- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17784 üzenetére
Néha (egyre gyakrabban) nem értem az embereket. Miért Oluv-nak ír?
Talán azt hiszi, hogy ő csomagolja az asszonnyal és a gyerekkel személyesen minden egyes példányt?
Írjon az Earfün-nek vagy az amazon-nak.Ez nekem sem kerek (itt a teljes beszélgetés). Oluv válasza sem. Olyan mintha egy teljes szállítmányt nem találnának. Később meg már azt írja, hogy a "prime day" miatt tojik az egészre az amazon.
Mindegy, én türelmesen várok. Érdemes idegeskedni? Nem. Gyorsabban ideér, ha mást idegesítek ezzel? Nem. Sajnos a mai világba van az így, hogy lassabban jönnek meg dolgok. Bárcsak örökre ez lenne a legnagyobb gondunk a világban ... -
SSlyTR
senior tag
válasz
carl18 #17778 üzenetére
Kb 2 orval kesobb, 1 password resettel es meg egy rendelessel egyutt megjott minden email 1 percen belul
Nekik az email szerveruk lehet bitang vacak.
Igen, sikerult ma 2 earfun cuccot is rendelni, nem ez volt a terv, de 70% engedmeny az 70%. Meg csak fele annyiba se kerult a fules, mint a kiszemelt air pro 4, es tudasban kb ugyanott vannak.
Es igen, 1 hete meg en is temettem a markat, meg most is tartom, hogy amit el lehetett szurni ezzel a kupon akcioval, azt elszurtak.
Email kommunikaciojuk kritikan aluli... Viszont a kuponjaik jok -
SSlyTR
senior tag
válasz
carl18 #17776 üzenetére
Mondjuk a magyar earfun nekem meg mindig nagy talany. Pl miert arulnak olyan earfun hangszorot, ami a hivatalos oldalon soha nem szerepelt. Es nem arrol van szo, hogy 1-2 hettel elobb megjelentettek. Az EarFun UBOOM Raver-t 3 honapja aruljak.
Arban meretben kb ez a sencor kategoria. Siralmas 6 oras lejatszasi ido (gondolom fenyek nelkul, felhangeron), nem nez ki jonak a muanyag. De earfun logo rajta van.
A jVC mondjuk 50ezer felett van, alzan akcios most, de szerintem egykutya.
Megrendeltem en is az X-et ma, sikeres rendeles megjelent a weboldalon (sajnos rendelesi szamomban nincs 06, mert most van a 6 eves evfordulojuk sok akcioval...), de email errol azota se kaptam. A fizetes sikeres volt, 41.300 forintot vontak le, email seholIdegesit azert, elmentettem az utolso oldalt a rendelsi szammal. Irok is nekik, hogy mi van. Gondolom feldolgoztak a rendelest, de ilyen meg nem volt, hogy 1-2 percen belul ne kapjak email egy vasarlasrol.
-
SSlyTR
senior tag
válasz
carl18 #17770 üzenetére
Hát attól, hogy papiron jónak néz ki egy ilyen hangszóró, egyáltalán nem biztos a valóságban is jó.
Ha csak azt nézem, hogy Alan egy hangszórót felejtőssé tesz, mert egy tartományban nem olyan. Akkor egy ilyen nagy fikázást kapna.
De ezen az áron van a JVC XS-E843, ami talán nagyobb név. Jobb kezelőfelülete van, akksiban is jobban bíznék. Bt5.3, nem tudom a sencornak milyen.
Ez viszont 1-1ben az UBoomX kategória. Nem hinném, hogy van olyan matek, hogy ne érné meg az early bird kuponos (fel)árat az earfun. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17713 üzenetére
Pár perce olvastam én is. Az amazon-os sztori egy dolog, de olyan mintha nem vágná, hogy mit csinál az Earfün.
Sokáig én is úgy voltam, hogy ~90%, hogy megrendelem, hogy megjelenik, de most mégis hezitálok. És nem azért mert nem hinném el azt, amit Oluv mond, hanem azért mert azt nem, amit az Earfün kommunikál, ill. ahogy cselekszik.
Ha engem megbíztak volna (a konkurencia), hogy épüljek be a cégbe, és cse***em el a következő termékük startját, lehet nem tudtam volna ilyen profin intézni a dolgot.
Amit "kellett" elszúrtak: korai megjelenés hibás fw.-vel, nulla kommunikáció. Az oldalukra fel van töltve egy videó, amin Oluv elmagyarázza a preset-eket, amik persze – hála a hibás fw.-nek – pont nem úgy működnek. A tetejében a videó "unlisted". Vagyis, ha nem akadsz rá valahol a direkt link-re, a büdös életben rá nem találsz. NORMÁLIS???!
Csóri Oluv azt se tudja (ez látszik az írásából), hogy itt Magyarországon kb. 1 hónappal korábban már (hivatalosan!) kapható a hangszóró.#17715 SSlyTR
" ... akkor nagyon nagy bukta lehet ez a hangfal."
O.K., csak erről ki tehet? Oluv helyében nagyon csúnyán lepirítanám az Earfün-t. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki hezitál, ill. biztos akad olyan érdeklődő is, aki lazán elengedi az egészet."És szerintem ez csak az earfun hibája."
+1"Alan mit fog erre mondani
Tuti teszteli ... "
Hááát, nem tudom. Lehet ő már ezt elengedi. Így is próbált elég korrektül hozzáállni a dologhoz, de minek segítse az Earfün-t, ha az ő fejére is tojnak. -
SSlyTR
senior tag
válasz
carl18 #17713 üzenetére
A lényeget lehagytad. Az ő linkjére kábé 600an iratkoztak fel, de kevesebb mint 100an érvényesítették. És írt még arról, hogyha kevés a kezdeti eladás, akkor nagyon nagy bukta lehet ez a hangfal.
Szóval nem nagyon fogy ez a hangfal. És szerintem ez csak az earfun hibája. Én is úgy készültem, hogy az év vétele lesz ez, de mégse rendeltem még meg.Illetve, hogy aki 0.38 fw-el tesztelte, az rakja fel az újat, ami elérhető holnaptól. Tesztelje újra és azt is tegye közzé. Alan mit fog erre mondani
Tuti teszteli, de meglesz a véleménye
Most igényeltem én is egy kuponkódott tőle. De nagyon elment a kedvem. Illetve nem biztos, hogy feladnám az asztali használatnál a 2 uboomL-t. Sztereó vs egyoldali hangforrás. Majd megálmodom, attól nem félek, hogy nem jutna ebből az eresztésből.
-
carl18
addikt
válasz
carl18 #17712 üzenetére
Oluv írt patreon oldalra az amazon vissza tartja a Uboom X hangszórókat.
meg hogy a 0.38 firmware nem végleges és az nem rendes dolog azzal tesztelni.
A outdoor EQ beállításokkal keveredik a hang.
A 0.39 viszont már elérhető és azzal lesz igazi a hang.Így nagy kérdőjel mennyit fog csúszni a termék. Amazon szállit majd de ismeretlen okból vissza tartja.
-
SSlyTR
senior tag
válasz
carl18 #17697 üzenetére
Én csak a linket néztem, amit küldtek. Redditen valakinek horvátból már out of stock...
Viszont a globál oldal nehogy eu kívüli legyen, mert vám + áfa + kezelési költség az már sokkal drágább mint magyarból.És amúgy igen, 41ezerért itthon körbe lehet nézni mik vannak. Jbl c5 is 10zel drágább.
W-king x10, d10 van ilyen áron. -
carl18
addikt
válasz
carl18 #17693 üzenetére
Ne nekem 41500 volt OTP-n keresztül a (Kártyás művelet) Ahogy a OTP írja.
Amúgy én ezért vásároltam USD-be mert úgy olcsobb valamivel mint euroba.
Ha meg is jön elsőnek nem veszem maxra, várom ameddig a Final firmware majd kijön rá. Szerintem fél hangerőn is tiszteséges hangot add majd, kíváncsi vagyok rá nagyon.
2-8 napot ír szállításnak, most biztos nagy a kereslet a újdonság miatt. -
SSlyTR
senior tag
válasz
carl18 #17668 üzenetére
Hát ez nagyon gáz, amit az earfun művel. Kicsit ki is ábrándultam. Pedig már dörzsöltem a mancsom, hogy akkor csinálhatom a nagy csoportképet az L-ekkel, X-el meg a TWS fülesekkel. De úgy néz ki elmarad.
Az se szimpi, hogy Oluv rengeteg munkát beleölt, kihozza a maxot az X-ből, miatta kap jó értékelést. Tulajdonképpen eladja az új hangszórót, de fizut nem kap csak ha az ő linkjét használják a vevőkAzt nem tudom, hogy az early bird X-el 0.39 fw-el jönnek-e. Alan a 0.38at kapta, azt nem tudni mikor kapta meg. Szerintem 1 hónapja már nála lehetett. De jogosan monja, hogy nem cserél fw-t mert egy átlag vevő nem fogja cserélgetni, azzal használja, amivel gyártották.
De az is gáz, hogy 0.38al mondanak rossz dolgokat, erre az a reakció, hogy a 0.39ben minden javítva lesz... Hát bakker ez komolytalanÉs akkor ez a megjelenési mizéria, kuponos reklámok, az appban is (Alannek ezzel indult az app, nekem csak az értesítésekben van/volt). De magyarban mar kapni lehet 1 hónapja. Viszont, aki a kuponra várt az nem kapott. Nagyon amatőr. Nézzük meg egy samsung, xiaomi vagy bármi nagy gyártó új termékének bejelentését, tesztjeit, forgalmazását. Egy napon indul az eladás az egész világon és előtte este mennek ki a hivatalos tesztek. Nincs semmi szivárogtatas, nincs más teszt róla.
Amúgy a tribit sb-tal szemeztem, jobb forma és eddig az vezette obvious-bird listáját. Most az X vezeti már. Megjegyzem az a lista is tartalmaz ellentmondást más tesztekkel ellenben. De a tribit is elfosta az ujabbak gyártását.
Hát én nagyon csalódott vagyok. (Ezt lehet megírom az earfunnak is.)
-
SSlyTR
senior tag
válasz
carl18 #17666 üzenetére
A magyar earfun oldalon is érvényes lesz a kupon? Tudja valaki? Bár mondjuk még nem kaptam meg a kuponkódot.
Oluv videói alapján nagyon sokrétű cucc ez. Studio módot Alan is szerette. De kültéri boomboxként is jó, hát még beltéren.Én is most nagy dilemmában vagyok, mert 112dodoért kellene, de 160ért nem. Annyi a tribit is, de abbol xarabbak az ujabb gyártásuak.
Lehet később is lesz akcióban, csak mennyire lesz akciós...
Ami zavar, az leginkább a formája. Jobb lenne szövethálós borítás, és nem ennyire szögletes. Mondjuk az x10 w-king a legjobb forma/méret szerintem, csak hát az meg nem szól ilyen jól. A d10 jobb, azzal hasolította össze oluv felesége, kb egyformának tűntek. De az tényleg bazári a 25cm-es wking felírattal.
Az x20nak meg úgy elszállt az ára... És az már brutál méretű.Lehet marad egy ideig a dupla uboom L, az elég szépen szól. Csak nekem néha hiányoznak a nagyon mélyek.
-
Wolfskin
őstag
válasz
carl18 #17654 üzenetére
Igen, ezeket a termékeket már nem mérnökök tervezik, hanem kontrollingesek a marketingesekkel karöltve. Akkor örülök, hogy az első szériás jött össze egy húszasért. A többire (LDAC kodek, BT 5.2 stb.) meg ott lesz a Fiio Q15, ami úgyis mindig nálam van ilyenkor a füles miatt. És arról aux.
Meg arra is gondoltam, ha majd szétszedem, mert aksit kell cserélni benne, akkor megpróbálkozok némi akusztikai csillapítóanyaggal Már csak a játék kedvéért is.#17655<Adamsky> Ilyen formában még nem A-B teszteltem, de majd. De ne kezdjünk ilyen végeláthatatlan vitába, hogy két kábel közti különbség létezik-e, meg hasonlók, mert pro és kontra sokan égtek már máglyán emiatt
, de ha belegondolsz, egy pc tele van mindenféle interferecniákkal, zavaró jelekkel, elektromos zajjal, (már csak a kapcsolóüzemű táp miatt is, ami biztosan nem akusztikai szempontok szerint szűrnek), szóval egy pc alapvetően nem zenélésre kitalált célhardver. Szerintem.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17648 üzenetére
Hö-hö, ezt én is link-eltem korábban. Sejtettem, hogy nem túl acélos cucc, de nem gondoltam volna, hogy ennyire f*s.
Keresés közben akadtam erre. Majdnem leestem a székről. 137e FtLe kell rippelni a CD-ket MP3-ba, és kész.
Korábban röhögcséltünk azon, hogy az Az "audiofil háziasszony" biztos Oluv felesége. Erre tessék!
Nem kísérteties a hasonlóság? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17624 üzenetére
"Igen, sajnos nekem se jön át videón keresztül a Uboom X hangja."
Erről a Jay's Straight Up csatornán lévő videókról beszéltek?
Az egy dolog, hogy szvsz. a csávó nem valami jó mikrofonnal dolgozik, de ennek ellenére tényleg vannak érdekes dolgok.
Az egyik a 80%-nál történő nagy ugrás. Vagyis az addig OK, és jó is, hogy több hangerőlépcső van, de az annyira már nem, ha a skála nem lineáris.
A másik a ~90% körüli / fölötti torzítás. Ez számomra érthetetlen.
Az a baj, hogy Alan nem nagyon töri magát az Uboom X teszttel kapcsolatban (a Insta oldalán olvastam). Úgy látszik még elevenen él benne a csörte, ill. az amit kapott Oluv követőitől. Szóval nem tudom, hogy fogja-e egyáltalán tesztelni okt. 8-ig (vagy utána). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17616 üzenetére
Ahogy az egyik kommentelő találóan megjegyzi, lehet ő Oluv felesége."Reméljük nem mennek el a Soundcore marketing irányába! :d"
Nagy a kísértés. Úgy látom már a Tronsmart is ezt csinálja.#17617 Tybike81
" ... még sehogy se rendelhető?"
A gyártótól nem, de itthon (picit drágábban) már kapható. Logikát ne keress benne! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17530 üzenetére
"Ma Oluv rakott új videót ... " – még nem láttam. Majd sort kerítek rá ...
"Még a Tribit Blast 2 lehet érdekes ... "
Lehet jó lesz, de számomra mégsem annyira érdekes. Az UBoom X is határeset (méretben és teljesítményben). Nekem utóbbinak a 2/3-a elég lenne méretben és teljesítményben is." ... a mélysugárzó a határát meghaladja és ezért torzít."
Igen, volt ilyet, de ott Oluv visszavett a "tűzből". Ezzel nem lesz gond."Talán az Earfun ezért változtatott a firmware-n?"
Nem. Itt leírja, videóban pedig beszél is róla, hogy mi a szitu. Röviden: Oluv beállításai, a több hangerő "lépcső" (ami tök alap kellene, hogy legyen minden bt. hangkeltő esetén, de nem), dynamic-EQ (alacsony hangerőnél még emel egy kicsit, hogy a dinamika megmaradjon) és egyéb bisz-baszok miatt a DSP-t csapágyasra járatta, ami így nem képes a TWS módot problémamentesen kezelni. Gondolom már nem opció az DSP cseréje ... szóval marad az fw. csere-bere kábelen azoknak, akiknek a gyári (ami szintén nem tűnik rossznak) nem felelne meg." ... össze hánynak valami egy dobozba ... " – olvastad Steevy84 sztoriját? Ha, ez tényleg így van, akkor már a Soundcore is itt tart.
#17537 Wolfskin
Igen, épp írni akartam, hogy lehet ez az egész már nem ér ennyit. Én spec. a Soundcore Motion+ -t ajánlottam volna, mert méretéhez képest igen tisztességesen szól. Az üdvözlő hangok pedig az app-ból kikapcsolhatók, így síri csöndbe tud be- és kikapcsolni. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17082 üzenetére
Amikor már azt hinnéd, hogy ennél nincs lejjebb ...
Sikerült ezt is elcseszniük. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17135 üzenetére
... és most már úgy tűnik véglegesen. Legalábbis ezt írja a Patreon-os oldalán. Csóri egy rakat régebbi videójához se fér hozzá, és nincs róluk backup-ja se. Ez mondjuk elég nagy kapufa ...
Én egy kicsit még attól is tartok, hogy az UBoom X-ből se lesz semmi. Legalábbis nem az ő hangolásával.
Isten bizony nem értem az Earfün-t. Miért nem hagyják, hogy nekik dolgozzon? Szerintem nem kérhet sokat. Amit viszont behozna azzal, hogy elterjedne a márka jó híre, viszont egy csomót keresnének.
Ezzel szemben most valamilyen - elég egyszerű - saját-márkás fejhallgatón töri a fejét. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17058 üzenetére
"A 4.3 firmware mindenre elég lehet ... "
Nem tudom átment-e a lényeg? Nem kell fw.-vel b@**akodni, max. csak akkor, és csak akkor is egyszer, ha most akarsz Uboom L-et venni. Van végre app support, benne több hangzásképpel és custom EQ-val.
Ha, a haverodnak van, kipróbálhatnátok ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17005 üzenetére
"Így az Earfun le fed minden réteget, hordozhatónak ott lenne a Uboom L."
Most erősen elgondolkoztam, hogy ha jön az X, akkor nem csak a Boom megy, hanem a Motion+ is. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17017 üzenetére
" ... az új anker hangszóróktól nekem nem esett le az álam."
Nem csak a tiéd ..." ... elvárható legalább egy GoPlay2-őt fogjon be."
Nekem most már szent meggyőződésem, hogy az Earfün hangszórója ilyen lesz. Sőt, szerintem a 3-ast is ..." ... esetleg a Tribit Blast." – igen, az egyértelmű "best buy" (ár - hangzás - teljesítmény), de ez az új cucc jobb lesz.
"Neki kellet meg ragasztani."
Egyfelől nem kellett volna (ill. előtte levideózni), mert tapasztalatom szerint nagyon korrekt a support. Simán küldtek volna helyette másikat ...#17015 Klon
"Most 2db motion+ -om van tws-ben használva. ezeket cserélném jobbra, ha van."
Ár-teljesítmény szempontból szvsz. nincs jobb. Sokkal több pénzért ott a Go + Play! 3. de inkább várd meg az Earfün új hangszóróját. Hacsak nem sürgős ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17005 üzenetére
Ez a cucc 180 Eur-ért is k. jó vételnek számít majd. Én kicsit meg is lennék lepve, ha ezt az árat tudnák tartani.
A videók ill. a hangszóró hangzása elgondolkodtató ...
Több kérdés is felvetődik bennem:
1. Ennyire minőségi lenne ez az Earfün hangszóró? Prémium hangszórók, hangváltó, esetleg hangszórónként külön erősítő? Nem hiszem ...
2. Ennyit számítana a hangolás? Vajon más – még nevesebb gyártó – miért nem fektet erre nagyobb hangsúlyt?
3. Lehet többe kerül a (hang)mérnöki munkaóra, mint írni egy app-ot, amivel a user kezébe adnak egy 5-7 sávos eq.-t oszt' lehet szórakozni?
4. Vajon hogyan szólhatott ez a hangszóró, mielőtt Oluv kezelésbe vette?
... és még megannyi izgalmas kérdés. -
Peaceliker
addikt
válasz
carl18 #16944 üzenetére
Azért nem látom ennyire szürkén a dolgot, illetve nem félek igazán attól, hogy nem lesz két. PayPal eddig amúgy is megvédett ha gáz volt.
Igazából csak ciki akit előadtak ezzel a semmi témával<Adamsky>
Azért kéne válogatni a munkavállalók között vagy ha agyon vannak terhelve akkor venni fel népeket. Persze dolgoztam contact centerben, tudom mi hogy megy és hogy sehol nem jellemző az orrvérzésig hajtása az embereknek.
De azért olyan ügyfélszolgálatból sem egyel találkoztam ahol vér profik vannak (hobbyking hogy kintit mondjak). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #16867 üzenetére
" ... azt is néztem az adott hangszóró mennyire áll hozzá reálisan az adott zenéhez."
Szerintem ez a legfontosabb paraméter. Szólhat valami első hallásra (!) élvezetesen úgy, hogy a hangzása nem fedi a valóságot. Erre jó példa a Liberty 3 Pro fülesem. Ott nincs az, ami a mai Soundcore hangszórókra jellemző. Kellően mélyre le tud menni, és a magas hangok sem hiányoznak. Az énekhangért kicsit "küzdeni kell" (→ eq.), de megoldható a dolog. De, nem is ez a lényeg! A mélyek. Igen mélyre képes lemenni bármiféle torzítás nélkül, de ez nem volt elég annak, aki az alap-hangolást végezte, hanem picit (nagyon?) meg is tolta a mélyeket. Ennek köszönhető az, hogy elsőre minden (!) nagyon dinamikusan szól. Hosszabb távon viszont előbb-utóbb az embernek fel fog tűnni, hogy kissé egysíkú a hangzás, ill. azok a számok, amelyekben alapból sok a mély nagyon dübörögni fognak. Egyszerűen fárasztó hallgatni (ezen sajnos az eq. sem segít, mert 100 Hz az utolsó sáv, aminél bele lehet nyúlni a hangzásba).
Kicsit olyan ez, mintha egy erős autóval csak csikorgó kerekekkel tudnál meg elindulni."Uboom X már versenghet a Go+Play 3 verzióval ... "
Oluv ugya azzal is összekóstolta ...... és biztos nem tette volna, ha nagyon lebőg.
Egyébként Alan kedvenc hangszórója a Go+Play 3 ...#16866 Peaceliker
" ... addig most több videóban is szimpibb volt ahogy B2P szólt."
Nem kötekedésből kérdem: pl. melyikben? Én egy kezemen, – sőt talán 3 ujjamon – meg tudom számolni, hogy hány olyan videó van, amely alapján össze lehet hasonlítani a hangszórókat. A rengeteg kutyaütő / botfülű / kilóra megvette tesztelő mellett az a legrosszabb, hogy a többség nem képes / hajlandó rendes binaural mikrofonra beruházni. Belehallgattál pl. annak a pojácának a videójába, amit link-eltem? Nos, az alapján a B2P és a Stormbox Blast is egy vödör csavar.
Alan-ról és Oluv-ról már esett szó. Más kategória, de elég jó cucca lehet a DLX Willington csatornát üzemeltető csávónak. Meg van még valamilyen német nyelvű oldal ... de azt most nem találom." ... ha tudtok rendelhetőségről valamit szóljatok
"
Észre fogod venni, ha megjelenik, mert legkésőbb akkor szerintem fel fog pörögni a fórum#16870 Seraph 16
"A UBoom X-ről lehet tudni, hogy az ldac-ot fogja-e támogatni?"
Én szinte biztosra veszem, hogy nem ... és sajnos mást sem. Ha az SBC mellett tudna még AAC-t, az nem volna rossz. Max. szerintem erre lehet számítani.
Bt. hangszórónál szvsz. overkill az LDAC. Fülesek esetén is csak az igazán jó(l hangolt) példányok esetén jön ki a különbség."De most, hogy felfutottak, szeretnének egy sokkal nagyobb vásárlói közönséget megcélozni ... "
Ez sajnos eléggé gyakori. Vérszemet kapnak, és olyankor nem a tech. csapatot pumpálják fel, hanem a marketing osztályt. -
Peaceliker
addikt
válasz
carl18 #16869 üzenetére
Persze egyébként meg az a lényeg, hogy tulajnak jó legyen. Ismerősöm is tök jól elvolt a t6 max al. Meg ilyen 3ft os fülesekkel is.
Amúgy igen, ha audiofilkedni akarnék, akkor tuti nem bt-s szarokkal baromkodnék
Nekem is kertben szól néha, hogy megtörje a gyerekek üvöltésének monotonitását, meg utóbbi időben edzek és oda kell némi pushSeraph 16
Viszont ahhoz, hogy ezt elérhessék aktív socialmedia részvétel kell. Reddit, fb, tiktok, fene tudja. De ezt nem nagyon látom náluk.
Ez a 20-30db yt videó annak jön majd fel aki eleve ilyesmit keres. Oké, okosan mellé tesznek egy jbl-t, tudják, hogy bukik mellette (bár ár érték aranyosan nem is) , de kereső algoritmus hozza majd legalább a cuccukat.
De kétlem, hogy ez elég ahhoz hogy elinduljon a hypevonat.Amúgy ár érték arányban talán még mindig jók. ANC-s fejest kerestem, hozzájuk jutottam rövid úton. És persze megint az hogy van picit jobb 2x áron, de ár érték arányban mellettük döntöttem (q45) ebben is és elégedett vagyok
-
Peaceliker
addikt
válasz
carl18 #16867 üzenetére
Sok ha jön, de ha feltétlen kellett volna valami itt 200 eur körül, ha nem adnak egy kisebb hangszórót ami kéne és ha egyáltalán tudtam volna volna a tribit akcióról.... Akkor lehet én is azt vettem volna. Bár mérésektől eltekintve több videóban is B2P hangja volt szimpibb mint sem blast-é.
De azt aláírom, hogy soundcore ezzel a kütyüvel most elment a pofátlanul hype marketing felé... Ha így folytatják és social médiában ügyesek (amúgy nagyon döglött az fb oldaluk, butaság ez), akkor még lehetnek a "kis" jbl -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #16861 üzenetére
" ... és itt is meglepető az Original tracket ... " – számomra ez mutatja mindig a legtöbbet. Én nem "maxi mélyeket" akarok – mindig (!) –, hanem azt a hangzást keresem, ami egyenletesen, de tág határok között (elég mélyre, és elég magasra) van.
Másképp: pont annyi mély legyen, amennyi a zenében, de ha az "nagyon lent" van, akkor ott is legyen képes megszólalni. Hát, a BP2 sajnos nem ilyen."Mert volt Motion Boom volt mélye stb de nem az a Harman Kardon fajta deep bass."
De, az egy jó ár-teljesítmény arányú hangszóró. Nekem azért is van meg még mindig. Vannak zenék, amik nem szólnak jól rajta, de kertbe, sütögetéshez, EDM muzsikát hallgatni, szinte "hibátlan".
A BP2 viszont már nem annyira jó ár-teljesítmény viszonyú. Házon belül is akad jobb (az előd). Az pedig, hogy az 1-1,5 éves Tribit is lenyomja ... hááát ...Az UBoom L-el szenvedett Oluv. Persze, kihozta belőle a maximumot, de azért az egy kicsi, és olcsó hangszóró (nem túl minőségi driver-ekkel).
Az UBoom X-el szerintem könnyebb dolga volt. Jóval nagyobb hangszóró, ill. ebben a méretben már nem kell "10× árat" fizetni azért, hogy úgy szóljon, mint egy (még) nagyobb hangszóró. Az alapján az egy publikus videó alapján nagyon ígéretes.#16860 Peaceliker
"Ha tud attól picit többet ... "
Tudni fog, de abban nem biztos, hogy lesz köszönet.
Nézted a videót? Vagy azt, amit a #16859-be betettem?Ezt nagyon nem lesz jó hallgatni. Nézd meg a nyilat, amit betettem. Az elődhöz képest több lett a mély, de amolyan "mid bass", és nem "upper" vagy "low / sub".
Arról nem is beszélve, hogy a számban eredetileg hol, és milyen mennyiségben van a mély (piros karika).Egyébként érdekes, de Isten bizony bennem is felmerült az a kérdés, amit - ha jól értem - Alan is pedzegetett a videóban. Magyarán, hogy a ledek nem lesznek-e káros hatással a passzív membrán működésére? Ő ugyan nem említi a led-eket, de magyaráz valamit a membránok "bekötésével" kapcsolatban, ill. azokat okolja, amiért nem tud igazán mélyre menni.
-
Peaceliker
addikt
válasz
carl18 #16858 üzenetére
Nekem must have érzés motion boom plushoz képest jött. Ha tud attól picit többet, jobban is néz ki, én örülök.
Amikor MBP t vettem, akkor előtte volt egy motion boom (az ment is el, mert amit tudott extra mélyet, azt már 60% körül el is bukta), de akkor egy tronsmart bang-et váltott (az meg a DOSS soundbox xl-t amúgy).
Na de amikor MBP t vettem az volt 50k, akkor még stormbox az 80-90e volt. Annyival nem tudott többet. Ez olyan, hogy jbl ek jobbak voltak, de 2x áron. Ár érték arányban annyit nekem nem ért a kis plusz.Most ér-e ennyit? Lehet amúgy nem, de most kicsit költök magamra, mostanság úgyis agyaltam ezen. Sokszor ha veszek magamnak valamit akkor lelkiismeretem furdalásom van és ezen dolgozni akarok. Mert amúgy belefér, kurva sokat tettem azért az elmúlt 10 évben, hogy ide jussak, most meg valami miatt még bánt is ha élek vele. Szóval ez ilyen kúra szerű is nekem
De ezzel az uboom X el belém vertétek az ideget. Ha lesz átlag halandó által is elérhető teszt, szóljatok
Szerk: ja meg a kis gagyi motion 100 ajcsi amivel engem nettora behúztal ankerék, úgyis akartam felségemnek valami kis apróságot
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #16857 üzenetére
Ahogy korábban írtam ez a UBoom X nem igazán az a hangszóró, amit keresek, de most mégis megmozdított bennem valamit. Oluv videójában nagyon szépen szólt. És, igen, itt úgy tűnik megvannak azok a mélyek, amik eddig a Soundcore hangszóróiból hiányoztak. Mindeközben a magasak is szépen (nem karcosan, ld. X600 pl.) szólnak.
Én még csak belenéztem Alan tesztjébe (az elejét láttam), de ezt már most ide tenném:
Ezt sajnos fülre is hallatszik. Jó-jó, de ... na!Ha 180 Eur / $ körül kidobják az UBoom X-et, akkor az már annyiért is nagyon bestbuy lesz, és alá fog vágni a többi hangszórónak (árletörő hatása lesz).
-
Peaceliker
addikt
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #16853 üzenetére
Megelőztél
... épp most néztem meg én is a videót. Kicsit az elején felhúztam magam, hogy hogyan lehet a két hangszórót összehasonlítani, de aztán ezt elengedtem, és csak aJBLEarfun UBoom X hangját kezdtem el figyelni. K. nagy hangszóró, de nagyon szépen szól. Ez sem egy szépség, de nem fáj ránézni (mint a Tribit-re).
Kicsit beleolvastam a hozzászólásokba. Saját elmondása szerint Oluv nemrég fejezte be a hangolást, szóval szerintem nemsokára (1 hónap?) várható a bejelentés.
Ez azért oda fog ba...ni. Az Earfün-t ismerve szerintem lehet árba is alá mennek picit a Boom 2 Plus-nak. Izgi lesz.Hö-hö, mit találtam.
Ez pedig Oluv egyik fizetős videójának a borítóképéből van:
Jó régóta dolgozhat rajta ... -
cidalain
veterán
válasz
carl18 #16638 üzenetére
Azért is írtam, amit írtam. Sem árban, sem teljesítményben, sem egyéb szinten nincsenek egy polcon az említettek a Boombox-szal, így az összahasonlításuk irreleváns.
Az mondható, hogy a Boombox k jó cucc, és hogy értelemszerű hogy bármi másnál jobban szól aminél persze 5-6x többe is kerül. De ez nem feature, hanem azért van, mert egész egyszerűen ez egy másik ligás játékos. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #16560 üzenetére
" ... egy hangszóró esetén sose rossz a jobb codec ... "
Igen, de mindez lófüttyöt sem ér, ha minden mást érintetlenül hagynak (erősítő, hangváltó, hangszórók). Megnézném én azt az embert, aki egy X500-ből vagy pláne egy Motion 300-ból kihallja, hogy éppen LDAC-al szólal-e meg vagy AAC-val.Fej-, ill. fülhallgatóknál picit más a helyzet. Ott sokkal hamarabb kijön a jó codec előnye. Ezért nem is értem pl. a Bose-t (ld. hcol7 hozzászólása), hogy miért nincs benne legalább aptX. Én pár hónapja nyergeltem át egy Soundcore Liberty 3 Pro-ról egy Technics EAH-AZ80. Már a Soundcore-nál is hallani lehetett az LDAC előnyét (az AAC-hez képest), de a Technics-nek még ezt is sikerült überelnie ...
" ... egy Bluetooth hangszórót 10 évre. Most még overkillnek tünik a LDAC de később jól jöhet hangminőség szempontjából."
Ezt nem értem.Ha egy hangszóró most - a vásárlásakor - semmit sem profitál az LDAC-ból, akkor később, hogyan fog?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #16554 üzenetére
"A kép alapján tetszik ... " - én ez alapján viszont picit attól tartok, hogy csak a zene "két vége" lesz majd hallható. A "tuc-boom" és "cssz-cssz". A kettő között meg semmi.
De, majdbiztoslehet jön a Boom 2 Plus, aminél a csipogókat kisebbre veszik, feljebb tolják, ki a sarkokba, és akkor - szemre legalábbis - elfér majd két akkor hangszóró, mint a Soundcore 2-ben vagy a Motion+ -ban.Codec: az LDAC ezekbe overkill, de az aptX simán el kellene, hogy férjen. Persze utóbbinak akkor lenne értelme, ha a plusz hangszóró nem azért kellene, hogy hangosabb tudjon lenni, hanem azért, hogy tisztábban is szóljon. Ahhoz pedig - ahogy Alan is elmondta már párszor - tisztességes hangváltó kell.
#16557 Sys85
" ... nem érint, almás telefonról szól a zene."
Rohadt egy pech.
Egyszer talán majd az almánál is eljutnak oda, hogy betegyenek valamilyen komolyabb codec támogatást a telefonjaikba (fej- és fülhallgatóikba) -
hcol7
senior tag
válasz
carl18 #16554 üzenetére
nekem is van boombox3, rohadtul "zenei" is tud lenni a bydesign "b*szatos" melydompingen kivul, de valahol azert mergesit, hogy nem tamogat normalis bt codecet. bose ugyanez... van quietcomfort earbuds II is a tulajdonomban, gyonyoruen szol, de semmi ldac/aptX ottsem. mikozben az earfun/soundpeats-fele "offbrand" cuccaim mind legalabb aptX, vagy aptxHD kepesek. nem gondolnam,hogy tenyleg nem fer bele a retail arkepzesbe egy normalis BT codec.
igy, ha van idom, es erkezesem, inkabb radugom vmi nem legalja jackkel a FIIO BTR5-omet a boombox3ra, vagy a soundboks nemtomhanyra auxon, es akkor van aptxHD/ll. de 10bol ha 2x van idom kabeleket/plusz eszkozoket eloszedni-radugdosni. es ennyi penzert idegesito. mikozben alairom, hogy genuine 1stworldproblem, amit feszegetek.
de akkoris, b*sszakmeg a premiumgyartok a garasoskodast. -
Cyborg
őstag
válasz
carl18 #16540 üzenetére
Viszont a Motion Boom mentségére szóljon, hogy könnyebb tisztán tartani a kemény műanyag felületét. Évek után is olyan , mint új korában, ellenben a motion + soft touch bevonatával, amit rühelltem takarítani, meg nem is lehetett szépen tartani.
...én meg pont ezt imádom benne
-
zsiz
őstag
válasz
carl18 #16515 üzenetére
Nekem van egy Genius SP-HF 1250B. Megvan 10 éve már, de még ma is használatban van a másik PC-n. Régen meg nem is volt más, csak az volt zenére is. 3-4 évvel ezelőttig az volt a fő hangfalam a gépnél. És nem is szól olyan rosszul. Persze ma már egy 10-20 ezres BT hangfal is szól úgy.
Ma azért már jobban el vagyok látva 😅
Hordozhatónak ott a DOSS Soundbox XL meg a Motion Boom. A gépre kötve egy Pioneer VSX-D510 és egy szett CAT Berlin, ez van legtöbbet használva, napi szinten.
Meg van még egy Onkyo TX-SV 525R és egy pár ~110cm magas Pure Acoustics Dream77 [kép]. Bár ez leginkább csak dísz, szerintem baromi jól mutat a tv mellettNagyon keveset használom, de erre minden rá van kötve. PC-ről meg TV-ről is kapja a jelet, úgyhogy ezen tud szólni minden, film, játék, zene... Plusz még egy Bluetooth adapter is van hozzá, úgyhogy akár telefonról is mehet a buli. De ritkán kapcsolom be.. F1 hétvégéken szoktam, meg ha nagyritkán leülök megnézni egy filmet, ahhoz nagyon jó, de az kb 3-4 alkalom egy évben. Viszont 50 ezerért erősítővel együtt szerintem hiba lett volna nem megvenni
Leginkább a Pio+CAT van használatban, aztán a Motion Boom. Utána jön a DOSS. De az összeset szeretem valami miatt. Még egy HK Go+Play-re vágyom nagyon, csak 3 BT hangfal már tényleg totál felesleges, na meg sajnálok is annyi pénzt rá -
Dhampir
félisten
válasz
carl18 #16512 üzenetére
Habár más hasonló típussal nincsen tapasztalatom, de a Tribit MaxSound Plus-t nagyon megkedveltem.
Egy hagyományos kisebb sztereó hangfalpárhoz képest egymagában is szolid "mozihangzást" tud produkálni.
Igen, számítógépre kötött hangszórónak használva is egész jónak találom, persze egyéb Bluetooth hangszórókkal való összehasonlítás nélkül írom ezt.
-
carl18
addikt
válasz
carl18 #16492 üzenetére
+ Még Referencia gyanánt.
A srác akinek eladtam a Motion Boomot hasonló hobbit csinál mint én vesz bluetooth hangszórókat teszteli.Aztán neki is volt D Fine és rákérdeztem ha a kettő közül melyiket hoznád ki győztesen?
Azt írta szerinte is a D Fine jobban szól, szóval így simán merrem mondani 2.0 a Dockinnak.Bár most én is ott vagyok nem váltok semmire mert nem igazán látok előrelépést.
Motion Boom már volt, aztán nincs semmi amire azt mondom ez kell nekem.
Gyártóknak Harman Kardon hangzást kéne fél áron piacra dobni.MInt ahogy anno a Dockin D fine 1 verte meg a JBL Xtreme 1-es verzióját.
Sajnos sok sok hangszórót kipróbáltam de a Harman Kardon öblös basszusát semmilyen más gyártótól nem hallottam viszont.
Tesómnak Onyx 3 van, szó szerint mély ládás basszusa van nekem nagyon tetszet.
Csak a HK hátránya a hurkalé akkumulátor.Onyx 5-6 Meg még jobb, az konrkétan keményen szól.
Onyx 6 és Xtreme 3 fej-fej mellet Onyx 6 tiszta győztes volt.
Csak hát a hordozhatóság szempontjából jobb a JBL.Rég írtam a topikba, de jól esik néha írkálni!
-
B1T3
Topikgazda
válasz
carl18 #16266 üzenetére
Más célközönséget céloztak meg vele, nincs ezzel baj, hogy ilyen termék is van, amíg a többi termékvonal nem hal el emiatt. A szokásos kuponjaikkal pedig nem lesz ez olyan rossz ajánlat.
Azt is figyelembe kell venni, hogy egyrészt manapság nehéz kitűnni a túlzsúfolt piacon, másrészt nem is feltétlenül akarnak, mert az enyhén szólva nem audiofil termékekre van a legnagyobb igény (legyen jó hangos és bass boosted).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #16266 üzenetére
" ... ennyiért nem túl nagy durranás." - finoman fogalmaztál. Én azt írtam volna, hogy rablás. 1 db lefelé sugárzó széles sávú hangszóró van benne, meg egy maréknyi led.
"Soundcore Glow: best budget ... " - belenéztem én is a tesztbe, de csak átpörgettem. Eleve nem vagyok oda ezekért a "360"-as hangszórókért, de szerintem ez azok közül is egy átlagos darab (nem különösebben jó áron).
" ... inkább egy 63 euros Motion Boom stb." - vagy Motion+
Igen, erre próbáltam utalni az elején ..." ... elmentek a "marketing" írányba."
Ez ma már - számomra legalábbis - nem kérdés. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #16203 üzenetére
" ... jó áron ment a Motion Boom, már elgondolkodtam rajta ... "
Dehát neked volt, nem?Az Anker szerintem most "19-re lapott húzott". Full-ba nyomja a parasztvakítást (kamu spatial sound, design retikül kinézet) és a marketinget (fizetett YT review-k). Ez vagy bejön nekik új, de szerintem átlagos minőségű (és már annyira nem jó ár/teljesítmény viszonyú) termékekkel, vagy mindenki elfordul tőlük.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #15862 üzenetére
Hülyeséget írtam (túloztam). Olyan 20-25% körüli mínusszal lehet számolni attól függően, hogy a másik codec AAC vagy SBC.
#15863 Acélfarkas
Tuti, hogy az LDAC "eszi" a legtöbbet a codec-ek közül (a mértékén lehet vitatkozni). Utána talán az AAC (főleg Android alatt) majd az SBC. Az aptX-et most nem tudnám elhelyezni.
A Q35-öt milyen telefonnal használod? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #15860 üzenetére
" ... nem is veszik nagyon az emberek."
Itthon, ill. azok, aki ide járnak. Külföldön viszont - hála a "best speaker 2023" címkének - azért fogy belőle. Az Soundcore fórum tanulsága szerint vannak páran ..." ... 1 csillagot hogy 12 óra helyet csak 6 órát bír a hangszóró, hogy ilyen kevés?"
Nem ez a legnagyobb baj a hangszóróval. Nézd végig a videót!
Egyébként ez simán lehet, mert a gyári üzemidőt gondolom 50%-os hangerőn, és AAC (vagy SBC?) mellett nézik. Ha LDAC-ra váltasz (kb. bármin), az felezi / harmadolja az üzemidőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Subaru topik
- Windows 7
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged