- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nixon18
senior tag
Hello!
Van egy Panasonic Lumix G10-es fényképezőgépünk és akadt egy olyan problémánk, hogy nem engedi a képeket a számítógépre feltenni/a számítógépen keresztül törölni, mert írásvédett a lemez. A memória kártya nincs lezárva és más egyéb beállítások sem lettek átállítva (kivéve a képminőséget, de az nem befolyásolja). Valakinek hasonló probléma/ötlet? -
vegesj
tag
Nem tudom, legalább ha láthatóan rosszabb lenne a képe a 150-500-nak a Bigmáétól még megérteném. A hasonlóbb átfogás miatt valóban inkább a 170-500 utódjának tűnik de a minőségével inkább a Bigmához áll közel és az OS-el pedig még meg is előzi azt.
Nem beszélve az állítólag igen gyors fókuszálásáról (ezt is olvastam róla). -
vegesj
tag
Az más akkor én láttam rosszul a dolgokat
ez esetben bocsánat érte
.
Engem is elbizonytalanítanak időnként ezek amiket felemlítettél mivel nem túl logikus hogy adhatják ennyivel olcsóbban.
Lehet hogy olcsóbban tudják előállítani, de akkor hogy nem rosszabb a minősége.
De az is lehet hogy az átfogása miatt olyan magas a Bigma ára és nem a jobb minősége miatt.
A 150-500-ról általánosságban nem azt mondják hogy jobb inkább nagyjából azonos szintre hozzák minőségben őket.
Tény azonban hogy a 150-500-ban több anyag van azaz hosszabb, nehezebb (nem sokkal) és egy optikai elemmel több van benne (gondolom ez az OS miatt van) és még így is olcsóbb(miért?).
Akárhogy nézegetem a fotókat mind a két objektívtől én nem veszek észre különbséget a minőségben. Igaz az EX hiányzik belőle de az elkészült képeken ez nem látszik (van aki szerint az EX tulajdonképpen nem jelen semmi különöset inkább csak amolyan reklámfogás).
Lehet hogy saját káromon fogok tanulni mert ha senkit sem találok aki személyes tapasztalatokkal bírna a 150-500-ról akkor megveszem 1-2 hónapon belül
(aztán majd legfeljebb sírva fakadok ha nem válik be).
Azért remélem nem így lesz. -
vegesj
tag
Miért is. Itt már elvesztettem a fonalat
. Eleinte úgy vettem ki a szavaidból hogy ez egy jó objektív és az OS pedig határozottan előnyére van. Következő hozzászólásodban az OS már nem sokat ért szerinted. Most pedig eljutottunk oda hogy ez egy sz@r és neked nem kellene.
Hát elég érdekes hozzáállás. Olyan mintha megsértődtél volna valamiért, talán valami rosszat mondtam azzal hogy egyesek szerint a 150-500 van olyan jó mint az 50-500.
Én is csak olvastam úgy hogy nem biztos hogy igaz és ezért nem kell megharagudni.
Amúgy 210e.-ért már lehet kapni használt 50-500-ast 2009.01.29-ig garanciális és Nikon véggel ráadásul ami nekem jó lenne de azt hiszem én inkább kitartok az újabb 150-500 OS mellett, kössz mégegyszer a segítséget. -
vegesj
tag
Ez még lemaradt az előzőből.Azt hogy érted hogy az OS többet számít mint a rajz (a Bigmában nincs OS van ebből eredően negatív tapasztalatod a Bigmával, azaz volt olyan eset amikor nagyon szükséged lett stabilizálásra).Azt mondják az ilyen objektívekhez kötelező az állvány de akkor miért olyan hasznos az OS. Boccs ha a kérdések buták de nekem ekkora objektívekkel nincs semmi tapasztalatom
.Igazából nekem csak a 200mm fölötti tartományra van szükségem azaz
leginkább az 500mm-re. Mennyire használható ez általánosságban értem itt azt hogy mire számítsak 500mm környékén mennyire lehet még jó képeket csinálni (milyen minimális fényviszonyok kellenek hozzá). Most nézem ez már nem is egy kérdés volt.
-
vegesj
tag
Kössz a választ és egyúttal lenne egy kérdésem is hozzád. Ha jól tudom neked van egy 50-500-as objektíved tehát valószínűleg kiismerted azt a tipust. A kérdésem az lenne ha nem lenne a Bigmád és most kellene választanod az 50-500 és a 150-500 között melyiket választanád.
-
stop
aktív tag
A többszázezres géppel rohangáló emberek ugyanúgy villogni veszik/akarnak vele mint az autóval, telefonnal, házzal, nyaralással, ékszerrel, stb.stb.stb...
Ők azok akik boldogan újságolják hogy voltunk lasztminútba-e nyaralni qrva jó volt és qrva drága de megérte mert5 a józsiéknak el lehetett mondani.
Na ezek az emberek akik megveszik a tükrös gépet és ugyanúgy 60 cm-ről nézik a kijelzőt (amit persze mindegy hogy néz vagy nem egy tükrös gépen) mert az úgy vagány és csinálja szarabbnál szarabb képeket 'full autó'-ban, de nem mer belenézni a keresőbe (egyrészt mondjuk azért mert tök hülye hozzá és azt sem tudja mit kell nézni) meg mert égőnek tartja hogy ott kukucskál mint egy hülyegyerek, mikor a lajoséknak 5"-os kijelzőjű szaruk van meg ezer csilliárd megapixeles (amit ugy szintén nem tud hogy mi a faszra jó, de legyen MÁR több mint a lujziéknak van!) valamint ultrazoooooomos, és az ultra az meg jó!!! - anyám is mindent azzal mos oszt' akkó' is kivitte má' a zolajat!!![OFF]A házat is azért veszik hogy legyen:
- takarítónő
- kertész
- bébiszitter
- karbantartó
- a medencés
- a klimás
- a kisgépes
- stb.és reggeltől estig dolgozunk mint egy állat és évente kétszer nagymellénnyel megmutatjuk mink van!!!
...és NAGYVAGÁNYAN bemutatjuk a szomszéd gyereket Petikét, hogy hogy szeretjük ŐT, amikor rénkszól a bébiszitter, hogy Ő a MI gyerekünk.................
[/OFF]
-
j.bravo
addikt
Hát, nekem már volt két kompaktom, két bridge-em és most egy dslr-em, de az auto WB-n mindegyikkel előfordult, hogy hibázott, de olyan is, hogy az előre definiált WB-k közül egy se adott színhelyes képet...
Olyan pedig elég gyakran van hogy custom WB-vel tökölni nincs idő...
És erre a raw (a terjedelem árán, persze, és hogy még egyszer dolgozni kell vele) ''elég jó'' megoldást nyújt...
Szóval, ha jó a géped jpeg-konvertere, akkor általában, illetve ha minden klappol, akkor a legjobb minőségű jpeg-re állítva teljesen jó vagy.
Ha viszont nem olyan jó a gép konvertere, vagy nem klappol minden az expozícióval 101%-ig, akkor jól tud jönni.
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
Csak azok közül nyilván amiket én tapiztam.
(bár tényleg szubjektív dolog) Amúgy nem mondtam, hogy rosszabbak a 10 MP-ek zaj téren, csak azt, hogy a D50 meglepően jó, nyilván jól eltalált szűrése van. De a linkek alapján a D80 is nagyon ott van a szeren. Ahogy mondtam
[Szerkesztve] -
pacorro
aktív tag
Ne keverjünk, ne keverjünk!
A Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt) elnöke Radisics Milán (a ZOOM kiadója), Korbely Attila a Magyar Természetfotós Társaság (Nimród Fotóklub) elnöke.
Nota bene, vannak ott gyengébb képek is. Illetve gyengének nem gyengék, mondjuk úgy, erősen közepesek. Persze a természetfotónál néha a dokumentáció fontosabb, mint az esztétika. -
orbano
félisten
azt értem hogy szebb a képe meg jobb, meg gyorsabb meg minden, csak erre az egyetlen dologra akartam utalni, hogy croppos gépen a 38mm-es induló nem a legfaxább dolog. Belső térben eléggé limitálva vagy vele (kedvesem kompaktja is ennyiről indul és bizony sokszor kevés). persze ha lenne pénzem én gondolkodás nélkül lexarnám, hogy bukom a wideot. ha nagyon kell, felteszek egy 18-55öt
50/f1.8 a nagy fényerő miatt szimpi, előfordul, hogy jól jön a plusz fényerő. ennyi pénzért meg pláne -
orbano
félisten
En szerencsere edesapamtol a jobbik attitűdöt vettem fel, és elmegyek az olyan boltból, ahol nem szolgálnak ki rendesen. Lehet, hogy ezt a pénztárcám bánja, de én szeretem, ha kiszolgálnak a pénzemért, főleg, ha százezreket hagyok ott... normálisabb helyen még kávéval is megkínálnak. Sajnos ''a magyarok'' hozzáálása ilyen: kicsit szolgalelkűek vagyunk és nagyon árorientáltak. Párezerért inkább meghúzzuk magunkat és otthon puffogunk magunkba, csak nehogy 100 helyett 105ezret kelljen kifizetni valamiért... Sajnos ez szomorú dolog...
-
orbano
félisten
Bementünk duna házban lévő 220volt boltocskába. egy órát ott töltöttünk, dumáltunk az eladókkal, én nézegettem a 30d-t meg a 400d-t (kész kupi volt az asztalon). Barátom másnap bement és 285k-ért megvette a 30d-t pótakksival (5.5k külön).
Ha hibás obit hagy ott a vevő, akkor az megy vissza gariba. Akármilyen pici bolt, kell, hogy legyen ''''kockázati tőkéje'''', nem szabad, hogy kellemetlenül érintse, ha valamit gariztatni kell. Ezt szerintem jogszabályok is előírják valamilyen szinten... -
Dare2Live
félisten
Thufir 10db képből is kiszúrta, hogy hibás a pixinfon tesztelt obi. (btw pixinfosoknak fel se tünt) majd megkérem őt jöjjön velem.
btw nem AF hibája volt vagy elektronikus.
Egyébként úgytervezem, hogy majd olyan helyen vásárolok ahol teszelhetem rendesen az obit. Úgyérzem ha egy obiért otthagyok 100K+t akkor ez a minimum. Ha ez nemtetszik az adott boltnak majd megyek tovább.
Tényleg miaz, hogy ''roszabb esetben akkor is''? Nemvagyok egy nagydarab/durva ember de aki legutobb a pénzemre pályázott az repedt kézzel törölgette utána a véres orrát. Vicces leszez egy fotós boltban.
szerk:'' rendes tesztelés alatt természetesen nem 2.5''os képernyőn való nézegetést értek. Vázzal, álvánnyal megyek felkattintom az obit, megcsinálom az AF tesztet, csinálok még szimetrikus kpeket, vmi részleteset (újságlapokat fényképezek ahol kiderül ha egyik sarokba softabb pl...) aztán hazamegyek és otthon mindegyik képet 5*megnézek esetleg megkérem Thufirt, nézze át őket. Az az obi ami ezen a rostán nemesik ki nagyon rossz már nemlehet.''
[Szerkesztve] -
BEE
addikt
Lehet hogy keverem valamivel !
Amiket a bolti listákon láttam, az EX DG Macro,
amit meg kínál az DF AF néven szerepel.
Ez tehát két különböző tipus lenne ?
BEE
Elnéztem a dolgot, de rendesen !
Ez egy 28-70/2,8, nem pedig 24-70 !!!
Esetleg erről a tipusról tudsz valamit ?
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
-
csiga997
őstag
Próbálod fölényeskedéssel elkenni a komoly szövegértelmezési hiányosságaidat.
Először is: a Pl azt jelenti, hogy például. Nézd meg egy szótárban, nem magyarázom el.
Aztán: a 400D kit azt jelenti, hogy objektívvel együtt. 648-ért csak a vázat kapni. A legolcsóbb kit a linkelt siteon 708.9€ és rákattintva egy német site-ot dob ki. Rajta, autózz el oda 14000 Ft-ból, légy szives.
Akkor most ki okoskodik? -
rlazol
veterán
ha nagy szerencséd va, akkor vmi mechanikai akadály (por miatt beszorult fogaskerék) vagy kontakthiba , ha kevésbé, akkor a szervomotor szállt el, ha igazán peched van, az elektronika. Akárhogy is, szakszervíz.
És készüljetek fel lelkileg h olcsóbb lesz egy új gépet venni. -
csiga997
őstag
A Zenit egy kövület. Nem hiszem, hogy a papádnak hiányozna majd a manuál fókusz, a sötét keresőkép, a megbízhatatlan zárszerkezet, a pontatlan fénymérő, a lassú vakuszinkron vagy a vakufénymérés hiánya. Az s5600 egész biztosan felüdülés lesz számára.
Nem kell a tükörreflexes gépeket túlmisztifikálni, csak szerszámok azok is. -
rlazol
veterán
inkább itt kérdezd meg:
[link]
Egy fotósnak bármilyen kompakt gép komoly visszalépés egy cserélhető obishoz képest. Képminőségben talán nem lesz zavaró, de a FlyByWie zoom és fókusz igen, h a többit ne is emélítsem.
A fent linkelt topicban jó alaposan ki van vesézve a gép és a konkurendsei is. -
pitman
őstag
Elég lesz az ultra II, az extrémet még a komolyabb gépek sem tudják kihasználni, legalábbis tesztek szerint még nem láttam olyat, ami akár az ultra II-is csutkára ki tudta volna hajtani.
Sajnos ez a kártyaolvasós tesztekre is vonatkozik, ott sem tudták kicsikarni az extrem II-ből a maximális teljesítményt. -
zsiga667
addikt
Konkrétan 1D markII-ben, 20D-ben és 300D-ben nem tapasztaltam a gyakorlatban is érezhető különbséget az Ultra és az Extreme között, bár egyikkel sem használtam shosszabb ideig.
(Kártyaolvasóban sem sokat, az Ultra tud mondjuk 8MB/s-t az Extreme meg 10-et.)
Alap lassú kártya és Ultra között viszont a két gyorsabbik gépben ég és föld, miután megtelt a buffer. -
csiga997
őstag
Ne keverjük. Sandiskből van 3 féle: Standard, Ultra II és Extreme III (a negyedik a Shoot&store, de azt most hagyjuk).
Az Extreme III a hétzenés, 20MB/s írás/olvasás, szupi garancianem, adatmentősw, és olyan melegben/hidegben is működik, amikor a fényképező már nem
Az Ultra II az arany középút, 10MB/s olvasás, 9MB/s írás. Amiben jobb pillanatnyilag mint az Extreme, hogy ebből van 8GB-os is, míg a másikból 4GB a legnagyobb -- már ha ez számít valamit, persze.
És aztán van a Standard, ami tipikusan low-end kompaktokba való, kici, ócó.
Ami neked kell, az az Ultra II-es. (Ez kb 60~70x-esnek felel meg a többi gyártónál.) -
zsiga667
addikt
Fényképezés közben csak lassú vagy gyors kártya és lassú vagy gyors gép létezik, nem igazán van középút. Ha a géped tud normális sebességgel írni a kártyára akkor vegyél bele valami gyorsabb kártyát, ha nem akkor meg teljesen mindegy. Ami még a gyors kártya mellett szól az az hogy PC-re kötve gyorsabban tudod lementeni róla a képeket.
A gép buffermérete szerintem a legfontosabb olyan tulajdonsága ami nem befolyásolja a kép minőségét, buffer sose lehet elég nagy, mint ahogy a kártyáraírás se lehet elég gyors.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- MIUI / HyperOS topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest