- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Leone743
tag
válasz
tasiadam #88807 üzenetére
ha esetleg tudsz küldeni bioszt lehet kiprobálnám,bár az is egy másik kérdés hogy ami tiedel megy az az enyémen is?a kártyák türö képesége lehet nem egyforma
de egy dolog biztos hogy ez az 1200mhz-es profil be kék halálozik egy idö után furmarkal tehát az hogy milyen alul feszelés van attol is függ hogy mivel akarja használni az ember,mert ugye játék közbe meg nem volt gond
bár a kék halál lehet a ram miat volt mert 2400mhz en van automatikusan de a lap 2133mhz-et bir és ezen még kisérletezek,mert ugye automatikusan rakta nagyobra
-
Leone743
tag
válasz
tasiadam #88805 üzenetére
amit most probáltam ki 1120mhz-es
amit edig használtam az 1200mhztehát az 1200mhz-es marad és a másikra meg rá rakom a gyárit
ez amugy tetszik mert ha csak starcraft 2-özök kizárolag vagy nem is játszok akor elég csak át kapcsolni és máris sporolok energiát,és még szét se kell szednia gépet betudok nyulni,amugy meg át küldeném ezt a 1200mhz-es bioszt de nem tudom hogy kell fájlt küldeni mert jó volna ha megnéznéd
-
Leone743
tag
válasz
tasiadam #88798 üzenetére
nincs rá szükség hogy át küldjem mert sikerült elérnem akitöl vetem és azt mondta hogy a kiseb fogyasztás miat le let butitva mert csak fortnite-al volt használva
a kérdés csak anyi hogy melyik bioszt rakjam rá majd ha valamikor úgy döntök?
itt a link [link]a kártyámról meg itt vanak pontos infók
-
Ribi
nagyúr
válasz
tasiadam #88621 üzenetére
Termal limit közelében van eléggé, ami kicsit fura 3db 2300 venti mellett. Mindenesetre többi tesztben 1.05V fölé mentek a karik időnként, de akkor se nagyon mentek 2000GHz-re. Szóval lehet kicsit el van állítva tényleg az a curve. Kb az tűnik normálisnak amennyivel lentebb van húzva.
-
Viktor77
titán
válasz
tasiadam #88617 üzenetére
Mit kell nézni?
Minden jónak tűnik.
A weboldalakon azt a boost értéket adják meg, amire a kártya minimum boostol, ha úgy látja jónak, mehet ennél jóval feljebb is.MOD:
Az a jó, ha a voltage miatt szól a kártya, ez a normális. Menne feljebb is, de nincs elég fesz. Ennek így kell működnie.
De, a 3060 is pontosan ugyanígy működik. -
Sanyi19
őstag
válasz
tasiadam #88614 üzenetére
Nekem több kártyám is volt 20-as sorozatból, ami jóval magasabbra boost-olt gyári bios-al mint amit a specifikáció vagy a gpu-z írt. Egykébkén lehet frissíteni persze.
GPU-Z milyen órajelet mutat egyébként a boost-nál? Ha ez egy AORUS RTX 2070 XTREME, akkor 1815 Mhz-et kellene látnod gyári biossal.
-
5leteseN
senior tag
válasz
tasiadam #87996 üzenetére
Az a "Power control limit" 50% is lehet korlát.
A TDP-nek megadott 145W mennyire érvényes, ha a "Power limit" 135W?
A 135W, vagy még a TDP-s 145W is szerintem nem nagyon tudja hozni a gyárilag 185W-ból elérendő gyári 1366MHz-et.
Amennyire az én logikám mondja, a "Power limit"-et nem kell lejjebb vinni és a TDP-t sem, mert az alul-feszelés magában is működik. Sejtésem szerint ezek a határértékek lefojtják az elérhető frekvencián keresztül a teljesítményt.
... ha érvényesek! Gondolom azok. -
5leteseN
senior tag
válasz
tasiadam #87994 üzenetére
A TechPowerUp-nál az MSI RX 580 ARMOR OC 8 GB-nek más adatai vannak, mint a megadott adataid szerint, csak egy fontos, max teljesítmény: 185W.
Az általad berakott infó 145W-ot ír TDP-re és 135W-ot Poswer limitre!
Max GPU frekvenciára az általad berakott képen megadott adat: 2000MHz ???
Én is tévedhetek, de valami nem kerek. -
5leteseN
senior tag
válasz
tasiadam #87987 üzenetére
A TechPowerUp-on van sok infó mindkét típusról. Néz be oda. esetleg az segíthet, hogy 6 vagy 8 érintkezős a kártya tápcsatlakozója, bár rengeteg gyártó rengeteg változata van.
Én a 10% órejel különbségen és a kb ehhez tartozó 30W többlet fogyasztáson(8 érintkezős tápcsatlakozás) kívül nem láttam más lényegi különbséget, ettől még lehet. A kártyán nincs valami gyártóra és típusra utaló szám? Elég egyszerű az eredeti BIOS-t visszatenni akár, ha ezek az adatok megvannak.
-
vanek
tag
válasz
tasiadam #80165 üzenetére
@jasso, @tasiadam, nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
A hiba összetett volt
a pöttyök kábel miatt voltak..az hogy a második monitor nem kapcsolt be, pedig vga.
Nagyon köszönök minden segítséget!
Viszont lenne egy másik problémám, egy ismerős gépével.
A probléma:
Este még tökéletesen ment egy hd7770 a gépében, reggel viszont már nem adott képet.Nem tudjuk mi a probléma mivel, másik gépben megy a vga. Az ő gépébe beletettünk egy gt730-at ami probléma nélkül megy benne. Áttettük a tápot abból a gépből amiben működött a hd7770, de azzal sem ment a saját gépben.
Tehát, a hd 7770 jó másik gépben, az ő gépe ad képet egy 730-al és biztosan működő/elegendő táppal sem megy a hd 7770 saját gépben.
Elfogyott az ötlet..
Előre is köszönöm!!
-
NJanika
aktív tag
válasz
tasiadam #80220 üzenetére
Most járt le a garija, de nem, hogy bányászatra meg játékra sem használtam . A legkomolyabb játék amit próbáltam az a Crash Bandicoot
Ezt a gyári biost nem is értem. Olyan mint a telefonoknál a nem gyári Android ?
Heti max 10 órát megy a gép és akkor is inkább letöltésre.
-
mefistofeles
veterán
-
válasz
tasiadam #77953 üzenetére
Jó de 3070 is be-beesik alzán ilyen 220-240 ezer körül, meg aprón is vannak már.
Oké én is előbb venném a 2080ti-t már csak a több vram és tuning miatt, de azt vártam volna, hogy nagyjából egy áron mennek.
Igazából nem terveztem eladni, gondoltam 800 euróért ha ezt elviszik simán veszek belőle egy 6800 (XT)-t, de lehet abból sem lesz készlet.
Lehet mégsem olyan bomba ajánlat ez, hogy megérje kivenni a gépemből
-
alexride
csendes tag
válasz
tasiadam #77897 üzenetére
Kicsit utána néztem és nekem is gyanús, mert ebben az APU-ban van Unified Video Decoder 3.2 és Video Coding Engine 1.0 szolgáltatás, tehát itt valami beállítás probléma lesz, vagy driver probléma. Próbálkozok először is egy driver cserével. Nekem is szépen viszi a laptopban az i5-3340M ezeket a dolgokat egyébként.
-
alexride
csendes tag
válasz
tasiadam #77895 üzenetére
Ez eddig rendben van, viszont ez az iGPU a H264-nél sem segít be, a processzor meg nem bírja. Ezért lenne szükség egy kártyára. Igazából pont ez lett volna a gép lényege, régi játékok futtatása ami tökéletesen megy, és videók valamint streamek nézése 1080p felbontáson ami viszont egyáltalán nem működik, és kártyára nem igazán szeretnék többet költeni mint amennyibe a komplett gép került
Valamilyen low budget kártya mindenképp kelleni fog mert ráadásul valamiért 1080p felbontáson nem jól skáláz az iGPU, a megjelenítőn túl lóg picit a két szélen a kép, és semmilyen módon nem lehet beállítani. És ha már keresek kártyát, akkor olyan kellene ami segít a H264-nél.
-
Furious
tag
-
válasz
tasiadam #77668 üzenetére
Ha csak egy monitort használok (másikat kihúzom) akkor le is áll a venti teljesen és 0%-on van. Néha felpörög, de utána megint leáll viszont mivel két monitorom van és használom is őket így "sajna" ez nem opció..
Viszont azt nem értem, hogy elvileg a minimum az 30% lenne, de mégsem enged 51% alá menni.... -
Segal
veterán
válasz
tasiadam #77633 üzenetére
Nálam ment 21:9-es monitorral is nvidia vga-val. Magán a driverben kellett valamit engedélyezni vagy átállítani már nem tudom, de a lényeg hogy ezután bejött számtalan új felbontásbeállítasi lehetőség.
Tehát nem én állítottam be 1 egyedi felbontást, hanem csak egy átkattintás vagy pipa stb és utána megjelentek az új felbontások.Viktor77: Nagyon szépen köszönöm, ezt kerestem
-
Showhai
tag
válasz
tasiadam #77623 üzenetére
Köszi!
Ezen nincsen 6 pin, pci-e ből nyeri a naftát.
Hanem az lett a "baja" driver install után, hogy hülyül a ventije, és leáll-felpörög izom hangosan.
Ezt fogja orvosolni egy olyan hűtés, amit rápasszentolok az alaplapi SYSFAN csatira.
Mert biost azt nem találok hozzá, egyébként meg esélyes hogy a hardveres fan vezérlés adta meg magát.
Hogy a táp bírja-e?
Mindjárt indítok egy Borderlandsot... -
Zeller01
tag
válasz
tasiadam #77433 üzenetére
Szia! Persze csinálok afterburnerrel.
http://fileposta.hu/richlet/fd?id=2836Ed73E1Fe1aA6D5B5C4E7051853B8D9095e88F3EeE32b
10:52:00nál kezdődik a meghalás
10:56:39 10:57:45ig manuálisan visszavettem az órajeletDeafault Clock 1470mhz Boost 1665Mhz
CPU órajel is kimaxolódik de a használata mégsem 100% marha jó...
Köszönöm szépen, ha megnéznéd.Csupingo
volt egy kb 1.5 éves win a gépen. mivel ezt csinálta amit most, (akkor ennyire nem néztem utána, csak elkezdtek akadni a játékok) újraraktam. Ez egy teljesen nyers win és egyből hibásan működik. A tesztelő és egyéb programokat (pl afterburner), ezért raktam fel, hogy ellenőrizzem mi baja. A régi windowsnál más, régebbi vga driver volt fent. -
SP4C3
veterán
válasz
tasiadam #77409 üzenetére
1030...
Van 1050-em, es egy rx470-em, azok csak h264-et kapnak (regi windoooz) es remekul mukodnek.1030am egy sff hp csodaban teszi a dolgat szep friss winszarral a nyakaban, igaz nem volt mar bekapvsolva egy eve, de mikor utoljara neztem, akkor 8k 60fps-t kinyogte, emlekeim szerint volt framedrop, hogy mennyi, azt mar nemtudom. A lenyeg, hogy 4k-s tvre van kotve es 4k60-at viszi.
-
Csupingo
veterán
válasz
tasiadam #77409 üzenetére
Jól írod, elvileg ezektől felfelé. Még az rx 460 is, bár ha minden igaz, az rx-ek valami hibrid megoldást használnak, ami miatt kicsit nagyobb terhelést kap a proci, mint nvidia esetén.
Ha biztosra akarsz menni, érdemes az adott kártya topikjába is bekérdezni, hogy a gyakorlatban mit produkálnak. -
Csupingo
veterán
válasz
tasiadam #75895 üzenetére
Nem csak az rtx széria és csak studio driverrel? Vagy le vagyok maradva? Gondolom "nem olyan jó" az olcsó quadro mint a geforce, mert azonos ár esetén is a geforce nyers erőben, számítási teljesítményben, render időben jobb. (Erősebb kártyát kapsz ugyan azért a pénzért.) De ha számít a pontosság, megbízhatóság és a többi előnye a quadro-nak, akkor azt kell venni. Az nvidia ezt ki is használja és elég merészen van árazva a quadro.
Nem olvastam végig a cikket, lehet hogy eddig is működött, csak ezekkel a programokkal nem.
-
Csupingo
veterán
válasz
tasiadam #75890 üzenetére
Ennyire nem vágom. A tesla-val gondolom komolyan számoltatnak. Ezért nincs is rajta vga kimenet (vagy többnyire nincs). A quadro-nál meg talán a minőséget fizeted meg a geforce-hoz képest. Válogatott alkatrészek, többszöri gyártás közbeni tesztelés, 10 bites kimenet, szoftver támogatás. Ezek miatt tud pontosabban számolni mint egy geforce, valamint jobban is bírja a több napos, hetes folyamatos nyúzást.
-
Csupingo
veterán
válasz
tasiadam #75888 üzenetére
Egy friss cikk alatti komment lenox utólagos engedelmével.
-
Pehi
senior tag
válasz
tasiadam #75840 üzenetére
Kezdek hajlani az RX 570 felé, már csak az ára miatt is, meg abba talán nem hagyna annyit a procim. Megmondom őszintén, 9 éve csak nVidiám van. Talán ezért is vacilálok egy kicsit. Nem tudom egy Sapphire Pulse 4 gigás milyen alternatíva lenne?!! Eddig csak Giga, és MSI kártyáim voltak.
-
Pehi
senior tag
válasz
tasiadam #75838 üzenetére
Néztem én is pár videót amiknek ugye vagy hisz az ember vagy nem, de valóban hagy a kártyában némely játékokban. De van olyan is ami még pont elmegy kihajtás terén. Az 1660 meg jóval erősebb. Ahogy néztem, az RX 570 pont annyival lehet gyengébb az 1060-nál, hogy talán pont passzolna a procimhoz. Ahogy tanácsolták, jobb egy VGA limit, mint CPU.
-
Kovbob
senior tag
válasz
tasiadam #75825 üzenetére
Hát kiengedhetem, de úgy ugyanúgy adja a hangot
Szerintem csak a madvr nem szereti ha belepiszkál a rivatuner a dolgokba. Igazából a nem zavar a hang mert fejesben nem hallom, csak az érdekel, hogy káros-e, ha nem káros, akkor nem érdekel a hangja
De feltételezem mivel sehol máshol nem csinálja, hogy nem okoz gondot.
-
Kovbob
senior tag
válasz
tasiadam #75819 üzenetére
Lekorlátoztam vele 60-ra is 20-ra is 10-re is, de madvr-al csinálja
De nem hiszem, hogy a rivatuner az korlátozná a filmnek az fps számát. Viszont ha az órajelet leveszem 1300-ra 1366-ról, akkor változik a hang, mintha ritkábban csinálná. De egyébként a coil whine az átmegy a hálózaton a másik géphez, mert nekem az a furcsa, hogy itt átmegy. Nem is az órajel változásra csinálja kifejezetten, hanem a feszültség változásra, ha 1366mhz 1080mv-ról leveszem 1300mhz 1v-ra, akkor csökken a mértéke.
-
Kovbob
senior tag
válasz
tasiadam #75816 üzenetére
Ezt a lekorlátozást hogy érted ez nem teljesen világos? Korlátozzam le 60fps-re vagy mennyire? A radeon chillel alapból lekorlátoztam, de játékok alatt egyébként se csinálja korlátozás nélkül se. Egyedül az mpchc+madvr kombóval csinálja, ha kikapcsolom a madvr és csak simán az mpchc-val játszik le, akkor se csinálja. Lehet, hogy a madvr az pont egy olyan terhelést ad a kártyának aminél jelentkezik a coil whine és sehol máshol?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest