- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Csupingo #91560 üzenetére
Köszönöm! Nyilván nem a kártya kerül lejjebb hiszen fixen a slotban van, hanem a relatív viszonya. Először arra gondoltam hogy ITX esetén az alaplap tartó távtartó csavarok talán 3mm-rel rövidebbek lehetnek.
Hogy ez Gigabyte sajátosság vagy minden LP kártya ilyen azt nem tudom. -
Sziasztok!
Létezik, hogy egy adott low profile videokártya esetén a normál és a low profil hátlap alsó pontja és a hátlapi csatlakozók közt nem azonos a távolság?
LP hátlap esetén a kártya maga 3 milliméterrel lejjebb kerül.
A hátlapok típusa:
DHD016 és DHD017Ezen a netes képen jól látszik, hogy miról beszélek:
Mi ennek az oka? -
-
Sziasztok!
Annak mi lehet az oka hogy egy külső tápcsati nélküli videokártya egy régebbi (H55 1156) alaplapban nem indul el, egy újabb (B350 AM4) lapban viszont gond nélkül működik?
Létezhet különbség a PCI-E csatira adott tápban a két lap közt? -
-
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy elindítom a gépet, a VGA BIOS kapcsoló egyik állásában, akkor bebootol arról a gép.
Aztán menet közben, lehetőleg műanyag pöcökkel át lehet a kapcsolót tenni a másik állásra és azt olvasni vagy írni? Csak ugye ha újraindítom és úgy maradt akkor majd arról bootol. -
Illetve lenne még egy kérdésem, nem rég kezdődött, de nem rémlik hogy a rendes gépemen telepítettem volna drivert.
Mindkét monitoromnak van beépített hangeszköze, az egyikben hangszóró is, a másikban csak jack kimenet.
Egyiket sem akarják látni a gépek. Se a fő gépem a 6800-zal, sem most ez a kis gép amibe belepróbáltam az 5700XT-t (bár ez tényleg új driver).
Nem látszik a hangeszköz. Eddig ott volt, hogy AORUS meg Fujitsu a hangeszközök közt.
Ami változott, hogy cseréltem F-es prociról simára, amiben már van iGPU.
A másodlagos monitort próbaképp rádugtam, de csak azt, most hogy visszadugtam a dVGA-ra sincs ilyen hangeszköz.
Mi változhatott? Valami BIOS beállítás? -
-
Sziasztok! Tudom, hogy vga cserénél érdemes DDU-t használni és szoktam is.
Viszont most RX6800 helyett szeretnék kipróbálás céljából egy RX5700XT-t betenni.
Ezesetben is szükség van erre? Szerintem ugyan az a driver kell mindkettőhöz. -
Sziasztok!
1440p 144hz sync monitoron játszok, a másik 1440p 60Hz monitoron megy a VLC-vel film.
Az fps-t limitálgatom rtss-sel, játékfüggő értékre.A VLC miatt a játék mérve is lassabban fut picit a szokásosnál, de elhanyagolható, de ami még ennél is zavaróbb, hogy pl 60fps-re limitálva az Afterburner/RTSS által mért fps és gráf is konstans 60, néha egy 59, a vonal nyílegyenes.
Ennek elle ére úgy néz ki, mintha 30-40 fps lenne vagy mikrolaggolna.Jelenleg RX6800 de asszem nvidiával is csinálta. Momentán nem tudom kipróbálni.
A VLC is picit fura, mert ha lepausésom és újra elindítom 1-2 másodperc után indul csak el a hang. Vlc-ben a hw gyorsitást már kikapcsoltam, nem változott semmi.
Esetleg ajánlott valami más lejátszó inkább?
-
Sziasztok, érdekes kérdésem lenne:
Asrock B760M PG Riptide mATX lapom van, amiben a PCI-E X16 port nem az első, hanem a második kártyahelyen van (ez általában csak az ATX lapoknál szokott így lenni), és 2,6 slot vastag VGA-m van, ezért a negyedik kártyahelyen lévő másodlagos PCI-E kártyahely nem használható.
Arra gondoltam, valamilyen Riser kábelt raknék be.
Vagy a vga alatt kéne laposan benyúlnia a másodlagos PCI-E slothoz, vagy a Frontpanel csatlakozóhoz közeli m.2 csatit kéne megcsapolni.
A másik oldalon pedig, mivel ATX házam van, meg lehetne úgy csinálni hogy az alsó 3 kártyahelyre az alaplap folytatásaként kerüljön be a riser általi slot.
Mit javasolnátok? Hogy keressek ilyet, és ha nem itt, melyik topikban? -
válasz
T0mBd1gg3R #87459 üzenetére
Ez a jó silent rom:
https://www.techpowerup.com/vgabios/246340/246340
és ez a rossz performance:
https://www.techpowerup.com/vgabios/248031/248031 -
Sziasztok!
Némi problémával nézek szembe. Vettem az alzánál egy felbontott XFX 6800 videokártyát.
Kipróbáltam, minden szuper, szuperhalk, fan stopos, gyors.
Aztán rájöttem, hogy ez valószínűleg a silent bios és gondoltam kipróbálom a performance biost is. Átkapcsoltam és bekapcsoltam a gépet.
Ez nem fan stopos. A teljesítmény pedig siralmas, 1170MHz-ig megy csak.
Letöltöttem GPU-Z-vel a bios fájlokat, illetve megpróbáltam feltölteni vele Techpowerupra, de már mutatott egyezést az oldalra korábban mások által feltöltött romokkal.
Le is töltöttem azt, amelyikra azt mondta a GPU-Z, hogy egyezik a performance romommal, és TotalCommanderrel összehasonlíttattam a két fájlt, azt írja egyezik.
Megnyitottam MPT-vel a jó és a rossz bios fájlt, a fan részt leszámítva egyezőnek tűnnek.
Egyszerűen nem értem, mi lehet a különbség? Mitől nem működik jól az egyikkel és rosszul a másikkal, ha majdnem ugyan az?
A kártyával lenne valami? Vagy ez nem is gyári hanem valami mókolt bányász bios akar lenni?
Töltsek le Techpowerupról egy másik biost és flasheljem fel? Amúgy mivel kell flashelni? Meg olyat lehet, hogy bebootolok a jó biosszal, átváltom a kapcsolót és flashelek? Akkor a rosszat írja fölül? -
-
-
-
-
válasz
Viktor77 #86744 üzenetére
Én azzal a beárazós topikkal még nem jártam sikerrel.
Nyilván egy termék ára egy skálán mozog.
Mondjuk 25-ért ahogy felrakod 10-en írnak rád, annyira aluláraztad.
30-ért még aznap elmegy, 35-ért pár napon belül.
40-ért egy héten belül 1 valaki ír rád hogy lealkudja 35-re és 37-ben megállapodtok.
Na ők mindig azt a 25-ös árat mondták. -
-
-
válasz
Vigneau #86735 üzenetére
Szia,
Én is azt hittem nem lesz jó, nyilván nem 70%-on menne 2 venti, inkább 50 alatt, de amennyire alkalmi a használat, lehet elég így, nem is hangos.
Ez jónak tűnik, még ez megérheti.
GTX970 Strixről van szó.
Egyetlen eltérés, hogy az enyémen 12V 0.5A Everflow hűtők vannak, ez meg 0.55A FirstD -
Sziasztok!
Vettem egy olcsóbb régebbi használt VGa-t és ahogy az eladó is mondta az egyik venti kuka.
Újrapasztáztam a hibás ventit kiszereltem, és alin lehet is kapni, de azért a kártya értékének legalább 20%-ába kerül.
Nyomtam egy TimeSpy-t és így egy ventivel is teljesen elfogadható hangerőt és hőfokokat tudott, 70 GPU, 90 hot spot, a maradék egy venti 70% fölé nem ment, és soha nem volt temp limitben, a power limit hamarabb megállította.
Ez egy igen brutál lőcsövekkel rendelkező Strix kártya.
Használhatom így, vagy mindenképp kell pótolni azt a ventit?
Havi pár alkalommal, alkalmanként 1-2 órát megy rajta 3D csak. -
Sziasztok!
Visszavásároltam egy kártyát amit korábban eladtam, közben az ideiglenes tulaj átpasztázta MX2-vel.
Mennyire alkalmas ez a paszta?
Megvárhatom, amíg elkezdi beszáradás jeleit mutatni (melegedés, hang), vagy mielőbb pasztázzam át MX4-gyel, esetleg mással? -
-
válasz
T0mBd1gg3R #85623 üzenetére
Szóval felhívtam a Konzolvilágot, mondták, hogy 1 cég, töltsem le a Compker oldaláról a hibabejelentőt nyomtassam ki, töltsem ki, juttassam el hozzájuk Váci úti Compker üzletbe (személyesen fogom bevinni).
Kérdeztem, hogy ezt ők maguk átpasztázzák, vagy mi van ilyenkor?
Mondta, hogy dehogy, nem nyitják ki mert bukna a gari, hanem eljuttatják a nagykernek (gondolkoztam, hogy megkérdezem a CHS-t, mit fognak vele csinálni, de eszembe jutott, hogy annak idején találtam én egy ECOM Trading GmbH német cégen keresztül jutottak hozzá, lehet, hogy akkor nem a CHS-en át)
Kérdeztem, hogy akkor hónapok? Mondta, hogy dehogy, max 30 nap.Hát nem tudom, nincs jobb ötletem, mint bevinni.
Jó kártya, jó hűtés, sz*r paszta. Ha most elviszik, remélhetőleg csak egy hónapig nincs kártyám, aztán visszakapom:
- újrapasztázva, vagy jó, vagy megint ilyen sz*r pasztával
- másik ugyan ilyen kártyát? Lehet hogy nem is zsír újat? Lehet, hogy újnak hazudott használtat?
- Ha nem elérhető már a típus, lehet, hogy más típust? Itt válogathatok? Ráfizethetek másra?
- Akár eredeti vételár? (nagyon valószínűtlennek tűnik mivel bezuhantak az árak)Nem tudom mi legyen, a fentiekből a jó minőségű pasztázás (de ez egy év múlva derül ki), ráfizetés jobb kártyára, és kp vissza ami számomra pozitív lenne.
Mik a tapasztalatok?Illetve még valami: Mit kell/érdemes mondani, hogy minél jobban jöjjek ki belőle? Simán lehet, hogy visszakapom, és az alacsonyabb fordulatszámmal már a vram is meleg lesz, és akkor mehet vissza megint átpadpadezni.
-
-
válasz
ricsi99 #85621 üzenetére
Hm, érdekes kérdés merült fel:
A videokártyát a Compker Kft-től rendeltem webshopban, majd személyesen vettem át az akkor még üzemelő és a konzolvilág bolttal a Váci úton egymás mellett lévő és az alkalmazottak számára átjárható üzletben.
Megnéztem amit kaptam:
- 1db "Vásárlási jegyzék" felül Compker logó, alul konzolvilag.hu
- 1db "Kártyabirtokos bizonylat" Konzolvilág névre
- 1db "Nyugta" Konzolvilág Kft névreNamost akkor a Compkert, vagy a Konzolvilágot kell garanciális ügyintézéssel zaklatnom?
-
-
-
válasz
ricsi99 #85613 üzenetére
És ilyen létezik, hogy ezt engedélyezik? Amúgy a Compkerben vettem.
Valahogy úgy kéne megkérdezni, talán inkább telefonon, hogy nem adom meg a nevem, mert ha azt mondják, hogy ilyet nem lehet, akkor ne tudják visszakövetni ki volt, aztán majd ha gariztatás lesz mikroszkóp alatt nézegetnek mindent.
Ezt az újrapasztázást eleve garira nem lehetne velük megcsináltatni? -
A kártyát közepesnek mondanám.
Manli, jó erős hűtés.
1 éve újonnan hibátlan volt. Elvileg a vrm is jó, kár hogy csak 290W a limit.
Kéne rá flashelni egy 330W-os biost, persze pasztázás után.
Sem olcsónak sem drágának nem mondanám, elég drága volt(285) és most jóval kevesebbet ér (talán 150) de fájna ha odalenne.
A másik gond hogy nem szojtam sokáig tartogatbi a cuccokat. És most hogy adjam el? Szétszedés elött v után?
A youtubert sajnos ennyi infóból nem találtam meg, de van itt hardveraprón is hirdető, van egy pesti meg egy dunántúli akivel már beszélek, bár az van messzebb -
-
-
Lenne egy driver kérdésem:
Jelenleg van egy 3070Ti-m nem túl régi driverrel, 528.49 de épp akár frissíthetném is a legújabb 536.23-ra.
Emellett van a gépben egy régi AMD kártya a D-SUB kimenet miatt CRT-hez.Namost ha ehelyett az AMD helyett beraknám a GTX670-emet, amire elvileg a legújabb driver a 474.30 akkor lehet fönt 2 különböző Nvidia driver hozzájuk? Esetleg akkor is, ha én nem ezt hanem manuálisan egy még régebbi drivert szeretnék a 670-hez föltenni? Ez ugyanis támogatja a 3D Visiont régebbi driverekkel, márpedig van egy 3D Vision monitorom. RTX3000 széria megjelnéséig támogatják a driverek a 3D visiont, tehát 2021 nyár-őszi driver kéne a 670-nek, de legfrisebb a 3070-nek.
Illetve második PCI-E vga mellett használható egy m.2 ssd? Most még satás van, de cserélnék.
-
-
Okosban, ahogy a bányászok 100%-a csinálja, sőt olyat is hallottam már hogy a sorozatszám-matricát ragasztották át.
Vagy a csavarmatricát kéne kicsit megmelegíteni és csipesszel levenni a csavarról, vagy egy fogóval a pereménél fogva lecsavarni úgy, hogy rajtamarad, vagy cserematricát tenni a helyére. -
Sziasztok!
Újrapasztáznék egy garis kártyát, mert úgy látom (nem is annyira a hőfokokból, inkább az ehhez szükséges ventilátorfordulatszámból és a hangjából) ráfér. Ha sikerülne is a csavarmatricát némi melegítéssel meg csipesszel leszednem (nem próbáltam még, nem tudom mennyire úgy csinálják, hogy ezt ne lehessen), ha később mégis gariztatni kell, az nem okozna gondot, hogy más paszta van rajta? Mem hőfokok jók, padokhoz nem nyúlnék.
-
Sziasztok!
3 monitorom van, egy CRT (hobbi) és 2db 1440p.
A CRT (DSUB) és a Fujitsu (HDMI) ha kikapcsolom, csak megszűnik a kép és ennyi. Továbbra is kapja a képet a géptől.
A Gigabyte (DP) viszont le is csatlakozik a gépről, átrendeződik az asztal, ami azon volt tartalom az átvándorol egy másik monitorra, és mikor visszakapcsolom még villog vagy 5-öt mire helyreáll a rend.
Ez borzasztó idegesítő. Mi okozhatja ezt? -
-
-
válasz
T0mBd1gg3R #84462 üzenetére
Kipróbáltuk egy harmadik régi tévével is, azzal is van hang, csak az új tévével nincs.
Van valami újabb hdmi szabvány az új tévéknél amit nem ismer a régebbi intel vga vagy az átalakító?
Vagy hibás a tévé? -
Sziasztok!
Sógornőmnek van egy Dell Optiplex gépe I5-2400 procival és abba integrált Intel HD graphics videokártyával.
Az alaplapon van DP kimenet, erre van dugva egy DP-> HDMI átalakító majd egy HDMI kébelen a TV.
Eddig egy kb 10 éves Sharp TV volt, és tökéletesen működött.
Most le lett cserélve egy nagyobb LG-re és nincs hang a HDMI-n, nem látszik a TV mint lejátszóeszköz.
Mi lehet a gond? Mi változott? -
-
válasz
Aprósólyom #84381 üzenetére
Hm, érdekes felvetés, én is a magam szakmámból indulnék ki: Valamilyen földhurok vagy EMC érzékenységre gondolnék.
Főleg, hogy a céges monitor tápja hajlamos egy-egy pillanatra kikapcsolni, pl amikor bekapcsol a hűtő kompresszora.Még valami amit érdekesnek találok:
Ugyan az a két monitor meg korábban egy tévé voltak rádugva mindig, mégis, gyűjti valami (driver, registry, nem tudom) az instanceokat belőlük. Ez mitől van?:
Ez azért fontos, mert az Aorusnak vannak 4K bemenet képességei, pl konzolhoz, ezeklet a felbontásokat mindig kitörlöm CRU-val, mert a DSR a 4K 60Hz-hez viszonyított felbontásokat teszi elérhetővé ahelyett, hogy 1440p 144Hz-hez képest csinálná meg őket. -
-
Érdekes jelenséggel állok szemben.
Már a multkor is tapasztaltam hogy kb szabályosan másodpercenként van egy stutter játék közben, gyakorlatilag megáll a kép egy pillanatra (rtss-sel monitorozom, a szinte vizszintes csikból van mindig 1 függőleges megzuhanás).
2db 1440p monitorom van, egy gamer 144Hz és egy irodai 60Hz.
Mindkettő rá van kötve az asztali gépre és a céges laptop dokkolóra is.
Tegnap az egyik monitoron ment a játék az asztali gépről, a másik a laptopra volt átkapcsolva.
Csinálta ezt afent leírt jelenséget.
Mikor a másodlagos monitort visszváltottam az asztali gépre, megszűnt a jelenség.
Mi okozhatja ezt?Ja nvidia 3070ti, win11, mindkét gépre az elsődleges monitora DP-n van kötve, a másodlagos HDMI-n, csak a dokkolóra átalakítóval mert azon nincs hdmi kimenet.
-
Jól tudom, hogy ha több vga van a gépben akkor bármelyik kártyával renderelt játékot ki lehet hajtani bármelyik másik vga kimenetén keresztül is?
Kipróbálnék egy csak D-sub bemenetes monitort egy hd5450-en keresztül hajtva, de a 3070ti kártyán futna a játék. -
-
-
-
-
Persze!
MSI Afterburnerrel undervoltolod, találsz egy optimum beállítást ami talán 2 fps-sel kevesebb lesz de 30-50W-tal is, és használod úgy.
Vagy eladod és kicsit drágábban veszel olyat, aminek számodra megfelelőbb a hűtése.
Ne szedd szét, ne tákolj. Max tudsz mellé rakni egy ventit ami oldalról befúj kb így:
-
-
válasz
SunMount3r #82006 üzenetére
Értem, köszi.
Én kifejezetten játszani szeretnék 3D-ben.
Elvileg megvan minden:
- kompatibilis monitor amit nem volt egyszerű találni, gyakorlatilag csak úgy van esélyed emberi áron elhozni, ha az eladónak gőze sincs, mit tud
- szemüveg, ez szembe jött velem cserelehetőségként. Sajnos kiderült hogy ez még édeskevés, és akitől van annak a régi laptopja alapból tudta, beépítve a kompatibilis monitort és az infra jeladót a szemüvegeknek
- USB-s piramis ami az infrát kiadja, ezt német aprón találtam és előre utalás után postázták egy német kolegám címére aki egy hónappal később jött hozzánk és elhozta
- 1070Ti-vel a drivernek is mennie kellCsak ugye ott a dolog másik fele, hogy 2 gépet nem akarok, mert ugye sok-sok pénz még egy is.
A rendes 1440p 144Hz monitoromhoz a 1070Ti már gyenge, a 3060Ti meg a spéci drájverrel nem kompatibilis.
A 3DVision monitor, ami csak 1080p, syncet sem tud.
Szóval vagy megoldom egy gépben 2 driverrel valahogy váltogatva, ha másképp nem megy akkor dualboottal, vagy nem tudom, azt biztos nem akarom, hogy ki-be kelljen szerelgetni mert azt biztos nem csinálnám.
Alternatívan pedig eldönthetem, melyiket tartom meg. 1440p monitor + 3060Ti, vagy 3D vision.
Esetleg mindkét kártyát eladom és egy 2080, 2080S, 2080Ti, azok még támogatják a 3D vision drivert. -
válasz
SunMount3r #82001 üzenetére
Miért az aMD-nek és az intelnek van ilyen mint a 3dVison az nvidiánál?
Van szemcsim, kis piramisom, 3D vison ready régebbi monitorom, már össze akarom dobni, ha kell, dual boottal. -
-
-
Sziasztok!
Lehet-e egy gépben lévő 2 különböző nVidia videokártyához 2 különböző driverem fent?
-
válasz
batyuska100 #81057 üzenetére
Szerintem nem de 3-4000 forintért tudsz venni AKTÍV HDMI-VGA átalakítót.
-
-
válasz
MasterDeeJay #80984 üzenetére
Ha ott a hőforrás (cső) akkor nem mégegy hőforrást kéne bevinni a lakásba, hanem arra aggatni valami vizestálkát vagy vizesrongyot hogy párologtasson.
Régen panelban nekünk volt ilyen kis kampóval felakasztós párologtató edény radiátorra. -
-
Az eredeti hozzászólásodban azt írtad, nem megy a 4k 60fps youtube, ehhez milyen kártya kéne a 950 helyett.
Későbbi hozzászólásodban azt írtad megoldódott, sőt már a h264ify nélkül Chromeban is jó.
Akkor miért kell cserélni a 950-et? Mi a cél?
Úgy nem lehet kártyát ajánlani hogy ehelyett mit. Ahhoz tudni kéne mit szeretnél és mennyi a keret.
4K 60fps videólejátszást ez is tudja.
Játékkal, inkább régebbiekkel fullHD-ban elboldogul. 4K-hoz fél milla is kevés lenne.
Ha 1080p játék elég, akkor meg jó lenne tudni mennyi van rá és milyen játékokat akarsz futtatni, mert 1050-től 3060-ig széles a fullHD paletta. -
-
-
-
válasz
MasterDeeJay #80902 üzenetére
Létezik, hogy újrapasztázás után lement ötvenpár fokra? Vagy nem adtam neki elég terhelést.
-
válasz
MasterDeeJay #80902 üzenetére
Köszi!
Újrapasztázást bevállalom, de nem tudom hogy az ilyen kopasz IHS nélküli procikra mehet-e ezüst színű paszta, mx-4 van itthon.
Pénz olyan értelemben nem kell, hogy külön kezelem a pc büdzsét, tehát ha eladom se a kajapénzbe megy. Van még egy 2 gigás GT630 is, ott a H81 lapocska, a pentium meg a 2x2 giga ram semmit nem ér, a táp amivel összeraktam is fölös, amit hirdetek,van még egy Corsair tartaléktápom is, meg a ház is, de amellett még van korhűbb odd-s ház is ha összeraknám ezt a kis setupot. Van mondjuk egy e 5440 setup is abba mehetne a gt630
Azért ha mindent eladnék az már egy szabad szemmel is jól látható összeg.
Meg persze itt a rendes gépem, z590 11600k 1070ti. -
Sziasztok!
Szereztem tegnap egy HIS radeon 7790-et. Sajnos nagyon alap hőcső nélküli hűtése van és csak 1GB-os, de szerencsére nem OC verzió, így nincs tönkre menve az extra igénybevételtől.
Játék alatt okés de pl egy furmarkkal iszonyatos zaj mellett akár 87 fokig is fölmegy. Power limitet 80%-ra véve AB-vel ez lemegy 80-ra az órajel meg 920 környékére.
Kérdés, hogy azonnal adjam el amíg ér valamit, vagy megfelelő lenne a kis H81-es lapomba amolyan másodlagos hobbigépnek? Most egy Pentium G3220 van benne meg 2x2 ram, egy i3-i5 meg 2x4 mellett erre tök alkalmas lenne.
Papíron nem kéne sokkal gyengébbnek lennie egy 750Ti-nél, de attól azért elmarad.
Nem tudom mit lehet elkérni érte, mert nagy a szórás 13 és 25 közt bármit el tudok képzelni. -
-
-
-
-
-
válasz
T0mBd1gg3R #80680 üzenetére
Hol lehet kapni ram hűtőbordákat videokártyához? Csak a merlinben találtam, de van több méret, nem igazán tudom, melyik kéne.
-
Sziasztok!
Vettem egy 1070ti-t, nem a legbikább típus, Inno3D X2 V2, de 2GHz-en gond nélkül fut 1V körül tök hűsen, illetve a ramok is futnak 9GHz-en, játékra, bányára is stabil volt.
Namost ma vettem észre, hogy nincs hűtés a ramokon.
Én nem néztem milyen meleg lehet. Érdemes akkor hagyni a ram OC-t, vagy vegyek kis öntapadós ram hűtőbordákat?
Nem volt semmi gond a ramokkal 9-en (ami valójában 4500) sem. -
válasz
#72688384 #80156 üzenetére
Köszi, de nem szeretném kirugatni magam, ez komolyan van véve nálunk. Az IT-től segítséget kérnem pedig még úgy nem sikerült, hogy közben ne akarjam a seggfej faszt leköpni.
Találtam DVD-D -> 2xDVI-I Y-kábelt, de nem tudom, hogy ha egy DP->DVI átalakítóval csinálok DVI-t az még DVI-D és osztható, vagy szimpla DVI-I?
-
Sziasztok!
Melóhelyen lenne egy gép, Nvidia Quadro kártya 3db miniDP csatlakozóval.
Van alaplapi vga is 2 DP-vel, de nem működik, biosba nem tudok belépni, le van tiltva.
Nekem 4 monitort kéne meghajtanom róla (2 saját + 2 remote desktop)
Van valamilyen mód arra, ha nem speckó Daisy Chaines monitorok, hogy 3 dp-ről 4 monitort hajtsak, tehát egyet valahogy megduplázzak? Még a DVI lenne jó, mert az is van a monitorokon. Talán kettőn van HDMI de egy darab hdmi kábel nincs a cégnél, inkább DVI-oznak. Létezik 1DP -> 2DP vagy 1DP->2DVI kábel? -
Nincs általános Nvidia vagy DSR topik ezért beírom ide a küzdelmemet az Nvidia supporttal. Mit magyarázok rosszul?
Customer By CSS Web (- -) (08/07/2021 10:50 PM)
Hello, I have an 1440p 144Hz monitor (Aorus AD27QD) which can handle 4K input (for consoles, for example). Therefore base resolution for nVidia DSR is 4K, not 1440p.
I can't choose any DSR resolution between 1440p and 2160p, what I would like to do.
How could I change this behaviour, and get for example 3413x1920?
I don't need 4K input from PC, it can be removed.
Thank youResponse By Email (Alex) (08/08/2021 01:59 PM)
Hello
Thank you for contacting NVIDIA Customer Care.
My name is Alex, and I will be assisting you further with the issue you are experiencing.
From the e-mail, I understand that you would like to have your 1440p display use dsr to display 3413x1920.
I apologize for any inconvenience this may have caused, please be assured that I will do my best to help you.
Kindly follow the below steps -
Open nvidia control panel
got to manage 3d settings
and on the right click on dsr and choose 1.78 times native it should provide 3413x1920
Let us know if you need further help.
Best Regards
Alex
Nvidia Customer careCustomer By CSS Email (- -) (08/10/2021 12:41 PM
Dear Alex,
Sorry for my late reply.
Thank you for your answer, but I exactly know how to use DSR in normal circumstances, I used it in my previous monitors without problem.
My problem is special: my 1440p 144Hz monitor (gigabyte aorus ad27qd) has an extra function, it is capable to receive 4k 60Hz input. This is not the native resolution of the screen panel, the monitor downscales it to 1440p.
Nvidia driver sees this resolution as the maximum resolution of the monitor, and therefor this is the base resolution and refresh rate for DSR, so when I set 2.25x DSR it will be 5760x3240 and 60Hz.
I can't use DSR relative to my native 1440p resolution and 144Hz refresh rate.
What could I do, to make DSR base resolution the 1440p 144Hz?
Should I somehow delete this resolution from EDID with CRU?
Could Nvidia maybe include a function to choose the base resolution and refresh rate for DSR?
Thank you.
Tamas
Response By Email (Syed) (08/11/2021 12:52 PM)Hello,
Thank you for the update. So, the DSR cannot scale more than 8K resolution.
So, any DSR resolution that will be calculated more than 8k, will not be considered. It can scale upto max if 8k only.Date Last Updated: 08/11/2021 12:52 PM
Hello,
Thank you for trying to help me.
Excuse me, but do I not speak english or what is the reason for this serious misunderstanding?
I don't want to use resolutions above 8k
I want to use resolutions between 1440p and 4k, but I can only go ABOVE 4K with dsr.
I have an 1440p monitor.
It has a 4k input receiving function
DSR thinks it's a 4k monitor.
I just want to use it as a normal 1440p monitor.
That's my problem. -
Gépemre van kötve egy monitor DP-n és egy TV HDMI-n, a hang utóbbin jön ki.
Ha ki van kapcsolva a monitor és be van kapcsolva a tv amikor bekapcsolom a gépet, akkor nincs hang a tv-n keresztül. Az az aktív hangeszköz és semmi.
HDMI ki-be, semmi. Gép újraindít semmi.
Mikor a gépből húztam ki a hdmi-t és a tv-t kikapcsoltam majd be és újra bedugtam akkor lett jó.
Mi miatt lehet ez? -
válasz
Csupingo #79753 üzenetére
Sharkoon REV200. Az előlapi üveglapot porszűrőre cseréltem.
A kivezetések egy kis csatornában futnak végig és hátul egyben jön ki a kábelköteg felül.
Nekem is ez a megoldás tetszett meg benne.
Egy vertical mount rizer mondjuk nem ártana hogy kevésbé árnyékolják le a procihűtőt, de nem vészes, elég jók a hőfokok.
Az új árát nem fizetném ki érte de szép állapotban 50€-ért vettem. -
-
-
válasz
ptesza #79744 üzenetére
Az adatlap alapján van rajta egy HDMI meg egy DisplayPort is.
A HDMI monitorodat HDMI-vel, az új monitorodat pedig DisplayPort-tal kötöd az RX570-re, valamint az új monitorodat USB-C porton keresztül rákötheted a laptopodra is (vagy akár HDMI-n keresztül is ha van a laptopon).
Azért a simán működés kissé durva kifejezés, nekem van otthon egy 1440P 144Hz monitorom, ami céges laptopról:
- közvetlenül HDMI-n csak 60Hz-en megy
- USB 3.0 (nem C) dokkolóval meg csak 50-et tud HDMI-n és 60-at DP-n vagy fordítva
A dokkoló sem egy olcsó darab, Fujitsu PR8.1 típus, az ára 90-100€ -
-
válasz
Scarletiel #79733 üzenetére
BIOS update megoldotta.
-
-
-
Most cseréltem alaplapot MSI Z590 Pro Wifi-re, Gainward Phantom RTX 3070 kártyám van.
Miért van az, hogy GPU-Z és HWInfo szerint pci-e x16 1.1-en megy a kártya? Már megnéztem biosban, auto-n volt, átraktam gen3-ra.
Tudom van ott egy kis render gombocska, nem változik semmi, és rendes játék közben sem. Mi lehet még a gond -
Kezdjük már ott hogy:
- a 290x erősebb a 1650-nél, tehét arra semmiképp
- egész pontosan milyen alaplapod van, elbirja-e azt a procit?
- mivel játszol, hol érzed kevésnek?
Simán lehet cpu limited, szaggatás a 4mag 4 szálas proci miattés nem tudom mire mondják, hogy annyira elavult konfig lenne, előző generáció
De jó ötlet lehet cserélni, ha neked jó, hogy a 150ből most költesz erre és később cseréled a vga-t.- lehet cserélni csak a procit az i5-re ha birja a lapod
- el lehet adni az alaplapot-procit (a ramot is ha nem legalább 3000MHz) és venni újabbat, egy 6 mag 12 szálas i5-10400f elég jó vétel.
-
-
Sziasztok,
Gigabyte Aorus AD27QD monitorom van, ami a natív 2560x1440@144Hz felbontásán kívül tud fogadni 4K@60Hz jelet is (pl ha olyan konzolra kötném ami tud 4K-t, de 1440p-t nem).
Namost bekapcsoltam a DSR-t, igen ám, de nem az 1440p 144Hz többszöröseit adta hozzá mint választható szuperfelbontások, hanem a 4K@60Hz-nek. Mit tehetnék, hogy jól értelmezze az nvidia, melyik a natív felbontása? Egy egészéges 1,5-2x felbontást szeretnék élsimítás gyanánt beállítani (pl GTA V-ben rosszul optimalizált az MSAA de a saját supersamplingje meg nem olyan jó minőségű mint az nvidia dsr-je)
Ja, persze a nagy frekvencia is kéne. -
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy működik a dual bios dolog nvidia kártyákon.
Amikor flashelem akkor azt flashelem amelyiken épp áll, vagy a program (akár nvflash akár gyári) tudja, hogy ez dual biosos?
- Váltani a gép kikapcsolt állapotában kell, és csak indulásnál tölti be?
- Ha az egyik állásban fölteszek egy biost és kiderül hogy nem jó, de annyira, hogy el sem indul és nem tudom egy jó biossal felülírni, akkor át kell ugyebár váltanom a másik, jó biosra. De akkor hogy írom felül a rosszat? Elindulás után váltok a kapcsolóval, vagy hogy?
Cél: Dual bios Gainward vga-ra flashelni egy magasabb power limites másmilyen típusú Gainward vagy Palit biost. -
Sziasztok!
Vettem egy használt gtx970 kártyát, játék alatt sem volt semmi gondom, szépen ment, viszont mikor órákra úgy hagytam a gépet kétszer is resetelnem kellett.
Megnéztem az eseménynaplót és az alábbit dobta az esti reset előtt 6 darab ilyen sorban:
"A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt."
A délelőtti fagyáskor ugyan ez volt de csak 2, meg egy ilyen:
"A(z) nvlddmkm forrásból származó eseményazonosító 14 leírása nem található. Az eseményt kiváltó összetevő nincs telepítve a helyi számítógépre, vagy a telepítés sérült. Telepítheti vagy kijavíthatja az összetevőt a helyi számítógépen.
Ha az esemény forrása egy másik számítógép, akkor a megjelenítési információkat is el kellett menteni az eseménnyel.
A következő információk tartoznak az eseményhez:
\Device\Video3
b9cc(2174) 00000000 00000000
Az üzeneterőforrás jelen van, de az üzenet nem található az üzenettáblázatban"
Van valami hibája? Gyárin megy, a ventiprofilt tettem kicsit agresszívabbra, mert sokalltam játék alatt a 80°C-ot. Újra is kéne pasztázni gondolom. -
-
válasz
Grave_444 #76491 üzenetére
Egy 8 centis AVC DS08025B12UP019 4 pines ventim volt itthon, ezt tettem rá, fix alacsony fordulaton megy, 26%-on kb 1800 rpm és 74°C 100%-on majdnem 5 ezret pörög
40%-on már baromi hangos 2500-on és 68°C-os, gyanítom a fos kis alu borda az oka, ennyi levegőnek már le kéne hűteni ha normális borda lenne.
-
-
Vettem egy használt 750Ti-t, nagyon sz*r a ventilátora, eladó persze sz*rik rá
Sajnos 2 pines a gyári, pedig lenne márkaazonos, jól kinéző pont passzoló 4 pinesem a helyére. A nyákon láttam, hgoy a 2 pines csati mellett ott a 4 pines kialakítva, csak épp tüskék nincsenek a viákba forrasztva. Vajon van benne jel? Érdemes lehet ráforrasztani egy csatit?
Rá kéne mérni legalább egy multival csak úgy nehéz, hogy rajta a hűtő. -
Sziasztok. Hogy működik ez a nvidia surround? Mik az előfeltételei? GTX 750Ti, win10, legújabb driver, nem jelenik meg a surrond ahol kéne csak a phisix. Vagy rossz helyen keresem?
A 3 monitort most mind egyforma felbontásra tettem (holott a középső más képarányú de mindegy csak ki tudnám próbálni) és így sem látom. -
Úgy fogalmaznék, hogy ami sütögetéstől megjavul ott elvileg nincs hw hiba csak a sz*r ólommentes forrasztóón az oka. Ha van ismeretséged pl nálunk a cégnél kolegám pár retro vga-t átküldött a reflow kemencén (kiszervezték a nyákgyártást, már nincs reflow), volt amelyik megjavult tőle volt amelyik nem, de vannak erre szakosodott szakműhelyek, de sok milliós beruházást igényel így azt sejtem 0,25-0,75 darab lehet az országban. A taiwani piacon vagy egy new yorki pincében a gyémántcsiszolók mellett biztos találnál :D de aprón is érdemes lehet keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest