- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Tepsifüles #89232 üzenetére
Másik topikban, volt ilyen probléma hogy 1 milis volt egy pad aztán 0.75ös volt az igazából. Az is baj ha túl erős, meg ha gyenge a kontakt.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Tepsifüles #89220 üzenetére
Biztos vagy benne hogy jól sikerült a padozás?
Millimétereken képes elcsúszni a dolog, és ha nincs megfelelő kontakt, vagy túl vastag akár 0.2 mm-el a pad, már nem lesz jó a hűtés. -
Asycid
tag
válasz
Játszadozz a FanControl nevű progival, nagyon szépen be lehet lőni rajta ventillátor-görbét.
-
KAMELOT
titán
válasz
Teszel rá blokkot és nem fog a venti süvíteni
-
válasz
Tepsifüles #82305 üzenetére
Szerintem szarul szellőzik a házad (legalábbis nekem ez a tippem). Amikor megjött ez a nagy hőség nekem is 85 fokig ment a GPU, illetve a CPU is (pedig azon egy AIO van), még néztem is, hogy mi a franc. Lekaptam a ház elejét (Phanteks Eclipse P400 TG) és egyből volt egy 10-15 fokos csökkenés. Összesen 6 Darab 120mm-es ID-Cooling venti van a házban, amiket 1100-1200rpm-en használok (néha 900-on). Mint ahogy más is írta, próbáld meg leszedni a ház oldalát, és nézd meg hogy úgy mit produkál.
-
törölt tag
válasz
Csak egy ötlet, de lehet segít: van a játékoknál Distant Object Details / Shadow / Fade és hasonló dolgok.
Ezeket nyugodtam vissza lehet venni medium-ra is akár. -
törölt tag
válasz
vagy mondjuk a legjobb venti vezérlő software ami ráadásul ingyenes:
[link] -
Erunosta
tag
válasz
Szia!
Ha a hang nem probléma akkor vegyél PWM ventiket a gépbe (Arctic, ID-Cooling elég olcsó és jó) és Argus Monitorral (ez fizetős, ingyen használat 3 hónapig van, mondjuk a nyárra kitart) és állítsd be, hogy a ház ventik a GPU hőfok szerint pörögjenek. Esetleg SpeedFan, de ezt bonyolultabb beállítani, bár van elég guide hozzá youtubeon. Jól átszellőző házban, GPU-ra állított ventikkel jópár fokot nyerhetsz.
Másik megoldás, hogy a nyárra leveszed a ház oldalát, akár mindkét oldalt (lehetőleg olyan helyre rakva ahol a gyerek nem éri el). Ezzel is nyersz pár fokot. -
válasz
Tepsifüles #80712 üzenetére
Az nem szamít jónak, nincs vrm és ramborda sem. Gpu borda alulméretezett. Superposition alatt 90-95 fok. Adtam el egyet 17eft-ért gpu reflowosat. Nagytesója 270x-nél erősebb a vrm rész de továbbra sincs hűtve rendesen viszont a gpu hűtés izmosabb jóval. Ilyen kategóriában Asust nem vennék.
-
Csupingo
veterán
válasz
Tepsifüles #80708 üzenetére
Az r9 270-ek elég gyakran halnak az utóbbi években. Ebből kiindulva inkább a 660-at választanám. Időnként szokott lenni sima gtx 750 is 20 körül. Kicsit gyengébb ezeknél, de szerintem bátrabban vehető.
-
Csupingo
veterán
válasz
Tepsifüles #80632 üzenetére
Pl. itt egy régi kártyákat tartalmazó lista. Ezen az oldalon szintén teljesítmény szerint vannak rendezve a "Legacy GPU Hierarchy" cím alatt és már újabb vga-k is szerepelnek.
-
Csupingo
veterán
válasz
Tepsifüles #80529 üzenetére
Egy kicsit modernebb kártya, pl. a gtx 1050 8W környékén fogyaszt idle-ben. Ez elvileg még lejjebb is mehet kikapcsolt monitorral, monitor nélkül.
-
törölt tag
válasz
Tepsifüles #80531 üzenetére
nincs kockázat undervoltingnál.
-
törölt tag
válasz
Tepsifüles #80529 üzenetére
az évi 30k
-
törölt tag
válasz
Tepsifüles #80400 üzenetére
nézz körül hardveraprón, biztosan csinál javitást valaki. általában 1-2 kondi szokott elszállni és csak azokat kell cserélni. egy próbát megér.
-
snake1977
őstag
válasz
Tepsifüles #79066 üzenetére
Parádés, az egyik egy artic freezer hűtő?
Én is korán kezdtem a sufni tuningot [link].
Nekem most csak ez volt hirtelen kéznél, meg egy 20+ cm-es ventipont itt fekszik az asztalomon egy hibás asus 560Ti, erről akartam átrakni a komplett hűtést de nem egyezik a liktávolság sajnos, van még néhány kártyám, de ami kompletten átemelhető lenne az nem hőcsöves hűtés, sanszos hogy keritek rá 2db nagyobb pwm-es ventilátort, és bekötöm a kártya csatijára, gondolom pár miliamper többletfelvétel nem tesz kárt benne.
-
snake1977
őstag
válasz
Tepsifüles #79063 üzenetére
Köszi a tanácsot, már tegnap felfogattam rá egy ventilátort, csak ez a kártya eladásra lett szánva, jobb lett volna ha az eredeti hűtésével tudom adni.
Jelenleg így néz ki [kép] max terhelés mellett 71 fokig emelkedik, a ventilátor az alaplapról 10V feszt kap, nem halk, de nem is süvít. -
Csupingo
veterán
válasz
Tepsifüles #78984 üzenetére
59 vagy 60 sem megy már? Elvileg az lcd nem villog annyira, nem fárasztja a szemet annyira mint egy régebbi crt, de azért az 50 már kicsit darabosnak érződhet. Ha van lehetőség, akkor másik átalakítókkal is kéne próbálkozni, hátha azokkal jobb értékeken is működik.
-
Csupingo
veterán
válasz
Tepsifüles #78960 üzenetére
Talán az átalakító nem szereti a "köztes" felbontásokat, vagy az átalakító miatt nem jut el az infó a támogatott felbontásokról a monitortól a pc-ig. Esetleg lehet egyedi felbontással próbálkozni, amit az nvidia driverben is létre tudsz hozni. Ha minden igaz, arra kell figyelni, hogy az időzítés cvt csökkentett legyen. Ha 75Hz-en nem jó, nézd meg 60-nal is.
-
MK VII
veterán
válasz
Tepsifüles #48581 üzenetére
1gb ddr5!
-
cinkoxid
senior tag
válasz
Tepsifüles #48581 üzenetére
Mindenképp a második.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- India és az AI a McDonald's jövője?
- Építő/felújító topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Battlefield 6
- Autós topik
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- További aktív témák...
- Asus RoG STRIX LC RX 6900XT 16GB DDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- NVIDIA Quadro M2000 4GB GDDR5 profi munkára, CAD, 3D, stabil kártya!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest