- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbm1974
tag
válasz
TTomax #77514 üzenetére
Nagyon köszi, a linkeket is, futólag átnéztem, bár még az angol is nehéz nekem, majd kiokoskodjuk, ha jól látom WD-szerűséget és hőfúvót használ...van itt még ram mosogatás is
, de inkább a sütés, ami kemény dió lesz, mivel még nem csináltam, biztos szénné égve venném ki a sütőből...
Vállakozó szellem vagyok, de azért jobb lenne egy szaki, ez már meghaladhatja a képességem... -
Zeller01
tag
válasz
TTomax #77441 üzenetére
Bármilyen játéknál pár perc után ezt csinálja. Van, hogy állóra fagy az egész.
6pinesre van kötve egy 8as átalakító. Ezzel megy a tápegység évek óta.
https://images.app.goo.gl/ws5BEQEe54CZyD8F7Most ajánlásodra próbáltam és a gpuz tesztnél jól működik. Stabilan tartja az elejétől a 1905mhz et nincs fps esés. 185W helyett kb 130-150W ot fogyaszt.
-
-
skyrush7
aktív tag
válasz
TTomax #77390 üzenetére
Piros fekete, igen.
Megpróbálom több ellenállással is, köszönöm!
Egyébként erről van szó: link Normál netezés közben tesztelgettem, hogy mennyire melegszik ventilátor nélkül. 58 fokig ment. 100%-os kihasználtsága nem valószínű hogy lesz, maximum 1-2 pillanatban lehet az említett Xeon teljesítménye miatt - ezért is gondoltam bőven elég ha nem teljes erőből forog az a ventilátor.
-
sagit
veterán
válasz
TTomax #77050 üzenetére
Lehet én vagyok a hülye de nem találom, rágugliztam és a 1080TI-on ott van valóban ahol mondod, ezen sehol sem látok kapcsolót. Meg is lepődtem amikor este olvastam a hozzászólásod, hogy hogyan lehettem ilyen vak hogy nem láttam a kapcsolót. Lehet hogy ez a menő kártya csak 1 BIOS-os? vagy tényleg vak vagyok
-
válasz
TTomax #76448 üzenetére
Red Dead Redemption 2. Teljesen jogtiszta, ahogy a Windows 10 is.
Amelyik videókat néztem, ott nem volt.Itt egy példa. A videó elején belép a grafikai beállításokhoz és nincs ott.
-
-
stewe2
aktív tag
válasz
TTomax #76302 üzenetére
Nem, itt vettem őket, és már nálam is lehúztak 2 évet. Közben próbáltam más konfigokban is (az R9 270-et), és a driverek telepítése ugyanúgy elhasal minden esetben. Persze amúgy működnek, most is az egyikről írok. 2D- ben atomstabil.
Ha hibásak, érdekes módon mentek tönkre (bár amikor még mentek asszem Battlefront 2 közben fagytak ki mindketten). Valszeg cserések lesznek.
Csak az elcseszett időt sajnálom k@rv@ra. Régebbi kártyáim becsíkoztak, aztán kész. Ott nem kellett gondolkodni.Thx stewe
-
stewe2
aktív tag
-
Bajgunar
senior tag
-
N@idia
őstag
válasz
TTomax #70512 üzenetére
Igen 1671/1251 a gyári érték és nincs fent az Asus OC program nem is tervezem felrakni, mert nekem bőven elég a teljesitménye amit nyújt a kártya felesleges az OC még pluszba. Hát ennek örülök, csak annak nem hogy a gond továbbra is fent áll és nem tudom a gyári értékeken futtatni a kártyát csak ha vissza veszem a teljesitményét. Mindenképpen garanciába kellene küldeni, csak papirok hiányában ez nem fog menni és ugye akkor igy marad a kártya. Van itt az aprón aki foglalkozik VGA kártyák javitásával és ő megtudná csinálni, hogy az artifact+fagyás ne jöjjön elő gyári értéken sem. Hát igazából nem tudom, hogy lehet-e ezt egyáltalán javitani az artifact problémát ha jól tudom a vram okozza, bár nem találkoztam még ezzel soha, ez az első.
-
zxLAZy
csendes tag
válasz
TTomax #70377 üzenetére
Nos leszedtem a gpu-ról a ezt a thermo lapkát.. nem volt szép állapotban.. mindegy, nem is erre találták ki, csak az eredeti megoldást szerettük volna reprodukálni egy viszonylag béna kísérlettel.
Vettem végül az említett Thermal Grizzly Kryonaut pasztából, és a GPU alapos megtisztítása után bekentem ezzel az új anyaggal. Tapasztalat: gép indítást követően a benchmark remek értékeket produkál, és az általad említett low3d jelenség sem jelentkezik, tehát a hirtelen nagyon magas majd 60 fokon stabilizálódó hőmérséklet, és a feleződő/harmadolódó fps sem. Viszont néhány perc alatt szépen megfő a kártya. A szememet eltakarva hunyorogva néztem ahogy szép lassan ballag felfelé a hőmérséklet, majd 96 fok körül fekete kép/fagyás. Utána egy ideig nem is adott képet a VGA. Pár perc pihi után már jó volt, terhelés nélkül tudom használni.
Ezek szerint mégis számít hogy az a réteg ami átadja a hőt a bordának mekkora, és lehet az elméletem is helyes, miszerint gyárilag nem véletlen volt a képen látható 3 sávot lefedő nagyságú fém lapka rajta.
Mit tegyek? Vízhűtést nem fogok venni egy több éves kártyára, viszont nagyon sajnálnám ha így maradna, hiszen jóval többre képes, és korábban nem volt ilyen probléma, csak hát annak a gyári rétegnek a levakarása nem volt jó ötlet...
Hol csinálják meg ezt nekem ebben nagyon jártas emberek? Valami hivatásos tunerek/overclockerek?
-
-
zxLAZy
csendes tag
válasz
TTomax #70377 üzenetére
Bocsánat lehet hogy félreérthetően fogalmaztam. Jól mondod, gyárilag ilyen kis gap padok vannak több helyen, azokat nem is bántották. Magáról a GPU-ról szedték le a hővezető réteget, pontosabban nem is azon volt hanem a bordán, ami akkora volt, hogy a 3 pipe sávját lefedte, és abba volt "belenyomva" a GPU (elképzelhető hogy ez valami vékony fém réteg volt, kenődött kicsit de nagyon masszív volt). Na ezt szedték le és helyettesítették pasztával akkora felületen amekkora a GPU, tehát az igazán csak 1 pipe-hoz ért hozzá. Amikor ez megtörtént nem az a jelenség volt amit leírtam, hanem 1 perc benchmark után megfagyott/kikapcsolt a gép. Ezt orvosolandó egy vékony (ha jól tudom 0,5-ös) gap egy kb akkora felületen lett ráapplikálva, mint amekkora az eredeti anyag volt. Ez már a 3 pipe-hoz is hozzá ér és nincs kikapcsolás/megfagyás. Van helyette a leírt jelenség.
Mindent értek, 2 napnyi gúvadt szemmel guglizás után én is hasonló megfejtésre jutottam, de szerettem volna ha valaki megerősít. Akkor már csak egy kérdés maradt: mi az az anyag, amivel meg tudom oldani a GPU hűtését? Gondoltam a thermal grizzly kryonaut pasztára, de annyira kezdő vagyok ebben a témában, hogy nagyon megköszönném ha javasolnátok valami szuper cuccot. Aztán még mellékágon kérdés, hogy a bordára mekkora felületen kell ezt majd felvinnem, hogy mindhárom pipe-hoz hozzáérjen, de máshoz ne, mert ha jól tudom ezek a komolyabb paszták vezetők, tehát könnyen lehet nagyot hibázni.
ja és kérlek nézzétek el ha sületlenségeket beszélek, tényleg kezdő vagyok hardver terén..
-
Wyll
őstag
válasz
TTomax #70337 üzenetére
Nem volt kéznél átalakító, így egy új tápegység lett a megoldás. (700W-os Chieftec volt a boltban, ami 2x8p-s volt.) Nem volt már időm boltba szaladgálva próbálkozni.
Pedig sosem volt Seasonic tápegységem, és valószínűleg nem is lesz.
De ez így megy vissza sajnos az eladónak.
Azért köszi!
-
d@minator
addikt
válasz
TTomax #68405 üzenetére
Aha...Fejlemény van! Ha kihúzom a kikapcsolt TV-t a VGA/HDMI-ből akkor a monitorra DP-n kiadja a BIOS-t.
Ha viszont mindkettő be van dugva (DP és HDMI) akkor a TV-re küldi a BIOS-t a HDMI-n akkor is ha a TV ki van kapcsolva. Ez így még nem tökéletes...Hogy kellene megoldani, hogy mindig a DP-n adja ki a BIOST?
-
OutSider17
senior tag
válasz
TTomax #66052 üzenetére
Nem vitatkozom! De hidd el nekem hogy nem póénból nem 8 pines vga tápcsatival van szerelve!
De ha ki próbálja a kolléga akkor minden kiderül! Az tuti hogy nekem 2ből kétszer nem akartak képet adni így a kártyáim. Vettem egy normális tápegysége amin volt 2*6+2pin vga táp csatival szeret kábel és azzal elsőre indult. -
Giii
senior tag
válasz
TTomax #60789 üzenetére
Megnéztem a lapátot vagyis megpörgettem.Nem akad.!!De gondolom ettől még nem jó.Ha simán kézzel megforgatom attól még beindulhat egy kis wd 40 vagy "zsírtól"?
Amikor bekapcsolom a gépet akkor a kártya ventije megmoccan de egyhelyben marad.Amúgy a kártya tökéletesen megy. -
Találtgyerek
veterán
-
Fapomogacs
tag
válasz
TTomax #58242 üzenetére
Értem, és kipróbálom. Köszönöm a választ.
Unigine Heaven teszt alatt az órajelek az említett értéken voltak stabilan és kb. 20 mp-ig semmi probléma, utána elkezdett szaggatni, nem folyamatosan hanem pl. 50-60 FPS, 2mp múlva 20 FPS egy pillanatra, majd megint 50 FPS, 2mp múlva megint 20 és így tovább. kb. 2 hete teszteltem és akkor nem csinálta. -
Fapomogacs
tag
válasz
TTomax #58240 üzenetére
Az órajelek gyári értéken vannak, 1050MHz GPU és 1425MHz memória.
Nincs húzva, ezek az alap órajelek. Ma délelőtt még hibátlanul ment, du-n pedig elkezdte a szaggatást.Esetleg olyan lehet a probléma, hogy a táp nem ad megfelelő feszt a kártyának, pl. valami nem ok vele és alulfeszeli a karit, amitől hibázik?
-
-
válasz
TTomax #52533 üzenetére
TTomax, shootme, köszönöm a választ!
Akkor a Flex lesz az.
Az ősi GE 7600-asoknál csak nem lehet gyengébb!
Irodai munkára kell, meg persze menjen el rajta a Chrome és videók, de semmi extra, 3D/játék.Biztosan vannak sokkal jobbak, de elfogadható áron sajnos nem láttam, olyan szolgáltatásokért meg most luxus lenne fizetni, amikre nincs szükségem.
Megpróbálom megbeszélni a bolttal, hogy adjanak elállási lehetőséget...Köszönettel: MaCS
-
spanglee001
addikt
válasz
TTomax #51551 üzenetére
kicsit magyarbb boltban vagy aqutuningon pl?
ezt néztem ki de jó e rá? hátlapot viszont nem találtam
bármelyik hátlap jó bármelyik blokkhoz?na akkor végülis ez meg ez kompatibilis és rámegy a kártyára és raktáron is van.
ek konfigurátorba beirtam a kártyát és ezeket dobta ki akkor jó lesz ez remélem -
Poplacsek
senior tag
válasz
TTomax #51372 üzenetére
Szerintem se logikus, hogy az váltakozik...
Most megnéztem megint + kifújtam sűrített levegővel. Nincs elhajlott láb a PCIe aljzatban szépen állnak a lábak, de egyébként a másik aljzatban se működik.
Egyébként van még a gépben:
- ASUS STXII hangkari
- Technisat CableStar HD2 PCI-os TV-tuner
- 9db HDD + 1db SSD
- IDE-s DVD író/olvasó
- Seasonic 660W Gold a tápLeteszteltem az Intel Processor Diagnostic Tool x64-al is a procit és PASS-al hibátlanul átment stressztesztestül mindenestül.
Ez a PEX8608 gyanús talán?
-
Poplacsek
senior tag
válasz
TTomax #51370 üzenetére
Na jó, de úgy is, hogy ki van kapcsolva az ASPM? És az is normális, hogy a "kártya által támogatott" is változik és nem csak a "Jelenlegi"?
Nem tudok már mit kitalálni, hogy miért nem ad képet e gépem a korábban jól működő 750Ti-vel és miért jó (bár elég lassú, egy-két fullHD video úgy szaggat, mintha P100-as pentium lenne alatta a 2600k helyett...) a 210-es Geforce-val. Kizártam már mindent amit csak tudtam...
tápcserén, 750Ti bevizsgáláson, BIOS reseten és upgraden, minden egyéb periféria lecsatlakoztatásán, alaplapi elem cseréjén, BIOS beállítások változtatásán, memória modulok tesztjén, CPU és foglalat ellenőrzésén túl vagyok semmi nem hozott eredményt. 100-ból 100-szor nem ad képet akármit csinálok... -
MK VII
veterán
válasz
TTomax #47729 üzenetére
Jajj bocsánat. Igazad van a 970-el van gond.. A 980 meg qva drága..
Isten látja lelkem összetévesztettem.
Azért Ennyire ne légy haragos. Szerintem veled is fordult már elő,hogy össze kevertél valamit.
Mindenesetre köszönöm,hogy kijavítottál. Viszont abban egyetérthetűnk,hogy siralmasak a mai kártyák Mindkét oldalról. Ennyi hibáról egy szériában talán még nem is lehetett hallani eddig. És sajnos a pirosak most ebben viszik a prímet. -
-
cassius.clay
senior tag
válasz
TTomax #44673 üzenetére
rtem. drivert a Delltől töltötte le. Sejtettem, hogy ez egy problémás dolog lesz. A radeon tökéletesen működik, 3D mark-al teszteltem is, az látja a kártyát és azzal is futottak végig a tesztek. Tehát a hardver hibátlan, valószínű, tényleg a Win 8.1 a hibás, de én nem szórakozok telepítgetéssel, lehet, hogy eladom a gépet úgy ahogy van és veszek valami mást. Egyébként makulátlan kivül belül, full dobozos állapotban és 2016 októberig Dell garis, szóval nem zsákbamacska Win 7-el tuti megy, de nincs időm oprendszerezni újra és újra.
-
cassius.clay
senior tag
válasz
TTomax #44671 üzenetére
Köszönöm,de ez is meg volt...BIOS ban nincs tiltási opció... nincs ilyen lehetőség.
Ha arra célzol biztos, hogy működik igen. Ez 100%. Nem mennék bele a részletekbe, mert nem akarom fárasztani magam, elég az , hogy le lett tesztelve, maga a hardver működik a windows ezsközkezelő is megfelelően látja. Biztos, hogy a driverrel van. Max Payne 3 pl el sem indul, pedig azért low beállításokkal el kéne hogy fusson akár intel hd 4000 el is...nfs hot pursuit szintén csak intellel megy. -
cassius.clay
senior tag
válasz
TTomax #44646 üzenetére
Sziasztok!
Nagyon dühítő problémával állok szemben. Adott egy Dell Inspiron 3521 tipusu laptop Intel HD 4000 videókártyával és mellette még egy ATI 8730-assal. Az Istennek se tudok az ATI-ba életet lehelni.
-A géphez hivatalos win 8.1 van
-Mivel a Windows által felrakott driverekkel, frissítésekkel nem működött a az ATI vga, ezért teljesne töröltem azokat, majd próbálkoztam az AMD oldaláról letöltött legfrissebb szoftverrel. Ez sem működött. Aztán töröltem az Intel és ah ATI drivereket is, majd mindkettőt a DELL honlapjáról töltöttem le, mivel hibrid rendszernél ezt javasolja az ATI, ha nem két ATI kártyáról beszélünk. Tehát a Notebogk gyártó által készített drivereket is letöltöttem. Már windows 7-el is próbáltam, ott sem működik, hogy egy játék az ATI vga-t használja. Csak az Intel-t használják. Hiába állítom be a jobb klikk váltható grafikus rendszerben , hogy magas teljesítményen fusson "X" program, mert nem működik akkor sem. Mi a teendő?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen videókártyát?
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Battlefield 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 670 Windforce OC videókártya - Dobozos!
- NVIDIA Quadro M2000 4GB GDDR5 profi munkára, CAD, 3D, stabil kártya!
- Eladó ZOTAC Gaming GeForce RTX 5070 Ti SOLID OC
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 RED DEVIL Eladó!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest