Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buko01
tag
A feszültséget állítsd be normal-ra ne hagyd auto-n!
ahogy zoo8800 kolléga is javasolta.
a "cpu ratio" a szorzó igen, de te az FSB-t állítsd.
mindjárt linkelek egy képet, azon jól látszódni fog, hogy mikkel lehet babrálni.Amiket bekarikáztam, azokat állitsd. az alábbi szerint:
FSB:400
PCI-eFreq.:100
Dram Freq: ahogy bebootol, 887-en is jó lesz.
CPU VOLTAGE: (ez az egyik legfontosabb! semmiféleképp ne legyen auto-n!): A képen látható érték meg is felel azaz:1.3625 (ha bebootol akkor a teszteket amiket mondtam futtasd le ha lefut kész vagy, ha nem akkor több feszültség kell neki, mindig a következő lépcsőre menj!!) -
Buko01
tag
A tuning miatt emelkedik a ramoknak a Mhz-e is , ha visszaosztod, tudsz nyugodtan tuningolni tovább.
Probáld meg alapfeszen, a 400x9-es beállítást, és oszd úgy a ramokat, hogy jó legyen, de ekkora léptű tuningolásnál, szerintem a ramokhoz nem kell hozzányúlni.
Ha bebootol alapfeszen, nyiss meg egy CoreTemp progit, ez kiírja a hőfokokat, és futtass le egy Orthos-t ez mind a 2 magot full-ra leterheli és a memóriákat is, közbe figyeld a hőfokokat, ha 30 percig hibátlanul fut az orthos, akkor hagyd így, tökéletes, hogyha errort ir ki, akkor próbálj egy picivel! (mindig a legközelebbi feszültséget) megadni a procinak, esetleg vissza osztani a Ramot. Fontos, hogy a tesztelést ki, ne hagyd!Remélem tudtam segíteni, hogyha nem érted akkor nézz bele ebbe a topikba, vagy procid topikját, hogy milyen eredményeket értek el vele.
Remélem tudtam segíteni

-
todie
tag
sziasztok!
segitseget szeretnek kerni.
vettem egy e8400-at (E0). van egy asus p5k se alaplapom es 2x2 gb kingston 1066-os ddr2-es ramom.
ha minden auto-ra van allitva a bios-ban, akkor nem indul el a gep, win nem all fel.
elotte e4500 volt benne, ha azt visszarakom, akkor megy.tudnatok mondani egy helyes beallitast?
most az fsb-t 400ra raktam, a memoria frequency-t meg 887Mhz-re, igy elindul, de nem tudom, hogy ez e a helyes.
koszi.
-
syberia
veterán
válasz
zoo8800
üzenetére
Beállítottam neki 450*8= 3,6GHz
a ramok 900-on mennek szépen
prime95 90 percet futott, eddig stabilnak tűnik
a beállítás és ha nincs terhelve visszaveszi a
feszt és a szorzót is
(minden fesz normál értéken)prime95 maximum heat&power consumtion + Furmark xtreme burning mode
kombó elég szép értéket mértem fogyasztásmérővel: 370W
(300w körüli valós fogyasztás) fsp455 paf bírja a kiképzést
-
syberia
veterán
Hi!
Most vennék egy E8200-at (E5200 váltás) és kíváncsi vagyok hogy
mekkora tunigot érhetnék el vele.ep35-ds3, g.skill 800mhz cl4 2x2 gb kit a körítés hozzá

-
Speed®
titán
válasz
Pedro78
üzenetére
Energiatakarékosság miatt csökkenti terheletlenül a szorzóját 6ra 9ről, ezért látsz 9x266 helyett 6x266ot Everestben. Tuningnál az FSBt kell növelned, lehetőleg nem auton, hanem normalon hagyott feszekkel BIOSban.
A hűtőd nem egy hűha darab, tuning mellett terhelve bemelegedhet a cucc.
Általában 9x333 megy a Q6600asnak alapfesz környékén, a procidtól függ.
Van azért pár specifikusabb topik, érdemes lenne itt is szétnézni infóért ;p -
ke_ni
csendes tag
Hy
-
Pedro78
senior tag
sziasztok,
van egy Gigabyte EP35-DS3R alaplapom es egy Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz procim, ami az everest szerint 1.6GHz-en megy pillanatnyilagazt olvastam, hogy ezt a procit lehetne "huzni" valamennyit, sot eleg jol...
viszont tok kezdo vagyok, ugyhogy ha valaki tudna segiteni akkor lepesrol lepesre leirhatna nekem mit kell csinalnom, nekem ez a fesz emeles meg ilyenek ez kinai, viszont szeretnek tobbet kihozni a procimbol
a procihutom az egy ilyen josag
-
Eagle25
csendes tag
Feszültséget adtam a procinak meg az északi hídnak is.
A proci csak az enyém volt.
1.3V on simán viszi 3.2-t, de járt már 3.6Ghz-en is. Csak 1.4V -nál följebb nem akartam huzamosabb ideig használni meg sokat is fogyaszt.
(Az intel szerint ez a proc 0.85-1.5V között használható!). -
syberia
veterán
Sziasztok!
A mostani procim (E5200) 10X333 használom alapfeszen és
furdal a kíváncsiság hogy ez mennyire közelíti meg az E8400-at
aminek ugye 2mb helyett 6mb cache van és 333 az fsb.
Ha vennék egy erőseb vga-t (pl. hd4890)
egy Q8200 talán jobb választás lenne

-
Eagle25
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Q6600-os quad processzorom, Scyteh ninja hűtővel, és Asus P5E Pro alaplappal, 2x2GB 1333 DDR3 Patriot Viper memóriával.
A proci steppingje B, Revision-ja G0.
A kérdésem az hogy szerintetek ebben az alaplapban ezzel a procival mekkora FSB-t lehet kihozni?
Ha valakinek van hasonló alaplapja és csinált ilyet attól azt kérdezem 400 fölé tudott -e FSB vel menni? És ha igen Hogyan?A 400-at gond nélkül tudta, így a memók 1666-on stabilan mennek, a proc most 6x-ozva van vagyis gyári frekin 2400-on megy. Én most egyenlőre az FSB-re vagyok kíváncsi mert másik lapban ment már ez a proc 3200-t és 3600-ot is.
Asus biossal még nem találkoztam és emiatt nem tudom mit kellene tennem.
PL mi az az: FSB Strap to North Brigde (itt a max 400) és miben külömbözik az alatta lévő
FSB től amit 1MHZ-enként is lehet állítani, most ez is 400 on van, ha följebb vittem fagyott a gép.Előre is köszi a válaszokat.
-
bobalazs
nagyúr
Ezen az oldalon mennyire megbízhatóak ezek a kalkulátorok?
-
Vasinger!
nagyúr
Én a helyedben ezt csinálnám:
CPU feszt beállítani CPU-Z szerinti 1.396-ra, ettől még semmi baja nem lesz, én így használom 24/7-be 4000-en és ezeket beállítod:
FSB:445
Szorzó:9
Ram: 2.1 V
MCH, FSB: +0,1 Talán PCI-E-nek is adhatsz egy kicsit, azt mondják jót tesz a tuningnak...
Ram időzítés 6-6-6-18 1066 körüli órajelen.És akkor ha így megy, akkor szépen lassan csökkented a fesz.-t és az időzítést is csökkented.
-
G@ß!
őstag
Hát ez hihetetlen... 3500mhznél stabilabban nem képes futni a processzor, amit azelőtt 4,2ghzen futtattak...
Pedig már 500as fsbnél jártam... :/
Ez fura, nem?
Elvileg fsb wallos lehet egy proci, viszont hogy a szorzó így beleszóljon... :/
Vagy az csak kamu volt...
-
G@ß!
őstag
Nah végre sikerült belőni a ramokat: 6 6 6 18 @ 1.88V @ 1066mhz
Most visszaosztom a ramot, és próba feszemelés nélkül.
-
sinya85
senior tag
Az létezik hogy egy procit nem lehet annyira húzni mert pl ugy sikerült legyártani?
Konkrétan egy e8500 e0-ra gondolok ami nem akar 4000felé menni -
Vasinger!
nagyúr
Az szép. Ilyen beállítások mellett nem indul? Nem lehet, hogy memória hiba? Először próbáld ki a alapon a procit, a ramot állítsd be gyári értékekre: Fesz, órajel és időzítést is. Ha ez stabil, akkor nézd meg az FSB-t, hogy mennyit tud, alacsony szorzó mellett és akkor előrébb leszünk.
A robust graphic booster-t ha tudod kapcsolód ki.
G@ß! #11061: Nem tudom pontosan, hogy melyikre gondolsz, de ami a cpu mellett van csati, azt rohadt gyorsan dugd be, ha még nem tetted!!!!
Közben látom, hogy az egy molex csati, akkor végül is ne dugjad be, ha csak 1 kártya van a gépedben. -
G@ß!
őstag
Robust Graphics Booster--------------------------auto
CPU Clock Ratio--------------------------------------9
CPU Host Clock Control---------------------------enabled
CPU Host Frequency--------------------------------400
PCIe Frequency---------------------------------------100
CIA 2------------------------------------------------------disabled
System Memory Multiplier------------------------2×
System Voltage Control---------------------------manual
DDR2 Overvoltage Control------------------------+0,2
PCIe Overvoltage Control--------------------------normal
FSB Overvoltage Control--------------------------+0,2
MCH Overvoltage Control-------------------------+0,2
Load Line Calibration ..............................disable
V Core--------------------------------------------------- 1,35VEzzel már eljut a windowsig, de orthos-t elindítottam, és rögtön fagyás...

Az az ötlet jutott eszembe, hogy csökkentem a szorzót mondjuk 8ra...
Hátha tudnék tovább menni.
Jó ötlet? -
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Kérdéssel fordulok hozzátok.
Van egy ilyen rendszerem: p35-ds3p +E8400 E0 + mugen2 + 2x2Gb 1066mhz Kingmax + 6600gt + corsair hx 520Sehogy se megy a tuning.
Ezek a biosban a beállításaim:
Robust Graphics Booster--------------------------auto
CPU Clock Ratio--------------------------------------9
CPU Host Clock Control---------------------------enabled
CPU Host Frequency--------------------------------400
PCIe Frequency---------------------------------------100
CIA 2------------------------------------------------------disabled
System Memory Multiplier------------------------2×
System Voltage Control---------------------------manual
DDR2 Overvoltage Control------------------------+0,1
PCIe Overvoltage Control--------------------------normal
FSB Overvoltage Control--------------------------+0,1
MCH Overvoltage Control---------------------- +0,1
Load Line Calibration ..............................disable
V Core--------------------------------------------------- 1,3VÉs semmi, még a biosig se jut el...
Mit változtassak?
Az alaplapon volt egy 4pines csati, de a könyv azt írta, hogy csak CF-hez kell bedugni, lehet hogy oda is kéne?Üdv.
Gabi -
lipi67
nagyúr
Te! Bocsi de délelőtt főzok meg hol ram, hol proci, hol vga tuning. Du-tól "apa" vagyok, ilyenkor meg már összemosódnak a betük néha. Itt is van 1-2 dolgom... Most átfutottam pár hsz-t ott, de..Ha megkérhetnélek írd már le légyszi inkább egy priviben az egészet, úgy 1xübb lenne
, s ha tudok, természetesen seíget. -
lipi67
nagyúr
Ezt Neked írták?
CPU Host Freq: 400MHZ
PCI Express Frequency(Mhz): 100
C.I.A.2: disabled
Performance Enhance: standard
(G)MCH Frequency Latch: 333
Memory Multiplier: 2,0B
CPU Vcore: normál
CPU Termination: normál
CPU PLL: normál
CPU Reference: normál
MCH Core: 1.3V
MCH Reference: normál
MCH/DRAM Reference: normál
ICH I/O: normál
ICH Core: normál
DRAM Voltage: 2,1V
DRAM Termination: normál -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
lipi67
üzenetére
Kedves Lipi!
Kosz a valaszt, nem volt reset, azt sem tudom hogy kell

Egyebkent ha van egy kis idod olvasni, akkor itt [#36081-tol] tudod olvasni a szenvedesemet.
Ha van otleted szivesen fogadom.

-
atenza
senior tag
válasz
lipi67
üzenetére
Közbe tesztelgettem, megnéztem eredményeket:
[link]
[link]Ezeken az oldalakon látszik h kb 1550-pontot kellene kapnia defaulton, viszont
- ha folyamatosan megy 1,8Ghz-en (C1E, EIST, TM2 mind disabled) akkor 706pontot kap
- ha folyamatosan 1,2Ghz-en megy (C1E, EIST disabled, TM2 enabled) akkor 1000pontot kap
- ha tejesítménytől függően váltogatja a szorzót és ugrál 1,2 és 1,8 között akkor szintén 700 pontot kap... (C1E,EIST enabled, TM2 disabled)Szóval a 2. esetben normális a teljesítménye, de csak azon a ghz-en amit mutat, tehát 1,2Ghz-esnek is felel meg.
-
lipi67
nagyúr
válasz
atenza
üzenetére
1re jobb. töröld le a prime 95-öt, mindenestől és tedd újra. Nézd már meg, hogy van.-e telepítve real Temp!! (az előbb nem értettem, mire érted, hogy nem találod..)
Igen, hiba. Viszont lehet, hogy szoftveresen le van tiltva valamibvel az akva mag. Ilyet Real Temp tud.. Te! Ha futtatod a prájmolást a copre temp/real Temp hány%-os terheltséget mutat? Feladatkezelő?
Ha nincs a gépeden core temp , tedd fel és nézd meg. Ha nem megy az 1ik mag azt kimutatja..-most lassan lépnem kell-
-
atenza
senior tag
válasz
lipi67
üzenetére
Na kikapcsoltam eist-et,c1e-t,tm2-őt, most 1,8ghz-en megy folyamatosan, futtattam egy prime-ot 10 percig, a 2. mag a 4. tesztig jutott,0error 0 warning, az első mag meg ki se írta az első teszt kezdését sem, és execution halted-et ír a végén. Ez akkor hibának számít?
BIOS frissítésnél nem volt semmi galiba, ment minden jól. Elemcsere is volt.
-
lipi67
nagyúr
válasz
atenza
üzenetére
Igen, arra. Kicsit megzakkanhatott a lapod. Nem volt valami tuningelcseszés, esetleg bios frissítésnél nem csinált furcsaságokat?
-Ne töltögess be semmi!- Még egy elem ki-be nem ártana..#11047) mflex: VGA cserélnél reselteted a biost. Állítsd vissza, uazokkal a beállításokkal ahogy eddig volt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
Láma vagyok ehhez, szóval a kérésem a következő lenne:
intel e8400 proci ment idáig 9800Gt-vel 9X399-en 3.6ghz, de ma ki lett cserélve egy radeon 4890-re és az alaplap nem engedi most ezen az órajelen üzemelni, hanem visszaállította a gyári 3ghz-ra (9X333), de ír valami voltage-t, hogy be kell állítani, a kérdésem pedig az lenne, hogy miket állítsak be, hogy újra ezen az órajelen menjen.
gigabyte ep45-ds3r alaplap.
thx

-
atenza
senior tag
Most még egyszer megcsináltam a cmos clear-t, ekkor everest 1,2ghz-et írt 6×200-on és nem ugrik fel terhelés alatt sem, majd utána betöltöttem az optimized default-ot, ekkor biosban felrakja 9re, de winbe ugyanúgy levette 6-ra.
-
lipi67
nagyúr
válasz
atenza
üzenetére
Ramok visszaosztása? Ott nem hibáuzhat be? Tudod mit? Hagyd a ramokat (mindent ) auto-n) Biosban minden disablaed, és prioci is alapon. Nézd meg úgy terhelés alatt mit tud.
Ha prime nem dobja el..-nemtom. Ha felhúznád kicsit és úgy prájmolnád, akkor ha ott se dob el, akkor biztosabb, hogy jó a proci, csak..mi a fene tiltja le..
-
atenza
senior tag
Rosszul emlékeztem, nem találok benne real temp-et.
Próbáltam már másik táppal, hátha nem kap elég feszt, de az sem jött be...
alaplap manualja
Igen olyan mintha behibázna de prime alatt semmit sem jelzett. Alap beállításoknál sem és tuningnál sem. -
lipi67
nagyúr
válasz
atenza
üzenetére
Nézd meg a realt. Kvra fura, ez tény. Olyan mintha 1,8-on behibázna? (van úgy, hogy magasabb órajelen gyengébb mert húzva van és hibázik, de..Nálad nem ez a helyzet. Ha meg igen.. akkor nem jó a procid. Alapértékekkel prájmold már SmallFFT's tesztet futtatva, hogy hibázik-e a proci. Ha nem, máshol kell keresgélni..
- -
atenza
senior tag
válasz
lipi67
üzenetére
Nem is az a baj h picit kevesebb pont, hanem lényegesen.
Megnézem azt a real temp-et, mintha láttam volna olyat.
Bios frissítés volt, előtte is és utána is u.e a helyzet. Már az fura h folyamatos 1,8ghz-en miért lassabb kb 40%-al mint 1,2-n vagy 1,2 és 1,8 között ugrálva. -
lipi67
nagyúr
válasz
atenza
üzenetére
Több mint érdekes. Az egy dolog, hogy x-y nál uolyan cucc akár lényegesen is több pontot kap (tudom, hogy men erről beszélsz), mert jobban twekel stb..Nkem is ..pl. wPrime alatt 4,7GHz-en megy a procim és szarabb az eredmény mint egy srácnál 4,6-on.
Sőt..kva dmarkok..brutal le vok maradva HWBOT-on, pedig a gépem jobban megy..Ami Nálad lehet..Tudom, hogy átnézted, de akkor is nézd át még 1x a biost. Megint cmos, a utána a gyári tuningokat nyomd ki a picsába.
(kben valakinél kisértetiesen hasonló dolog volt (prájm alatt se váltott vissza a szorzó), asszem a kva Real Temp kavart be. Settings-nél a VID-nél bepipálta.
Más: Ha továbbra se akarja az igazságot, meg kellene nézned egy másik biost! -
atenza
senior tag
válasz
lipi67
üzenetére
Mivel a proci elég gyengén szerepel default beállításon az alapból 1,8ghz-es annyit kap mint egy 1,2ghz-es (tehát mintha csak 6os szorzóval menne), így a vga-t sem "hajtja" megfelelően és az is kevés pontot szerez, de amint tuningolom növekszik mindkét pontszám, egyértelműen látszik h a proci kevés a vga-hoz. Lehetséges h hibás a proci? Vagy az alaplap nem működik megfelelően?
Nem lenne gond ha nem rakná fel 9×es szorzóra, ha hozná azt a teljesítményt amit kéne, de elég gyengén szerepel...
Ahogy írtam annál a beállításnál csak látszatra megy jól, de fele annyi fps-t produkál, mint ha tm2 be lenne kapcsolva -
lipi67
nagyúr
válasz
Thomacrew97
üzenetére
FSB-t nem lehet emelni abban a lapban? Ha van topikja kérdezz már rá ott légyszi. Lövésem sincs, hogy hogy néz ki a lapod biosa..

-
lipi67
nagyúr
válasz
Mika1227
üzenetére
Ennyi fesz belefér egy 65-ösnek. Csak.. Ok, hogy feláll a rendszer, de valami tesztet is indítanod kéne...(prájmolj blenddel)
atenza"ha C1E-t és EIST-et enabled-re rakom, viszont a TM2-őt kikapcsolom, akkor látszatra normálisan működik, azaz váltogatja a szorzót terheléstől függően.." - Igy kellene. Az energiakütyüket be lehet kapcsolni tuning alatt is, nem kell azokat kilőni. (én csak azért szoktam, mert ha pl. nyomom neki rendesen 1 bizonyos eredmény miatt, századmásodpercekete veszíthetek egy wPrime, vagy Super PI eredménynél, és azért, mert én barom csináltam már szuper tesztet, csak mikor validoltam..6-os szorzóval mentette ugye..
A VGA pontszámok..nálam össze vissza jönnek, de a cpu stabil. Mi kap kevés pöttyöt? cpu vagy a vga?
-
Thomacrew97
tag
Hali

Nekem egy c2d E7500s 2.93ghz -n(alapon) futó prockóm és egy ASUS P5SD2-VM sises alaplap. 0515 s a BIOSom de seholsem találom hol lehetne feljebb rántani a prockót..Valaki tudna segíteni?
-
atenza
senior tag
válasz
lipi67
üzenetére
Volt cmos clear, minden alapbeállításon.
3dmark-al nem a terhelés volt a cél, prime95-el terheltem mindig is, de a 3dmark ad egy összehasonlítási alapot...
De lényegtelen, fontosabb inkább az, hogy alap beállításon 1,8ghz-en kéne mennie 9×200-on, úgy h visszaveszi 6os szorzóra ha nincs terhelve (energiatakrékos funkciók ugye defaultba enabled-en vannak) Azonban nekem folyamatosan 6×200-on megy, és igen prime95 alatt is! (biosba minden default).
Ha C1E-t, ESIT-et kikapcsolom, akkor sincs változás. Ha TM2-őt is kikapcsolom, na akkor folyamatosan 9×200-on megy, VISZONT kb fele annyi fps-t produkál, mintha be lenne kapcsolva. Ezt egyáltalán nem értem 9×200-on miért lassabb mint 6×200-on?? Prime-al mind2 esetben stabil.
Van még valami, ha C1E-t és EIST-et enabled-re rakom, viszont a TM2-őt kikapcsolom, akkor látszatra normálisan működik, azaz váltogatja a szorzót terheléstől függően, de az fps ugyanannyi, mint az előző esetben 9×200-on, azaz feleannyi mint 6×200-on ( TM2 enabled). -
lipi67
nagyúr
válasz
Mika1227
üzenetére
U.az mint az előző hsz-em..(Bocsi a sok elgépelés miatt, kezdek álmosodni..)
3,2GHz nél hamarabb lesz CPU limited mint VGA egy 4890-nel. Viszont..Az én szar 6750-em is ment 3,7-et. Ne félj már tőle. Adj neki feszt és húzd fel 3,5-re. Az már jobb
(valós 1,45v annak a procinak nem vészes.) -
lipi67
nagyúr
Ez komoly?

tuning trükk 8400-re? ----- neeeeeee-...
Ezt én is megnézném. (Honnan tudja az a vki aki írta, hogy milyen a vid-em, mivel hűtöm, mennyire melegedik, milyen a lapom, ramom(mennyi) , tápom, stb...
Ilyen recept nincs.. Vagy félreértettelek?(#11029) atenza cmos..és újra állítsd be a biost. Terhelni meg ne dmarokkal terheld, prájmolj rá. Kihajtani meg..A libát szokták
Az egy dolog, hogy dmarkban hozhat még a cpu órajel emelése 1-2 pöttyöt a vga-nak, de..köze? Ha játszol valamivel akkor van egy cpu limit ami latt pl beszaggat a játékod, s ez van vga-nál is.Jó nagy felbontásban pl. Suzerintem 3GHz nem meggyőző 1M L2-vel fekvértezve. Mgayarán: Játékok alatt hamarabb lesz proci limited mint vga..-sztem- -
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Segítsetek már egy picit nekem.
Anno találtam olyan jó c2d e8400 tuningolási tippeket trükköket.
És most meg nem találok rá.Légyszí segítsetek nekem!

Köszi!
Üdv.
Gabi -
atenza
senior tag
Egy E2160-as procinak ki kéne hajtania egy 4850-est 3Ghz-re húzva?
3dmark06-al teszteltem, és 8300 pontot kapott, ami ugye elég kevés.
Hiába tuningolom a procit, pl 9×335=~3Ghz, az everest is meg a cpuz is ~2ghz-et ír, mégpedig 6×335-el. tehát valamiért visszaveszi a szorzót.
A biosban ( Gigabyte p31-d3sl ) van 3 lehetőség, ami elvileg energiatakarékosságot hivatott elősegíteni:
C1E, EIST, TM2. Ez a három közül ha az első kettőt kikapcsolom, akkor elvileg mennie kéne 9-es szorzóval folyamatosan, és nem kéne visszavennie 6-ra... De hiába kapcsolom ki őket, visszaveszi, ráadásul terhelés alatt sem emeli fel 9es szorzóra...Van valakinek valami ötlete? Az elért cpu pont alapján pedig 2ghz-en megy összehasonlítva más rendszerek pontjaival, pedig a 3dmark meg 3ghz-et ír szemben az everesttel és a cpuz-vel (2ghz)
-
lipi67
nagyúr
válasz
nightsong
üzenetére
Hogy tudsz 5MHz-es lépésekkel haladni?

Természetesen nem baj, ha nem pont annyi, nehogy már a ramhoz nézd (hogy pontosan kijöjjön) az FSB-t.-adatlapodat töltsd ki légyszi, mert senki se fogja keresgélni, hogy milyen is a géped, s inkább esetleg nem vszol a kérdésedre..- (most nem pont magamról beszéltem, bár így hajnal feléés se keresgetem..-
(#11025) Mika1227: 65-ös proci, adj neki feszt nyugodtan, a mostani kevéske. Nekem is volt egy 1,35-ös VID-es 6750-es, az antituningos volt, de 3,7-et (3720) ment 1,5V-on (valós).Utána adhattam neki 1,7-is, nem mozdult az átkozott

-
Mika1227
őstag
Nem hiszem le, hogy 3,1-nél nem megy gyorsabbat a procim! Asus P5K, DDR2 800MHz, E6750 1,35V 3,1GHz-en 390FSB-vel megy most de ha egy kicsit is fentebb (400FSB) állítom már nem jó hibázik a tesztprogi!

-
nightsong
csendes tag
válasz
zoo8800
üzenetére
Ugye csak 5mhz-es lepesekkel haladjak?
Az a baj, h nem tudom pontosan beloni a memori a mhz-et 800-ra, mert csak elore beallitott ertekek vannak (2, 2.5, 3, stb) es azokkal nem jon ki pontosan. Ha kissebb az baj?
333-rol felemelem az fsb-t mondjuk 340-re, mentem biosban, ujraidul a gep, de marad 333-on az fsb, ez mitol van?
-
sz.j
nagyúr
-
zoo8800
veterán
-
nightsong
csendes tag
Sziasztok! A gepem:
GA 965P-DS3 rev 2
E 6750 (2.66 Ghz a gyari orajel)
2 Gb DDR 2, 800mhz ramFel szeretnem huzni a procit 3Ghz-ig, ha jol tudom ezt feszultsegemeles nelkul birja a proci.
Eleg ha az fsb-t feluzom vagy mas dolgokat is kell allitanom? Ha igen mit?Elore koszi a segitseget, mert lama vagyok ehez

-
CheaterBandi
tag
Hello!Szeretnék venni egy komoly Léghütést ami birja a tuningot rendesen E8500 mellé lenne mit ajánlatok ?(nem gond ha 10e felett lenne)
Kössz:András
-
dvd_R+
őstag
sziasztok tunningolásban kérnék segítséget a configom
LAP: P965-DS4
Proci: E6420
Ram: 2X 2GB DDR2 1066MHZ Ballastix Crucial
VGA: Gigabyte Gts 250 1GBAki tudna segíteni azt meg kérem vegyen fel msn en ott a leg gyorsabb és ész szerűbb de h a nincs msne netalán..
akkor privátban írjon köszönöm 
MSN: herceg1990@freemail.hu
-
Kecuhun
senior tag
Egy C2D E8400-as (C0 step.) procinak mennyi feszt kell adni kb., hogy elérje a 3600 ill. a 4000 Mhz-et? (Asus P5KC alaplapom van)
-
ged667
csendes tag
Sziasztok!
A változatosság kedvéért Én is egy Q6600-at (G0) birtoklok, és a kérdésem a következő lenne:
Az alaplapom Gigabyte GA-P35-DS3R, a memóriák Kingmax 2GB 800Mhz x 2. Olvasgattam picit és nekem most 3.2 Ghz megvan stabilan, de hozzá irreálisan (?) nagy feszt kíván a proci - 1.4875 Ennyi kell hozzá, hogy stabil legyen. A beállításam a köv.:
multiplier:8x
fsb:400 mhz
pci-e freq:100
m.timing:5-5-5-15
feszek:
proci:1.4875
memória:mindenhova +0.2vProci hűtő:Artic Freezer 7 pro
Hőmérsékletek:100%-os terhelés alatt <60°C (~55°C)Lehetséges, hogy valóban ennyi kell neki, vagy Én rontottam el valamit? Az alap fesz 1.325 (legalábbis bios szerint)
Köszi
-
-
Arpee78
senior tag
Üdv! Az alaplapom bios-a a deovervoltage mellé azt írja "Warning: Chipsets and CPU may demaged or reduce life cycle when deovervoltage"
Elhiggyem neki?
-
szkrisz
tag
válasz
Joe215
üzenetére
hát ha nem akar engedelmeskedi a ram, akkor nem akar

jó az
majd én is miután kitakarítottam, meg újraraktam a gépet, én is tuningolok egy picit, igaz én nem ekkorát, csak olyan 300-400Mhz-et a cpu-n, mert csak a gyári hűtőm van és nem akarok így feszt emelni, ennyit meg még bőven elbír a karim alap feszen
a ramjaimat viszont nem fogom kimélni...
olyan 840 MHz-en szeretném járatni őket cl4-en 
majd rakok fel képeket, ha elkészült és stabil a rendszer!!
K!LLeR: az auto fesz azért lehet baj, mert az alaplap esetleg több feszt ad a cuccaidnak automatán és az annyira nem jó a rendszernek se
-
fasirTTT
őstag
a E4600-as procim 12 x 250-n van
az nemgáz?
vagy valahogy máshogy kéne csinálni?
2 x 2,4GHz-ról most 2 x 3GHz lettéletem első tuningja
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

E5200@3,8, és egy NV8800GTS@600/900 Prime és Atitools egyszerre
(minden fesz normál értéken)

Nézz utána, hogyan gyártják a CPU-kat, nincs 2 ugyanolyan darab.

akkor privátban írjon köszönöm