- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leone743
tag
válasz
Rottweiler89 #89813 üzenetére
jó hát ez már így marad ugyhogy befejeztem a témát
-
Leone743
tag
válasz
Rottweiler89 #89749 üzenetére
jó csak kicsit meglepödtem hogy olyan lendülettel pörögfel a venti hogy majdnem szét esik a gépház
-
egyedülülő
őstag
válasz
Rottweiler89 #89645 üzenetére
Szia!
Igen, ez az elképzelés. -
GamerToxic
csendes tag
válasz
Rottweiler89 #89337 üzenetére
Én megbíztam az ismerősömben, több kártyámat is javította már, valamiért ez problémásnak bizonyult. Lehet ez az én hibám is, nem akarok mindent a nyakába varrni. Majdnem 3 éves a kártya és a mai naptól kezdve fixen 2-3 évig még nálam lett volna és jobbnak láttam egy mostani pasztázást, mint később.
Nem is akarom tovább terhelni a kártyát, nehogy valami gebasz legyen belőle. Kiveszem és visszaküldöm neki. -
Iceman821
tag
válasz
Rottweiler89 #89272 üzenetére
Találtam egyet, holnap beviszem hozzá, beszéltem vele írta is, hogy milyen hőpadot, meg milyen pasztát használ szóval vele szerintem nem lesz gond. Teszt közben felment a venti 63%-ig nah akkor már gondoltam, hogy gebasz valami és gyorsan le is lőttem a tesztet, hogy ne melegedjen tovább, a gépből meg kivettem nem is használom.
-
fityere
senior tag
válasz
Rottweiler89 #89206 üzenetére
Nem az a problémám, hogy többet akarok.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #88660 üzenetére
Amikor kitoltad a PL - t le is okéztad a jobb felső sarokban? Nem tudom az AB beleszól e, amikor az MPT van fenn (AMD - hez én nem teszem fel az AB - t) akkor az adrenalin beállítása lesz a mérvadó.
ricsip: Nem találni már fenn az Intel oldalán, de azért én pl. a Guru3D vagy a Techspot oldalait nem tartom kétes kinézetű letöltő oldalaknak. Az Intel oldalán már csak ez szerepel: [link] -
kolopele
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #88653 üzenetére
Húzd fel maxra (+20). Így ha lesz olyan játék ami esetleg nem férne bele a 100W - ba, teszem fel lenne 110, akkor nem fogja visszavenni az órajelet, és mivel alulfeszelted, így a fogyasztás és a hőfokok nem fognak megugrani. Gyárilag csalóka az a több mint 2600 mhz meg a 100W, mert 2300 mhz körüli lesz az, így kitolva viszont amelyik játék igényli annál meglesz az a 2450-2500 mhz. Amennyiben így oké, akkor mehetsz még lejjebb is a fesszel 10 mv - onként, kb. 1060-1070 szokott lenni a vége így 2500 mhz - en.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #88651 üzenetére
Jó is az a 6600, FHD - ra nem lesz vele gondod. Egyébként én az alulfeszelésre gondoltam inkább, azt sokszor érdemes megcsinálni, mert halkabb működést, alacsonyabb fogyasztást eredményez (ugye kisebb hőfokokkal), miközben a teljesítményen nem kell feltétlenül rontani (sőt!), vagy ha mégis általában 2% - ot, ami észre sem vehető. A 6600 - asoknál a saját driverében a mínusz 60mv nyugodtan kipróbálható anélkül, hogy bármi máshoz hozzányúlnál. Egyébként a Furmarknál azért lett a hőmérsékleted csak 70 fokos, mert a 100W miatt visszavett az órajelből mint az látható is. Amennyiben kitoltad volna 120 - ig a Power Limitet, nem ennyi lett volna, mert feljebb boostolt volna a kártya. Time Spy esetében 1090 mv mellett 2500 mhz max. frekin hozza a teljes teljesítményt, de csak ha 120 - ig ki van tolva a PL, mondhatni pont belefér így. Az alulfesz esetében pont ezért tudsz nagyobb teljesítményt is elérni akár, mert ha gyárin hagysz mindent akkor nem tud a 100W miatt magasabbra boostolni, az órajeled visszaesik akár 2000 mhz - re is, hiába van alapból 2600 mhz felett.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #88644 üzenetére
A Furmarkot úgy tervezték, hogy túl nagy terhelést helyezzen a GPU-ra, ami felvetheti a lehetséges rejtett problémákat (mint például anno az EVGA esetében), de ha a GPU rendben van, akkor nem fogja persze azonnal megölni. Én csak arra céloztam, hogy a Furmarkot nem szabad hosszú időn keresztül tesztelésre használni. A másik gond az ezzel a programmal, hogy ha már eleve egy "gyengélkedő" kártyát tesztelnek vele, annál fennáll az azonnali behalás veszélye. Nincs ebben semmi szemforgató mint azt egyesek állítják, ezek tények. Szóval innentől, hogy meggyőződtél hogy a kártya oké, maradj tesztelésnél mondjuk a Heavennél vagy a Time Spy - nál, de a legjobb tesztek úgyis maguk a játékok. Ugyanez van a prociknál is, elképesztő hogy képesek 24 órán át futtatni a Prime 95 - öt például, aztán ha lement teszem fel hiba nélkül, elhasal az IBT teszten ( nyilván itt elsősorban a megpiszkált hardverekről van szó). Használni kell amire az ember szeretné, és ha nincs semmi probléma, akkor jól van az úgy, felesleges kínozni (jó, tudom, a fő lényeg hogy kinek hoznak a benchmarkok magasabb pontszámot......)
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Rendben, akkor nincs semmi probléma.
Ezt a szemforgatós dolgot most nem tudom mire vélni.(Maga a program életszerű is lehet, játékban is tudtam produkálni hasonló terhelést.)
Rottweiler89
Oké. -
Csupingo
veterán
válasz
Rottweiler89 #88646 üzenetére
Jónak tűnik.
-
Csupingo
veterán
válasz
Lehet, hogy csak ez a 2017-es furmark nem írja. Nézted újjal is? De pár gpu-z képet is mutathatnál a főoldalról és a sensors fülről.
Látom, Grave_444 is említette már. -
Csupingo
veterán
válasz
Rottweiler89 #88639 üzenetére
Én úgy látom, a furmark írja a hőmérsékletet. Azt nem tudom, eddig miket csináltál meg, de ha mondjuk gpu-z -ben is hiányoznak adatok, akkor érdemes lehet újra feltenni az eredeti biost a kártyára.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Szerintem ha GPU-z, Afterburner vagy bármi más program megfelelően látja, monitorozza az értékeket ne foglalkozz Furmark mit hagy ki.
Windows eszközkezelőben, AMD driverben látszik a kártya? Akkor nincs gond.Egyébként mi lenne, ha nem 2017-es Furmarkot használnál, talán működne az is rendesen?
-
kolopele
nagyúr
válasz
Mit is kellene látni? Mondjuk ne nagyon erőltesd a Furmarkot, mert a végén meghal a kártya.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Rottweiler89 #88539 üzenetére
Sziasztok!
Hazahoztam az otthoni kisgépbe, a helyzet megint ugyanez. Hőmérsékletet monitorozni FurMark közben Afterburner-el tudok, játék közben is működik a monitorozás.
Végképp nem tudom mi van.
Itt egy fotó FurMark + Afterburner-rel, hátha ti láttok valamit. -
kolopele
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #88598 üzenetére
Értem. Akkor is a 6600, 6600XT, 6700XT a sorrend
-
kolopele
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #88595 üzenetére
Na de te azt írtad, egy 6600 - at cserélnél 5700XT - re, nem egy 580 - at
-
varmi2
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #88593 üzenetére
Gyüjts inkább rx 6700xt-re, az már jelentős előre lépés.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #88589 üzenetére
A 6600 - ast 5700XT - re? Miért? Még a 6700XT - t megérteném, de egy régebbi szinte hasonló erősségű kártyára nem látom értelmét.
-
Csupingo
veterán
válasz
Rottweiler89 #88539 üzenetére
Néha akkor csinál ilyet, ha piszkálták a kártya bios-át. Az eredetit visszatéve meg szoktak jelenni az adatok.
Ha te vetted újonnan a kártyát, akkor esetleg az pár alaplapi drivert próbálnék ki, meg pár régebbi vga drivert. -
Barell
senior tag
válasz
Rottweiler89 #88147 üzenetére
Átkapcsolás előtt gép leállít aztán indít. Így fog működni. Menet közben nem tud biost swappolni.
-
pandras83
őstag
válasz
Rottweiler89 #88147 üzenetére
nyomd meg, mi baj lehet?
Viccen kívül: restart után az oc biossal fog indulni a kártya. A Powercolor oldalán persze se manual se semmi, csak ez a marketing bs: "Simply press the button. When the light is on, you are already on OC mode which has increased the performance."
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest