1.3V-s VCore-ral mi a helyzet. Aztán meglátjuk.

CZ Gold XTC OCZ3G1333LV2G 2*2 GB DDR3