- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
senior tag
válasz
Andralin #20425 üzenetére
csatlakozom az elozo hozzaszolasahoz
sajnos kinyabol vasarolni nem kotelezo!
de amilyen dragulasi tendenciat latunk itt az at fog gyurozni a Media Markba is
a TV a huto a klima PC a laptop a vasalo etc teruletere is hisz??? kinai!!!
aki tervez vasarolni MMbol az most hajtsa vegre mer fel ev mulva??
szerintem eros koszonetet kuldhetunk a gazdasagi szabadsagharcos amcsiknak
amit megfejelhetunk az EU-s szabalyhozokkal is!3 termeket raknek ide most VS 1 eve
az elso termek [link] ez mar multevben is huzos volt sulya 1,2gramm es 18-20ejro volt plus szallitas de becsuszott meg a 22-es hatar ala.... 22x350---- szoval 7-8e ft/db
mennyi is a tortarany ara? 1 gramm kb 8000ft!
faja aranyaron kinabol ma mar 25+szallitas kb 27euro! es ez meg nem is combos dragitas csak min 20%a kovetkezo termek [link] a megadott suly 2g.... de inkabb csak 1,6g... semmi extra 4db 2cm-es kis semmi muanyag..... szallitassal kozel 8euro! nos ez vagy ehhez hasnolo muanyag 1 evvel ezelott meg nem volt tobb mint 2euro 50cent/db!!! 2eu VS 6,5eu!
ez meg Junius 30-an 5,5euro volt Julius 1-en lett 6,5 euro (+20%)
mar nem sok kell hozza hogy tortarany aranyaron vehetunk kinabol szemet muanyagot.....a leguccso termek [link] ennek az alapara 10euro korul volt 1 eve de sose arultak annyiert mert folyamatosan akciozott volt.... akkor vettem mikor 3db is belefert a 22eros limitbe! most mar csak 1 db ferne bele..... tartottam a kosarba es volt mikor 1 db-ot mint csemege hozzadobtam a rendeleshez hogy felkerekedjen a szamla 22-re....
halisten a minosege sokat kibir! talan elmult 5 evben 1 doglott be es 1 et en forrasztottam szarra..... kb 40-50 db ment at rajtam most kb 30db-ot tarok uzemelesben... azert?
30x7euro VS 30x20 .... azaz 30x13---- 100e ft!DURVA van ahol jol lathao a 3x AR!.... de nem kotelezo!!!
raadasul a BG mint lathato trukkozik kikeruli az EU-s szabalyokat.... altalaban ez hosszutavon nem szokott bejonni es rovid tavon sem megy mert az atlathatatlan AFA arazasa miatt tobbnek erzodik mint ha az ALI transparens megoldasat nezzuk!
ettol meg lehetnek jo akciok majd kinaljak a felenek a feleert.... nem sajnalom oket bele fog ferni!
de ha nem? es bajok lesznek az "okos"ban szallitassal akkor megy ez is a kukaba a GB utan.... a GB-vel egyutt....
-
zumics
tag
válasz
Andralin #20048 üzenetére
Hogy releváns legyek, én szintén CZ raktárból rendeltem, 3-6 napos kézbesítéssel, priority line-al, csomagbiztosítással május 1-én.
Itt tartunk 15 nap után -
válasz
Andralin #20048 üzenetére
Néha drágább mint a kínai raktár, a rendelkezésre álló szállítási módtól is függ hogy honna indul, de ez a része téged nem érint ha EU-s a szállítás. Ennél két szállítás van EU Priority Mail és a EU Priority Line, ez utóbbi használatos ha Kínából küldik, de Magyarországra EU-ban feladottként jön. 3-6 nap és 4-6 nap esetén azért nem valószínű a kínai indulás, főleg úgy hogy most 24 órán belüli feladást Ships in 24 hours is írnak és 1 hetes megérkezést 1-week delivery
Ha Kínából rendeled akkor 4 féle szállítási mód van, annál csak a Air Parcel Register és a Express Shipping esetén kell a Tariff Insurance amikor a termék értékének 60%-ig kifizetik az esetleg beszedett áfát és vámeljárási költséget amit bőven fedezne.
De neked most a cseh raktár a kedvezőbb és EU Priority Mail -
Andralin
aktív tag
válasz
Andralin #19401 üzenetére
Ezek betegek!
Délután visszaírtam nekik a második, friss megrendelésemmel kapcsolatban, hogy elfogadom a változtatást és küldjék Air Parcel Registerrel.
Erre most jön a válasz, hogy sajnálják az okozott kellemetlenséget és elindították a refund folyamatot, 1-3 nap alatt megkapom a full refundot!
Mi a jó életet szórakoznak ezek az emberrel? Minden megrendelésemet törlik csuklóból, hiába írkálom neki, küldjék ahogy akarják? Mi lett már ebből az oldalból?
-
törölt tag
válasz
Andralin #19390 üzenetére
Lehet jobban jársz, ha nem fogadod el a módositást. Én most preorderes oda visszautalós gémet tolok velük.
Van folyamatban lévő is, [link] ez 40 napja került át preorder állapotból in stockra ( 150 db preorder előjegyzés után ), de még egyetlen értékelés se érkezett hozzá.Senki nem kaphatott még belőle.Kupon játék helyett most ez a tranzakciós ideoda utalgatós hobby a menő.
-
Andralin
aktív tag
válasz
Andralin #19381 üzenetére
Ezek a bolondját járatják az emberrrel!!!
Miután törölték a múltkori megrendelésem és visszakaptam a pénzt Paypalra, tegnap este újra megrendeltem ugyanazt a terméket. Most már nem a kifogásolt BG Express szállítással, hanem a 6 euróval drágább EU Priority Line módot válaszottam.
Imént érkezett ismét egy e-mail az új rendelésemről is, hogy a válaszott szállítási mód nem elérhető, és elfogadom-e, ha Air Mail Register-rel küldik!
Ez most mi??? És ha válaszolok nekik, akkor majd megint visszaírnak, hogy jó küldik és majd ezt is megint lezárják pár nap múlva, hogy nem válaszoltam a kérdésükre??? Ez már tényleg röhej kategória! -
válasz
Andralin #19314 üzenetére
Úgy lesz, a szegedi lerakatban lesz addig. A cég bekérte egyébként az ünnepek közti nyitvatartásokat, ha ez az üzlet is megadta volna hogy zárva lesz, akkor egy másikhoz átkerült volna ami nyitva van.
Az általam használt átvételi hely tegnap is működött, illetve még ma is délig átvehetőek a csomagok. -
válasz
Andralin #19300 üzenetére
Nem ez lesz a módi, de így tudták biztonságosan eljuttatni, amikor ott bevételezik az üzletben, kapsz egy sms-et egy jelszóval és át tudod venni ha bediktálod a jelszót.
Én is használom a Csomagküldőt küldésre és fogadásra, nincs ezzel gond. Persze van házhozszállítási opció, de neked nem így küldték. Még mindig jobb mintha elveszne Feucht-ban. -
válasz
Andralin #18896 üzenetére
Nem minden esetben Posta a szállító, de kapsz egy nyomkövetési számot és azt itt beírva feladja hogy ki fogja szállítani. Ha csak számok lesznek akkor futár, ha a nemzetközi regisztrált postai azonosító formátum akkor meg posta. Az MPL csak belföldi "futár" lenne.
-
Razermazer
őstag
válasz
Andralin #17898 üzenetére
Szia
Nekem két csomagom is van mint fentebb láthatod, mindegyik Kínai raktárból.
Az egyik már a nyomkövetés alapján megérkezett Europába a nagyobb értékű, a másik meg még csak előkészület alatt van.
Azon izgulok én is, hogy a német fekete lyuk el ne nyelje, meg ha a covid fellángol akkor pláne soha nem ér ide egyik sem.
Mindegy bőven időben van ha azt túlhaladtuk majd kérek visszatérítést, oszt kész.
Ha meg megjön egybe és nem darabokba akkor meg örülünk. -
vegyszer
addikt
-
válasz
Andralin #15967 üzenetére
Igen komolyan gondolom, a napokban is beszéltem velük, vannak kapacitás problémák nem a magyar részlegnél, mert több megbizás érkezett szállításra valamilyen ok miatt és a fődepókban azért telítődhetnek a munkák. Másik meg a Brexit, ott sem megy minden simán azóta.
De ha nem veszem komolyan, akkor kifogyott és tényleg Kínából van utánrendelés, de az is lehet hogy elveszett a csomagod az átadás után. Ki tudja? -
Vertigo18
addikt
válasz
Andralin #14811 üzenetére
Annyi, hogy nekem úgy volt, hogy háromféle áron lehetett vásárolni a telefont. Az első 100 mondjuk 95$, a következő 100 105$, a harmadik 100 meg olyan 115$. És a várható feladás is meg volt jelölve, miután megrendeltem kb. fél hónap. És akkor innentől kezdődött a tortúrám, mert ettől, az ÁLTALUK meghatározott határidőhöz képest is több, mint egy hónap volt, mire feladták.
Mondjuk én kitartottam.Egyébként hozzátenném, milyen érdekes, Doogee N20-ról volt szó nálam!
A Doogee telefonok feladása nem az erősségük!
-
Vertigo18
addikt
válasz
Andralin #14808 üzenetére
Kamu duma!
Nekem több, mint egy hónappal később lett feladva, mint ígérték. Addig többször is lett raktáron, ráadásul 3-4 üzenetet is váltottunk közben már! Nagyon pipa voltam, talán vissza tudsz keresni az én kálváriámra a topikon belül. Már itt volt a tok, az SD-kártya, a kijelzővédők... minden.Nagyon elkeserítő tapasztalat volt sajnos...
-
válasz
Andralin #14804 üzenetére
Szükséged van rá vagy nincs? Mindenképp időbe telik hogy ide legyen szállítva. Mikorra jósolták a várható érkezést? Amíg az az idő nem telik el nincs értelme foglalkozni a dologgal. Ha nem kell akkor kérd a vásárlás törlését, egyébként meg akkor várd hogy megérkezzen.
-
válasz
Andralin #8695 üzenetére
De nem írtad hogy honnan indult és azt hogy DHL fiutár vagy DHL posta?
De 50% esélyed van arra hogy nem kérnek pénzt. Hétfőn csak akkor tudja kézbesíteni ha te legkésőbb holnap elküldöd az okmányokat. Konkrétan most épp hol van?
Nem úgy van, ha az értéke több mint 22 € vámeljárás kell. Azt, hogy kiszabott Áfa aminek az értéke 10 €-t nem haladja meg elengedésre kerül a vámosoknak le kell könyvelni, ahhoz kellenek az eljárási okmányok.
Amit nem szabnak ki az nem engedhető el, de az érték miatt meg kell eljárás, nem kerülhető el. A posta nem kéri ilyenkor a pénzt. -
válasz
Andralin #8693 üzenetére
Nem előre kell írni, majd ők értesítenek ha kell értékigazolás, és megküldik a szükséges adatokat, náluk 1 órán belül meg szokott történni a vámeljárás. Volt akinél kérték azt a 7000 Ft körüli eljárási költséget akkor is ha nem kellett Áfá-t fizetni és volt akitől nem kértek. Hivatalosan kérhetik, az áfa az Államnak kell, emez meg munkavégzési díj.
És leírtam, elengedni az áfát vámeljárás keretében történik. -
válasz
Andralin #7214 üzenetére
Az alábbi bejegyzés szerint ma meg érkezett a lakóhelyed szerinti postára:
2018.08.24. | 06:50 Kézbesítő postához érkezett / Arrival to delivery Post
A Posta Ügyfélszolgálattal kellene pontosítani, mert ezt ma megpróbálják kézbesíteni.
Az, hogy van még ezután valami más bejegyzés szerintem lényegtelen, itt gondolkozhatunk rajta, de a posta jobban tud segíteni. -
-
azbest
félisten
válasz
Andralin #7143 üzenetére
Amikor a navosokat kérdeztem ők is külön leírták, hogy az adó elengedése nem jelenti azt, hogy a speditőr ne számíthatná fel a díjat.
Szerintem ott lehet a dolog nyitja, hogy milyen határozat/pecsét kerül oda. Ha adómentesként lökik át (mintha 22 alatti lenne), akkor nem kell lepapírmunkázni, hogy kiszámolják majd elengedik, mert elenggedéskor el kell könyvelni mint elengedett bevételt. A posta esetén gondolom nem akarják extra adminisztrációval szivatni magukat a vámosok.
A dhl viszont lehet, hogy ragaszkodik a törvényes jussához és megköveteli, hogy a megfelelő módon papírozzák le a vámosok, s úgy már a 22 euro felettiekért elkérhetik a speditőri díjat, akkor is ha elengedték az adót. De ez csak a saját gondolatmenetem, amilyen dhl-es papírokat feltettek ide, senki sem érti néha, hogy jön ki a végösszeg -
válasz
Andralin #7150 üzenetére
Igen, de a Posta magatartása a "hibás", elvégeznek egy munkát és nem kérnek érte pénzt. Lényeg az hogy az eljárást meg kell csinálniuk, az hogy elkérik az érte járó pénzt vagy nem az már csak üzletpolitika kérdése. Mindig számolj ezzel a költséggel és ha nem kérik, akkor jól jártál.
-
válasz
Andralin #7143 üzenetére
Mivel ez vámeljárás keretében történik kérhetik a költséget a nettó 5990 Ft-ot, de náluk máshogy számolnak.
A szolgáltatás ÁFA köteles, azonban az import vámeljárással kapcsolatban felmerülő szolgáltatások ÁFA vonzata a vámigazgatási döntés során meghozott határozatban kerül közlésre, így a szolgáltatást ennek megfelelően ÁFA mentesen számlázzuk.
Voltlt akitől elkérték. -
-
papelado
aktív tag
válasz
Andralin #7025 üzenetére
Fizettem azért ,hogy időn belül szállítsák.hol van írva ,hogy a fizetett EDM szállítás 60 nap?A másik eleve az ,hogy azt írta vételkor raktáron 1 napon belül posta közben 17.én adták fel...Pontosan azért van a 15-25 ,hogy bő lére van eresztve aaszállítás ha gondjuk van.
Nem várom ki türelmesen 5 levél óta hazudnak ma azt írta látják,hogy úton a csomagom EZ HAZUGSÁG ha így lenne annak tracking nyoma lenne.
Értelek kis cukika vagy de nem kell kioktatás kínai rendeléböl.2006 óta rendelgetek magán illetve cégesen is..Simán el szoktam fogadni ha nem jön meg a free shippinges cuccom vagy akár soha.De amennyiben fizetek és ők vállalják akkor ne kamuzzanak hanem mondják azt,hogy figyelj várj egy hetet .Arra mondtam vártam 2őt is.HA ezután is csak a tracking van kikérve és semmi mozgás jogosan várom el,hogy adja vissza a pénzem.
-
válasz
Andralin #6749 üzenetére
Értelek, de azért valójában a szöveg várható kézbesítési idő. Van egy kis % amikor nem tudják tartani.
Ha megkapod azután reklamálhatsz az idő túllépés miatt és kérj valami kárpótlás, de a teljes szállítási költség szerinten nem fogják visszaadni.A feltételeknél olvasható: These estimates are based on normal circumstances and are not a guarantee of delivery times. We are not responsible for the failures or delays in delivery resulting from any force majeure event, such as natural disaster, bad weather, war, and any other event beyond our direct control, such as public holidays and customs issues.
-
-
válasz
Andralin #5016 üzenetére
A meghatalmazást és az egyéb doksikat mindig csak utólag, kézbesítéskor kellett kitöltenem, a futár hozza a csomaggal együtt, mutatja hova mit írjak, hol írjam alá, megkapom a saját példányaimat tőle, fizetek és kész vagyunk
Hivatalosan, a jogszabályok alapján a DHL-nek nem így kell eljárnia, a vámteher kiszabásáról határozatot kell készíteni a küldemény értéke alapján.
Az új Vámkódex szabályai szerint 2013-tól a címzettnek igazolni kell az értéket, nem lehet a küldeményre ráírt, köztudottan kamu értéket figyelembe venni.
A fizetendő közterhekről az okmányokat még a kézbesítés előtt kell elkészíteni. -
powerwade
senior tag
válasz
Andralin #3266 üzenetére
Szerintem csak nem teljesen értette amit irtál neki. 12-9=3 vagyis neki már csak 3 dollárt kell fizetnie
Én visszairnék neki "hülyebiztos" angollal, mert van olyan kiskinai ami csak abból ért. Főnév, ige és kész, nem kell itt ragozni, múltidőzni.
Pl. You are wrong. Original refund 12 USD. I buy new battery 9 USD. You refund 9 USD to me
-
cbrfireblade
aktív tag
-
Andralin
aktív tag
válasz
Andralin #2886 üzenetére
A lock pickes ügy megnyugtatóan végződött.
Megérkezett a második csomag, amit maguktól feladtak még mielőtt megkaptam volna a téves csomagot. Abban a rendelésem szerinti termék volt. A téves csomagra meg azt írták, hogy nem kell visszaküldenem.Azzal a lendülettel vágtam is a kukába, nem akarok én ilyen necces cuccot tartogatni.
Azért le a kalappal előttük, tévedtek, de automatikusan korrigálták, és igaz, hogy később, de végül megkaptam amiért fizettem.
-
-igu-
veterán
válasz
Andralin #2889 üzenetére
Pedig illegál.
Még ha tudod is bizonyítani, hogy te nem ezt a lovat akartad, akkor is elég sok kényelmetlenséget tud okozni a TEK.
Főleg, hogy néha ők sincsenek a helyzet magaslatán. -
Flashy
veterán
válasz
Andralin #2886 üzenetére
nem volt hasonló tapasztalat, de nem hiszem, hogy visszakérik, nem éri meg nekik a postaköltség meg a macera. a vicc az, hogy még jó, hogy nem kapcsolták le valami átvilágításon, hogy ezek nem teljesen jófiús dolgok és nem a TEK hozta ki a csomagodat. a pumpát még kimagyarázod, de szerintem az álkulcs nem teljesen legális, én inkább nem adnám fel csomagban külföldre... lehet, hogy a legjobb az lenne, ha nem is szólnál nekik.
-
-
C0d3r
addikt
válasz
Andralin #2805 üzenetére
Nem kell fent kukorékolni (értitek... hogy pukkadjon meg, én se találtam még kakast, lehet ellopom a szomszédét
), 2 nap áll majd rendelkezésre a
kuponhúzásra, amit a kártyagyűjtés alatt lehet megtenni.
" Lucky Card Collecting time: Jan 20th 10:00am - Feb 5th23:59pm (UTC+8). The draw time: Feb 6th 10:00am- Feb 8th 10:00am (UTC+8)." -
C0d3r
addikt
válasz
Andralin #2572 üzenetére
Nekem eddig nincs okom panaszra, 5-ből 5 különböző, remélem kitart a széria.
-
Beni2360
félisten
válasz
Andralin #2474 üzenetére
Vagy te nem így látod? -NEM.
Neked meg ezt az oldalt ajánlom átböngészni. Még egy link.
-
Beni2360
félisten
válasz
Andralin #2470 üzenetére
De így EUR-nen fizetve garantáltan alatta tudok maradni a törvényben leírt 22 eurónak, még akkor is ha épp 21,99 EUR értékben válogattam össze a motyókat. - De hiába szőrözöl az 1 centtel, mivel az a 22 € nem a mostani árfolyamon van forintban rögzítve hanem sokkal kevesebb árfolyamon. Ami kb 6000 Ft-nem felel meg.
-
Andralin
aktív tag
válasz
Andralin #2458 üzenetére
Na, közben a kamera BG-s topikjában megtaláltam a megerősítést, hogy el lehet érni szabványos RTSP stream-ként és az elérés pontos URL-je is meg van adva itt: [link]
Ez azt jelenti, hogy bármelyik külső, általános webkamera szoftverrel működnie kell a stream-nek.
Tényleg kíváncsi vagyok, hogy te próbáltad-e már külső szofttal, ha nem, akkor miért ragaszkodsz a használhatatlan gyári apphoz?
-
Beni2360
félisten
válasz
Andralin #2333 üzenetére
Az az igazság, hogy én 5 hónapja vettem a másik cégnél GB. ezt a fajtát: Sricam SP012 720P H.264 Wifi IP Camera Wireless ONVIF Security - EU PLUG WHITE - de még ki sem bontottam még nem volt rá szükségem. Hogy ez mit tud az még nekem talány. Hogy mobilról netről elérhető vagy sem azt még nem tudom. (Nincs állandó mobil netem
)
De ami nem késik az nem múlik. -
Andralin
aktív tag
válasz
Andralin #2333 üzenetére
És mégegy fontos kérdés: a PTZ mozgatás vezérlése is működik küldö szoftverből ha RTSP stream-et néz az ember?
Végigolvastam a régebbi, BB-M1 típus kérdés/válaszait is a BG oldalán.
Nos az M1 specifikációi között egyáltalán nem szerepelnek az RTSP és a PTZ protokollok.
Az egyik ilyen jellegű kérdésnél az eladó cáfolja is, hogy RTSP-vel nézhető lenne.Viszont van ott egy kérdés topik, amiben az egyik vásárló írja, hogy rátalált az RTSP stream paramétereire (URL / port), publikálja is azokat és állítja, hogy megy szépen a stream vele, még ha hivatalosan nem is támogatja a kamera, csak a PTZ nem működik sajnos. Ugyanebben a topikban más is megerősíti, hogy a publikált adatokkal működik a stream.
Szóval ezek után remélem, hogy az M2-vel is működni fog a stream meg a mozgatás is, ha már egyszer ennél már a hivatalos specifikációba is belevették mindkettőt.
De ha valaki próbálta már volna, akkor kíváncsi lennék a tapasztalatokra. -
mrrr74
aktív tag
válasz
Andralin #2117 üzenetére
Szia,
sztem a BG elég jól kezeli a szállítási panaszokat (főleg ha van TN), de ha nem rendszeres a panasz, akkor TN nélkül is helytáll. Nekem nemrég küldtek újra egy elveszett akkut, ami eredetileg követés nélküli volt, de most követéssel küldték el felár nélkül.
Október 10-i rendelésem a múlt héten érkezett, igazából le is mondtam róla, de megjött.
Rendeltem pár Blitzwolf töltőt, azok miatt a 35. nap környékén írtam nekik, 42-45 napra azok is megjöttek.Elég korrekt banda úgy gondolom. GB is hasonló, de náluk nehezebb kiharcolni bármit is. Ezek saját tapasztalatok, lehet másnál pont nem így van, de akkor nekem szerencsém volt.
-
maj-viktor
őstag
válasz
Andralin #2117 üzenetére
A szállítás akár 1-2hónap is lehet... ha él a TN szám és "úton van"... sok mindent nem tehetsz...
szeptemberi / októberi rendelésem is "úton" vannak még... ha 45/60napon belül nem jön meg refund! Ennyit tehetsz majd csak!
