- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steevy84
csendes tag
válasz
<Adamsky> #18762 üzenetére
"Az Xtreme 4 az igazi kérdés. A Boom 2 szerintem nem megy olyan mélyre, mint előbbi."
De bizony mélyebbre megy mint az Xtreme 4, 40Hz-nél 5db-el tud többet mint a JBL, ami nem kevés. Cserébe nem olyan szép tiszta a mély. A boom2-nek kicsit muddy a mélye de nem vészes (bocs nem jut eszembe jó magyar szó rá) De azért az Xtreme4 árának a harmadáért így is szép teljesítmény [link]
-
Steevy84
csendes tag
válasz
spgabor #18363 üzenetére
Jbl cuccok jól szólnak csak nagyon túl vannak árazva. Pl nekem soundcore boom 2 van, 99 euróért vettem hivatalos Soundcore oldalról és a jbl xtreme4 szintjénél is valamivel többet hoz hangban. Anyagminőség is rendben, egyetlen hátránya hogy az akksija nem túl acélos és 30%-os töltöttség alatt a bass up funkciót nem ajánlot használni. De szerintem az xtreme4 1/3 áráért ez vállalható kompromisszum. Persze van sok más jó márka is, csak azokról nem tudok nyilatkozni
-
Steevy84
csendes tag
Vettem apósnak karira egy soundcore select 4 go-t mert a jbl go2-je már döglödik minden téren. Természetesen leteszteltem mielött be lesz csomagolva.
Van még egy pár hónapos jbl go3 is családban, annál egyértelműen jobban szól, és hangerőben is többet tud. Az aksi idő az parádésnak néz ki, nem hallgatam merülésig, de 3-4 óra kellett hogy 80-ról 60%-ra merűljön kb 60-70% hangerő mellett. A magas hangok nagy hangerőn már kicsit túl élesek de egy egészen kicsi eq belenyúlással ezt is hamar orvosolni tudtam. Anyagminőség viszont kicsit elmarad, a Jbl-t jobb érzés kézbe venni, de amúgy nem rossz ez sem, olcsónak azért nem érződik.
Összeségében szerintem pattent kis hangszoró, nagy aksival. merem ajánlani
-
Steevy84
csendes tag
válasz
<Adamsky> #18096 üzenetére
A boom 2 minőségiben szól mint a motion boom már csak azért is mert az előbbi 2 utas míg utóbbi csak egy utas, (tapasztalat volt motion boom-om is). Szvsz meg hogy egy nagy, vagy 2 kisebb driver van tök mindegy egy bt speakernél értékelhető sztereó hangzást így sem meg úgy sem kapsz, amúgy meg boom2-ben a két tweeter messzebb helyezkedik el egymástól mint motion boom 2 membránja, és azok sztereóban szólnak (tesztelve). De ha igazi sztereó hangzás kell akkor TWS, amúgy abban a 2db boom2 beltérben már azt az igazi aládrugós mélyet adja nagyon komoly hangerővel
Ezért tartottam meg őket, 40-ért végülis nagyon jó vásár volt a 2db, aksi gondok ide vagy oda.
-
Steevy84
csendes tag
válasz
lorcsi #18089 üzenetére
De sokkal jobb, a motion boom magasabb hangerőn torzít ráadásul sokkal kevesebb mélyet tart meg ha feltolod a hangerőt mint a boom 2, a motion boom-ban nincsenek tweeterek sem, tompában szól mint a boom2. Ráadásul az újabb gyártású motion boom-ok valamelyest butítva lettek, Alan Ross-nak van erről egy videója. A Boom 2 a méretéhez képest bitang jól szól a gyengepontja az aksija, írtam erről egy részletes posztot, ha lesz időm megkeresem. Illetve figyelj ha vásárolsz mert van egy Boom2 SE verzió is olcsóbban de az más hangszoró kiosztással rendelkezik mint az eredeti boom2 és az valóban nem sokkal jobb mint a motion boom.
-
Steevy84
csendes tag
Kövezzetek meg de az Alan féle tesztben uboom X szerintem nem szól szépen, oké mély az van, és elég jól tartja nagy hangerőn is, de a többi, hááát nem is tudom... Na de már kint a 0.39 fw, kíváncsi leszek hogy újrateszteli-e.
-
Steevy84
csendes tag
válasz
<Adamsky> #17627 üzenetére
"Az egy dolog, hogy szvsz. a csávó nem valami jó mikrofonnal dolgozik"
Az nem kifejezés hogy nem valami jó a mikrofon, kb mintha kaputelefonnal venné fel őket
De az viszont ebből a nagyon gyenge felvételből is átjön hogy 80%-nál elkezd torzítani a uboom X, amivel összehasonlítja az viszont nem, szóval nem a gyér mikrofon a ludas.
Tényleg kéne már egy normális teszt -
Steevy84
csendes tag
Leírná valaki mi ez az oluv story? Annyit tudok hogy megszűnt a csatornája de hogy miért?
Btw az eddigi uboom X összehasonlító videók nem túl meggyőzőek, pl nagyon csúnyány torzít már 80% hangerőtől. Egy Alan Ross részletes tesztre kiváncsi lennék. -
Steevy84
csendes tag
válasz
<Adamsky> #17528 üzenetére
Felvételem még nincs, ha lesz időm akkor majd csinálok. Igen tényleg gáz, vagy combosabb aksi kellett volna bele, vagy hogy az fw 30% töltöttségnél letiltsa a bassUp funkciót, persze ez elég rosszul mutatna a revieweken
"Boom 2: nem különösebben érzem (Alan tesztje alapján) jónak. Egy hangos(abb) Boom, ami se nem szól tisztábban, se nem megy mélyebbre (csak többen benne a már korábban említett "kopogós" mély)."
A boom 2 kifejezetten mélyre megy és nem kopogós, sokkal mélyebbre mint pl a 3x drágább extreme 4 [link] , és szép tisztán szól magas és közép tartományban, ezt még Alan Ross is kiemelte, amúgy ő régi fw-el tesztelte amivel inkább uperbass írányba volt hangolva, valszeg ezért gondolod kopogósnak. Motion boom plust sokat nyüstöltem ezelőtt, annak nyilván erőteljesebb mélye van méreteiből adódoan de az közel sem szól olyan szépen mint a boom 2. -
Steevy84
csendes tag
Egy nagyon tanulságos storyt szeretnék megosztani veletek Soundcore-ról, lesz benne pozitív és negatív dolog is
A soundcore oldaláról rendeltem 99 euróért Boom2-öt, hamar meg is jött, jól is szól, haver extreme 4-ét is lenyomta, öröm és bodott'á
Aztán egyszer csak észrevettem ha az akksi 40% alá merül akkor kicsit vissza vesz a hangerőből és ha bassup módban van akkor már 40-50%- os volume mellett is bántóan tórzít a mély, letszteletem rengetegszer ha az akksi 40% fölött van akkor tökéletesen működik, és mindig abban a pillanatban jön a hiba mikor 40-ről 30-ra esik a töltöttség. Ekkor aksi cella hibára gyanakodtam, hogy valószínüleg nagyon leesik a fesz és nem tudja rendesen kihajtani a drivert.
Megírtam soundcorenak a gondom, 1 órán belül válaszoltak, megkértek hogy végezzek el egy pár tesztett és írjam meg a tapasztalataim (próbáljam meg másik zenével, appal, telefonnal, reseteljem a hangszorót stbstb)
Megírtam hogy semmi változás, ismét egy órán belül reagáltak, elnézést kértek a kellemetlenségekért, és megkértek küldjem el a számlát a sorozatszámot és a jelenlegi címem, így is tettem.1 nap múlva írtak hogy feladtak nekem egy másik boom2-öt, és a régit is tartsam meg nyugodtan
pár napon belül meg is jött.
Leteszteltem és ugyanazt pródukálja az új egység is.
Véleményem szerint ez vagy tervezési hiba, mégpedig hogy alulméretezték az akksit a 80W-os driverhez képest, és alacsony töltöttségnél már nem bírja a bassup módot, vagy valami bug. Vagy lehet csak egy bizonyos szériát érint ez? Más boom2 tulaj esetleg letesztelné?Igazából így hogy 2db boom2 kaptam 99 ajróért, eggyütt tudok élni ezzel a hibával, amúgy sem szoktam az akksis eszközeimet totál merülésig használni és bassup nélkül alacsony töltöttségel is lehet használni. Az pedig hogy szól ez a 2 kis bestia összekapcsolt módban az egyszerűen zseniális
Úgyhogy azóta nem is írtam nekik még gondolkozom mi legyen.
Ja és bárcsak minden support ilyen gyors, korrekt és kedves lenne mint a soundcorenál, erre csillagos 5-ös adok.Ui: bocsi helyesírási hibákért telórol írtam sietségben
-
Steevy84
csendes tag
válasz
tibbike01 #17315 üzenetére
Én a soundcore oldaláról vettem 99 euróért (129 eredetileg de volt rá 30 euró kedvezmény), de lutri mert valamikor azt mutatja hogy szállítanak M.o-ra valamikor meg nem, amikor volt a discount akkor pont nem, úgyhogy osztrákban dolgozó ismerős rendelte meg és hozta haza nekem.
Ahogy nézem most 109 euró szerintem annyiért is bőven jó [link] -
Steevy84
csendes tag
1 hete van nálam egy Soundcore Boom 2. Sikerült meghajtani már kültéren és beltéren is
Azt kell hogy mondjam egyszerűen szürreális hogy jön ki ilyen hang ilyen kis dobozból. Tegnap haver jbl extreme 4-esével mértük össze a strandon, és nem sokkal de egyértelműen nyert a boom2. Mikor elmondtam neki hogy 99 ajróért vettem újonnan, akkor nem volt öszinte a mosolya
Az öszeszerelés és anyagminősége is jó, szóval én bátran ajánlom. Egyetlen negatívum hogy az igért 24 órás üzemidő az egyáltalán nem reális, nyílván halk üzemmódban ki lehet hozni de 70-50% hangerő körül kb 7-12 órát mondanék rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged