Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Netfone
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Lapkabarat
üzenetére
nem "osztottad" vissza őket? mármint a ramokat.
420-nál már nem bootolt be:S lehet kevés neki az a fesz. mondom adj neki 1.5Vot és lődd be az általad preferált orajelet, majd utána vedd visszább a feszt.
és NBnek is mehet egy kis +fesz.

-
X Factor
addikt
válasz
Lapkabarat
üzenetére
Jó de nekem 2*1el tök jó ment emlékeim szerint, 4*1el meg nemhogy tuningolni de a gyári értékekkel is baszakszik.
-
Lapkabarat
csendes tag
Hali. Sikerült elindítani a vasat.
bus speed 400 mhz
ram 2-v
cpu 1.385 V
5-5-5-15 időzítésselEverest szerint a memória olvasás lassabb mint alapon:S Mi lehet a gond??
420-nál már nem bootolt be:S -
X Factor
addikt
Az lehet h. az elvileg 4-4-4-12 1T-s ramjaim 4 modul esetén csak 5-5-5--15 2Tben hajlandók menni?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Lapkabarat
üzenetére
Hogy mit kellene állítanod a kivánt eredmény eléréséhez azt valszeg a lapod topikjában meg tudják mondani, de a feszeket soha se ajánlott auton hagyni!!!
Manuálisan állítsd be.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Lapkabarat
üzenetére
a ramjaiddal lesz a gond. annyit megy , ami rá van írva, vagy talán kicsit alatta
proci feszt fixáld. 1.5Von és állíts be egy orajelet, ami neked megfelel, majd utána mehet lejjebb a procifesz, addig ameddig stabil marad.
pcie frekit is fixáld 100on.
ram időzítését szintén fixáld 6-6-6-18ra, fesz, meg annyi ami rá van írva. 2V körül lesz sztm.
ram orajelét meg ugye az fsbvel tod állítani. azaz emeled az fsbt és nő a ram orajele. ramszorzokkal pedig kordában tudod tartani, h ne menjen tovább a bűvös 1000-1066nál feljebb, mert ezekszerint tovább nem bírja a ramod.
nagyjábol ennyi lenne.
na ess neki

-
Lapkabarat
csendes tag
Hali. Van egy E6550 procim és mellette 2 1066 mhz ram 6-6-6-18 időzítéssel. Ha 430 felé emelem a cuccot akkor már nem bootol be a gép. Proc. fesz meg minden auton van. Mit kéne állítani szerintetek elsőnek hogy feljebb tudjam tolni??
-
GabN73
addikt
3.6
prime közben,utánna,orthos 1-1 óra mind2 full stabil
cél a 4 ghz gondolom az röhögve meglesz ... -
X Factor
addikt
Sikerült végre belőni a procit 3.6-ra. 3.6
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
norbi19884
üzenetére
CPU tesztre prime vagy IBT. az everest eléggé gyenge egy stabilitástesztre.
1.5V és alatta ez a 3,6ghz elég yonak számít e6700esnél
ramok címkéjére mivan ráírva pontosan?
időzíés, orajel és fesz érdekelne. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
norbi19884
üzenetére
ha mennek egymás mellett 5-5-5-15ben 1000körül, akkor felesleges cserélni

-
Szerintetek egy Q9550-et meddig lehet biztonságosan húzni egy Mugen2 mellett?
(a gépem adatai alább olvashatóak)
Előre is kösz -
zoo8800
veterán
válasz
norbi19884
üzenetére
Ha a RAMok nem zavarják egymást, én nem vennék másikat

-
X Factor
addikt
Faszom kivan a droppal, jelneleg bios 1.45ből, prime alatt kap 1.35őt. pencillel próbálkozom, de idáig a legjobb az h. 0.4 volt terhelés miatti drop, tovább próbáltam utána meg radírozhattam...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
norbi19884
üzenetére
minden beállításod auton van?
ha igen, akkor
fixáld a proci feszt. 1.5Vot nyugodtan adhatsz neki, aztán, ha ott stabil, akkor lejjebb veheted
ha yol sejtem a geilek 4-4-4-12 a csx meg 5-5-5-15ös ramok, de az tuti, h a geilek nem visznek 1000et 4-4-4-12ben. nem is értelek minek ez az összeállítás
időzítéseket állítsd be 5-5-5-15re és a ramok szorzojával lehet bűvészkedni
1000körül menni fog a geil is, de előbb a prockot lődd be, majd utána a ramokat
addig 800 környékén menjenek. fesz az mehet nekik 2-2.1V.
pcie frekit meg fixáld 100on mindenekelőtt, ha eddig nem tetted volna meg.
ha elakadsz írj megint, ha meg sikerült akkor is
-
-
norbi19884
tag
Hali!
tudnátok nekem segíteni e6700-es proci tuningolásában én eddig 3.3Ghz-ig jutottam pusztán az Fsb-emelésével ezt esetleg hogy lehetne tovább emelni hogy stabill maradjon a rendszer?
P5E-lap 2x1gb Csx 1066-os és 2x1gb geil 800-as ramon van és úyg van berakva hogy egy Csx egy Geil. -
cellpeti
nagyúr
Így jók a beállítások,vagy még mit állítgassak??
-
X Factor
addikt
Kifújtam kompival a gépházból a port, a proc most 1.3 helyet, 1.336-ot kap
Tököm se gondolta volna h. ez is számít 
-
cellpeti
nagyúr
Itt van pár adat!
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Gondolom itt sokan ismerik a CPU-Z vagy az EVEREST progikat. Árulja már el nekem valakim,hogy lehet,hogy az FSB szorzó 6 és 7 között állandóan ugrál? Legalábbis ezt mutatja mind a 2 progi!

-
TGArtist
tag
-
puttputt
őstag
Jóvanna, felejtsük el a "melegeket"
(Nekünk Salma H. és nőtársaik valók!
)Viszont ezt érdemes elolvasni...végig az összes hszt., főle a vége felé érdekes...nem sok az egész, de ez már átfogóbbá teszi a problémát, sőt:
Annyiban nem értek egyet velük, hogy ezt nálam "csak" 500fsb felett csinálja, alatta nem.
Ennyire nem lehet specifikus egy ramhiba... az vagy rossz, vagy jó. (Pláne az új, bontatlan.)darál0w: Megint irány ősember?
lipi! nézd meg [a Crucial Ramok eladójának] adatlapját, kicsit behatóbban... mije eladó még... (bútor..., esetleg a ramjaidért?
) -
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Olyan ez mint Salma hayek meg én..Ott se nincs semmi kapcsolat ..sajna

Volt egy szitu. A cpu hűtő beszart, s nem vették észre. Nem is az volt a gond, hogy melegedett a proci (az is persze, de sose foglalkoztak vele, észre se vették) Ahogy rá volt dugva az alaplapra, valamit okozhatott mert szép lassan megölte a VGA-t. -Ez nem személyes tapasztalat, egy miskolci számtekes mesélte tegnap..
-
-
puttputt
őstag
Egy konstruktív "hozzászólás" a "témáinkhoz", az alábbi hirdetésben #8
:Olvassátok, amíg "meleg"

Cseréljek..., majd jól elrontom nekik
Ramot fogok benne cserélni vmikor., arra még kíváncsi leszek. -
puttputt
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Már tudok végre úgy rendszert-tölteni, hogy ki van kapcsolva mind a C1E, mind a LLCalib (no, meg a TM is.)
Úgyhogy nem korlátoznak le semmit. Eddig is az lehetett a gond, hogy "vagy ez, vagy az van bekapcsolva" opciónál problémázik. Vagy mindet be kell, vagy egyiket sem szabad bent hagyni...Még garis, jövő évig, ha minden igaz..., de nem tudom, hogy az-e a gond. Tulajdonképp teljesen újonnan érkezett hozzám, nem tűnik rossznak. Az meg, hogy befagy 500fsb felett, nem csak a laptól lehet. Memória-lap inkompatibilitásra és "lehetséges ez, meg az"-ra nem szoktak új "lapokat osztani"...

-
zoo8800
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
szerintem sincs

puttputt
nem garis véletlenül Nálad valami? -
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Főleg az, hogy pl. reggel beteszem az 500x8-as hajtott beállításokat, 20-30 percig hibátlan, majd kikapcs. gép. Délután bekapcs., aztán 1 perc után kifagy kékhalállal... na itt legyen okos valaki, hogy akkor most mit... nyilván nem 24/7, gondolom ez... na, de ki is kapcsoltam közben, kérem!

-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Most mi a baj vele?
Könnyen előfordulhat, ez nem egy "GTX191D" szupermicsoda, ultra hűtéssel. Az állandó hibaüzenet, ami társul mellé, 0x00000E10 v. E1, ez egyértelműen grafikus-ram, ill. melegedés a külföldiek szerint. Már ide is bedobtam (máshova is) ezt a hibaüzenetet, de semmi konstruktívat nem kaptam rá vissza... (Ja, a "hibaüzenet-súgó" meg csak a szokásos "maszlagot" nyomatta...) -
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Mármint túlmelegedés magas fsb-n? Túlmelegedés miért ne létezne..., bár valószínű, nem attól van. Inkább a ramok tűnnek reálisabbnak.
-
puttputt
őstag
válasz
puttputt
üzenetére
Sajnos, hosszú távra mégsem jó.
Gyakorlatilag ugyanaz,mint nemrég.
Egy indításra OK, megy 30p-t pl. egy komoly játék, aztán a köv. indításnál, pl. aznap már megint behal pár perc után. (500x8-ról beszélünk...)
Gyanítom, köze nincs a bios-hoz, ahhoz se, milyen biosokat rakok fel. Két dolog az ami lehet, v. a Ramok ennyit szeretnek (1:12 és nem 1:1) v. a videókártya nem kedveli a magas fsb-t, ott túlmelegszik, stb... -
puttputt
őstag
Első kör, első sikeres:
[link] -
puttputt
őstag
Átlinkelem a "teszt-eredményeket", itt is hasznos lehet, bár talán lap-specifikus a dolog, mindenesetre tanulságos.
/Az XP lassan felkerül, akkor lesz BIOS downgrade, összehasonlítási alapnak.../ -
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérdezném meddig lehet húzni egy Core2 Quad Q8300( 2,50GHz)procit.Érdemes a mostani E8400 lecserélni rá?Előre is köszönöm
-
HolyFire
aktív tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek!
Gépem: Gigabyte 965P-DS3 lap F14D biossal+Core2DuoE8300+2*1 giga SuperTalent T800 ram
Problémám: Ez idáig semmi gondom nem volt a húzással...ment szépen.... DE ma véletlen észrevettem hogy csak 1600-2000 Mhz körül megy a gép.....a szépen belőtt 3400 helyett...
De a legrosszabb a dologban hogy a biosban minden beállítás úgy van ahogy én belőttem és mivel hosszú hónapok óta megy a gép....de viszont amikor elindul az oprendszer ( Vista 64bit) és működik a masina akkor BIOS beállítások szerinti és az amúgy is elvárható FSB-k nem mennek.... BUS speed 266....holott biosba 450-en kéne menni...rated fsb pedig 1066 holott ennek is jóval magasabbnak kéne lennie...
Vajon mim halt meg? A poén hogy semmi gondod nem észleltem csak egy teszt futtatása után gondoltam hogy az eredmény feltűnően alacsony a gép teljesítményéhez képest...és ez után nézem cpu-z és látom hogy nem pörög a proci....
Ötlet???
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérdezném meddig lehet húzni egy Core2 Quad Q8300( 2,50GHz)procit.Érdemes a mostani E8400 lecserélni rá?Előre is köszönöm
-
puttputt
őstag
válasz
Hulk24
üzenetére
Ugyeugye
Asus "áldásai"? "Nem eszik olyan forrón", sajnos... nálam is problémázott progi közben terhelésnél, ha LLC disable volt, de legalább bootolt és szebb a dolog, ha csak internet, szszerkesztés és hasonló "komolytalankodás" folyik.
Bepróbálom én is a Hulk24 féle beállításokat nemsokára, aztán írom a tapasztalatokat. -
Hulk24
senior tag
LLC disableden 20x IBT hibázik, de, ha Auto-n van az LLC hibátlanul lemegy!
-
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
"Ennyit 1xerre neeee" - 1:0 oda (bár inkább:lusta vagy?
)- Ha nem tudnám, hogy alapos vagy,(TUDOM) tuti megkérdeztem volna, hogy jól van-e rajta az a hűtő stb..-tudod, a gagyi duma.-Az a 65-70°..brutál ilyen "kis" fesznél. Igy inkább azt gondolom, hogy belenyúlsz a melegedős procikba, vagy gyenge az a hűtő.
- Erre nem reagálnék, illetve Te meg is adtad a válasz a nagybetüs meg a "csak" szóval.(ezért is kinyírnak majd engem
)Azért is leírom!: "kacsa" barátommal (Gorni), régen beszéltünk erről, hogy X gyártó lapjai bios szinten "csalnak", túlfeszelik a procikat...- Mushkinokra akkor rosszul emlékeztem, pedig emlékszem, direkt kértem Tőled.Hiába no, öreg vok..
("rosszul emlékeztem, pedig emlékszem"-azért tudok..
)Azt hiszem , a tuningolhatóságáról érdeklődtem, nélam nagyon nem akart 1060 - 1080 fölé menni. Viszont..gyönyörű 
- Valóban, azt a részt nem tudom, miért írtam,lehet, csak csipkelődni akartam.(stabilitás)
A második részben is van igazad, kis fesznél baj nem lehet(ezt én is írtam), de bios 1,2v-nál az a plusz 0,05v amivel több kell a droop miatt, szerintem nem osz-nem szoroz. Nagy fesznél lenne igazán értelme, mert ott már számítana, minden nüansznyi volt.

-
puttputt
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Én írtam, mert alacsony és túl magas memfesz mellett nem indult el LLCalib nélkül, valóban...
Nálam 1-2x volt Auto-n a fesz, kíváncsiságból. Nos, azt kell, hogy mondjam, semmi rendkívüli nem történt. 3Ghz-n 1,19V körülire lötte be, aztán főleg nem lett több, meg kevesebb sem igen. Azért, eddig 95%-ban NO Auto, mert félek ám én is
-
laragirl83
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Ennyit 1xerre neeee!

Akkor soban:
- én nekem már 1.4V is soknak számít egy tartós OC beállításhoz, léghűtéssel vagy mással. Még BIOS szinten is, ami ugye drop miatt gyakorlatban kevesebb. Nekem már bántja a szemem, arról nem is beszélve, hogy példámban (mert azért kipróbáltam) Freezer7 PRO már nem bírja meg ezt a feszt, illetve bírja, és megy is, meg nem fagy, de számomra 65-70 fok már sok... ez persze mindenki maga dönti el

- AUTO feszt kipróbáltam, és NEEE!! igaz ASUS lapban csak, lazán ráküldte 1.5xxV-ot... halál.
- nálam a mushkinok rám vannak bízva, ami az aplha timingokat illeti, egyedül a subtimingok vannak auto-n
- azt semmiképpen nem állítottam (más írta hogy neki ettől stabil a gép...) hogy ez tenné stabillá a gépet, nyílván nem.
Viszont hogy használ-e? Ha a fícsőr célját nézem, akkor normál és nem túl extrém tuning esetén segít!
Vagyis jótékony hatása kellene lenni a CPU-ra 
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tököm se gondolta volna h. ez is számít

Könnyen előfordulhat, ez nem egy "GTX191D" szupermicsoda, ultra hűtéssel. Az állandó hibaüzenet, ami társul mellé, 0x00000E10 v. E1, ez egyértelműen grafikus-ram, ill. melegedés a külföldiek szerint. Már ide is bedobtam (máshova is) ezt a hibaüzenetet, de semmi konstruktívat nem kaptam rá vissza... (Ja, a "hibaüzenet-súgó" meg csak a szokásos "maszlagot" nyomatta...)
)Azt hiszem , a tuningolhatóságáról érdeklődtem, nélam nagyon nem akart 1060 - 1080 fölé menni. Viszont..gyönyörű