- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984 #90781 üzenetére
Aki szerelt össze számítógépet pcháztól kiindulva tudja, hogy járnak hozzá kellékek ha csavarok nem életbevágóak de egy hdd Bay lemez vagy bármi olyan amivel utólag merevlemezt lehet behelyezni ez a házhoz jár.
Számomra felfoghatatlan, hogy meg kérdezem telefonon,hogy 3.5" merevlemez behelyezhető? Igen a válasz. Tegnap leszedtem a fedlapját, hogy berakjam a HDD-t a tápegységből egy kábel lógott az is az alaplapra csatlakozva. Utána néztem a youtubon és van egy videó ahol azt látni, hogy 4pines csatlakozó van az alaplapon és arra kell a sata tapkábelt csatlakoztatni? Kapott a géphez a tulaj? Nem! Tartozéknak kellene lennie az ilyennek? Szerintem igen!
Akkor még a HDD rögzítse nagyon úgy tűnik nem szimpla csavarozás. Mondtam a hölgynek vigye vissza a gépet és tegyék bele Ők plusz költség nélkül. A nem tudom betenni és az hogy nem értek hozzá nem ugyanaz.
Természetesen van olyan opció vásárlásnál, hogy + 3990Ft-ért 500GB merevlemez. Fizetnem kéne, hogy kapja a gép a tartozékot, hogy aztán otthon kiszedjük és betegyük a saját HDD-t
?
-
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984 #90766 üzenetére
Sajnos nem tudom értelmezni azt, hogy alkalmatlan mert. Itthon van egy PC (amit más kiakart dobni én meg inkább elkértem
) beletettem egy ATI HD4500-at hivatalosan már nincs Windows 11 driver de Windows Update-ről leszedett illesztőprogramot és működik. Elindítottam egy 1080p-s videóklipet nem akadozott, vígan ment de te biztos másra gondolhattál.
Persze ezek játékra alkalmatlanok meg erősebb grafikai programokra is lehet, hogy kevés.
Nálam ott kezdődik az, hogy egy Videókártya alkalmatlan, hogy se ilyen se olyan illesztőprogram amivel legalább natívan működjön.Neki az volt a legfontosabb, hogy olcsóbban korszerűbb gépet de hallotta, hogy a Windows 10 támogatás jövőre megszűnik ezért akkor erre orientálódott, hogy Windows11 kompatibilis legyen a gép.
Amúgy én biztos magamnak nem vennék ilyen számítógépet inkább áldoznék többet rá és összerakni egy olyan gépet amibe legfeljebb idővel a processzort kell cserélni igaz új alkatrészekkel sajnos nem 70.000 FT
-
válasz
Csabi1984 #90763 üzenetére
Átalakítót nyugodtan megveheted, analógnál maga a kábel számít sokat minőségben. Youtubera mindkét választott kártya alkalmatlan, pontosabban képet ad de tisztán szoftveres módban fog futni.
Mai minimum az a VP9 támogatás GTX950/Quadro M2000 és felfelé youtubehoz.
Legegyszerűbb venni egy GTX1030-ast használtan vagy quadro P400, P600 de ahhoz is kell átalakító mert mini dp portos.
GT710 nagyon elavult 2011-es GPU van rajta és nincs is hozzá már friss driver. (win11 is szerintem csak a 10-es driverrel kezeli)
Nagy valószínűséggel a jelenlegi integrált kimenetű GPU-d támogatja rendesen a youtube-ot (bár nem biztos hogy nagyobb felbontásokban is azaz 4K és felette) -
Csupingo
veterán
válasz
Csabi1984 #90763 üzenetére
Jó lenne tudni, most milyen vga, vagy igp-s cpu van a gépben, mert ha ezeknél a kártyáknál erősebb, akkor csak visszalépés lenne ilyeneket venni bele. Akkor jobban jártok egy átalakítóval. Az is jó lehet amit ajánlottak, de létezik hdmi-vga, dvi-vga is, ami nektek praktikusabb. A lényeg, hogy digitális átalakítót válasszatok. Szerintem képminőségben nem igazán fogtok látni eltérést az átalakító miatt. Persze az benne van a pakliban, hogy valamelyik átalakítóval működik és valamelyikkel nem. Ki kell fogni egy jót. (Érdemes pl. az árukeresőn a véleményeket is olvasni a termékről.)
Általában az LP kártyákhoz a hosszabb és a rövidebb lemezt is adják, ami átszerelhető.
-
Csupingo
veterán
válasz
Csabi1984 #74802 üzenetére
Nálam jelölve vannak a kimenetek: a, b, c, d. Új kártyánál esetemben is, mikor első próbánál hdmi-n a tv és dvi-n a monitor volt bekötve, akkor a bios a tv-n látszott, a monitor csak a win betöltése után. Aztán ha jól rémlik, csak a monitort kötöttem a gépre és áramtalanítottam, majd ki-be kapcsoltam párszor és akkor már azon volt a bios képe, ami úgy is maradt, mikor később visszakötöttem a tv-t. Most dp-s monitorom van, és ezen jön előbb a kép, aztán a hdmi-s tv-n. Végső esetben talán egy újratelepítés segít, úgy, hogy csak egy kijelző van bekötve. (Amúgy talán tényleg lehet fizikai sorrend a kimeneteknél, gondolom ezért vannak "sorszámozva", persze egy megjelenítőnél illene a biostól kezdve képnek lennie, függetlenűl a csatlakozótól.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest