- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
lanszelot #91840 üzenetére
Működő PC-t zárt szekrényben tartani nem jó ötlet. Az 55 fok még ok lenne, de hogy terhelten 80+ fölött megy, ott valami hűtési probléma lesz. Mivel nem mai darab, tuti biztos, hogy az újrapasztázás jót fog tenni neki, de hosszabb távon keress anak a gépnek új helyet, és ne csukott szekrényajtó mögött járasd.
p
-
parandroid
félisten
válasz
ottoyes #91753 üzenetére
Első körben másik kábellel probálnám. Aztán másik monitorral. Aztán másik VGA-val. Aztán ha még mindig csinálja, másik géppel. Ha még akkor is, akkor dobnám ki a picsába.
Been there, done that.
Kiderült, hogy valami driver hiba volt, vagy a driver jó volt, csak a konfig volt rá érzékeny, valami ilyesmi. Sok telepítgetés, frissítés után elmúlt, de játszottunk vele hetekig…
p
-
parandroid
félisten
válasz
kerepesig #91693 üzenetére
Játéktól függ, de ha logikusan kiszámolod a képkockákat, kb annyi:
1920 x 1080 = 2.073.600 pixel
2560 x 1440 = 3.686.400 pixel
3840 x 2160 = 8.294.400 pixelTehát durvan 40%-kal több pixelt kell kiszámolgatnia, ami megintcsak durván ennyivel tovább fog tartani.
Nyilván nagyon leegyszerűsítve mindazt, ami történik, mondhatjuk, hogy kb 30-40% lesz az fps esés.
De amúgy ha megnézel egy random vga tesztet, ott szoktak mérni mindkét felbontáson (sőt, 4k-n is), szóval kikeresed mindket grafikont, és megnezed benne a kártyádat. Proci itt annyira még nem kritikus, nagakn erős kártyak is inkább kisebb felbontáson profitálnak többet a gyors prociból.
Ja, bocs, most nézem, hogy 1140p -> 4k lenne a váltás, akkor kiegészítem a fenti táblázatot… De mint tudjuk, a
z 1440p nem 2k felbontás, hanem annal kisebb, a 4k pedig 4x annyi pixel, mint az fHD, ezért logikusan ez még magyobb ugrás - ezzel együtt fps visszaesés.p
-
parandroid
félisten
válasz
partizanka #91662 üzenetére
Igen, van. Én egy 6800-at vettem olcsón, teszteltem az eladonál, ment. Itthon több különböző gépben is próbáltam, a világ összes tesztje stabilan futott, jó eredményekkel, de játék alatt azonnal crashelt. Végül találtunk egy gépet, amiben elment, azóta is jó, néha még kilépeget játékokból, de ritkán, szóval használható. Közben kapott custom biost is, gyári biost is, igazából ki kéne megint próbálni nálam, de mivel a jelenlegi gazdaja jól elvan vele, nem piszkáljuk. Én nem vittem vissza az eladonak, mert mégis mit mondjak, nála játékot is indítottunk vele, az is ment, meg végül is működik. De a mai napig nem tudom, hogy mi okozta a crasheket.
p
-
parandroid
félisten
válasz
semetka #91648 üzenetére
Baj nem lesz belőle. Mint írtam, én elsőkörben 1050ti 4GB-ost keresnék, kis méret, kis fogyasztás, egy venti, ha olyan verzió, akkor nem kell extra pcie tápcsati sem (nekem zotac mini van/volt, nagyon elégedett voltam vele).
-
parandroid
félisten
válasz
KAMELOT #91644 üzenetére
3050 baromi drága ahhoz képest, hogy mit (nem) tud, jutubhoz elég egy használt 1050ti, 1650, vagy 1660 is, amd oldalról pedig 470, 480, 570, 580. Amelyik olcsóbb. Erre fölösleges 70-80e-t kiadni, amennyiért egy 3050-et adnának. De fenntartom a véleményem, hogy ez szerintem RAM lesz, nem VGA probléma.
p
-
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #91593 üzenetére
Egyszerűen nem találom azt a jutub videót, amiben a megoldás volt (tudtam, hogy el kellett volna menteni), van egy csomó találat 'game won't start' keresésre, de egyik sem az, ami nekem megoldotta. Az biztos, task managerben valamelyik service engedélyezése segített. Illetve azt nézd meg, hogy az xbox appban van-e valami elérhető frissítés valamelyik apphoz, mert ilyenbe is belefutottam már.
p
-
-
parandroid
félisten
válasz
csumpa93 #91589 üzenetére
Mivel game passos játék, én az xbox / game pass app, plusz ehhez kapcsolódó szolgáltatások automatikus indulását, és engedélyezését nézném meg a feladatkezelős processzek között, az szokott ilyet csinálni. Néha nekem is elállítódik, olyankor nem megy a forza, és megint mindent enabledre kell tenni, meg automatikusan indulóra startupkor.
p
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #91449 üzenetére
Csak annak örülök, hogy előrelátó voltam, és nem akkor szembesültem a dologgal, amikor megpróbálom beszerelni a vga-t, mert akkor biztos szétb@szott volna az ideg.
Így van rá még esély, hogy aznap megjön az új táp, mint amikor a vga is ideér.
p
-
parandroid
félisten
válasz
xtremist #91448 üzenetére
Nope, thx, nem sufnizok, van helye másik gépben az én tápomnak (lefelé öröklődnek a hardverek a családban, mint a szegény családokban a nagytesók kinőtt ruhái
), szóval ha egy gyári kábellel nem oldható meg, akkor ezt továbbadom, és veszek másikat. De ez így most kicsit szíven ütött, hogy erre nem gondoltam (illetve, hogy bq!-ék erre nem voltak felékészülve).
p
-
parandroid
félisten
Gyorskérdés, mert ilyenem még nem volt...
Vettem egy új VGA-t (7900 XT), aminek 3db 6+2-es PCIE csatlakozó kell. A mostani tápomon (be quiet! Pure Power 12 M 750W) egy moduláris PCIE csatlakozó hely van a tápon, amihez egy PCIE kábel jár, 2 db 6+2-es csatlakozóval a túloldalán.
Létezik valami átalakító, vagy vennem kell egy új tápot? Ahogy nézem, ugyanennek a tápnak az eggyel nagyobb változatán (850 Watt be quiet! Pure Power 12 M) már 2 moduláris csatlakozóhely van...
Gondolom, erre lenne szükségem, szóval cserélhetek tápot is, ugye?
p
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest