- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
-
10700 - 10601
11492 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Jóvanna, felejtsük el a "melegeket"
(Nekünk Salma H. és nőtársaik valók!
)Viszont ezt érdemes elolvasni...végig az összes hszt., főle a vége felé érdekes...nem sok az egész, de ez már átfogóbbá teszi a problémát, sőt:
Annyiban nem értek egyet velük, hogy ezt nálam "csak" 500fsb felett csinálja, alatta nem.
Ennyire nem lehet specifikus egy ramhiba... az vagy rossz, vagy jó. (Pláne az új, bontatlan.)darál0w: Megint irány ősember?
lipi! nézd meg [a Crucial Ramok eladójának] adatlapját, kicsit behatóbban... mije eladó még... (bútor..., esetleg a ramjaidért?
)Bánom én ,hogy ad el, csak vegyen

-
darál0w
Jómunkásember
nem kötözködtem, csak hozzátettem

De ettől eltekintve még alapon sem "illik" auton hagyni a feszeket. - aki használja a C1E, EIST stb energiatakarékos kütyüket, aminek csak auto fesz mellett van értelme szvsz, az otthagyja.

-
darál0w
Jómunkásember
Hali. Sikerült elindítani a vasat.
bus speed 400 mhz
ram 2-v
cpu 1.385 V
5-5-5-15 időzítésselEverest szerint a memória olvasás lassabb mint alapon:S Mi lehet a gond??
420-nál már nem bootolt be:Snem "osztottad" vissza őket? mármint a ramokat.
420-nál már nem bootolt be:S lehet kevés neki az a fesz. mondom adj neki 1.5Vot és lődd be az általad preferált orajelet, majd utána vedd visszább a feszt.
és NBnek is mehet egy kis +fesz.

-
X Factor
addikt
Hát a 2 1066-s kit van benne és 6-6-6-18 időzítéssel vannak, és nem tok annyit ebből kihozni mint a 2 800-ból
Jó de nekem 2*1el tök jó ment emlékeim szerint, 4*1el meg nemhogy tuningolni de a gyári értékekkel is baszakszik.
-
Lapkabarat
csendes tag
Hali. Sikerült elindítani a vasat.
bus speed 400 mhz
ram 2-v
cpu 1.385 V
5-5-5-15 időzítésselEverest szerint a memória olvasás lassabb mint alapon:S Mi lehet a gond??
420-nál már nem bootolt be:S -
Lapkabarat
csendes tag
-
X Factor
addikt
Az lehet h. az elvileg 4-4-4-12 1T-s ramjaim 4 modul esetén csak 5-5-5--15 2Tben hajlandók menni?
-
sz.j
nagyúr
Ugye ezt írták:
"...Ha 430 felé emelem a cuccot akkor már nem bootol be a gép. Proc. fesz meg minden auton van."Akkor miről is van szó? Tuningról .....

De ettől eltekintve még alapon sem "illik" auton hagyni a feszeket.
-
Lapkabarat
csendes tag
a ramjaiddal lesz a gond. annyit megy , ami rá van írva, vagy talán kicsit alatta
proci feszt fixáld. 1.5Von és állíts be egy orajelet, ami neked megfelel, majd utána mehet lejjebb a procifesz, addig ameddig stabil marad.
pcie frekit is fixáld 100on.
ram időzítését szintén fixáld 6-6-6-18ra, fesz, meg annyi ami rá van írva. 2V körül lesz sztm.
ram orajelét meg ugye az fsbvel tod állítani. azaz emeled az fsbt és nő a ram orajele. ramszorzokkal pedig kordában tudod tartani, h ne menjen tovább a bűvös 1000-1066nál feljebb, mert ezekszerint tovább nem bírja a ramod.
nagyjábol ennyi lenne.
na ess neki

Mindent belőttem ahogy leírtad, kiv a ramnak csak 2.1V adtam. 430-on nem bootol be:S A 800-s ramoknál 429 volt a max, ott a procinak 1.375 V kellett.
-
darál0w
Jómunkásember
-
sz.j
nagyúr
Hali. Van egy E6550 procim és mellette 2 1066 mhz ram 6-6-6-18 időzítéssel. Ha 430 felé emelem a cuccot akkor már nem bootol be a gép. Proc. fesz meg minden auton van. Mit kéne állítani szerintetek elsőnek hogy feljebb tudjam tolni??
Hogy mit kellene állítanod a kivánt eredmény eléréséhez azt valszeg a lapod topikjában meg tudják mondani, de a feszeket soha se ajánlott auton hagyni!!!
Manuálisan állítsd be.
-
darál0w
Jómunkásember
Hali. Van egy E6550 procim és mellette 2 1066 mhz ram 6-6-6-18 időzítéssel. Ha 430 felé emelem a cuccot akkor már nem bootol be a gép. Proc. fesz meg minden auton van. Mit kéne állítani szerintetek elsőnek hogy feljebb tudjam tolni??
a ramjaiddal lesz a gond. annyit megy , ami rá van írva, vagy talán kicsit alatta
proci feszt fixáld. 1.5Von és állíts be egy orajelet, ami neked megfelel, majd utána mehet lejjebb a procifesz, addig ameddig stabil marad.
pcie frekit is fixáld 100on.
ram időzítését szintén fixáld 6-6-6-18ra, fesz, meg annyi ami rá van írva. 2V körül lesz sztm.
ram orajelét meg ugye az fsbvel tod állítani. azaz emeled az fsbt és nő a ram orajele. ramszorzokkal pedig kordában tudod tartani, h ne menjen tovább a bűvös 1000-1066nál feljebb, mert ezekszerint tovább nem bírja a ramod.
nagyjábol ennyi lenne.
na ess neki

-
darál0w
Jómunkásember
-
Lapkabarat
csendes tag
-
GabN73
addikt
-
darál0w
Jómunkásember
-
X Factor
addikt
-
GabN73
addikt
-
X Factor
addikt
-
darál0w
Jómunkásember
-
X Factor
addikt
-
darál0w
Jómunkásember
Na hali! Egyenlőre 3.6-ig jutottam 1,5v-al ahogy mondtad ramok nem bírták az 5-5-5-15-öt Everest-tel csináltam egy System stab tesztet azt kibírta 100%-terhelésen 58-60 fok körül mozgott a cpu ez is everest!
CPU tesztre prime vagy IBT. az everest eléggé gyenge egy stabilitástesztre.
1.5V és alatta ez a 3,6ghz elég yonak számít e6700esnél
ramok címkéjére mivan ráírva pontosan?
időzíés, orajel és fesz érdekelne. -
norbi19884
tag
Na hali! Egyenlőre 3.6-ig jutottam 1,5v-al ahogy mondtad ramok nem bírták az 5-5-5-15-öt Everest-tel csináltam egy System stab tesztet azt kibírta 100%-terhelésen 58-60 fok körül mozgott a cpu ez is everest!
-
darál0w
Jómunkásember
Köszi! Majd kipróbálom csak nyomatom az érettségit! Szerinted kivegyem a geil ramokat? És esetleg mit javasolsz mit vegyek helyette? Mert sztem ilyen csx-et már nem kapni.
ha mennek egymás mellett 5-5-5-15ben 1000körül, akkor felesleges cserélni

-
adamssss
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
-
adamssss
veterán
-
zoo8800
veterán
-
adamssss
veterán
Szerintetek egy Q9550-et meddig lehet biztonságosan húzni egy Mugen2 mellett?
(a gépem adatai alább olvashatóak)
Előre is kösz -
zoo8800
veterán
Köszi! Majd kipróbálom csak nyomatom az érettségit! Szerinted kivegyem a geil ramokat? És esetleg mit javasolsz mit vegyek helyette? Mert sztem ilyen csx-et már nem kapni.
Ha a RAMok nem zavarják egymást, én nem vennék másikat

-
norbi19884
tag
minden beállításod auton van?
ha igen, akkor
fixáld a proci feszt. 1.5Vot nyugodtan adhatsz neki, aztán, ha ott stabil, akkor lejjebb veheted
ha yol sejtem a geilek 4-4-4-12 a csx meg 5-5-5-15ös ramok, de az tuti, h a geilek nem visznek 1000et 4-4-4-12ben. nem is értelek minek ez az összeállítás
időzítéseket állítsd be 5-5-5-15re és a ramok szorzojával lehet bűvészkedni
1000körül menni fog a geil is, de előbb a prockot lődd be, majd utána a ramokat
addig 800 környékén menjenek. fesz az mehet nekik 2-2.1V.
pcie frekit meg fixáld 100on mindenekelőtt, ha eddig nem tetted volna meg.
ha elakadsz írj megint, ha meg sikerült akkor is
-
X Factor
addikt
Faszom kivan a droppal, jelneleg bios 1.45ből, prime alatt kap 1.35őt. pencillel próbálkozom, de idáig a legjobb az h. 0.4 volt terhelés miatti drop, tovább próbáltam utána meg radírozhattam...
-
Pecc
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
Hali!
tudnátok nekem segíteni e6700-es proci tuningolásában én eddig 3.3Ghz-ig jutottam pusztán az Fsb-emelésével ezt esetleg hogy lehetne tovább emelni hogy stabill maradjon a rendszer?
P5E-lap 2x1gb Csx 1066-os és 2x1gb geil 800-as ramon van és úyg van berakva hogy egy Csx egy Geil.minden beállításod auton van?
ha igen, akkor
fixáld a proci feszt. 1.5Vot nyugodtan adhatsz neki, aztán, ha ott stabil, akkor lejjebb veheted
ha yol sejtem a geilek 4-4-4-12 a csx meg 5-5-5-15ös ramok, de az tuti, h a geilek nem visznek 1000et 4-4-4-12ben. nem is értelek minek ez az összeállítás
időzítéseket állítsd be 5-5-5-15re és a ramok szorzojával lehet bűvészkedni
1000körül menni fog a geil is, de előbb a prockot lődd be, majd utána a ramokat
addig 800 környékén menjenek. fesz az mehet nekik 2-2.1V.
pcie frekit meg fixáld 100on mindenekelőtt, ha eddig nem tetted volna meg.
ha elakadsz írj megint, ha meg sikerült akkor is
-
darál0w
Jómunkásember
ha elviszi alapon, akkor minek adsz neki ennyi feszt?
3,3ghzhez is elég szvsz. de majd kitapasztalod. gyári hűtő is bírja egy ideig.1.5Vot bátran adhatsz neki, ha nem bírná és elvileg 60fokig mehet a hő. de már ez is szép eredmény

-
norbi19884
tag
Hali!
tudnátok nekem segíteni e6700-es proci tuningolásában én eddig 3.3Ghz-ig jutottam pusztán az Fsb-emelésével ezt esetleg hogy lehetne tovább emelni hogy stabill maradjon a rendszer?
P5E-lap 2x1gb Csx 1066-os és 2x1gb geil 800-as ramon van és úyg van berakva hogy egy Csx egy Geil. -
TGArtist
tag
-
zoo8800
veterán
-
cellpeti
nagyúr
Nem alapon is elviszi sztem!
A ramból vegyek lejjebb a feszből? Hát talán 3,3ig szeretném majd húzni,csak azt már nem gyári hűtővel kéne sztem! -
darál0w
Jómunkásember
-
cellpeti
nagyúr
-
X Factor
addikt
Kifújtam kompival a gépházból a port, a proc most 1.3 helyet, 1.336-ot kap
Tököm se gondolta volna h. ez is számít 
-
Pecc
őstag
-
zoo8800
veterán
energiatakarékossági funkció, ne törődj vele (C1E vagy EIST, nem tudom, melyik. Az egyik
) -
cellpeti
nagyúr
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Gondolom itt sokan ismerik a CPU-Z vagy az EVEREST progikat. Árulja már el nekem valakim,hogy lehet,hogy az FSB szorzó 6 és 7 között állandóan ugrál? Legalábbis ezt mutatja mind a 2 progi!

-
Pecc
őstag
P5B-be nem szokás quad core-t tenni, inkább valami p35ös alaplapba ajánlott.
Ha tuningolni is akarod, akkor meg nem árt egy jó tápellátású alaplap. -
X Factor
addikt
G0 stepping-eset érdemes venni.
-
TGArtist
tag
)Viszont ezt érdemes elolvasni...végig az összes hszt., főle a vége felé érdekes...nem sok az egész, de ez már átfogóbbá teszi a problémát, sőt:
Annyiban nem értek egyet velük, hogy ezt nálam "csak" 500fsb felett csinálja, alatta nem.
Ennyire nem lehet specifikus egy ramhiba... az vagy rossz, vagy jó. (Pláne az új, bontatlan.)darál0w: Megint irány ősember?
lipi! nézd meg [a Crucial Ramok eladójának] adatlapját, kicsit behatóbban... mije eladó még... (bútor..., esetleg a ramjaidért?
)Üdv mindenkinek!
Szeretnék beruházni egy Q6600-os procira, de úgy hallottam, nem csak egyféle létezik belőle. Mit javasolnátok? Asus P5B alaplapba szeretném tenni. Húgom gépébe is ilyen procit vennék, ott alaplapcsere is lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
puttputt
őstag
) -
darál0w
Jómunkásember
Olyan ez mint Salma hayek meg én..Ott se nincs semmi kapcsolat ..sajna

Volt egy szitu. A cpu hűtő beszart, s nem vették észre. Nem is az volt a gond, hogy melegedett a proci (az is persze, de sose foglalkoztak vele, észre se vették) Ahogy rá volt dugva az alaplapra, valamit okozhatott mert szép lassan megölte a VGA-t. -Ez nem személyes tapasztalat, egy miskolci számtekes mesélte tegnap..
na yo' van, ha vmi rossz a gépezetben az mindent összebarmolhat. de itt nincs hiba
gondolkozz még![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lipi67
nagyúr
Olyan ez mint Salma hayek meg én..Ott se nincs semmi kapcsolat ..sajna

Volt egy szitu. A cpu hűtő beszart, s nem vették észre. Nem is az volt a gond, hogy melegedett a proci (az is persze, de sose foglalkoztak vele, észre se vették) Ahogy rá volt dugva az alaplapra, valamit okozhatott mert szép lassan megölte a VGA-t. -Ez nem személyes tapasztalat, egy miskolci számtekes mesélte tegnap..
-
darál0w
Jómunkásember
igen-igen.
szvsz sincs semmi kapcsolat azért nem is vágom mi a szitu.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lipi67
nagyúr
-
darál0w
Jómunkásember
-
lipi67
nagyúr
-
darál0w
Jómunkásember
-
kriszbon
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
lipi67
nagyúr
-
puttputt
őstag
-
lipi67
nagyúr
-
puttputt
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
Már tudok végre úgy rendszert-tölteni, hogy ki van kapcsolva mind a C1E, mind a LLCalib (no, meg a TM is.)
Úgyhogy nem korlátoznak le semmit. Eddig is az lehetett a gond, hogy "vagy ez, vagy az van bekapcsolva" opciónál problémázik. Vagy mindet be kell, vagy egyiket sem szabad bent hagyni...Még garis, jövő évig, ha minden igaz..., de nem tudom, hogy az-e a gond. Tulajdonképp teljesen újonnan érkezett hozzám, nem tűnik rossznak. Az meg, hogy befagy 500fsb felett, nem csak a laptól lehet. Memória-lap inkompatibilitásra és "lehetséges ez, meg az"-ra nem szoktak új "lapokat osztani"...

há' cserélgess és probálgass
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
puttputt
őstag
Már tudok végre úgy rendszert-tölteni, hogy ki van kapcsolva mind a C1E, mind a LLCalib (no, meg a TM is.)
Úgyhogy nem korlátoznak le semmit. Eddig is az lehetett a gond, hogy "vagy ez, vagy az van bekapcsolva" opciónál problémázik. Vagy mindet be kell, vagy egyiket sem szabad bent hagyni...Még garis, jövő évig, ha minden igaz..., de nem tudom, hogy az-e a gond. Tulajdonképp teljesen újonnan érkezett hozzám, nem tűnik rossznak. Az meg, hogy befagy 500fsb felett, nem csak a laptól lehet. Memória-lap inkompatibilitásra és "lehetséges ez, meg az"-ra nem szoktak új "lapokat osztani"...

-
zoo8800
veterán
...a videókártya nem kedveli a magas fsb-t, ott túlmelegszik, stb...
Ilyen dolog nem létezik

szerintem sincs

puttputt
nem garis véletlenül Nálad valami? -
darál0w
Jómunkásember
Főleg az, hogy pl. reggel beteszem az 500x8-as hajtott beállításokat, 20-30 percig hibátlan, majd kikapcs. gép. Délután bekapcs., aztán 1 perc után kifagy kékhalállal... na itt legyen okos valaki, hogy akkor most mit... nyilván nem 24/7, gondolom ez... na, de ki is kapcsoltam közben, kérem!

vmi energiatakarékos bizbaz nincs bekapcsolva véletlenül? az is bekavarhat ilyen téren.

-
puttputt
őstag
Főleg az, hogy pl. reggel beteszem az 500x8-as hajtott beállításokat, 20-30 percig hibátlan, majd kikapcs. gép. Délután bekapcs., aztán 1 perc után kifagy kékhalállal... na itt legyen okos valaki, hogy akkor most mit... nyilván nem 24/7, gondolom ez... na, de ki is kapcsoltam közben, kérem!

-
darál0w
Jómunkásember
Most mi a baj vele?
Könnyen előfordulhat, ez nem egy "GTX191D" szupermicsoda, ultra hűtéssel. Az állandó hibaüzenet, ami társul mellé, 0x00000E10 v. E1, ez egyértelműen grafikus-ram, ill. melegedés a külföldiek szerint. Már ide is bedobtam (máshova is) ezt a hibaüzenetet, de semmi konstruktívat nem kaptam rá vissza... (Ja, a "hibaüzenet-súgó" meg csak a szokásos "maszlagot" nyomatta...)érdekes jelenség.

-
puttputt
őstag
Most mi a baj vele?
Könnyen előfordulhat, ez nem egy "GTX191D" szupermicsoda, ultra hűtéssel. Az állandó hibaüzenet, ami társul mellé, 0x00000E10 v. E1, ez egyértelműen grafikus-ram, ill. melegedés a külföldiek szerint. Már ide is bedobtam (máshova is) ezt a hibaüzenetet, de semmi konstruktívat nem kaptam rá vissza... (Ja, a "hibaüzenet-súgó" meg csak a szokásos "maszlagot" nyomatta...) -
darál0w
Jómunkásember
-
puttputt
őstag
...a videókártya nem kedveli a magas fsb-t, ott túlmelegszik, stb...
Ilyen dolog nem létezik

Mármint túlmelegedés magas fsb-n? Túlmelegedés miért ne létezne..., bár valószínű, nem attól van. Inkább a ramok tűnnek reálisabbnak.
-
laragirl83
őstag
Sajnos, hosszú távra mégsem jó.
Gyakorlatilag ugyanaz,mint nemrég.
Egy indításra OK, megy 30p-t pl. egy komoly játék, aztán a köv. indításnál, pl. aznap már megint behal pár perc után. (500x8-ról beszélünk...)
Gyanítom, köze nincs a bios-hoz, ahhoz se, milyen biosokat rakok fel. Két dolog az ami lehet, v. a Ramok ennyit szeretnek (1:12 és nem 1:1) v. a videókártya nem kedveli a magas fsb-t, ott túlmelegszik, stb......a videókártya nem kedveli a magas fsb-t, ott túlmelegszik, stb...
Ilyen dolog nem létezik

-
puttputt
őstag
Sajnos, hosszú távra mégsem jó.
Gyakorlatilag ugyanaz,mint nemrég.
Egy indításra OK, megy 30p-t pl. egy komoly játék, aztán a köv. indításnál, pl. aznap már megint behal pár perc után. (500x8-ról beszélünk...)
Gyanítom, köze nincs a bios-hoz, ahhoz se, milyen biosokat rakok fel. Két dolog az ami lehet, v. a Ramok ennyit szeretnek (1:12 és nem 1:1) v. a videókártya nem kedveli a magas fsb-t, ott túlmelegszik, stb... -
puttputt
őstag
-
N-vidi-A
őstag
-
puttputt
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
BullKoxa
őstag
-
zoo8800
veterán
-
BullKoxa
őstag
-
zoo8800
veterán
-
HolyFire
aktív tag
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérdezném meddig lehet húzni egy Core2 Quad Q8300( 2,50GHz)procit.Érdemes a mostani E8400 lecserélni rá?Előre is köszönöm
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
-
HolyFire
aktív tag
-
darál0w
Jómunkásember
Sziasztok! Kérlek segítsetek!
Gépem: Gigabyte 965P-DS3 lap F14D biossal+Core2DuoE8300+2*1 giga SuperTalent T800 ram
Problémám: Ez idáig semmi gondom nem volt a húzással...ment szépen.... DE ma véletlen észrevettem hogy csak 1600-2000 Mhz körül megy a gép.....a szépen belőtt 3400 helyett...
De a legrosszabb a dologban hogy a biosban minden beállítás úgy van ahogy én belőttem és mivel hosszú hónapok óta megy a gép....de viszont amikor elindul az oprendszer ( Vista 64bit) és működik a masina akkor BIOS beállítások szerinti és az amúgy is elvárható FSB-k nem mennek.... BUS speed 266....holott biosba 450-en kéne menni...rated fsb pedig 1066 holott ennek is jóval magasabbnak kéne lennie...
Vajon mim halt meg? A poén hogy semmi gondod nem észleltem csak egy teszt futtatása után gondoltam hogy az eredmény feltűnően alacsony a gép teljesítményéhez képest...és ez után nézem cpu-z és látom hogy nem pörög a proci....
Ötlet???
energiatakarékos cuccok offban igaz?
C1E, EIST .... -
HolyFire
aktív tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek!
Gépem: Gigabyte 965P-DS3 lap F14D biossal+Core2DuoE8300+2*1 giga SuperTalent T800 ram
Problémám: Ez idáig semmi gondom nem volt a húzással...ment szépen.... DE ma véletlen észrevettem hogy csak 1600-2000 Mhz körül megy a gép.....a szépen belőtt 3400 helyett...
De a legrosszabb a dologban hogy a biosban minden beállítás úgy van ahogy én belőttem és mivel hosszú hónapok óta megy a gép....de viszont amikor elindul az oprendszer ( Vista 64bit) és működik a masina akkor BIOS beállítások szerinti és az amúgy is elvárható FSB-k nem mennek.... BUS speed 266....holott biosba 450-en kéne menni...rated fsb pedig 1066 holott ennek is jóval magasabbnak kéne lennie...
Vajon mim halt meg? A poén hogy semmi gondod nem észleltem csak egy teszt futtatása után gondoltam hogy az eredmény feltűnően alacsony a gép teljesítményéhez képest...és ez után nézem cpu-z és látom hogy nem pörög a proci....
Ötlet???
-
laragirl83
őstag
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérdezném meddig lehet húzni egy Core2 Quad Q8300( 2,50GHz)procit.Érdemes a mostani E8400 lecserélni rá?Előre is köszönöm
-
Hulk24
senior tag
Ugyeugye
Asus "áldásai"? "Nem eszik olyan forrón", sajnos... nálam is problémázott progi közben terhelésnél, ha LLC disable volt, de legalább bootolt és szebb a dolog, ha csak internet, szszerkesztés és hasonló "komolytalankodás" folyik.
Bepróbálom én is a Hulk24 féle beállításokat nemsokára, aztán írom a tapasztalatokat.Akkor vagyok boldog, ha az IBT 20X 50X hibátlan!!
Beállításokról jöhet a vélemény! -
puttputt
őstag
Ugyeugye
Asus "áldásai"? "Nem eszik olyan forrón", sajnos... nálam is problémázott progi közben terhelésnél, ha LLC disable volt, de legalább bootolt és szebb a dolog, ha csak internet, szszerkesztés és hasonló "komolytalankodás" folyik.
Bepróbálom én is a Hulk24 féle beállításokat nemsokára, aztán írom a tapasztalatokat. -
Hulk24
senior tag
LLC disableden 20x IBT hibázik, de, ha Auto-n van az LLC hibátlanul lemegy!
-
lipi67
nagyúr
Ennyit 1xerre neeee!

Akkor soban:
- én nekem már 1.4V is soknak számít egy tartós OC beállításhoz, léghűtéssel vagy mással. Még BIOS szinten is, ami ugye drop miatt gyakorlatban kevesebb. Nekem már bántja a szemem, arról nem is beszélve, hogy példámban (mert azért kipróbáltam) Freezer7 PRO már nem bírja meg ezt a feszt, illetve bírja, és megy is, meg nem fagy, de számomra 65-70 fok már sok... ez persze mindenki maga dönti el

- AUTO feszt kipróbáltam, és NEEE!! igaz ASUS lapban csak, lazán ráküldte 1.5xxV-ot... halál.
- nálam a mushkinok rám vannak bízva, ami az aplha timingokat illeti, egyedül a subtimingok vannak auto-n
- azt semmiképpen nem állítottam (más írta hogy neki ettől stabil a gép...) hogy ez tenné stabillá a gépet, nyílván nem.
Viszont hogy használ-e? Ha a fícsőr célját nézem, akkor normál és nem túl extrém tuning esetén segít!
Vagyis jótékony hatása kellene lenni a CPU-ra 
"Ennyit 1xerre neeee" - 1:0 oda (bár inkább:lusta vagy?
)- Ha nem tudnám, hogy alapos vagy,(TUDOM) tuti megkérdeztem volna, hogy jól van-e rajta az a hűtő stb..-tudod, a gagyi duma.-Az a 65-70°..brutál ilyen "kis" fesznél. Igy inkább azt gondolom, hogy belenyúlsz a melegedős procikba, vagy gyenge az a hűtő.
- Erre nem reagálnék, illetve Te meg is adtad a válasz a nagybetüs meg a "csak" szóval.(ezért is kinyírnak majd engem
)Azért is leírom!: "kacsa" barátommal (Gorni), régen beszéltünk erről, hogy X gyártó lapjai bios szinten "csalnak", túlfeszelik a procikat...- Mushkinokra akkor rosszul emlékeztem, pedig emlékszem, direkt kértem Tőled.Hiába no, öreg vok..
("rosszul emlékeztem, pedig emlékszem"-azért tudok..
)Azt hiszem , a tuningolhatóságáról érdeklődtem, nélam nagyon nem akart 1060 - 1080 fölé menni. Viszont..gyönyörű 
- Valóban, azt a részt nem tudom, miért írtam,lehet, csak csipkelődni akartam.(stabilitás)
A második részben is van igazad, kis fesznél baj nem lehet(ezt én is írtam), de bios 1,2v-nál az a plusz 0,05v amivel több kell a droop miatt, szerintem nem osz-nem szoroz. Nagy fesznél lenne igazán értelme, mert ott már számítana, minden nüansznyi volt.

-
lipi67
nagyúr
Ez most egy 1000 dolláros pályázat melynek keretein belül egy olajfuró platform szerűsségre kell luxus üdüllőt tervezni. Nem ez a munkája, csak együtt járunk edzésre, és ez a hobbija, de múltkor ezzel a képppel nyert egy laptopot (futurisztikus autót kellett tervezni) itt még anno az e2180-anom számolt sokat.
Ennél egy picit kevesebb fesszel is 3200-at bírja, most terhelés alatt 1.304, de 1.29el is vitte, csak egyelőre biztos vagyok, hőfokok jobb oldalt láthatóak.
Igen ide sajnos semmi sem elég, képen láthatod most tart közel 400 frame-nél és kell még ennyi, jelenleg 13perc egyetlen egy kép, itt már 10% is rengeteget számít.
Kvajó..Irigylem! (nem a procit)
-
puttputt
őstag
Ennyit 1xerre neeee!

Akkor soban:
- én nekem már 1.4V is soknak számít egy tartós OC beállításhoz, léghűtéssel vagy mással. Még BIOS szinten is, ami ugye drop miatt gyakorlatban kevesebb. Nekem már bántja a szemem, arról nem is beszélve, hogy példámban (mert azért kipróbáltam) Freezer7 PRO már nem bírja meg ezt a feszt, illetve bírja, és megy is, meg nem fagy, de számomra 65-70 fok már sok... ez persze mindenki maga dönti el

- AUTO feszt kipróbáltam, és NEEE!! igaz ASUS lapban csak, lazán ráküldte 1.5xxV-ot... halál.
- nálam a mushkinok rám vannak bízva, ami az aplha timingokat illeti, egyedül a subtimingok vannak auto-n
- azt semmiképpen nem állítottam (más írta hogy neki ettől stabil a gép...) hogy ez tenné stabillá a gépet, nyílván nem.
Viszont hogy használ-e? Ha a fícsőr célját nézem, akkor normál és nem túl extrém tuning esetén segít!
Én írtam, mert alacsony és túl magas memfesz mellett nem indult el LLCalib nélkül, valóban...
Nálam 1-2x volt Auto-n a fesz, kíváncsiságból. Nos, azt kell, hogy mondjam, semmi rendkívüli nem történt. 3Ghz-n 1,19V körülire lötte be, aztán főleg nem lett több, meg kevesebb sem igen. Azért, eddig 95%-ban NO Auto, mert félek ám én is
-
Hulk24
senior tag
Áh, akkor nekem még lentebb kell tornáznom!! Azt mondjátok akkor auto-ról disable-re állítsam az LLC-t?!
Lesz egy kis időm meglövöm! -
laragirl83
őstag
Úgy tudtam, hogy erre reagálni fogsz, azt is kb, hogy ezt!
Legalább "beszélgetünk"
Persze, őrültség az 1,6v, én még ezt is elhiszem, igaz, még proci bírja, uolyan hűvös mint előtte, s több fesz se kell neki. Baj 1 szál se. A LLC..Van igazságod, de szeretnék mondani valamit.
Az aranyszabály, és a hozzá jól értő okos emberek (nem gúny, ezt komolyan írom) szerint:
1,4v-nál már baj van.
Feszt auto-n hagyni nem szabad, ramokat is manuálisan illik belőni.
LLC.-nél jöhet egy feszugrás és baj lehet (magasabb fesznél)Na: Első esetre én még példát nem tudok. Eleinte volt 1-2 (szerintem hibás)8200-as, ami meghótt, tudom, erre Te is emlékszel.(figyeltem a munkásságodat ám
!) Ezek 1v-on is megadták volna magukat.Feszt direkt néztem auto-n. Semmit nem lőtt be túlzott értékre, korrekt volt minden.
ramok: Ha jól emlékszem, Nálad is lapra vannak bízva a mushkinjaid, és az is korrekt.
Ezekből adódóan a LLC-nál is kicsi a valószínűsége, hogy az elmélet tapasztalattá nője ki magát.(most magam ellen beszéltem). Viszont, hogy használ..az tulzás. S ha egy lapnak a stabilitása ettől függ, az laphiba szerintem.
Te vagy

Ennyit 1xerre neeee!

Akkor soban:

-
puttputt
őstag
Most... asszongya: 1,21-et, viszont szép kis droop van, mert "üresben" 1,19-en áll... (C1=ON)
(De még nem volt "játékteszt", úgyhogy könnyen "felsülhet" még...)
Most már én is a "disable"-re "esküszöm", szerintem ez tényleg előnyösebb. (Láthatóan.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
10700 - 10601
11492 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Akció! Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- Lenovo X1 Carbon G11 Core i5 1335U 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Gyári Lenovo Garanciás
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB Black - Megkímélt állapot - 100% akku
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
)

Tököm se gondolta volna h. ez is számít

Könnyen előfordulhat, ez nem egy "GTX191D" szupermicsoda, ultra hűtéssel. Az állandó hibaüzenet, ami társul mellé, 0x00000E10 v. E1, ez egyértelműen grafikus-ram, ill. melegedés a külföldiek szerint. Már ide is bedobtam (máshova is) ezt a hibaüzenetet, de semmi konstruktívat nem kaptam rá vissza... (Ja, a "hibaüzenet-súgó" meg csak a szokásos "maszlagot" nyomatta...)
)Azt hiszem , a tuningolhatóságáról érdeklődtem, nélam nagyon nem akart 1060 - 1080 fölé menni. Viszont..gyönyörű