Legközelebb, ha tényleg "annyira fontos", akkor futárral rendeled meg (csak ez ugyebár feláras... tuti vámolás, stb.), de ez már csak ilyen "sport"!
És ja posta sincs a helyzet magaslatán... Karácsony előtt mindig ez van, de idén még a emag Black Friday miatt is összeomlott az egész rendszerük! Orbitális késések vannak belföldi vonalon is... tegnap intéztem 10+ csomagomra kártérítést késés miatt (belföldi 1napos időgarantált csomagok átlag 3nap alatt értek el a címzetthez)
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Andralin #2117 üzenetére
Nem velük van gond (valószínűleg), hanem a hazai posta omlott össze teljesen.
Minden hasonló topik erről szól napok/hetek óta.
Persze hivatalos közleményt nem adtak ki.
Vámon is sorba állnak a konténerek.
Novemberben feladott csomagomról is az az utolsó nyomkövetési infó, hogy célországba elküldve. -
Sanyithe84
csendes tag
válasz
Andralin #361 üzenetére
Igen elég nagy lehúzás. Csak a probléma ez nem 2 hét hanem már lassan egy hónap, Eu ból EU ba ez kicsit sok. Ha holnapig nem jön meg kérek visszafizetést ha lehet és inkább rendelem ebayről, németeknél igaz drágább kemény 4000 forinttal de legalább ténylegesen normális a posta.
Ha ezt tudom biztos hogy nem innen rendelek. Semmi probléma nem lenne ha 3-4 hetet ír, de 3-7 (munka)napot írt. Igaz azt nem hogy honnan számoljam. Szóval ez a banda lehúzza a kedves vevőt ha nem is pénzzel hanem idővel az biztos. -
válasz
Andralin #332 üzenetére
neked lett igazad, tényleg másnak címezték, még a név is az övé volt...
szerencsére sikerült vele beszélnem és megkaptam ami ami az enyém, a legnagyobb poén, hogy kb 100 méterre lakik tőlem
most pedig kell a postától egy írásbeli igazolás, hogy a tn szám más címre szól és mehetek reklamálni
-
-
Andralin
aktív tag
válasz
Andralin #296 üzenetére
Időközben megérkezett az a nyamvadt csomag.
Sima postás hozta ki, illetve be kellett mennem érte a postára mert nem voltam otthon.
Az eredeti címke és TN mellett volt rajta egy Deutche Post-os címke és ottani TN valamint egy Magyar Postás címke és magyar TN is, a magyar TN-re rákeresve az csak a kézbesítés napján jelent meg a rendszerben.
Hát ez az EU Express szállítás kínai módra.
-
Andralin
aktív tag
válasz
Andralin #295 üzenetére
Hát halljátok ez az Asendia futárszolgálat egy nagy vicc!
Amikor feladták a csomagot kaptam egy e-mailt tőlük amiben a TN mellett egy angliai telefonszám is volt, hogy azt hívjam ha kérdésem lenne a küldeménnyel kapcsolatban.
Imént felhívtam egy ezt a számot, hogy rákérdezzek mi van.
Egy angolul alig beszélő erős kínai akcentusos férfi meg egy nő adogatták egymásnak a telefont. Először azt hitték munkát keresek, de aztán megértették mit akarok, elkérték a TN-t. Be is azonosították, de azt mondták, hogy ők nem tudnak semmi információt kiadni, azt csak az ügyfélszolgálatuk tud. Mondom akkor adják már meg az ÜSZ számát, felhívom őket. De azt nem lehet, azt nem adhatják ki, ők majd írnak az ügyfélszolgálatnak hogy érdeklődtem és majd azok felveszik velem a kapcsolatot!Hát ez egy röhej, komolyan mondom!
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Andralin #293 üzenetére
Én (véletlenül) az 1$-os B2C-vel rendeltem Eu raktárból, 45$-os tételt. Mai napig jön. Március 11.-i rendelés. Tegnap írt a paypal, hogy zárták a claimot, jön vissza a pénz, szerencsére.
Más, mindenkinek.
Az egyik rendelésem megjött, de hibás volt. Konkrétan a drónon, nem ment 1 ill. kettő motor felváltva. Egy csavar szét volt nyírva.
A rendelésnél nyomtam egy resend-et, csatoltam a képet, illetve google driveból közvetlen linkkel a videót, ahogy nem működik. 11 napja nem reagáltak rá, egy másik rendelés miatt 3 nap alatt írtak.
Azóta is processing státuszban van.Emailben vegyem fel velük a kapcsolatot?
-
törölt tag
válasz
Andralin #291 üzenetére
A normál leveles rendelés kínából 2 hét volt, erre számold, hogy nincs vámolás elvileg, az sokat dob az időn...
EU-ból majdnem 14 nap.
Tehát ugyanaz.
TN: EU raktárból nem is dobta fel lehetőségként, hogy kérjek hozzá.
Azt kell látni, hogy nincs EU raktáron semmi nekik, rendelsz, küldik és ott vámolják a hollandoknál, így már EU készlet, majd küldik tovább.
Két rendelésből 2 megjött, de 2-5 héttel érdemes számolni attól függően, hogy EU "raktár" vagy csájna egyenesbe. -
maj-viktor
őstag
válasz
Andralin #286 üzenetére
A kínai posta az ottani állam jóvoltából tényleg "szinte ingyenes", mert támogatják az export-ot... az EU-s posta "drága"... egy kisebb csomag alsó hangon 3E Ft-nál kezdődik! Így a 8€ reális ár érte! (még ha TN nélküli is)...
Magyar posta díjszabás:
https://www.posta.hu/static/internet/download/2016_tarifatabla_HU.pdf
EU-n belüli 0,5kg-os levélcsomag 2.265 Ft (ez TN nélküli)
TN-el: +850 Ft, azaz 3.1115 Ft (ami gyakorlatilag ~10€)Én is frászt kapok, amikor a 100$ értékű EU stock-os csomagomat csak a kerítésre akasztva - postaládából kilógva, stb. módon kapok meg! Mondjuk errefelé azért van 3-4féle postás és mind "jófej - normális - korrekt", legtöbbször a TN nélküli csommaggal is becsönget, stb.
(banggood EU postázás között is van különbség.. én a legolcsóbbat szoktam általában választani, de eddig ~2év alatt mondjuk átlagolva EU-s csomagok esetén 10csomagból 8 az TN nélküli volt - aláírni sem kellett és ilyen 100$ / csomag értékről beszélünk... már írtam emiatt nekik, hogy ez nem biztos jó üzletpolitika... nem hatotta meg őket, azt írták, ha elveszik - nem kapom meg refundoltatnak! (erre is volt már példám - tartották, de mai napig nem hiszem, hogy egy 10$-nál értékesebb csomagot TN nélkül kell feladni vagy üzletileg "megéri".... ismerve a Magyar Postát... szerencsére nekem inkább pozitív tapasztalatom van a Magyar Postával, de sok "rémtörténetet olvasni", "lenyúlós postások", stb. De én pl. itthon - belföldön is csak ragszámmal adok fel még egy 1.000 Ft értékű csomagot is, melyre +300 Ft a TNszám) -
xy2003
tag
válasz
Andralin #192 üzenetére
Nekem csak akkor szedte szét ha nem egy raktárba voltak a dolgok
decemberben volt két rendelésem,az egyik 4 a másik 5 tételből állt és egy februári 4 tételes,mind egybe jött.
most betettem a kosárba 3 különböző témakörű terméket és mind külön jönne,de ez látszik ezekből,
a bal felső sarokban a termékek fölött lehet ezeket látni és kipipálni.
Warehouse/Direct mail: CN_DG (1 Items)
Warehouse/Direct mail: CN_GZ3 (1 Items)
Warehouse/Direct mail: CN_GZ6 (1 Items)most betettem még egy terméket ami ugyan olyan témájú mint az előzőknél az egyik és azt betette az mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest